B1 blogcsalád



Kövér házelnök csacsi lett

2017. január 17. - jdesi

Kőszeg Ferenc a demokratikus ellenzék egyik régi, megbecsült tagja az alábbi - Kövér Lászlónak szóló - üzenetet tette közzé  Facebookon:

Ezt nyilatkozta Kövér László házelnök az év első munkanapján az Indexnek:

"A Kőszeg-féle demokraták eljutottak a felbátorodás Rákosi Mátyás által egyszer már megmászott csúcsára, aki a nyilasokat a kommunista pártba befogadva velük harcolt a valódi ellenség, a keresztény, nemzeti, polgári erők megsemmisítéséért".

Ezt válaszoltam a nyilatkozatra a múlt héten:

Tisztelt Elnök úr! Kedves öreg(edő) Kövér Laci,


nem volt jobb ötleted, mint hogy Rákosi Mátyáshoz hasonlíts? Csacsi! A stílusodat sosem kedveltem, de ez éles eszedet mindig nagyra becsültem, 1990 előtt is, a parlamenti ülésteremben, de leginkább akkor, amikor a Nemzetbiztonsági Bizottságban vitáztunk egymással. A cikkemre, amelyre utalsz, sok komment érkezett, az írásomat sokan félreértették, igazolva a fájdalmas adatokat, hogy milyen szövegértési gondokkal küzdenek tanult emberek is. De te? El tudod képzelni, hogy én a szélsőjobbnak szurkolok? Amit írtam, és amit gondolok, annyit jelent: azt szeretném, ha a Fidesz 2018-ban nem kapna abszolút többséget. Ez nem jelenti feltétlenül a kormányzati hatalma elvesztését. Ha az összes többi párt 52 százalékot kapna, koalíciós kormányt létrehozni - hál' Istennek - akkor se tudnának. A Fidesz ellenben tárgyalni és alkudozni kényszerülne, ahogy az Alaptörvény módosítása ügyében már most is ezt kellene tennie.

koszeg_ferenc.jpg

 Kőszeg Ferenc az őt követő ügynökök elől fut a múltban (Demszky Gábor fotója)

Azt mondod az interjúdban: "alig ismerünk rá arra a világra, amelyet az uniós csatlakozásunk célként való megfogalmazásakor magunk elé képzeltünk." Ez bizony így van.

Az abszolút hatalom senkinek sem tesz jót, a Fidesznek sem. Azt szokták mondani, a demokrácia kritériuma, hogy a választóknak joga van leváltani a kormányt. De ehhez hozzátenném: demokrácia csak ott van, ahol létezik váltógazdaság.

 

Magyarországon 1875 és 1918 között aztán pedig 1922 és 1945 között (az 1905-ös rövid életű koalíciótól eltekintve) sosem sikerült választás útján új kormányt felhatalmazni: az egypártrendszert nem a kommunisták találták fel. Ausztriában hosszú-hosszú évekig volt leválthatatlan nagykoalíció: korruptabb ország alig létezett a világon, mint a 60-as évek Ausztriája. Egy gyári portás vagy egy iskolai pedellus állása is pártközi megállapodástól függött. Nem szeretem a kormányodat, nem szeretem a mai Fideszt. Mégsem a rosszindulat mondatja velem: a Fidesznek is jót tenne, ha elvesztené az abszolút többségét, ha leválthatóvá válna. Az amerikaiak a legsikeresebb elnökük halála után foglalták bele az alkotmányba, hogy nyolc évnél tovább senki sem lehet elnök. Hogy lásd a jó szándékomat, hozzáteszek még négy évet. De 2022-ben, ha előbb nem, csak lesz új kormánya ennek a mi kis országunknak, amelynek a sorsa sosem alakul úgy, ahogy 1989-ben talán mindketten szerettük volna.

Nem találtam az interneten más e-mail címet, ezért írok az archivum címére. Remélem, hogy így is eljut hozzád a szövegem. Bocsi a csacsi szóért, de a bugyuta értetlenségre nem tudok jobb kifejezést.

Üdvözöl: Kőszeg Feri

Minthogy üzenetemre válasz nem jött, most felteszem a Facebookra

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7212133861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

santa gauss 2017.01.18. 05:25:04

kövérlászló a legalja, az ország szégyene :(

apose 2017.01.18. 09:27:36

Attól nem lesz a szarból lekvár, hogy felkerül a stelázsi polcra !!!!!!
süti beállítások módosítása