B1 blogcsalád



Ki mit nem akar október 2-án?

2016. augusztus 19. - ng.pontkukac

A cikk szerzője a blog alapítója.

szavazolap.jpg

Egyetlen más évben sem beszéltek annyit előre a születésnapomról a baráti társaságomban, mint idén. Nem valami titkos buli szerveződését hallgatom ki, nem, csupán a kvótareferendum körüli véleményütköztetések járnak csúcsra politikailag aktív érdeklődésű körökben. Rendszeresen megkapom a kérdést, hogy akkor most khm:

népszavazást nem akarsz mint a balosok, vagy terroristákat nem akarsz, mint a Fidesz?

Talán itt az ideje, hogy rendet tegyünk a fejekben, ugyanis

terroristákat nem akarni lehet úgy is, hogy közben ostoba, népszavazásnak álcázott, milliárdos kampányt SEM akarsz nézni a buszmegállódban a reggeli kávéd mellett

Az árnyalt gondolkodásra való hajlam csírája is kiveszik, ha nem állunk meg néha egy pillanatra, hogy az egyes médiatermékek olvasatát félretéve, magunk értelmezzük a híreket.

Minden játékban lévő párt álláspontja egyértelmű

Nézzük ezeket sorban:

 

  • A Fidesz természetesen nem akar kvótákat, de - és ez a lényeg - kvóták nem a népszavazás miatt nem lesznek. Ki gondolja azt komolyan, hogy Orbán Viktornak szüksége van bármilyen, a kétharmados kormányzásán túli felhatalmazásra ahhoz, hogy nemet merjen mondani a kvótás elképzelésre Brüsszelben? Ráadásul egy olyan tervről van szó, ami a "beszélnek róla" szintjén sosem lépett túl. Sem jogi, sem politikai esélye nincs annak, hogy a kvótarendszert be tudja vezetni az EU. Ha pedig be akarná vezetni, azt egy egyszerű parlamenti határozattal is el lehet utasítani, aztán lesz ami lesz.
  • És itt jön képbe az MSZP, mely párt szintén legfelsőbb szinten deklarálta írásban, egyértelműen, feketén-fehéren, hogy nem kér a kvótákból. Az értelmezési zavarokat az okozta, hogy az MSZP helyzete nehéz a kopaszos incidens óta, amibe tettlegesen csak ők mertek beleállni, ezt ne vitassuk el. Egyrészt az MSZP ideológiájából fakadóan semmilyen népszavazást nem bojkottálhat, másrészt a vezetőváltás közben nehézkesen sikerült elmagyarázniuk, hogy az nem bojkott, ha részt vesznek megfigyelőként a bizottságokban egy választáson. Az tartózkodás.
  • A Jobbik álláspontja kevés magyarázatra szorul: ők a kampányszagú népszavazást támogatva utasítják el a kvótát, mintha ez a két dolog kéz a kézben járna.
  • A DK - az MSZP-vel szemben - magát a népszavazást mint intézményt bojkottálja, és megfigyelői útján sem vesz részt benne. Ez pusztán egy másfajta demokrácia-értelmezést mutat. Más kérdés, hogy egy baloldali, liberális párt egy eldöntött népszavazást bojkottálhat-e egyáltalán anélkül, hogy saját elveivel szembe kerülne. De hát Magyarországon vagyunk és Gyurcsányról beszélünk, szóval ezt a dilemmát eresszük is el.
  • AZ LMP választotta a legkönnyebb utat: álláspontjuk szerint mindenki csináljon amit akar. Hogy részt vesznek-e a bizottságok munkájában a szavazáson, arról nem hallottunk egyértelmű álláspontot.

Nem a kvótarendszer bevezetése fenyeget

A lényegi kérdés tehát az, hogy az értelmetlen és veszélyes kvótarendszer elutasításához miért van szükség egy drága népszavazásra, mikor nincs is jogi formában ilyen tervezet az EU asztalán?

Nyilvánvalóan a Fidesz kampányérdekeit szolgálja a referendum,

és közben a tűzzel játszik. Mert az EU feltehetőleg megértette már, hogy nem vezetheti be sehol a kvótarendszert a tagállamok ellenállása miatt.

Az viszont valódi veszélyeket hordoz magában, hogy a Fidesz már több esetben EU-tagságunk fenntartását utasította el vezetői "magánvélemények" formájában.

Akit mélyebben érdekel, hogy mennyire nem akar az MSZP kvótarendszert, és hogy a Fidesz-KDNP mennyire nem tudja értelmesen megindokolni a referendum szükségességét, az tekintse meg az alábbi videót a témában tegnap estéről.

És bármit is bojkottálunk október 2-án, az ne a szülinapom legyen. Béke az Olvasókkal!

Németh Gábor, B1 alapító

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr810426862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legvidámabb holokauszttagadó 2016.08.19. 19:44:22

A lenyeg, hogy oktober 2. feltoroljuk a padlot a libsikkel.

Master. 2016.08.19. 20:43:11

A lényeg, hogy október 2-án lóf*sznyi ember menjen el voksolni és Orbán beégjen, mikor Brüsszelbe megy felvágni arra, hogy mennyien támogatják!

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2016.08.19. 21:05:29

aki nem megy szavazni és tesz egy nagy büdös x-et a nem mellé az hazaáruló.

nick papagiorgo 2016.08.19. 21:13:49

Ez a szavazás egyszerre külpolitikai és belpolitikai.
Külpolitikai azért, mert ha a "nem" ek győznek (azért valljuk be, kicsi az esély, hogy az igenek győznek), OV sikerrel mondhatja Brüsszelben, hogy az ország népének ez a kívánsága, és azt azért még a brüsszeliek is megértik, hogy az egy kormányfő nem fog szembemenni (mondjuk) a szavazók 70-80 %-ával.
Belpolitikai meg azért, mert a választókat mozgósítja. Ezt a funkcióját be is fogja tölteni. Sokkal többen fognak a "nem"-re szavazni, mint amennyien Orbánra szavaznának.
Viszont Orbán elmondhatja majd, hogy megkérdezte a "népet" és azoknak mi a véleményük. Ez legitimitást bizonyít neki (nem csak én mondom ezt, hanem a nép is). A szociknak pont ezek a hátrányuk, ők sose éltek ezzel a lehetőséggel (vagy ha igen, a népszavazási kérdéseik roppant hülyeségek voltak), tehát ők sose érezték annak szükségét, hogy a "nép" mellettük álljon egy-egy döntés meghozatalánál.A szocikkal ellentétben (akik szerint, ha most megszavaztál minket, négy évig kussolj) , Orbán igenis szükségét érzi, hogy néha-néha megkérdezze a népet, vagy reagáljon a kívánságaikra (pl. a netadó visszavonására). Kb ez az, ami Orbánt megkülönbözteti a szociktól.

ulpius66 2016.08.19. 22:27:39

Ott van az egész elbaszva, amikor egy önmagát demokratikusnak nevező párt a népszavazás bojkottjára hív fel!

Ettől a pillanattól kezdve ez a párt nem demokratikus!

Minden egyes választópolgár ÖNMAGÁTÓL dönthet úgy, hogy távolmarad a népszavazástól, de ez az ő egyéni döntése!

Az álláspontom szerint BÁRKI FELHÍVHAT BOJKOTTRA, KIVÉVE A MAGUKAT DEMOKRATÁKNAK NEVEZŐ PÁRTOK ÉS POLITIKUSOK NEM!

A demokratikus pártok maximum arra buzdíthatnak, hogy minden egyes szimpatizánsuk jól gondolja át a népszavazásos kérdést, és döntsön lelkiismerete szerint hogyan szavaz, illetve nem szavaz és otthon marad!

Ennyike.

Vili Doli 2016.08.19. 22:38:42

A lényeg az, hogy ha csak páran mennek el népszavazni, akkor is 5 MILLIÁRD forintba kerül ez nekünk.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.19. 22:39:20

@nick papagiorgo: "legitimitást bizonyít neki"

Az ország szétrablásához és lezüllesztéséhez se kell neki legitimitás. Minek kéne bármihez is?

Bajer Zsolt 2016.08.19. 22:40:51

A libsik annyira akartak a nepszavazast, hat most itt a lehetoseg. :))))))))))))

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.19. 22:41:52

@ulpius66: Aki nem szólít fel annek az alkotmányellenes, velejéig romlott, hazug, gyűlöletleltő népszavazásnak a bojkottjára, az nem demokrata.

Vili Doli 2016.08.19. 22:44:15

Természetesen a népszavazás kérdése is rossz. Bár ahhoz képest, hogy óriásplakátokkal próbálják hülyíteni a polgárokat, mi más lehetne?

A jó kérdés kb. így hangzana:

Akar-e Ön segíteni a bajbajutottakon? IGEN

Vili Doli 2016.08.19. 22:45:50

@atpijkamo116:
Ja, és azt is mi fizetjük.

kulcsar2011 2016.08.20. 01:03:00

@ulpius66: de ha értelmetlen a kérdés és még értelmes válasz sincs, akkor jogos a bojkott

nick papagiorgo 2016.08.20. 08:03:27

@atpijkamo116:
"Az ország szétrablásához és lezüllesztéséhez se kell neki legitimitás. Minek kéne bármihez is? "

Ó, dehogynem.
Tudod, sokan mondják pl, hogy Orbán egy diktátor. De ha megnézed, neki azért a demokratikus keretek igenis nagoyn fontosak. Értsd pl, a választást meg kell nyerni, és nagy fölénnyel, hogy azt mondhassa, hogy rá szavaztak. Továbbá itt van az internetadó meg pl. a vasárnapi zárvatartás, ahol a saját döntését is visszavonja, ha azt látja, hogy a nép ezzl elégedetlen, és csökken a népszerűsége.

Azon meg, hogy ki és mennyire rabolta le meg züllesztette szét az országot, elég sokat lehetne vitatkozni. Most az utóbbi időben egyetlen nagy "nemzetépítő" se jut eszembe :)

nick papagiorgo 2016.08.20. 08:10:12

@Vili Doli:
"lényeg az, hogy ha csak páran mennek el népszavazni, akkor is 5 MILLIÁRD forintba kerül ez nekünk. "

Ha már a költségoldalnál tartunk:
a szocik béna népszavazási kísérlete a földről is anyiba került volna, ha sikerül nekik összekaparni a nyomorult 200 ezer aláírást (ami mondjuk talán sikerült is volna, ha a földről nem a Blahán gyűjtöttek volna aláírást, olyan emberektől, akik földet csak cserépben láttak, hanem vették volna a fáradtságot, és elmennek vidékre :)

Ez van, ez a törvény. Ha valaki összeszedi a megfelelő számú aláírást bármilyen kérdésben, arról népszavazást kell kiírni. Ha ez egy évben ötször van, akkor öt népszavazás lesz. Ezen nem tudsz változtatni.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.20. 11:05:44

@nick papagiorgo: "ki és mennyire rabolta le meg züllesztette szét az országot"

Hát az utóbbi 6 év világrekord mélyrepülésében orbán szerepét nehéz vitatni. Az meg, hogy rákosi, kádár, Antal, és a többiek mekkora sikereket vagy kudarcokat éltek át, szemernyivel se csökkenti a felelősségét.

Ulászló a hibás! Meg az emút ezerév!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.20. 11:12:49

@nick papagiorgo: "Ha valaki összeszedi a megfelelő számú aláírást bármilyen kérdésben, arról népszavazást kell kiírni."

Elég szar ügy lenne, ha évente ötször lenne népszavazás az ingyensörről, ingyenvirsliről és társairól.

(Ne próbálj azzal érveni, hogy az ingyensörről való szavazás törvényellenes, mert ez a migráncsos fasság is az.)

Egyébként a balfasz szocik összeszedték a szükséges számú aláírást, még jóval többet is, mégse lesz belőle népszavazás, mert a fityiszesek elcsalták.

A vasárnapi boltzár ellen tuti lett volna elég aláírás, de abból se lett népszavazás. Szóval érvelésed mind a négy lábára sántít.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 08:24:08

"kvóták nem a népszavazás miatt nem lesznek"

Téves. A kvóták elleni harc egyik eszköze éppen a sikeres népszavazás.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 08:27:08

@Chris Kyle:

Magyarország nem az egyetlen tényező, hanem egy a sok tényező közül, melyek képesek megállítani Európa öngyilkosságot, a liberális diktatúrát. s a kisemberek elnyomását.

Fontos tehát a lehető legaktívabb részvétel a magyar népszavazáson!

Ha csak kevesebb, mint 25 % megy el szavazni, az Soros és a liberális oligarchák, a ballibák és az alnyomók, a brüsszeliták győzelme lesz. Hiába nyer többséges a népi szavazat.

Ha 25-50 % lesz a részvétel, az a nép győzelme lesz ugyan, de csak kis győzelem lesz. Szinte csak magyarbelpolitikai jelentősége lesz.

Ha viszont 50+ % lesz a részvétel. az világrengető esemény lesz.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 08:28:28

@atpijkamo116:

Ez a szétrablás című ballib mítosz már unalmas, senki se veszi komolyan. Valami új lemez kéne...

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.21. 11:08:18

@a BircaHang Média szerk.: Bazmeg valdemortnagyúr, ezt nem kellett volna. :))

Hetedik éve rabolják szét az államot, olyan hévvel, hogy Amerikába is elhallatszik. Az, hogy bármi becsületes embert kivet magából a Párt még régebben indult folyamat. Ángyán, Hadházy, ... csak szar alakok maradhatnak, ha elég ocsmány alakok, lovagkeresztet kapnak a fröcsögésért, mint bájerzsóti. A Hadházy minden héten bemutat egy különösen gusztustalan tolvajlást, nem fogy ki a muníciója.

Tudod mi az unlamas? A ti ballibsizésetek, emútnyócévezésetek. Az emúthatév alatt lezüllesztették az országot, sereghajtók vagyunk minden területen, a béka segge alatt lévő görögország után vagyunk, épkézláb ember menekül ebből a fertőből nyugatra.

Nekem ne ballibsizzél, semmi közöm a szocikhoz. Nincs szükségem arra, hogy a Kedves Vezető szólamait mantrázzam, saját gondolataim vannak.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.21. 11:10:45

@a BircaHang Média szerk.: Hát a gazdasági eredményekkel nem lehet villogni, villognak hát a generált uszítással, idegengyűlölettel. Világrengetően nagy fasság.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 13:28:02

@atpijkamo116:

Nincs rablás.A korrupció igaz. de ez megvolt más kormány alatt is. Amerika fő panasza csak az, hogy a magyar kormány nem jöveti az amerikai ukázokat kivétel nélkül, semmi más.

Nme az számít, hogy korrupt valaki, hanme az, hasznos-e az országnak a kormányzása.

Az ország az elmúlt 6 év alatt fontos fejlődést ért el, azaz a züllesztés csak ballib fantázia.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 13:29:14

@atpijkamo116:

Az ország megvédése nem idegengyűlölet.

A gazdasági eredmények meg nem rosszak most sem. Igen, nem volt drasztikus javulás se, ez tény, de ennek oka nem belföldi.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.21. 19:22:07

@a BircaHang Média szerk.: "A korrupció igaz. de ez megvolt más kormány alatt is."

Legalább elismered végre. Relativizálsz, de nem jött be. Nem feladatom a f@sz gyurcsányit védeni, de ő nagyságrendekkel kevesebbet rabolt, mint a szerelmetes orbánod.

"a magyar kormány nem jöveti az amerikai ukázokat"

Hazugság. Nincs amerikai ukáz, csak finoman figyelmeztették a kormányt, hogy nem kompatibilis a rablásuk a demokrácia és kultúrállam fogalmával. Az, hogy a szíjgyártó nem ért a diplomáciához, nem az amerikaiak sara.

"Az ország az elmúlt 6 év alatt fontos fejlődést ért el"

Az összes környező országra valóban igaz ez. M.o. viszont csúnyán leszakadt a videgrádi oszságokhoz képes, az unióhoz képest, Görögországhoz képest, a béga segge alatthoz képest. A tényeket hiába tagadod. Ha tízszer elmondod a hazugságodat, az hazugság marad, sajnálom. (Nem sajnálom.)

"Az ország megvédése nem idegengyűlölet."

Ez így van. Mátyás nem idegengyűlölt. Az orbánod viszont senkitől nem védte meg az országot. Igaz, nem is volt kitől megvédeni. Megvédés nélkül gusztustalanul uszít.

"A gazdasági eredmények meg nem rosszak"

Én se nevezném rossznak. A gazdasági eredmények TRAGIKUSAK.

"ennek oka nem belföldi"

Pedig de. A külső hatásokat nem kell szemlélni, elég, ha a szomszéd államokhoz hasonlítjuk a magyar gazdaságot. Ebben az öszehasonlításban csúful megbukunk, le van züllesztve az oktatás, egészségügy, bíróságok (bár azok még nem annyira), ügyészség (NAGYON), alkotmánybíróság, parlament, civilek, választási iroda, NMHH. A köztévé, TV2, sajtó, hírdetési felületek, szerencsejáték, földek, trafikok, anyámkínnya pártállami uralom alá került, sérül az összes szabadságjog, a demokrácia alapjaiban rendült meg, ez már csak egy tekintélyuralmi pártállam, pont mint kádár alatt, akkor is volt, hogy egynél több jelöltre lehetett szavazni. Egy pozitívum maradt, lehet szabadon külföldre utazni, de ez is csak betett a gazdaságnak, félmillió legdolgosabb munkáskéz hiányzik.

Minden szavad fordítottja igaz, vagy még az sem.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 20:32:55

@atpijkamo116:

Minden politikus lop, nyugaton is, azaz ez nem szempont, míg nem lép túl egy bizonyos szintet. Tehát a kérdés lényegtelen. MIndenki csak a politikai ellenfelét hibáztatja lopással.

Az amerikai kormányt akorrupció nem érdekli. Egy dolog érdekli őket: az amerikai érdekek figyelembe vétele. Orbán ellophatná az egész országot is, ha közben Amerika-hű lenne, még kitüntetést is kapna Washingtonban a kormánytól meg 10+15 "független" alapítványtól. Szóval ez komolytalan érv.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 20:43:48

@atpijkamo116:

"M.o. viszont csúnyán leszakadt a videgrádi oszságokhoz képes, az unióhoz képest"

Nem igaz,

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 20:45:45

@atpijkamo116:

"Az orbánod viszont senkitől nem védte meg az országot. "

Csak az iszlamista agressziótól.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 20:47:18

@atpijkamo116:

"A külső hatásokat nem kell szemlélni, elég, ha a szomszéd államokhoz hasonlítjuk a magyar gazdaságot. Ebben az öszehasonlításban csúful megbukunk"

A szint nagyjából ugyanaz, az egész régió le van amardva a nyugathoz képest. Az ok a nyugtai gyarmati rend.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.21. 20:48:27

@atpijkamo116:

"ez már csak egy tekintélyuralmi pártállam, pont mint kádár alatt, akkor is volt, hogy egynél több jelöltre lehetett szavazni."

Hülye vagy. Kádár alatt nem voltak szabad választások.

Ez valami ballib betegség a valóságot elferdíteni?

Master. 2016.08.21. 20:55:53

@a BircaHang Média szerk.: Remélem 25% alatt marad a részvétel és a demokrácia illetve az európaiság győz majd! Nyernek a diktatúra és a saját zsebre dolgozó Fidesz-oligarchákkal felett! Az lesz a becsület és igazság diadala a sötétség felett! Szurkoljunk érte együtt kedves Birca! .-)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.21. 21:08:06

@a BircaHang Média szerk.: Látom, a gazdaság állapotáról fikarcnyi fogalmad sincs, úgyhogy arra értelmetlen lenne reagálnom. Olvass, nézz sataisztikákat, nagyon meg fogsz lepődni, mennyire szarul állunk.

"Minden politikus lop, nyugaton is"

Ezt karja a fidesz veled elhitetni, és te beveszed. Nyugaton is vannak korrupt politikusok, de ott a tolvajlás a kivétel, míg a fidesznél a szabály.

"Az amerikai kormányt akorrupció nem érdekli."

Megint rosszul tudod. Az amerikai vállalatoknak tilos a korrupcióban való részvétel, ezért elemi érdeke az amarikaiaknak, hogy az ország, akivel kereskednek, korrupció mentes legyen. (Ugye érted, ha korrupció van, és ők nem vesznek benne részt, az erős hátrányt jelent.)

Hogy mondhatsz ekkora hülyeséget! Nincs iszlamista aggresszió, ergo nem is védett meg tőle orbán. Sírva könyörögne egy kis iszlamista agresszióért, ha tehetné.

Vagy modhatod, hogy megvédett a gyíkemberektől. Valóban, egy gyíkember sincs a Keletinél. :))

"Kádár alatt nem voltak szabad választások."

Pont ezt mondom. Most sincsenek.

Fideszes betegség a valóság ellentétét mondani pofátlanul. És a legsúlyosabb tüneteket mutatod.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 05:55:26

@atpijkamo116:

Kivétel nyugaton a tolvajlás? Nézd csak meg a Clinton-család és a Blair-család vagyonát elnökségük előtt és után, honnan a 20-szoros különbség? Persze, ott ez így törvényes, a korrupciót eleve legalizálták.

De ismétlem, nem ez a fő gond. Ha egy politikus jót tesz, jól politizál, az országát felviszi, akkor ez a bűn bocsánatos.

Kit szeretnél te inkább:
- korrupt politikust, aki az országa érdekében politizál?
- nem korrupt politikust, aki nem az országa érdekében politizál?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 05:56:13

@atpijkamo116:

"Az amerikai vállalatoknak tilos a korrupcióban való részvétel"

Papíron. A valóságban nem.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 05:57:08

@atpijkamo116:

"Nincs iszlamista aggresszió, ergo nem is védett meg tőle orbán. "

Azaz a röszkei támadás nem volt, s nem haladtak át Mo-on tavaly százezrek?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 05:59:23

@atpijkamo116:

""Kádár alatt nem voltak szabad választások."
Pont ezt mondom. Most sincsenek."

Most sincsenek? Mi nincs? Nem szavazhat bárki? Nem indulhat bárki? Nem lehet pártot alapítani? Tilos a pártoknak jelölteket állítani? Mert ez a szabad választás jellemzője.

Az, hogy a liberálisok nyernek NEM feltétlen eleme a szabad választásoknak.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 06:05:52

@atpijkamo116:

"Olvass, nézz sataisztikákat, nagyon meg fogsz lepődni, mennyire szarul állunk."

A gazdaságpolitikai adatok kommentelésének fő szabályai:

Ballib kormány alatt növekszik a gazdaság:
– fideszesek: ez csalás, hamisítás, egyébként is nem a kormány érdeme!
– ballibek: bravó, kormány!

Ballib kormány alatt csökken a gazdaság:
– fideszesek: a rohadék kormány a hibás!
– ballibek: ezek nemzetközi folyamatok, a kormány nem hibás!

Fideszes kormány alatt növekszik a gazdaság:
– fideszesek: bravó, kormány!
– ballibek: ez csalás, hamisítás, egyébként is nem a kormány érdeme!

Fideszes kormány alatt csökken a gazdaság:
– fideszesek: ezek nemzetközi folyamatok, a kormány nem hibás!
– ballibek: a rohadék kormány a hibás!

Mi a valóság?
Enyhe növekedés van évek óta kormányfüggetlenül, mely azonban nem olyan mértékű, hogy a nyugatot be lehetne érni reális időtávon belül. Az alapprobléma: a nyugat kisíbolja az ország által megtermelt hasznot immár 30 éve.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.22. 07:47:35

@a BircaHang Média szerk.: "röszkei támadás"

:)) Nagy kaland. Ennyit sikerült összekaparnod? Mennyi is volt a halálos áldozatok száma?

Egyébként direkt kezelték rosszul a helyzetet, hogy legyen miről beszélni. Sima provokáció.

"nem haladtak át Mo-on tavaly százezrek?"

Hányat regisztráltak szerinted? Szándékosan kevered a menekülést az agresszióval. Teljesen kimosta az agyadat orbán. Szánalmas.

"Kit szeretnél te inkább:
- korrupt politikust, aki az országa érdekében politizál?
- nem korrupt politikust, aki nem az országa érdekében politizál?"

Nagy fasságot mondtál, de akkor is válaszolok. Nem, nem legalizálható a korrupció, ha egyébként rendesen végzi a munkáját, hiába erőlteted.

Gyurcsányt nagyon akartam, hogy takarodjon, mert semmit nem csinált. Ha jobbá tette volna az országot, nem tudom, vajon akkor megbocsátottam volna-e a tolvajlásokat.

Az orbánnak akkor se bocsátanám meg, hogy a GDP 10%-át ellopja, ha 20% növekedést generálna az országnak. Akkor se bocsátanám meg, hogy tönkreteszi az országot, ha nem lopna. Nem fogom fel, miért örülsz neki, hogy szét is lopja az országot és ugyanakkor tönkre is teszi a gazdaságot. Nem vagy komplett.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 08:14:58

@atpijkamo116:

Várjuk meg, míg lesz halálos áldozat is? Nem jobb megelőzni azokat a problémákat, melyek manapság jellemzik a nyugat-európai nagyvárosokat?

Ne "meneküljön" senki Mo-on keresztül, ez a cél.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 08:17:45

@atpijkamo116:

Simán elismerem Gyurcsány kevés helyes cselekedetét, s számomra tizederangú szempont, hogy lopta a vagyonát.

Orbán lopása is hasonló eset.

Nyugaton legalizálva van a korrupció, az USA-ban pl. lobbizásnak keresztelték. Ismétlem: honnan van a Clinton-családnak 100-millió dolláros vagyona, mikor sosem végeztek semmilyen sikeres vállalkozói tevékenységet?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 08:18:46

@atpijkamo116:

"tönkre is teszi a gazdaságot"

Csak hát ez nem igaz. Még a gazdasági számai is jók. Ami egyébkéntnem számít, de most nem ez atéma.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.22. 08:28:19

@a BircaHang Média szerk.: "Ne "meneküljön" senki"

Legalább ebben egyetértünk. Rendezni kell a szíriai helyzetet. Nem is értem, miért hagyták az ISIS felfejlődését.

"elismerem Gyurcsány kevés helyes cselekedetét"

Kezdheted sorolni.

"Még a gazdasági számai is jók."

:)) Téged pont úgy nem érdekel a valóság, mint orbánt. Furán viccesek vagytok.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 09:12:16

@atpijkamo116:

Gyurcsány fő pozitívumai:
- keleti nyitás,
- Paks bővítésének terve,
- patikaliberalizáció,
- vizitdíj terve.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 09:12:49

@atpijkamo116:

A gazdaságpolitikai adatok kommentelésének fő szabályai:

Ballib kormány alatt növekszik a gazdaság:
– fideszesek: ez csalás, hamisítás, egyébként is nem a kormány érdeme!
– ballibek: bravó, kormány!

Ballib kormány alatt csökken a gazdaság:
– fideszesek: a rohadék kormány a hibás!
– ballibek: ezek nemzetközi folyamatok, a kormány nem hibás!

Fideszes kormány alatt növekszik a gazdaság:
– fideszesek: bravó, kormány!
– ballibek: ez csalás, hamisítás, egyébként is nem a kormány érdeme!

Fideszes kormány alatt csökken a gazdaság:
– fideszesek: ezek nemzetközi folyamatok, a kormány nem hibás!
– ballibek: a rohadék kormány a hibás!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.08.22. 10:04:25

@a BircaHang Média szerk.: "keleti nyitás,"

Pfff... ebből nem látok semmit.

"Paks bővítésének terve"

Ne a bűneit sorold!

"patikaliberalizáció"

Legjobb esetben felemás. Ennyit egy huszadrangú államtitkárnak is fel kéne mutatnia.

"vizitdíj terve"

Ennél nagyobb elbaltázást nem is csinált. Rossz ötletet nem kommunikált, és még jól bele is bukott.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.22. 10:13:11

@atpijkamo116:

Nem a politikai kommunikációt elemeztem, hanem az egyes lépéseket.
süti beállítások módosítása