B1 blogcsalád



Végre! Hatalmas siker ez a Fidesznek!

2016. április 13. - nickgrabowszki

3ok.jpgAz utóbbi eseményeit látva úgy kellett ez a magyar kormánynak és kormánypártoknak, mint egy falat kenyér. Végre valaki elismeri a Fidesz teljesítményét!

A Freedon House jelentése szerint 2016-ra már Bulgária is demokratikusabb lett Magyarországnál.

2015-höz képest a demokratikus kormányzás, a független igazságszolgáltatás és a korrupció terén tapasztalt romlást a Freedom House.

Magyarország minden vizsgált területen alulmúlja a régió átlagát:

  • a választások tisztasága,
  • a civil szervezetek helyzete,
  • a független média,
  • az igazságszolgáltatás függetlensége,
  • és a kormányzati demokrácia

is rosszabb, mint a hasonló helyzetben és a helyen lévő országoké.

Az FH szerint mára nincs különbség a Fidesz és a Jobbik között, és

Magyarország már csak részlegesen konszolidált demokrácia.

Az Alkotmánybíróság, az ombudsman és a bíróságok elveszítették a függetlenségüket, a sajtóé egyre (kiszolgáltatottság az állami médiavásárolásoknak, reklámadó), ha ugyan még van (Napi Gazdaság, TV2). A népszavazási kezdeményezőket kopsz bűnözők hiúsítják meg, lebegtetik a halálbüntetést, xenofób propagandát nyomnak (ha ugyan nem egyenesen nácit).

A Fidesznek még 2010-hez képest is sikerült majdnem egy osztályzatot rontania, noha a romlás azonnal megindult, amikor hatalmat kaptak.

Illetve nem is romlás ez, hanem javulás. A kormány nézőpontjából mindenesetre.

A korrupció, a független sajtó korlátozása, az igazságszolgáltatás kiszolgáltatottsága és a demokratikus kormányzás hiánya ugyanis nem véletlenül alakult úgy, ahogy:

ezek az Orbán-kormány és a Fidesz-KDNP hatalomgyakorlásának legfőbb prioritásai.

Ha lenne egy kis őszinteség Kovács kormányszóvivőben, akkor úgy kommentálná a jelentést, hogy fordítva kell nézni a listát. És ez nem pusztán egy hazug lózung volna: ők tényleg így gondolják. Nekik ez siker, hisz' ezek hozzájárulnak, ha ugyan nem biztosítják a további hatalmon maradásukat.

Innen gratulálunk a Fidesznek ehhez a remek teljesítményhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr958602796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása