B1 blogcsalád



Vona osztrák példaképe merészet húzott

A szélsőjobboldali osztrák párt a „fasiszta iszlám” betiltását sürgeti.

2017. január 15. - jdesi

 Az osztrák Szabadság Párt (FPÖ) vezetője, Heinz Christian Strache szerint a muszlim szimbólumokat be kéne tiltani, az anti-náci törvények alkalmazásához hasonlóan. A pártelnökről a Newsweek amerikai hírmagazin írt, s a jeruzsálemi Yad Vashemben készült képet tett róla közre, olyat, ahol éppen a holocaust magyar áldozatainak az emlékműve előtt áll.


strache.JPG

Az osztrák szélsőjobboldali FPÖ most szombaton indítványozott egy olyan törvényt, mely a betiltaná a „fasiszta iszlám” és muszlim szimbólumokat, mivel az iszlám egész Európát puszta létét veszélyezteti, ennek alapja az országban már egy létező törvény lenne, mely hasonlóan jár el náci szimbólumok esetén.

Ausztriának szüksége van „egy törvényre mely betiltja a fasiszta iszlámot” mondta Heinz Christian Strache több ezernyi támogatójának a párt újévi találkozóján Salzburgban.

 

„Vessünk véget az iszlamizáció politikájának, különben nekünk osztrákoknak, nekünk európaiaknak befellegzett” közölta Strache a jelenlegi koalíciós osztrák kormány politikájával kapcsolatban.

Az OVP mint a koalíció tagja szerdán kijelentette, hogy a menedékkérelmek száma ebben az évben nem haladhatja meg 17.000-et.

Strache válasz: „Nekünk nulla és mínusz bevándorlás kell”

A párt egyik szóvivője szerint a törvény mely a szélsőséges iszlámot célozza a második világháború után Ausztriában bevezetett anti-náci törvények szellemiségét követné.

A Szabadság Párt elnök- jelölte Norbert Hofer a múlt hónapban elveszítette a választásokat, de így is 47%-os támogatottságot szerzett.

A nagyjából 9 millió lakosságú osztrák államhoz 2015 nyara óta több mint 130,000 menedékkérelem érkezett, Afganisztánból, Szíriából és Irakból a szegénység és háború elől menekülők közül. Jelenleg körülbelül 600,000 muszlim él Ausztriában, akik egy része a migrációs válsággal érkezett Európába.

A párt, mely már régóta szorgalmazza a fátyol és burka betiltását, a menekültekkel való bánásmód radikális megváltoztatását követeli.

 

 

Egyébként korábban, még a Jobbik középre fordulása előtt, azaz pár éve, Vona Gábor eképpen fogalmazott a Szabadság Pártról „A Jobbik cionista – amilyen például a francia Nemzeti Front és az Osztrák Szabadságpárt –, illetve vallásgyalázó – mint a holland Szabadságpárt – pártokkal nem lép szövetségre pusztán anyagi okokból”

haider.jpg

 

.Egy cikkében beszámol arról, hogy találkozott az osztrák Szabadságpárt vezetőivel, akik meglehetősen távolságtartóak voltak pártjával szemben. Persze, a Jobbik akkori iszlám- és törökbarátsága Ausztriában egy szélsőséges pártnak nem túl rokonszenves.

A hangulat különösen akkor vált feszültté, amikor Vona kifejtette: „ Izrael világpolitikai törekvéseit, valamit a hazai zsidóság kulturális és politikai magyarellenességét egyértelműen el kell utasítanunk.” Igaz, azóta ő most éppen cuki és hanukai üdvözleteket küldözget zsidó szervezeteknek.

Ami pedig Strachet illeti, ő tavaly áprilisban járt Izraelben és akkor látogatott el a holocaust áldozatokra emlékező Yad Vashem emlékhelyre. Van ennek egy része a múzeum körüli nagy parkban, ahol jeruzsálemi sziklákból egy afféle labirintust hoztak létre és a kövekre az elpusztított közösségek településeinek nevét vésték fel. Strache – egyébként elég sokak tiltakozásától kisérve – itt koszorúzta meg az osztrák zsidók emlékhelyét, s közben kellett elhaladnia a magyaroké előtt – itt több hely volt a fotósoknak, a képek többsége itt készült, így a most elővet Reuters fotó is.

Egyébként a Szabadságpárt elnöke már itt beszélt arról, hogy pártja nem tűri az antiszemitizmust, minden ilyet elítél – és teljes erővel az iszlám ellen fordul. Mindez azért is nagy változás, hiszen az FPÖ-t jelentős párttá tévő Jörg Haider még kifejezetten arab-barát és Izrael ellenes volt. Innen próbált Strache fordítani, még mauthausenbe is elment, sok zsidó meggyilkolásának színhelyére is – és már ott zsidóbarát, arabellenes beszédet tartott. Szóval, Vonának volt honnan ellesni a pálfordulás művészetét.

Izraelben egyébként korábban meglehetősen aggodalommal figyelték Haider és pártja korábbi felemelkedését és sokan vannak, akik nem hisznek a szélsőjobboldali pártvezető őszinteségének. Éppen úgy, min Magyarországon Vonáénak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2912128257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fehérfarkas 2017.01.16. 15:03:33

Van egy réteg, akiknél az iszlám ellenességgel sok szavazatot lehet kapni.
A szélsőségesekkel szemben szigorúan fel kell lépni. De a szélsőségeseket a normális muszlimok is elítélik.

Az európai terrortámadások elkövetői között alig 1-2 migráns volt. A túlnyomó többségük 3-4. generációs 30 év alatti fiatal bevándorló, akiknek már az nagyapja is itt élt. Ráadásul az ISIS azon 30 évesek közül tudott beszervezni az itteni terrorcselekményeihez embereket, akik mecsetek helyett drogozni, alkoholizálni, kurvázni, lopni, meg egyéb bűncselekményeket elkövetni jártak. Vagyis csupa olyan dolgot csináltak, amiket az iszlám vallás törvényei tiltanak.
Ezek olyan köztörvényes bűnözők, akik egy muszlim országban már rég az ottani börtönökben rohadnának, vagy már ki is végezték volna az ottani törvények alapján (pl. aki a rendőrökre lőtt évekkel ezelőtt egy bankrablás során azt Szaúd Arábiában, vagy Egyiptomban vagy Iránban már rég kivégezték volna, és nem pedig szabad lábon lehetne mint itt Európában). Vagy a papgyilkost is hónapokkal ezelőtt terrorizmus miatt elítélték, a titkosszolgálat is megfigyelte, de csak háziőrizetet kapott, de azt is úgy, hogy naponta 5 órára leszedték róla az elektronikus megfigyelőt - vagyis napi 5 órára azt csinálhatott amit akart, mert egyik hatóság sem figyelte. És terrorizmus vádjával ítélték el az illetőt hónapokkal ezelőtt!!! És az egyik ilyen napi 5 óra megfigyelés mentesség alatt követte el a gyilkosságot.
Képzeld el ezt akár egy muszlim országban, akár Kínában, akár Oroszországban, akár az USÁ-ban, hogy valaki terrorizmus vádjával elítélnek, és csak olyan olyan büntit kap, hogy házi őrizet, de napi 5 órát azt csinál, amit akar mert annyi időre tilos megfigyelés alatt tartani, hogy mit csinál.

A brit, francia, német, belga és amerikai titkosszolgálatok is megerősítették, hogy az ISIS nem a mecsetekben toboroz, hanem a social médián keresztül, és a befanatizált agymosottak nem a tisztességes mecetekbe járó muszlimok közül kerülnek ki, hanem a korábban bűnöző életet élők, beilleszkedési problémákkal küzdők, szociopaták és pszichopaták közül.

Nzoltan 2017.01.19. 08:50:06

@fehérfarkas: Tōkmindegy, hogy az iszlám valójában milyen, ha ideológiaként fel lehet hasznàlni terrorcselekmények elkövetésére. A nácizmusnak is voltak jó oldalai, de a fajelmélet miatt teljesen elfogadhatatlanná vált egy értelmes társadalomban. Csak az iszlámban nem a faj, hanem a hit emeli a társadalom egyik részét a másik fölé.

fehérfarkas 2017.01.19. 22:49:06

@Nzoltan:

Bármilyen ideológiát és vallást fel lehet használni terrorcselekmények elkövetésére. A szekuláris jobb és baloldali ideológiákat, nacionalizmust, sovinizmust. A vallások közül pedig vannak keresztény, zsidó, hindu és buddhista terroristacsoportok is.
Fekete Afrikában ott van a Kony vezette keresztény Lord Reistance Army, amely 1987-es létrejötte óta több mint 30 ezer embert gyilkolt meg, több mint 10 ezer nőt kényszerített prostítúcióra, és több mint 10 ezer gyermeket sorozott be a tagjai közé katonának. De erről a nyugati mainstream médiában alig hallasz valamit.

A muszlim terroristákról is leginkább azt hozza le a nyugati mainstream média, amikor nyugatiakat meg keresztényeket gyilkolnak. Az, hogy az áldozataik 99%-a muszlim, és a terrorcselekményeik helyszíne 99%-ban muszlim országokban van, arról alig hallasz a nyugati médiában.

A Charlie Hebdo elleni merénylet napján Jemenben 40 muszlimot öltek meg a terroristák. A párizsi merénylet napján Bagdadban 8 embert, az előtte levő nap pedig Bejrútban 180 ember. A brüsszeli terrortámadás előtti hetekben pedig Ankarában és Isztambulban hajtottak végre merényleteket a terroristák. Csak ezekről a nyugati mainstream médiában alig lehet bármit is olvasni.

A terroristák az 1,6 milliárd muszlimnak a 0,01%-át sem teszik ki.
A muszlim országok kormányai pedig valamelyik nagyhatalom oldalán állnak - a földrajzi elhelyezkedéstől függően. A muszlim terroristákat pedig az összes muszlim vallási vezető, és politikai vezető egyaránt elítéli, és az iszlámmal ellentétesnek tartja.

Ráadásul a muszlim országok különböző nemzetközi szövetségekhez tartoznak.
Törökország NATO tag,
Szaúd Arábia, Katar, Egyesült Arab Emirátusok, Omán, Bahrain, Kuvait, Jordánia, Egyiptom, Azerbajdzsán, Koszovó az USA szövetségesei.
Tunézia, Algéria, Marokkó, Mauritánia, Libanon Franciaország szövetségesei.

Oroszország ugyan nem Nyugat, de Európa része, így Szíria, Irán, Kazakhsztán, Üzbekisztán pedig Oroszország szövetségesei.

Ez viszont már tényleg se nem Nyugat, se nem Európa, de Délkelet-Ázsia legnagyobb gazdasági tömörülése, amelyben 10 eltérő vallású ország alkot egy gazdasági és politikai szövetséget:
Indonézia, Malajzia, Brunei Szultanátus pedig az ASEAN tagjai - sőt, Indonézia és Malajzia az ASEAN alapítói közé tartoznak, és az ASEAN központja is Indonézia fővárosában Dzsakartában van.

London főpolgármestere muszlim, Rotterdam polgármestere muszlim, Brüsszel önkormányzatának testületében a képviselők többsége muszlim, Franciország oktatási minisztere muszlim nő.
Románia új miniszterelnöke majdnem egy muszlim nő lett (aki egyébként korábban a regionális fejlesztési miniszter volt). Az őszi választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) őt javasolta, de a köztársasági elnök megtagadta a kinevezését, ezért utána a PSD egy másik személyt javasolt, akit már elfogadott a köztársasági elnök is.

Egyébként a muszlim befektetők egyre jelentősebbek a hazai idegenforgalomban, hotelekben/szállodákban:
A Gresham palota az ománi államé. A Párizsi Udvar, a Zara hotelek és a Buddha-Bar Hotel (Klotild Palota északi része) jordán üzletembereké. A Le Méridien (most már Ritz-Carlton) és az InterContinental Hotelt egyesült emírségekbeli tulajdonosé. A Drechsler-palota a Katari Iszlám Bank elnökéé. A Klotild-palota déli része a törököké. Az egerszalóki Shiraz Hotel és a felsőtárkányi Bambara Hotel szintén arab, marokkói tuladonosé.
A hotelek mellett a repülőterünknél is ott vannak a muszlim befektetők: a Ferihegy 2, vagyis a Liszt Ferenc repülőtér földi kiszolgálója a török Celebi Ground Handling.
De az élelmiszeriparunkban is ott vannak a muszlim befektetők és tulajdonosok: a Kőröstej Kft. egy libanoni származású üzletember tulajdona. De ipari parkjainkban is befektetnek a muszlimok, a 2. legnagyobb városunkban a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban épülő Vállalkozói Inkubátorház II. üteme részben dubai pénzből épült meg. Hatvanban nyitja meg a Szíriából áttelepített gyárát a Ghraoui Chocolate. És még lehetne sorolni a példákat.

A valóságban az iszlám és a nem iszlám világ között egyáltalán nincs ellenségeskedés. Mindkét oldalon a szélsőségesek, meg a kezükre játszó buták és tudatlanok gerjesztik az ellenségeskedést.
A kormányzati propagandának pedig ne dőlj be, hiszen a PR-ral ellentétben a magyar kormány vezetői teli vannak muszlim üzleti kapcsolatokkal. Rogán is az V. kerületben sorra adja el nekik az ingatlanokat. És Orbán lánya meg a veje sorra kötik muszlim üzletemberekkel az üzleteiket.

fehérfarkas 2017.01.19. 22:50:49

@Nzoltan:

2001-óta, a War on terror meghírdetése óta nőtt meg többszörösére a terrorizmus mértéke.
Miért? Mert valójában soha nem a terrorizmus elleni harcról volt szó, hanem bizonyos országok kormányainak megdöntéséről, a nyersanyagaik megszerzéséről, és a petrodollár fenntartásáról, és az orosz érdekszféra csökkentéséről.

Pentagonból már 2006-ban kiszivárogtak olyan tervek, hogy a Közel-Kelet újra felosztásában Szaúd Arábiát és Iránt is átszabnák, nemcsak Szíriát, Líbiát, Irakot. Ebből 3-at már sikerült feldarabolni, Szaúd és Irán még hátra van. De remélem most már Washingtonban is kezdik belátni, hogy ahová beavatkoznak ott csak káosz és anarchia lesz, aminek következtében a nemzetközi terrorizmus célpontjaivá válnak az országok.
Bombákkal nem lehet demokráciát exportálni.

A Közel-kelet mai határait még a britek és franciák húzták meg a gyarmatbirodalmi időszak végén. Az USA pedig újra akarja osztani a lapokat. Főleg, hogy egyes közel-keleti országok egyre inkább Oroszország és Kína felé húznak az USA helyett. És egyáltalán nem mindegy, hogy az a régió, ahol a világ olajkészletének jelentős része található az az USA vagy Kína vagy Oroszország szövetségese.

Érdemes megnézni ezeket a táblázatokat a cikkben:
U.S. “War On Terror” Has INCREASED Terrorism
www.washingtonsblog.com/2013/10/u-s-war-on-terror-has-increased-terrorism.html
Az USA 2001-ben elindított terrorizmus elleni harcának az eredményeit mutatja:
Irakban 2001 előtt alig volt terrorizmus, azóta nemcsak többszörösére növekedett a terrorizmus, hanem Irak északi része külföldi terroristák kezére került:
www.washingtonsblog.com/wp-content/uploads/2013/10/Ira.jpg

A Közel-keleten 1976-tól kezdett nőni a terrorizmus, és a 90-es évek elején volt a csúcspontja, de az ezredfordulóra drasztikusan lecsökkent. Majd 2003-tól kezd újra növekedni, de drasztikusan, messze lehagyva a korábbi csúcspontokat:
www.washingtonsblog.com/wp-content/uploads/2013/10/m.jpg
És ugyanez a trend mondható el a globális terrorizmussal kapcsolatban is, hogy az 1970-es évektől kezd el növekedni és a 90-es évek első felén van a csúcspontja, majd onnan drasztikusan lecsökken az ezredfordulóra. De 2004-től újra drasztikusan emelkedik és 2010-re eléri a korábbi csúcspontját:
www.washingtonsblog.com/wp-content/uploads/2013/10/G.jpg
süti beállítások módosítása