B1 blogcsalád



Hét hír a hétről, amit el se tudtunk volna képzelni, hogy megtörténik

2016. március 19. - nickgrabowszki

Rövid volt a hét, és még nincs is vége, de ezalatt a pár nap alatt is tudott történni néhány olyan dolog, amire korábban gondolni sem mertünk volna.ovi0325.jpg

1. Hogy Orbán Viktor echte náci beszédet mond március 15-én.

Amiben parazitának nevezi az ellenzéket, annak pártjait és szavazóit, akik a gazdatesten élősködnek. Emellett belengette, hogy ha kell, egyedül is szétveri az Európai Uniót, de ezt rejtélyes okból végül nem tette meg.

A beszéd azonban leginkább arról marad emlékezetes, hogy az egész retorikai vonulata olyan abszurd hülyeség volt, ami még a legelvakultabb Fidesz-szavazónak is föl kellett, hogy tűnjön.

2. Hogy a hideg eső ellenére többtízezer ember vonul fel tiltakozni a kormány ellen ugyanaznap.

Az oktatás ügye már rég túlnőtt magán az okaktáson. A kormány szívesen engedett volna a tanároknak már egy hónapja is - csak a vereség beismerése nélkül tehesse. Meg is ígért mindent, leváltották az oktatási államtitkárt, de ez mégsem volt elég.

pedagogus-tuntetes.pngMost már bocsánatkérést, azaz nyilvános megalázkodást követelnek - végül is elvettek hat évet az életükből.

3. Hogy a kormány egyik verőembere ávós ügynöknek nevezi a kormány egyik alkalmazottját.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a keményen dolgozó kisemberek ötletgazdája és prototípusa Pukli igazgatóra bírta ezt mondani. Pukli már túlélte, hogy a Fidesz által tartott Zuschlag nevezze harcostársának (tkp. tolvajnak), de tehetetlen dühében a kormányoldalnak nincs más választása a karaktergyilkosságon túl.

Németh volt az, aki a múltkori diáksztrájk miatt addig jutott, hogy a szülőket a közpénzek felelőtlen herdálásával vádolta meg, mert azok nem mondták le a gyerekeik menzakajáját.

4. Hogy egy állami pénzből kitartott kereskedelmi tévé is beszáll a karaktergyilkosságba.

A névleg Andy Vajnához, a gyakorlatban Habonyhoz tartozó TV2 már Puklival is próbálkozott, de Juhász Péter Együtt-alelnökkel szembeni hadjáratával ért fel médiatörténeti csúcsokra.

Juhász Orbán ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot, tekintettel a hatvanpusztai birtokra és a rezidenciára, amelyik a vagyonnyilatkozatból is kimaradt, de a Habony-tv nem arra kíváncsi, hogy a miniszterelnöknek miért telik erre, hanem hogy az önkormányzati képviselő Juhásznak miért nem.

Nem érzi ön álszent dolognak, hogy ön egy híradónak dolgozik és amikor felvetem, hogy a miniszterelnök irreális módon vagyonosodott, 13 hektár területen él öt kastélyban, aminek felvásárolták az összes környező földet a környékén, akkor ön arról kérdez engem, hogy miből nincs pénzem, ahelyett, hogy a miniszterelnök vagyonosodásának mennének utána?

Juhász önmagában nyilván nem is érdekes, csak akkor lenne az, ha közölnék a nézőkkel, hogy olyan ember vádolja tisztességtelenséggel Orbánt, akinek magának is van vaj a fején.  De ez az, amit semmiképpen nem közölhetnek, és nem is közölnek.

Btw: a riporter, Kunfalvi Nóra oknyomozó újságírást oktat a Corvinus Egyetemen.

5. Hogy aki viszont nem paríroz, azt megpróbálják kivégezni.

Hiába szelídítette meg a médiatörvényt az Európai Bizottság 2011-ben, hiába meszelte el a reklámadót az Európai Bíróság 2014-ben, az Orbán-kormány nem tesz le arról, hogy kivérezteti a független sajtót:

Ha a kormánypárt jogszabályt ír egy piac szabályozására, az rendre a szabad verseny ellen hat, és hatalmi érdekeket érvényesít.

Miközben nincs az az állami pénz, amit ne tudnának a Magyar Idők, a Széles- vagy a Habony-birodalom felé csoportosítani például társadalmi célú hirdetésnek álcázott kormánypropagandával.

6. Hogy Habony áll a letelepedési kötvények mögött is.

Már az is erősen vitatható, hogy a magyar állam nem ad menekültjogot az arra rászorulóknak. Az meg jól rámutat a gondolkodásukra, hogy viszont elad magyar (tehát EU-s) állampolgárságot azoknak, akik meg tudják fizetni. De hát államérdek, minden pénzre szükség van - ezzel még magyarázható a dolog.

Azonban ezt a pénzt az állam egy az egyben átjátssza az útlevélvásárló és a magyar hatóságok közé beiktatott közvetítőcégeknek. Eddig azt sejthettük, hogy ezek a cégek biztosan komolyan összegeket tesznek az ingyenprofitért a döntéshozók magánzsebeibe. Ám most kiderült, hogy szó sincs erről: maguk a döntéshozók vannak a közvetítőcégek mögött. Legalábbis egyikük, a formálisan nem is kormány-, állami vagy Fidesz alkalmazott Habony. 

habony_vajna_gagel_fil_1.jpgA letelepedési kötvénynek nevezett útlevélbiznisz egy pénzgyűjtő akció volt, a közvetítő cégek 90 milliárd forintos extraprofitot tettek eddig zsebre. És családilag jó viszonyt ápolnak a miniszterelnök legfőbb politikai bizalmasával.

7. Hogy minden eddiginél tisztábban bizonyosodik be az NVI-nél történt választási csalás.

Erdősiné és a kopaszok nem ismerték egymást, csak véletlenül lett jó az előbbinek az utóbbiak magatartása. Ezt állapította meg a Kúria és a választási bizottság is anélkül, hogy megismerték volna (vagy meg akarták volna ismerni) az összes rendelkezésre álló adatot. Pedig az NVI-épületének térfigyelő kamerája nem valami nehezen beszerezhető bizonyíték lett volna, de mégse.

A kikerült felvételek azonban a napnál világosabban bizonyítják az összejátszást. Most aztán marad az a kínzó kérdés, hogy a fideszes polgármester felesége és a Fradi szekus kopaszok a kormánypártoknak kedvező akciójához van-e bármi köze a Fidesz-alelnök és -pártigazgató Fradi-elnöknek.

Sűrű hét volt. Sűrű tavasz vár még a kormánypártokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr68498758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2016.03.19. 23:17:05

Na ez így pont elég is volt erre a hétre.
Ne legyünk telhetetlenek, a jövő hétre is kell jusson valami.
Tegye el tartcsiba az első képet mindenki(a 2/3-ad), ha az unoka kérdezi miért, meg tudják neki mutatni:
-Nézd milyen nagyszerű államférfi, te nem hittél volna neki?
A menekültügyet viszont ahogy kezelte azt az érdemet nem veszem el tőle, ebben egyezett a véleményünk.
Viszont túltolták, nem volt egy Béla a közelbe ki leállítsa a kabát miatt.
Csak az a vég, csak azt tudnám feledni
Mondottam ember: küzdj, és bízva bízzál
Ránk fér most a bizakodás.
Valahonnan előkotorom a nagydorogi nagyságát és kiállítok egy értelmesebb opciót jómagam a fidesz ellen, mint ez a töketlen baloldal ha szükséges.
youtu.be/drN6kGiZF4A
Piros
Sárga
Zöld

siriq111 2016.03.19. 23:25:13

Marcius 15-en teljesen biztossa valt , hogy elhuzok innen. Valszeg orokre. Igy -1 adofizeto , -1 csalad . Igy kell ezt csinlani fideszesek. Rovidesen 8 millio ala csokken majd a lakossag letszama itthon. Innen mar nincs messze szlovakiai letszam.

siriq111 2016.03.19. 23:28:53

@siriq111: Nem csak en dontottem igy , hanem sokan masok is. Van aki az egesz csaladjat viszi. Legalabb a "munkanelkuliseg" hatalmasat fog csokkenni :D

E.Katolnai 2016.03.20. 06:54:47

Pukli Istvánnal kapcsolatban tudnunk kell, h Pukli apját eredetileg Puki-nak hívták és amikor ismerősei elmondták neki, h puki az a szlengben 'fingot' jelent, akkor hozzátett a nevéhez egy l-betűt.

Satyala 2016.03.20. 09:51:42

@E.Katolnai: Ennyi?
Hát husikám, ennél azért erőltessed meg magad egy picit jobban, mert ez a 6 éves fiam szintje!
Igaz már ő is érzi, hogy egy ilyen beszólás inkább neki gáz!
Próbáld elérni legalább egy 10 éves szellemi magasságait, mielőtt valamihez hozzászólsz!
Ja, hogy Fideszes vagy?
Az más!
Elérted a maximumot... :)

inebhedj - szerintem 2016.03.20. 11:03:27

Mondjuk az Orbán beszédet nem tudom ki és miért követi, de kiterjeszteném, mégis ki és miért követi bármilyen politikus beszédét bármilyen nemzeti ünnepen?

Ebből aztán elindulhatunk kideríteni, hogy lehet-e ezeknek a beszédnek a világon bármilyen hatása (mármint azon a belterjes körön túl, akik az előző kérdések alapján követőknek minősülnek)?
süti beállítások módosítása