B1 blogcsalád



Itt a bizonyíték, hogy diktatúra van Magyarországon

2016. április 01. - Spectra

Bizonyítékot találtunk arra, hogy nálunk is alkalmazzák az úgynevezett Ellenség-Büntető-Jogot, ami egyértelműen a diktatúra meglétének bizonyítéka.dik.jpg

Az Ellenség-Büntető-Jogot gyakorló hatalmak tulajdonképp megszüntetik az "állam ellenségeinek" polgári jogait. Ez főként a dél-amerikai államokban bevett szokás, de hazánkban is lépten-nyomon felfedezhetjük ennek a jogi gyakorlatnak a burkolt meglétét. Nem kellett sokáig keresgélnünk.

Mi az az “Ellenség-Büntető-Jog”?

Az “Ellenség-Büntető-Jog” (Feindstrafrecht) jogi fogalmát Günther Jakobs német jogfilozófus dolgozta ki, amely nagy viharokat kavar. Az Ellenség-Büntető-Jog nem egyéb, mint a polgári jogok megszüntetése az állam ellenségeivel szemben, az egyéni emberi jogok hatályon kívülre helyezése bizonyos csoportokra való tekintettel. Az Ellenség-Büntető-Jog szerint az állam ellenségeire minden eszköz alkalmazható. Ennek folyományaként az ártatlanság vélelmét, a polgárjog egyik alapelemét hatályon kívül helyezik.

Minden magát demokratikusnak meghatározó állam tagadja, és rejtegeti az Ellenség-Büntető-Jog alkalmazását. Ugyanakkor az Ellenség-Büntető-Jog rejtett vagy nyílt alkalmazása a totalitarizmus felé igyekvő kormányok útján egy olyan mérföldkő, mely egyértelműen leleplezi és bemutatja a kormány/államfő szándékát a diktátorrá válás folyamatában.

Ellenség-Büntető-Jog szerint azok a polgárok, akik az állam jogrendszerét tudatosan visszautasítják és/vagy annak teljes vagy részleges megsemmisítésére törekednek, elveszítik polgári jogaikat, és személyiségi jogaikat is. Ide tartoznak a terroristák, megrögzött bűnelkövetők, és a Maffia tagjai.

Már maga az Ellenség-Büntető-Jog alkalmazása is vitatható. Az viszont pláne az, ha az állam pusztán politikai érdekből alkalmazza olyan személyekre, akik a legnagyobb rosszindulattal sem mondhatók terroristának vagy maffiatagnak. A BKV-ügyben úgy tűnik mégis ez történt, hiszen ebben az ügyben szintén tetten érhető az Ellenség-Büntető-Jog érvényesítése:

  • Terroristákat megillető letartóztatás

A BKV-ügyben már a letartóztatások is súlyosan törvénysértő módon zajlottak. Zelenák Tibor volt osztályvezető őrizetbe vételét például előbb közölték a tévéhíradóban, mint vele. Lelovics Ottó, Hagyó egykori sajtósa pedig mindenben együttműködött a rendőrséggel. Ennek ellenére mégis úgy vitték el a kihallgatásra, hogy nyomozók fényes nappal körülvették a belváros közepén, megbilincselték, pórázra kötötték és egy órán át álldogáltak ott vele.

  • Kényszervallatás

A pszichoterror alkalmazása kínzásnak minősül, tehát szintén alkotmányellenes. Ezzel szemben a BKV-ügy vádlottjait kényszervallatásnak vetették alá. A vádlottak a bíróság előtt elmondták, hogy legtöbbjüket arra utasították a nyomozók, hogy tegyenek - akár hamis tartalmú - terhelő vallomást feletteseikre, és így elkerülhetik a börtönt. Mint később bevallotta, Balogh Zsolt is csak azért találta ki a nokiás dobozos mesét, mert félt a börtöntől. “Nem vagyok hős, nem akartam mást, csak hazamenni.”- nyilatkozta. Horváth Évát, Hagyó sajtósát pedig előzetes letartóztatása alatt megalázták zsidó hite miatt. Illetve azzal ijesztgették, hogy amíg nem mond valamit Hagyó ellen, addig nem láthatja kislányát.

  • Mondvacsinált ürügy a vád

A nokiadobozos vád eleve mondvacsinált ügy, mivel kizárólag Balogh Zsolt ellentmondó vallomásain alapszik, aki pedig ugye a kényszervallatás során mondott terhelő dolgokat Hagyóra. Ráadásul a nyomozás alatt egyszer sem hallgatták ki azt a cégvezért, akitől a "nokiás dobozba pakolt pénz" származott. Ezek után pedig csak Hagyót vádolták meg, az állítólagos vesztegetőt nem.

  • A fogva tartás indokolatlan meghosszabbítása

A fogvatartás meghosszabbítása nem egyéb, mint „letartóztatás határozatlan időre”, ami szintén alkotmányellenes. Arról nem beszélve, hogy Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kilenc hónapos előzetes letartóztatását hónapról hónapra egy olyan adatra hivatkozva hosszabbították meg, amiről utólag kiderült, hogy nem is létezik.

  • Megfosztva a törvényes bíróság jogától

A BKV-per vádlottjait alkotmányba ütköző módon fosztották meg a törvényes bíróhoz való jogtól. A politikailag elfogult OBH elnök a pert ráadásul jogsértő módon kétszer is áthelyezte az általa választott bíróságra. Ennek folyományaként pedig - más hírhedt elszámoltatási perekkel együtt - másodfokon a hírhedten elfogult Szegedí Ítélőtáblán landolt az ügy.

A fentiek alapján kijelenthetjük tehát, hogy Magyarországon is egy rejtett - demokráciának álcázott - diktatúra uralkodik, amely különösen erőteljesen súlyt le a Fidesz politikai érdekeinek megfelelően, és ez a diktatórikus kormányzás nem riad vissza az Ellenség-Büntető-Jog alkalmazásától sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr348548396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emília Röszkei 2016.04.01. 14:48:01

A blogposzt egy túltolt bicikli. Ha nem erőlködne ennyire, hogy bizonyítsa a prekoncepcióját, talán még hihető tudna maradni. De így ... Ugyan !

Fenehorizont 667 2016.04.01. 15:31:11

elég fura diktatúra ez, mert a milliós olvasottságú, ellenzéki függetlencivil dezinformációs portálokon hetente 10 írás jelenhet meg arról, hogy a rendszer egy diktatúra.

KissGecihuszár 2016.04.01. 15:54:04

Annyi megjegyzésem lenne, hogy azért történt 1 s más a BKV háza táján az mszp-szdsz bűnbanda regnálása alatt, ennek a senkiházi szubcigány hagyónak a hathatós asszisztenciája mellett, ezt azért nem kéne egyrészt elrelatívizálni, másrészt quasi hősöket, szerencsétlen meg nem értett ártatlanokat kreálva valamiféle diktatúrát kiáltani. Az tutifix, hogy más, nálunk fejlettebb jogrendszerrel működő országokban az ilyen hagyóféle nettó bűnözők és vazallusaik Edmond Dantesi mennyiségű börit kapnak, teljes vagyonelkobzás mellett és ezért ott senki nem háborodik fel, sőt ezt veszik természetesnek, magától érthetődőnek! Csakhát, a hazai ballibsi "véleményvezérek" ahhoz szoktak hozzá, hogy anno a '90-es években pusztíthattak, rabolhattak, mutyizhattak, tehették tönkre milliók életét, komplett családok alól húzhatták ki a talajt mindenféle tarkólövés nélkül, ami - a lámpavasra történő akasztással egyetemben- bőven kijárt volna nekik, ugyanis a nálunk fejlettebb jogérzékű országokban a nettó HAZAÁRULÁST igen súlyosan büntetik!!

Weißkopf 2016.04.01. 16:12:30

@Fenehorizont 667: még nem diktatúra, csak demokratúra, ahogy Orbán nevezte 2006-ban az akkori kormány rendszerét. De a legjobb úton haladunk az igazi diktatúra felé: ha megszavazzák a terrorellenes törvényt (alkotmánymódosítást), máris teljhatalmat kap Bolse Viktor.

Weißkopf 2016.04.01. 16:19:43

@KissGecihuszár: Annyi megjegyzésem lenne, hogy azért történt 1 s más a BKK háza táján a Fidesz-KDNP bűnbanda regnálása alatt, ennek a senkiházi szubcigány orbánnak a hathatós asszisztenciája mellett, ezt azért nem kéne egyrészt elrelatívizálni, másrészt quasi hősöket, szerencsétlen meg nem értett ártatlanokat kreálva valamiféle diktatúrát kiáltani. Az tutifix, hogy más, nálunk fejlettebb jogrendszerrel működő országokban az ilyen orbán-féle nettó bűnözők és vazallusaik Edmond Dantesi mennyiségű börit kapnak, teljes vagyonelkobzás mellett és ezért ott senki nem háborodik fel, sőt ezt veszik természetesnek, magától érthetődőnek! Csakhát, a hazai jobboldali "véleményvezérek" ahhoz szoktak hozzá, hogy anno a '90-es években pusztíthattak, rabolhattak, mutyizhattak, tehették tönkre milliók életét, komplett családok alól húzhatták ki a talajt mindenféle tarkólövés nélkül, ami - a lámpavasra történő akasztással egyetemben- bőven kijárt volna nekik, ugyanis a nálunk fejlettebb jogérzékű országokban a nettó HAZAÁRULÁST igen súlyosan büntetik!! Ehhez persze valóban független ügyészségre is szükség volna, nem ilyen poltpetis bűnpártoló, ellenzékre vadászó bagázsra.

jágör68 2016.04.01. 16:27:22

Edward Snowden: az európai vezetés az NSA bábja

Udo Ulfkotte: a nyugati médiának a CIA mond tollba:

www.youtube.com/watch?v=sy9KFOVf8Ro

postimg.org/gallery/ii9xow8u/

Muzsikok közt 2016.04.01. 16:29:54

Hamarabb közölni a híradóban mint az érintettel milyen tv-t sért és ki szerint?

Majd ha ez is ott lesz tovább olvasok...

megtorolom 2016.04.01. 17:50:45

@Weißkopf:
Hát ez nem semmi!:))) Te még jobban mellémentél a történetnek, mint a poszt író! Örülnötök kéne hogy nem a Rákosi korszakban éltetek, illetve, akkor most nem kevernétek, a szezont a fazonnal. Legalább tudnátok, hogy mi a diktatúra.
a tévedéseidről meg jobb ha nem beszélünk, mert a kilencvenes években , még a jobboldal szinte nem is létezett, és a szabadrablást pont a volt MSZMP dicső tagjai hajtották végre. Hány éves vagy kisbarátom? Hagyjuk.

KissGecihuszár 2016.04.01. 18:05:37

@megtorolom: Ja-ja, ez tényleg nem semmi... Mitagadás, igen súlyos egyéniség ez a @Weißkopf elvtárs, gondolom egy vérbeli ballibsi kretenoiddal van dolgunk, aki még önálló gondolatok megalkotására sem képes, hanem nemes egyszerűséggel lenyúlja mások gondolatait és bizonyos szavakat kicserél és azt gondolja, hogy ő most egy hú, de magvasat kommentelt (1 méretes lófaszt, kispajtás!)

Weißkopf 2016.04.01. 18:14:14

Ha a Rákosi korszakban élnénk, akkor a hozzád hasonló jobboldali fazonok Recsken bányászkodnának. Kilencvenes években nem létezett jobboldal? És 1990-94 között ki is volt hatalmon? Ha jól emlékszem, az MDF-FKgP-KDNP uralta a parlamentet. (És Bolse Viktor még buzgó liberális volt.) Ők lettek volna ballibek? És a durva privatizációban ki járt élen? Talán Horn Gyula? Nyilván még nem éltél akkor, kis "barátom", vagy csak amnéziában szenvedsz.

Weißkopf 2016.04.01. 18:18:33

@KissGecihuszár: Mi az, fáj a saját faszságaidat visszalőve olvasni? Nem kis, hanem nagygecihuszár vagy, te vérbeli fidsztroll.

FikkFakk 2016.04.01. 18:34:09

Huha, micsoda diktaturaban elunk. Ez a cikk is az eletebe kerult az irojanak

inebhedj - szerintem 2016.04.01. 18:46:40

Ha jól értem, a szerző a Patriot Act és tsai honosítása kapcsán beszél diktatúráról?
Attól függetlenül, hogy egyetértek-e vagy sem, a poszt azt állítja, hogy az USA a világ vezető diktatúrája?

Afrika steht an der Elbe 2016.04.01. 18:55:56

Ha diktatúra lenne, az összes libsi Recsken törné a követ, aki ilyen cikkeket ír.

telkoe 2016.04.01. 18:59:51

@FikkFakk: Ez a cikk is az eletebe kerult az irojanak
Legalabb haromszor vegeztek mar ki emiatt. Ket kivegzes kozt meg meg jol el is nyomtak, mert itten kerem akkor fasizmus van, lathassa mindenki elvtarsak.

@inebhedj - szerintem: Ez mar tul a magas a ballibbant bamba csocseleknek. Ha az elvtarsak aszondjak hogy fasizmus van, akkor az van, nem kell okoskodni. Hova lenne a vilag ha mar egy jol idomitott ven kommer is gondolkozna?

Cuhavidéki 2016.04.01. 21:51:05

Bár dr.Ibolya Tibor szerint "...ma már sokszor a gyanúsítottak védekezési taktikájának részét képezi az eljáró nyomozók, vizsgálók ellen kényszervallatás vagy más bűncselekmény miatt tett feljelentés megtétele az illetékes ügyészségi nyomozó hivataloknál", az igazság az, hogy nagyon nehéz bizonyítani a kényszervallatás tényét, és ritkán lesz belőlük feljelentés vagy pláne kivizsgálás.
ibolyatibor.atw.hu/Sajat/3.pdf

A kényszervallatást alkalmazók tudatosan kerülik hangfelvétel készítését, vagy a nyomokat eltüntetik. A kihallgatási jegyzőkönyvek nem tartalmazzák a feltett kérdéseket, vagy nem az összeset. Az alkalmazott kezdetleges számítógépes technika lehetővé teszi a szöveg kronológiájával való játékot, a szöveg logikájának, koherenciájának manipulálását. Ha valaki mégis fogást találna, azt az ügyészség lehetetleníti el különféle indokokkal, akár a legmagasabb szinten.

Kimberly Clarck 2016.04.01. 22:31:02

minden nap oson a diktatúra, ez egyértelmű azt hiszem és köztudott
süti beállítások módosítása