B1 blogcsalád



Orbán Jókaitól lopott

2016. szeptember 13. - jdesi

jokai-mor-1.jpg

Az ország legkitűnőbb tudományos-fantasztikus szerzője, aki már túl van nyelvtudományi értekezésén is, a minap Kötcsét találta alkalmas helynek arra, hogy legújabb sci-fi-jével szórakoztassa az ország népét. (Én egész népemet fogom, nem középiskolás fokon, innen folytassa majd a kis Rogán.)

Nagysikerű stand upjának lényegi mondanivalója az volt, hogy

a „nihilisták” jelentik az új, a fő ellenséget, őket kell legyőzni.

A nihilistákat, akik hol Brüsszel képében, hogy liberális álorcában rontanak a nemzetükre. Szóval, most nem lennék a nihilisták, valamint a biciklisták helyében.

(Miért pont a biciklisták helyében nem? )

Ez a nihilizmus elleni küzdelem annyira ihletően hatott, hogy kedden már Szijjártó Péter, akit valószínűleg szintén a közönség megnevettetésére szerződtettünk, ma már odanyilatkozott, hogy a luxemburgi külügyminiszter, aki szerint Magyarországot ki kellene csapni az Európai Unióból, szintén nihilista.

Gondolom, a hétvégi saját műsorába Lázár János is felvesz majd egy számot a nihilistákról, s elsüt pár viccet a rovásukra. Sőt, abban is biztosak lehetünk, hogy egy Németh Szilárd nevű bonviván már a tükör előtt gyakorolja az új szót: nihi, nihi nihi, nihilista. Új szó, nehéz szó, de meg fogja tanulni, mert szorgalommal és kitartással még ő is sokra viheti.

Na most, azért nem minden ennyire szép és jó. Van itt egy kis bibi.

Ugyanis a mi országos jelentőségű főkomédiásunk, ez a kis vezető, hát hogy is mondjuk szépen:

lopott.

Jaj nem. Nem a felcsúti a vasútra, a stadionra, a saját lábakra gondolok, nem a Mészáros Lőrinc féle csodás meggazdagodásra, amelyben Mészáros gazda nem stróman. De még csak nem is a Garancsi-féle jól menő üzletekre és az összes többire. Isten mentsen attól, hogy arra céloznék, hogy pályázati vagy EU-s pénzekhez nyúlt volna.

De a lopás ténye ettől még lopás.

Lásd erről Schmitt Pált.

A nihilisták elleni kirohanást ugyanis nem a mi Kis Vezetőnk eszelte ki. Lopta. Vagy ő, vagy a legalább annyira olvasott valamelyik beszédírója.

A nihilisták – mint a magyarság ellenségei – ugyanis egy fantasztikus regényben jelennek meg. Jókai Mór írta, a Jövő század regénye a címe. És nagyjából arról szól, hogy

az egyébként orosz nihilisták miként próbálják leigázni a magyar népet.

Orosz nép - figyelik a költői párhuzamot. Oroszok az ugye Moszkva és innen csak egy ugrás felidéznünk, hogy Brüsszel az új Moszkva, mondta szintén a nemzet első számú táncoskomikusa (lásd még pávatánc).

Vagyis, ha tudnak követni, ott tartunk, hogy a brüsszeli nihilisták rontanak most ránk, mint Jókai regényében a moszkvai nihilisták.

Kész, ennyi az egész. Valaki biztosan a gyerek kötelező olvasmányai között lapozgatott a napokban, kezébe akadt egy eddig számára még nem ismert szerző, ez a Jókai. Gondolta, akkor nyilván más se olvasta, el lehet sütni újra a cuccot.

A nihilistákról.

Egyébként lapozzon tovább a könyvben, talál benne még egy két érdekességet. De nem segítek, még abban sem, hogy eláruljam, a regényben hogyan mentette meg a jó uralkodó, II. Árpád a népét.

És az, hogy nem lopott – még kevés.

(Kép: cultura.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6111703049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois77 2016.09.13. 19:55:13

Dési, ez nagyon gyenge, viríts valami jobbat, mert a végén kevésnek bizonyulsz;)

Censored Trompf 2016.09.13. 21:08:10

Remek a párhuzam

MInden megszálló hatalom célja az ország lakosságának nihil állapotba hozása.
Hogy ne érdekelje a megszállás őket, hogy ne legyen kiöljék belőle a nemzeti identitástudatot, hogy bárkit rájuk erőszakolhassanak (orosz katonákat, vagy muszlim migránsokat).

Szóval hogy semmi ne érdekelje a lakosságot.

Régebben az oroszok dédelgettek megszállási terveket, és meg is szálltak, most pedig Soros és Brüsszel próbálja leigázni a hazánkat.
EHez a tervhez kellenek a migránsok.

Megjegyzem maga Soros mondotta, hogy be kell hozni a migránsokat, és el kell tartani őket az őslakosok hiteléből.
Maga Soros pénzelte a civieleket akik idekalauzolták a migránsokat, és térképekkel, jogi védelemmel látták el őket.
Soros készített listát a számára megbízható EU-s poltikusokról, akik többek között hazánkat is kritizálják, és mindenkit aki ellenáll a mestertervnek.

Ez már törénelem.

A hazaárulók ennek tapsikolnak.

Mr. Neutron 2016.09.14. 00:15:18

Na végre, csakhogy végre eszébe jutott valakinek a Jövő század regénye. Úgy látszik, jókai kezd feledésbe merülni a köztudatban. Mondjuk nem is csodálom, mert a mai olvasó számára nehezen emészthetők a terjedelmes, feleslegesen részletező leírásokkal és manírosnak ható párbeszédekkel teletűzdelt szövegei.

Mr. Neutron 2016.09.14. 00:15:47

Bocs, tehát "Jókai".

nu pagagyí 2016.09.14. 00:47:49

A nihilista Orbán értelmezésében az, aki elutasítja a baromságait. Vesd össze: liberális, pluralista, demokrata.

dieter1 2016.09.14. 01:43:40

Ez jó, nagyon vicces, "felfedezted a spanyolviaszkot"! Nahát, Jókainál már szerepeltek a nihilisták! Node ők vajon Jókai találmányai, törv. védve? Nem, Jókai is csak szerepeltette őket, mit oly sok más figurát - jókat és rosszakat, minden fajtából.
Ami meg a nihilisák "származását" illeti, olvasgass filozófia-könyveket, vagy legalább a Wikipediát, ugyanúgy rá fogsz majd csodálkozni, mint most Jókai regényére :-)

Amúgy a nihilizmus egyszerűsítve leginkább úgy fogható meg, mint a hagyományos értékek lerombolásának szükségessége. Nos, ilyen beállítottságú emberek akadnak bőségesen Brüsszelben (kereszténység, család, stb.), ez nem Orbán fantazmagóriája :-P

Jakab.gipsz 2016.09.14. 02:42:28

Nem feledjük elmebajos Gyuri, képzett filozófus , magyar állampolgár (perelhető), világpolgár, aki kufárkodásra adta a fejét- szeret neoliberális - Istent játszani. EU, Amerika, ENSZ, és persze magyar, szakértő, - csakhogy ezek a megátalkodott szittya ázsiai nomád magyarok - nem hajlandóak, úgy gondolkodni, beszélni, álmodni, hogy Gyuri és társai kft. jól érezze magát.

Kámasuka 2016.09.14. 03:59:54

Mivel véletlenül ismerek egy Jókai leszármazót, és úgy gonddolom elég gusztustalannak tartaná hogy a családja nevét felhasználják politikai célokra, továbbküldtem neki a cikket és ajánlottam neki ügyvédet.

Zsuzsanna Pàl 2016.09.14. 05:51:31

Kicsit unalmas már,hogy az Egyenlítőn be vagytok szarva a migránsoktól,most meg annyira szeretitek őket.Most akkor jöjjenek ide vagy ne?vagy mikor miért fizetnek...beszéljünk már arról is ti mikor és mennyit nyúltatok le a Jókai utcából:)jé,itt is egy Jókai...

Zsuzsanna Pàl 2016.09.14. 06:27:14

@Censored Trompf: mit vártàl a Mesterházy család házi blogjától?Vagy azt gondoltátok,hogy Németh Gábor csapata elszakadt az MSZP-től?Akkor miből èlnének?Ideje lenne már egy átfogó NAV-vizsgálatnak az összes politikai megrendelésre írt blognál,lássuk,mennyivel járulnak hozzá a közterhekhez,mert kicsit gyomorforgató,hogy egy olyan országban osztják az észt,ahol ők semmit nem tettek le eddig az asztalra.Ez a baj a tényfeltáró blogolással,hogy csak olyanoknak kellene ezt a műfajt bevállalni,akik maguk is feddhetetlenek,különben a fagyi könnyen visszanyal

we dont want arabs here..So what 2016.09.14. 07:42:24

az illiberálist Kossuth Lajos használta...akkor miért nem ugattatok? Hazátlan kutyák..

Jakab.gipsz 2016.09.14. 07:44:03

Teljesen felesleges Mo. a jobboldali és a baloldali mérce szerint, méricskélni, valakik kedvéért. Mitől lenne az egyik magyar "jobb" mint a másik? Mind két tábort ugyan azokon az egyetemeken képezték ki, esetleg a népi-urbánus vita lehet ,releváns, hol és mit fejlesszünk csak ez lehet a kérdés, Magyarországnak feladatai vannak, ok és cél megjelölésével.

we dont want arabs here..So what 2016.09.14. 07:45:31

a legszebb egyébként eben a Jókai történetben hogy a zsidó liberálisok ki akarják vetetni a tantervekből mert hogy avítt, értelmetlen és egyébként is Harry Potter kell..és most Jókaival példálóznak..

MSZP Afrika Korps 2016.09.14. 08:05:58

@we dont want arabs here..So what: Itt egy jó kis lista a világ legbarátságtalanabb városairól: www.origo.hu/utazas/nagyhasab/20160909-nezze-meg-a-vilag-legbaratsagtalanabb-varosait-rangsor.html

kivétel nélkül néger, latinó v. arabfertőzött helyek

1) Newark, New Jersey fehérek aránya 25%
2) Tijuana, Mexico, nem kell bemutatni
3) Oakland, California fehérek aránya 35%
süti beállítások módosítása