B1 blogcsalád



Négymilliós jutalmat kapott Nagykőrös polgármestere és alpolgámestere

2016. november 27. - nickgrabowszki

czira.jpg

A fideszes városvezetők azért kapták a pénzt, mert japán beruházás érkezett a városba, és "a pozitív beruházási döntésben nagy szerepet játszott a kormány és az önkormányzat elkötelezettsége, valamint az autópálya-hálózat fejlettsége és annak közelsége".

A két vezető ezért négyhavi illetményének megfelelő jutalmat kapott:

  • Czira Szabolcs polgármester 2,1 millió forintot kapott.
  • Körtvélyesi Attila alpolgármester 1,9 millió forinthoz jutott.

Az atv.hu birtokába jutott indítvány - amelyet a testület megszavazott - indoklása szerint

célszerű, hogy az elismerés – amely polgári érték – időben is közvetlenül kövesse a teljesítményt, hiszen nevezett urak bebizonyították, hogy Nagykőrösért való elkötelezettségük megkérdőjelezhetetlen. A személyüket és családjukat érő igaztalan támadásokon felülemelkedve energiájukat, kiemelkedő színvonalú munkával a „város közösségének érdekében kamatoztatják”.

czka.jpgCzira és Körtvélyesi

Továbbá: a beruházások azt szolgálják, hogy

virágos, fejlődő városban nőhessenek fel a gyermekek, hogy a hétköznapokban a fény, a tisztaság, az életerő legyen a megszokott, ezzel töltekezhessünk, és lehessünk büszkék városunkra.

Már nem az első eset, hogy Czirának jutalmat szavaz meg az általa vezetett önkormányzat, illetve képviselőtestület.

  • 2010-ben, polgármesterré választása után azonnal(!) azért kapott másfél milliót, mert ellenzékben(!) nagyszerű tevékenységet végzett.
  • 2015-ben pedig azért, mert kapott hathavi fizetésének megfelelő 3 millió 150 ezer forint, mert Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Tisztikereszt Polgári Tagozatával tüntette ki.

Ez utóbbi az atv.hu szerint már a Fidesznek is sok volt, és ara kérték, hogy csillapítsa a pénzéhségét, és ajánlja fel jótékony célokra az összeget.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7812004322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása