B1 blogcsaládItt az új párt és mindjárt népszavaztat

2017. január 16. - Mr Flynn Rider

Aláírást gyűjt a Momentum mozgalom azért, hogy ne rendezzen Budapest olimpiát 2024-ben. A mozgalom a tervek szerint jövőre a választásokon is indul.   

nolimpia_2jpg.png

A vizes vb az eredeti tervek szerint hozzávetőlegesen 23 milliárd forintba került volna. A költsége mostanra 100 milliárd forint környékén jár. Valószínűleg ugyanilyen számokra számíthatunk a budapesti olimpia esetében is.

(Mai hír: a Közbeszerzési Hatóság 999 millió forintos közbeszerzést tett közzé, amely az idén nyári vizes világbajnoksághoz kapcsolódik. A közlemény szerint a közbeszerzés nyertese a Vianova 87 Zrt., amelynek vonalas létesítményeket kell fejlesztenie, magyarul: a vizes vb körüli utakat kell rendbehoznia röpke 1 milliárdért.)

„Ez nem az emberek, hanem a Fidesz olimpiája lenne”

Az irracionális költségek miatt egy fiatalokból álló mozgalom népszavazást indított, hogy Budapest ne rendezhessen olimpiát. A kezdeményezést a Momentum Mozgalom indította el, akik jövő héttől kezdenek aláírást gyűjteni. 138 ezer hiteles aláírást kell összegyűjteniük a referendum kiírásáért. Az aláírásokat a főváros forgalmas csomópontjain gyűjtik majd az aktivisták. Most éppen FB-eventben keresnek még aktivistákat.

(Az LMP is bekapcsolódik az akcióba.)

Azért ellenzik a 2024-es budapesti olimpiát, mert az szerintük csődbe vinné az országot.

A megvalósíthatósági tanulmány szerint ugyan a rendezvény közvetlen költségei 774 milliárd forintra rúgnak, de ehhez adódnak még azok a fejlesztések, amelyeket az olimpia miatt előre kell hozni. Így a végösszeg háromszor ennyi, vagy még több is lehet közgazdászok szerint.

Mi is megírtuk, hogy hogyan döntené romba az országot az olimpia megrendezése. Eddig minden olimpia túllépte a tervezett pénzügyi keretet, még olyan országokban is, ahol már rendelkezésre álltak a sportlétesítmények is. Magyarországon pedig a szükséges infrastruktúra nagy része hiányzik.

A Momentumot a jogász végzettségű ifj. Fekete-Győr András kezdte el szervezni többedmagával 2015 elején, de azt mondja, nem pusztán egy egyetemi mozgalomról van szó.

„Többünkben felébredt a politikai és a társadalmi szerepvállalás lángja, és elkezdtük keresni egymást. Azokat az embereket, akik abban hittek, hogy civil kezdeményezésként nem lehet ma Magyarországon érvényesülni, nem lehet ezt az egész rendszert megváltoztatni, ezért politikai mozgalomra van szükség”

– mondta a Momentum elnöke.

A mozgalom később párttá akar átalakulni és indulni a 2018-as választásokon. Azért választották ezt a kezdeményezést egyfajta antrénak, mert úgy gondolják, szimbolikus ügyről van szó.

A NOlimpia-kampánnyal nem egyszerűen a budapesti olimpia ellen vannak, arra akarják felhívni a figyelmet, hogy rendszerszintű problémák vannak Magyarországon.

Az öt karikát egy szimbólumként veszik öt másik ügyre:

  • az egészségügyre;
  • az oktatásra;
  • a lakhatásra;
  • a megélhetésre;
  • és a közlekedésre.

Szerintük az olimpiára elköltendő több száz milliárdot ezekre a területre kellene fordítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3412130815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.Sandor 2017.01.16. 18:28:09

Itt már nem arról van szó,hogy merünk-e nagyot álmodni.Álmodjon nagyokat a vezér,de ne az ország terhére.Már a vizes VB megrendezése is hatalmi pofátlanság - hiszen az ország pucér segge már állandóan kilóg a gatyából.Meg kell állítanunk az ostoba túlköltekezést és a felesleges rongyrázást.

Janossz 2017.01.16. 19:47:53

Mindenképpen szimpatikus, ha fiatalok kezdenek politizálni.
Elvégre az Ő bőrükre megy a játék.
Akár Fiatal Demokratáknak is nevezhetjük Őket. Csak nehogy csalódni kelljen megint, nem élném túl!
Szerintem azt a 138E aláírást összeszedik simán, csont nélkül, bár inkább a dupláját kéne, egyrészt miheztartás-képp, másrészt piszkosul át lesz nézve!

Janossz 2017.01.16. 19:55:01

@Janossz: Ja, és amikor majd be kell adni, vigyenek pár harcművészt a NVI-hez, úgy egyszerűbb az ügymenet, kopaszmentesítéssel....-)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.16. 20:07:25

@Janossz: "a 138E aláírást összeszedik simán, csont nélkül, bár inkább a dupláját kéne"

Inkább 18 milliót. Ha a fideSS nem akar népszavazát, minden aláíróívet kidobnak, amin kicsit is nehezen olvasható valamelyik szám.

Janossz 2017.01.16. 20:17:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Mi az a feltételes mód?
Nem akar. Nagyon nem. Most következik majd a nemakarás, aminek, mint tudjuk, sokszor nyögés a vége....A gyerekek sok mindennek ki lesznek téve. De, ha elég elszántak, ki fogják bírni.

morph on deer 2017.01.16. 23:50:26

"Az LMP is bekapcsolódik az akcióba."

Már aggódtam, hogy senki nem akar hasznot húzni az új és friss mozgalom színrelépéséből..!
Nem kell tovább!
De jó...:(

megamedve 2017.01.17. 06:24:42

Hát lehet ízlelgetni a dolgokat: 23milliárd. - 100milliárd. És még el se kezdődött

2017.01.17. 07:50:27

Remete levele (a kőtsönről) Kedves komám, Gábor!

Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!

Csaba Szikora 2017.01.17. 10:34:27

Legyen és kész.Remélem egy aláírásgyűjtő sem csenget be mert a kutyáimnak nem adtam enni pár napja.

H.Sandor 2017.01.17. 11:23:13

Csaba Szikora !
Elcsépelt és szerencsétlen a hozzászólásod.
Én szívesen aláírnám,de nem vagyok Budapesti.
Országos kezdeményezés is kellene.
Most olvastam,hogy Orbánék 3 milliárdot adtak egy nevesincs sokadosztályú
szerb focicsapatnak !!!
Lassan a Fidesz is elgondolkodhatna Orbán hóbortjain.
Hajrá fiatalok!

Csaba Szikora 2017.01.17. 11:26:31

@megamedve: 4-es metró:168 milliárd eltűnt.
Alström metrókocsik 680 ezer Euró kenő Medgyesinek.

Kevercs 2017.01.17. 11:26:34

Nagyon gyanús, hogy a LMP is csatlakozott....

ebella 2017.01.17. 11:57:42

Ez a MOMA klónja. Épp annyi sikerük lesz, mint eddig.

Olimpiát és se szeretnék, de ezek nullák.

Piftike 2017.01.17. 12:41:10

Orbán mottója: itt háromféleképpen mehetnek a dolgok! Jól, rosszul, és ahogy én akarom.
Olimpiarendezésre van pár milliárd, a 3-as metró felújítására egy peták sincs!
Itt az idő eltakarítani ezt a rablóbandát, HAJRÁ Momentum!

megamedve 2017.01.17. 21:29:39

@Csaba Szikora: haha, szétröhögöm az agyamat. Ez annyira bánatos, hogy azt el sem lehet mondani.
Szerintem ne kezdjünk bele a felsorolásba, mert kevés lenne 10 oldal.
Te hülye vagy?

megamedve 2017.01.17. 21:31:29

@Csaba Szikora: ja bocs (visszaolvastam a kommentjeidet). Te hülye vagy.

Khonsu 2017.01.17. 23:07:45

@Csaba Szikora:

Dobjátok össze az árát (van már miből), aztán azt rendeztek amit akartok. Ne a másik 8.5 millió farkával verjétek a csalánt!

siriq111 2017.01.17. 23:19:05

Szamomra a Momentum mozgalom nagyon szimpatikus. Hajra!
Olimpiat meg rendezzen az az orszag, amelyik nem megy tonkre tole.

pamut 2017.01.18. 00:10:21

Ha komolyan képesek lesznek kiállni az utcákra az aláíróívekkel, már másnap a torkuknak ugrik Orbán összes vérebje hogy sorosbérencek. Majd itta neten is jönnek a szokásos trollok sorosozni, szépen le lesznek karaktergyilkova, habzani fog batyuék szája, nyugi. És úgy könnyebb lesz a beadott aláírások ellenére is blokkolni a népszavazást mert aki szólna hogy ez csalás, az is le lesz sorosbérencezve.

Nyugi, úgyis csak arról lehet népszavazni ebben az országban amiről a maffia akarja, és erről nem akarja.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.18. 00:26:05

@pamut: meglepődtem, hogy már nem jöttek az "elvtársak" csak a szikora van itt. Hol a többi?

sírjatok 2017.01.18. 01:39:55

"Az öt karikát egy szimbólumként veszik öt másik ügyre:

az egészségügyre;
az oktatásra;
a lakhatásra;
a megélhetésre;
és a közlekedésre.
"

Nem, bazdmeg, nem nem és nem.

Hogy nem akarunk olimpiát ÉS ENNYI, azt aláírnám csont nélkül. Én sem akarok.

Hogy nem akarunk olimpiát, mert orbán, egészségügy, korrupció, kormányváltás, nyifinyafi, ezerszer hallott avétos ballib szólamok, na azzal hagyjanak békén. Inkább Orbán olimpiával, mint az n+1-edik nyafibrigád Olimpia nélkül.

felső határ nincs 2017.01.18. 02:40:18

Az OLAF jelentésről és a legújabb MASZOP SZADESZ lopáscunamiról mikor lesz cikk?

dunántúli gyerek 2017.01.18. 03:56:38

Maga az olimpia nem biztos hogy kell, bár kicsi az esély hogy mi rendezhetnénk, talán 10%.

De hogy a fidesz olimpiája lenne? 2024-ben is fidesz lesz, vagy mi?

AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR 2017.01.18. 04:11:44

"Aláírást gyűjt a Momentum mozgalom azért, hogy ne rendezzen Budapest olimpiát 2024-ben. "

A TETVES LIBSI KURVAANYUKAT !!!!!

Willkommenskultur 2017.01.18. 04:12:33

A Népszavazás még azelőtt lenne, mielőtt eldől ki rendezhet, vagy utána? Nem mind1.

Vajon most összejön az érvényesség?

bkkzol 2017.01.18. 05:14:15

Egyáltalán valaki lekötözte már őket a korhadt ligeti fákról?
Az gondoltam, hogy egy ilyen buliból nem maradhat ki az LMP.
Különben én se tartom elég érettnek, fejlettnek az országot egy olimpiára.

Gerolsteiner 2017.01.18. 06:38:17

Egy olimpia rendezése hozhat számottevő anyagi hasznot is. Az olimpián részt vevő (részt venni kívánó) sportolók egyéni ambícióinak akár milliós összegekkel való támogatása viszont legfeljebb szimbolikus hasznot hozhat, én ott kezdeném a kritikát.

Gerolsteiner 2017.01.18. 06:40:39

@Gerolsteiner: Természetesen állami támogatásra gondoltam, a magánszponzorok azt csinálnak a pénzüket, amit akarnak.

czjanos 2017.01.18. 06:53:20

MO-MO fiatalok, ne tántorítson el a célotoktól az a sok sületlenség, ami némelyik hozzászólásból ordít! Mutassátok meg magatokat és a társadalom majd eldönti, hogy van-e fogadó készsége irántatok! Ha van, akkor nyertek. Ha nincs, akkor pedig megérdemli a sorsát.

midnight coder 2017.01.18. 07:22:19

@AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR: Nézd, nekem alapvetően hányingerem van a hazai és az európai balliberrált férgektől, ugyanakkor az hogy kis hazánk olimpiát rendezzen kb. olyan ötlet mint a trójaiaktól anno hogy bevigyék a várba a falovat.

Még az alapvetően turizmusból élő görögök sem tudták kihasználni az olimpia kapcsán felhúzott infrastruktúrát, akkor mi a lófaszt kezdenénk mi vele ? Mi soha nem leszünk skanzen ország ahová azért tódulnak a turisták hogy lássak a sok nevezetességet, mi soha nem fogunk elsősorban a turizmusból élni.

A szórakoztatóipar fontos dolog, de nekünk talán nem kellene az adóforintjainkat a doppingteszterek világ szintű megmérettetésére fordítani.

ogli dzsí 2017.01.18. 07:31:44

@midnight coder: az megvan hogy a mi GDPnk nagyobb része jött az elmúlt években turizmusból, mint a Görögöké?

csak kérdezem, az EUban az első 5ben vagyunk a turizmus GDP arányát nézve

ogli dzsí 2017.01.18. 07:46:48

index.hu/belfold/2017/01/18/a_politika_brutalis_-_colleen_bell_amerikai_nagykovet_bucsuinterjuja/

bye bye szása

Qrvajó ahogy a 2 zsindexes hülyegyerek megpróbálja az amcsi nagykövet szájába adni hogy orbán utálja a civileket és Antiszemita természetesen, az a baja sorossal

....:DD főleg a panyi nevü takonypóc vicces, mondjuk minden indexes interjúja vicces

Voznyák Pista2 2017.01.18. 07:55:48

@sírjatok:
Egyszerű, aláírjuk, hogy nem akarunk olimpiát, a választásokon meg a jelenlegi kormányra voksolunk.
Más kérdés persze, hogy ezek politikai csomagolást adnak ennek az egyszerű kérdésnek.
De a csomagolást el szoktuk dobni többnyire.

ogli dzsí 2017.01.18. 07:57:10

panyi takony a zsindextől: Tehát jól értjük, nem hajlandó kimondani, hogy a Népszabadságot politikai okokból zárták be?

Nézze, én egy üzletasszony és az amerikai nagykövet is vagyok. Nincs minden tény, szám és adat előttem, hogy ezt így kinyilvánítsam. Felelőtlenség lenne ez tőlem.

- A zsindex nem tudja a ballibbarát demokrata ex-nagykövettel sem kimondatni, amit hallani akar.

Elképesztő!

SJobs 2017.01.18. 08:00:57

Az uj 1%. Nyomorek hippik.

Netuddki. 2017.01.18. 08:18:44

"Az öt karikát egy szimbólumként veszik öt másik ügyre:
az egészségügyre;
az oktatásra;
a lakhatásra;
a megélhetésre;
és a közlekedésre."

Azért valahol az elsők közé kellene venni a közpénzlopás és korrupció megszüntetését!
Ha még bónuszként beveszik, hogy lecsukják az orbán maffiát, akkor rájuk fogok szavazni.

Nzoltan 2017.01.18. 08:26:17

....

az egészségügyre;
az oktatásra;
a lakhatásra;
a megélhetésre;
és a közlekedésre.

.....

Esetleg valami új?

VaradiJanos 2017.01.18. 08:37:41

Ez az ezer takonyorrú azt hiszi, hogy ha 500 gittegyletet alapítanak, akkor 500-szor ezernek néznek ki. Persze az itteni blogocskákon és a tibi-féle agyatlanoknál ez működik is, norvég és soros pénz is több jön, de aztán jön a csúnya ébredés a választásokon.

DR. Smit Pal 2017.01.18. 12:09:03

"Azért ellenzik a 2024-es budapesti olimpiát, mert az szerintük csődbe vinné az országot."

De persze ha az Olimpia helyett, 700 milliardert egy gigantikus holokauszt megemlekezest szervezne a kormany, akkor senki nem aggodna, hogy csodbe megy e az orszag. Senkinek nem jutna eszebe a nyereseget firtatni, vagy hogy mit kezdunk a felepitett emlekhelyekkel utanna. Akkor mi volnank a minta demokracia, es csak azert tiltakoznanak a libbant alcivilek, hogy miert csak 700, miert nem 7000 milliardbol rendezik meg.

DR. Smit Pal 2017.01.18. 12:17:22

Tenyleg kivancsi volnek mi lenne az az osszeghatar, amikor mar a libsik elkezdenenek tiltakozni a holoemlekezes ellen. 10 ezer, 20 ezer, 50 ezer milliard ????? Vagy nincs felsohatart ???

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.18. 12:17:23

@DR. Smit Pal: "700 milliardert egy gigantikus holokauszt megemlekezest szervezne a kormany"

Az szép lenne! Ha a felét elopják fideszék, akkor is beleférne egy Auswitzland, mobil krematóriumokkal, naponta száz zsidót is elgázosítanának...

Magadnál vagy, ember?

dunántúli gyerek 2017.01.18. 14:11:02

@DR. Smit Pal: Zsidolimpia az lesz 2019ben udapesten, igaz csak 3 mrd közpénzből. Az már annyira kevés hogy meg sem írják.

midnight coder 2017.01.18. 19:47:58

@ogli dzsí: Mondjuk, most hogy a migrik is ott vannak, nem nagyon tódul a nép a görögökhöz. De őszintén szólva kis hazánkban nem sok olyasmi van, ami miatt érdemes külföldről idejönni. Talán a gyógyfürdők, de ezzel kb. vége is a sornak.
süti beállítások módosítása