B1 blogcsalád



Megelőlegezzük, hogy újabb szabadságharcba kezd a kormány Brüsszel ellen

2016. február 27. - nickgrabowszki

Meg kell szüntetnie a kormánynak a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos valamennyi irat általános titkosítását  - írja Jávor Benedekre hivatkozva a Magyar Nemzet.

Erre az Európai Bizottság (EB) kötelezte a magyar kormányzatot. Az erre vonatkozó törvényjavaslatot legkésőbb hétfőn be kell nyújtani a parlamentnek.

reaktor.jpg

A MN címe ("FÉNY DERÜL - Kiderülhetnek a paksi titkok") hurráoptimista. A kormány nemhogy nem fog benyújtani ilyen törvényt, de inkább

újabb szabadságharcba kezd Brüsszel ellen.

Lehet például népszavaztatni.

Akarja ön, hogy Brüsszelből mondják meg, mennyit lophatunk?

Nem ez nem jó, mert népszavazás csak az Országgyűlés feladatkörébe tartozó ügyekben rendelhető el. Na nem mintha a kvótaellenes blöff tekintettel volna erre. De azért legyen jóindulatúbbak, és próbálkozzunk ezzel:

Akarja ön, hogy Országgyűlés hozzon törvényt arról, hogy nemzetbiztonsági okokból titkosak legyen a Paksi Atomerőmű szerződései?

Ez meg értelmetlen persze, mert létező helyzetet konzervál. Persze pont ugyanilyen Erdősiné (illetve a Fidesz) kezdeményezése a vasárnapi boltzárról.

De mi ne bukjunk el ilyen könnyen. Lehetne pl. ez:

Akarja ön, hogy az Országgyűlés hozzon törvényt a Magyarország külkapcsolatait érintő gazdasági szerződések államtitokká nyilvánításáról?

Ez például megfelelő volna. Éppúgy nem lenne érvényes, mint a migránsgyűlölő blöff; értelme se volna, de lehetne vele húzni az időt, és szabadságharccá nyilvánítani a kormány politikáját. Addig se kellene kiadni a paksi szerződéseket.

Nem biztos, hogy ez a tökéletes ötlet, de a Habony-féle boszorkánykonyhában már biztosan

dolgoznak valami kolosszális blöffön,

mert hogy kiadni nem fogja a kormány a szerződéseket, ameddig van más választása is, abban biztosak lehetünk.

Ha nem volna a szerződésekben számukra valami kellemetlen, valami terhelő, akkor már feloldották volna a titkosítást, vagy eleve nyilvánossá teszik. Hiszen el akarnak titkolni valamit - ez nem is csak látszat. Ez tény.

Az információ hatalom. A hatalom pénz. Ha megtudnánk, hogy mennyit lopnak, vagy hogy mit adnak az oroszoknak Paksért, akkor nekünk lenne információnk, nekik meg nem lenne se hatalmuk, se pénzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr388423912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása