B1 blogcsalád



Ekkorát békemenetes még nem esett pofára

2015. december 15. - nickgrabowszki

Van az úgy, hogy semmi sem sikerül. Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a Békemenet és a Magyar Gárda atyja a németországi menekültáborok belső életét érintő, Magyarországon rettentő releváns hírek között megosztott egy viccet.

Ezzel a sokatmondó, lényegretörő kommenttel:

migráció.

És ebbőI majd mindenki érteni fogja, mi is itten a tanulság. Itt a vicc:

migrvicc.pngA vicc nem rossz. Korábban magyar-román-erdélyi verzióban volt ismert. A fönti valószínűleg az eredeti lehet. Napok óta keringett már, mire eljutott Bencsikig. De arra persze nem volt elég idő, hogy a Népszabadság Pártélet-rovatának egykori oszlopos tagja is fölfogja: 

a vicc éppenhogy a fehér xenofóbiát gúnyolja.

Esetleg még a keresztény, fehér férfiak felsőbbrendűségének korlátaira mutat rá. Meg a "ki volt itt előbb" kérdésének értelmetlenségére. Bár ha egy viccet magyarázni kell, az már régen rossz. De ezek után nem világos, hogy

  1. a rezsimszolgaság mellékhatása-e a nettó idiotizmus;
  2. vagy eleve értelmileg zavartnak kell lenni ahhoz, hogy valaki kormánypropagandista lehessen.

Persze az is lehet, hogy mi értjük félre a viccet.

Esetleg az önirónia éppen újabb fordulatot jelez Bencsik karrierjében. Vagy csak annyira belérögzült az amerikaiak elleni propaganda még a '70-80-as évekből, hogy föl se fogta, csak annyit látott, a vicc szerint már megint az imperialisták veszítettek.

De ez mit sem számít: Bencsik (és a Fidesz) hívei vadul lájkolják és osztják a képet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr118175052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toadwart66 2015.12.15. 21:21:48

Bencsik főszerkesztő a viccel arra akart utalni, hogy az amerikaiak olyan buták, hogy nem is tudják azt, hogy Mexikóban spanyolul beszélnek. Elképzelhető, hogy ő sem.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.16. 05:45:38

A vicc lényege: a liberális nézetrendszer nevetséges.

bögöbö 2015.12.16. 13:08:27

@bircaman szerkesztő maxval: Te kis perverz, mindenről a liberálisok jutnak az eszedbe?
süti beállítások módosítása