B1 blogcsalád



Mészáros Lőrinc veszi meg a Leisztinger-szállodákat

2016. július 22. - nickgrabowszki

felcs.jpgA B1 blog úgy tudja, Mészáros környezetében tényként kezelik, a felcsúti polgármester tulajdonába kerülnek Leisztinger Tamás szállodái. 

Illetve azok nagy része, amelyeket a Jászai Gellért elnökölte Konzum-csoport egyik cége vesz meg. Hogy pontosan hány szállodáról van szó, az a sajtóbeszámolók alapján ellentmondásos: 13 és 19 közötti számok jelentek meg. Abban egyetértenek a tudósítások, hogy Leisztinger nem válik meg a lillafüredi, a szegedi, a hercegnovi és az ausztriai hoteltől.

  • Mészárosról már a tavasszal fölröppent, hogy beszállna a szállodabizniszbe: köze lehetett egy egerszalóki, egy mátraházai és ausztriai hotel megvásárolásához.
  • Májusban megnyitotta szállodáját Óbarokon, s hotelt építene Alcsúton is.
  • Az is fölmerült, amit most forrásunk megerősített, hogy ő áll a Leisztinger-féle szállodákat felvásárló cég mögött.

Ha ez igaz, az úgy lehetséges, hogy Mészáros - valamelyik cégén keresztül, hogy ne kelljen belevenni a vagyonnyilatkozatába - nyílt tőzsdei ügyleteken keresztül jelentős befolyást vagy akár

többségi tulajdont szerzett a Konzum-csoportban.

Ezt éppen nem cáfolja, hogy a Konzum-részvények tőzsdei árfolyama április óta megduplázódott. Ez mindenképpen nagyarányú tőkebevonásra, azaz felvásárlásra utal: Mészáros cégei a részvények felvásárlásával azok árát is felhajtották.

pelion.jpgA tapolcai Hotel Pelion is Mészárosékhoz kerül

A dolog a Leisztinger-cégek érdekeltségi körében sem volt titok: egy júniusi ankéton a szurkolók például azt firtatták a klub sportigazgatójától, hogy Mészáros a Hunguest után a DVTK-t is átveszi-e az eddigi tulajdonostól. Benczés Miklós (a felső képen még Felcsúton, Mészáros mögött) akkor tagadta, hogy Leisztinger megválna a Diósgyőrtől, de a kérdésben rejlő állítást

meg sem próbálta cáfolni.

A Nárcisz kutya által felderített hatvanpusztai Orbán-rezidencia ügye óta erős a gyanú és megalapozott a feltevés, hogy az egykori felcsúti gázszerelő és klubelnök utóbbi három évben szerzett többszázmilliárdos vagyona voltaképpen Orbán miniszterelnöké és az Orbán-családé, Mészáros csak vagyonkezelőként működteti az érdekeltségeket.

Ebből viszont nyilvánvalóan az következik, hogy a 19 (vagy 13, esetleg 17) szállodát voltaképpen Orbán Viktor vásárolta meg Leisztingertől, és azokkal Ráhel lánya játszhat majd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr838907730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása