B1 blogcsalád3 kemény beszólás Németh Szilárdnak

2016. február 12. - Spectra

A bírói hatalom magas rangú képviselői egymás után szóltak be a fideszes Németh Szilárdnak, aki a Parlamenti bizottsággal akarja megvitattatni a a vörösiszap-katasztrófa, illetve a Hagyó-per  szerinte felháborító ítéleteit.

Úgy tűnik, a Kúria, de még az OBH elnöke sem gondolja úgy, hogy Németh jobban ért a büntetőjoghoz, mint az erre kiképzett szakemberek. Sőt, a harmadik idézetünk egy még lényegesebb forrásból származik.

nemeth_szilard_-2.png

(Kép: csepeliek.blog.hu)

Íme három beszólás Németh Szilárdnak:

"Kérem a többi hatalmi ág képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a bírói függetlenséget, és bízzanak a bírói felelősségben!"

Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke

„A minden külső befolyástól mentes bírói ítélkezés abszolút alkotmányos védelem alatt áll, ezért az ellentétes elvárást sugalló nyilatkozatok a jogállamiság alapját ássák alá. A bírói hatalom nyilvánossága és átláthatósága nem jelenti azt, hogy a bírák, bírósági vezetők egyedi, folyamatban lévő ügyekben elszámoltathatók. Az ilyen szándék ellentétes az Alaptörvény szellemével.”

Darák Péter, a Kúria elnöke

A harmadik “beszólás” pedig tulajdonképp nem is a bírói hatalom egy magas rangú képviselőjétől származik, hanem egy ennél is elsődlegesebb forrásból:

„Mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat (…) törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson (…) bírálja el. Senki nem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.”

„A bírák függetlenek, és csak a törvénynek vannak alárendelve, ítélkezési tevékenységükben nem utasíthatóak.”

Alaptörvény XXVIII. cikk

Sándor Zsuzsa: Jogászszemmel Ég az arcom című írásában pedig az alábbi kérdéseket tette fel az ügyészség munkájával kapcsolatban:

  1. Miért olyanok ellen emelnek vádat, akik ártatlanok?
  2. Miért nem követelik meg, hogy a nyomozások tisztességesen folyjanak?
  3. Miért Orbán Viktor határozza meg egy nyomozás irányát?
  4. Miért alapoznak vádakat egyetlen tanú – később visszavont – vallomására?
  5. De milyen alapon merészel „kihallgatni” egy parlamenti bizottság bírósági vezetőket vagy bírákat, ráadásul konkrét ítéletek kapcsán?

Elgondolkodtató kérdések, ám sajnos nem újdonság a Fidesz hozzáállása az igazságszolgáltatáshoz. 2010-ben hatalomra kerülés után szinte rögtön megalakították a 2006-os események vizsgálatával megbízott albizottságot, megszületett a Balsai-jelentés, majd az a törvény, amely jogerős bírósági határozatokat semmisített meg.

Az Orbánhű bírák pedig megkapták méltó jutalmukat: Fidesznek kedvező bírósági döntéseket hozó Szívós Máriát, és persze Balsait is alkotmánybíróvá választották.

Nagyon bízunk benne, hogy az OBH és a Kúria nem fogja hagyni, hogy

a Fidesz nevetséges módon megkérdőjelezze a bíróságok ítéleteit, és látványosan bábot csináljon belőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr288384156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.11.06. 11:22:52

„ A törvényről :Gyűjtemény

A törvény olyan, mint a pókháló, amely megfogja a kisebb állatokat, a nagyobbak azonban átjutnak rajta. A dongó beléje jutva széttépi, s kirepül belőle, a kis légy azonban fennakad benne.” Temesvári Pelbárt
.
„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!
„Ha hitvány gazemberek kerülnek magas polcra, amennyivel méltatlanabbak erre, ugyanannyival gondatlanabbak és felelőtlenebbek lesznek, s eltelnek esztelen hetykeséggel és vakmerőséggel” (Demokritosz — 41/48) I. e. valamennyi! Lásd Moszkva/ Brüsszel/ Tel Aviv helytartói!
Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. – privatizáció)

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak, melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter (Ma annyira szégyentelenek, vagy tudatlanok, mesterségük címerként hordják!) Sólyom elvtárs tiltja meg a privatizáció, ügyészségi felülvizsgálatát!

Aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, kit a szükség tyúkot rabolni kényszerített! Tiborc a Bánk Bánban!

2017.07.04. 09:13:17

De most komolyan, a vörös iszap károsultjainak , a Soros által elküldött pénzt is ellopta a fidióták kerge gyülekezete ? Igaz az csak 1 millió dollár volt. De a pénznek nincs szaga !!

Ja, és bizonyára azt hitték hogy nekik küldte a Soros, akinek kezét lábát és a seggét csókolgatták a " Gyuri bácsi "pénzén éldöglődő és kitartott csicskái ! Azok voltak az igazán szép idők !

öregedőbandi 2018.01.26. 17:55:37

jános 15.Elfelejteted bevenni a gyógyszeredet,vagy már nemhasnál a tudatmódosító?Irás ki erősebbet,mert bajok lesznek az agyadban,ha csak már nem késő!

kolompa lole 1111 2018.02.17. 05:45:29

Ennek az irritáló cigánypofának páros lábbal kéne beleszállni a pofájába.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2018.03.02. 18:38:01

@kolompa lole 1111: Látod, ez mutatja a magyar lakosság értelmi színvonalát. Amely pártnak ennyire értelmes és így néz ki az egyik elnökhelyettese, az csak a birkák között lehet kedvelt.

Katalin Kovancsics 2018.03.05. 11:28:34

Ez a vizfejű "bunkó szilárd" szakmai szóból nem ért ahhoz nincs esze. Csak azt tudja, hogy ki böfögje azt amit a gazdája a fejébe töltött.
süti beállítások módosítása