B1 blogcsalád



Így működik a Fidesz hazugsággyára

2016. október 13. - B1blog

pinocchio.jpgA jó hazugság 90 százaléka igaz – bár ettől még ordas kamu marad. Pontosan tudják ezt a Fidesz spindoktorai, Habony sameszai. Bemutatjuk, hogy működik a kormányzati propaganda hazugsággyártása.

1. A folyamat természetesen egy nagyon (nagyon-nagyon) magas szinten meghozott döntés. (Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kedves vezető személyesen rendelte el a likvidálást, de a fő irányokat rajta kívül senki nem szabhatja meg. A végrehajtást végzők személyes bárdolatlansága és stílustalansága ott van minden eredményen.) Ezt azonban nem látjuk, hisz a nyilvánosság kizárásával, a hatalom elefántcsont tornyában születik, zárt ajtók mögött.

2. A következő lépést már az operatív irányítók vezénylik. Mindenek előtt: ki kell találni a megfelelő hazugságot – minden más csak ez után történik.

3. Maga az akció.

4. Ezzel párhuzamosan a hazugság tálalása.

5. A hazugság habosítása, újabb részletekkel gazdagítva az eredeti narratívát. (Fontos: ettől akkor sem szabad eltérni, ha már a napnál is világosabb, hogy hazudtak.)

6. Hetekkel, hónapokkal vagy évekkel később learatni a hazugság gyümölcsét.

És most néhány időszerű és régebbi példa a mechanizmus működésére.

Népszabadság

  1. A kedves vezető ebben az esetben a nyilvánosság előtt hirdette meg a programját: át kell venni a média irányítását. Az már szűk körben dőlt el, hogy amit nem lehet átfordítani, azt el kell hallgattatni.
  2. A megfelelő hazugság: „gazdasági indok”.
  3. A Népszabadság megszüntetése, a szerkesztőség totális átverése. (Péntek délután még hatalmas nyitóbulit ígértek nekik vasárnapra, szombat reggel már ki is voltak zárva mindenhonnan.)
  4. Hosszú kiadói közlemény megjelentetése, amely kétség kívül sok igazságot tartalmazott – az egész mégis orbitális hazugság.
  5. A habosítás: valójában az MSZP felelős a lap sorsáért; ideje volt bezárni ezt a posztkommunista maradványt; a szocik szoktak lapokat bezárni.
  6. Néhány hét vagy hónap után a cégbírósági bejegyzésben megjelenik „Mészáros Lőrinc”, mint a kiadó új tulajdonosa.

Reklámtáblák

  1. Mindenkitől el kell venni az üzletét, ha nem velünk van.
  2. A villanyoszlopokról lógó reklámtáblák zavarják az autósokat.
  3. Törvényileg betiltani a reklámokat az oszlopokon.
  4. Hosszú elemzés a közlekedés veszélyeztetéséről.
  5. Nemzetközi gyakorlatra hivatkozni.
  6. Miután a szocialistának tartott vállalkozó csődbe ment, és Garancsi István fillérekért megszerezte a cégét, szép csöndben újra engedélyezni két év elteltével a lámpaoszlopokról lelógó reklámokat.

Tankönyvkiadás

  1. Ki kell irtani a liberális mocskot az oktatásból.
  2. A túl nagy kínálat megdrágítja a tankönyveket.
  3. Államosítani a tankönyvkiadást.
  4. Nagyobb lesz a választási lehetősége az iskoláknak.
  5. Akkor is nagyobb lesz a választék, ha kevesebb könyvből lehet választani.
  6. A kedves vezető és bölcs gondolatai bekerülnek a történelemkönyvekbe.

Ilyen egyszerű ez – miközben

szinte lehetetlen védekezni ellene.

Aki ugyanis józanul akar gondolkozni, az reflexből elkezdi cáfolni a felkínált hazugságot. „Persze, veszteséges volt a Népszabadság, de…”, „Igen, az MSZP-nek volt benne tulajdonrésze, de…”.

Parttalanná válik a cáfolat, bonyodalmas, hosszú – főleg az alaphazugsághoz képest. Különösen akkor, amikor elkezdődik a hazugság-májusfa feldíszítése. Aki vitatkozni akar vele, óhatatlanul a színes kösöntyűket kezdi letépkedni, miközben az illetékes narancsfi épp azzal lendülettel aggat rá újabbat.

Bármennyire is átlátszóak ezek a hazugságok, mégis hatnak. Ugyanis nem az ellenzéket vagy a velük szimpatizálókat akarja meggyőzni. A célja mindig az, hogy a Fidesz-fanatikusok tudjanak mire tekinteni, mindig legyen egy aktuális májusfa kamuból, amit körül lehet ugrálni boldog mosollyal.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9911799771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monddazigazatmar 2016.10.13. 18:22:53

Mondok én ettől jobb hazugságot.
- Ez csak álprobléma.
- Ezek tényleg jönnek, de orvosok meg mérnökök
- Ezek tényleg nem orvosok csak átutazók, nem maradnak
- Nincsen semmilyen kvóta, de azt is visszavonták

Aztán
- Magyarországon négymillió ember éhezik
- Az uniós felmérések szerint azért van Magyarországon a legtöbb elhízott fiatal, mert a gyenge és rossz kajától híznak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 18:28:36

@monddazigazatmar: "a gyenge és rossz kajától híznak. "

Igen, a tészta az egyik legolcsóbb és leghízlalóbb kaja. Ellentétben mondjuk a brokkolival. Ez téged a meglepetés erejével ért? Nem sokat tudsz még a világról, szerintem olvass többet!

monddazigazatmar 2016.10.13. 18:41:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
Aham. Milyen érdekes, hogy vagy éheznek, vagy tésztával zabálják dagadtra magukat. A kettő eléggé üti egymást, te szerencsétlen hülye.

Jossarian 2016.10.13. 18:52:30

Erre csak annyit lehet valaszolni, blogger, hogy: anyad!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 18:54:25

@monddazigazatmar: Te biztos nagyon szép vagy. Mert az eszedért nem szeretnek, az nyilvánvaló. :))

@torró: Pontosan.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 18:58:35

@B1 blog: Nem szoktam dicsérni, de ez most egy nagyon jólsikerült bejegyzés. Még pár példával gazdagíthattad volna.

élhetetlen 2016.10.13. 19:11:08

@monddazigazatmar: Mi üti egymást? Éhezik, azaz egy fillérje sincs. Egy tojás, most a Spárban 29 ft akciósan, fél kiló liszt legyen 60 ft. Ez az arány a 2 tojásos tészta. még egy pohár, vagy fél pohár tejföl. 200 ft, és négy ember dagadtra eszi magát, ha csak erre telik minden nap. Pedig ez a majdnem semmi pénz, azaz az éhezés.

2016.10.13. 19:13:08

Spirituális síkokról indított akció a Magyarország területének elfoglalására. Orbán csak egy hatékony romboló és hogy kik indították, majd kiderül. A palesztin taktika, hogy az őslakosok nagy számban hagyják el az országot, ami ha mindenki belegondol, egy gyönyörű ország és ezt biztosan észrevették mások is. Ez egy szervezett támadás Európa legjobb éghajlati és földterületének megszerzésére. Bizonyíték erre a sok magyar zászló, amivel ez a köcsög banda kompenzál. Attól, hogy teleszórod a hátad mögötti részt piros-fehér-zöld szászlókkal még nem leszel magyar, csak úgy fogsz kinézni.

jotekony koc 2016.10.13. 19:13:17

Azt még kihagytad, hogy az ellenzék nem szólhat, mivel a média csak fideszesekből áll,
ezért a méltatlankodó , károsult emberek hangján felszólal egy fideszes ismert arc a féltucatból, és sajtótájékoztatón ellenzi, amit a pártja csinált.
Ha Lázár a bűnös, akkor Rogán ellenzi, ha Rogán a bűnös, akkor Lázár,
és ettől megnyugszanak fideszes tömegeink, hogy van szószólójuk, aki majd felvilágosítja a tévelygő Orbán rezsimet.
A jó rendőr-rossz rendőr felállást adják elő nekik, és megtörik az ellenállás.

morpho 2016.10.13. 19:13:47

@monddazigazatmar:
Mi köze a tésztának ahhoz, hogy a fideszes propagandagépezet összevissza hazudozik, Csak kérdezem.

Az amúgy megvan, hogy a Mediaworks százmilliót bukott azon, hogy szigorúan gazdasági okok miatt bezárták a Népszabadságot? Hirdetőket, előfizetőket és az újságírókat kell mindössze kártalanítani...szigorúan gazdasági okok miatt, mert megéri.. Logikus nem? Vagy mégsem?

morpho 2016.10.13. 19:16:39

@monddazigazatmar:
Mizu az egészségüggyel? Döglött galambok és kukacok a műtőben? Lerohadt Jahn Ferenc kórház, ahova max meghalni járnak? A lényeg nem ez, hanem az, hogy 98% nem kér Brüsszelből!!!! 98% érted??? Brüsszelből nem kér, de az egészségügy azért jól jönne nekik. Vagy mégsem?

Spontán Bloggerr 2016.10.13. 19:18:12

Nézzétek mit találtam. 84 éves nénihez törtek be a migránsok, de erre a fogadtatásra nem számítottak Link: spontanblog.blog.hu/2016/10/13/84_eves_nenihez_tortek_be_a_migransok_de_erre_a_fogadtatasra_nem_szamitottak

morpho 2016.10.13. 19:19:23

@jotekony koc:

Lázár kolléga ma alig háromszor hazudott bele a firkászok arcába a kormányinfón. Nincs is vele semmi gond, majd jön mindjárt egy narancskullancs és elküld az anyámba, aztán rendben is leszünk!

monddazigazatmar 2016.10.13. 19:20:31

@morpho: Az a köze, hogy a ballib is ugyanúgy hazudik, vagy leginkább még nagyobbakat.
Magyarországon az éhezők el vannak hízva, Értjük. Védhető az álláspont.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.10.13. 19:33:55

A fidesz-bűnszervezet hazudozik, ez tény. De mivel nem egy emberről beszélünk, hanem egy politikai (bűn)szervezetről, amelynek egy egész ország (sőt, több) a hallgatója, ezt nem így helyes mondani hogy (hazudik). Hanem inkább az az érdekes, fontos, releváns információ, hogy ebben a hazudozásban rendszer van, ennek célja van, és mechanizmusa. Szóval, ha egy szervezet hazudozik, akkor az nem sima hazudozás, hanem a propagandája része. A fidesz-bűnszervezet hatalomra kerülésének, és hatalma megőrzésének fontos tényezője ez a propaganda. Ami persze, ha a részleteket, az elemet nézzük, akkor sok kis egyedi hazugságból áll.
Ennek a propagandának több eleme van. De a legfontosabb talán az hogy teljesen gátlástalanul, "teljes mellszélességgel" hazudnak. Úgy hazudnak, vagyis olyan módon, hogy azzal műfajt teremtettek. Az egyszerű emberek részben ezért is hisznek nekik. mert nem szoktak hozzá, nem feltételezik, hogy valakiknek van pofájuk ilyen gátlástalanul hazudni. Az emberek inkább úgy gondolják, hogy ha már valaki kiáll, és ennyire magabiztosan mond valamit, akkor abban azért minimum lehet valami. Egyszerűen el sem képzelnek akkora aljasságot, amilyen fokú a fidesz-bűnözőkben van.
A propagandájuk másik eleme a sulykolás. Emlékszünk ugye, a papagálykommandójukra? Megállás nélkül, éjjel nappal nyomták a sódert. és amit sokszor mondanak... Az értelemesebb ember hiába tudja, hogy a fideszbűnözőre igaz a vicc mondása: még a kérdése is hazugság, és arról tudni, hogy hazudik, hogy mozog a szája, a sok agymosott szegég szellemi toprongy (jelen idő szerint kb 3,2 millió "nem"-es), bármit elhisz nekik.
Az ilyen fajta, és minőségű propaganda természetesen csak az ostobákra hat. De rájuk feltétlenül, és jól. nekik igényük van a demagóg hazugságokra, és a fidesz-bűnszervezet erre nagyon jól ráérzett. Ebből élnek ma is, és ki tudja meddig lesz még elég. Hiszen, csak most kezdenek belelendülni. Most kezdik szigorítani, keményíteni a kis diktatúrájukat, ahol már nem lesz kritika, ellenvélemény. Csak hazug propaganda.
Én őszintén kíváncsi vagyok, hogy ezen az "1984" világa felé vezető úton meddig jutunk el.

Spontán Bloggerr 2016.10.13. 19:40:21

Nézzétek mit találtam. 84 éves nénihez törtek be a migránsok, de erre a fogadtatásra nem számítottak Link: spontanblog.blog.hu/2016/10/13/84_eves_nenihez_tortek_be_a_migransok_de_erre_a_fogadtatasra_nem_szamitottak

morpho 2016.10.13. 19:43:17

@monddazigazatmar:

Ha a ballib hazudik, akkor Orbánnak is szabad? Bíróságon próbálkoztál már ezzel az érveléssel? Tisztelt bíróság! Igen, agyonvertem a szomszédot, de annyian gyilkoltak már a faluban...
Ez egy működő érv? Csak mert ha nem az, akkor beszélgessünk arról, hogy Rogán azt hazudta, hogy nem helikopterrel ment lagziba, pedig mégis. Na ez egy konkrét hazugság. De említhetném Matolcsy "független" Györgyöt is, aki csak annyit mondott az unokatesójának tolt milliárdokról, hogy Blöff, blöff, blöff. Aztán kiderült, hogy mégsem. Most ezek az aktuális hazudozások, úgyhogy erről toljál valami véleményt! Figyelek, mint a sas!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 19:55:15

@morpho: "Rogán azt hazudta, hogy nem helikopterrel ment lagziba"

Ez a ballib média ordas hazugsága. Rogán helikopterrel JÖTT lagziból.

(Nyilván ment is, de arról nincs fénykép.)

monddazigazatmar 2016.10.13. 20:04:04

@morpho: Ja, az örök sláger az eü. Emlékszem Gyurcsány alatt nem haltak meg az emberek, minden szép és jó volt.
Meg persze a napnál világosabb, hogy ha idejönnének az orvosmérnökök akkor azonnal javulna az eü. Ez evidens.
"Döglött galambok a műtőben" - ez pedig egyértelmű, hogy az Orbán hibája. Nem az ott dolgozók beleszarása, igénytelenség, ez kormányzati kérdés. Így van. Még jó, hogy a ballib oldal nem hazudik :D

monddazigazatmar 2016.10.13. 20:06:52

@morpho: Nem, ez nem érvelés. De az egyik hazug mégis milyen jogon kér számon? Hm?
Mesélj, milyen alapja van a ballib oldalnak bármit is számon kérnie? Főleg ekkora pofával. Náluk jobb volt az eü? Nem. A gazdaság? Nem. Loptak? Igen. Ugyanúgy? Igen. Akkor?
A balos blog mégis milyen alapon nyikorog, hogy hazudik a jobbos blog, amikor ő legalább annyit hazudik?

illaim 2016.10.13. 20:10:48

Azért lássuk be feleim, hogy van annak egy groteszk bája, amikor egy második generációs román cigány migráns akarja eldönteni, hogy ki a magyar! Mert azért volt pofája belemondani a kamerába, hogy a magyarok szavaztak a "nem" mellett!
Azt aki el se ment, vagy érvénytelenül szavazott, már nem is magyar?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 20:12:22

@monddazigazatmar: "Emlékszem Gyurcsány alatt nem haltak meg az emberek,"

Az, hogy akkor évi több ezer emberrel kevesebb halt meg, az csak részben gyurcsány érdeme.

Döntsd el, hogy a gyurcsány vagy az orbán faszát szopod, nem hiteles, ha egyszerre mindkettőt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 20:15:40

@illaim: "második generációs román cigány migráns"

Tudod mit? Tőlem félvér zsidó-néger buzi féllábú, félszemű nyomorék is lehetne, ha nem hazaáruló tolvaj maffiafőnök lenne, hanem törődne az ország jobbulásával.

SeagalSteven (törölt) 2016.10.13. 20:19:56

irigy kommunisták vagytok

morpho 2016.10.13. 20:31:03

@monddazigazatmar:

Hogy jön ide Gyurcsány? Ki az a Gyurcsány? Orbán 2010-ben azt hazudta, hogy rendbe rakja az egészségügyet. Rendbe rakta? Azt mondta, hogy nem kell a vizitdíj, meg a kórházi napidíj, mert az egészség nem üzlet. Tényleg nem hiányzik a vizitdíj a háziorvosoknak? Tudod, akik lassan nincsenek. Most éppen 263 körzetben nincs háziorvos. 2010 előtt ez azért nem így volt. Biztos, hogy nem üzlet az egészség?
Az egészségügy fenntartója a mindenkori kormány! Ne mutogass másra!!!

morpho 2016.10.13. 20:34:31

Nem, ez nem érvelés. De az egyik hazug mégis milyen jogon kér számon? Akkor mégis érvelés? Ez egyre rosszabb lesz pubi! Ne mutogass másra! Jelenleg Orbán van hatalmon, minden ami az egészségügyben és bármely kormányhoz tartozó ágazatban történik az ő felelőssége!! De nem gond, mert 98% Brüsszel ellen van!!! Ez a lényeg, az emberek a kórházakban meg dögöljenek meg!!! Átszámolhatjuk a kamunépszavazás 20 Mrd forintját lélegeztetőgépre is ha gondolod!

morpho 2016.10.13. 20:35:25

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Szeret szopni, most mért akarod elvenni tőle az egyiket?

morpho 2016.10.13. 20:38:15

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Azért! Nehogy már megrövidítsük narancskullancs barátainkat!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 20:40:13

@morpho: Nincs pénz gumikesztyűre, fertőtlenítőre és nővérkékre. Ezrek halnak meg évente kórházi fertőzésben. Nyugodtan átszámíthatod a húszmilliárdot húszezer halott magyarra. Na jó, köztük két menekültre, akik jobb, hogy megdöglöttek. Tehát csak 19998 magyar halottra.

morpho 2016.10.13. 20:44:17

Az a baj, hogy egy jó barátom fél éve halt meg egy kórházi fertőzésben.. Eredetileg csípőizület műtétre ment be, amúgy tök egészségesen... és ez a Kútvölgyi volt...Faszányos. Mi lehet Ököritófülpösön?

monddazigazatmar 2016.10.13. 20:49:51

@illaim: Aki el sem ment, az mégis mi a lófaszt akar?

monddazigazatmar 2016.10.13. 20:51:33

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Iróniáról hallottál ökör?
Nem nagyon :D:D:D
Kevesebben haltak meg gyurcsány alatt? Ja lehet, a ratkókorszak halálozása csak most jön.

pamut 2016.10.13. 20:52:42

fasszopók, remélem örültök hogy folytatódik Kádár apátok magyar civilek elleni zaklatás-sorozata:

"Reggel váratlanul és előzetes bejelentés nélkül házkutatást tartott az Energiaklub irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága "

tudom szívetek szerint ezt is kinyírnátok mint a népszabit, hisz gyűlöltök mindent ami független, de türelem, a gazdátok hamarosan ezt is elintézi.

és most szépen hallgassátok meg - szigorúan vigyázállásban - kedvenc zenéteket, a szovjet himnuszt, rohadt narancsbolsi hazaárulók.

monddazigazatmar 2016.10.13. 20:54:18

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Na igen. Sose haltak volna meg :D
Annyira szánalmas vergődésetek, hogy nem is igaz.

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.13. 20:58:40

@ipartelep:

"sok agymosott szegég szellemi toprongy (jelen idő szerint kb 3,2 millió "nem"-es)"

Nem tekinthető szellemi toprongynak az a 3 362 224 magyar választó, aki a nemzetállam szerepéről és az európai demokrácia mibenlétéről folyó harcban az Európai Egyesült Államokkal szemben a nemzetek európája mellett foglalt állást a nepszavazàson! Ennek az álláspontnak a felvállalasa legalabb annyira legitim, mint az, hogy valaki az Európai Egyesūlt Àllamokban kèpzeli el az orszàg jövőjèt! Ehhez joguk van , ezert nem vennèm a batorsagot, hogy utòbbiakat ezèrt lenezzem! Ennek a szemèlyes beàllìtòdasnak semmi köze az intelligenciàhoz! Aki ilyet ìr, az inkàbb nevezhető -finoman szòlva -szűk latòkörűnek!

illaim 2016.10.13. 21:00:09

@monddazigazatmar: Na figyu te piciny bogárka! Aki elment és részt vett ebben az aljas,
törvénytelen komédiában, az már régen megkapta az általad oly áhított lóalkatrészt, a mini szterelnök személyében! Enjoy it ! LOL

morpho 2016.10.13. 21:01:51

@monddazigazatmar:

Aki el sem ment, az mégis mi a lófaszt akar?

Utánanézhetnél, hogy Orbán haverod az elmúlt 25 évben hányszor nyomta meg a tartózkodás gombot? Tudod, a tartózkodás is egy opció és nem kérdezik meg ilyenkor Orbán kollégát, hogy "mi a lófaszt akar"
Tényleg már 25 éve pártelnök ez a derék demokrata legény. Utánanéztem, hogy hány ilyen párt van az EU demokratikus országaiban és nullára jött ki... Mondjuk olyat sem találtam, aki két egymást követően elvesztett választás után a helyén maradt...
Remélem elég konstruktívan vitatkozom és nem csak a szokásos liberális gyűlölködést tolom. Ha véletlenül mégis, akkor légyszi szólj rám!

illaim 2016.10.13. 21:07:39

@atomic power 1986DucaDuca: Bla, bla bla! Találva érezted magad, te mázatlan népművészeti cserépedény?! Ez a süket szöveg még a szépemlékű Vágó műsorát is túlszárnyalja! Ennek nem hogy a fele sem igaz, de még egyetlen szava se!
Jól írta ipartelep! Ez a népség agymosott szellemi toprongyok gyülevész halmaza!
Gyűlölködő frusztrált bagázs!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 21:11:25

@atomic power 1986DucaDuca: "az Európai Egyesült Államokkal szemben a nemzetek európája mellett foglalt állást a nepszavazàson!"

Hát ha ezt remélték, akkor tényleg mind a 3 362 224 magyar szavazó szellemi toprongy, mert nem erről szólt a szavazás. :))

Csórikám, téged valaki (csak nem a Bonsai Duce?) kurvára átvert. :))

2016.10.13. 21:15:53

@monddazigazatmar: nem a ballib oldal kér számon. Hanem a magyarok. Ami nem azonos a fidesszel.
Tudod, az, hogy lényegtelen dologba kötsz bele, olyan habonyos. NER kompatibilis. Hogy a világot két részre osztod, aki nem orbánhű, az ballibsi, szintén. Sajnos ez teljes egészében alkalmatlanná tesz az érdemi vitára. Nem vagy értelmes ember. Báb vagy. Élvezed

2016.10.13. 21:20:04

@atomic power 1986DucaDuca: te szavaztál? A te szavazólapodon az állt, hogy: Akar-e ön az Európai Egyesült Államok polgára lenni?
Avagy a kvótáról volt szó?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 21:25:45

@monddazigazatmar: "Sose haltak volna meg"

Hát te teljesen zizi vagy. Minek az orvos, úgyis meg kell halni valamiben.

"2008-ban 2269 aerob és 1242 anaerob haemokultúra vizsgálatra került sor, azaz összesen 3511 esetben merült fel vérmérgezés klinikai gyanúja. A vizsgálatok száma ezt követően folyamatos növekedést mutatott, 2015-ben már 4696 aerob és 3390 anaerob haemokultúra vizsgálatra került sor, azaz összesen 8086 esetben merült fel vérmérgezés gyanúja, ez 8 év alatt 230 százalékos növekedés."

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 21:27:55

Lehet hogy velem van a baj? Úgy érzem ezek a fideSS fasszopók már szürreélis magasságokba emelték a hülyeséget. Egy mondatuk se kapcsolódik ahhoz, amit én valóságnak ismerek. Az orbán párhuzamos univerzumából jönnek, ahol magyarország jól teljesít?

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.13. 21:28:30

@illaim:

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Kedves Atpijkamo119. Veled ezt a tèmat mar alaposan kitargyaltuk, nem tudjuk ùgysem meggyőzni egymast! Nekem ez a tèma màr unalmas, nem fogok bele ujabb vitàba!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 21:31:25

@atomic power 1986DucaDuca: Nem kell vitázni, nézz meg egy szavazólapot, és erősen próbáld értelmezni. Közben ne hallgass a Bonsai Duce fejedben zümmögő hazugságaira.

Az nem kifejezés, hogy unalmas, ebben maximálisan egyetértünk.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.13. 21:33:57

@morpho: 100 millió egyszeri vagy 5+ milliárd görgetett.. remélem nem te kezeled otthon a családi költségvetést

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 21:37:32

@Scott Tenorman Must Die: 100 millió egyszeri és 5+ milliárd görgetett, vagy 5+ milliárd görgetett..

(Ebből kiegyszerüsítheted az 5+ milliárdot. Pláne, hogy a korábbi tulajdonosok már leírták veszteségként.)

:)) A családi költségvetés úgylátszik ehhez nem elégséges. Gondoltam szólok.

morpho 2016.10.13. 21:38:53

@Scott Tenorman Must Die:

Lehet hazudozni, de a Mediaworks nem egész két éve tulajdonos., az 5 Mrd meg 10 év mérlege. Ami a tulajdonlásuk előtt volt, az nekik miért fáj? Viszont ha be tudom zárni úgy is, hogy nem kerül 100 millába, akkor inkább azt teszem. Nem?

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.13. 21:40:37

@illaim:

Nemmel szavaztak:

Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök-érsek-metropolita, Márfi Gyula veszprémi érsek, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Böjte Csaba ferences szerzetes, Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Szenczy Sándor baptista lelkész, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze és Köves Slomó, az óbudai zsinagóga rabbija .

Szerinted ŐK gyűlölködők?

Ha 1 milliò èvig èlsz, akkor sem fogsz tenni annyit a masik emberert, mint Ők egyenkènt! Őket nevezed Te szellemi toprongynak? A làbuk ujjàig sem ersz fel! Mèg a nevūket sem veheted a szàdra!

Scott Tenorman Must Die 2016.10.13. 21:43:18

@morpho: @a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: igen, ezek úgy zajlanak, h az új tulajdonos érkezésével megszűnik egy tapsikára az előzőleg felhalmozott adósság. srácok, ne erőltessétek, mert egyre böszmébbnek néztek ki. további jó gyűlölködést meg acsarkodást. a karaván meg halad.

morpho 2016.10.13. 21:47:05

@Scott Tenorman Must Die:

A karaván? Mi ez, valami sajt?? Rádrohadt és elmozdult??

Ez tudod úgy van, hogy az előző veszteséget nem vették át, vagy leírták. A Mediaworks mindenesetre nem fizette ki, az tuti. Az meg külön jó, hogy további száz millát beleöl, hogy azonnal zárja be. Ha az év végén tenné, amikor kifutnak a szerződések, akkor nem kerülne ennyibe. Ha eladná, akkor sem, de nem, ő bezárta, mert vigyáz a pénzére. Ezt tényleg be akarod adni??

atomic power 1986DucaDuca 2016.10.13. 21:57:53

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"A te szavazólapodon az állt, hogy: Akar-e ön az Európai Egyesült Államok polgára lenni?
Avagy a kvótáról volt szó?"

Az Európai Stabilitási Kezdeményezés nevű berlini kutatóintézet igazgatója szerint is a kvóta körüli konfliktus valöjäban a nemzetállam szerepéről szól.

A népszavazasi kérdes a nemzeti függetlensegünket erintette! Innen politikailag levezethető, hogy az igenek szuverenitas csökkentő, a nemek szuverenitast megtartó erővel bírtak! Mindket szavazasi attitűd egy-egy lépes az unio jövőben elkepzelhető fejlődesi iranyaba: az igen szavazat egy lépes az EEÁ, a nem szavazat pedig a Nemzetek Európaja irányaba!
Mindket allaspont legitim, egyik oldalnak sem lenne szabad a masikat lenezni!

monddazigazatmar 2016.10.13. 22:03:21

@pamut: Tudod, a NAV ellenőrzéseit nem előzetes bejelentés után szokták csinálni. Főleg, ha a bűnügyi részleg megy ki. Igazi hülye az, aki ezen puffog. Fletó alatt is ez volt, meg azelőtt is. Be is baszna, ha előre szólnának, hogy "haló, megyünk egy hét múlva, addig lesz időtök mindent jól eldugni"

monddazigazatmar 2016.10.13. 22:05:23

@morpho: "Ami a tulajdonlásuk előtt volt, az nekik miért fáj? Viszont ha be tudom zárni úgy is, hogy nem kerül 100 millába, akkor inkább azt teszem. Nem?"

Ha átveszel egy céget, aminek van x összeg adóssága, akkor az téged szerinted nem érint? Ne legyél már ennyire hülye.

monddazigazatmar 2016.10.13. 22:07:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Hogy a világot két részre osztod, aki nem orbánhű, az ballibsi, szintén. "
Ezt mondod egy ballib blogon, aki aztán a világot tényleg két részre osztja, fideszmaffiára meg az éhezőkre.

monddazigazatmar 2016.10.13. 22:11:45

@morpho: "Az a baj, hogy egy jó barátom fél éve halt meg egy kórházi fertőzésben.. Eredetileg csípőizület műtétre ment be, amúgy tök egészségesen.."
Erről ki más tehetne, ha nem a fidesz, ugye egybiteském?
Mert ha nincs orvos, szike, nővér, kötszer, műtő meg fertőtlenítő akkor esetleg nem állok neki operálni, ugye? De eddig nem tart a kis agyad, hogy ezek mind ott voltak, aztán valaki valamit hibázott (már ha igaz az egész). Nem. Ez kifejezetten az Orbán sara. Másé nem lehet.

monddazigazatmar 2016.10.13. 22:14:45

@illaim: "Na figyu te piciny bogárka! Aki elment és részt vett ebben az aljas,
törvénytelen komédiában"
Aljas és törvénytelen? Hülyegyerek, mi törvénytelen egy népszavazásban? Mitől aljas?
Tudod mi lett volna aljas? 400.000 munkavállalótól megvonni a vasárnapot, azért hogy kényelmesen vásárolgathasson a többség. (Az a többség, aki mellesleg éhezik, és nyomorog.)

morpho 2016.10.13. 22:15:04

@monddazigazatmar:

Az adósságát nem vették át. Nézd meg a Médiaworks mérlegét az elmúlt két évben. Céginfó. Nyilvános. Egyébként ha engem kérdezel, azt hazudsz, amit akarsz. Nekem vannak cégeim. Neked? Ja te a Habony művek droidja vagy, hagyjuk is.

morpho 2016.10.13. 22:17:12

atomic power 1986DucaDuca

Az Európai Stabilitási Kezdeményezés nevű berlini kutatóintézet igazgatója személyesen magyarázta el a nemzetállamiság lényegét minden magyarnak, aki szavazni ment. Köztük volt többek között:
Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök-érsek-metropolita, Márfi Gyula veszprémi érsek, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Böjte Csaba ferences szerzetes, Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Szenczy Sándor baptista lelkész, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze és Köves Slomó, az óbudai zsinagóga rabbija .

ezneménvagyok 2016.10.13. 22:19:44

Az a 3,3 millió valójában sokkal, de sokkal kevesebb "agymosott". A többségük szerencsétlen vidéki kisember, akivel a fideszes földesúr elhitette, hogy úgyis kiderül, ha nem "megfelelően" szavaz, aztán szevasz közmunka, de még a gyerekei is munkanélküliek lesznek hetedíziglen. Csak meg kell nézni a szavazókörökre lebontott statisztikát, az mindent elmond.

morpho 2016.10.13. 22:22:30

@monddazigazatmar:

Ezt nem kéne megkérdőjelezni. Nem az én személyes tragédiám miatt, hanem a statisztikák miatt.
"Erről ki más tehetne, ha nem a fidesz, ugye egybiteském?
Mert ha nincs orvos, szike, nővér, kötszer, műtő meg fertőtlenítő akkor esetleg nem állok neki operálni, ugye? "

Miért, ki van most kormányon? Gyurcsány a hibás?? Orbán azt ígérte, hogy rendbe rakja az egészségügyet, amit a szocik/libsik tönkretettek. Azóta eltelt több mint hat év és a magyar egészségügy sosem látott mélyponton van. Tudod miért? Mert ha nincs orvos, szike, nővér, kötszer, műtő meg fertőtlenítő akkor esetleg nem állok neki operálni, ugye? A beteg meg meghal. Köszönjük Viktor!!!

morpho 2016.10.13. 22:26:24

@ezneménvagyok:

Az külön jó, hogy egy olyan kampányban, ami többe került, mint a '14-es választás, vagy a Brexit!!! nem sikerült megfélemlíteni és gyűlöletre uszítani annyi embert, hogy érvényes legyen ez a trágya. Pedig a végén már egészen elképesztő hazudozás ment. A romák nem kapnak segélyt, az ellenzéki települések befogadják a menekülteket, vagy a telefonálgató közalkalmazottak. És így sem jött össze.

ezneménvagyok 2016.10.13. 22:41:39

@morpho: Szerintem csak elbízták magukat a végére. Ne legyenek kétségeid, a következő sokkal durvább lesz. Sokkal ocsmányabb kampánnyal, sokkal több ijesztgetéssel és ellenőrzéssel, ja, és addigra sokkal kevesebb kritikus hanggal.

pamut 2016.10.13. 22:45:46

@monddazigazatmar:
:DD
mit hablatyolsz kollaboráns?
most eljátszod az ártatlan báránykát mintha nem hatalmi önkányről szóélna az egész kibaszott nyomásgyakorlás?

most eljátszod az ártatlan báránykát mintha nem is egy réóta tartó, cilek elleni támadássorozat része lenne ez is te rohadék hazaáruló?

hány patkány akasztófáravaló fideszbűnözőt soroljak akik többszázmilliós ingatlanvagyont harácsoltak össze, meg többet költenek helikopterre mint a havi fizujuk, miközben te meg a hazaáruló rühes mocsok geci maffiád tisztességes civileket basztattok?

ugye nincs akkora mocsok tetű gaztett amit ne nyalnál ki boldog orbán seggéből kollaboárns?

pamut 2016.10.13. 22:49:30

hé,

az megvan hogy az MTI már úgy cenzúráz mint annak idején Kádár diktátor alatt?

"Az MTI hírfolyamában is szerepeltek a mai MTK stadionnyitó ünnepség eseményei, leszámítva azt az apró részletet, hogy Magyarország miniszterelnökét kifütyülte a közönség."

fasszopók, ugye büszke bolsik vagytok? nem szégyellni, büszkén hirdetni!

ostvan1 2016.10.13. 22:49:36

Istenem! Hogy nekünk jó lenne a nemzetek Európája? Nézzetek már a térképre! Olyan nincs, hogy egy Magyarország méretű ország független lehet (sokkal nagyobbak sem). Ha nem kell az Európai Unió, akkor a következőkből lehet választani: IS (Kalifátus), Kína, Oroszország, USA. Vagy az éhenhalás (a mostaninál 100x durvább kizsákmányolás, mert akinek nincs védelmezője, arról lerágják a húst). Na, melyik tetszik? Lehet, hogy az EU nem mindig símogat bennünket, de akkor is a legjobb lehetőség. Egyszerűen nincs más, jobb!
A nemzetek Európája személyesen orbán álma. De abba mi (Magyarország) beledöglünk. Köszönet a 3,3 Millió birkának, hogy nagyot léptünk a sírunk felé.

Jakab.gipsz 2016.10.13. 22:52:05

@ipartelep: Nos, bár hogyan is nézzük, két lehetőségünk maradt de te csak az egyiket, ismerted fel és marasztalod el.
Pedig kettő van éspedig, Orbán és "bűnbandája", vagy Soros Gyuri "bűnbandája". Orbán legalább a mi kutyánk kölke, szólok mentségére, majd megneveljük ha kell.

Ámde a másik, Soros Gyuri nyitott társadalmának káoszát pedig a közel-kelet és észak Afrika most teszteli, valamint nyugat- Európa.
Mond te miért, és mit gyűlölködsz.
Pedig ettől a sekélyes mocskolódástól több is van benned, ha nem lennél a saját eszed ellensége.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.10.13. 22:53:26

Mondhatnám azt, hogy a posztoló hazudik, de ez nem lenne igaz, mert nem mond semmit. "Parttalanná válik a cáfolat, bonyodalmas, hosszú " - vagyis a posztoló a fáradságot sem veszi magának ahhoz, hogy megpróbáljon cáfolatokat találni a Fidesz "hazugságaihoz". Elvtársak, ez már a kifulladás jele. Ha már nem tudtok más mondani, mint annyit, hogy a Fidesz mindenben hazudik, aztán ennyi volt az ellenzéki részvétel, akkor inkább alakuljatok át egyházzá, ott elég a jelszavakban való puszta hit is.

monddazigazatmar 2016.10.13. 22:58:42

@morpho: Nekem van cégem. A sok okosságodból kiindulva nagyon meglepődnék, ha neked bármi lenne.
Nem vették át az adósságot? Akkor? Azt leírták nekik? Elég merész állítás, ezt még egyik ballib idióta sem merte kijelenteni. Meg akkor ugye miért is egy euróért akarják megvenni a dolgozók? Ejj, cégvezér úr, szerintem jó nagy marhaságot mondtál.

ezneménvagyok 2016.10.13. 22:59:46

Régi szép világ, mikor az ilyenek még kopogtatócédulák gyüjtésével nyalták be magukat... :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:00:08

@Androsz: Igazad van. Az ilyen egyszerűeknek, mint te, pont elég annyit mondani, hogy a fideSS mindenben hazudik. Ez nem lesz nagyon messze az igazságtól.

monddazigazatmar 2016.10.13. 23:03:13

@morpho: Beszélsz hülyeségeket. A csípőműtét nélkül meghalt volna? Nem. Max fáj neki. Tehát ha nem a fronton vagy, és nem életmentő műtétet végzel, akkor addig nem állsz neki, amíg nincsenek meg a feltételek.

Nem az szdsz igérte, hogy rendbe teszi az eü-t? Úgy 2002 körül? Nyilván előtte minden fasza volt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:04:44

@Scott Tenorman Must Die: Te nagyon egyszerú vagy. it gondolsz, az adósság olyan, mint a negatív pénz? Beteszed a bankba? Kamatozik?

Megveszed az újságot anyiért, amnnyiért, oszt jónapot. Lehet cifrázni, és adósságot is átvállalni vele. De egy adósság csak addig ér valamit, míg valaki ki tudja fizetni. Nem kéne neked ezt túlkombinálni, mert beleszakad az agyad.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:07:52

@monddazigazatmar: "az szdsz igérte, hogy rendbe teszi az eü-t? Úgy 2002 körül?"

Szerintem le kéne szakadni az emútnyócévezésről. Szép volt, jó volt, de már eltelt több, mint 6 év, felelőpsséget kéne már vállani ezért a bolhacirkuszért, ahova züllesztettétek az országot.

monddazigazatmar 2016.10.13. 23:11:00

@pamut: :D:D:D
Hirtelen mennyivel szimpatikusabbak lettek a focihuligánok, igaz elvtárs?
Egyik percről a másikra nem csőcselék, meg agyatlan focibámuló seggfejek, hanem igazán számít a véleményük.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:11:27

@pamut: "Magyarország miniszterelnökét kifütyülte a közönség."

Asztakurva! Nem tisztlelik a Bonsai Duce-t? Jobb is, ha a fideSS fasszopóktól eltitkoljuk ezt a tényt, mert még mind eret vág magán az elkeseredéstől.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:13:12

@monddazigazatmar: Te is erre kattantál rá, mi? Pont mint én. Nem pedig Pamut üzenetére, hogy az MTI megint hírthamisított.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:15:00

@monddazigazatmar: "addig nem állsz neki, amíg nincsenek meg a feltételek. "

Várja meg a csípőműtéttel, míg orbán megbukik??? És ha csak végelgyengülésben emelik le a trónról 120 éves korában?

1ghost 2016.10.13. 23:16:34

Kibaszott szerencséje van orbánnak, hogy drága a tojás meg a paradicsom. Így egy sima füttykoncerttel megúszta, hazai pályán.

Ha mondjuk egy kisebb vidéki városba ment volna ki ez az országot lerabló, korrupt, tolvaj szaralak, no, ott vasvillával kergették volna el, az kurvaélet.

morpho 2016.10.13. 23:19:19

@monddazigazatmar:

Jelenleg az szdsz van hatalmon? Nebassz! Közröhej, hogy képtelenek vagytok valamiért felelősséget vállalni! A barátom bement a csípőműtétjére. Másnap belázasodott, aztán hetekig agonizált, végül meghalt. Műtétre nem is került sor. Ha nem megy be, ma is él, csak nem tud járni. Szerinted persze ez így ok, mert az szdsz. Ilyenkor azért visszamászhatnál anyuciba! Simán!

A Mediaworks ügyben meg ez tetszik nagyon: "szerintem jó nagy marhaságot mondtál"
Szerinted. Aha. Szerintem meg savanyú cukor. Képzeld, az egyik cégem Angliában van bejegyezve. 1995 óta csinálom. Biztos hülye vagyok hozzá! Azért, mert szerinted! Inkább nézz utána a céginfóban a Mediaworks könyvelésének és máris eltűnik a "szerintem". Ha van céged, kérd meg a könyvelődet (vagy Habony könyvelőjét), hogy nézze meg neked az utolsó két leadott mérleget. Tudod, amit május 20.-ig kell közzétenni... De hát tudod, van céged!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:20:06

@1ghost: Aj, be szép volt, mikot a demszkit védték jóreflexű esernyős testőrök a záptojásoktól. Gurultam a röhögéstől. A Bonsai Duce sokkal kisebb testű, elég lenne egy esernyős.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.10.13. 23:21:08

@ostvan1: Nem rossz, amit mondasz, de az sem biztos, hogy a következtetésed jó irányba érkezett. "akinek nincs védelmezője, arról lerágják a húst." Az EU-ban bennünket ki védelmez? Én nem tudok egy országot sem mondani. A csehek, lengyelek, horvátok néhány dologban egyetértenek velünk, akár ki is mondják ezt, de egyébként mi az Egyenlőbbek Uniója számára nem vagyunk senkik. Nagyon bonyolult gazdasági stratégiai számvetés kellene ahhoz, hogy megtippelhessük, inkább maradjunk az EU kutyája, vagy inkább hagyjuk őket ott a francba. Valószínűleg készültek ilyenek, többször is, és az EU-t kell választanunk. De ettől ez még nem lesz jó.

"A nemzetek Európája személyesen orbán álma."

Nemzetek Európája néven az Európai Parlamentben működött egy képviselői csoport, 1999 és 2009 között, a következő tagállamok egyes pártjai által delegáltakkal: Dánia, Franciaország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Olaszország, Portugália. Csupa olyan ország, amelyik ismert módon kényes a nemzeti történelmére, vagy sok harcba került, mire a függetlenségét megszerezte. Nem Orbán az álmodozó renegát.

Inkább azok, akik egy Egyesült Államokat tartottak elképzelhetőnek Európa helyén, nem ismerve fel a hatalmas különbségeket. Amíg az EU elődje gazdasági szövetség volt, működött. Mára, ezt látjuk, megdöbbentő módon politikai uniformitást próbál az országokra erőltetni mindössze néhány nagy hatalmú politikus. Ez nem megy, ebből tényleg szakadás lesz, és az angolok lépték meg először, érthető módon. Európa alkalmatlan arra, hogy közös törvényeket és egységes nézeteket erőltessenek rá hatalmi szóval.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.10.13. 23:27:33

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: @monddazigazatmar: Csak szólok, hogy ahogy témát váltotok egy bekapott találat álcázására, az jól látszik ám, csak nem mindenki jelzi, hogy éppen rajtatok röhög.

monddazigazatmar 2016.10.13. 23:30:30

@morpho: Tehát az angliai céged alapján tudod, hogy mikor kell a zárást leadni. Egyébként igen, biztos vagyok benne, hogy hülye vagy hozzá.

A spanod bement, nem is volt műtét, de belázasodott és meghalt. Mibe? A piros pizsijébe, hülyegyerek? Tehát, hozzá sem nyúltak, de olyan fertőzést kapott, hogy belepusztult. Ühüm. Biztos a kórház mérgező levegője, amit orbán személyesen lehelt oda.

monddazigazatmar 2016.10.13. 23:33:32

@1ghost: Igen, vasvillával kergetik bármerre jár. Már napokon belül megbukik, nyugi, azt a kicsit már kibírjátok. Aztán másnap már lesz itt demokrácia is, meg sajtószabadság.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:38:53

@monddazigazatmar: "Tehát az angliai céged alapján tudod, hogy mikor kell a zárást leadni."

A finom részletek országonként változnak, de a könyvelés, cégvezetés alapjai univerzálisak.

Szerintem hagyjuk a barátja halálát. Megtötént, elmondta, nem kéne rajta rugózni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:43:36

@monddazigazatmar: "vasvillával kergetik bármerre jár."

Az emberektől fél a Bonsai Duce. Nem mer közéjük menni alapos előkészólet nélkül. :)) Még a riporterektől is fél.

A geci vidékre megy, és egyszer csak elüt egy disznót a sofőrje.
- Most mit csináljak, elnök úr?
- Itt van a közelben a falu. Menjen be, kérdezze meg, hogy mivel tartozunk!
A sofőr bemegy a faluba. Kis idő múlva hatalmas éljenző tömeg jön, a vállukon hozzák a sofőrt.
- Mi az? Mit csinál maga? - kérdezi az geci a sofőrt.
- Esküszöm, nem tehetek róla, én sem értem. Csak azt mondtam, hogy én vagyok orbán sofőrje, és elütöttem a disznót...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.13. 23:45:39

orbán vidékre megy, és egyszer csak elüt egy gecit a sofőrje.
- Most mit csináljak, elnök úr?
- Itt van a közelben a falu. Menjen be, kérdezze meg, hogy mivel tartozunk!
A sofőr bemegy a faluba. Kis idő múlva hatalmas éljenző tömeg jön, a vállukon hozzák a sofőrt.
- Mi az? Mit csinál maga? - kérdezi orbán a sofőrt.
- Esküszöm, nem tehetek róla, én sem értem. Csak azt mondtam, hogy én vagyok orbán sofőrje, és elütöttem a gecit...

morpho 2016.10.13. 23:49:01

@monddazigazatmar:

Anyádat forgasd ki! Az angliai cégnek semmi köze a magyar záráshoz! Ezt hogy hoztad össze? A barátommal meg nem kéne baszakodni. Egy kórházi vírusba halt bele, de pontos diagnózis nincs. Ha gondolod az Óbudai temetőben lehet megkérdezni tőle a részleteket. Bár sosem állt volna szóba egy ilyen hitvány takonydarabbal!

ezneménvagyok 2016.10.13. 23:58:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: orbán vidékre megy és elüti a soförje. Rémülten beszalad a faluba, abol így fogadják: "Elmegy maga a picsába, jóember, gondolja hogy harmadszor is elhisszük?!
:)

pamut 2016.10.14. 00:39:07

@monddazigazatmar:
Nem, nem lettek szimpibbek, sőt egyet sem ismerek közülük. Egyáltalán miért is lennének huligánok, te retardált barom? Szerinted azért mert közismert hogy vannak focihuligánok, akkor minden drukker huligán? Agyad mekkora mondjuk egy hangyáéhoz képest? Szóval mitől lennének ők szerinted csőcselék meg huligánok? Mit tettek? Vagy az hogy kifütyülik a hazaáruló maffiózót attól csőcselék?

És mi köze ennek a BOLSI KOMCSI CENZÚRÁHOZ?
Talán a stadion közönsége intézte el hogy kicenzúrázzák a hírt, idióta?

Ja, nem.... inkább akkora faszkalap vagy hogy gyáván sunyin terelsz a lényegről, mert még ahhoz is alattomos féreg vagy egyáltalán beszélni merj róla hogy visszahoztátok a közmédiumokba a kommunizmust, te patkány hazaáruló kollaboráns.

ja és ne felejtsd, a kedvenc szovjet himnuszodat csak feszes vigyázállásban hallgasd, ahogy szereted!

pamut 2016.10.14. 00:41:36

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
ugyan, a zombik jobban hülyítik önmagukat mint a gazdáik. bármikor bárkiben meglátják a libsigyurcsánysoros ellenséget, oszt napot.

ezeknek az agya már teljesen egy beszűkült zárt rendszert alkot amiről lepattan minden, igazi szekta-tagok, csak a totális gyűlölet és totális, egybites ellenségképre épülő világlátásuk van.

monddazigazatmar 2016.10.14. 01:08:03

@morpho: Jójó. Mondom én, hogy a kórházak tele vannak olyan vírusokkal amik megölik a teljesen egészséges embereket, anélkül, hogy az orvos hozzájuk nyúlt volna.
Ez van, mindennapos ügy, bemegy az ember, aztán megpatkol, mert a kórteremben kergeti egymást az ebola meg a bubópestis.
Ja, meg pontos diagnózis sincs. :D:D

Na, ez kb. annyira igaz mint a négymillió éhező, meg a migráns orvosmérnökök.

monddazigazatmar 2016.10.14. 01:12:24

@pamut: Na, papi, neked már nem nagyon megy az olvasás. Nem is erőlködök, hogy felfogd. Vannak a kopasz randa csőcselék focihuligánok akik felgyújtják a várost, meg ligetet őriznek, meg nem hagynak népszavazni, de ahogy kifütyülik a miniszterelnököt annak vezető hírnek kéne lenni. Oké.
Végül is simicska is egy ballib ikon lett 2 nap alatt, mert legecizte Orbánt.

(ja, tanuld már meg a kollaboráns szó jelentését, mindig szarul használod)

dunántúli gyerek 2016.10.14. 05:36:50

elveszik a népszabitokat

elveszik a reklámtbláitokat

elveszik a tankönyveteket

ÉS ÉN TOTÁL LESZAROM

Willkommenskultur 2016.10.14. 06:01:15

Nuszbaum! Szimpatikus állampolgár lehetsz a FBod alapján!

'Woody Allen, Szerb Kulturális Központ, Népszabi Szerkesztőség, Eri-pedi Veresen, Egymillióan a Los Angeles-i olimpiáért, Humánökológia, Ferenc Pápa, Jézus útján a 21. században, Egymillióan az érvénytelen népszavazásért, Ujvári közvetít, Romapálya, IDEA | Intézet a Demokratikus Alternatíváért, Utazómajom, GreenProfit, Reclaim the Streets Budapest, Lehet Más Kispestand more'

hehe

NemNick 2016.10.14. 06:37:41

@Jossarian: esetleg tételes cáfolat?
vagy az nem nagyon megy, és csak ennyire fussa?
tényleg érdekelne

Zsoltbacsi 2016.10.14. 06:52:21

@morpho:
Tegyuk fel hogy leirtak a regi vesztesegeket. Nem ertek hozza. De az 1 euros ajanlat hogy kompenzalja azt az 551 milliot, amit az osztrak tavaly beletolt? Csak mert a baloldal eloszor arra hivatkozott, hogy tavaly mar nyereseges volt, ami persze szokas szerint hazugsag, mert az emlitett penz nelkuĺ ugyanugy 400 millios lett volna az ev.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 08:08:37

@Zsoltbacsi:
+ha idoaranyosan nezzuk, akkor iden is mondjuk 300 milla minusz

pioneer2016 2016.10.14. 08:49:51

" A célja mindig az, hogy a Fidesz-fanatikusok tudjanak mire tekinteni, "

Ebben a tömör mondatban minden benne van. A hamis ellenségkép (szocik, migránsok) kialakítása arra jó, hogy elfordítsa a valódi ellenségről a reflektorfényt. Ilyen, Orbán, Matolcsy, Rogán, Lázár, Mészáros L. stb. Valamint a mérhetetlen rendszerszintű korrupció és lopások. Az oktatás és egészségügy színvonala a béka segge alatt. A dunántúli hozzászóló meg valószínűleg felvételt nyert a Matolcsy által, 12 milliárdból most létesülő egyetemre.

Willkommenskultur 2016.10.14. 08:53:20

@pioneer2016: 'A hamis ellenségkép (szocik, migránsok) kialakítása arra jó, hogy elfordítsa a valódi ellenségről a reflektorfényt. '

- rájöttél!

Az nem fér a fejemben, hogyhogy a ballenzék ellenségképeire (fasiszták, orrrbán) a kutya se ugrik

ciki

pioneer2016 2016.10.14. 09:00:28

@Willkommenskultur:

Arról beszélek, hogy az ellenségkép kialakítása közben az Országot működtetni kéne, vagyis kormányozni, korrupció és lopás helyett.

Willkommenskultur 2016.10.14. 09:01:03

@pioneer2016: Ja, ezért nem cserélik le a szocikra Orbánt.

1ghost 2016.10.14. 09:01:32

@Willkommenskultur: @monddazigazatmar: @Zsoltbacsi: @dunántúli gyerek: @Androsz: @Jakab.gipsz:

Hehehe, nyomorult, századvéges, orbánista bérhazudozó! Egyre szánalmasabb vagy, ahogy közeledik a bukás.

pioneer2016 2016.10.14. 09:08:52

@Willkommenskultur:

Orbánt azért nem sikerült még leváltani, mert szemét módon megváltoztatta a választási szabályokat, természetesen a saját és csőcseléke javára.
De lehet, hogy majd ez is visszafelé sül el, úgy mint a népszavazás, aminek a szabályait szintén Ő változtatta meg.

Willkommenskultur 2016.10.14. 09:11:25

@pioneer2016: Abszolút diktatórikus, hogy a szavazatok negyedét begyüjtő antifasizták sajnos nem alakíthatnak kormányt 2018ban sem.

Szerintem az ENSZhez kell fordulni az ügyben.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 09:16:37

@1ghost:

"Egyre szánalmasabb vagy, ahogy közeledik a bukás."

Annyira jo olvasni, amikor almodozol. A Nepszabadsag tuntetesre is sikerult elvinni vagy 2-300 embert...
A legutolso kozvelemenykutatas a Nezoponte,Tessek itt a grafikonjuk:

nezopontintezet.hu/wp-content/uploads/2016/10/Nezopont_Intezet_Kozvelemeny_kutatas_2016-10-04_HU.png

Kicsit regebbi, de a legbaloldalibb kutatointezet is ugyanezt mondja:

republikon.hu/media/38244/a%CC%81bra1_preferencis_1608.png

Zavecz (szinten nem lehet jobboldalisaggal vadolni):

kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2016/09/ZRI_szeptember.jpg

Szoval kb annyi hitelesseg volt a mondandodnak, mint amikor Gyurcsany oktober masodikan ejjel kijelentette, hogy 5 millio szavazoja van!

pioneer2016 2016.10.14. 09:23:22

@Willkommenskultur:

"Abszolút diktatórikus, hogy a szavazatok negyedét begyüjtő antifasizták sajnos nem alakíthatnak kormányt 2018ban sem."

Az persze Téged nem zavar, hogy éppen azok rúgják föl a szabályokat, akik azt alkották.
Az Ő általuk létrehozott szabály szerint érvénytelen a népszavazás, ennek ellenére módosítják az alaptörvénynek nevezett szarhalmazt. Ezért nem látom és külföldön sem látják, hogy jogbiztonság lenne Magyarországon.

Willkommenskultur 2016.10.14. 09:26:55

@pioneer2016: Az alaptv. módosítását a fidesz bármikor megteheti, 2 hete is meg 2 hónap múlva is, ha összehozza hozzá az alkotmányozó többséget, milyen szabályt sért ez pontosan?

Meg amúgy mit süketelsz, az előbb a választási rendszerről hazudoztál.

citrix 2016.10.14. 09:28:52

A fidesz/Orbán hazugsággyárát MTVA-nak hívják nemzeti körökben. Amúgy szimplán hazugsággyár. Cirka 80 ezer millióból szorgalmasan hazudozik csak kár hogy a nézettsége/hallgatottsága a béka segge alatt figyel, zömmel az idősebb korosztály hisz neki. Miután kiderült hogy a civil szervezetek vegzálását személyesen Orbán vezér rendelte el, nem túl hihető a Népszabadság beszüntetésének fideszes tálalása.

pioneer2016 2016.10.14. 09:31:07

@Willkommenskultur:

"Meg amúgy mit süketelsz, az előbb a választási rendszerről hazudoztál."

Jól van fiam, ülj le! Felfogásból egyes!

Zsoltbacsi 2016.10.14. 09:37:26

@pioneer2016:
"Az persze Téged nem zavar, hogy éppen azok rúgják föl a szabályokat, akik azt alkották.
Az Ő általuk létrehozott szabály szerint érvénytelen a népszavazás, "

Szerintem olvass utana a dolognak. Csak megsugom neked, hogy mindig is 50 szazalek volt az ervenyesseg, tehat ok csak visszaallitottak az eredeti allapotot. Ugye ti libsik azt mantrazzatok allandoan, hogy a fidesz sajat magara szabja a szabalyokat. Hogy is volt ez az ervenyesseg tekinteteben?
50 szazalek volt, de jott a 97es Nato nepszavazas, es a Horn beszart, hogy mi lesz, ha ervenytelen lesz, ezert gyorsan levitte 25 szazalekra! (aztan ugy felejtodott 2011ig)

Willkommenskultur 2016.10.14. 09:37:45

@citrix: Egyből meg is ugrott a baloldali kormnyváltás esélye.

Ja, nem.

pioneer2016 2016.10.14. 09:48:21

@Zsoltbacsi: "ezert gyorsan levitte 25 szazalekra!"

De nem az akkor hatályban lévőt értelmezte másként. Nagy különbség!
Most nem nézek utána az állításodnak, nem erősítem meg, de nem is cáfolom.
A lényeg! Egy hatályban lévő alaptörvényt rúgott föl Ocsmány (Orbán) azzal, hogy az érvénytelen népszavazásra hivatkozva, módosítja az alaptörvénynek csúfolt szarhalmazt.

Willkommenskultur 2016.10.14. 09:50:41

@pioneer2016: Még mindig nem szükséges érvényes népszavazás az alaptv. módosításához.

Fejezd be a ballib hazudozást!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 09:54:31

@Willkommenskultur: Törvényellenes az alaptörvényről népszavazást tartani.

pioneer2016 2016.10.14. 09:55:34

@Willkommenskultur: "Még mindig nem szükséges érvényes népszavazás az alaptv. módosításához."

Buj már ki Orbán seggéből, és halld meg, hogy erre hivatkozik, te agy-mosott.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 09:55:53

@pioneer2016:

Tegyuk fel, hogy lett volna boltzar szavazas. Hasonlo eredmeny eseten (ervenytelen, de 3 millio boltzar elutasito) ket szajjal horognetek, hogy a kormany hajtsa vegre a zemberek akaratat!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 10:01:30

@Zsoltbacsi: Csűrheted, csavarhatod, ha érvénytelen, akkor érvénytelen. Evvan.

orbán indult egy versenyen, aminek ő találta ki a szabályait, durván doppingolt, egyedül indult, és második lett. :))

nookedli 2016.10.14. 10:03:04

Kimaradt a felsorolásból, de a tankönyvekből nem maradhatott ki a holokausztozás. Az orbánkormány havi szinten újabb és újabb zsinagógát vagy zsidó temetőt újíttat fel az adónkból, míg kórház felújításra nincs pénz. Nincs pénz a dolgozó emberek életszintvonalának növelésére, normális nyugdíjakra. Akármennyire is próbálja itt ez a libsi író felsoroltatni az érveit, be kell lássuk, az orbán kormány legalább annyira zsidó kiszolgáló, korrupt maffiakormány mint a gyurcsánykormány. Addig nem lesz rendszerváltás, amíg ezt a két oldalt el nem számoltatjuk!

Zsoltbacsi 2016.10.14. 10:05:25

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Az ellenzek szerint meg valasztasi csalas tortent, mert meg sehol a vilagon nem talaltak fel azt a valasztasi rendszert, ahol a harmadik helyezett alapithat kormanyt...

pioneer2016 2016.10.14. 10:12:44

@Zsoltbacsi:

" (ervenytelen, de 3 millio boltzar elutasito) ket szajjal horognetek, hogy a kormany hajtsa vegre a zemberek akaratat!"

Éppen, hogy Orbán és a Fidesz csőcselék hivatkozott volna ebben az esetben arra, hogy érvénytelen a hatályos törvények szerint. A boltzáras hasonlat egyébként sántít, hiszen mint tudjuk, ez főlényes, közel 70-75%-os népszavazási siker lett volna.
Nem véletlenül törölték el egyik napról a másikra, a boltzárral kapcsolatos törvényeket, amikor már a népszavazás (a nehezítések ellenére is zöld utat kapott.

Andy73 2016.10.14. 10:20:56

Hazugság, Pinókkió: ezek éppen a baloldali ellenzék, leginkább az öszödi bös7me attribútumai, amit nem lehet lemosni üres vádaskodással.
Vagyis azzal vádolják a politikai ellenfelet, ami az ő legfőbb jellemzőjük. Persze az is lehet, hogy mindenki magából indul ki. Ha ők hazdnak éjjel-nappal, akkor nyilván mások is.
A hazugság fő eszköze éppen a Népszabi volt, a forradalom leverőinek lapja, akik a rendszerváltásig ellenforradalomnak hazudták azt. Utána is megmaradt szocialista pártlapnak. Rajtuk kívül senki sem sajnálja, hogy megszűnt, már a neve is anakronisztikus volt a rendszerváltás óta, már akkor be kellet volna zárni.
Legalább a 60. évfordulót már nélküle ünnepelhetjük.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 10:22:20

@pioneer2016:

"Éppen, hogy Orbán és a Fidesz csőcselék hivatkozott volna ebben az esetben arra, hogy érvénytelen a hatályos törvények szerint"
Ebben egyetertunk, de en azt irtam, hogy a bal oldal mit kovetelt volna!

"mint tudjuk, ez főlényes, közel 70-75%-os népszavazási siker lett volna"

Az ne zavarjon, hogy az eddigi legmagasabb reszveteli arany 50,4% volt....

Attilajukkaja 2016.10.14. 10:22:58

@pioneer2016:
"Egy hatályban lévő alaptörvényt rúgott föl Ocsmány (Orbán) azzal, hogy az érvénytelen népszavazásra hivatkozva, módosítja az alaptörvénynek csúfolt szarhalmazt."
Ez a nepszavazosdi bohockodas egy dologra biztosan jo volt a penzkoltesen kivul: nyilvanvalova tette, hogy Orbant baromira nem erdekli SENKI velemenye. Azt csinal az orszaggal, amit akar, es ehhez, ha kell, a sajat szabalyait is athagja. Kivancsi vagyok, mit talal ki 2018-ra, hogy minden aron gyozhessen!

Zsoltbacsi 2016.10.14. 10:29:22

@Attilajukkaja:

Azt elarulod nekem, ha szepen kerlek, hogy hol van leirva, hogy sikertelen nepszavazas utan TILOS az alaptorvenyt megvaltoztatni? Epp ez a lenyege: ha eredmenyes, akkor kotelezo, ha eredmenytelen, akkor merlegelhet a kormany.

pioneer2016 2016.10.14. 10:31:09

@Andy73:

Igen bizonyára igazad van. Rogán nem is helikopterezett és luxusautózott, Matolcsy kurvája már nem a harmadik MNB helyen dolgozik 1-1,5 milláért szakképzettség nélkül,
Mészáros L. gázszerelő nem többszörös milliárdossá képezte magát alig 6 év alatt, Mengyi nem nyúlta le majdnem a vállalkozókat, stb-stb. Ezt mind a népszabadság nevű újság hazudta.

pioneer2016 2016.10.14. 10:34:58

@Zsoltbacsi: "hogy sikertelen nepszavazas utan TILOS az alaptorvenyt megvaltoztatni?"

Nem tilos, de erre hivatkozni egyenesen bűn és a jog semmibe vétele.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 10:38:14

@pioneer2016:

Megis azt allitjatok, hogy jogellenes

Attilajukkaja 2016.10.14. 10:39:06

@Zsoltbacsi:
"hol van leirva, hogy sikertelen nepszavazas utan TILOS az alaptorvenyt megvaltoztatni?"
Termeszetesen sehol, hiszen akkor mar nem tudtak volna legalabb hatszor modositgatni. Akkor valtoztathatnak rajta, amikor csak Orbannak eszebe jut valami. Ez nem lehet kerdes!
A lenyeg, hogy Orban a 98%-ra (he-he!) hivatkozva nyujtja be a modositasat.

"ha eredmenyes, akkor kotelezo"
Nem, akkor sem kotelezo. Akkor a Parlament eldontheti, hogy mit tesz. Ahogy maskor is.

Rwindx 2016.10.14. 10:39:37

A b1 blogot ritkán olvasom, de többnyire hazudik, mondhatnám hazugsággyár és akkor most itt egy ilyen cím :D

Willkommenskultur 2016.10.14. 10:43:04

@pioneer2016: Arra hivatkozik amire akar, legfeljebb leváltják.

A lényeg, hogy megint hazudozni próbáltál szabályokról, törvényekről. Ne tedd!

Zsoltbacsi 2016.10.14. 10:43:07

@Attilajukkaja:

"ermeszetesen sehol, hiszen akkor mar nem tudtak volna legalabb hatszor modositgatni."

Ok, akkor azt is varrd az Orban nyakaba, hogy 2011ben meg nem tudtak, hogy lesz migransvalsag! Bar az ellenzek szerint meg mindig alproblema.....
Ja, es nincs kvota, de azt is visszavontak...

"Nem, akkor sem kotelezo. Akkor a Parlament eldontheti, hogy mit tesz. "
Ennek nezz utana, epp az a lenyege a nepszavazasnak, hogy a nep KIKENYSZERITSE az akaratat, ha valamiben nem ert egyet, szoval ervenyes nepszavazas eseten KOTELEZO a kormanynak vegrehajtania az eredmenyt. Ervenytelen eseten meg eldontheti. Azt is csinalhatja, hogy nem veszi figyelembe a tobbseg akaratat, csak akkor nem lesz hosszu eletu

pioneer2016 2016.10.14. 10:45:21

@Zsoltbacsi: "Az ne zavarjon, hogy az eddigi legmagasabb reszveteli arany 50,4% volt...."

Bizony, jó eséllyel ezeket a határokat súrolta, vagy meghaladta volna. Ez nem NATO, vagy EU szavazás lett volna, amit az emberek többsége talán föl se fogott.
Itt arról volt szó, hogy vasárnap be tudok-e menni bármelyik boltba, bármit venni. Azért ez elég egyértelmű, még Marika néninek is, karakószörcsögőn.

pioneer2016 2016.10.14. 10:48:50

@Willkommenskultur:
@pioneer2016: Arra hivatkozik amire akar, legfeljebb leváltják.
---------------------------------------------
A lényeg, hogy megint hazudozni próbáltál szabályokról, törvényekről. Ne tedd!

Mellé lőttél, ez az idézet nem tőlem van. Keress másik játszótársat.

Willkommenskultur 2016.10.14. 10:49:07

@Zsoltbacsi: Nem, ez is hülyeség.

A népszavazás és az alaptv-módosítás 2 olyan dolog, aminek közjogilag SEMMI köze nincs egymáshoz.

A népszavazás, mivel érvénytelen lett, legfeljebb hangulatvizsgálat volt, és az eredményéből Orbán úgy gondolta, hogy sokat nem kockáztat, ha megváltoztatja az Alaptv-t.

Így is lett. Az alaptv-módosítás pedig szintén nincs KÖZJOGI hatással az NK-i kötelezettségeinkre, ahogy a népszavazás se.

A népszavazás és az alaptv módosítás is azt szondázta, mennyire aktív a fidesz tábor, és van-e ballib tábor,

Kiderült, nincs.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 10:57:00

@pioneer2016:

Nem tudjuk mi lett volna, de az a 4 millio, aki sose megy el, akkor is otthon maradt volna. A maradek emberek tobbsegenek meg mindegy. Keves az a cegvezeto, 3 allasban parhuzamosan dolgozo, akinek csak es kizarolag vasarnap lett volna jo shoppingolni. Es a kereskedelmi dolgozok szakszervezetei meg vallalkozok szovetsege szerint az alkalmazottak tobbsege egyetertett a boltzarral.

De ha nekem nem hiszel, itt egy grafikon:

www.portfolio.hu/img/upload/2015/12/vasipsos-20151225.png

Ezt vesd ossze azzal, hogy a nepszavazassal mennyien ertettek egyet a kiiras pillanataban. Tisztan latszik, hogy joval kevesebben utasitottak el a boltzarat mint a kvotat.
Es az ipsosrol mindent mondhatsz, csak azt nem hogy fideszes lenne

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:03:06

@Willkommenskultur:

"A népszavazás és az alaptv-módosítás 2 olyan dolog, aminek közjogilag SEMMI köze nincs egymáshoz."
Az elert eredmenyek tukreben tenyleg nincs. De amennyiben 50 szazalek folott lett volna az eredmeny, akkor kotelessege lett volna valamit tenni. Hogy ezt
alkotmanymodositassal vagy mas modon oldja meg az mas kerdes.

Es hogy az esetleges alkotmanymodositasnak ne lenne nemzetkozi hatasa se igaz feltetlen. Egyre tobb pelda van, hogy egy adott orszagnak az alkotmanya felulirhatja az eust.
Epp a mult heten nyert a nemet allam Strassbourgban egy ilyen pert az EU ellen, Ha jol emlekszem valami banki szabalyozas volt a tema, es a birosag azt mondta, hogy a nemet uti az uniost. De a spanyolok is megnyertek egy ilyet, amikor egy olasz gyilkost nem kellett kiadni olaszorszagnak, mert a spanyol alkotmany szerint nem kell kotelezoen kiadni, az olasz es az unios szerint meg igen.
Es meg vagy 20 hasonlo per van folyamatban.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:06:05

@Willkommenskultur:

Es ha nem igy lenne, akkor nem lenne Schulz es Juncker annyira beszarva az europai esetleges nepszavazasoktol. Kb hetente 3x elmondjak, hogy mennyire nem szeretnek, ha migracio temaban mas allam is kiirna nepszavazast. Vajon miert....?

Juncker a legjobb, legutobb azt nyilatkozta, hogy az lenne a demokracia vege, ha mashol is megkerdeznek az embereket :)

pioneer2016 2016.10.14. 11:07:02

@Zsoltbacsi:

"Tisztan latszik, hogy joval kevesebben utasitottak el a boltzarat mint a kvotat."

Pontosan erről beszéltem ezt megelőzően. A választás eredménye függ a kérdéstől, és hogy milyen tétje van. Ez törvényszerű.

Willkommenskultur 2016.10.14. 11:11:13

@Zsoltbacsi: Persze, ezzel egyet is értek, csak vegyük külön a JOGI és a POLITIKAI következményeket.

Én úgy gondolom, hogy egy érvényes népszavazásnak sem lett volna kötelező JOGI hatása a törvényhozásra, lévén nem erről szólt a kérdés.

A nk-i jog, és a nk-i fórumok pedig szinte mindig politikai alapon, háttéralkuk alapján döntenek, nem elvek vagy írott szabályok alapján, de ez ilyen, és nem is lehet másmilyen.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:11:48

@pioneer2016:

Igen, es megis azt mondod, hogy egy kevesbe megoszto kerdesre masfelszer-2x annyian elmentek volna?

Hidd el nekem, ha ingyen sor lenne a kerdes, arra se mennenek el sokkal tobben

Attilajukkaja 2016.10.14. 11:12:27

@Zsoltbacsi:
"Ennek nezz utana"
A kerdes, hogy egy nepszavazas kotelezo vagy nem kotelezo jellegu-e.

"Azt is csinalhatja, hogy nem veszi figyelembe a tobbseg akaratat, csak akkor nem lesz hosszu eletu"
Akkor ez a mostani szerinted nem lesz hosszu eletu?

"akkor azt is varrd az Orban nyakaba, hogy 2011ben meg nem tudtak, hogy lesz migransvalsag!"
Ezt a logikai ugrast nem ertem.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:15:21

@Willkommenskultur:

Ez ok, csak nezzuk meg hogy mi volt a balos mantra a brexittel kapcsolatban:

1: az emberek ugysem szavazzak meg
2: ha megis megszavazzak, akkor a parlament ugysem, mivel NINCS KOZJOGI HATASA
3: de ha a parlament is megszavazza, akkor az EU ugysem hagyja

Ehhez kepest mi lett?

1: az emberek megszavaztak
2: a parlament elfogadta
3: Nem tudjuk mit hoz a jovo, jelenleg azt latni, hogy a legfontosabb egyeztetesekre mar el se hivjak oket, vagy ok maguktol nem jonnek, mindenesetre se Varsoban se Becsben nem voltak ott, csak hogy a 2 legutobbit emlitsem.

pioneer2016 2016.10.14. 11:15:46

@Zsoltbacsi:

Azért az ordas nagy hazugság a legújabb óriásplakátokon, hogy a magyarok 98%-a ....

A becsületes megfogalmazás ez lett volna:

A szavazáson részt vett választók 98%-a ... de sajnos érvénytelen lett.

De hát Orbán/Fidesz meg a becsületesség még sosem találkozott.

Attilajukkaja 2016.10.14. 11:19:24

@pioneer2016:
"De hát Orbán/Fidesz meg a becsületesség még sosem találkozott."
Csak azt nem ertem, hogy a Fidesz hivoket ez miert nem zavarja? Ennyire el vannak kabulva Orbantol, vagy ennyire le vannak kotelezve a maffianak?

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:19:56

@Attilajukkaja:

"Akkor ez a mostani szerinted nem lesz hosszu eletu?"

NEm tudom, mit hoz a jovo, nem vagyok jos. Jelenleg az OSSZES kozvelemenykutatasbol az latszik, hogy meg a 2010esnel is jobban vezet a fidesz, azaz ha most vasarnap lenne a valasztas, akkor meg jobban meglenne a 2/3

"akkor azt is varrd az Orban nyakaba, hogy 2011ben meg nem tudtak, hogy lesz migransvalsag!"
Ezt a logikai ugrast nem ertem.

NEm logikai ugras, arra probaltam celozni, hogy amikor keszitettek az alkotmanyt, akkor meg senki se tudta, hogy a jovoben lesz egy ilyen problema.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:20:19

@Rwindx: "A b1 blogot ritkán olvasom, de többnyire hazudik, mondhatnám hazugsággyár és akkor most itt egy ilyen cím"

Tényleg félreérted, ez a blog nem a fideszről szól.

Willkommenskultur 2016.10.14. 11:21:18

@Zsoltbacsi: A balos mantra hiteltelen. Csupán abból is tudni lehet, mi a helyes álláspont egy közéleti kérdésben, hogy az komplett szemben van a libsi véleménygyárosokkal.

Annak ellenére is ezt gondolom, hogy Orbán tényleg csinos kis propagandahadsereget tart fenn, nagyrészt közpénzből, és a rendszere is korrupt.

Mindezzel együtt sokkal kevésbé kártékony az országra mint a libsi bolsik.

Das ist meine meinung über die Orban-regierung!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:21:55

@Willkommenskultur: "Nem is tartott senki népszavazást az alaptvről."

Igen, ezért fura, hogy a népszavazásra hivatkozva akarnak alaptörvényt módosítani.

Módosítsák, mert eszükbejutott, oszt jónapot.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:22:12

@Attilajukkaja:

"Csak azt nem ertem, hogy a Fidesz hivoket ez miert nem zavarja? Ennyire el vannak kabulva Orbantol, vagy ennyire le vannak kotelezve a maffianak? "

SZerintem az emberek tobbsege nincs elkabulva a fidesztol, csak tudjak, hogy a masik meg sokkal rosszabb. Tudod, a szar es a fos kozott lehet valasztani, es ilyenkor az emberek mindig a kisebb rosszat valasztjak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:24:35

Eh, mekkora nagy szarban lenne a fideSS, ha érvényes lett volna a népszavazás. Mert ugye az alaptörvényről törvényellenes népszavazást tartani, és ha mégis a népszavazás miatt kell alaptörvényt módosítani, ezzel is bebizonyítani utólag, hogy törvényellenes volt a népszavazás...

Willkommenskultur 2016.10.14. 11:24:38

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: pontosan. Még fogják módosítani egy csommószor, nem kell félni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:25:37

@Zsoltbacsi: "az emberek tobbsege nincs elkabulva a fidesztol,"

Mégis egy fél tucat elkábult fideSS fasszopó itt veri a rezet naphosszat.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:25:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

"Igen, ezért fura, hogy a népszavazásra hivatkozva akarnak alaptörvényt módosítani.

Módosítsák, mert eszükbejutott, oszt jónapot. "

Mi lenne ha ugy fognad fel, hogy az alaptorvenymodositas csak egy eszkoz? Mint fentebb irtam, europai precedensek szerint hatekony.

Ugy is mondhatnam, hogy nem azert modositjak, mert ez a maniajuk, hanem mert mint a pelda tobbizben is bizonyitja, bevalt!

Willkommenskultur 2016.10.14. 11:26:58

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Ha érvényes lett volna a népszavazás, akkor sem lenne kötelező a fidesznek alaptv-t módosítani, hisz a kérdés nem ez volt. Nem volt régen, ugye emléxel a kérdésre?

Várhatólag akkor is ugyanez történik, a fidesz a népszavazásra hivatkozva módosít.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:27:27

@Willkommenskultur: "fogják módosítani egy csommószor"

Igen, ez olyan kínos. Át kéne tenni az alkotmányt egy kormányrendeletbe, és akkor sokkal egyszrűbb lenne módosítgatni a napi politika igénye szerint,

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:29:16

@Willkommenskultur: "akkor sem lenne kötelező a fidesznek alaptv-t módosítani,"

Nem értesz a joghoz sem. Ügydöntő népszavazás esetén, mármint, ha érvényes a népszavazás, kötelező az országgyűlésnek törvényben rögzíteni az eredményt.

pioneer2016 2016.10.14. 11:29:47

@Zsoltbacsi: "csak tudjak, hogy a masik meg sokkal rosszabb."

Fölsorolnál néhány példát, hogy a "másik" miért volt/lenne rosszabb mint a jelenlegi maffia kormány?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:31:56

@Willkommenskultur: "érvényes népszavazásnak sem lett volna kötelező JOGI hatása a törvényhozásra, lévén nem erről szólt a kérdés."

Ellentmondasz orbánnak, aki szerint pont a népszavazás miatt kell alaptörvényt módosítani. Na, ebbe nagyon melegabalyodtál. Focizzátok le, aztán értesíts az eredményről.

Willkommenskultur 2016.10.14. 11:32:50

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: A miatt meg a kötelező nem ugyanaz a müsor.

Az egyik politikai, a másik jogi kategória.

Attilajukkaja 2016.10.14. 11:33:42

@Zsoltbacsi:
"NEm tudom, mit hoz a jovo, nem vagyok jos"
Csak azert kerdeztem, mert azt irtad, hogy ha egy rendelet megalkotasanal a donteshozo "nem veszi figyelembe a tobbseg akaratat, akkor nem lesz hosszu eletu".
Itt pedig nem volt meg a tobbseg akarata.

"arra probaltam celozni, hogy amikor keszitettek az alkotmanyt, akkor meg senki se tudta, hogy a jovoben lesz egy ilyen problema"
Alkotmanyunk ugyan nincs, de ertem, mire celzol. Viszont velemenyem szerint, egy granitszilardsagu alaptorvenyt nem egy bizonyos esemenyre kellene alapozni, majd harom havonta modositgatni, hanem valami erkolcsi, jogi alapot adni vele az embereknek, amire hosszutavon szamithatnak. Gondolom, te is erzed, ez a Fidesz Alaptorveny milyen rohejesre sikerult, es ugy farigcsaljak, ahogyan eppen kedvuk szottyan. Ezt igy senki nem tudja komolyan venni.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:34:12

@pioneer2016:

Peldaul amit kvotaugyben eloadnak.

Peldaul: Nincs kvota - Visszavontak - Orban mar februarban alairta - Sosem akartak

Az nem zavarja oket, hogy Merkel Schulz Juncker trio heti tobbszor elmondja, hogy igenis van. Sot, ujabban mar azt is mondjak, hogy fel kell gyorsitani az utemet...

Ja es persze alproblema...

Willkommenskultur 2016.10.14. 11:35:21

@pioneer2016: Azért, mert NÖVELTÉK az adósságot, NÖVELTÉK a munkanélküliséget, csökkentették a GDPt és sokkal erősebben adóztatták a munkavállalókat.

Ehhez már csak hab a tortán, hogy dilettáns módon a magyarok ellen kampányoltak az egyik népszavazáson, a másikon meg az arabok mellett.

De a fő ok a GAZDASÁGI IDIOTIZMUS.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:38:37

@pioneer2016:

1. a gyurcsány elbaszta, mert nem csinált semmit 2 évig, és hazudott a választáskor, de ez az egyszeri szavazónak nem számít

2. a gyurcsány bevallotta, hogy hazudott, ezzel kiírta magát a politikából.

3. az orbán maffiaállammá alakította az országot, és tönkretette, utolsók vagyunk mindenben, de ez az egyszerű fideSs szavazónak nem számít

4. az orbán az isten, mert ő nem gyurcsány, pont. Ha gyurcsány nem lenne, orbán is csak egy kis pöcs lenne, de ez akadémiai kérdés.

pioneer2016 2016.10.14. 11:39:47

@Willkommenskultur: "Az egyik politikai, a másik jogi kategória."

A te logikád szerint, akkor egy dologról kétféle törvényt lehetne hozni. Egy politikait és egy jogit.
Ugyanis nem lehet egy törvényt kétféleképpen értelmezni. Az vagy rossz törvény, vagy becstelen módon másképp értelmezik. Persze orbanisztánban ez nem is meglepő.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:40:05

@Attilajukkaja:

"Itt pedig nem volt meg a tobbseg akarata."
Igen, epp ezert nem kotelesseguk, csak lehetoseguk barmit is csinalni.
De attol hogy csak 44 szazalek ment el, attol meg volt az embereknek egy akarata. Ezt azert is mondom, mert mindenkinek megvolt a lehetosege szavazni, nehogy mar az dontson, aki nem vette maganak a faradtsagot, hogy elsetaljon az urnaig. Szoval az otthonmaradok azt mondtak, hogy nem erdekli oket a tema es kesz.

" Ezt igy senki nem tudja komolyan venni. "
Persze, igazad van, tenyleg sokat balfaszkodtak vele, de ez speciel epp nem az az eset. Azt probalom megertetni, hogy irhattak volna jogszabalyba vagy kormanyrendeletbe is, csak azok nem sokat ernek nemzetkozileg, es mint az europai gyakorlat bizonyitja, az alkotmany erosebb.

Willkommenskultur 2016.10.14. 11:40:42

@pioneer2016: 'Ugyanis nem lehet egy törvényt kétféleképpen értelmezni.'

akkor szerinted minek van bíróság, ügyész meg ügyvéd?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:41:11

@Willkommenskultur: "Az egyik politikai, a másik jogi kategória."

Ezt magyarázom, hogy szarba lenne orbán, ha véletlenül érvényes lett volna a népszavazás. Adjatok hálát a jóistennek, hogy nem így történt. Meg nekem is, mert részem volt benne egy érvénytelen szavazat erejéig.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:43:48

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

" utolsók vagyunk mindenben, de ez az egyszerű fideSs szavazónak nem számít"

Erre tudnal valami bizonyitekot prezentalni? Foleg a MINDENBEN kerdes erdekelne

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:45:50

@Zsoltbacsi: "De attol hogy csak 44 szazalek ment el, attol meg volt az embereknek egy akarata."

Te közvéleménykuatatásra gondolsz, ott számít, mi az emberek akarata. De arra nem basznak el húszmilliárdot.

A népszavazásnak az a célja, hogy érvényes legyen, és a törvényt kötelezően úgy módosítsák, ahogy a választók döntöttek.

Itt nem döntöttek, nem volt érvényes, és még közvéleménykutatásnak se értelmezhető. Lehet rá hivatkozni, de lehet a sarki fűszeres véleményére is hivatkozni, nem tilos, csak röhejes.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 11:50:16

@Zsoltbacsi: Csúsztattam, az államháztartási hiányt megfelelő keretek között tartja fideSS. Mert az EU KÖTELEZTE rá. Ezt úgy érték el, hogy NÉGYMILLIÓ embert löktek mélyszegénységbe.

Ezen kívül baszták el a gazdaságot, versenyképességben utolsók vagyunk, tolvajlásban elsők, átlagjövedelemben utolsók, csak Románia és Bulgária van mögöttünk, de jönnek fel...

Miért kell nekem ismert dolgokat leírogatnom, egyszer kihúzod a fejed a habonymédiából, érdekes dolgokat fogsz látni.

pioneer2016 2016.10.14. 11:51:02

@Willkommenskultur:

Gondolom az államadósságról beszélsz. Ha Gyurcsány is lenyúlta volna a magánnyugdíj 3000 milliárdját és bevezetett volna még legalább 20-30 féle adót a 27%-os áfa mellett, mint ahogy azt a Fidesz tette, csökkenteni tudta volna Ő is.
És ennek ellenére él közel 4 millió ember létminimum alatt.

Attilajukkaja 2016.10.14. 11:51:59

@Zsoltbacsi:
"attol hogy csak 44 szazalek ment el, attol meg volt az embereknek egy akarata"
De csak azoknak, akik elmentek, illetve meg azokbol sem jott volna ossze a 98%, ha nem veszik ki a kimagaslo szamu ervenytelen szavazatot. A lenyeg, hogy a magyar szavazok kisebbsege szavazott csak Orban szaja ize szerint. Ezt lehet csurni-csavarni, de a szamok akkor sem fognak megvaltozni.

"nehogy mar az dontson, aki nem vette maganak a faradtsagot, hogy elsetaljon az urnaig"
Pedig az dontott, ahogy ezt annak idejen maga Orban rendelte el. A fidesznyikeket konnyu azzal altatni, hogy a tobbseg csak lustasagbol nem ment el szavazni, de azert te is tudod, hogy itt egy nagyon is ontudatos bojkott valosult meg.

"irhattak volna jogszabalyba vagy kormanyrendeletbe is, csak azok nem sokat ernek nemzetkozileg"
Igy sem ernek SEMMIT.

"Na de mire megyünk vele, ha érvényes is lesz a szavazás, ha egyszer senkit nem kötelez semmire? Merthogy a magyar népszavazás nyilván a magyar parlamentet kötelezhetné, annak viszont nincs közvetlen beleszólása az uniós jogalkotásba és politikába, legalábbis nem vétójelleggel, és pláne nem utólag.

A népszavazásnak jogilag tehát nincs semmi értelme, egyértelműen azt a politikai célt szolgálja csupán, hogy Orbán Brüsszelben lobogtathassa az ő kvótaügyi álláspontját megerősítő eredményt."
[ reflektor.hu/velemeny/mit-szamit-hogy-ervenyes-lesz-e-a-nepszavazas-ha-ugyis-hulye-a-kerdes?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201610 ]

Zsoltbacsi 2016.10.14. 11:52:20

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Tegyuk fel hogy te vagy Pista bacsi bivalybasznadon, es azt szeretned, hogy legyen a foter sarkaban egy jatszoter.
Odamesz a polgarmesterhez, viszel neki egy beadvanyt, o nagyokat bologat, berakja a beadvanyt a fiokba, es tavozasod utan 5 perccel arra se fog emlekezni, hogy ott jartal.

Most kepzeld el ugyanezt ugy, hogy a beadvany melle viszel 10K alairast a kornyekben lakoktol....

Es az a 10k alairas se fog jogilag semmin se valtoztatni, csak ha van esze a polgarmesternek, akkor elgondolkozik, hogy nemsokara valasztasok jonnek...

Willkommenskultur 2016.10.14. 11:55:33

@pioneer2016: ha gyurcsány tudta volna az országot vezetni, akkor nem ment volna csődbe az ország, és nem küldték volna a ballibeket a szemétdombra, ebben egyetértünk.

De ő csak a választás előtt csökkentett adót, amit a választás után visszaemelt. Az meg elég büdi dolog.

pioneer2016 2016.10.14. 12:00:18

@Willkommenskultur: "akkor szerinted minek van bíróság, ügyész meg ügyvéd?"

Hát ez az, a törvényes választási ( fideszes) bizottság kimondta: A népszavazás érvénytelen/eredménytelen!

Miről beszélünk?

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:00:18

@Attilajukkaja:

"De csak azoknak, akik elmentek, illetve meg azokbol sem jott volna ossze a 98%, ha nem veszik ki a kimagaslo szamu ervenytelen szavazatot."

Ok, bocsanat, igazad van, akkor 92:8 lett az eredmeny.....

"hogy a tobbseg csak lustasagbol nem ment el szavazni, de azert te is tudod, hogy itt egy nagyon is ontudatos bojkott valosult meg."

Az atlagos reszvetel magyarorszagon 42 szazalek
A komplett baloldal felszolitott a tavolmaradasra
44 szazalek lett a reszvetel....

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:02:24

@Attilajukkaja:

"kimagaslo szamu ervenytelen szavazatot"

Lett 200k ervenytelen, de szamitsd bele, hogy 70-80ezer mindig elrontja. Ez lenne a kimagaslo?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:03:12

@Willkommenskultur: "ha gyurcsány tudta volna az országot vezetni, akkor nem ment volna csődbe az ország, és nem küldték volna a ballibeket a szemétdombra,"

Most még szarabb a gazdaság, mégsem fújnak az orbán ellen a fideSS fasszopók. A gazdaság állpota nem számít.

A gyurcsány (ő a ballibek?) azért írta ki magát a politikából, mert hangfelvételen vallotta be, hogy hazudott. Ennek sincs semmi köze a gazdasághoz.

A gyurcsány rögtön a választás után emelt adót ígéretével szöges ellentétben. Ha a gazdaság számítana, ekkor mentek volna az emberek az utcára gyújtogatni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:04:10

@Zsoltbacsi: Igen kimagasló, soha ennyi érvénytelen szvazat nem volt. Büszke vagyok rájuk!

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:04:22

@Willkommenskultur:

Hat igen, annak az osztrak kancellarnak (Faymann) akinek a baloldal vegig nyalta a segget sikerult veghezvinnie azt a bravurt, amit csak a legnagyobbaknak (Gyurcsany)! Egy 40 szazalekos partbol csinalt masfel ev alatt egy 10 szazalekosat...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:05:46

@Zsoltbacsi: "Az atlagos reszvetel magyarorszagon 42 szazalek"

Az átlagos gyűlölködő, uszító kampány nem húszmilliárd.

De csak matekozzál, hátha mégis kijön, hogy érvényes volt a népszavazás.

Attilajukkaja 2016.10.14. 12:06:01

"Ez lenne a kimagaslo?"
A valasztasi iroda mondta, hogy kimagaslo.

Amugy segithetnel felidezni, mert eleg rossz a memoriam, hogy a kvotas nepszavazas ugyeben volt-e alairas gyujtes vagy Orban csak bejelentette, hogy lesz ilyen. te hogy emlekszel?

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:07:22

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

A multkor meg 30 volt... De olvastam 50et is..
Mondom ez pont olyan, minthogy a baloldalnak van 5 millio szavazoja.

pioneer2016 2016.10.14. 12:07:32

@Willkommenskultur:
"ha gyurcsány tudta volna az országot vezetni, akkor nem ment volna csődbe az ország,"

Akkor Gyurcsánynak az a bűne, hogy ezeket nem tette meg? "magánnyugdíj 3000 milliárdját és bevezetett volna még legalább 20-30 féle adót a 27%-os áfa mellett,"
Csak mert az országot most sem vezetik,

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:08:52

@Attilajukkaja:

Joga van kiirni, ahogy mindig is volt . Vagy felreertettem a kerdest?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:10:43

@Zsoltbacsi: "A multkor meg 30 volt... De olvastam 50et is.."

Lehet. Csak a fideSS 8 milliárdot vallott be, de hát tudjuk, hogy mindig hazudnak, a valós ellopott pénz ennek sokszorosa. Meg került a lebonyolítás 5 milliárdba. Ezért mondtam alsó hangon húszmilliárdot, pedig tudom, hogy sokkal több. De legyen 13 milliárd. Az is csillagászati összeg egy érvénytelen szavazásra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:11:43

@Zsoltbacsi: "Joga van kiirni, ahogy mindig is volt"

Nem. Alkotmánymódosításra nincs joga kiírni a saját maga által hozott törvények szerint.

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:12:49

@pioneer2016: Igy van, gyurcsány az adóemeléseket Bajnaira bízta, de sajna ez sem mentette meg a rezsimet.

Orbán 2010 óta csökkenti az adókat, és jövőre is komoly adócsökkentés lesz.

Az SZJA 36/18% volt 2010ben, most 15%, és még a köv. választások előtt 10% alatt lesz, úgy hogy az államadósság ma már csak 75%. Ehhez képest az MSZP 2%kal kisebb áfát tud felmutatni.

Na ezért nem kellenek senkinek.

Attilajukkaja 2016.10.14. 12:13:50

@Zsoltbacsi:
"felreertettem a kerdest?"
Igen. A lenyeg, hogy egy nepszavazas az Alaptorveny szerint csak akkor kotelezo, ha legalabb 200 ezer valasztopolgar kervenyezi. Amugy is el lehet rendelni, de akkor nincs kotelezo jellege, hanem fakultativ. Es masok a szavazas kovetkezmenyei is. Ezert kerdeztem. ...Es mert tenyleg nem emlekszem. :o)

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:18:31

@Willkommenskultur:

" Ehhez képest az MSZP 2%kal kisebb áfát tud felmutatni."

Tegyuk hozza gyorsan, hogy allandoan az megy, hogy vilagbajnok az afa, megis ki emelte meg 18rol 25re? Na ki? :)

pioneer2016 2016.10.14. 12:24:46

@Willkommenskultur:
Az SZJA 36/18% volt 2010ben, most 15%, és még a köv. választások előtt 10% alatt lesz, úgy hogy az államadósság ma már csak 75%. Ehhez képest az MSZP 2%kal kisebb áfát tud felmutatni.

Az SZJA nagyon jól tudjuk, hogy a többségnek nem előnyös. A 27%-os ÁFA pedig, mindenen rajta van, a hegedűtoktól a kifliig. A kisnyugdíjas Mari-néninek karakószörcsögőn, és még 4 millió létminimum alatt élőnek nagyon is sok az a 2%.os emelés. Ráadásul Mari nénit az eddig ingyenes utak helyett, most fizetős utakon viszi kórházba, szanatóriumba a hozzátartozója.

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:25:19

@Zsoltbacsi: Én is azt gondolom, hogy az ÁFA kurva magas. Nem az a bajom önmagában hogy magas, mert az ember a kisker árat nézi, nem az ÁFÁt, a kisker ár meg a fizukhoz igazodva az egyik legalacsonyabb MO-n európában.

Az a baj a nagyonmagas ÁFÁval, hogy megéri csalni vele. Tehát nem ártana legalább a régiós 21%ra levinni.

De abban egyetértek a rezsimmel, hogy a prioritás a járulék vagy SZJA csöki az ÁFA előtt....mégpedig azért, mert így demokratikus. Nem tehetsz ugyanis a járulék+SZJA ellen semmit, azt levonják így is úgy is. Az ÁFA esetén annyit tehetsz, hogy ha sokallod, akkor félreteszel, nem költesz el mindent.

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:27:58

@pioneer2016: És egész pontosan miért nem előnyös a magas jövedelemadó a többségnek, amikor még a kis keresetüek is 18%-kal adóztak, most meg 15%-kal? És ebben még nincsenek benne a családi adókedvezmények, a többségnek gondolom van gyereke, vagy lesz.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:28:55

@Willkommenskultur:

"Az ÁFA esetén annyit tehetsz, hogy ha sokallod, akkor félreteszel, nem költesz el mindent. "

Vagy kulfoldre mesz bevasarolni, mint ahogy fel Debrecen ezt teszi. Vagy ahogy az eustock sikere is mutatja, szlovakiaban jegyzed be a webboltot.

A tobbivel egyetertek.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:31:28

@Zsoltbacsi:
Vagy bar ez nem csak afa kerdese, de volt olyan ido nem is olyan reg, amikor meg Budapestrol is megerte szlovakiaba menni tankolni

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:37:55

@Willkommenskultur: "Az SZJA 36/18% volt 2010ben, most 15%, és még a köv. választások előtt 10% alatt lesz, úgy hogy"

Én nem örülök az egykulcso SZJA-nak. Örülnöm kellene, mert papíron kevesebb az adóm, de emiatt az egész gazdaság döglődik, alacsonyabbak a bérek, mit a v4 országokban, kettészakadt a társadalom. Egybites fideSS trollok örülnek neki, mert gondolkozni nem tudnak.

"az államadósság ma már csak 75%"

A 3000 milliárt manyup pénz az államadsságot AKKOR 80%-ról 70%-ra szorította volna le, ha nem pasolják el. MOST 75%. Szégyen, hogy olyan buta vagy, hogy ennek a tragédiának is örülsz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:39:28

@Zsoltbacsi: "vilagbajnok az afa, megis ki emelte meg 18rol 25re?"

Na, te matekzseni. Mekkora nagyobb örömöd lenne, ha orbán emelte volna 18%-ról 27%-ra?

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:40:08

@Zsoltbacsi: hát az utóbbi 2 évben a szlovákok járnak mo-ra tankolni, ezt bizton állíthatom, mert révkomáromi 'SZLOVÁK' vagyok....:)

Az ÁFA+ ellenére olcsóbb a magyar benzin.

pioneer2016 2016.10.14. 12:41:25

@Willkommenskultur:
"amikor még a kis keresetüek is 18%-kal adóztak, most meg 15%-kal?"

Azért ez nem fekete meg fehér. Ha belegondolsz, hogy 15%-os SZJA mellett, 2%-al több ÁFA-t fizetsz, már nem olyan derűs a kép.
A 18%-os SZJA-t a jövedelmed után fizetted, A megemelt 27%-os ÁFA-t meg minden termékre és szolgáltatásra fizeted. Kevés kivételtől eltekintve.
Na, most kellene elővenned a számológépedet, vagy egy kockás papírt.

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:41:55

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: minden V4 oországban 1kulcsos az adó. Na jó a szlovákoknál van havi 1 milla felett +pár % de az kb. semmit nem számít, lényegében 1kulcsos.

Azt meg csak egy hülye gondolhatja, hogy döglődik a magyar gazdaság, bocs.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:42:05

@Willkommenskultur:

En elhiszem neked, ezt csak arra irtam, hogy ebbol a szempontbol is rossz a magas afa, es nem csak az az opcio van, hogy raulsz a penzedre

pamut 2016.10.14. 12:42:33

@monddazigazatmar:
:DDD
Istenem, mekkora fasz vagy :) Képes vagy lecsőcselékezni foci-nézőket csak mert kifütyülték a gecit :) Csak hát tudod a kifütyülés az nem molotov-koktél dobálás, nem fizikai erőszak, hanem egy teljesen legitim kifejezése annak hogy egy politikus egy rühes tolvaj hazaáruló geci. Ez van, akár tetszik neked akár nem.

De az még viccesebb, hogy még az UTÁN IS GYÁVA VAGY a lényegről beszélni hogy kifejezetten belenyomtam a saját piszkodba azt a nagy arcodat :D

Mi van nyuszika, ennyire fáj hogy nem tudod letagadni a bolsi cenzúrát a közmédiumoknál (is) :D
Mi van nyuszika, ennyire fáj hogy ti vagytok az új bolsik? :D
Mi van nyuszika, ennyire fáj hogy nem tudsz terelni a szégyenetekről? :D
Izzadsz ugye nagyon hogy sikerüljön a focira nézőkre terelni a szót a fideszes komcsi cenzúráról? :D
na terelj tovább nyuszika, had röhögjek még rajtad :))

Ja, az pedig hogy nem beszélsz magyarul és nem tudod mit jelent a kollaboráns szó, az már csak a hab a tortán, te nyomorult, utolsó kollaboráns.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:43:11

@Willkommenskultur: "a kisker ár meg a fizukhoz igazodva az egyik legalacsonyabb MO-n európában."

Ismét hazudsz, fideSS troll.

"A vásárlóerő tekintetében pedig a visegrádi négyek közül szintúgy az utolsók vagyunk,"

kapcsolat.hu/blogszemle/na-melyik-az-egyetlen-visegradi-orszag-ahol-folyamatosan-no

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:43:49

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: A MANYUPot (a kötelezőt) minden más ország is kivezett, bár eleve pár helyen volt csak.

De csak Magyarország és kb. 5 másik tagállam tudta csökkenteni az adósságát, az EU többsége növelte, köztük a V4ek is, csak nekik még van honnan. Így versenyzünk mi velük - egyenlő feltételekkel..:(

Zsoltbacsi 2016.10.14. 12:44:02

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Az ok, csak ti matekzsenik szerint a csunya gonosz orban emelte 27re az afat. En akarhogy is matekzotok,meg a Nasa szervereit is bevethetem, akkor is a szoci 7% emeles tobb mint a fidesz 2.

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:45:10

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Nem beszéltem vásárlóerőről, kisker árakról beszéltem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:47:50

@pioneer2016: "15%-os SZJA "

Ez számmisztika. A munkavállalóra fizetett adók 100%-nál is nagyobbak. Ilyen a VILÁGON NINCS.

Ja és plusz a 27% áfa is...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:49:05

@Willkommenskultur: Oké, fideSS troll, mutass bizonyítékot a hazugságodra!

Szar a gazdaság neked is, ugyanúgy, mint nekem. De te örülsz neki. Fasz érti a ferde hajlamodat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:51:09

@Zsoltbacsi: "akkor is a szoci 7% emeles tobb mint a fidesz 2. "

Ez kész. :))

Olyan hülye vagy, hogy már sehogy nem tudok lemenni a szintedre. Olvasd vissza százszor amit írtam, hátha egyszer megérted.

A százalékszámítás meg alsótagozatos matematika. Átismételhetnéd.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:52:28

@Willkommenskultur: "A MANYUPot (a kötelezőt) minden más ország is kivezett,"

Akkor nem olvasted el, ami írtam. Nem ezt írtam.

A 3000 milliárt manyup pénz az államadsságot AKKOR 80%-ról 70%-ra szorította volna le, ha nem pasolják el. MOST 75%. Szégyen, hogy olyan buta vagy, hogy ennek a tragédiának is örülsz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:54:07

@Willkommenskultur: Hazudsz megint.

Erre a hazugságodra mutass bizonyítékot:

"a kisker ár meg a fizukhoz igazodva az egyik legalacsonyabb MO-n európában."

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:57:03

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Ott van fenn. Az EUban csak olyan ország olcsóbb nálunk, ahol alacsonyabb a fizetés.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:57:56

@Willkommenskultur: "De csak Magyarország és kb. 5 másik tagállam tudta csökkenteni az adósságát,"

A manyup pénz feléből, amit a fasz gyurcsán és elődei hordták össze (államadósségból persze). És hol a másik fele? És hol a fideSS csökkentése?

A manyup 3000 milliárdjából 70% államadósság következne. MOST van 75%. tehát orbán 6 év alatt nem csökkentette, hanem EMELTE 75%-ra.

Fékezhetetlen agyvelejú gazdasági zsenik.

Willkommenskultur 2016.10.14. 12:58:57

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: 'A 3000 milliárt manyup pénz az államadsságot AKKOR 80%-ról 70%-ra szorította volna le, ha nem pasolják el. MOST 75%. Szégyen, hogy olyan buta vagy, hogy ennek a tragédiának is örülsz.'

Nem 80% volt hanem sokkal több, az hogy mi lett vóna, nem tudjuk.

Azt tudjuk: mindn Orbán kormány alatt csökkent a GDP arányos adósság, minden ballib kormány alatt nőtt. Kivéve amikor eladták a koplett nemzetgazdaságot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 12:59:13

@Willkommenskultur: És? Ha bal akkor zöld? A vásárlóerőről beszélsz, és mutattam, hogy szarban vagyunk a sor végén. Értelmezz, ember!

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:00:19

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: 'A manyup pénz feléből, amit a fasz gyurcsán és elődei hordták össze'

.....:) hülye vagy, komolyodj meg. Az nem összehordás hogy kiveszem a rendszerből, ami aztán durván eladósodik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:00:39

@Willkommenskultur: "mi lett vóna, nem tudjuk."

Dehogynem, leírtam, Elemi matematika. De jobb a homokba dugnod a fejed, és a habonymédia hazugságait hallgatni csak. Magadat cspod be. Szánlak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:01:48

@Willkommenskultur: "Az nem összehordás hogy kiveszem a rendszerből, ami aztán durván eladósodik."

Igen, pont ezt mondtam.

Tehát szépen visza kéne nenni a rendszerbe. De nem, orbán eltapsolta. Most már akkor érted végre?

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:06:53

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Nem, mert Orbán alatt mindig csökkent az államadósság, mind a 10 éve alatt.

Úgyhogy fejezd be a hazudozást. Ugyanezt hazudta a ballib 2014ben is, meg is lett az eredménye.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:10:23

@Willkommenskultur: HA a manyupot beleszámítod, nőtt, mint mutattam.

Egyedül az államháztartási hiányt tudták több-kevesebb sikerrel a határ alatt tartani, az ország elszegényítése által.

A versenyképesség, átlagfizetés, vásárlóerő tekintetében az EU végén kullogunk. Neked öröm, az országnak tragédia.

Tulajdonképpen jó neked, hogy a tényeket se érted meg, mert tuti sírvafakadnál.

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:11:38

Annyira tombol a fideszes diktatúra, hogy az MSZP a Népszavát is eladta - repülhet a főszerkesztő is Hónapokon át tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Médiának – tudta meg a MNO. A tulajdonosváltást egy csütörtöki értekezleten jelentették be a dolgozóknak. Jövő héten a Marquard Média képviselői közlik majd az 50 fős szerkesztőségi és kiadói gárdával, hogy kiket vesznek át, azt egyelőre nem tudni, hogy a leépítés hány embert érint.
Forrás: kuruc.info/r/2/164962/

Attilajukkaja 2016.10.14. 13:16:20

@Willkommenskultur:
" Orbán alatt mindig csökkent az államadósság, mind a 10 éve alatt."
Itt van nehany grafikon:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:22:15

@Attilajukkaja: Ez kissé csúsztatás. Nem az éves átlagot mutatja, hanen a dec. 31. állapotot. Ilyenkor minden plzt összeszednek, hogy jól nézzen ki egy napra.

Sajnos a manyup pénzt beleszámolva emelkedett.

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:22:25

@Attilajukkaja: Ja, segítsek grafikont olvasni?

vagy mi?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:24:12

@Willkommenskultur: "Annyira tombol a fideszes diktatúra, hogy az MSZP a Népszavát is eladta"

Ezen annyira nem szomorkodom. A fideSS diktatúráját kedjük megszokni. az a 800 000 ember, aki végképp nem bírta, már kivándorolt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:27:46

@Willkommenskultur: :)) Ő neked a saját szövegedet értelmezni.

Gondóóólkodj! :))

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:28:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: 'A fideSS diktatúráját kedjük megszokni. az a 800 000 ember, aki végképp nem bírta, már kivándorolt.'

Igy van. És most a nagykövetségekről szavaz Orbánra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:29:11

@Attilajukkaja: :)) Kicsit azért szemét vagy, mert kihasználod a szellemi fölényedet.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:31:34

@Willkommenskultur: 3 nagykövetségre sorbanáll 800 000 ember. Rendkívül vicces ember vagy te.

orbán nem véletlenül tiltja meg az ő szavazásukat, mert nem hálásak neki, hogy emigrálniuk kellett.

Attilajukkaja 2016.10.14. 13:36:47

@Willkommenskultur:
" segítsek grafikont olvasni?"
Ha nem tetszenek a grafikonok, akkor nezd meg a tablazatokat. Kulonben meg nem fuztem hozza semmilyen kommentet, ezert nem ertem, miben akarsz nekem segiteni.

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
" Kicsit azért szemét vagy, mert kihasználod a szellemi fölényedet."
Nincs nekem olyanom. ;o)

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:38:17

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Ne hazudozz.

A nagykövetségi szavazás mindig így ment, Orbán semmit se változtatott rajta.

Oszt nagy meglepetésre, sehol a világon nincs olyan magyar követség ahol a szocikra szavaznának. Biztos ennyire befutott a sok ballib a gazdag, müvelt nyugation (is), hogy nincs pénzük buszra. Vagy basznak rá.

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:39:23

@Attilajukkaja: Ott van a grafikonodon, hogy Orbán, másoktól eltérően mindig kisebb adóssággal adta vissza a kamrakulcsot, mint amennyivel átvette.

pont ezt mondtam

Zsoltbacsi 2016.10.14. 13:45:07

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

"orbán nem véletlenül tiltja meg az ő szavazásukat, mert nem hálásak neki, hogy emigrálniuk kellett. "

Talan megnezhetned az adatokat is, mielott frocsogsz. A 3 legnagyobb helszinen (Berlin,London,Becs) meg a beldoldinel is megalazobb vereseget kapott a baloldal!
De tudom, szerinted ott is meg voltak felemlitve az emberek....

Zsoltbacsi 2016.10.14. 13:48:15

@Zsoltbacsi:

14rol beszelek termeszetesen...

Es azert ezt a 3 varost emeltem ki, mert itt volt a legnagyobb a reszvetel, es nem hazudhatsz statisztikai hibahatart, meg hasonlokat

Attilajukkaja 2016.10.14. 13:54:22

@Willkommenskultur:
"Ott van a grafikonodon, hogy Orbán, másoktól eltérően mindig kisebb adóssággal adta vissza a kamrakulcsot, mint amennyivel átvette."
Csak a GDP szazalekaban es csak az utobbi par evben.

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:54:46

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Mellesleg, tekintve hogy a jövőben is várhatóan egy csomó magyar fog külföldön élni, én támogatok egy olyan kezdeményezést, hogy - amennyiben a magyar lakcímet megszünteti a tartósan külföldön dolgozó és életvitel szerint külföldön élő, tehát betartja a törvényt - akkor szavazhasson ő is levélben, mint a szórványmagyar akinek nincs mo-i lakcíme.

Én támogatom ezt, csak szvsz ez már most is így van (nem vki benne biztos).

Willkommenskultur 2016.10.14. 13:57:44

@Attilajukkaja: Nem tudsz grafikont olvasni?

Van egy átvételi időpont 1998, 2010, 2014, meg egy átadási 2002, 2014

A kettő között a GDP arányos mindig csökkent, nem csak az utolsó években. A nem GDP arányos a kutyát se érdekli.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:58:07

@Attilajukkaja: "Nincs nekem olyanom."

Tegyük fel, hogy nem ismertelek még meg. Magasabb az IQ-d mint egy páfrányé? Na? Na ugye, hogy szellemi fölényben vagy?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 13:59:22

@Willkommenskultur: "A nagykövetségi szavazás mindig így ment, Orbán semmit se változtatott rajta."

Jó okból, mint mondtam. A szabályt nem egymillió emigránsra tervezték, ebben is hazudsz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 14:01:00

@Zsoltbacsi: "A 3 legnagyobb helszinen (Berlin,London,Becs) meg a ..."

...magyar átlagál is alacsonyabb volt a részvétel. Megint hazudsz.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:03:05

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Nyilvan nem lehet elvarni ugyanazt a reszvetelt, nem ugyanaz, mint magyarorszagon elsetalni 2 sarkot a helyi iskolaig...
Te hazudtal, mert az eredmenyt nem tudtad cafolni, csak frocsogod, hogy orban mennyire be van szarva, Erdekes, hogy megis Gyurcsany ment Londonba kampanyolni, mert o volt raszorulva, el is zavartak a kocsmabol :)

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:07:25

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Magasabb az IQ-d mint egy páfrányé? Na? Na ugye"
:o)))))

@Willkommenskultur:
"A nagykövetségi szavazás mindig így ment, Orbán semmit se változtatott rajta."
Ez csak reszben igaz. Orban annyiban valtoztatott rajta, hogy ma mar nem minden magyar allampolgarnak kell elmennie egy Nagykovetsegre vagy Konzulatusra szavazni. Vannak, akik a sirjukbol is szavazhatnak, postan.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:10:00

@Attilajukkaja:

"Vannak, akik a sirjukbol is szavazhatnak, postan. "

Erint is vagy 1500-2000 embert osszesen...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 14:10:31

@Zsoltbacsi: "Erdekes, hogy megis Gyurcsany ment Londonba kampanyolni, mert o volt raszorulva, el is zavartak a kocsmabol"

Fasz közöm van ahhoz a túlmozgásos politikai zombihoz. Én életemben nem szavaztam az emeszempére. Pedig volt, amkor csak rájuk lehetett. és mindig elmentem szavazni a hetvenes évek óta.

Inkább arra figyelnél, hogy a szerelmetes orbánod nem hogy egy kocsmába fél bemenni, de a parlamenteben is húsz állig felfegyverzett verőlegény kíséri.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:13:55

@Attilajukkaja:

Lehet hogy pontatlan a szam, de konnyu kiszamolni:

osszes valasztopolgar/halalozasok szama=kulfoldi valasztok nevjegyzeke/X

Na ez az x lesz az, hogy kb mennyi ember hunyt el az elozo osszeiras ota

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:16:54

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Mindegy, szerencsere nagyon messze van meg az, hogy a balfaszok, vagy a faszrajzolok akarcsak a kozelebe is kerulhetnenek a hatalomnak. Es ez igy van jol.
Sot ti meg a parlamentbe se kerultok be, talan az 1% meglesz....

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:18:52

@Zsoltbacsi:
Arra valaszoltam, hogy "A nagykövetségi szavazás mindig így ment, Orbán semmit se változtatott rajta."
De igen, mert belevitt a rendszerbe jo par visszaelesi lehetoseget. A halottak szavazatai is ezek koze tartoznak.

Willkommenskultur 2016.10.14. 14:19:38

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Mondom, meltte vagyok hogy a jövőben minden külföldre szakadt (saját dönntéséből meg a történelmi határok megváltozása miatt külföldivé lett) magyar szavazhasson vagy levélben, vagy online, kényelmesen.

ez vállalható és jó kezdeményezés

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:20:17

Haho! Eltunt egy kommentem (?). :o)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 14:20:42

@Zsoltbacsi: "a kozelebe is kerulhetnenek a hatalomnak."

Bizony, egyre erősebb az orbáni diktatúra szorítása. Még pár év, és elvisz a nagy fekete autó a kínvallatásra. Persze előbb még ki kell lépni az EU-ból, de amíg az ilyen agyatlan gyűlölködők orbánra szavaznak, előbb-utóbb meglesz az érvényeség. (Ha leszállítják az érvényességi küszöböt.)

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:21:39

@Zsoltbacsi:
"szerencsere nagyon messze van meg az, hogy a balfaszok, vagy a faszrajzolok akarcsak a kozelebe is kerulhetnenek a hatalomnak"
Nemreg meg azt allitottad, hogy nem vagy jos. De gyorsan beletanultal a szakmaba! :o)))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 14:23:18

@Attilajukkaja: A blogmoci 2 hibáját 2006 óta jelentketjü a gépháznak, de nem reagálnak.

1. időnként nem mutatja blogmoci az utolsó kommentet.

2. nagy ritkán megeszi az utolsó kommentet.

Küldj egy újabb kommnetet, ha az előző nem jelenik meg, akkor elveszett.

"Blogmoci MÚÚÚKOGGY!!"

(Kopirájt Uri Geller.)

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:25:41

@Attilajukkaja:

A jelenlegi adatok, es meg fontosabb TRENDEK alapjan
A jobboldalon nincs olyan magus, mint a tuloldalon, aki 40%bol csinal 10et... :)

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:35:21

@Zsoltbacsi:
"aki 40%bol csinal 10et"
Milyen 10-rol is van szo? Amugy a jobboldalon tenyleg nincsen ilyen. Ok 40%-bol 98-at csinalnak.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:35:52

@Attilajukkaja:

Tenyleg nem vagyok jos, johet meg egy valsag, vagy haboru. Kb ez a 2 eset, amiben a baloldal remenykedhet.
Mert ha mondjuk elbasz valamit nagyon, akkor nem 2/3al hanem csak sima tobbseggel nyer. Na bumm.
Vagy ha tenyleg valami egbekialto disznosag derul ki, akkor a jobbikkal koalicioban.

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:36:47

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Blogmoci MÚÚÚKOGGY!!"
:o)))
Amugy ezt tettem azzal, hogy elkuldtem egy ujabb kommentet arrol, hogy eltunt egy kommentem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 14:39:34

@Attilajukkaja: :)) És még szerénykedtél az IQ-ddal kapcsolatban.

Tényleg, nemtom hogy bírod, de nekem nagyon lehéz ezekhez leereszkedni bokamagasságba.

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:41:14

@Zsoltbacsi:
" johet meg egy valsag, vagy haboru. Kb ez a 2 eset, amiben a baloldal remenykedhet"
Ebben igazad van. A haborut Orban mar meghirdette, es egy igazi moralis valsag van kialakuloban,a mi feltunoen gyorsan eszkalalodik. Amugy most ugy latom, hogy Orbant nem a baloldal fogja megbuktatni, hanem a jobboldalon alloak. Es itt nem feltetlenul a Jobbikra gondolok, hanem a tisztesseges gondolkodasu jobboldali erzelmu emberekre.
Majd meglatjuk. De az biztos, hogy egy diktatura sem marad fenn orokke.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:42:50

@Attilajukkaja:

"Milyen 10-rol is van szo? "
Utananeztem csak a te kedvedert:
2006: 43%
2010: 15%

"Ok 40%-bol 98-at csinalnak. "
A 60 szazalek senkit se erdekel, ok nem mentek el, nem mondtak velemenyt semmirol, foleg arrol nem amit a baloldal szeretne belelatni

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:45:15

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"nekem nagyon lehéz ezekhez leereszkedni bokamagasságba"
Talan azert megy konnyen, mert en is valahol ott vagyok, csak a masik parton. ;o)
Amugy meg nem szivom mellre, hogy ok teljesen maskepp latjak ugyanazt, mint en. Legfeljebb nem ertem oket. Nagyon nem! Mintha ket kulonbozo szinu szemuveg lenne rajtunk. En rondanak es budosnek erzem a szart, ok meg gyonyorkodnek benne. Most mit lehet ezzel kezdeni? :o))))

Attilajukkaja 2016.10.14. 14:49:36

@Zsoltbacsi:
Koszonom, hogy utananeztel. Ezek nepszavazasi reszvetelek, ugye?

"A 60 szazalek senkit se erdekel, ok nem mentek el, nem mondtak velemenyt semmirol, foleg arrol nem amit a baloldal szeretne belelatni"
Szerintem a baloldal pontosan azt latja bele, amit te is; nem mentek el, nem mondtak velemenyt. Mert nem volt mirol velemenyt mondaniuk.
Mig te elmentel szavazni, en megfoztem otthon egy kelkaposztafozeleket. Szerinted melyikunk jart jobban? (Hogy nem szereted a kelkaposztat, az nem kifogas!)

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:51:58

@Attilajukkaja:

NEm, ezek a parlamenti valasztasi adatok, tudtommal nem volt se 2006ban se 2010ben nepszavazas, vagy csak en maradtam le...

imadom a kelkaposztat minden formajaban, de ha valasztani kell, akkor inkabb rakott kel esetleg frankfurti leves

Zsoltbacsi 2016.10.14. 14:54:11

@Attilajukkaja:

"Szerintem a baloldal pontosan azt latja bele, amit te is; nem mentek el, nem mondtak velemenyt. Mert nem volt mirol velemenyt mondaniuk."

SZerintem meg ha a bal oldal meg akarta volna tiltani a fidesz terveit, akkor igenre buzdit. De ugye a leggyavabb megoldast valasztottak, mert tudtak, hogy 4 millio soha semmire se megy el szavazni, igy elbujhatnak a tomegben. Ennel meg az ervenytelen szavazatot is tobbre tartom, mert azok legalabb mertek megmutatni magukat.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 14:58:28

@Zsoltbacsi: "SZerintem meg ha a bal oldal meg akarta volna tiltani a fidesz terveit, akkor igenre buzdit. "

Olyan ravaszul hazugra volt magfogalmazva a kérdés, hogy 120 IQ alatt nem lehetett rá igennel válaszolni. Igaz, hogy az emeszempé szavazói okosabbak a fidessnél, de szerintem nem ekkora a különbség.,

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:02:35

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

"Olyan ravaszul hazugra volt magfogalmazva a kérdés, hogy 120 IQ alatt nem lehetett rá igennel válaszolni."

Megkerdezhetem miert? Tudtommal a legtobb ellenzeki part meg kampanyolt is a befogadas mellett, sot olyan is volt, aki elkezdett alairasokat gyujteni ezugyben.

TGM is befogadasparti, sot o egyenesen 20 ezer embert akar befogadni, de neki se volt gerince kiallni az igen mellett, mert akkor latszott volna, hogy 2% ert vele egyet

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 15:03:00

Ja, és 80 IQ alatt csak nemre. Szóval a népesség 40%-ának a 98%-a 80 IQ alatt van. Nagy dicsőség.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:06:11

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Erre kerek egy komoly szociologiai kutatast, egyebkent csak hazudsz szokas szerint

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:06:57

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Ja es a faszrajzolok meg 10 alatt, mert meg 2 egyenes vonalat se tudnak huzni!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 15:07:25

@Zsoltbacsi: "Megkerdezhetem miert?"

Szerintem habony nem áll veled szóba. De csak próbáld meg!

"a legtobb ellenzeki part meg kampanyolt is a befogadas mellett"

Nemtom, de ennek semmi köze a népszavazáshoz.

"TGM is befogadasparti, sot o egyenesen 20 ezer embert akar befogadni,"

Sose értettem azt a faszt, de most emelkedett a szememben emberségben. És már néha értem, amit mond. Te most se érted, mert nem migránsokról, hanem menekültekről beszélt.

Attilajukkaja 2016.10.14. 15:07:30

@Zsoltbacsi:
Bocsanat, persze en is a valasztasokra gondoltam (ami ugye gyakorlatilag szinten a nepszavazas egyik formaja :o) )
Orulok, hogy szereted a kelkaposztat! Vegre talaltam bennunk valami kozoset.

"ha a bal oldal meg akarta volna tiltani a fidesz terveit, akkor igenre buzdit"
Az nem lett volna egy taktikus huzas reszukrol, mert jol lehetett tudni, hogy az igenek semmikepp sem fognak gyozni. A Liberalisok azzal a 1,5-2% igennel pedig csak a nepszavazas ervenyessegehez jarultak (volna) hozza, aminek nem sok ertelmet latom, ha nem akarod Orban gyozelmet.
"a leggyavabb megoldast valasztottak"
En inkabb a legokosabbnak neveznem, :o)
Ha Orban nem talalja ki ezt az 50%-os ervenyessegi hatart, akkor persze nem mukododott volna. De igy szegenykem csak jol labon lotte magat, most pedig egy labon ugralva ordibalja, hogy "gyoztunk, gyoztunk"!

"meg az ervenytelen szavazatot is tobbre tartom, mert azok legalabb mertek megmutatni magukat"
Ezt tobben is igy latjak, de en nem tartottam erdemesnek erre pazarolni az idomet, mert a vegeredmeny ugyanaz. Es nem azert, mert huuuu de feltem megmutatni magamat. Megis kitol kellett volna felnem? :o)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 15:09:36

@Attilajukkaja: "csak jol labon lotte magat, most pedig egy labon ugralva ordibalja, hogy "gyoztunk, gyoztunk"!"

:))

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:10:11

@Attilajukkaja:

Nem rolad van szo.
Hanem ha a baloldal az igenre/ervenytelenre buzdit, akkor lett volna mondjuk 80-20 az eredmeny, mint ahogy minden felmeres mutatta, es az hatalmas eges lett volna nekik, igy inkabb elmenekultek az amugyis passziv tomeg koze.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:13:25

@Attilajukkaja:

"Bocsanat, persze en is a valasztasokra gondoltam (ami ugye gyakorlatilag szinten a nepszavazas egyik formaja :o) )"

Epp hogy nem, ezt nem ertitek meg,ezert gyava a baloldal. Sima valasztason szinte mindig a 60 folotti reszvetel (legutobb epp alacsonynak mondhato 61,24), viszont nepszavazason az eddig mert legnagyobb volt 50,4

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 15:18:02

@Zsoltbacsi: Hijába mosogatod, ez akkor is érvénytelen népszavazás volt.

Még a kupakoskósa is ki merte mondani az ATV, ben: "Érvénytelen, érvénytelen, érvénytelen." Egyszeri engedélyt kapott rá habonytól.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 15:19:10

@Zsoltbacsi: "ha a baloldal az igenre/ervenytelenre buzdit"

Hát eléggé hülyék, de láthatólag nem ennyire.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.14. 15:22:55

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: látom nem bírsz leállni, megint égeted magad a pénzügyekkel kapcsolatban

Attilajukkaja 2016.10.14. 15:28:43

@Zsoltbacsi:
"Nem rolad van szo."
Igen, ertem, dehat en is csak egy vagyok azok kozul, akikre azt mondod, hogy meg sem mertek mutatni magukat az urnaknal.

" az hatalmas eges lett volna nekik, igy inkabb elmenekultek az amugyis passziv tomeg koze"
Az tenyleg eges lett volna, dehat a feltett kerdes tenyleg elegge ertelmetlen volt. Nem volt nehez tavol maradni ettol a szavazastol. Raadasul szerintem jogszerutlen is volt olyasmit kerdezni, aminek semmi kovetkezmenye nincs, mert egy nemzetkozi szerzodesbe utkozik. Mar csak ezert is jogos volt a bojkott.
Es en meg most is allitom, hogy a szavazas vegkimenetele semmilyen kotelezettseggel nem jar a magyar Parlamentre sem, mert nem volt egy kotelezo szavazas.

"Epp hogy nem, ezt nem ertitek meg,ezert gyava a baloldal."
Jesszumpepi! OK, akkor felejtsuk el, a parlamenti valasztasok NEM nepszavazas. Nem gondoltam volna, hogy ilyen messzemeno kovetkezteteseket vonsz le az egesz baloldalra nezve abbol, hogy azt irtam, hogy a valasztasok is gyakorlatilag a nepszavazas egyik formaja. Tudom, hogy a ketto nem ugyanaz, de ezen ne lovagoljunk, jo? Igazad van, a valasztasokon NEM is a nep es NEM is szavaz.

Attilajukkaja 2016.10.14. 15:35:15

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
Vajon miert van az, hogy csak a libsibolsiknak van avatarjuk, es mind valamilyen allatka?
Szerinted van ennek jelentosege? :o))))

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:37:54

@Attilajukkaja:

"Az tenyleg eges lett volna, dehat a feltett kerdes tenyleg elegge ertelmetlen volt."

Arrol en nem tehetek, ha egyesek nem tudnak ertelmezni egy egyszeru es rovid kerdest.

"Raadasul szerintem jogszerutlen is volt olyasmit kerdezni, aminek semmi kovetkezmenye nincs, mert egy nemzetkozi szerzodesbe utkozik."

Kerek idezetet. Konkretan melyik EU jogszabalyban van leirva, hogy a bevandorlaspolitika nem nemzeti hataskor? Meg a balos jogaszok is elismerik, hogy ezt nem adtuk at a csatlakozaskor.

" OK, akkor felejtsuk el, a parlamenti valasztasok NEM nepszavazas. "

Lehet hogy pongyolan fogalmaztam. Reszvetel szempontjabol irtam, hogy nagyon nem ugyanaz. Ok, van hasonlosag, mindket esetben egy karikaba kell huzni 2 vonalat. Ja es van meg egy kozos vonas: csak a megjelentek velemenye szamit.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:40:26

@Attilajukkaja:

Meg valami:

Mit szoltal volna, ha 2014ben a jobbik kijelenti, hogy kaptak 20 szazalekot+az otthon marado 40 szazalek is rajuk szavazott volna, tehat akkor van 60 szazalekuk. ergo ok alakitanak kormanyt?

Attilajukkaja 2016.10.14. 15:44:50

@Zsoltbacsi:
"egyesek nem tudnak ertelmezni egy egyszeru es rovid kerdest"
Arrol meg en nem tehetek, hogy nem erted, mi volt a valodi baj a kerdessel.

"Konkretan melyik EU jogszabalyban van leirva, hogy a bevandorlaspolitika nem nemzeti hataskor?"
Ha az EU elfogad egy betelepitesi egyezmenyt, azt a magyar kormany nem biralhatja felul. Annyit tehet, hogy nem irja ala. De ha mar egyszer alairta, akkor ne pattogjon.
Viszont, ha sehol sincs leirva, hogy "a bevandorlaspolitika nem nemzeti hataskor", akkor vegkepp nem ertem, miert kell erre kiirni egy meregdraga nepszavazast!!!!

"Reszvetel szempontjabol irtam, hogy nagyon nem ugyanaz. "
Ezt elfogadom.

Attilajukkaja 2016.10.14. 15:48:55

@Zsoltbacsi:
"Mit szoltal volna, ha 2014ben a jobbik kijelenti, hogy kaptak 20 szazalekot+az otthon marado 40 szazalek is rajuk szavazott volna, tehat akkor van 60 szazalekuk. ergo ok alakitanak kormanyt?"
Jol kirohogtem volna oket. Ahogy most is kirohogom az Orbant, hogy azzal dicsekszik, a magyarok 98%-a vele ert egyet.
A valos szavazatokhoz nem lehet hozzadni fantom szavazatokat, csak a nem letezo szavazatokhoz lehet, mert azok esnek egy kategoriaba.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:52:12

@Attilajukkaja:

""De ha mar egyszer alairta, akkor ne pattogjon."
Es mikor ki irta ala? Eddig minimum 5x jott elo a baloldal ezzel, hogy orban alairta, valamiert mindig 2-3 nap utan dobtak a temat, mert kiderult, hogy hazudtak.

"miert kell erre kiirni egy meregdraga nepszavazast"
Szerinted miert vannak az eu fejesei annyira beszarva a nepszavazasoktol? Ok, itthon Orban/Habony elbaszta, de az olaszoknal a bevandorlasparti Renzi akkora pofont fog kapni, mintha itthon az igenek nyertek volna 70:30ra. Szoval azert kellett kiirni, mert teljesen mas az akusztikaja a dolognak, ha van mit lobogtatni melle.

Abba gondolj bele legyszives, hogy mi lenne ha itthon is kussolna a kormany, es mindenben alavetne magat brusszelnek. Akkor az elmult evben annyi bevandorlo erkezett volna, hogy nem kellene azon gondolkoznod, hogy Orban kivezeti magyarorszagot az eubol, mert magatol omlott volna ossze.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 15:55:37

@Attilajukkaja:

Emlekezz vissza, hogy mekkora fasiszta volt Orban a kerites miatt, most sorban jonnek halalkodni a kulfoldi kulugyminiszterek, mert vedjuk a segguket.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:01:49

@Scott Tenorman Must Die: Ennyire látszik, hogy még egy ilyen segglyuk is észreveszi? Nohiszen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:06:04

@Attilajukkaja: Nem vagyok se libi, se bolsi, jobboldali vagyok.

Szerintem intelligencia kérdése, hogy fe tude tenni egy avatart. Meg kép nélkül könnyebben tudja változtatni a személyazonosságát. Gyáva férgek ezek mind.

Attilajukkaja 2016.10.14. 16:08:21

@Zsoltbacsi:
"Es mikor ki irta ala? Eddig minimum 5x jott elo a baloldal ezzel, hogy orban alairta, valamiert mindig 2-3 nap utan dobtak a temat, mert kiderult, hogy hazudtak."
Szerintem nem hazudtak, csak valami olyasmit irt ala Orban, hogy nem befogadunk kb. 1300 menekultet, hanem atvesszuk oket elbiralasra, ami nem ugyanaz. Szerintem ezen van a vita.

"miert vannak az eu fejesei annyira beszarva a nepszavazasoktol?"
Miert? Be vannak?

"teljesen mas az akusztikaja a dolognak, ha van mit lobogtatni melle"
Orban valoban ebben remenykedhetett. De most csak egy ures/ervenytelen papirt lobogtat.

"mi lenne ha itthon is kussolna a kormany, es mindenben alavetne magat brusszelnek"
Tudom, ez fajni fog, ...de en orulnek neki. Kicsi orszag vagyunk, nem allunk meg a sajat labunkon (csak egyesek). Raszorulunk egy nagy testverre, es en orulnek, ha ez ujra NEM Oroszorszag lenne. Akkor mar inkabb az EU.

"az elmult evben annyi bevandorlo erkezett volna, hogy nem kellene azon gondolkoznod, hogy Orban kivezeti magyarorszagot az eubol"
En speciel nem gondolok arra, hogy Orban MOST ki akarna vezetni az orszagot az EU-bol, mert nem erne meg neki. De tudom, arra utalsz, hogy sokan ezt mondjak.
A bevandorloktol meg azert nem felek, mert szerintem erovel sem tudnank itt tartani oket. Atvonulnak rajtuk, oszt annyi. Azt meg igy is, ugy is megteszik.
Azt a nehanyat, aki megis itt szeretne maradni, az felolem maradhat. Nekem nincs rossz tapasztalatom az eddig ide vandorolt szirekkel, torokokkel vagy vietnamiakkal. Sot, mivel nagyon szeretem a konyhajukat, ezert meg orulok is az ettermeiknek. :o)

Attilajukkaja 2016.10.14. 16:14:34

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Nem vagyok se libi, se bolsi, jobboldali vagyok."
Nem sertegetni akartalak, csak azt a terminologiat hasznaltam, amit rad vagy ram szoktak egyesek alkalmazni. Bolsik semmikepp nem lehetunk manapsag, legfejlebb menysevikek.

"Szerintem intelligencia kérdése, hogy fe tude tenni egy avatart. Meg kép nélkül könnyebben tudja változtatni a személyazonosságát."
A kerdesem nem volt veresen komoly, de erre a lehetosegre nem gondoltam. Mert ha krealok magamnak egy uj nicket, ahhoz egy uj avatart is konnyen odabiggyesztek.
Inkabb csak eszrevettem, hogy itt egy tigris, egy cica es egy repulo katicabogar az, aki nem vedi a Fideszt korme szakadtaig. A tobbiek csak ures fejek (marmint az avatarjuk). :o))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:16:27

@Attilajukkaja: "irt ala Orban, hogy nem befogadunk kb. 1300 menekultet, hanem atvesszuk oket elbiralasra"

Pontosan. Február 19-én. Nyilván csak nem figyelt, nem lényeges, ettől nem lesz kisebb fasz.

"Raszorulunk egy nagy testverre, es en orulnek, ha ez ujra NEM Oroszorszag lenne. Akkor mar inkabb az EU."

Pontosan. Semmi természeti kincsünk, csak a mezőgazdaság, amit visszafejleszt a kormány. Nagyon nyitott exportorientált gazdaság. Az oroszok "barátságát" 40 évig "élveztük", én nem kérnék belőle többet. Exportálhatunk nekik azonnali fizetésre, de ha választani kell, akor inkább a nyugat.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 16:22:37

@Attilajukkaja:

"Szerintem nem hazudtak, csak valami olyasmit irt ala Orban, hogy nem befogadunk kb. 1300 menekultet, hanem atvesszuk oket elbiralasra, ami nem ugyanaz. Szerintem ezen van a vita."

Nem, azon van a vita, hogy az osszes jegyzokonyvbol az derul ki, hogy amit Orban alairt, aszerint onkentesen barki befogadhat, aki akar. Na most ezt az onkentest szeretik sokan kotelezonek leforditani+az eu torekvese is ez.

"Miert? Be vannak? "

Igen be vannak, hetente 3x elmondanak, hogy az lenne a demokracia vege, ha mas orszag is megkerdezne a sajat allampolgarait. Persze mert tudjak, hogy senki se akar ide boxosokat nehany agyalagyult politikus meg a gazdag gyarosok kivetelevel.

"A bevandorloktol meg azert nem felek, mert szerintem erovel sem tudnank itt tartani oket. Atvonulnak rajtuk, oszt annyi. "

Most meg igen, de idovel megtelik az eu, es utana mi jovunk. Tudod az afrikahoz/azsiahoz kepest meg a lesajnalt magyar allapotok is paradicsomiak.

"Azt a nehanyat, aki megis itt szeretne maradni, az felolem maradhat. "
Elvben nekem se lenne gondom ezzel, csak ugye a nemetek terve az, hogy ok kimazsolazzak a kremjet, az analfabetakat meg a fogyatekosokat meg idekuldik. Pont mint a torokok. Szerinted miert van az, hogy az osztrak hivatalos adatok szerint 0,55szazalek a diplomasok aranya?

"Nekem nincs rossz tapasztalatom az eddig ide vandorolt szirekkel, torokokkel vagy vietnamiakkal. "

Egyetertek, ne is legyen. Csak koszond meg Viktornak. De ha nem hiszed el, belinkelhetem a hivatalos nemet rendori statisztikakat. A heten nyilatkozta a rendorszakszervezet elnoke, hogy iden eddig az osszes buncselekmeny 45 szazalekat a migransok kovettek el. Mikozben a tarsadalomban vannak mondjuk 2 szazaleknyian.
Persze ha itt is az lenne, mint a nyugati nagyvarosokban, hogy este mar nem mehetsz egyedul haza, akkor meg az lenne, hogy miert nem vedenek meg!? Tudom, Pesten is vannak durva helyek, csak nem mindegy, hogy 1-2 keruletben mondjuk 10 utca osszesen, vagy a varos 30-40 szazaleka

Attilajukkaja 2016.10.14. 16:24:42

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
" ha választani kell, akor inkább a nyugat"
Es most vegre TENYLEG mi valaszthatunk. Erre mi tortenik?
Persze Orbannak nagy arat kellene fizetnie a nyugat baratsagaert, amit ugy hivnak hogy demokracia. O pedig rajott, hogy a putyini ut sokkal konnyebb es sokkal nagyobb hatalmat ad a kezebe, ezert inkabb megtagadta regi ateista, liberalis nezeteit, es ugy megtert, hogy a fal adja a masikat. Csuda, amit muvel ez a fazon!

Zsoltbacsi 2016.10.14. 16:30:18

@Attilajukkaja:

""A bevandorloktol meg azert nem felek, mert szerintem erovel sem tudnank itt tartani oket. Atvonulnak rajtuk, oszt annyi. "

Tegyuk fel, hogy szomaliai bevandorlo vagy, es a nemet allam kozli veled, hogy holnaptol nem kapsz se lakhatast se segelyt,de mehetsz magyarorszagra, ahol lefolytatjak a kerelmedet. Akkor rogton vonzo lesz nalunk az ingyen lakas+havi apanazs. Marpedig ez a terv.

Es igen, a kerelem lefolytatasarol szol a vita, de az is benne van a jogszabalyban, hogy a kerelmezonek ott kell elnie az adott allam teruleten.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:31:58

@Attilajukkaja: Nekem van egy összeesküvés elméletem.

Putyin kémei mindenhol ottvannak, az amerikai demokraták levelezőszerverét is meghekkelték. Meggyőződésem, hogy putyinnak vannak sziklaszilárd bizonyítékai orbán tolvajlásáról. Ezzel tartja sakkban, ezért lett hirtelen oroszbarát, ezért kell megépítenünk négyszeres áron TwinPaksot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:34:36

@Zsoltbacsi: Aki M.o.-on mendékjogot kap, azt kidobják az utcára egy személyivel, pénz és fedél nélkül. Ha hottentotta menekült vagy, ez akkor se egy vonzó lehetőség. De azért csak nyomd a hazug dumát, amit a habonytól tanultál, a fideSS seggnyalók kajakra elhiszik.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 16:37:07

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Te nyomod a soros dumat. Eddig is kaptak lakast,ellatast, ingyenes tanfolyamokat,zsebpenzt. +az eu is erre kotelezne minket

Attilajukkaja 2016.10.14. 16:38:56

@Zsoltbacsi:
"amit Orban alairt, aszerint onkentesen barki befogadhat, aki akar. Na most ezt az onkentest szeretik sokan kotelezonek leforditani+az eu torekvese is ez."
OK. Ez ismerosen hangzik. De mar az EU sem ragaszkodik ehhez annyira. Meg folyik a polemia.

" hetente 3x elmondanak, hogy az lenne a demokracia vege, ha mas orszag is megkerdezne a sajat allampolgarait"
Szerintem csak az ertelmetlen, populista kerdesektol odzkodnak. Mert vannak dolgok, amiket nem igy kell eldonteni. Persze ezt csak a johiszemusegem mondatja velem.

"idovel megtelik az eu, es utana mi jovunk. Tudod az afrikahoz/azsiahoz kepest meg a lesajnalt magyar allapotok is paradicsomiak."
Ez a kvota csak egyszeri alkalomra szolna, minden ujabbat ujra kellene targyalni. De azt elhiszem, hogy ha megtelik a gazdag Europa, akkor rank is fanyalodhatnak egyesek. De ezt az EU sem akarja. Merkel eppen ezen dolgozik.

"a nemetek terve az, hogy ok kimazsolazzak a kremjet, az analfabetakat meg a fogyatekosokat meg idekuldik."
Azok a gonosz nemetek! Amugy meg jo helyre kerulnenek az analfabetak es a fogyatekosok. Egy kicsivel tobb lenne beloluk nalunk. :o)

" koszond meg Viktornak."
Mit? Neki mi koze az eddig ide telepedett szirekhez vagy kinaiakhoz?

"De ha nem hiszed el, belinkelhetem a hivatalos nemet rendori statisztikakat."
Egyszer valoban belinkelhetnel mar valamit!

"Persze ha itt is az lenne, mint a nyugati nagyvarosokban, hogy este mar nem mehetsz egyedul haza, akkor meg az lenne, hogy miert nem vedenek meg!?"
Valoban. Akkor meg kellene erositeni a rendorseget es ravenni a TEK-et, hogy vegre vegezze rendesen a munkajat. Senki nem mondta, hogy a menekultek befogadasa problemammentes lenne, de akkor sem lenne szabad teljesen kivonnunk magukat az EU orszagok felelosege alol.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:39:25

@Zsoltbacsi: "iden eddig az osszes buncselekmeny 45 szazalekat a migransok kovettek el. Mikozben a tarsadalomban vannak mondjuk 2 szazaleknyian."

Te vagy az az idióta, akivel nemrég erről viatkoztam? Aki nem értette meg, hogy a hazug statisztikája szerint a menekültek bűnőzési hajlama a németekének ötezer százaléka? Nyomd csak a hazugságaidat!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:41:14

@Zsoltbacsi: Nem ötezer százalék, az még hihető. Ha jól emlékszem fémillió százalékra jött ki. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:42:24

@Zsoltbacsi: Hazudsz.

Bár ezt jópontnak veszem, nem akarod elhinni, milyen geci a gazdád.

Attilajukkaja 2016.10.14. 16:45:12

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Meggyőződésem, hogy putyinnak vannak sziklaszilárd bizonyítékai orbán tolvajlásáról. Ezzel tartja sakkban, ezért lett hirtelen oroszbarát, ezért kell megépítenünk négyszeres áron TwinPaksot."
TwinPaks? :o)))) Meg a Twilight Zone?
En nem nagyon ertem ezeket a hatterben zajlo "uzelmeket", de a te teoriad is benne van a pakliban.
En meg arra gondolok, hogy Orban azert nyal be ennyire Putyinnak, mert azt remeli, ha Oroszorszag megerosodik, majd Magyarorszag lesz a legjobb spanja es kedveszmenyezettje. Kinarol is ezt gondolta annak idejen....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 16:48:04

@Attilajukkaja: Eddig a történelem során az oroszoktól csak rosszat kaptunk. Elég hülye lenne, ha arra bazírozna, hogy hálásak lesznek. Ennél már százszor valószínűbb az én teóriám. :))

Zsoltbacsi 2016.10.14. 16:49:14

@Attilajukkaja:
"De mar az EU sem ragaszkodik ehhez annyira. "

Ezen a heten is elmondta Merkel, hogy fel kell gyorsitani az atkoltoztetesek utemet

"Szerintem csak az ertelmetlen, populista kerdesektol odzkodnak. Mert vannak dolgok, amiket nem igy kell eldonteni. "

Erre megint csak azt tudom kerdezni, amit mar sokszor feltettem, es mindenki csak terel: Szerinted veletlen, hogy egesz europaban a bevandorlasparti kormanyok lesznek elzavarva meghozza nagyon csunyan? A legnagyobb orszagokban megsemmisito vereseget fog elszenvedni a baloldal, es az orszagokban egy kozos van: a migransseggnyalas. Nemetek,Olaszok,Franciak,Osztrakok...

"Ez a kvota csak egyszeri alkalomra szolna, minden ujabbat ujra kellene targyalni."
Epp ez a Juncker keplet lenyege, hogy FELSO HATAR NELKUL szetosszanak mindenkit! Raadasul a te 1300as szamodat 120 ezer menekultbol szamitottak ki, jelenleg van kb 2-2,5 millio csak nemetorszagban,olaszoknal a fele....

"Merkel eppen ezen dolgozik."

Nem, Merkel azt csinalja, hogy a szart, amit csinalt szet akarja kenni masokra. NE feledd, hogy ugy indult az egesz, hogy bejelentette, hogy minden szir,afgan johet, es mindenkit befogadnak, es nincs felso korlat.
Balogh peldaja tetszett nekem:
Ha nalad elromlik a csap, es omlik a viz, akkor felhivod a szerelot es megjavittatod, vagy allandoan atviszed vodorben a szomszedoknak a vizet?

Zsoltbacsi 2016.10.14. 16:53:31

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

Ki mondott 5000et?

En csak azt tudom mondani, amit a rendorszakszervezet elnoke, hogy az osszes buncselekmeny FELET a migransok kovetik el!

Attilajukkaja 2016.10.14. 16:54:16

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Elég hülye lenne, ha arra bazírozna, hogy hálásak lesznek. Ennél már százszor valószínűbb az én teóriám. :))"
Ha en lennek Orban helyeben, abszolut igazat adnek neked. Dehat Orban helyeben Orban van, ez sokban megneheziti a logikus gondolkodasra alapozott elmeletedet!

Attilajukkaja 2016.10.14. 17:03:47

@Zsoltbacsi:
"Ezen a heten is elmondta Merkel, hogy fel kell gyorsitani az atkoltoztetesek utemet"
Az ugy meg nincs lezarva.

"Szerinted veletlen, hogy egesz europaban a bevandorlasparti kormanyok lesznek elzavarva meghozza nagyon csunyan? "
Erre csak akkor tudok valaszolni, ha legalabb egy-ketto mar el lesz zavarva.

"a Juncker keplet lenyege, hogy FELSO HATAR NELKUL szetosszanak mindenkit! "
Ez is egy javaslat.

"Raadasul a te 1300as szamodat 120 ezer menekultbol szamitottak ki, jelenleg van kb 2-2,5 millio"
Egyszer mar kifejtetted, hogy en nem is tudok szamolni. Hat igazad van! Nem is szamoltam semmit. Jelenleg ez lenne az elbiralasi kvota.

" Merkel azt csinalja, hogy a szart, amit csinalt szet akarja kenni masokra."
Miota Merkel targyalt Erdogannal, nagyban csokkent az onnan bearamlo menekultek szama. Most az a terv, hogy Egyiptommal is hasonlo megallapodasra jut.

"bejelentette, hogy minden szir,afgan johet, es mindenkit befogadnak, es nincs felso korlat"
Csak szirekrol beszelt, de mar megbanta, hogy ezt hangosan kimondta. Tudod, o nem tartja magat Istennek, mint mas Vezirek, es beismeri, ha tevedett.

"Ha nalad elromlik a csap, es omlik a viz, akkor felhivod a szerelot es megjavittatod, vagy allandoan atviszed vodorben a szomszedoknak a vizet?"
Jo hasonlat!!! Orban tenyleg buszokkal vitte a menekulteket az osztrak hatarra minden elozetes bejelentes nelkul. Merkel legalabb tesz is valamit azert, hogy elzarja a csapot.

Zsoltbacsi 2016.10.14. 17:15:54

@Attilajukkaja:

Belefaradtam, hogy a ferditeseket magyarazzam igy csak az utolsora reagalok:

"Jo hasonlat!!! Orban tenyleg buszokkal vitte a menekulteket az osztrak hatarra minden elozetes bejelentes nelkul. Merkel legalabb tesz is valamit azert, hogy elzarja a csapot."

Az veletlen se zavarjon, hogy a buszoztatas elott Merkel hetekig konyorgott ertuk, orban volt a fasiszta, mert meg merte oket allitani a hataron. Ja, es a hatar osztak oldalan nemet kulonbuszok vartak oket. Na ennyire volt csak varatlan....
Raadasul horvatorszag unios orszag, szoval nekik lett volna kotelesseguk regisztralni, mar ha a gorogok nem voltak kepesek ra.

+1 raadas

"Erre csak akkor tudok valaszolni, ha legalabb egy-ketto mar el lesz zavarva."

Horvat,szloven,azt hiszem holland mar el lett zavarva. Te nem kovetted az osztrak esemenyeket? Tobbek kozott ezzel a seggnyalassal vitte le a kancellar 40rol 10re az eredmenyet, es mar az elso forduloban kihullott. Tessek, hoztam hirtelen 4 peldat, egyik se idosebb fel evesnel.

"Miota Merkel targyalt Erdogannal, nagyban csokkent az onnan bearamlo menekultek szama. "

Ez csak a masodik lepes volt, a magyar hatarzar bo fel evvel korabbi.
De egyebkent mindegy, mert a libiai utvonal tovabbra is nyitott. Csak a nemeteknek iden ev vegere is siman meglesz a millio, szoval attol nem kell "tartanod", hogy ne lenne utanpotlas

Attilajukkaja 2016.10.14. 17:37:28

@Zsoltbacsi:
" a hatar osztak oldalan nemet kulonbuszok vartak oket. Na ennyire volt csak varatlan...."
Nem en mondtam, hogy varatlan volt, hanem az osztrakok. Amugy a civilek nalunk is azonnal mozgositottak magukat es ott segitettek, ahol tudtak. Minden tiszteletem az oveke. Az osztrak hataron is ez volt.

"Horvat,szloven,azt hiszem holland mar el lett zavarva. Te nem kovetted az osztrak esemenyeket?"
Mibol gondolod, hogy oket a menekultpolitikajuk miatt "zavartak" el?

"a libiai utvonal tovabbra is nyitott"
Merkel szerintem ezert akar targyalni az egyiptomi elnokkel.

"attol nem kell "tartanod", hogy ne lenne utanpotlas"
Gondolod, hogy a laptopom elott ulve ezert ragom le tovig a kormeimet? Vagy, hogy ezt kivanom Europanak? Egyaltalan mit gondolsz azokrol, akik nem ertenek egyet Orban elzarkozo politikajaval? Hazaarulok, Soros-berencek, vagy Bajer szavaival elve, olyanok, akiknek szet kellene cseszni a fejuket?
Nem, nem tartok attol, hogy ne lenne utanpotlas. Inkabb aggodom emiatt.

Latom, az Orban propaganda nem csak a menekulteket igyekszik terroristaknak beallitani, hanem a hazai ellenzeket is.
A tortenelem tenyleg ismetli onmagat. Mar nem kell sokaig varnunk a Nagy Fekete Autora. :o(

Attilajukkaja 2016.10.14. 17:42:58

@Zsoltbacsi:
"Belefaradtam, hogy a ferditeseket magyarazzam"

Igen, ertem. Nekem is mennem kell. Holnap 8:15-kor kezdek es megint elbasztam az idomet ezzel a kommentelessel. Most dolgozhatok egesz ejjel. :o)

Attilajukkaja 2016.10.14. 18:05:45

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Egyébként én egy kutya vagyok, bár sokakat megtéveszt az avatarom."
Mert te egy ilyen kis ravasz kutya vagy!
En a kutyakat is szeretem. A macskakat is.
Amugy az allatokhoz kot a mindennapi munkam is. :o)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.14. 18:15:31

@Zsoltbacsi: Nemtom, az ilyen sokszázezres százalékú eltérésket nem hiszem el.

2016.10.17. 03:36:18

@Willkommenskultur: Politikusaink magabiztosságát

Látva azt tapasztaljuk,szent meggyőződésük: nincs náluk okosabb ember, és birtokában vannak az egyedül helyes útnak, mely gödörből-gödörbe vezet, egészen Vörösmarty látomásáig: „A sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül” –befogadott népek, elpusztító népek!—

Nem tudják, hogy amikor osztálytársukat rágalmazzák, hogy maguk előrejutását segítsék, gyöngítik saját tekintélyüket is. Szabó Zoltán!
Kétségtelen, hogy elindítottak valamit, amit ők rendszerváltozásnak szeretnek nevezni, vagy. ha bátrabbak forradalomnak. Politikailag az is, amit akarnak, de társadalmilag bomlás! S amit elkezdenek, nem ők fogják befejezni!
Ha tudnám, hogy a parasztok, s magyarok fejezik be, azt mondanám, vesszen, ami veszendő!
A holnapnak nem azok az urai, akik a mát akarják kézbe kaparintani!
A szavaknak ruháit magunkra vettük, de a fogalmak tisztázására nem vettük a fáradtságot. Miről van hát itt szó? ...az elmék értetlenségéről, a merő szavakkal megelégedésről, a szavakkal való felelőtlen játszadozásról, a politikai melléállás teljes hiányáról…
A hiba ott van, hogy akár egy jó rendszer, akár egy rendszerváltozás, ugyanazt az érzéketlenséggel találja magával szemben, ugyanazt a melléállásra való képtelenséget (az elmaradt reform)
Könnyen felkelthet a bizalom az újonan divatba jött szó iránt. MA dícsértessék a pógár, és az ő prófétája! Tehát érezhető a közöny az irányban, hogy e jelszavak által burkolt teendők irányában valamit is tenni kéne. Olyan hazai embertípus képe: könnyen hall, könnyen szól, és alig értékel. Minden ideológiába könnyen beveti magát, de minden ideológia könnyen lepereg róla, mint olajos testről a víz…
Ha majd cselekszenek is a fölismerésük szerint, ha majd tesznek is a szükségletek s nem párt jelszavak szerint, ha több lesz az ember a magyar népdalesten, mint tüntetésen, akkor már születőben van az, az ország, melyet mindig többen akartak elprédálni, mint megteremteni!
…s aki bölcs, és tudja a szerepét… nem áll le rángatózni a rángatózókkal, ordítani az ordítozókkal! ..Szabó Zoltán 1938!

jotekony koc 2016.10.17. 07:23:06

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: A Putyin nyugodtan papírcsákót hajtogathat az Orbán tolvajlásaiból. Végtelenül érdektelen lenne bármi ilyen bizonyíték.
Ott áll a házánál a stadion, amit mindenki láthat és büszkén mutogatja.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.17. 09:55:05

@jotekony koc: Nemtom. Egyrészt igazad lehet annyiban, hogy fogták már tolvajláson hangfelvétellel is orbánt, "ne mi nyerjük a legtöbbet", és tényleg ott a stadion kert végében. Másrészt az öszödi beszéd miatt lett politikai zombi a gyurcsány. Kell lenni olyan esetnek, mikor nem érinthetetlen orbán, ami a választók ingerküszöbe felett van.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.18. 22:12:15

@Zsoltbacsi: "Erre tudnal valami bizonyitekot prezentalni?"

"Lázár elismerte, hogy a régiós országok jobban növekednek"

index.hu/belfold/2016/10/18/lazar_janos_kormanyinfo/
süti beállítások módosítása