B1 blogcsalád



Megbüntette Orbán az evangélikus egyházat

2017. január 01. - nickgrabowszki

2,5 milliárd forintos állami támogatást vonhatott el tőlük, amiért kritikusan viszonyultak a Fidesz-kormány politikájához.ft_2.jpg

Az evangélikus egyház korábban elítélte

  • a menekültek megbélyegzését,
  • a népszavazási propagandát,
  • a korrupciót,
  • a szegények megbélyegzését.

Az evangélikus egyház az uszításra sokáig nem reagált, nem csináltak semmit, de a plakátkampányról kezdetektől nyíltan vállalták kritikus véleményüket. Fabiny Tamás, az evangélikus egyház püspök-elnöke korábban azt mondta,

nevetségesnek tartja

hogy a keresztény Európa fölött azok hullatnak krokodilkönnyeket, akikről tudja, hogy be sem tennék a lábukat a templomba.

Az Index azt írta, az Orbán-kormány erre válaszul leállította, befagyasztotta az egyháznak járó állami támogatásokat. Egyházi körökre hivatkozva a lap azt állította: az utóbbi évben összesen akár 2,5 milliárd forintnyi támogatást vonhattak meg az egyháztól. (Mások szerint a büntetés csupán a 100 millió forintot érte el.) Abban minden forrásuk egyetértett, hogy az evangélikusok jelentős forrástól estek el váratlanul.

Lázár miniszter például 150 milliárdos állami forrást helyezett kilátásba a katolikusoknak és a reformátusoknak, de az evangélikusokat nem említette a kedvezményezettek között.

Az Index azt állítja, hogy a helyzet megváltozott, miután december 10-én Fabiny püspök találkozott Orbán miniszterelnökkel:

a püspökök hirtelen elhallgattak.

Ugyanez a Fabiny püspök a Magyar Nemzetnek korábban azt mondta,

Ha valakinek, akkor a keresztyén embernek tennie kell a korrupció ellen. Elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon úgy szülessenek döntések, hogy azok nem transzparensek, vagy csak a gyanú árnyéka vetüljön valakire, mert nem tud elszámolni vele, miként gazdagodott meg. Én ezt a mai magyar társadalom legnagyobb nyomorúságának érzem, és erre vonatkozóan teljes mértékben osztom az átlagemberek véleményét. Nincsenek tisztességes gazdasági viszonyok, mert 

a korrupció átszövi a társadalmat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5612088835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schlumbergerna 2017.01.01. 17:56:49

Na ezért kéne eltávolítani székéből ezt a beteg embert!

leapyear 2017.01.01. 18:50:33

Egyszerű a képlet. Orbán Viktor ateista és egészen addig liberális is volt, amíg rá nem jött arra, hogy az ultraliberálisokkal szemben liberálisként aligha gyűjt szavazatot. Azt is sikeresen felismerte, hogy az ateizmus sem vonzó a szavazók körében. Ezért aztán hogy-hogynem, létrejött egyfajta szövetség az egyházakkal (mielőtt a jobbik elcsaklizta volna a fidesz elől) ami szerint nagyon durván sok pénzt kapnak, cserébe kiszolgálják a rendszert.
Ennyi. Kár ezt tovább bonyolítni.
Az evangélikus egyház bepróbálkozott LOL. Most talán rájöttek, hogy csak az fog boldogulni, akinek olyan barna az orra mint németsanyinak . :-D
Szóval az egyházak (amiknek barna az orruk) kapják a sok zsét cserébe tolják a nagy keresztény bullshitet. Voilá, a rendszer működik.
Orbán Viktor okos ember. Ő nagyon jól tudja azt, hogy akinek elvei vannak, az nem fog hatalmon maradni sokáig, csak aki az érdekek és hangulatok mentén játszik.
Ezt próbálta Vona lekopizni amatőr módon amikor boldog hannukát kívánt :-D
A rabbin persze gellert kapott, azóta is rajta röhög a világsajtó :-DDDDDD
Ja, ez utóbbira csináljon már valaki egy videót azzal a röhögő fogatlan spanyollal :-D

leapyear 2017.01.01. 18:54:28

@schlumbergerna:
Brilliáns ötlet, hurrá. Ajánlj már légy szíves helyette egy vállalható alternatívát először jó?
Mert hogy most egyetlenegy sincs (legalábbis olyan, ami nem vágná azonnal taccsra az országot).

kevek 2017.01.01. 19:27:12

Láttam egy filmet ami arról szólt ( nem tudom az imán nevét) iszlám szekta úgy alakított kalifátus hogy nem kellet hadsereg csak profi gyilkosok akik kb 50-100 embert gyilkot meg bár hol bár mikkor félelmet keltetek lassan mindenki behódolt!!!! kb 200-300 évig uralkodtak a mongolok verték le őket !!! ( nagyon le egyszerűsítve )Na kb ezt csinálja Orbán is mindenkit meg félelmit és így betonozza magát!!!! ( Ezt tanulta a családjától és a komcsi pártjától)

megamedve 2017.01.02. 06:07:39

Az egyház gusztustalansága egyértelmű.
Azt nem tudom, hogy mi a helyzet az evangélikus templomokkal, de az elmúlt években, az összes fideszszócső katolikus épületet, a sírkerttől a templomon át a püspöki palotáig felújítottak, újjáépítettek. Ennyi pénze pedig azoknak az egyházaknak nem volt (a fele sem). Közeledik a választás, kíváncsi leszek a prédikációkra...

sírjatok 2017.01.02. 12:54:11

Mintha amúgy nem az állam és egyház szétválasztásán rugózna az összes ballib, meg hogy "nehogymá' az én adóból tarcsákela pedofilpapokat", meg "neszójjanakbele a politikába'" hát most itt van ez gyakorlatban kérem, mi itt a gond? :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.02. 13:20:30

@sírjatok: Annyi eszed van mint egy marék lepkének. Az egyház nem a politikába szólt bele, csak humanitárius alapelveket vallott. Jelenleg a politika szól bele az egyház ügyeibe.
Te születetten vagy ennyire hülye, vagy a lobotomiádat ipari robbantással csinálták?

2017.01.02. 13:28:08

@megamedve: Hajrá, egy emberrel több lesz az istentiszteleteken

2017.01.02. 13:30:55

"A püspökök hirtelen elhallgattak" - hülye újságírók pont karácsony-újév ünnepeiben azt várták, hogy lerohannak a szószékről és nyilatkoznak nekik.

Mr.paksimogyoró 2017.01.02. 13:32:52

@leapyear: Ennél jobban taccsra vágni? Hova? Ennél többet lopni? Miből? Azért,mert nincs alternatíva, még nem kellene hagyni, hogy egy kleptomán bosszúálló elmebeteg irányítsa az országot.

illaim 2017.01.02. 14:07:27

@Mr.paksimogyoró: Kinek, vagy minek nincs alternatívája? Nehogy Te is beszpod ezt a hülye mantrát a Fidesstől! Ha a parlament felelős képviselőkkel van feltöltve, akkor bárki
jobb, mint ez a harmadik generációs oláh-cigány migráns! Ez se tudna tenni semmit, ha nem egy seggnyaló banda ülne a parlamentben!

Mr.paksimogyoró 2017.01.02. 14:23:19

@illaim: Rosszul válaszoltam leapyear-nek.. Úgy értettem: azért, mert SZERINTED nincs alternatívája. Én ezektől semmit nem szopok be, azt sem hiszem el, ha kérdeznek :)

I_Isti 2017.01.02. 14:42:13

"Index azt állítja"

Na, erről ennyit.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.02. 15:10:52

@sírjatok: "Mintha amúgy nem az állam és egyház szétválasztásán rugózna az összes ballib"

Te ballibsimogató! Az állam és az egyház összefonódását a jobboldalon se szeretjük.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.02. 15:12:43

Rohadtul utálok minden egyházat, főképp a bálványimádó katolikusokat, de a Pápájuk kivételesen egy jó fej.

AussieBloke 2017.01.02. 15:53:15

@leapyear: Ugye te is látod, hogy miért "nincs" alternatíva (egy egészséges ember agyában mindig van)...? Ha valaki egy kicsit kiemeli a fejét, a rezsim karaktergyilkos propaganda gépezete azonnal kinyírja, közpénzből.
Hogy nincs jobb orbánéknál, az a legocsmányabb, legsunyibb, legaljasabb, és az ország szellemi kapacitását mélyen lenéző érv, amit valaha is diktatúra terjesztett Magyarországon.

Éva Lonkay 2017.01.02. 16:10:37

"a keresztény Európa fölött azok hullatnak krokodilkönnyeket, akikről tudja, hogy be sem tennék a lábukat a templomba."
blogger! te melyik zsinagógába jársz?

István Magyari 2017.01.07. 21:22:27

Anyádat szövi át a korrupció.
süti beállítások módosítása