B1 blogcsalád



Elképzeltük, milyen lenne Európa Orbán kerítése nélkül. Pont ugyanolyan

2016. szeptember 22. - nickgrabowszki

ker_1.jpgA magyar határkerítés lesz az új szemkilövetés.

  • Az "elmúlt nyolc év" morális csődje.
  • A 7 százalékos növekedés.
  • Az államcsőd 2010-ben.
  • A Békemenettel megakadályozott Orbán elleni puccs.
  • A magyar reformok működnek.
  • A Fidesz fellép a korrupció ellen.

Valami, ami amúgy nem létezik, de ha eleget ismétlik, akkor bekerül a köztudatba. Mítosz. Legenda. Illúzió. Közhazugság, mint az istenek léte. A propaganda teremtette alternatív valóság. Párhuzamos univerzum, amelyik tele van nyugat-európai no-go zónákkal.

A magyar határkerítés persze kétségtelenül létezik; nem is ez a kérdés, hanem a jelentősége. A kormánypropaganda mítosza ugyanis azt állítja, hogy

Orbán kerítése mentette meg Európát.

Ha az nincs, akkor megnézhettük volna magunkat.

Legutóbb a Mandineren jelent meg egy cikk, amely disztopikus világként ábrázolja a Kerítés nélküli Európát. Például kétszer annyi migráncs lett volna szilveszterkor Kölnben.

A valóság viszont ezzel szemben az, hogy az Európára (nyilván annak gazdag és élhető nyugati és északi országaira) irányuló migrációs nyomás az utóbbi fél-egy évben jelentősen enyhült, de ennek semmi köze nem volt Orbán kerítéséhez.

A helyzet az, hogy

Orbán kerítése egyetlen migránst/menekültet/bevándorlót se állított meg.

Mert mi is történt a kerítés előtt?

  • Az Orbán-kormány - az osztrákok és a németek rosszallását kiváltva - ellenőrzés és akadály nélkül ráengedte a fogadó országok menekültügyi infrastruktúrájára a 2014 decemberétől útnak induló koszovói tömegeket.
  • Ugyanezt tette 2015 tavaszán-nyarán a Törökországból érkező szíriaiakkal.
  • A magyar-szerb határkerítés tavaly szeptemberi elkészültéig, és a határ gyakorlati lezárásáig Orbán és kormánya 200 ezer menekültet/migránst/gazdasági bevándorlót zúdított Európára.
  • A magyar-horvát határ 2015 októberi lezárásáig, alig egy hónap alatt újabb 200 ezret. Ráadásul őket már nem is csak átengedte, hanem egyenesen maga szállította Ausztriába.

Ez összesen 400 ezer ember.

Miközben arról harsogtak, hogy köztük terroristák, meg az ISIS emberei vannak. És ellenőrzés nélkül továbbengedték őket Európába

Közben meg a "keresztény Európa" (ahol még a többségben lévő ateisták is keresztények) megvédéséről papoltak. (Amivel még a papok se értettek egyet, sőt, szembe is fordultak vele.)

A horvát határ lezárása ténylegesen megváltoztatta a helyzetet. Na, nem Európában. Hanem Magyarországon. Magyarország így már kimaradt a migrációs hullámból. Még át se vonultak rajtunk. (Mert a munkánkat senki egy pillanatig nem akarta elvenni.)

Európa viszont nem változott meg attól, hogy már a déli határ egész hosszában kerítés állt a magyar határon. Mitől is változott volna? Ha a víz útjába követ teszünk, akkor azzal megszüntetjük a vízfolyást? Nyilván nem, csak eltereljük.

És mindeközben

a haszontalan kerítés szimbólumává vált a keresztény, azaz egyszerűen fajvédő elkötelezettségnek.

De nemhogy a migráció nem állt le Orbán kerítésétől, hanem még a balkáni útvonal se zárult le. 

Orbán nagy hangon követelte a menekültkrízis megoldását, majd amikor azt megoldotta Brüsszel és Ankara tavaly novembertől idén márciusig tartó tárgyalásokon, akkor meg valamiféle német-török paktum veszélyeit vizionálta.

És mi történik azóta?

A tanulságok:

  • Orbán kerítése nem oldott meg semmilyen problémát, csak továbbpasszolta a probléma megoldását.
  • Orbán egy újabb menekülthullámban érdekelt.
  • Miközben a retorikája nyíltan uszító, hazug és rasszista, nincs semmi baja az olyan migránsokkal, akik nekik fizetnek.

Tulajdonképpen lesápolja a migrációt és a migránsokat.

(Annak igazán csak örülni tudunk, ha ebből a sápból, meg úgy általában a eltolvajolt közpénzekből jut a propagandistáknak is, akik szerint Orbán és kerítése mentette meg Európát. Mert ingyen nem jó ennyire hülyének lenni. Még látszani sem.)

Most tényleg képzeljük el Európát Orbán kerítése nélkül! Semmi, de semmi változás. A kerítés nem állított meg egyetlen migránst/menekültet/bevándorlót se, csak többe került a magyar államnak (nekünk), mint egy normális, tisztességes menekültellátás.

Viszont képzeljük el Európát Orbán nélkül! Itt viszont már van változás. Nincs, vagy legalábbis jóval kevesebb  lenne a rasszista, nettó náci hang a politikában. Magyarország nem volna hiszterizált, nem lennének a választókat uszító, a klientúrát hizlaló kampányok. Nem kellene másfél éve permanens, értelmetlen kampányban élnünk.

És ha Orbán, meg sleppje nem volna, nem volna senki, aki sápot szedne a migrációból. Se politikai, se anyagi értelemben. Illetve biztos volna, de a nyugati politika perifériáján, ahol a német Afd, valamint börtönben, ahogy egy jogállamban az embercsempészeknek, -kereskedőknek, állampolgárságot árulóknak kijár.

A legjobb, ami Orbánékról elmondható, hogy miközben retorikájuk (propagandájuk) kiáltó ellentétében van a valósággal (nem létezik semmiféle szervezett, Európa meghódítására, elfoglalására törő invázió), legalább a politikájuk is ellentétben van a retorikájukkal.

Legalább annyi időre nem hiszik el saját propagandájukat, hogy lopni tudjanak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9211735771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 20:00:50

Na, a gyűlöletkampány lassan beérik, már verekszik orbán zombihadserege, az MKKP fitalkorú plakátragasztóját verte meg egy fideSS taxis. Lesznek majd gyilkosságok is...

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.23. 20:00:52

@atpijkamo119: Hogyne kaptak volna, oltalmazott v. menekült státuszban vannak. Germani-ba mennének vakarózni vmi parkba. Itt nem elég a zsebpéz.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.23. 20:01:24

@atpijkamo119: felőlem a cigók is mehetnek germaniba

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 20:03:13

@Tiszteltetem Brüsszelet: "Amikor LP felrúgta azt a terroristát a fél sajtó azon sírt hogy merte felrúgni szegény illegális migráncsot. Mondjuk volt ott is 2 tucat rendőr 200 migráncs ellen, de azok nem tudták mindet felrúgni."

Pedig az olyan kapitális faszok részéről, mint te, lett vona rá igény. Csak nem TV kamerák fókuszában emberkednek a sunyi rendőrők, hanem árnyékban rugdossák az embereket.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.23. 20:05:25

@atpijkamo119: mst magyaráztad hogy a kerítés nem jaó felrúgás se jaó

az előbb meg azt hazudtad hoyg minek kerítés mér nem tettek rendet ahogy egyébként szoktak?

szedd már össze magad

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.23. 20:07:14

@atpijkamo119: ja faszomat szídd ki ez germaniban se úgy müködik hogy odamegyek azt adjanak nekem munkát

meg még mi a fasz

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.23. 20:09:08

@atpijkamo119: mindjárt sírva fakadok most már élvezhetik a nyomorultak a török határvédelmet ahol ólommal simogatják őket

merkel az agyához kapott kiszervezte a melót

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.23. 20:20:34

@atpijkamo119: Egy rendezvenyt is csak úgy lehet megrendezni ellenőrzötten, ha megoldott a terület vagy épület fizikai védelme /kerites, falak, kapuk/ és biztosítva van az ateresztő pontokon az ellenőrző személyzet. Nagy tömegű bevándorĺas eseten, amikor a migranstömeg szetszórodik a zöld hatar menten a hataratlepes celjabol, csak a kerítes, mint fizikai akadaly közbeiktatasaval tudják a hatarőrizeti szervek a hataratkelókhöz /tranzitzonakhoz/ terelni őket.
Pont a hatarzar bizonyitja, hogy a kormany megakarta allitani óket, de nem csak akarta, hanem meg is allitotta.
De ezt Te is nagyon jol tudod! Ha voltal katona, akkor plane tudnod kell, hogy nagy tömegeket hogyan kell rendeszetileg kezelni.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.09.23. 20:32:59

@atomic power 1986DucaDuca: Mindenesetre a németek dankeschönjeiből nem élünk meg, pézt meg nem adtak eddig a határvédelemre, embert is csak a V4ek adtak módjával, úgyhogy ez így nem frankó.

Most hogy építik az új kerítést, a táborba zárt migráncsok igazán hasznossá tehetnék magukat ahhoz nem kell nyelvtudás.

Bravehearth 2016.09.23. 20:42:56

@atpijkamo119: "Hazudsz, simán meg lehetett voln állítani őket, ordít róluk, hogy menekültek. Csak orbán nem akarta. Ukrán cigarettacsempészeket is elkapnak."

Netto hülyeség! 200km-es határszakaszon, ahol nincs semmiféle határzár és az őrzése közel sem volt olyan intenzív, mint akár ma, akár tavaly októberben, még a cigarettacsempészek is simán úgy jönnek át, hogy nem is zöttyennek!

De akkor érdekel a te javaslatod!
Jön naponta hatezer szír-szar és egyéb migráncs. Papír egyiknél sem és persze 'nofinger', meg megyünk merkelisztánba, mert a merkel meghívott! Nincs kerítés, nincs erőszak...! És mindegyik ahmed és január elsején született. És persze mind kiskorú! Szóval hogy állítod meg, hogy ellenőrzöd őket? És hogyan regisztrálod, egyáltalán mi értelme regisztráció címén naponta hatezerszer leírni, hogy ahmed abu-rahma??? Ha már homár, kifejthetnéd, mit csináltál volna másképp, persze kerítés és erőszak vagy kényszerítés nélkül???

Bravehearth 2016.09.23. 20:44:46

@atpijkamo119: Jah. És Petra is akkora mázlista volt, hogy több tízezer retek közül épp egy nyíltan szélsőségeseket támogató retket tudott felrúgni! Pedig a többi tízezer aznapi főnyeremény mind atomtudós volt, csak ez az egy szarházi volt épp fociedző...! Elmész te a picsába! Idióta...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.23. 20:48:56

Kicsit most megnyugodtam. Én már elvesztettem a hitem. De most annyira sokan oltjátok le ezt a barom grabowszkit a teljesen értelmetlen, bután handabandázó, fontos tényeket elsunnyogó posztjáért, hogy egészen ellágyultam. :-) Hát igen, ilyen egy igazi, véres szájú propagandista remekműve. Ilyen szempontból szinte már mindegy, hogy kinek a pártján áll, a posztból sütő agresszív hazudozás már önmagában érdekes.

Bravehearth 2016.09.23. 21:04:08

@atpijkamo119: Ja, a te nyalogatottjaid pedig egy magyar kamionost püföltek a franciáknál! Gondolom, őket is biztos a patásorbán noszogatta, hogy csináljanak 'indokot', mi?

Alick 2016.09.23. 21:06:18

Sajnos Orbán tényleg hibás abban, hogy az utóbbi években a mielőbbi kerítés építés helyett a propagandát nyomta és nem húzta rá keményen a vizes lepedőt Merkelre, hogy a "mindenki jöhet" kijelentése a Schengeni Egyezmény súlyos megsértése, amelynek eljárást kell maga után vonnia. Sanda megalkuvás helyett következetes kezdeményezésre lett volna szükség, akkor most nem lennénk abban a defenzív pozícióban, hogy "ne telepítsenek be menekülteket".

Bravehearth 2016.09.23. 21:07:53

@sírjatok: Ezt a nikgrabovszkit nem is kell meggyőzni! Egyszerűen csak szembesíteni kell a hazugságaival, rá kell mutatni minden szavának hazugságaira! Érezzék, hogy van ellenvélemény! Az előző posztok közül említésre érdemes még a désijános nevű hungarofób a manipulatív fotóválogatásával! Ahogy olvastam, ott is megkapták az ívet! Ki-ki érdemei szerint... Ha ezek szarul érzik itt magukat, akkor jól haladnak a dolgok!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.23. 21:18:40

Kerítés – Van jobb ötlete?

migransozo.blog.hu/2016/09/07/kerites_van_jobb_otlete

Bármilyen jobb - és működőképes - ötlet megvalósításáért harcolni fogok.

@Alick: Orbán megtett mindent, amit megtehetett, én a hírek alapján így hiszem. Nemcsak az itthoni liberók, hanem a sokkal veszélyesebb nyugati nagyhatalmi vezérszónokok is szünet nélkül ugattak már ennyiért is. Orbánék ültek ott a farkasok között, ők tudják, hogy meddig lehetett elmenni. Elég baj az nekünk, hogy a hatalmasok ennyire későn értették meg a saját ostobaságukat. Most már nehéz lesz a korábbihoz hasonlító állapotok visszaállítása.

morph on deer 2016.09.23. 21:43:36

@Alick:
"Sajnos Orbán tényleg hibás abban, hogy az utóbbi években a mielőbbi kerítés építés helyett a propagandát nyomta és nem húzta rá keményen a vizes lepedőt Merkelre..."

Hogy kire a mit???
Nem kéne mindjárt hadat is üzennünk?

Viktorka nemcsak Brüsszelben beszari kisfiú Merkel jelenlétében, de az volt legutóbb Pozsonyban is, nézd csak meg az arckifejezéseit - jó, túloztam, elnézést - azaz, hogy milyen pofákat vág a sajtófotókon!

Szerintem az meg még mindig a rémálmai közé tartozik, ahogy égett a budapesti sajtótájékoztatón, ugyancsak Merkel mellett, amikor az illiberális balfaszságait próbálta eladni...

Egyébként arra emlékszik még valaki, hogy ugyanakkor szedtek le a vonatról Győrmél több mint kétszáz, egyébként
érvényes vasuti jeggyel rendelkező, többségében koszovói albánt, családokat gyerekekkel, stb.?
Akik egyébként a Keletiben vettek jegyet és szálltak fel a vonatra, senki sem akadályozta meg őket, de Győrben már ott voltak rendőrök.

Lehet, hogy Orbánt a lelkiismeret gyötri, azért javasolja a vizummentességet?
Na nem a sajátja, attól nem érdemes tartani, de valakinek csak van még valamennyi abban a gyászos csapatban...

Alick 2016.09.23. 21:54:47

@Androsz: Puhapöcs Viktort azért szívesen elcserélném Nigel Farage-ra... :) no nem azért, hogy kilépjünk, hanem hogy legyen egy keményen képviselt következetes álláspont.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 21:59:16

@Bravehearth: "És Petra is akkora mázlista volt, hogy több tízezer retek közül épp egy nyíltan szélsőségeseket támogató retket tudott felrúgni!"

Kurvára mázlista volt. A sok analfabáta afgán kecskepásztor közül pont egy képzett szír fociedzőt gáncsolt el. :))

Nem látod magad, milyen szánamas az erőlködésed?

gizmo26666 2016.09.23. 21:59:48

@nemecsekerno_007: "Ne vegye el", na ez már nem szocializmus, hanem neokonzervativizmus okoska. Ezzel nem tudsz mit kezdeni mi?
Ha valami bajom van, úgyis magánrendelésre megyek, mert 6 hónapos várólista alatt meg is halhatok. ha meg úgyis fizetek a minőségi egyészségügyért,, akkor minek a tébé egyáltalán..... Meg hasonlók.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:00:48

@Bravehearth: "kamionost"

Amelyik megpróbálta elgázolni az útszélén haladókat? Nem csodálkoznék, ha azt meglincselték volna.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:04:24

@atomic power 1986DucaDuca: "szetszórodik a zöld hatar menten a hataratlepes celjabol"

Nálad hány fős csoport a tömeg?

Szétszóródva? Szépen felültek a vonatra, onnan kurva egyszerú összeszedni.

Gondold azt egy pillanatig, hogy menekült vagy. Ha tudod, hogy a határátkelőn benyújthatod a menekültkérelmet, és korrekt eljárásban lesz részed, ugyanakkor a zöldhatáron átkelve rövid úton visszatoloncolnak, te melyiket választanád? Busszal mész, vagy a mocsárban vergődsz?

1ghost 2016.09.23. 22:04:32

@Nagyorrú Barbi: @Andy73: @Jakab.gipsz: @Ballib cenzúrázók réme 18: @dunántúli gyerek: @atomic power 1986DucaDuca: @Androsz: @nemecsekerno_007:

Bizony, bizony bérhhazudnod kell itt napestig, ahány nicked csak van, elő mind, mert orbán gazdád is megmondta, hogy érvénytelen szavazásnak személyi következményei lesznek a pártban, kibasznak téged is a picsába, oszt akkor, bár bámulhatsz a hülye fejeddel a világba, de hiába.

Hát hazudj, bazdmeg, még, még, még... úgy, szépen, tövig, hátha.

Bravehearth 2016.09.23. 22:06:22

@atpijkamo119: tudod, inkább vagyok itthon ilyen 'szánalmasan' nyugis, mint a magadfajta szarházi mocskok által ideédesgetett másik szarháziak miatt élhetetlenné vált gettókban szenvedő szerencsétlen! Mellesleg, ha már vergődés...:

1. Értelmesen még nem magyaráztad el, te mi a faszt csináltál volna, ha már nem kerítés és mocskosorbán...
2, Nem engem küld el a halál náthás faszára minden második kommentelő a süketeléseiddel együtt, te pöcs!
3. Azon túl, hogy vagy a szegíny cigányokért aggódsz, vagy ezt a sok szarházi migráncsot mosdatod, még értelmes gondolatod egy sem volt!

Bravehearth 2016.09.23. 22:07:43

@atpijkamo119: Nem azt, te libbant pondró! Hanem azt a szerencsétlent, amelyik a kamionjában aludt! Egyébként pedig dögölj meg nyálbalőtt anyáddal együtt, te galandféreg! Ez így már egyértelmű? Kis geci...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:10:00

@Bravehearth: "hogy ellenőrzöd őket?"

Irgalmatlanul fantáziátlan vagy. Szerencsére vannak emberek, akik ehhez értenek. Ha azt hazudod, hogy budapesti vagy pár kérdéssel lebuktatlak: demszki traktortábláiról, ligetprojektről, vagy megkérdezem, hány fát vágtak ki a Kossuth téren.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:11:43

@Bravehearth: Nah, gondolataid, érveid elfogytak, csak a személyeskedésbe tudsz kapaszkodni. A fideSS fasszopói mindig ezen buknak meg. :))

Bravehearth 2016.09.23. 22:12:18

@atpijkamo119: És ezt naponta hatezer sáskától megkérdezed, akik sem megállni, sem regisztrálni, sem beszélgetni nem akarnak! Bravo! Az is biztos meg akart állni beszélgetni az aleppói központról, akit a Petra felrúgott, mi? Édes istenem, honnan találod ki ezeket az érdekes ostobaságaidat?

Bravehearth 2016.09.23. 22:13:47

@atpijkamo119: Érv? Mire, te galandféreg? Egy felvetésre sem tudtál értelmesen reagálni, nem csak ezen a poszton, de a legtöbb témában sem, amihez egyáltalán ugatsz! Mellesleg, te kis libbant geci: a FASZSZOPÓ így írandó helyesen! Tudod, ahogy a qrvaanyádat is hívták a kuncsaftjai!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:13:58

@1ghost: :))

Kurvára rettegnek, hogy nem lesz érvényes a fasz népszavazásuk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:16:46

@morph on deer: "Viktorka nemcsak Brüsszelben beszari kisfiú Merkel jelenlétében"

Vállalhatatlan szélsőséges alak, senki nem fogadja. Kínjában bekéredszkedik szelfizni Obamához meg a Pápához. Kurva szánalmas. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:20:32

@Androsz: Ezt kicsit elsietted. Október 2-án lesz, csak szólok. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:23:03

@Tiszteltetem Brüsszelet: "pézt meg nem adtak eddig a határvédelemre"

Több forrrásból is kaptunk milliárdokat. Csak ezt soah nem fogod megtudni, ha csak az M1-et nézed.

Willkommenskultur 2016.09.23. 22:23:51

A bemigrálóknak egyáltalán semmilyen előnyük nincs a német politika és a svéd politika 180 fokos fordulata után ezen vitatkozni felesleges.

Az nem biztos hogy a kerítés meg a népszavazás elég lesz ahhoz hogy mi megússzuk a dolgot, de meg kell próbálni.

Úgyhogy jó lesz nekem az a NEM.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:27:29

@Tibi !: "a tolvajok fejedelme lefossa a bokáját ha vitára hívják ki."

:)) Ez is olyan szánalmas. A másik tetű, a gyurcsány szétalázta, azóta nem mer kiállni.

Erő e-meló 2016.09.23. 22:30:58

Teljesen felesleges a kerítés, hiszen nincsenek is migránsok. A mélyfasiszta Orbánkormány mégis állatként bánik velük, amikor a kerítésnél visszafordítja őket. Azt a keveset - legfeljebb pár ezernyit - akiknek mégis sikerül valahogy átjutni, disznófarokkal ütik-verik a faluszélen

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.23. 22:34:01

@bircaman maxval szerkesztő: "A csúnya, cigány Orbán már majdnem megbukott"

:)) Hát bizony.

1. Erkölcsileg megbukott, kb. naponta egyszer. Nem is mondom a tolvajlásait, mert olyan nagy számokal elképzelni se lehet. Amelyik politikus stadiont épít magának a kertje végébe, aznap lemond, amikor ez kiderül. Mármint egy demokráciában,

2. "mindenki Gyurcsányt és Bajnait akarja"
:)) Orbánra gondolsz? Mert rohadtul fél attól, hogy a gyurcsányi észhezkap, és féleáll.

3. "ezért most gyűlöletkampány indult a figyelem elterelése céljából."
Igen, hogy a fideSS irgalmatlan tolvajlásairól elterelje a népszavazással a figyelmet.

Willkommenskultur 2016.09.23. 22:35:18

@atpijkamo119: Ja, az a 'szétalázás' azelőtt volt pár hónappal mikor a böszme lebukott hogy a választás előtt hazudozott éjjel-nappal.

Soha jobb szétalázása ne legyen Orbán ellenfeleinek, a baloldal azóta rajta sincs a térképen.

Willkommenskultur 2016.09.23. 22:37:56

@atpijkamo119: '3. "ezért most gyűlöletkampány indult a figyelem elterelése céljából."
Igen, hogy a fideSS irgalmatlan tolvajlásairól elterelje a népszavazással a figyelmet.'

A fidesz 10 éve vezet toronymagasan minden kkv-nál és nyer minden választást. A migrik előtt is és azóta is. Pedig azelőtt is lopott a fidesz, de ez eltörpül a baloldali orzágrombolás mellett, amit unokádék is fizetni fognak.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.23. 22:38:30

@atpijkamo119:

"Szépen felültek a vonatra, onnan kurva egyszerú összeszedni."

Ez egyáltalán nem életszerű! Ez nem egy macska - egér játék!

A probléma ott van, hogy a migránsok mind menekültnek tartják magukat, de ha a genfi konvenciót vesszük alapul, akkor csak töredékük számít menekültnek. A nem menekült státuszba sorolható többséget csak fizikai határral és az ezt védő élőerővel lehetett megállítani. És ne feledjük, hogy van már egy szűk keresztmetszet az áteresztés tekintetében: Ausztria, ahol egyre kevesebb migránst fognak átengedni. Ha nem akartuk, hogy nálunk torlódjanak fel a migránsok, akkor erre csak a szigorú határzár jelentette a megoldást.

Csak erre azt ne mondd, hogy a problémát áttoltuk más országokra! Egyrészt ők is építhetnek kerítést, másrészt közös megoldásként, közös finanszírozással az EU-nak már réges-rég meg kellett volna kezdeni a hot spotok kialakítását vagy a lakatlan görög szigeteken vagy európa határán kívül! És persze megszervezni a hatékony uniós határvédelmet.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.23. 22:50:26

@1ghost: Kedves Ghost ! Vigyázz, mert a felsoroltak mind szellemirtók!

morph on deer 2016.09.24. 00:29:46

@atomic power 1986DucaDuca:
"...Egyrészt ők is építhetnek kerítést..."

Ez igaz, de azért gondolj bele, hogy a 'biztonságos' megoldás majd az lesz, hogy mindenki kettecbe zárja magát?

Mert az tényleg biztonságos, szó se róla, de milyen fasza dolog is lesz ám az..!

Előbb utóbb meg már úgy is mindegy lesz, hogy a szögesdrót melyik oldalán is állunk valójában, ha ez így megy tovább.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.24. 02:16:01

@atpijkamo119: Tudom, de ennek ellenére már érvényes. Egyszer már leírtam, itt elolvashatod. migransozo.blog.hu/2016/09/15/a_nepszavazas_ervenyes

@morph on deer: " a 'biztonságos' megoldás majd az lesz, hogy mindenki kettecbe zárja magát?"

Nincs biztonságos megoldás. Betörésbiztos zár sincs. Csak annyit tehetünk, hogy nehezítjük a kárt tevők dolgát. A kerítés esetében azzal, hogy nem tudnak észrevétlenül, villámgyorsan átszaladni a határon, aztán eltűnni a homályban. Ha szerencsénk van - és képtelen vagyok megérteni azt, hogy ezt miért tartja pár ember rossznak -, akkor a határt őrizők a kerítésen való átcihelődés közben észreveszi őket, és kénytelenek lesznek igazolni magukat.

@atomic power 1986DucaDuca: "már réges-rég meg kellett volna kezdeni a hot spotok kialakítását "

De addig is még elmondják pár megbeszélés után, hogy közös megoldásra van szükség. Ezzel már másfél évet sikerült eltölteni, még másfél év simán belefér. Nekik mindegy, nem ők fognak a "no-go" zónák és arab negyedek szomszédságában lakni.

@Willkommenskultur: "Az nem biztos hogy a kerítés meg a népszavazás elég lesz ahhoz hogy mi megússzuk a dolgot, de meg kell próbálni."

Ez az, ezt nem értik néhányan, a jószándékúbbak közül. Meg kell próbálni, ez a népszavazás egy apró lehetőség, amit most már fölösleges kihasználatlanul hagyni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.24. 02:20:49

@atomic power 1986DucaDuca: "ők is építhetnek kerítést"

:)) Megnézem, ahogy az olasz csizmát körbekerítésezed.

"az EU-nak már réges-rég meg kellett volna kezdeni a hot spotok kialakítását "

Akartak M.o.-ra tenni hotspotokat, EU fizetett volna mindent, de orbán nem engedte. Ha csak a cenzúrázott M1-et nézed, nagyon sok hírről lemaradsz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.24. 02:30:03

@Androsz: Hibás a logikád. Mivel (önként) az EU tagja vagyunk, az EU Magyarországra jogilag kötelező érvényű döntéseit végre kell hajtanunk. Ha a nemek győznek, és érvényes a szavazás, az országgyűlésnek nem lesz más választása, mint kiléptetni az országot az EU-ból. Persze ezt elhallgatja előled a habonymédia.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.24. 02:36:28

@Willkommenskultur: "Pedig azelőtt is lopott a fidesz, de ez eltörpül a baloldali orzágrombolás mellett,"

Azelőtt is lopott a fideSS, de nagy vonalakban jól vezette az országot. Ezért is szavaztam 2006-ban és 2010-ben rájuk. De amekkora országrombolást 2010 után csináltak, az felülmúlt minden gyurcsányi károkozást, sőt minden elképzelést felülmúlt. Aki 2014-ben ezekre a hazaárulókra szavazott, maga is felelelős az ország jelenlegi siralmas állapotáért.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.24. 02:42:39

@Willkommenskultur: "Ja, az a 'szétalázás' azelőtt volt pár hónappal mikor a böszme lebukott hogy a választás előtt hazudozott éjjel-nappal."

Tévedsz, mint a választók 90%-a. (Ezért kötném IQ teszthez a szavazati jogot.) A gyurcsányi a választások előtt törvényt hozott 5 éves adócsökkentésről, a választások után azonnal adót emelt. Tehát lebukott már pár héttel a TV vita után. Na, akkor kellett volna a népnek az utcára vonulnia.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.24. 02:48:02

@Willkommenskultur: "a baloldal azóta rajta sincs a térképen."

Pontosan. A DK és az MSZMP elfoglalja a helyet és elszipkázza a szavazókat bármilyen igazi baloldali párt elől. A fideSS meg a jobbolodalon foglalja el a helyet és szipkázza el a szavazókat bármilyen igazi jobboldali párt elől. (A Jobbik nem jobboldali, hanem szélsőjobb párt.)

morph on deer 2016.09.24. 06:47:18

@Androsz:
"A kerítés esetében azzal, hogy nem tudnak észrevétlenül, villámgyorsan átszaladni a határon, aztán eltűnni a homályban."

Hát nem, az biztos!
Pártunk és kormányunk megoldotta, hogy naponta tizenöt (vagy harminc?) kérelmet lehet beadni a legálisnak nevezett módon, a kapuknál.
Ezért aztán néha hetekbe került, mire valaki benyújthatta a kérelmét, további hetekbe mire "eldöntötték" a hozzáértők, hogy a válasz "nem", - mindezidáig a szerencsétlenek a szabad ég alatt, mindenféle emberi tartózkodásra alkalmas lehetőség biztosítása nélkül, a minimális higiéniai lehetőségektől is eltiltva (tilos mobilvécét,(!!!) ételt/italt adni nekik) várjanak békésen a szerb oldalon..!

Szóval a "villámgyors ázszaladás" kérdése letudva.
Vele együtt tisztességes és emberséges, emberhez méltó bánásmód kérdése is: tudja meg mindenki, ilyen Orbánia!

És még elvárják, hogy a szerb oldalon élő vajdasági magyarok támogassák ezt a politikát! Arc az van!

Ehhez illően a nagytudású Sziijártó (miért, ő legalább tud nyakkendőt kötni, az Orbánét is ő szokta, lásd 'a miniszterelnök egy napja' című lírai eposzt. Bár páran szivesen átvállalnák ezt a feladatot..) szóval a Szijjártó kijeleni a minap, hogy Magyarország példának tekinti és követendőnek tartja Ausztrália menekültügyi politikáját.

Magyarul: deportálni kell mindenkit koncentrációs táborhoz hasonlítható körülmények közé, és hazudni róla!

Például ez az, ami követendő:

www.ma.hu/kulfold/280288/Felgyujtotta_magat_egy_fiatal_no_egy_ausztral_menekulttaborban

www.ma.hu/kulfold/287847/Ausztral_miniszter_a_menedekkerok_hazudnak_hogy_bejuthassanak_Ausztraliaba

Példának tekinti, 2016-ban!
Hogy nem sül le a bőr...

Focizzon inkább a főnökéve együtt, az biztosan jobban megy nekik!

Exploiter 2016.09.24. 07:03:14

Orbán kezelhette volna jobban, egyféleképpen, ha csak azután épít kerítést, hogy az osztrákok felépítik a sajátjukat. Addig meg hordani kellett volna az összeset, éjjel nappal, regisztráció nélkül persze.

Persze az nem illett volna a hazai politikai célokhoz. Minden más javaslat, terv, vagy ötlet baromság, marhaság, hazugság, ostobaság.
De azért írd még a blogot, úgyse lehetett hozzászólni azokhoz, amik a témával foglalkozó aktuális híreket írnak (pl hogy honnan akarnak épp idetoloncolni pár tízezret éppen, vagy hogy a német politika félreállt, vagy ilyesmi)

anyo05 2016.09.24. 07:21:46

khm, khm, honnan is jöttek a migráncsok?????? Melyik országban léptek az € területére?????
Érdekes, hogy se a bulgár, se a spanyol. se az izraeli, se az usa kerítését nem támadták, csak és csak is a magyart:((((( Elgondolkodtató!!!!!!

2016.09.24. 08:04:06

Megnéztem az első 10 hozzászólást.
8 a NEM-re fog szavazni, 1 az IGEN-re, egy meg otthon marad.
Már csak azt remélem, hogy meglesz az 50%. :-)

2016.09.24. 08:06:16

@Tibi !: "Amire idáig már több 100 milliárd forintot basztak el."

Szerintem a nyugdíj 3.000 milliárdja erre ment el, bazmeg!
Ja meg elköltötték stadionokra is. Bazmeg.... ezek kétszer baszták el ugyanazt a pénzt! Az már 6000 milliárd! :-)

konrada 2016.09.24. 08:37:03

@atpijkamo119: Jaja. Úgy hiányzik Magyarországnak a néhány hot-spot pár tízezer migránssal, mint egy falat kenyér.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.24. 08:39:47

@morph on deer:

"Ez igaz, de azért gondolj bele, hogy a 'biztonságos' megoldás majd az lesz, hogy mindenki kettecbe zárja magát?"

A legtöbb kertes ház tulajdonos most is ketrecbe zárja magát. Sőt, még riasztórendszert is felszereltet. Azt a kerítést minden nap látja, mégsem zavarja, Tudod miért? Mert fontos neki a saját tulajdonának a védelme! Aki a hazáját és Európát félti, annak nem fog "fájni", hogy kerítés van a határon, ha egyáltalán lát belöle valamit. Viszont ha elég okos, akkor tudja, hogy az EU-n belüli szabad mozgását ez biztosítja. Az amerikaikat nem zavarja a déli határukon húzódó kerítés? A világ "legdemokratikusabb, legliberálisasbb" országának polgárait?
A liberális Konrád György is helyeselte a magyar határzárat. A liberálisok azon része, akik gyakorlatiasabban közelítik meg a problémát, elismerik a kerítés szükségességét.(pl. Hack Péter is).
Van egy életképtelen, a valódi liberalizmuson immár kívül álló, önmagát liberálisnak tartó réteg, akik nem tudnak egyensúlyt találni erdeti ideológiájuk és a való világ problémái között. Annyira szemellenzősökké váltak, hogy tevékenységük alapján már anarcho-liberálisoknak nevezném őket. Nem veszik észre, hogy maguk alatt vágják a fát, tönkreteszikEurópát, ha így folytatják "ki fognak halni." Ilyen szempontbó úgy viselkednek, mint a volt kelet-európai kommunista pártok vezetői, akiket már rég túhaladt az idő, de még mindig ragaszkodtak a hatalomhoz. Nem vették figyelembe a társadalmi-gazdasági változásokat, nem voltak képesek alkalmazkodni. Olyanok voltak, mint a Bourbonok: lassan tanultak, gyorsan felejtettek.
Persze, ha a gazdag országok időben léptek volna, hathatós sgítséget nyújtottak volna a szegény országoknak, akkor men fajult volna el a helyzet ennyire. Ehelyett gyarmatosítás, majd neokolonializmus következett. Mikor már kezdetek ezek az országok egy kicsit talpra állni, akkor jött a "demokrácia export" és szétverték a nem demokratikus, nekik nem tetsző, de még műkodő államalakulatokat. Ehhez volt bátorságuk, erejük. Ahhoz nincsen, hogy széles összefogással, az EU és az ENSZ léterhozzon olyan európán kívüli, vagy a lakatlan görög szigeteken olyan átmeneti hot spotokat, ahol meg lehet szürni a migránsokat és akkor talán nem lett volna szükség kerítésre sem. De az EU mostani vezetése Janus arcú! A humanizmus látszatát keltve befogadni tervez milliókat, de alapjában véve a szociális rendszerük fenntartása a cél. Elszívja a munkaerőt a szegényebb országokból, hogy azok a későbbiekben véletlenül se tudjanak talpra állni!

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.24. 08:46:19

@morph on deer:

"Ez igaz, de azért gondolj bele, hogy a 'biztonságos' megoldás majd az lesz, hogy mindenki kettecbe zárja magát?"

A legtöbb kertes ház tulajdonos most is ketrecbe zárja magát. Sőt, még riasztórendszert is felszereltet. Azt a kerítést minden nap látja, mégsem zavarja, Tudod miért? Mert fontos neki a saját tulajdonának a védelme! Aki a hazáját és Európát félti, annak nem fog "fájni", hogy kerítés van a határon, ha egyáltalán lát belöle valamit. Viszont ha elég okos, akkor tudja, hogy az EU-n belüli szabad mozgását ez biztosítja. Az amerikaikat nem zavarja a déli határukon húzódó kerítés? A világ "legdemokratikusabb, legliberálisasbb" országának polgárait?

A liberális Konrád György is helyeselte a magyar határzárat. A liberálisok azon része, akik gyakorlatiasabban közelítik meg a problémát, elismerik a kerítés szükségességét.(pl. Hack Péter is).

Van egy életképtelen, a valódi liberalizmuson immár kívül álló, önmagát liberálisnak tartó réteg, akik nem tudnak egyensúlyt találni erdeti ideológiájuk és a való világ problémái között. Annyira szemellenzősökké váltak, hogy tevékenységük alapján már anarcho-liberálisoknak nevezném őket. Nem veszik észre, hogy maguk alatt vágják a fát, tönkreteszikEurópát, ha így folytatják "ki fognak halni." Ilyen szempontbó úgy viselkednek, mint a volt kelet-európai kommunista pártok vezetői, akiket már rég túhaladt az idő, de még mindig ragaszkodtak a hatalomhoz. Nem vették figyelembe a társadalmi-gazdasági változásokat, nem voltak képesek alkalmazkodni. Olyanok voltak, mint a Bourbonok: lassan tanultak, gyorsan felejtettek.

Persze, ha a gazdag országok időben léptek volna, hathatós sgítséget nyújtottak volna a szegény országoknak, akkor men fajult volna el a helyzet ennyire. Ehelyett gyarmatosítás, majd neokolonializmus következett. Mikor már kezdetek ezek az országok egy kicsit talpra állni, akkor jött a "demokrácia export" és szétverték a nem demokratikus, nekik nem tetsző, de még műkodő államalakulatokat. Ehhez volt bátorságuk, erejük. Ahhoz nincsen, hogy széles összefogással, az EU és az ENSZ léterhozzon olyan európán kívüli, vagy a lakatlan görög szigeteken olyan átmeneti hot spotokat, ahol meg lehet szürni a migránsokat és akkor talán nem lett volna szükség kerítésre sem. De az EU mostani vezetése Janus arcú! A humanizmus látszatát keltve befogadni tervez milliókat, de alapjában véve a szociális rendszerük fenntartása a cél. Elszívja a munkaerőt a szegényebb országokból, hogy azok a későbbiekben véletlenül se tudjanak talpra állni!

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.24. 08:55:36

@atpijkamo119:

"Megnézem, ahogy az olasz csizmát körbekerítésezed."

Nem kell körbezárni kerítéssel! A kerítés ott nem megoldás. Az ausztrálok sem építettek kerítést, mégis megoldották a problémát! Az EU is megtudná, ha akarná. Hadd ne részletezzem, hiszen Te is tudod. hogyan.

"Akartak M.o.-ra tenni hotspotokat, EU fizetett volna mindent, de orbán nem engedte."

Nagyon helyesen tette. Félreértés ne essék, nem ez a véleményem a tisztességes migránsokról, de egyes EU országok szívesen hordták ide a kommunális szemetüket is 2010 előtt.

A hot spotokat nem az Európai szárazföldön kell kialakítani.

Chris Lamb 2016.09.24. 09:02:29

A ballibsi ellenzék elkezdte önmagát felszámolni azzal hogy az Orbán által felállított csapdába önként és dalolva belesétált. És miután belesétált nem kimászni akar belőle hanem tovább vergődik benne,ezzel elérve azt hogy totálisan kinyírja magát. Hack Péternél nagyobb liberális nem kell,de neki még nem ment el úgy látszik totálisan az esze. Pedig aki az általa képviselt "egyházhoz" csatlakozik az totálisan hülye. Szóval Ő meglátta hogy érdemes az ő általa szeretett liberalizmusból kihátrálni,mert az nem az amit idáig képviselt. alföldi róbert nem jött rá. Nem jött rá neki vágnák el a nyakát elsőként a muszlim bevándorlók,mert a muszlimok nem toleránsak a melegekkel szemben. alföldi róbert képviseli a liberalizmus azon ágát akik saját maguk teszik a fejüket a nyaktiló alá.

M1nd3gy 2016.09.24. 09:49:40

Szomorú, hogy már az összes kretén munkanélküli kommunista blogot ír. De miért nem keres valami hasznos elfoglaltságot? Például segíthetne a nyugdíjasoknak hazacipelni a szatyrot a Tesco-ból...

1ghost 2016.09.24. 10:00:19

@M1nd3gy:

Szar a szabad világ, mi? Meg ez a rohadt internet is, hogy mé' nem köztévé, ugyi?

Mindazonáltal, ha nem tetszik a blog, akkor a mi a faszért nem a Narancsos Időket, bocsánat, Magyar Időket olvasod?

Na, fideszes hülyegyerek, ezen ma egész nap elmélkedhetsz.

Chayenne 2016.09.24. 10:09:34

A cikkíró egy ostoba barom! Azért nincs mirgáns, mert másfelé mennek. Egy. Kettő. A magyar nemlétező baloldal azért szeretne betelepíteni, mert az anyjukat is eladnák némi szavazatért, most épp Magyarországot! Mert magyar ember már nem szavaz rájuk és ezt értse mindenki úgy ahogy akarja!

Ja, hogy az Osztrákok egy számukra szinte veszélytelen helyzetben építenek "kaput szárnyakkal"?! Nem is baj, legalább visszafelé se tudnak jönni majd!

A kedves baloldaliak figyelmébe ajánlom: a világ - még - nagyobb részén konkrétan agyon lövik a határt illegálisan átlépőket: Kínában, Ororszországban és az USA-ban is! Ja és Izraelben is! Szaudi-Arábiában is! Soroljam?! Csak az ilyen liberál-idiótáktól hemzsegő nyugat-európai országok teszik fel önként a kezüket és üdvözlik a határsértőket, azokat akik majd az ő lányaikat és feleségeiket fogják tömegesen megerőszakolni! Legyen nekik......

De nekünk még van - a valós problémák ( korrupció, oktatás, stb ) mellett is józan eszünk!

Aki pedig a hazája önvédelme ellen tesz politikai érdekből, az bizony hazaáruló! Akár politikus, akár blogger, akár kisember!

Üdvözletem!
Ui: aknazár és élestűz lenne indokolt a határon. Mint régen a cucializmusban. Akkor kedves liberál-bolsevik komáim nem fájt ez? Csak most? Gondolkodni kéne ám....

Voznyák Pista2 2016.09.24. 10:17:37

Annak a kerítésnek egy funkciója volt, és azt teljesítette is.
Mégpedig az illegális határátlépések számának drasztikus csökkentése.
Én ezt ma is támogatom. Gondoljunk csak azokra a gazdákra, akiknek a határ közelében vannak a földjeik, vagy azokra a lakókra, akik a határ közelében laknak.

Valóban, talán túlzás azt állítani, hogy az európába özönlő migránsáradatot csökkentettük jelentősen, de az tény, hogy a hazánkba illegálisan belépni kívánókat bizony megfogtuk, ill. a határ ellenőrzését megkönnyítettük vele.

Neo07 2016.09.24. 10:28:15

A vízfolyást könnyű lenne megállítani, csak nem akarják. A tengeri határokat a legkönnyebb megvédeni, mégsem teszik.

Mégegyszer: ezek nem menekültek, ezek bevándorlók, akik a segélyekért, a jobb élet reményében jönnek ide az embercsempész maffia hizlalása árán, úgy, hogy vallásuk miatt nem nagyon akarnak integrálódni. Sőt, most az a legújabb őrült agymenésük, hogy mi integrálódjunk a bevándorlókhoz, Svédországban már ez a kampány megy...

A szélsőliberális ellenzék először álproblémát említett, majd miután kiderült, hogy mégsem, fasisztázták a kerítést (érdekes, az USA és a többi ország meglevő kerítéséről hallgattak), majd most, hogy az osztrákok is kezdik építeni, most azt mondják, hogy az nem ér semmit. (Előre szólok, Schengennek vége lesz, ha a belső határokon is kerítések lesznek). Fenéket! Nagyon is megfogja a kerítés a bevándorlókat, nagyon is jól működik, sokkal kevesebb érkezik most már, eleve tudják, hogy erre nem érdemes menni.

Soros Györgyöt senki sem választotta meg Európa vezetőjének, mégis az ö tervei valósultak meg eddig ("Nyílt társadalom", ugye...) Hiába, pénzzel továbbra is mindent el lehet érni...

legyekura 2016.09.24. 10:31:32

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Hurrá! egyértelműen azonosítottam magam! Otthon maradok!

Ajtony 2016.09.24. 10:33:06

6 éve van Szíriában háború: a használható szakemberek (az atomtudósok és orvosok) Törökországban kaptak letelepedési és munkavállalási engedélyt. A statisztikák szerint a menekültek között 20-22% a szír, és jellemzően képzetlenek.

26 éve folyamatos a háború Afganisztánban (valójában legalább 500 éve ölik egymást). Az afgán menekültek szinte 100%-ban analfabéták.

Marokkóban, Algériában, Dagesztánban, Csecsenföldön, Iránban, Irakban, Bangladesben, Pakisztánban nincs háború. Koszovót a NATO "szabadította" fel.

Egyiptomot, Líbiát, Irakot, Tunéziát már "felszabadította" a NATO, Szíriát éppen most szabadítja fel.

Na, kedveskéim, akkor honnan is érkeznek a háború elől menekülők?

Neo07 2016.09.24. 10:33:21

Nem baj, csináljátok csak ezt az ostoba ellenkampányt ilyen nemzeti ügyben is, ágyazzatok meg csak a 18-as újabb fideszes kétharmadnak.

2016.09.24. 11:16:26

@legyekura: Demokrácia van. Azt csinálsz, amit akarsz. Ha úgy döntesz, maradj otthon. Csak akkor utána nem túl elegáns szidni a rendszert.

Chayenne 2016.09.24. 11:21:56

Most jött haza a feleségem egy német-japán házaspár barátunktól......ők már nem mennek haza Németországba, mert az utcán a nőket egy rövidebb szoknyáért is megverik megrugdossák....és a német média hazug módon elhallgatja ezeket.....azt mondják - ők - hogy nincs biztonság Németországban, sőt rettegés van......na erről szól a kerítés, hogy itt ne ez legyen!

2016.09.24. 11:33:18

Kedves migránsbarát!
Nem is vagyunk a migránsok befogadása ellen. Mindig is azt mondtuk, ha annyira akarod, fogadd be őket a házadba. Hányat fogadtál be? Egyet se? Képmutató vagy.
Semmi kifogásunk ellene, ha úgy érzed, segíts rajtuk, fogadd be a házadba, etesd-itasd őket, ajánld fel nekik asszonyodat, lányaidat (vagy ne ajánld, és akkor megerőszakolja, ízlés dolga, ki hogy szereti, ahogy gondoljátok, nekem mindegy).
Demokraták, szabadságpártiak, egyenesen liberálisok vagyunk, ugyi?
Ti meg nem vagytok azok. Ránk akarjátok kényszeríteni, hogy akaratunk ellenére tegyük ugyanezt.

1ghost 2016.09.24. 12:12:44

Hát ez haláli, bár nem közvetlenül idevág, de azért mégis. Na, ezt figyeljék.

Vajda Kitti (Matolcsy új párjának testvére) is az MNB-nél dolgozik!

Vagyis most már a magyaroknak nem csak az élősködő, tolvaj fideszbandát, azok rokonait, a fideszes vezérkar kurváit, hanem a kurváik testvérét is el kell tartaniuk.

Fasza, mi? Ezek a tolvaj senkiháziak, gennyesre lopják magukat, miközben a nagy többségnek betevő falat is alig jut.

Na, ez aztán ám a kurva ország. És most már szó szerint! A fidesz ma már semmi több, mint néhány szájtáti hülyének, és néhány ezer ócska gazembernek a gyülekezete!

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.24. 14:32:18

@1ghost: "Ezek a tolvaj senkiháziak, gennyesre lopják magukat, miközben a nagy többségnek betevő falat is alig jut."

Kedves Ghost!
Most nem ez a kerdes van napirenden, hanem az általad "kurva" orszagnak nevezett, de nekünk szeretett hazanknak a maradék függetlensegeről. Ezeket a kerdeseket majd a népszavazas utan vedd elő, addig varj meg par napig! Arra azonban vigyazz, hogy olyanokat juttass a hatalomba 2018-ban, akik képesek jobban kormanyozni orszagunkat. Egyszer, 2002-ben mar mellényúltatok!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.24. 15:15:25

@atpijkamo119: " az országgyűlésnek nem lesz más választása, mint kiléptetni az országot az EU-ból."

Ha összeveszel valamin a férjeddel/feleségeddel, akkor rögtön el is válsz tőle?

morph on deer 2016.09.24. 15:22:55

@atomic power 1986DucaDuca:
"A legtöbb kertes ház tulajdonos most is ketrecbe zárja magát. Sőt, még riasztórendszert is felszereltet. Azt a kerítést minden nap látja, mégsem zavarja, Tudod miért? Mert fontos neki a saját tulajdonának a védelme!"

Ez már inkább kulturális kérdés.
Európa északi részein például alig látsz kerítést. Nemcsak azért, mert relative kevés a keleteurópai, ahol ugye az az alaphelyzet, hogy ami mozdítható, azt viszik, hanem azért is, mert másképpen viszonyulnak a kérdéshez.
Svédországi tapasztalataim vannak, tehát nem hallomásból ismerem a témát.
Ott például mindenkinek joga van mindenki más földjén, kertjén átmenni, megpihenni, - igen, piknik beleértve - sőt, még sátrat is verhet, ha épp nem zavarja a tulajdonost a használatban, nem okoz kárt, és látótávolságon kívül teszi mindezt. (Az utóbbi azért számít, mert függöny csak dísznek van, redőny meg szinte sehol.) Ráadásul, ha pl egy tóhoz csak valakinek a birtokán keresztül lehet legkönnyebben eljutni, akkor elvárható, hogy a tulaj biztosítsa az átjárást, mert mindenkinek joga van a vízpartot igénybe venni pl séta vagy pihenés céljából.
Ezt azért meséltem el, mert nem igazán köztudott. (Akit érdekel: "allemansrätt" a neve, kb "mindenki[nek a] joga")

Ebből az aspektusból nézve a görcsös birtokvédelem minimum furcsa, az erre való hivatkozás pedig nem igazán érthető.

Tehát tévedés azt hinni, hogy mindenki így gondolkodik, tévedés azt hinni, hogy egész Európa Orbánnal ért egyet, mert "védi a tulajdonát", vagy épp "migránspárti", ha furcsállja a kerítést, és például szóvá teszi a százával elpusztuló állatokat a talajszintre elhelyezett pengedrótokon...

Más értékrend, más prioritásokkal.

Engem személy szerint főleg az az elképesztően tahó hozzáállás taszít, ahogy mindez "megoldásra" került.
Meg az embertelen bánásmód, amiben részesülnek azok, akire bármi féle jelzőt is lehet aggatni, biztosan nem jókedvükben vándorolnak több ezer kilométert!

És kösz, de nem vagyok kiváncsi a "ki hívta őket ide" meg a "miért nem maradtak otthon" típusú dumákra.
Itt vannak, mi meg bunkón viszonyulunk hozzájuk - nyilván, mert bunkók vagyunk, össznépi szinten.
Ez van.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.24. 17:08:29

@morph on deer:

"Európa északi részein például alig látsz kerítést. Nemcsak azért, mert relative kevés a keleteurópai, ahol ugye az az alaphelyzet, hogy ami mozdítható, azt viszik, hanem azért is, mert másképpen viszonyulnak a kérdéshez.Svédországi tapasztalataim vannak........ Ott például mindenkinek joga van mindenki más földjén, kertjén átmenni, megpihenni, - igen, piknik beleértve - sőt, még sátrat is verhet, ha épp nem zavarja a tulajdonost a használatban, nem okoz kárt, és látótávolságon kívül teszi mindezt. (Az utóbbi azért számít, mert függöny csak dísznek van, redőny meg szinte sehol.) Ráadásul, ha pl egy tóhoz csak valakinek a birtokán keresztül lehet legkönnyebben eljutni, akkor elvárható, hogy a tulaj biztosítsa az átjárást, mert mindenkinek joga van a vízpartot igénybe venni pl séta vagy pihenés céljából."

Tudok róla, hogy a svédeknél ez a helyzet, ezért is írtam, hogy a "legtöbb esetben" védik az emberek kerítéssel a tulajdonukat. Arról is tudok, hogy kiszállítják a péksüteményt és a tejet a házak bejáratához és senki nem lopja el. Sőt függönyt sem használnak sok esetben.

Szeretném ezzel kapcsolatban megkérdezni Tőled, hogy hol vab mindennek a határa? Meddig tart a magántulajdon védelme? Meddig terjed a magánszféra? Nyilván ez, ahogy írtad, történelmi hagyományokon alapuló kulturális kérdés. A Korán 4 feleséget engedélyez egy férfinek. A legtöbb iszlám társadalomban megengedett a többnejűség, de ettől ök még nem fejlettebbek nálunk, egyszerüen mások a hagyományaik. Poligámia van a mormonoknál is.Nepálban, egy népcsoportnál szokás, hogy egy asszonynak több férje is lehet.

Most, hogy egyre több bevándorló lesz Svédországban, a szabadságnak erről az oldaláról, amit felvázoltál le kell majd mondaniuk, ha nagyobb biztonságban szeretnének élni. Mert hamarosan nem csak az általad lenézett kelet-európaiak fogják "vinni, ami mozdítható", hanem a migránsok is. Sőt, kulturális hagyományaikból kiindulva majd a svéd asszonyokat és lányokat is magukénak fogják érezni.

"Ebből az aspektusból nézve a görcsös birtokvédelem minimum furcsa, az erre való hivatkozás pedig nem igazán érthető."

Szóval szerinted a migránsok, mikor végigrohantak Magyarországon, akkor a svéd "allemansrätt" szerint tették ezt? Szerintem a svédeknek sem tetszett volna, ha a migránsok náluk is mindenen átgázoltak volna, zaklatva a földműveseket, bejárva éjszaka a tanyákra,letarolva, letaposva a kerteket, ültetvényeket, megdézsmálva a termést, felszaggatva a locsolócsöveket, szétdobálva a hordókat, leszaggatva még a ruhaszárító köteleket is. összességében óriási károkat okozva.

"Tehát tévedés azt hinni, hogy mindenki így gondolkodik, tévedés azt hinni, hogy egész Európa Orbánnal ért egyet, mert "védi a tulajdonát", vagy épp "migránspárti", ha furcsállja a kerítést"

Egyre többen értenek egyet a magyar kormánnyal. A kerítést meg ne furcsálják Nyugat -Európában, mert náluk is van. Soroljam?

"Engem személy szerint főleg az az elképesztően tahó hozzáállás taszít, ahogy mindez "megoldásra" került. Meg az embertelen bánásmód, amiben részesülnek azok, akire bármi féle jelzőt is lehet aggatni, biztosan nem jókedvükben vándorolnak több ezer kilométert!"

Hidd el, hogy a migránsok legnagyobb ellensége a nagyhatalmaknak és az EU-nak a politikája, amely még mindig késlekedik a tisztességes, közös megoldással. Az európai népek sem indultak el más kontinensekre a II. világháború után, pedig nagy volt a nyomor, nélkülözés. Óriási munkával ujjáépítették országaikat és megteremtették a viszonylagos jólétet. Ehhez kaptak külföldről tőketámogatást. A mostani migráns kibocsájtó országoknak is erre lenne szüksége és nem erre az álhumanista mellébeszélésre. Ezt a segítségnyújtást szorgalamazza már régóta a kormány, ez lenne a valódi segítség.

Csak Kertész Imre Nobel-díjas írót tudom idézni ezzel kapcsolatban, aki nem bunkó és nem is fasiszta:

"Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak."

"Mindig ez a vége: a civilizáció eléri azt a túltenyésztett állapotot, amikor többé már nemcsak hogy képtelen rá, de már nem is akarja megvédeni magát; amikor, látszólag értelmetlen módon, a saját ellenségeit imádja."

" Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik.Az általános félelem és hisztéria keltette indulatok által felkavart mélységekből előbukkanó politikusok inkább a saját hatalmuk javára akarják fordítani a helyzetet, semmint hogy valódi megoldásokon törnék a fejüket. Magyarán: megnyílt a lehetőség új diktatúrák előtt, amelyek a veszélyhelyzet ürügyén elsősorban a saját állampolgáraikra hoznak veszedelmet.”

És a magyarok, értve Kertész Imre intelmeit, nem bunkók, még össznépi szinten sem!

$pi$ 2016.09.24. 19:21:09

@morph on deer: "Ebből az aspektusból nézve a görcsös birtokvédelem minimum furcsa, az erre való hivatkozás pedig nem igazán érthető. "

Hogy a fenébe lenne "fura"? Az, hogy svédországban meg finnroszágban dolgok kicsit máshogyan vannak mint mondjuk egész európában az nem azt jelenti, hogy nálunk fura náluk meg normális.

Vegyük észre, hogy egy átlagos svéd vagy finn határban nem sok minden van. Van egy csomó fenyőfa meg egy csomó nyírfa, az mondjuk százkilkométereken keresztül. Aztán vannak kisebb nagyobb kövek, némi gomba és erdei bogyók.

Ezzel szemben nálunk szinte minden talpalatnyi föld meg van művelve, terem rajta valami, megélhetést bíztosít valakinek. Csak azzal, hogy átgázolsz rajta már komoly károkat okozol, nem beszélve arról, ha állatok járnak (pl. vadkár).

Szóval nem, nem a svéd meg a finn módi a normális a magyar módi meg fura, hanem mindkettőnek megvan a maga helye és értelme.

$pi$ 2016.09.24. 19:35:39

@morph on deer: "Itt vannak, mi meg bunkón viszonyulunk hozzájuk - nyilván, mert bunkók vagyunk, össznépi szinten. "

Menj fel a youtube-ra, írd be, hogy "eu islam" vagy "no go zone" és nézd meg, hogy egy átlagos bevándorló, ha nagy tömegben a társai veszik körül hogyan viszonyul az európaiakhoz!

Láthatsz ilyeneket:

"Az angol kiránynő áttérhet a muszlimra vagy el lehet takarodni angliából."

"Szakállas férje lesz a lányodnak, muszlim gyerekeket fog szulni és az iszlám fog uralkodni európában."

"B.szd meg a demokráciát, iszlámot akarunk."

Pár ilyen filmet megnéztem már, a másodiknál úgy láttam, hogy mindaddig, amíg nem lövünk éles lőszerrel csak azt mutatjuk, hogy még mindig fogalmunk sincs mi a helyzet.

Angliában az öt év alatti gyerekek közt már a Mohamed a legelterjedtebb név. Becslések szerint 15-20 éven belül svédország afrikai szintre süllyed. Azt mondják a bevándorlók vezetői, hogy a cél európa elfoglalása és ez szemmel láthatóan már sikerrel is járt. Franciaország, Anglia, Németország, Svédország már elesett, a gyerekeid, unokáid oda már csak megvetett páriaként, idegenként, szemlesütve mehetnek majd ha vállalják az iszlám törvények betartását. Ez tény, ezt mutatják a számok.

Erre azt mondani, hogy mi "bunkók vagyunk" nagyon gáz. Ilyenért az előző iszlám betörése idején Magyarországon halálbüntetés járt és nem véletlenül.

morph on deer 2016.09.24. 19:45:24

@atomic power 1986DucaDuca:
Köszönöm a választ!
A végén kezdem.
Nem emlékszem, hogy Kertész Imre látta-e László Petra önfeledt mozdulatait, de már azt hiszem kihagyta a NVB előterében szabadidejüket épp eltöltő sportembereket, esetleg a városligeti projekt őrzőire támadó ötvenkilós nő megfékezésének drámai pillanatait.
Ezen túl már csak nézni kell a híreket, hallgatni a migránskérdéssel kapcsolatos hivatalos megnyilvánulásokat, olvasni a kommenteket gyakorlatilag bárhol, főleg e témában, de tulajdonképpen majdnem mindegy.
Árad a sötét tahó rosszindulat, akármiről/kiről legyen is szó.
Ha pedig véletlenül ember módjára reagál valaki egy másik ember jelenlétére, akkor vége a világnak, és a "nemzetárulás" dübörög ezerrel.

Lehet, hogy a szókincsem gyatra, de nekem az a szó, hogy "bunkó" lépten nyomon eszembe jut a hazai történéseket figyelve - mert eszembe juttatják, percenként!
Hívhatjuk másképpen is, de ez egy jelenség, ami egyre inkább teret nyer.
(Ezért is jegyzem meg időnként, ha kivétel bukkan fel - maholnap egyszerűbb számon tartani..!)

Természetesen igaz, a tömeges átházolás mindenen nem azonos azzal, amit felhoztam példának. Ugyanakkor azt is meg kell említenem, hogy amikor a svéd kertjében túl sok gyümölcs termett a család számára, (de értelemszerűen nem kereskedelmi mennyiség) akkor gyakran látni az út/járda mellé kirakva egy kosárban, dobozban, szb., többnyire egy székre téve, egy kis felirattal, hogy vegyél belőle és egészségedre..! Gyakran még zacskókat is tesznek ki, hogy tudjál vinni magaddal, ha nincs miben. Még becsületpersely sincs, mert ingyen adják.

Vidéki ismerőseimnél ott rohad a fa alatt.
Amikor meséltem erről, néztek rám, mint a hülyére, 'á, az itt nem működne!' - mert ugye az első arrajáró vinné mindet székestül, meg ilyesmik.
Kérdeztem, próbálták?
Azt nem, de biztos..! Inkább rohadjon.

A mentalítás egészen más. Persze tudom, hogy 'szerencsés' ország, meg semmi háború, és így tovább, de azon túlmenően, hogy 'majd nem lesz így ott se, ha....' meg a 'majd megtudják ők is, ha...' nem hallottam itthon senkitől semmi értelmeset arra nézve, hogy miért ne lehetne normálisabban viszonyulni a másik emberhez, akárki is legyen az.

Lehet, hogy 'majd nem lesz ott se így' valamikor, de ott legalább 'volt' így...

A bevándorlásról annyit, hogy bár nem követem, az ottani helyzetet, az biztos, hogy nagyon sokat vállaltak anyagilag, ha továbbra is azt a szintet próbálják biztosítani, amit korábban.
Ugyanakkor egy vagyont spórolnak a szögesdróton, azt sem kell elfelejteni ;)

A keleteurópaiakat nem lenézem, hanem tapasztalatból tudom, hogy a hétköznapi tolvajlások, betörések és rablások igen nagy részét ezen nációk kevésbé magántulajdont tisztelő tagjai követték/követik el. Régen a balkánról, aztán egyre feljebbről, ma már észt meg litván is bőven van...

A világ változik, és mindezidáig a változásokat csak ideig-óráig sikerült késleltetni, mármint történeti távlatokban. Ez még senkinek nem sikerült.
Igen, nyilvánvaló, hogy mit hogyan 'nem kellett volna' megtennie a nagyhatalmaknak, de az idő egyirányú, ma már jó esetben is csak a tanulságok leszűrésére van lehetőség, ha egyáltalán valak is hajlandó tanulni az elkövetett hibákból.
Én nem hiszek az összeesküvésekben, hogy a háttérhatalmak meg a 'tudjukkik' küldik ránk a muszlimokat.
Nem kell senkit sem küldeni, jönnek ők maguktól is. Ha valaki látott már akár egy menekülttábort is, akkor nem hiszem, hogy csodálkozik azon, ha valaki nem akar ott élni, nem akarja azt a jövőt a gyerekeinek sem, és megpróbálja.

Ráadásul sajnálom, de én nem hiszek a Sorosozós marhaságokban sem, akárki is bizonygatja.

Szóval tiszteletem Kertész Imrének, de én akkor sem tartom helyesnek az orbáni megoldást, ha Kertésznek történetesen 100%-ig igaza van.
Azt meg végképp elfogadhatatlannak tartom, hogy magyar emberek ilyen embertelenül viszonyuljanak a másik emberekhez, és így bánjanak azokkal, akik segítségre szorulnak!
Nem, nem a befogadásról van szó, hanem a mindenkit negillető tisztességes és emberséges bánásmódról!
És ezen az sem változtat, hogy valahol valakik mit követtek el ki ellen, az meg végképp nem, hogy majd mit fognak elkövetni, aminek alapján előre kiosztani az ítéletet és kiróni a büntetést.

Mi marad akkor, ami miatt mi jobbnak tarhatjuk magunkat mint azok a fundamentalista barmok, akik miatt itt kóvályog a fél világ, ha mi sem maradunk "emberek"?

$pi$ 2016.09.24. 19:52:23

@morph on deer: "Ugyanakkor egy vagyont spórolnak a szögesdróton, azt sem kell elfelejteni ;)"

Le vagy maradva öregem. Már svédország is elkezdett kerítést építeni, határőrizetet csinált:

mandiner.hu/cikk/20160104_svedorszag_keritest_epit_a_malmoi_palyaudvaron

Persze lesz ez még komolyabb is, de nem baj, te azért hirdesd, hogy a magyarok milyen barmok, amiért kerítést csinálnak és nem engedik be az idegeneket a portájukra, bezzeg a svédek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.24. 20:32:50

@atomic power 1986DucaDuca: "Az ausztrálok sem építettek kerítést, mégis megoldották a problémát"

Gyakori hiba a Földközi-tengert (2,5M km2) összekeverni a Csendes-óceánnal (165,2M km2). Nemrég volt erről szó itt a blogon.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.24. 20:34:43

@Androsz: "összeveszel"

Ez ügydöntő népszavazás.

Persze ismert, hogy a fideSS csak akkor tarja be a törvényeket, amikor akarja.

morph on deer 2016.09.24. 21:13:35

@$pi$:
Amit mondtam arra vonatkozik, hogy nekik furcsa!
És miután ugyancsak EU tagországról van szó, nem mindegy, hogy mennyire érthető, vagy meggyőző az, amit mi innen annak tartunk, közben ott meg nem veszik az adást!

morph on deer 2016.09.24. 21:23:54

@$pi$:
"Azt mondják a bevándorlók vezetői,"

Hogy kik?
Na, ne, na ne, na ne, na ne hülyéskedj!

Ezek szerint kár, hogy László Petrának kamerája volt az AK helyett, vagy mi?

Egyébként kár aggódnod, mert már csak pár hónap kell, és a Viktor név messze le fogja hagyni a Mohamedet, legalább is Londonban, a második legnagyobb magyar városban!
Bizony!

Psssszt! Fortélyos megszállási taktikáról van szó, szóval maradjon köztünk, nehogy kiderüljön!!!

morph on deer 2016.09.24. 21:32:05

@$pi$:
"a magyarok milyen barmok, amiért kerítést csinálnak és nem engedik be az idegeneket a portájukra, bezzeg a svédek."

Te már megint mit nem értesz?
Hol a búbánatban beszéltem bárki beengedéséről?
Én az emberi és emberséges bánásmódot kértem számon, mert bőven van mit!
Továbbá az embertelen, gyűlölködő viselkedésmódot neveztem és nevezem bunkónak!

Akinek nem inge, persze, annak nincs miért sikítozni...

morph on deer 2016.09.24. 21:47:51

@$pi$:
"Le vagy maradva öregem. Már svédország is elkezdett kerítést építeni, határőrizetet csinált"

Igen, ellenőrzik a határátlépést!
A hídon, ami Dániát köti össze Svédországgal.

Kerítés is épül, persze!
A peronok között a vasutállomáson!
Mert az eddig nem kellett, gondolom elég volt a tiltó tábla, hogy ne mászkáljanak a sinek között, most meg épül egy kerítés is.
A szögesdrótról hol hallottál?
Ráadásul azt a pengéd típust, ami a magyar határon több sorban a drótkerítésen kívül a földre raktak amelyik kaszabolja az őzeket, nyulakat, nem is szabad embermagasság alatt használni egy csomó helyen Európában is így van.

Tudod ez is olyan, mint a gumilövedék, a legális használat módja szabályozott!

1ghost 2016.09.24. 21:49:37

Na tessék, rohanó világ! Új hírek a Magyar Nemzeti Bankból: papa, mama, gyerekek, helló Kitti!

Kittike drágácska Matócsy kurvájának a testvére, a gyengébbek kedvéért.

Szóval ez a Kitti csajszi rokonként monetáris tudományos szakértő néhány milláért, hogy rohadna meg ez a tetves tolvaj fideszbagázs, mert ilyen kurva világ nem volt még a honban.

morph on deer 2016.09.24. 21:50:04

@morph on deer:
Pengés, nem pengéd, te penge!
Elnézést!

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.24. 21:58:17

@morph on deer:
Kedves morph on deer!

Mindig próbáltam megérteni más emberek álláspontját, annak igazságtartalmát! A Te esetedben is erre törekszem, de ez nem könnyű! Először is nem értem, hogy kerül egymás mellé Kertész Imre, valamint L. P., az NVB előterében történt események és az ötvenkilós nő megfékezése ebben a kérdéskörben, amiről szó van közöttünk.
Kertész Imre egész Európa jövőjét veszélyeztető iszlamizációról írt, a többi, említett esemény pedig fajsúlyát tekintve nem összemérhető ezzel a problémával. Talán arra gondolsz, hogy ha megélte volna L.P. cselekedetét, más lett volna a véleménye a radikális iszlámról? Vagy ha élne nem támogatná a magyar népszavazást egy NEM szavazat erejéig, mert az említett atrocitások ebben befolyásolnák? Ö nagyon jól tudná azt, hogy itt nem pártpolitikáról van szó, hanem Európa sorsáról és a magyar nemzet maradék függetlenségéről. Viszont úgy látom, hogy Te nem tudod magad függetleníteni az aktuális pártpolitikai kérdésektől a migránsválság tekintetében.

„Árad a sötét tahó rosszindulat, akármiről/kiről legyen is szó.”

Nem írtál konkrét példát erre. Én a média által közölt eseményekről tudok, amiket radikális migránsok követnek el európai emberek kárára. Ha úgy gondolod, hogy ezek közül valami nem felel meg a valóságnak, akkor hozzál fel példát rá! Vagy túl sok az ilyen hír? Arról nem a média tehet, hanem az elkövetők.

„Ha pedig véletlenül ember módjára reagál valaki egy másik ember jelenlétére, akkor vége a világnak, és a "nemzetárulás" dübörög ezerrel. „

Ezt végképp nem értem. Valaki valakinek a jelenlétére reagál?

„Lehet, hogy a szókincsem gyatra, de nekem az a szó, hogy "bunkó" lépten nyomon eszembe jut a hazai történéseket figyelve - mert eszembe juttatják, percenként!”

Konkrét példa nélkül nehéz vitatkozni.

„Ugyanakkor azt is meg kell említenem, hogy amikor a svéd kertjében túl sok gyümölcs termett a család számára, (de értelemszerűen nem kereskedelmi mennyiség) akkor gyakran látni az út/járda mellé kirakva egy kosárban, dobozban, szb., többnyire egy székre téve, egy kis felirattal, hogy vegyél belőle és egészségedre..! Gyakran még zacskókat is tesznek ki, hogy tudjál vinni magaddal, ha nincs miben. Még becsületpersely sincs, mert ingyen adják. Vidéki ismerőseimnél ott rohad a fa alatt.”

Állandóan azt akarod bizonyítani, hogy a svédek különbek, mint a „bunkó”magyarok. Nem akarok semmilyen bélyeget Rád sütni, de ez az állításod nagyon hasonlít a kulturális rasszizmusra, ami a modern rasszizmus egyik formája és a más kultúrákkal szembeni megkülönböztetés az alapja: a „ kelet-európaiak viszik, ami mozdítható”, „ a magyarok bunkók. Ezt rasszok nélküli rasszizmusnak is nevezik. Ezzel a véleményeddel az a baj, hogy az általánosításod megbélyegzi az adott nemzet, nemzetek ezen negatív tulajdonsággal nem rendelkező tagjait is. Nem hiszem, hogy rasszista lennél, csak elfogult vagy és egyoldalúan látod a világot. Bizonyos tulajdonságokat általánosnak vélsz a magyarokra és a kelet-európaiakra nézve, de a migránsok által elkövetett erőszakos cselekményeket elszigeteltnek tartod. Ez jellemző a jelenleg Nyugat – Európában uralkodó anarcho – libertarianizmus ideológiára.

„Ha valaki látott már akár egy menekülttábort is, akkor nem hiszem, hogy csodálkozik azon, ha valaki nem akar ott élni, nem akarja azt a jövőt a gyerekeinek sem, és megpróbálja. „

Egyetértek, de tudod, hogy ezen a Földön mennyi ember él mélyszegénységben? Több száz millió! Mindet nem fogadhatja be Európa! Tehát nem ez a megoldás, bárhogyan is sajnáljuk őket!

„Szóval tiszteletem Kertész Imrének, de én akkor sem tartom helyesnek az orbáni megoldást, ha Kertésznek történetesen 100%-ig igaza van.”

Te is csak azt tudod mondani, amit „nagyjaink”Brüsszelben, de akkor mi a megoldás?

„Azt meg végképp elfogadhatatlannak tartom, hogy magyar emberek ilyen embertelenül viszonyuljanak a másik emberekhez, és így bánjanak azokkal, akik segítségre szorulnak!”

Írjál rá példát! De olyat, ami bizonyított, és nem egyoldalú híresztelés!

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.24. 22:33:42

@atpijkamo119:

"Gyakori hiba a Földközi-tengert (2,5M km2) összekeverni a Csendes-óceánnal (165,2M km2). Nemrég volt erről szó itt a blogon."

Ez csak kifogás. az ausztrál miniszterelnök tudja mit beszél. Előbb utóbb az EU-nak is rá kell szánnia magát egy nagyon komoly politikai döntésre. Először is Libiával és annak szomszédos országaival kell megegyezni az együttműködésről a migránsválság megoldásában Az ausztrálok például fizetnek Naurunak a hot-spotok létesítéséért. Afrika keleti partjainál az Atalanta hadművelet megoldotta a kalózkérdést. Ennek mintájára megoldható lenne az embercsempészek által használt vízi járművek megsemmisítése vagy visszafordítása. Az a baj, hogy az EU egyelőre politikai okok miatt hezitál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.24. 22:43:39

@atomic power 1986DucaDuca: Még mindig nem érted. Mondom, hogy a Csendes-óceán sokkal nagyobb, mint a Földközi-tenger. Azutóbbin egy szar gumicsónakkal át lehet keni.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.24. 23:01:29

@atpijkamo119: Akkor nem velem vitazol, hanem az ausztral miniszterelnökkel, aki letette az EU -nak a javaslatait.

morph on deer 2016.09.25. 09:44:52

@atomic power 1986DucaDuca:
"Írjál rá példát! De olyat, ami bizonyított, és nem egyoldalú híresztelés!"

Mindegy hány oldalról nézzük, ami például Röszkénél zajlik az véleményem szerint untig elég a viselkedés illusztrálására, nap mint nap.

Tudom, hogy vannak/lehetnek egyedi esetek, amiket lehet így is meg úgy is nézni, meg magyarázni - nem áll szándékomban ebbe belemenni.
Nem másért, hanem mert nem erről van szó, nálam legalább is.

Én folyamatosan az általános hozzáállás emberi és kulturális állapotáról igyekeztem beszélni, aminek a hiányát - jobb híján - a 'bunkóság' gyűjtőszóval illettem.

Ezen a ponton került bele Kertész, és ebben a vonatkozásban említettem a példákat, aminek kapcsán a bunkóságról alkotott véleményét kérdőjeleztem meg. Ezt továbbra is tartom.

Az iszlamista expanzióról és az arra adott európai válaszról kifejtett álláspontjával nem vitatkoztam - avval együtt kétlem, hogy a menekültválság lett volna a kiindulópontja. Sokkal inkább az általános kulturális, szociális és általában társadalmi tendenciákról szól nekem a véleménye.
Bármi is lenne az eset, sem a véleményemet, sem az eseményekhez való viszonyulásomat nem befolyásolja.

Tudod, nálam mindenki tiszta lappal indul, amíg ő maga nem tesz róla, hogy változzon a véleményem, addig az úgy is marad. Akkor is, ha százával zengik körülöttem, hogy 'bezzeg azok mind ilyenek meg olyanok', nekem a saját véleményem a mérvadó, soha nem a másé. (Valószínűleg ezért nem vagyok párttag, hívő, szurkoló, you name it)

Ami a kulturális rasszizmust illeti.
Én sehol nem állítottam, hogy a svédek 'jobbak' - ezt ki ki maga következtetheti ki, ha ez s célja.
Én arról beszélek, hogy - valószínűleg a kulturális, társadalmi és történelmi eltérések miatt - más a hozzáállásuk, más a válaszuk ugyanarra a kérdésre.
Ezt innentől mindenki úgy interpretálja és kategorizálja, ahogy jólesik, szive joga bárkinek bármilyen vélemény.

A gyümölcsös példa egészen egyszerűen megmutatja a gondolkodásmódbeli különbségeket, és ezt egy olyan témában teszi, amelyikhez nem kell a 'jóléti társadalom' mint kiindulási pont, ez a fajta megoldás mindenhol mindenkinek módjában áll. Mindössze szándék és kultura kérdése.

Viszont rávilágít arra a problematikára is, hogy miért nem egységesen látja mindenki a migrációs/ menekült problémát Európa szerte, és miért elhibázott ezt elvárni.

Az avítos, molyrágta retorikától meg a suttyó stílusról már nem is beszélve, ahogy ez közlésre kerül..!

"Mindenki maradjon a saját fügefája alatt" - ha jól hallottam... Oh my..!

morph on deer 2016.09.25. 09:52:28

@Chayenne:
"...ők már nem mennek haza Németországba, mert az utcán a nőket egy rövidebb szoknyáért is megverik megrugdossák.."

Ez azt jelenti, hogy két újabb migránsunk van, akik épp a kerítés miatt maradnak?

Akkor mihamar tanulják meg a himnuszt énekelni, - akár miniszoknyában is - mert a házelnök rajtuk tartja a szemét, és szájról olvas! Mert ő tud! Bizony!

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.25. 12:30:39

@morph on deer:

„Mindegy hány oldalról nézzük, ami például Röszkénél zajlik az véleményem szerint untig elég a viselkedés illusztrálására, nap mint nap. „

Röszkén, a tranzitzónában járt az USA nagykövete, tudtommal nem tett a magyar hatóságok eljárásáról elmarasztaló nyilatkozatot. Az USA nagykövetek nem szokták kímélni a kormányt!

„Én folyamatosan az általános hozzáállás emberi és kulturális állapotáról igyekeztem beszélni, aminek a hiányát - jobb híján - a 'bunkóság' gyűjtőszóval illettem.”

Én azt tartom embertelennek, hogy ott hagyják a migránsokat az embercsempészek áldozatául. Semmit nem tett az EU az embercsempész hálózatok felszámolására! Hagyják a migráns tömegeket végigvándorolni fél Európán vagy lélekvesztőkön áthajózni a Földközi-tengeren, ahelyett, hogy helyben segítenék őket. Miután mindenüket eladták és bejutottak a centrum országokba, azzal néznek szembe, hogy kitoloncolásra kerülnek! Humánumnak álcázott bevándorlás politika az olcsó munkaerő érdekében!

Ha nem tudod összekapcsolni Kertész Imre intelmeit a menekültválsággal, akkor gondolj Kozma Imre atyára, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökére, aki nemmel voksol az október 2-ai népszavazáson. Őt aztán semmiképpen nem lehet azzal megvádolni, hogy nem érez együtt a menekültekkel!

„Tudod, nálam mindenki tiszta lappal indul, amíg ő maga nem tesz róla, hogy változzon a véleményem, addig az úgy is marad.”

Akkor a magyarok, a kelet-európaiak vonatkozásában sem kellene általánosítanod. Ebben nem vagy következetes!

„Viszont rávilágít arra a problematikára is, hogy miért nem egységesen látja mindenki a migrációs/ menekült problémát Európa szerte, és miért elhibázott ezt elvárni.”

Egyetértek, ezért olyan megoldás kell a migránsválságra, amit minden ország el tud fogadni és ne egyoldalú diktátumok legyenek!
süti beállítások módosítása