B1 blogcsalád



Hát nektek aztán semmi jogotok felháborodni

2016. január 27. - nickgrabowszki

Kapaszkodjanak meg: oda jutott ez a világ, hogy egy közveszélyes elmebeteg osztja a sajtóetikai tanácsokat.

Merthogy zajlik az antihabonyista lázadás a jobber sajtóban. G. Fodor ízléstelen cikket íratott Tóbiásról, a feleségéről, meg a lányáról - ehhez nem fér kétség. Hiába migriztek, mint mindenki más is a jobboldalon, nem lett olvasottság. Kellett valami botrány. Ezért fizetik, ez a dolga. Tóbiás perel, neki meg az. 

Az mondjuk alap, hogy az államnak nem kellene közpénzből finanszírozni, hirdetésekkel kitömni saját állampolgárainak gyalázását.

De ilyen a trashmédia, ettől az, ami. 

Akinek nem teszik, amit művel, az ne olvassa. És nem csak emiatt az egy cikk miatt. Jóízlésű ember nem olvassa a 888-at, nem neki szól. De hogy a Fidesz propagandahadosztálya határolódjon el a saját zászlóaljától (G. Fodort Habony tartja, Habonyt meg Orbán), az már azért mégis álszentség. 

  1. Előbb a Heti Válasz  háborodott fel.
  2. Aztán a Magyar Nemzet.
  3. Meg a Magyar Idők.
  4. És végül a csúcs: a Magyar Hírlap.

A Fidesz szélsőjobboldali, UFÓ-hívő közlönye. Lovas, ifj. Thürmer és egyéb bogarak fóruma. Ráadásul a vezető publicistája, a közismert háborodott habzószájú.

Bayer Kurva anyátokat Zsolt kioktat valakit etikából, atyaég.

bay_1.pngItt tényleg megáll az ember esze. Ehhez azért pofa kell.

A transzcendes fajvédő fehér ember, aki szerint Merkel CIA-ügynök, Ferenc pápa gyilkos, mi ecsetférgek vagyunk, aki polgárháborút vízionál, aki olyanokat ír, hogy

Európát meg kell szabadítani ettől az iszonyattól. Ha kell, fegyverrel.

Akinél hemzsegnek a lealjasító fő- és melléknevek, mint a 

Horda, vadak, szenegáli bűnöző, eritreai állat, veszett kutya, tetvek, elhülyült döntéshozók, nyálfolyató idióták.

Vagy ez:

A puszta létezésetek is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb. Takarodjatok haza a teveszaros sivatagotokba.

A konzervatív újságíró. A kanmuszlim szó kiötlője.

Meg az ő fogalmai az újságírásról, illetve a létezés, viselkedés és beszéd helyes módjáról.

De a szélsőjobboldali heccsajtó tripperes kurvájának lázálmai és másfél évtizede folytatott ámokfutása nem váltott ki elhatárolódást. Az miként lehet, hogy a jobboldalon csak egy szőrös muff keltett felháborodást, emberek dehumanizálása, rasszizmus, antiszemitizmus, nettó náci szövegek viszont nem lépték át a szintet, amikor már szólni kell?

A jobboldali sajtó egésze (az állami médiától a 888-ig) sulykolja a kormánypropagandát, légbőlkapott állításokkal és összeesküvés-elméletekkel mérgezi a közéletet, valamint uszít a migránsok ellen. Nyíltan vagy áttételesen rasszista.

Egész embercsoportok dehumanizálása azért mégis sokkal súlyosabb ügynek tűnik, mint egy politikusfeleség amúgy nyilvános aktképeinek utánközlése.

gfg_2.jpgHa mégoly ízléstelen is volt. De attól valaki nem lesz ribanc, mert annak nevezik, ha amúgy nem az. Kultúrember nem nyit vitát ízlésről. Legfeljebb nem olvassa, ami nem tetszik neki.

Az a morális felháborodás, amit ez a jobber sajtóban kiváltott, na, az merőben indokolatlan. A 888 nem lett az online zászlóshajó, mint tervezték. De egy közületek. A jelentősebb ügyekben ugyanazokat a fél- és félrevezető információkaz terjeszti, mint ti, vagy egyszerűen nyíltan hazudik és uszít. Ne tegyetek úgy, mintha nem lenne közötök hozzá. Mintha ti konzervatívok lennétek, ők meg nem.

Mindannyian szimpla propagandisták vagytok. Harci sajtó. A hatalom szolgái. Transzmisszós szíj. Megannyi kurucinfó.

Ha Bayer rasszizmusa nem volt sok nektek, akkor G. Fodor gusztustalansága se legyen.

Ez már tényleg olyan, mintha a harci kutyák felháborodnának azon, hogy az egyik közülük megharapott valakit, és beárulják a gazdinál.

A gazdi meg majd nagyot néz (ha visszajön Mongóliából), és rájuk förmed, persze, hogy megharapott valakit. Ez a dolga. Ez a ti dolgotok is. És ezt is csináljátok. Bár ezek szerint nem is veszitek észre.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr648318210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na4 2016.11.26. 22:22:38

Költözz Molenbeek-be, vagy egy no-go zónába. Ott majd rájössz kiknek a hátsóját simogatod.
süti beállítások módosítása