B1 blogcsalád



Tölgyessy 5 mondatban összefoglalta az Orbán-rendszer lényegét

2016. december 10. - nickgrabowszki

A politikai elemző, a rendszerváltás egyik atyja a Transparency International rendezvényén a korrupció magyarországi történetét próbálta leírni.tp.jpg

A 24.hu tudósítása szerint Tölgyessy Péter a jelen viszonyokat leírva azt mondta:

Ami most zajlik, az államosított korrupció. Ebben már egybefolyik a közigazgatás és a hatalmi-politikai tényező. ‘Együttműködnek’ – ahogy Orbán mondja.

Korábban ugyanő még úgy vélte, irányított nemzeti kapitalizmus kiépítése zajlik. Most már korrupcióról, azaz szimpla lopásról beszél. Bár lehet, hogy ugyanazt értette rajta.

Akár irányított kapitalizmus, akár államosított korrupció, az eredmény ugyanaz, amit bárki láthat, aki járt mostanában Európában, és amit Tölgyessy úgy fogalmaz meg, hogy

Magyarország 2010 óta hihetetlen gyorsan távolodik a Nyugattól.

De nem, nem Orbán a hibás, nem is a politikája, meg az ipari mértékű lopás. De ha nem ők, akkor kell egy bűnös. Ez Tölgyessy meglátása szerint a külföld:

Orbán azt üzente a népnek, hogy nem mi vagyunk az okai a sikertelenségünknek,

hanem a külföld, amely elnyom minket. És Magyarország akkor lesz sikeres, ha “mi” újraosztjuk a javakat. 

Ebből pedig már szinte következik is, hogy Orbán szerint - mondja Tölgyessy -

a társadalmi igazságtalanságot pedig úgy lehet helyreállítani, hogy elvesszük a “rosszak” vagyonát és odaadjuk a “jóknak”, bárkit is jelöljenek ezek a kategóriák. 

Ezt az “újraosztást” látjuk azóta is, mondta Tölgyessy. Bár vannak olyan szektorok, amelyek nem lophatók a kormány által (autóipar, szolgáltatóközpontok), de amit lehet, azt “újraosztanak” (bankok, kereskedelem, energetika, turizmus). Most már 2-3 év alatt lehet hatalmas vagyonokat szerezni, illetve ugyanúgy

elvehetik bárkinek a vagyonát.

Nagy sokat sokat nem lehet ehhez hozzátenni Legfeljebb annyit, hogy amíg Orbánnak van kb. kétmillió embere, akiket Tölgyessy korábban a legnagyobb kisebbségnek nevezett, valamint - főleg személyi ambíciók miatt - nem össze egy kormánykritikus választói koalíció, addig ez így is marad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8212038895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2016.12.11. 21:22:13

@NBarbieReloaded:
Strapás lehet, én inkább nem megyek már vissza oda, ahonnan kiraktak.

Na jó gyilkolászást mindenkinek!

flort 2016.12.11. 21:28:30

@maxval bircaman BircaHang szerk: Minden elismerésem. Kezdetben azzal indultál, hogy Bulgáriában élsz, egy naurui honlappal. Később harcos kereszténnyé lettél, Isten katonájaként, ha Ferenc pápát kellett fitymálni. Később független közíró lettél (ez különösen szemérmetlen tőled), nemrégiben megtudtunk néhány részletet a gyermekeidről valamint hogy bérkommentelő voltál.

Ez olyan Lencsés István-féle karrier, de ezzel a beleszüléssel szintet léptél. Még ha csak gépelési hiba is, de találó.

Amúgy nem, nem hiszem, hogy mindazt, amit az interneten összekommentelsz, komolyan gondolod. Szar lehet a megélhetésért ennyire lemenni kutyába, de hát nem lehet mindenki prostituált, nyilván ugyanolyan pénzt kapsz, mint aki rákos gyermekeket gyógyít.

Csak az a kár, hogy szétoffolsz egy rakás érdekes fórumot.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.12.11. 21:40:39

Tőgyesi és Gyúcsány együtt ettek kakit. Ennyike.:)

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.12.11. 23:02:06

@NBarbieReloaded: "Bar tudnam mi az a "náco"."

Az a náci még degeneráltabb fajtája.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.12.11. 23:07:46

@arturdent: "Ha ez a lerohadás akkor rohadjunk még kicsit."

na mi van cicabogar, fel mondtad a fidesz berommentelesi utmutattot 2012-bol? Ennnyire hulye nem lehetsz, ma mar 2016-ot irunk, aztan most azt kell vedeni hogy az EU-ban nem is az utolso helyekre csuszott le Magyarorszag, csak Soros hamisiccsa a statisztikat.
Meg nincs is kulfoldre menekült 600 ezer magyar, de meg ha lenne az is jo, mert most is rekordot dontottek a hatautalt ejrok.

Van tehat lerohadas dogivel, csak ennek felfogasahoz nem fideszes PISA katasztrofa agy kell.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.11. 23:31:44

@csentecsa: "a büdös életben nem kerültök vissza a hatalomba"

Pedig voltunk hatalomban 1998-2012 között. Igaz, hogy már akkor is rendetlenkedtek a fijjúg. "Ne mi nyerjük a legtöbbet!" Sajnos az a Fidesz nincs már, és tartok tőle, hogy igazad lesz, és sose lesz már hatalomban a büdös életben. :(

Na, most ezt ilyen szépen megbeszéltük, mehetsz vissza szopkodni az öreg kövér orbán szőrös faszát!

Jakab.gipsz 2016.12.11. 23:38:37

Nem Magyarország távolodik a nyugattól, hanem Európa távolodik rohamtempóban önmagától, egy elmebajos birodalom attitűdjei ismerhetők fel tetteiben és a brüsszeli polit-büró intézkedéseiben.

Tölgyesi pedig ezt pontosan tudja, csak mint Soros Gyuri ötödik hadoszlopa nem volt aktivizálva.
Most pedig Magyarországról ahogy a gazdája parancsba adta össze vissza hazudozik, féligazságok és részhazugságokból szőtt, ostobaságokat terjeszt.

Csak a szokásos libsi rombolási trükkök egyike.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.11. 23:53:09

@Jakab.gipsz: "Nem Magyarország távolodik a nyugattól, hanem Európa távolodik rohamtempóban önmagától"

A sok idióta mind szembejön az utópályán, csak te egyedül mész a helyes irányba. :))

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.12.12. 00:05:17

"Magyarország 2010 óta hihetetlen gyorsan távolodik a Nyugattól.", ennek megfelelően, hetetlen gyorsasággal közelít a Kelethez!

Szabványok 2016.12.12. 00:14:35

@Skankhunt42: Amikor Tölgyesy szDSzes volt, akkor Orbán volt a Liberális Internacionálé alelnöke.

siriq111 2016.12.12. 00:24:25

Birca fizetett kormanyzati kommenter. Nem kell vele foglalkozni .

Aranyi Gábor 2016.12.12. 01:31:54

@NBarbieReloaded: Kalasnyikov tusával próbáltátok? Az ilyen csak abból ért.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.12. 04:02:10

@nu pagagyí:

Azaz ő pofázhat, mert egyetértesz vele. Igen, én is erre gondoltam.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.12. 04:04:09

@flort:

19 éve vagyok keresztény.

Kutyába lemenni? Én pandába megyek le, az édesebb.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.12. 04:08:51

@nu pagagyí:

Nem. Egyszerűen Soros a legtívabb liberális harcos térségünkben, ezért neve jelkép lett. Természetesen nem ő csinál mindent.

BG-ban külön szó is lett Soros nevéből соросоид, magyarul sorosoida. Azt jelenti: olyan ember aki hazája és népe ellen harcol, sok pénzért, a háttérhatalom és a nagytőke érdekeiben. Ezt a szót mondják a Sorostól teljesen független nyugati szervezetek eltartott álciviljeire is.

Jakab.gipsz 2016.12.12. 06:51:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Pontosan úgy ahogyan mondod.
Az egész nyugati-világrendszert jó átverte az a szélhámos filozófus Soros Gyuri, (és a politológus galerije vagy a filozófus maffia, érdekel név szerint?) szeret a világgal itt a piros, hol a pirost játszani. + istent játszani.

midnight coder 2016.12.12. 06:57:32

@pamut: Azért az az 1-2% már 2009-re is 4% volt. Annak az eredménye ahova megy úgy 3-4 év múlva derül ki. Kivéve persze az olyan remek beruházásokat amik nyelték a pénzt mint a kacsa a nokedlit: 4-es metró, Ferenciek tere, Széll Kálmán tér, Kálvin tér, stb. felújításai, a kismillió vidéki ilyen-olyan út, tér, stb. felújítás.

Csak azért szar dolog ez az egész EU-s pénz dolog, mert ha különféle infrastrukturális beruházásra költjük (lásd térefelújítások) az a büdös életben nem jön vissza. Lehet hogy nagyon szép lett a Széll Kálmán tér, vagy a Ferenciek tere (én mondjuk ezt nem mondanám), de ettől egy kurva forinttal nem lesz több a GDP jövőre. Idén persze igen, és pár építőipari vállalatnak ez jó, de hosszú távon kb. szart sem ér. A másik dolog amire az EU-s pénz mehet, az a különféle maszek cégek támogatása - na ez viszont ugyebár a korrupció melegágya - legalábbis a mindenkori ellenzék szerint biztosan.

Az EU-s pénzzel az alapvető gond az, hogy ez bizony _újraelosztás_. És mint minden ilyen pénznek a felhasználása nem teljesen optimális (és ez még nagyon enyhe kifejezése volt).

midnight coder 2016.12.12. 06:58:55

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: " ennek megfelelően, hetetlen gyorsasággal közelít a Kelethez!"
Ami - tekintve, hogy az elmúlt 30 évben a távol-kelet kivételével a világban legjobb indulattal is csak a stagnálás volt a jellemző - elég jó irány.

midnight coder 2016.12.12. 07:00:43

@nu pagagyí: "Soros egy nagyszerű ember, aki a saját pénzéből áldoz olyasmikre, amire az adóforintjainkat magára költő kormánynak sajnos nem futja."

Ja, sőt ő maga személyesen veszi meg a mérget a kutakba.

midnight coder 2016.12.12. 07:09:13

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Az a gond, hogy ez az autópálya a szakadékba vezet. Az EU gazdasága évtizedek óta stagnál. A csóróbb országok (olasz, spanyol, görög, portugál, stb) egyre komolyabb bajban vannak. Az EU nyaka fölött eddig is ott lógott Damoklész kardja (Görögország), de most már ott vannak a jó taljánok is a kis bankjaikkal. És ehhez a remek helyzethez még jön pár millió csóró, írástudatlan, nyelvet nem beszélő, többnyire iszlamista szélsőséges migri évente akik tovább javítják az amúgy is kiváló kilátásokat.

Jakab.gipsz 2016.12.12. 07:31:08

@midnight coder:

Tölgyesi pedig tőlünk magyaroktól félti a demokráciát, jajaj mi lesz akkor ha Soros Gyuri maffia-filozófusait, politológusait, jól sej-hajon rúgjuk.

Elárulom semmi tragikus nem lesz néhány léhűtő szélhámossal kevesebb lesz.

nu pagagyí 2016.12.12. 07:44:52

@maxval bircaman BircaHang szerk: Az világos, hogy egy korrupt hatalomnak nem tetszenek az olyan civil szervezetek, amelyek a polgárok érdekében felderítik a közpénzek eltulajdonítását. Az is világos, hogy egy diktatórikus hatalom utálja, ha felhívják a figyelmet az emberi jogok elleni jogsértéseire. Ahol kormányzati szinten "sorosoznak" biztos lehetsz benne, hogy a hatalom korrupt, nem tiszteli a polgárait, nem a nemzet érdekét, hanem csak a hatalmi klikk érdekét képviseli. Ahol a társadalmi kontroll szálka a hatalom szemében, ott nincs valódi demokrácia, a köztársaság csak papíron létezik, a jog pedig az uralkodó rezsim játékszere. Ennyit a hatalmi klikkről. Engem csak érdekelne, hogy neked személyesen mi a bajod azzal, hogy civilek kontrollálják a hatalmat? Miért nem érzed polgári felelősségednek, hogy szót emelj a hatalom visszaélései ellen?

Jakab.gipsz 2016.12.12. 08:00:36

@nu pagagyí:
Látszólag ugyebár minden rendben ha civilek kontrollálják a hatalmat, csakhogy egy logikai csapda esetében, mint amilyen a " neoliberális, jog-állam", lehetetlen érdemi döntést meghozni.
Ez a jelenség hasonlatos ahhoz mint amikor a "vektorok kioltják egymást, és ekkor, könnyedén manipulálható, maga a rendszer egy marginális kisebbség előnyére. Lásd; "Kecske gidák vitája a keskeny padlón", mind a kettő ráfázik és van egy nevető harmadik, aki megnyugvással konstatálja, megmondtam előre.

nu pagagyí 2016.12.12. 08:04:16

@midnight coder: Jaj de ismerős valahonnan ez a "Nyugat hanyatlása" duma. A csóró diktatúrákban már évtizedek óta ez a központi propaganda témája, csak nincs aki elolvassa, mert a nép nem ér rá a napi betevő hajkurászása közben és a pult alatti lehetőségek felderítése is sok energiáját leköti. Amit az egyre nagyobb szegénység kiporciózásával foglalatoskodó diktatúrákban a Nyugat hanyatlásnak szoktak beállítani, az szimpla funkcionális alkalmazkodás, a gazdaság és társadalom keresi a további fejlődés útjait és ezt folyamatosan teszi. Nyugaton nem áll meg az élet, mint nálunk, szembenéznek a kihívásokkal és meg is oldják. Megszokták. Görögország és Portugália úgy szegény hozzánk képest, hogy kétszer nagyobb a GDP-je és van egy rossz hírem, a különbség meg fog maradni, sőt nőni fog, ha mi lemondunk az emberek természetes törekvéseinek kiaknázásáról és kussolásra szoktatjuk őket.

nu pagagyí 2016.12.12. 08:17:15

@Jakab.gipsz: Mégis milyen "érdemi döntésre" gondolsz? Ki lophat és ki nem? Értem én, hogy a jogállam gátja egyesek teljesítmény nélküli gazdagodásának, a szabadságjogok pedig akadályozzák, hogy "marginális klikk" kisajátítsa a hatalmat. De miért kéne nekem örülnöm ennek. Én olyan államot szeretnék, amelyben polgárok vannak és a polgári etika a mérvadó. Egy birkává züllesztett nép védtelenebb, ki van szolgáltatva a hatalmi klikk érdekeinek. Például ha lázongana, kilóra eladják bármely megszállónak, ha ezzel megőrizhetik a hatalmukat az országon belül. Olyan országot akarok, ahol nem alattvalóként kell tengődnöm, ahol az életemet saját magam irányíthatom.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 08:49:32

Soros Gyuri elégedetlen a kormánnyal, mert nem engedi be tervei szerint a migránsokat.

valasz.hu/itthon/ezert-titkoljak-hogy-kik-minositettek-le-magyarorszagot-113703
Sasszem olvasónk időközben jelezte, hogy ha nagyon akarjuk, megtudhatjuk, Magyarországról kik vettek részt a jelentés elkészítésében. A Nations in Transit függelékében, a köszönetnyilvánítás résznél ugyanis ömlesztve fel van sorolva egy regiment ember, akinek a Freedom House a háláját fejezi ki a közreműködésért. Ha pedig rákeresünk a Hungary kulcsszóra, megkapunk nyolc nevet – az anonimitás legnagyobb dicsőségére.
– Dane Taleski (Közép-Európai Egyetem)
– Marina Popescu (Közép-Európai Egyetem)
– Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány)
– Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány)
– Andrej Nosko (Közép-Európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány)
– Halmai Gábor alkotmányjogász (ELTE)
– Váradi Balázs (Budapest Intézet)
– Charles Kovács (Híd Rádió Zrt.)
Tekintve, hogy a nyolc személyből legalább hét – a Soros György-féle Közép-Európai Egyetem, illetve a Nyílt Társadalom Alapítvány képviselőjeként, liberális alkotmányjogászként, a Magyar Narancs egykori publicistájaként – egy akolból származik, a Freedom House pontozását kénytelen vagyok leminősíteni,

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 08:52:48

@nu pagagyí:

Soros Gyuri Civiljei még a CÖF-től is szánalmasabbak.

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2016.12.12. 09:15:22

Hát nekem már elegem van ezekből a kecskebaszó migránsokból.
Már csak azt nem tudom eldönteni hogy melyik migránsfajtát utálom jobban:

a Magyarországra bevándorolt külföldit
vagy a Magyarországról külföldre vándorolt magyart

Mindegyiket a Soros mozgatja, hogy elárasszák a világot a maguk vadidegen kultúrájával és túlszaporodják a helyi lakosságot!

inebhedj - szerintem 2016.12.12. 09:18:25

Sajnos megint az van, hogy bármilyen jók is a meglátásai, egy olyan ember szájából, aki semmivel sem hisz jobban a demokráciában, is viselkedik demokratikusan, mint akit kritizál, teljesen hiteltelen az egész. :(

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2016.12.12. 09:20:48

@Jakab.gipsz: "jajaj mi lesz akkor ha Soros Gyuri maffia-filozófusait, politológusait, jól sej-hajon rúgjuk."

Te Soros bérenc liberális migránsseggnyaló álmagyar, értjük ám, hogy most Orbán Viktorra meg a Fideszre célzol, akik Soros legelső tanítványai voltak és jelesre vizsgáztak.

Csakhogy Orbán Viktor már visszafizette a tand´íjat, kivitte és befizette a svájci számlára, Soros akkor viszi el a pénzt amikor akarja. Ha meg nem viszi el, akkor meg jó helye van ott a pénznek Orbán Viktor nemzeti vagyonleltáraként.

Ravasz Figyelmeztetés 2016.12.12. 09:22:39

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: A Szlovákiához és a V4 többi országához képesti lemaradást kérd számon a Medgyessy-Gyurcsány-duón, akiknek azelőtt sikerült taccsra vágni az országot, mietőtt a világválság kitört, így az Magyarországot teljesen letolt gatyával érte.

nu pagagyí 2016.12.12. 09:26:15

@Jakab.gipsz:
A civil kontroll csak a korrupciót oltja ki, hogy ne álljon elő olyan helyzet, hogy a társadalom pénzét és vagyonát úgy tüntessék el, hogy nincs mögötte mérhető társadalmilag hasznos teljesítmény. De látom, te érdekelt vagy abban, hogy ne legyen nyilvános a közpénzek sorsa. Miért is? Fölösleges vektorokról hadoválnod, Svájcban, vagy Svédországban, de sorolhatnám, nem okoz gondot, hogy a politikus nem dönthet lénye-kedve szerint, hanem köteles a társadalom érdekét a sajátja elé helyezni. Utóbbit ellenőrzik a civilek, de ez nem okoz gondot annak, aki nem akar lopni és azért lett politikus, mert a társadalom szolgálatát tekinti hivatásának.

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2016.12.12. 09:29:31

@midnight coder: "Az EU gazdasága évtizedek óta stagnál."

Teljesen igazad van. Sajnos a nyugati írástudatlan emberek 100 millióit a Soros és a Brüsszeli háttérhatalmak hamis statisztikákkal manipulálják, miszerint Magyarország gazdasága az utóbbi években az EU sereghajtójává vált. Miközben 2014 szeptemberében rekord GDP növekedésünk volt!
Hát ilyen könnyen buknak meg a norvég liberális álcivil hazudozások!!

Én továbbra se hiszek a nagyvilágnak, mert Soros manipulálja a híreket, Merkel letiltja az egész kontinesről azokat a híreket amelyeket nem szeret hallani.

Én csak Orbán Viktorban bízom, övé az egyetlen olyan ország ma Európában (Törökország mellett), ahol teljesen szabad és korlátoz´ás mentes a sajtószabadság és a statisztikákat pedig még álmukban sem manipulálják a poltikusok.

Jakab.gipsz 2016.12.12. 09:44:04

@Ballib Cenzúrázók Réme 15a:

Látod-é milyen fura a kettős beszéd, amikor nem tudod eldönteni kihez is beszélek és miről?
Soros Gyuri a maffia-filozófiájával már csak az i-re a pont.

Orbán pedig csak egy engedetlen kisinas, aki nem hajlandó a libsik muzsikája szerint táncolni.
De azt még nem tudja, hogy hogyan találjon fogást a szélhámos Cippolán, (Gyuribán), és nem is fogja tudni amíg a meg nem kérdezi, (a magyarokat), de ennyi esze Viktornak sincs, ezért bénáskodik.
Had kínlódjon Viktorunk még egy kicsit. (miért csak a kisember szívja meg mások hüleségét), ezt a melót Viktor vállalta.

Ez a Tölgyesi viszont össze vissza hazudozik, ahogyan ezt már megszoktuk a libsi politológus csőcseléktől, azt viszont még nem tudja, hogy vége nincs tovább, azért mert a tudományról a tudomány nevében lehet hantázni pár ezer évig, vagy pár száz évig is de a végtelenségig nem lehet.

sőőtnagyonis 2016.12.12. 09:48:47

A szerzőnek volt egy parlamenti felszólalása, amikor nagy vehemenciával elkezdte támadni Antallék intézkedéseit, de egy szimpla komcsi szózat lett belőle, majd amikor észre vette hogy milyen populista dumát nyom, elvörösödve leblokkolt. Akkortól kezdődött a félreállása az szadeszben. Magyarul a populizmus mezsgyéje sokkal szélesebb, különösen akkor, ha nem tudjuk teljesíteni az elhangzott ígéreteket.
A jobboldali pojácák ezzel nem törődnek, csak pofánkba nyomják, hogy tulajdonképpen milyen jól élünk.

elemes 2016.12.12. 10:15:20

jó az összefoglaló, de ugyanaz az öntömjénező elefántcsontoronyban lakó idealizmus van benne, ami szép sorban lövi lábon magát egyre több országban.

tölgyessy is alszik még.

sőőtnagyonis 2016.12.12. 10:19:42

@Ballib Cenzúrázók Réme 15a:
Ezt kottából, vagy csak úgy ész nélkül hadováltad össze?
Ezt írod:"Miközben 2014 szeptemberében rekord GDP növekedésünk volt!"
Mihez képest? Mit gondolsz elértük már a 2008-as szintet?
Jó ha tudod, hogy a magyar gazdaság akkor növekszik amikor Merkell akarja. Orbánnak ebbe nincs beleszólása, mert amit ő fejleszthetne, azt a haverok szétlopják, így csak az autógyárak fejlesztése jelenti a növekedést.
A nyugati "stagnálás" pedig csak látszat, mert közben megújulnak a termelési rendszerek, és ha csak néhány százalékos a növekedés, ott már túltermelés jelentkezik.
Az enrgia, a közlekedés a kutatás, az oktatás az egészségügy fejlődik náluk.. A magyarok, meg a Sorossal elintézik az összes bénaságukat. ezért nincs fejlesztés Kelet-Magyarországon. Nem Gyuri bá a rabló, hanem Orbán és lumpen bandája.
Addig itt nem lesz haladás míg ez a lezüllött társaság van hatalmon.
Hiába játszátok a pénzügyi zsenit, ha az országban nem látjátok a nyomort. Szarháziak vagytok ti nem magyarok, és nem itt éltek. Ilyen lepukkant ócska gondolkodással mindent tönkre lehet tenni.

Ballib Cenzúrázók Réme 15a 2016.12.12. 10:20:09

@Jakab.gipsz:

Szóval te hazaáruló álmagyar, megint csak ismételgeted, hogy a világ el ne felejtse, hogy Orbán Viktor a Soros ügynöke volt??

Hát ti liberálsi gyűlölködők csak nem szálltok le Viktorról, ott olvassátok be neki a múltját ahol csak tudjátok? Meg talán a WC-n is csak Orbán Viktor Liberális Internacionálé alelnököztök, mert különben nem bírjátok a nyomást az agyatokra?

Meg mi ez a hazudoz´ás, hogy Viktor nem tudja legyőzni Sorost? Orbán Viktor megmondta az ünnepi beszédeiben hogy ő legyőzte Brüsszelt, az EU-t és Sorost is! A magyar nép segítségével.
Akkor te meg mit hazudozol össze, hogy ez az öreg spekuláns úgy szórakozik a mi Viktounkkal ahogy csak akar? Már csak azt nem írtad oda, hogy a Soros valójában minden nap jót röhög a New Jorki luxus felhőkarcolójában Orbán Viktor szélmalom harcán a liberális démonok ellen! Aztán onnan Nwe Jorkból osztja a kokit a mi Viktorunknak. Annak a Viktornak, akit a nyugati kommentelők 99%-a akarna a saját kormányzó urának!

Ti szánalmas liberálisok, lejárt a lemezetek, 2018-ban jön a 3/3-ad és ut´ána menekülhettek az EU-ba. Mi magyarok meg lépünk ki belőle Orbán Viktor vezetésével.

nu pagagyí 2016.12.12. 10:25:08

@Jakab.gipsz: Neked aztán hiába volt a rendszerváltás. Aki nem képes magától semmire, az sajnos visszavágyik az akolba. Gondolom régen is valami pártfunkci voltál, nyomtad a sódert a rohadó Nyugatról és miközben szorgosan termelted a hiányt, nem értetted, mitől él jobban egy ottani polgár. Nem fogod most sem többre vinni, marad a makkos cipő, meg a büdös műbör dzseki.

NBarbieReloaded 2016.12.12. 10:31:22

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
Ja, hogy akkor ez is az a fajta ballib IQ bajnok, akinek az agyatlan nacizasra futja csak. :)

sőőtnagyonis 2016.12.12. 10:34:36

"7 rendőrt küldtek rá a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 6 járdafestőjére" írja 444
Lakossági bejelentésre! Amikor a cement árát lopták nem jelentettékbe, pedig akkor festeni sem lenne mit.
Ez a baj eftársak!

sőőtnagyonis 2016.12.12. 10:41:02

@Ballib Cenzúrázók Réme 15a:

Téged idézlek:
"Hát ti liberálsi gyűlölködők csak nem szálltok le Viktorról, ott olvassátok be neki a múltját ahol csak tudjátok? Meg talán a WC-n is csak Orbán Viktor Liberális Internacionálé alelnököztök, mert különben nem bírjátok a nyomást az agyatokra?"
No és szerinted miért a múltidő? Hát csak nem bekattant valamitől?
"Ti szánalmas liberálisok, lejárt a lemezetek, 2018-ban jön a 3/3-ad és ut´ána menekülhettek az EU-ba. Mi magyarok meg lépünk ki belőle Orbán Viktor vezetésével."
Te tudsz valamit! Az agyadban a zsibbadás má visszafordíthatatlan!

$pi$ 2016.12.12. 10:46:59

@sőőtnagyonis: "Mit gondolsz elértük már a 2008-as szintet?"

Azért ezt a gondolatmenetet nagyon nagyra értékelem. Amikor elérünk egy kis eredményt, akkor jöttök, hogy "ez semmi, a szocik ennél sokkal keményebben el tudták kúrni". :D

- Papa, papa, megragasztottam a kisautómat!
- Az semmi fiam, mi tegnap a haverokkal részegen az egész szobát ledaráltuk!
- ???

$pi$ 2016.12.12. 10:52:22

@sőőtnagyonis: "A jobboldali pojácák ezzel nem törődnek, csak pofánkba nyomják, hogy tulajdonképpen milyen jól élünk. "

Te, akkor most végülis a fidesz populista vagy nem az? :D Hogy lehet populista, ha egyszer nem törödik azzal, hogy a széles tömegek jól élnek -e?

HaD 2016.12.12. 11:00:21

Döbbenet. Ez a komment áradat azt mutatja hogy a mennyire sikeres az MSZMP megosztó politikája. Nem képesek átlátni(pedig csak némi utánna olvasás kellene)azt a tényt hogy nincs semmiféle bal és jobb(meg libsi) meg ilyesmi hülye kategóriák. Az MSZMP tudatos gazdasági és politikai hatalom átmentő stratégiája valósul meg. Az un. öszödi beszéd egy állomása volt ennek a "dicső" doktrinának,egy szimpla provokáció azért hogy a pozsgai/stumpf duó által kreált "politikus" ifjak könnyedén fedezhessék a régi jó elvtársak vagyonszerzéseit(amit rendszerváltásnak tituláltak)és azt hogy már eszébe se legyen senkinek a valódi számonkérés...Cippola varázsol a publikum meg ámúlva éljenez:)

room_101 2016.12.12. 11:10:30

Egyszer majd a sok illiberális kommentelőn kiakad a Soros, és tényleg elkezdi pénzelni azokat, akiket szerintetek eddig is pénzelt. Akkor majd annyira igazatok lesz, hogy attól koldulás esete lesz belőle.
Csaxóltam.

sőőtnagyonis 2016.12.12. 11:17:56

@$pi$:
Például így: "A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint a Nemzeti alaptanterv újragondolásáig "szüneteltetni kell" a PISA mérésekben való részvételt, mert nemzetközileg is lejáratják a magyar gyerekeket" No ilyen setét az ország! Így kell mindent a szőnyeg alá seperni. Lyó itt minden!
No például a CÖF kitalál egy szatellit "szervezetet" ami ilyen baromságokkal teszi lehetetlenné az értelmes társadalmi párbeszédet.
Ez a kommunikáció is a populizmusuk része, mert ezen a címszón az öndicséret a populizmus. Nem csak a tömegeknek ígérgetés a populizmus, hanem a hazugság is!
Keress még ilyen kincseket, szívesen segítek!

Jakab.gipsz 2016.12.12. 11:20:50

@Ballib Cenzúrázók Réme 15a: @nu pagagyí:

A tudományt nem kilóra és pénzben mérik , én pedig tudományról beszéltek, ez sajnos magas nektek.
Nem veszitek észre Soros Gyuri tudománnyal kufárkodik és átveri a világot.

Azt olvasd el amit leírtam, ne magyarázz bele semmit sem.
Orbán azért ügyetlenkedik mert csak vonakodva hajthatja végre a brüsszeli politbüró utasításait.

Gyuribá "nyitott társadalma" úgy marhaság ahogyan kivan találva, de ha nem ismeritek az elméletének alapjait, fogalmatok sem lehet arról, hogy hol van benne a trükk.
Arról pedig még elképzelésetek sem lehet, hogy ebből a logikai csapdából, hogyan lehet kikecmeregni.
Ezért mondottam azt, hogy Orbán is csak kínlódik pontosan úgy ahogyan a többi "nagyfőnök", akik akarnak valamilyen tisztességes társadalmat megszervezni.

Ezért van nagy szájuk a Tölgyesi féle politológusoknak, noha ők a legnagyobb hazugok.

sőőtnagyonis 2016.12.12. 11:24:07

@maxval bircaman BircaHang szerk:
Ezt a "korrekt viszonyt"megélte a családom köszi. Medvepásztornak menjenek akik oda vágynak.

sőőtnagyonis 2016.12.12. 11:50:13

@Jakab.gipsz: "Orbán azért ügyetlenkedik mert csak vonakodva hajthatja végre a brüsszeli politbüró utasításait. "
Osztan az nem a baj, hogy az orosz iga lerázhatatlan lesz? Azt Putyin már az ölelésekor le írta a fenségednek, hogy akkor is ki kell fizetned mindent, ha szart sem építenek ide!
A bolgárok most perkálják le a GDP 3%-át a Roszatomnak!
Te nagy kerítő lehetsz Gipszes Jakab!
Azt tudod, hogy egy kísérleti reaktor épül ide?
Szerinted Orbánék elfogják tapsolni az összes pénzt vagy nem?
Téged nem érdekel hogy kell-e Geger-Müller számláló minden háztartásba?
Nem, mert nem itt élsz!
Gyuri bá nektek csak azért szitok szó, mert egy kicsit több esze van mint nektek. Nem a Tipp-mixen nyeri a lóvácskát, és nem is a Quaestoron, mint az pénzügyi analfabéták.

C. Lee Boss 2016.12.12. 11:50:53

Ha egy hajón a kapitány mindenkit az egyik oldalra állít, akkor a hajó felborul... a(z) (orosz) medve meg szépen, egyenként kihalássza az utasokat! Főleg, ha azok egymás torkának esnek.... akkor tessék majd brüsszelezni meg sorosozni! Az Eu lehetőséget adott a békés nemzetegyesítésre, a köpcös létrehozta a V4-et, kizárva ezzel a romániai magyarokat. Most ott kampányol. Ez mátr a haldokló páva tánca... no rip!

$pi$ 2016.12.12. 12:13:12

@sőőtnagyonis: "Nem csak a tömegeknek ígérgetés a populizmus, hanem a hazugság is!"

Ohh, értem már. Te a populizmusnak a magyarországon közkedvelt definícióját használod, azaz azokat nevezed populistáknak, akik ugyan látszólag a köz javára, a közember javára cselekszenek, a valóságban azonban csak "igérgetnek". Tehát alapjában véve egy negatív dolognak tartod a populizmust.

Tehát akkor szerinted a fidesz semmit nem tesz a közember hasznára, eszébe sem jut, csak hitegeti az embereket. Akkor viszont az adócsökkentés mi? A rezsicsökkentés mi? A nyugdíjemelés, a tanárok fizetésének emelése, az egészségügy fizetésemelése mi? Az, hogy megemgedték az otthoni pálinkafőzést az is csak hitegetése a közembereknek?

Én azt gondolom, hogy a fidesz tesz is a kisemberekért. Nyilván tehetne többet is, meg lehet vele vitatkozni, hogy miért így, miért nem úgy, de az, hogy csak "igérgetés" az nyilván nem igaz, nem?

Amúgy szerintem a populista politika azt jelenti, hogy a közember érdekében politizál valaki. Az, hogy "és közben titokban nem is" nem tartozik a populizmus definíciához, de nyilván vannak akik ezzel nem értenek egyet.

De gondolj bele, a szocialista politika sem az jelenti, hogy szociálisan érzékeny politikát fojtat "és közben elk.rja". :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 12:25:37

@Jakab.gipsz: A filantróp Soros önzetlenül segítette, segíti a magyar demokrácia kialakulását. Nincs anál szánalmasabb, mikor hála helyett támadják.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 12:31:17

@midnight coder: "Az EU gazdasága évtizedek óta stagnál."

Bár ez hülyeség, annyiban igazad van, hogy a fejlődés lehetne gyorsabb. Kétsebességes EU kell, ahol a magoszágok megalakítják az Egyesült Európai Országokat, az ebben résztvenni nem akaró nacionalista, soviniszta, múltszázadban ragadt lamaradó országok meg a Közös Piac előnyeit élvezik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 12:35:08

@Ravasz Figyelmeztetés: "kérd számon a Medgyessy-Gyurcsány-duón"

Már számonkértem, elzavartuk őket.

Jelzem, 2010 rég elmúlt, 2016-ban már az orbánon kérd számon a 2010 óta történt gyalázatos gazdasági lecsúszást, a kórházi fertőzésben meghalt ezrek életét, azt, hogy 20%-al csökkent 2010 óta az átlagbőr a szlovákokhoz képest, stb., stb...

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 12:44:47

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Lóf@szt önzetlenül.
Soros Gyuri listázza a megbízható EU-s politikusokat az EP-ben is.
Cirka 3-4 ország devizáját döntötte be eddig "önzetlenül", amin milliárdokat kaszált.
A Norvég pénzek több ezer milliárdja felett a teljes Kelet-Európa blokkban ő rendelekezik.
Jelenleg a közösségi médiák feletti polititkai befolyásolást kutatja álcivil szerveuzeteivel.
Legalábbis eddig enyi derült ki a nyulvánsosságra került belső levelezéséből.

Soros minden kormányban próbál minnél nagyobb befolyást kialakítani.
A ballib hazaárulók teljes mértékben kiszolgálták Soros igényeit.
Ahogyan Clinton is Amrikában (ahogyan az Clinton kiszivárgott levelezéséből kiderült).

A ballib véleménydiktatúra, és kulturkapf irányítója itt az országban Soros Gyuri és a mögögtte álló pénzügyi körök.
Akik a magadfajta szánlmas ballib bérkommentelőket is fizetik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 12:45:39

@$pi$: "Én azt gondolom, hogy a fidesz tesz is a kisemberekért."

Nem pontos.

A fidesz tesz is a kisemberekre.

nemecsekerno_007 2016.12.12. 12:47:41

Elméletek gyártása. Kádár értelmisége csak ehhez ért.

És ebből akarnának itt néhányan tudásalapú gazdaságot. Muhahahahaha....

$pi$ 2016.12.12. 12:50:35

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "hogy 20%-al csökkent 2010 óta az átlagbőr a szlovákokhoz képest"

előtte annyi volt mint a szlovák? :D honnan vetted ezt a 20%-ot?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 12:51:58

@Ballib cenzúrázók réme 19: "A Norvég pénzek több ezer milliárdja felett a teljes Kelet-Európa blokkban ő rendelekezik."

:))

Szia! Mindig örülök, ha olvaslak. Csak agyald azt a fasz @Ballib cenzúrázók réme 18: -at, megérdemi az idiótája!

$pi$ 2016.12.12. 12:53:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "A fidesz tesz is a kisemberekre. "

Hát igen. Be jó is lenne, ha végre megint lehetne hetente gázáremelés... az kell a kisembereknek. :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 12:53:23

@$pi$: 2010-ben 6%-al voltunk lejjebb, 2015-ben 25%-kal, most nyilván már közeledünk a mínusz 30%-hoz. :(

Bobby Newmark 2016.12.12. 12:55:19

@maxval bircaman BircaHang szerk: Most a Fidesz fosztja ki, de két nagyságrenddel durvábban és alaposabban. Sokkal jobb, faszfejkém, tapsikolj csak hozzá.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 12:55:32

@$pi$: "hetente gázáremelés..."

Vagy gázár csökkentés, ahogy a vilégpiaci árak alakulnak. Sajnos a rezsi"csökkentés" magasan tartja a gázárat, pedig a világpiaci ár drasztikusan csökkent. orbánnál panaszkodj!

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 13:02:11

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/soros-behalozta-a-civileket-1249601
Nemcsak Magyarországon, hanem a többi közép- és kelet-európai országban is az Egyesült Államok, illetve Soros György spekuláns pénzelte, alapította a norvég „civil” pénzek szétosztását felügyelő szervezeteket
..
Romániában például a Román Ökotárs Alapítvány az egyik pénzosztó, melynek a magyar Ökotársból ismert volt LMP-s politikus, Foltányi Zsuzsa is tagja. A másik pénzosztó szervezet a Civil Társadalom Fejlesztési Alapítvány, amelynek vezetője, Catalin R. Cretu,korábban a New York-i és a Columbia Egyetemen tanult, és a HSBC Bank USA-nál töltött be vezető pozíciót. Lengyelországban a Soros György által 1988-ban alapított Báthory István Alapítvány osztja a norvég „civil” pénzeket. Észtországban a Nyílt Észt Alapítvány felügyeli a támogatások megfelelő kezekbe juttatását, ezt a szervezetet is Soros hozta létre 1990-ben, és része az amerikai spekulánshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatának.

$pi$ 2016.12.12. 13:04:03

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "Vagy gázár csökkentés, ahogy a vilégpiaci árak alakulnak."

Tényleg? A gyurcsány mikor is csökkentette a gázárat? :D

Jakab.gipsz 2016.12.12. 13:06:53

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Soros Gyuri magyar ország jó tevője mondod te, ha-ha-ha.
Nem hallottad akkor Jancsi és Juliska meséjét, irány az óvoda.
A vasorrú bába is jó volt a szegény árva gyerekekhez.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 13:11:00

@$pi$: "A gyurcsány mikor is csökkentette a gázárat?"

A világpiaci árat emlékeim szerint nem a gyurcsányi határozta meg.

Az a végzetes bűne volt, hogy a magánkézbe adott monopolszolgáltatóknak 8% garantált profitot adott. Azok meg mégtöbb pénzt talicskáztak ki szerződésekkel az országból. El is zavartuk, bár a többség nem ezt rótta fel bűnéül.

Emútnyócévezni hat év után már óóóólyan kíííínos, nem érzed? :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 13:12:13

@Jakab.gipsz: "Soros Gyuri magyar ország jót evője"

:))

Önzetlen jótevője.

Bobby Newmark 2016.12.12. 13:41:58

@csentecsa: Téged is, csak te élvezed.

$pi$ 2016.12.12. 13:46:25

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "A világpiaci árat emlékeim szerint nem a gyurcsányi határozta meg."

Hát tényleg, te nagyon okos vagy. Ki a franc mondta, hogy a a gyurcsány határozta meg? Ez valami kifogás? Mert viccnek gyenge lett volna. :D

"Emútnyócévezni hat év után már óóóólyan kíííínos, nem érzed? :))"

Nem én hoztam fel öregem.

"Sajnos a rezsi"csökkentés" magasan tartja a gázárat, pedig a világpiaci ár drasztikusan csökkent. "

Azám, régebben európában élenjártunk a gázárban, most az egyik legolcsóbb a gázár, de majd biztos elmegyek orbánhoz panaszkodni, ugye?

Tisztelt miniszterelnök Úr!

Jelenleg az egyik legolcsóbb a gáz ára nálunk, ha összehasonlítjuk a többi európai országgal. Namost ez szép, meg jó, meg minden, de nekem nem jön be. Igazából azt szeretném, ha megint többet fizethetnék mint a csehek, a szlovákok, a lengyelek, az egyes nyugat európai országokat nem is említve. Sőt, azt szeretném, ha megint az a gyurcsányi mondaná meg mennyi legyen a géz ára, azzal mindannyian elégedettek voltunk. Sok pénzünk van, német árszínvonalat akarunk megint, ez az óccsóság felbosszant minket!

Tisztelettel:
cím a kiadónál

:D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 14:12:14

@$pi$: "az egyik legolcsóbb a gázár"

Ja, a német fizetésekhez képest?

"A világpiacon a gázárak alakulása engedné, hogy ismét csökkenjenek a lakossági tarifák, elhozva ezzel az újabb rezsicsökkentést. A kormány most nem ezt szeretné."

www.origo.hu/gazdasag/20160406-gazar-egyetemes-szolgaltatas-foldgaz.html

Ludas Feri 2016.12.12. 15:12:53

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: 2010-től, miután a magyarok milliói elzavarták, az álbaloldali, álliberális, áldemokrata kormányt, azóta, Magyarország a fejlődés útján... p.coldline.hu/2016/12/12/2416066-20161212-ssYwXd.jpg

Ludas Feri 2016.12.12. 15:13:32

1945-2010 közt jó sokszor bemutatták szakértelmünket, minden, őket 6alomban tartó mellett, országnak-világnak!
... Növekvő infláció, csökkenő lakossági fogyasztás.
30 százalékkal emelkedik a gáz, 10-14 százalékkal a villany ára, két százalékkal több lesz az egészségügyi hozzájárulás, négy százalékkal emelkedik az szja felső kulcsa, drágul a cigaretta és az alkohol. A középső áfakulcs 15-ről 20 százalékra nő. … NEM KELL félni, nem fog fájni. index.hu/gazdasag/magyar/nemcsomag060/

Ludas Feri 2016.12.12. 15:15:38

... Igen, igen, igen... Ha más nem is lenne ez biztos bizonyítéka a korrupciónak.
4000 milliárd forint állami pénz, - baráti üzletembereken keresztül - saját épülésükre Indonéziába. index.hu/gazdasag/magyar/ho060909/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 15:16:30

@Ludas Feri: "azóta, Magyarország a fejlődés útján"

:))

A visszafejlődés útjánt akartad mondani.

Ludas Feri 2016.12.12. 15:16:36

„hazudtunk reggel, délben, este, .. minden médiában, minden újságban”, … eredménye.
a Fidesz–KDNP 137, a közös baloldal 35, a jobbik 27 mandátumot szerezne www.origo.hu/itthon/20161206-ez-lenne-a-valasztas-vegeredmenye.html

Ludas Feri 2016.12.12. 15:17:53

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
... 2010-től, miután a magyarok milliói elzavarták, az álbaloldali, álliberális, áldemokrata kormányt, azóta, Magyarország a fejlődés útján...
... „éppen az ellenkező folyamat zajlik, mint a baloldal kormányzása alatt,
amikor megduplázódott a munkanélküliség, a munkaadók és a dolgozók adó terhei évről évre nőttek, a fizetések elinflálódtak”
... az adók csökkennek, a gazdaság erősödik, nő a foglalkoztatottság, és a bérek is emelkednek.
2010 óta eltelt évek „ … a nagy béremelés a munka megbecsüléséről is szól. Amíg ez a kormány lesz, addig a bérnövekedés és a munkáltatói adó csökkentése folytatódni fog” magyaridok.hu/belfold/fidesz-ez-kormany-mindig-az-adocsokkentes-partjan-volt-1231360/

Ludas Feri 2016.12.12. 15:20:38

A... szakemberek szerint, az álbaloldali, álliberális, áldemokrata kormányok által, ... 1945-2010 közt eltelt évtizedek alatt okozott károk, elmaradások pótlásához, felszámolásához, sajnos ... annyi év szükséges legalább mint amennyi alatt keletkeztek!! pics.coldline.hu/pics/2404577-20161130-L45UWJ.jpg

Ludas Feri 2016.12.12. 15:21:51

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: a sok millió magyarral együtt, azt egyáltalán nem értem, hogy miért kell az 1945-2010 közt eltelt alibi-liberális-baloldali kormányok évtizedek után a felzárkóztatással foglalkozni!!! pics.coldline.hu/pics/2401842-20161128-npmalL.jpg

Bobby Newmark 2016.12.12. 15:24:53

@Ludas Feri: Főleg, ha az ellenkező irányba, vissza a gulyáskommunizmusba menetelünk rendületlenül, mint az elmúlt hat év során. Ami akkor ezek szerint további 12 évvel tolta azt, hogy itt valaha normális ország lesz.

Bobby Newmark 2016.12.12. 15:25:36

@Ludas Feri: Ha ezt a sok lózungot beszopod, akkor te is a probléma része vagy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 15:26:36

@Ludas Feri: "1945-2010 közt eltelt alibi-liberális-baloldali kormányok"

Bár messze nem lopott ennyit, de nem nevezném baloldalinak az 1998 és 2002 között hatalmon lévő orbán kormányt. Az Antal kormányt se. A 45 utáni első kormányt se.

A többi állításod is hasonló lököttség.

pamut 2016.12.12. 16:10:50

@midnight coder:
ja, 2009-re, az elmúlt 80 év legnagyobb világválságának évében már felment, 4-re, hát ez kurva jó.

a helyzet az hogy a magyar történelemben olyan brutális pénzeső soha nem hullott Mo.-ra mint az elmúlt pár évben, ami egyszeri, kivételes lehetőség lett volna legalább egy részleges felzárkózásra, az egészségügy-oktatás rendberakására, a gazdaság okos támogatására, stb., stb.
beszélhetsz félre a végtelenségig, és fogsz is, de történelmi bűn, sőt hazaárulás volt ezt a pénzt elherdálnotok/ellopnotok. Mo. kb egyetlen érdemi esélyét játszottátok el, és loptátok szét magatokat. Ilyen esély lehet nem lesz újabb ezer évig, de a mi életünkben tuti nem, és most is hamarosan el fog zárulni az aranycsap. gratulálok bazdmeg....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 16:31:33

@midnight coder: "különféle infrastrukturális beruházásra költjük (lásd térefelújítások) az a büdös életben nem jön vissza. Lehet hogy nagyon szép lett a Széll Kálmán tér, vagy a Ferenciek tere (én mondjuk ezt nem mondanám), de ettől egy kurva forinttal nem lesz több a GDP jövőre."

Pontosan. Ezért a szépészeti beruházásokra csak egy töredékét kellett volna költeni. Mondjuk a Moszkva térre pont kellett volna, nem így, és nem ennyit, és nem ennyit ellopni belőle.

A közműveket, utakat, közlekedéstt, kötött pályás közlekedést kellett volna fejleszteni, hogy a dolgozók ne töltsék a fél életüket a vonaton. Ehhez képest Vác felé 5 (!!!) perccel csökkent a menetidő.

"maszek cégek támogatása - na ez viszont ugyebár a korrupció melegágya"

Nyugi, az infrastruktúrális beruházásra szánt pénz nagy részét is ellopták a fijjúg.

sőőtnagyonis 2016.12.12. 17:36:49

@$pi$: itt a júdás pénz a populizmus, és a két három millió nyomorgó leírása. Nem sorolom, ezt te soha nem AKAROD megérteni, nem itt élsz ezek között, ezért lesajnálod őket. Nincs miről vitatkozni. Neked másra kell éberen figyelned, hogy ez a fejőstehén állam néktek tejeljen.

sőőtnagyonis 2016.12.12. 18:09:02

@$pi$:" - Papa, papa, megragasztottam a kisautómat!
- Az semmi fiam, mi tegnap a haverokkal részegen az egész szobát ledaráltuk!
- ???"
Ez nagyon király, csak volt még öt szoba ami maradt azt meg a csókosok.Számoljam segítsek? Veled uram, mert egyedül nem megy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 19:05:27

@Ludas Feri: "az adók csökkennek"

uniós szinten a középmezőny tetején vagyunk, viszont a régióban bőven Magyarországon a legmagasabb az adóteher.

index.hu/mindekozben/poszt/2016/12/11/szenne_vagyunk_adoztatva_a_regio_orszagaihoz_kepest/

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.13. 09:16:29

@nu pagagyí:

A civilekkel nincs gond, az álcivilekkel annál inkább.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.13. 09:17:53

@Bobby Newmark:

A mostani kormányzat munkája hosszú távon helyes, ez a lényeg. Nem az, hogy most is virágzik a korrupció,

Bobby Newmark 2016.12.13. 16:59:46

@maxval bircaman BircaHang szerk: Mi, az, hogy a korábban SOHA nem látott mértékű lopás mellett lerohad az egészségügy meg az oktatás, az neked hosszú távon helyes?

Ja, nyilván azt leszarod, te úgyis bolgár kórházban fogsz megdögleni.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.13. 18:57:12

@Bobby Newmark:

Nincs ilyen összefüggés. Próbáld a dolgokat kicsit pártfüggetlenebből nézni, magasabb összefüggésből.

Bobby Newmark 2016.12.14. 09:43:15

@maxval bircaman BircaHang szerk: Teljesen pártfüggetlenül nézem a dolgot. MSZP is szarrá lopta magát, de a Fidesz durvábban csinálja, és mindkettő lámpavasra való egytől egyig. Meg akkor már ne maradjon ki az MDF, SZDSZ se.

Ennek ellenére amit leírtam, tény. A zsebek tömködése elsődleges cél, a második a haverok zsebeinek tömködése, a harmadik meg az, hogy ez lehetőleg ne derüljön ki.
Az ország érdekei nincsenek a listán, nem is voltak soha.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.14. 21:32:51

@Bobby Newmark:

Az igazi zsebtömködést nem a ballibek vagy a Fidesz csinálja, hanem a nyugat,
süti beállítások módosítása