B1 blogcsalád



Belváros: szívességi lakáshasználó a polgármester öccse

2016. február 10. - pelikanjozsef

Kikerültek az internetre az ingatlanbotrányairól hírhedtté vált V. kerületi önkormányzat képviselőinek a vagyonnyilatkozatai is. Van olyan képviselő, aki annyira nincstelen, hogy szívességi lakáshasználó. Az alpolgármesternek sincs saját lakása.

szentgyorgyvolgyi.jpg

Nem szerepel immár Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármester vagyonnyilatkozatában az a Szerb utcai lakás, amit szuperkedvezményesen eredetileg az önkormányzattól vásárolt meg. A politikus lemondott róla, mivel kiderült, hogy már bérbe is törvénytelenül vehette.

  1. Továbbra is megvan az V. kerületi 99 négyzetméteres lakása,
  2. birtokol egy kisebb 31 négyzetmétereset a IX. kerületben,
  3. illetve bérlője egy XII. kerületi, 88 négyzetméteres lakásnak.
  4. Legelői vannak Bakonybél nevű faluban,
  5. és továbbra is három ló boldog tulajdonosa.

Tavaly nem írt a sajtó a megtakarításairól, de mostanra lett  több mint 4 milliója bankban és 12 milliója befektetési jegyekben. 24 milliós egyéb szerződés alapján fennálló követelése is van, illetve két autót birtokol: egy 1986-os Trabantot, valamint egy Mitsubishi Lancert. Szentgyörgyvölgyi havi jövedelme 747 900 forint, költségtérítést pedig 112 ezer forintot kap. 

A polgármester testvére, Szentgyörgyvölgyi Gábor jóval szegényebb:

egy nyamvadt negyed lakása sincs, viszont szívességi lakáshasználó a belvárosban és Szentendrén egyaránt.

szgyvg.jpgEmellett legalább két autóval tud ingázni a szívességi alapon használt lakások között, mert van két Ford Mondeója. Megtakarítása hétszázezer forintos, és felügyelő bizottsági tag az Aranytíz Kft-ben havi 220 ezer 500 forintért. Emellett pedig testvérvárosi tanácsnok havi 220 ezerért.

(Ez a pozíció egyébként a korábbi ciklusokban nem létezett. Az V. kerületnek egyébként kilenc testvérvárosa van a velük való kapcsolattartásért évi 2,4 millió forintért nem is tűnik olyan bonyolult feladatnak.) 

Böröcz László alpolgármester tavaly még szerepeltette bérleményét a vagyonnyilatkozatában, az ideiből immár ez kimaradt, így az azóta

a Fidelitas elnöki tisztségét is betöltő politikus lehetséges, hogy hajléktalan.

Böröcz egyetlen ingatlantulajdona egy alsóörsi, művelés alól kivont 3741 négyzetméteres telek, amin még egy sufni sincsen.

bl.jpgIngatlannak tehát híján van Rogán Antal tanítványa, de fizetésnek nincsen:

  1. alpolgármesteri fizetése 701 ezer forint,
  2. a Fővárosi Közterület-hasznosítási Társulásban tag havi 204 ezer forintért,
  3. illetve Parkolás Ellenőrzési Munkacsoport tagként 375 ezer 950 forint üti a markát.

A sok munkacsoport ülésre nem kell azért járnia, mert van egy 2008-as Ford Focusa.

(Böröcz egyébként szombathelyi illetőségű, ahol családja nagyot ment a trafikosztásnál: testvére cége 5 trafikkoncessziót nyert. Amikor ezt firtatta a sajtó, rendre azzal védekezett, nem foglalkozik családja üzleti ügyeivel. Arról azonban mélyen hallgatott, hogy nem csak a testvére, hanem a felesége is trafikkoncessziókat nyert, ahogy arról a mértékadó sajtóorgánumok közül elsőként az Egyenlítő blog beszámolt.)

Az V. kerületi önkormányzati képviselők közül az egyik legvagyonosabb továbbra is Pásztor Lajos, a tulajdonosi és lakásbizottság elnöke, aki több mint 21 éve vezényli az V. kerületi ingatlaneladásokat. Pásztor tavaly óta nem növelte ingatlanvagyonát.pasztor.jpg

  1. A politikus tulajdonosa egy belvárosi 72 négyzetméteres társasházi lakás felének, amelyhez 1999-ben jutott hozzá.
  2. Szintén ebben az évben került a nevére egy 39 négyzetméteres belvárosi lakás fele.

A legjobb éve azonban minden bizonnyal 1997 volt, amikor vett

  1. egy 27 négyzetméteres üzlethelyiséget,
  2. egy 105 négyzetméteres irodát,
  3. illetve egy 208 négyzetméteres kerületi pincét, mind-mind a belvárosban.

Még a kilencvenes évek elején szerezte (irhás kisiparosként) a vásárosnaményi árterületen, 200 négyzetméteres telken álló 144 négyzetméteres vityillóját, illetve az 1200 négyzetméteres telken álló 35 négyzetméteres solymári üdülőjét.

Jövedelmi viszonyai se változtak: van 165 ezer forintos nyugdíja, 357 ezer 400 forintért felügyelő bizottsági elnök a belváros városüzemeltetési cégének, illetve képviselőként és bizottsági elnökként további 200 ezer forint feletti összeget kap. A képviselő hiába kap több helyről pénzt, nem a spórolás bajnoka: 580 ezer forintnyi készpénze volt a bevallása kitöltésekor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr218380060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.02.11. 14:11:46

De hogyapicsábamán kaphat nyugdíjt is és "fizetést" is? Vagy "csak a fidesz"-re nem vonatkoznak a saját maguk által hozott törvények?
süti beállítások módosítása