B1 blogcsalád



Orbán Viktorral nagyon kicseszett az élet

2016. április 05. - nickgrabowszki

Tíz évig titkos, hogy miért van bevándorlási válsághelyzet.zombie-apocalypse.jpg

Pedig elvileg elég egyértelműnek kellene lennie. Vannak például törvényi feltételek (nem valami kommunista vagy két háború közötti csökevények, hanem tavaly hozta őket a Fidesz-KDNP parlamenti többsége), amelynek meg kell felelni, és akkor lehet migrációs válságot hirdetni.

  • Ha a menedékkérők száma egy hónap átlagában meghaladja a napi 500 főt,
  • vagy két egymást követő hónap átlagában meghaladja a napi 750 főt,
  • vagy egy hét átlagában a napi 800 főt.
  • Vagy ha a tranzitzónákban tartózkodók száma eléri az ezres nagyságrendet.
  • Valamint „bármely olyan migrációs helyzettel összefüggő körülmény alakul ki, amely valamely település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti”.

Ezek közül nyilván egyik sem áll fenn. Vagy ha mégis, akkor nem árulják el. A rendőrség és Bevándorlási Hivatal szerint 10 évig titkos, hogy milyen adatra vagy körülményre hivatkozva kérték a bevándorlási válsághelyzet elrendelését március 9-én.

Ez egészen abszurd.

Ez a fideszes-orbánista hatalmi logika.

  • Ha az adatok szerint nekik van igazuk, akkor nekik van igazuk.
  • Ha az adatok szerint nincs igazuk, akkor az adatok titkosak.

Ez már komolyan olyan, mintha a választás eredményét titkosítanák, ha nem ők nyernek.

A helyzet az, hogy Orbán Viktorral nagyon kicseszett az élet. A törököket az EU rávette arra, hogy ne engedjék Európába a szíriaiakat, a macedónok és a szerbek lezárták a határaikat, a nyugat-balkáni útvonal lezárult.

Nem mintha Magyarországot tavaly október óta, amióta lezárta a szerb után a horvát határt is, bármilyen módon érintette volna az ügy. Csak a magyar kormány szerint olyan emberfelettien veszélyesek a migráncsok, hogy akár még lezárt útvonalon is képesek közlekedni.

Orbán megnyerte a migránsok (aka. zombiapokalipszis) ellen vívott háborúját, most már nincs ki ellen hadat viselnie, pedig a támogatottság fenntartásához fontos volt neki a morális pánik, az össztársadalmi fenyegetettségtudat.

Ha nincs rettegés a migrációtól, meg a terrorizmustól, elillan a népszerűség, azt a látszatot kell tehát kelteni, mintha félni kellene. Ha ehhez hazudni kell, akkor úgy. Ha törvényt kell sérteni, akkor törvényt kell sérteni.

  • Olyat már láttunk, hogy a háborús propaganda az ellenség vereségét tényként kezeli.
  • Meg olyat is, hogy egy hatalom fiktív ellenség ellen visel hadat.

De az azért már mégiscsak hungarikum, hogy valaki akkor is az ellenség létezését állítsa, ha az a saját mércéje szerint sem jelent már fenyegetést.

Azt azért majd ne felejtsük el, hogy aki a saját maga által fölállított szabályokat is ilyen könnyen áthágja, ha a hatalma megtartásának esélyét kell megteremteni, mit fog tenni akkor, ha a hatalmat ténylegesen meg kell menteni.

Ha majd választások lesznek.

Az adatok mostani eltitkolása éppen nem arra mutat, hogy akkor majd sietnének nyilvánosságra hozni a nekik esetleg kedvezőtlen számokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr248568278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása