B1 blogcsalád



Nem keresztényvédő államtitkárság kell ide, hanem pszichiátria

2016. szeptember 06. - B1blog

fpm.jpg

Keresztényüldözés elleni államtitkárságot hoz létre a kormány. Azt.  Pedig nem államtitkárság kell ide, hanem újra nyitni a pszichiátriát.

Önálló kormányzati szervezeti egység, azaz helyettes államtitkárság jön létre a keresztényüldözés ellen az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Így szól a nyaloncmédia híre. Még azt is tudják, hogy majdnem egymilliárd forintot költünk majd arra, hogy a kormány a „világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse”. Igen szép kezdeményezés. S miért van erre szükség? Az újság(?) szerint azért, mert:

Európában is keresztényekre támadtak az utóbbi időszakban.

Mindenek előtt tisztázzuk: a világ számos pontján ér konkrét támadás, terroristák által elkövetett merénylet keresztény csoportokat kifejezetten a vallásuk miatt.

  • Szíriában lényegében minden fegyveres csoport – kivéve az Aszad-rezsim hadseregét – kedvét leli a keresztények üldözésében, irtásában.
  • De hasonló - ha nem is ennyire durva - a helyzet Libanonban is, és a Távol-Kelet számos államában.

Nincs kibúvó, nincs egyrészt, másrészt – az ott élők valóban brutális vallási üldözésnek vannak kitéve. Ezen azonban egymilliárd forint aligha változtat.

Európában azonban nincs keresztényüldözés

- bármennyire is szívesen látná ezt a kormány. Sőt, ha már nagyon meg akarjuk kaparni a dolgot, sokkal inkább az iszlám vallásúak hitéletét igyekeznek korlátozni - elég a burka-vitára vagy egy imahely létesítése körüli hercehurcára gondolni.

És ugyan miféle megtámadott és üldözött keresztényeket akarnak támogatni Európában?

A válasz egyszerű: semmilyeneket. Egymilliárd forint nagyjából az államtitkárság működtetésének költségeit fedezi - nem akarnak ezek senkin segíteni.

(Talán rémlik még az ezer egyiptomi fantomkeresztény meséje.)

Ez az újabb pót-, pontosabban látszatcselekvés is a kvóta-népszavazási kampány szerves része. Bántják a keresztényt, gyere, és állítsd meg egy x-el! Mert Magyarország a kereszténység utolsó bástyája, a keresztény Európa védelmezője! (A „keresztény” az új „polgár” – hívószó, matrica, amivel minden elfedhető.)

Annyira keresztények ezek, mint Oszama bin Laden.

Azt ismerik, hogy:

Ha megdobnak kővel…,

… tartsd oda a másik orcádat,

szeresd felebarátaid…?

A mennyek országáról pedig rég lemondtak, inkább a harács és a vagyon e földi pokolban, minthogy a tű fokával próbálkozzanak.

Magyarország pedig épp annyira keresztény, amennyire polgári volt. E tárgykörben inkább elfogadjuk Várszegi Asztrik álláspontját, mint ezekét:

A keresztény Európa, keresztény Magyarország utópia, ábránd. Akik az ellenkezőjét hangoztatják, őszintén feltehetnék a kérdést: tényleg a kereszténységünket védelmezzük? Nem inkább a jólétünket, a kényelmünket és a biztonságunkat féltjük?

De mindegy, mint mond egy főpap, nem hallgatnak ezek senkire. A pápára se. Mert nekik még a pápa se elég keresztény.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9511681893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.20. 18:27:39

Van keresztény kultúra abban az értelemben, hogy rablásban, gyilkosságban ez abszolút világbajnok a kultúrák e nagyon is szomorú és nemtelen történelmi versenyében. A szaracénokat, albiakat, bogumileket kiirtó a keresztes hadjáratokra bíztató szentek, misztikusok és e háborúkat levezető nem egyszer "szent" királyok, az Amerikát kirabló konkvisztádorok, a rabszolga-vadászgyarmatosítók, a világháborúkat kirobbantók és végig csinálók, mind-mind a fehér, az európai ember, a keresztény nemzetek képviselői. A 20. századi folytatások: Hitler és Sztálin megsemmisítő táborai is, Hirosima és Nagaszaki borzalmai is, mind ebből a kultúrkörből eredtek. E borzalmak kigondolói mind - még Marx is! - "eltörölhetetlen jeggyel" megjelölt, megkeresztelt keresztények. A tőkés társaságok is, a harmadik világot nyomorba döntők is - java részükben - "keresztények".
Másodikul azok, aki a Pártállam indítására létrehozták a Békepapi Mozgalmat. Harmadikul, akik megrettenve a maguk és sokak várható szenvedéseitől, elindultak a Pártállammal egyezkedés útján.
Negyedikül azok, akik nem utasították vissza a titkos rendőrök ajánlatát: ha nem akar börtönbe kerülni, írja alá, hogy információkat gyűjt számunkra, s ha valakinek
elpletykálja ezt az államtitkot, akkor annak megsértésért tíz év börtönt kap. Mindezen
személyi lépések következtében az ÁVO úgy sétált köreinkben, mint saját palotájában.
Ratzinger bíboros. Indoktrinál. Két ujjával megfogva reverendáját
mondja: A rajtunk levő ruha mutatja, hogy azt kell tanítanunk, ami az egyház tanítása.
Összeszedem minden bátorságom és válaszolok: Nem emberi személyeket,
Magnó készülékeket kell a szószékre küldenie!

2017.03.20. 18:31:38

És hazánk dús keresztényei? Ez az ordas irigységek, az egymást harapás, a külön flótások szerencsétlen országa. A zsidó faj összes karjával emeli minden kis talentumát, nálunk minden igazi szellemi erő kétségbeejtően izolált és legtöbbször kiátkozott és sírig hajszolt. A zsidó sajtó mint egyetlen nagyszerű zongora, csodálatos összejátszással védi a faj érdekeit. Nálunk nemcsak a keresztény sajtóban nincs egység, de egy-egy orgánumán belül is mindenki külön járja a maga szellemi macsicsáját[2], vagy kékvókját[3] a keresztény kurzus vad kalamajkájában. Szabó Dezső 1907
süti beállítások módosítása