B1 blogcsalád



Élesedik a fideszes belharc: Gulyás Gergely szerint Orbán nem jóízlésű ember

2016. január 25. - nickgrabowszki

A Fidesz is elhatárolódik saját habonyista nyaloncától. Ez azért elmondható, ha már a párt és a parlament alelnöke, Gulyás Gergely is azt írta, hogy 

A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé.

Ebből viszont egy érdekes dolog következik. Ha ugyanis Gulyás szerint jóízlésű embernek a 888-hoz nem lehet köze, és tudjuk azt is, hogy az Orbán-kormány, maga Orbán hány ponton kapcsolódik Habonyhoz, a Századvéghez, és a századvégesek által végzett 888-hoz, akkor abból az következik, hogy a miniszterelnöknek nincs jó ízlése. Azaz

Gulyás szerint Orbán Viktor nem jóízlésű ember.

gg_1.jpgGulyásról tudni kell, hogy Szájer líblingjeként kezdte, majd Kövér embere lett, de legkésőbb azóta, hogy Orbán tavaly decemberben a Fidesz alelnökei közé emelte, már a miniszterelnök kliensének számít. (Orbán  nem vette volna be, ha rendelkezik rajta kívül is valamilyen háttérrel; nem akarna egy Kövér-támogatót a testületben.)

Nem árt emlékeztetni, hogy Gulyás többszörös alelnököt nem zavarta

  1. a miniszterelnök buzizása,
  2. amikor a halálbüntetésről beszélt,
  3. a kormány xenofób propagandája és az uszítás.

Amellett, hogy vígan asszisztált az állam kormánypolitikává emelt kifosztásához, és szervilisen képviseli Orbán egyszemélyi hatalmának korlátlanná tételét, a szeme se rebbent, amikor azt bírta nyilatkozni, hogy "a sajtószabadság, a sokszínű tájékoztatás ügye Nyugat-Európában sokkal rosszabbul áll, mint Kelet-Közép-Európában".

Mondta ezt abban a szélsőjobboldali lapban, amelyben mindennapos az uszítás, a fajelmélet, meg az arabok dehumanizálása. Bayer gyilkolásra való felhívása összefér a polgári értékkel. Tóbiás feleségenek szőrös muffja nem.

Pedig az Orbán-kormánynak is van olyan tagja, aki az olimpiai ezüstérme mellett fazonra vágott fanszőrzete okán híresült el. De az legyen a legnagyobb baj, ha egy államtitkárnak jó segge vanHovatovább érthetetlen, hogy mi baja lehet bárkinek jó nők aktfotóival. Már a XXI. századnak is eltelt a hatoda.

Most akkor Gulyás alelnök a keresztény-konzervatív fundamentalista vonalat képviseli? Vagy éppen a Fidesz szocibarát, nagykoalíció-párti szárnyához tartozik?

Vagy csak egyszerűen álszent. A polgári értékekre való hivatkozás nyilvánvalóvá teszi, hogy itt Orbán láthatatlan udvarának belharcairól van szó.

  1. Van a Rogán-vezette propagandaminisztérium, Habonnyal mint szürke eminaciással, és a hozzá tartozó propagandavállakozásokkal, mint a Századvég, és annak online leágazásai, mint a 888.hu.
  2. És vannak a velük szembenállók, elsősorban Lázár és köre, meg a szürke jelentéktelenek, a veteránok. Most ide pozícionálta magát Gulyás alelnök: élére állt a csendes morgolódóknak. Nyilvánosan közölte, amit azok csak privátban mertek.

Csak nem kicsit mintha túllőtt volna a célon, és mint fentebb láttuk, olyat talált volna el, akit nem is akart. Már ezen Orbánt értve, nem G. Fodort.

gfg_2.jpgA 888 koboldszerű főszerkesztője Habony köreihez tartozik, ő mondta egy interjúban, hogy a 

A jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a „polgári Magyarország” hívószót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt.

Ugyanilyen termék a menekültügyi uszítás, amit a 888 is napról napra elkövet, meg a Tóbiáson elkövetett karaktergyilkossági kísérlet.

A G. Fodor nem is titkolja, ő és lapja is a rezsim apologétája, a rendszer ellenfeleinek agresszora. Amit tesz, az nem ideologikus, hanem racionális. Semmi személyes, pusztán harc a hatalomért, küzdelem az életben maradásért, meg a koncért.

Tóbiásnak, meg a szociknak voltaképpen jó hír, hogy már le akarják vadászni őket. Ez azt jelzi, hogy számolnak velük. Viszont aki 20 évvel korábbi aktfotók miatt ribancozza le az MSZP-elnök feleségét, meg aki azzal akarja denunciálni a politikai ellenfelet, hogy fogyasztott már kokaint, az rossz úton jár. 

Említettük már, hogy a XXI. századnak is eltelt a hatoda?

(Képek: ATV, Átlátszó)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr948311572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása