B1 blogcsalád



Két rabbi átesett a vak komondor másik oldalára

A szentgotthárdi polgármester csak megérteni vélte az idők parancsoló szavát

2015. december 01. - Egyenlítő blog

Természetesen a szentgotthárdi fideszes polgármester nem úgy gondolta, hogy a zsidók csinálták a párizsi merényletet „bizonyos üzleti körökkel” összefogva, hanem úgy, hogy a zsidók csinálták, „bizonyos üzleti körökkel” összefogva. Vagy valami ilyesmi.

Persze, amikor kitörik a botrány, hogy mégis mi a fenét tetszik össze-vissza beszélni, akkor jön a magyarázat, hogy nem is úgy volt. Terikét nem megütöttem, csak átesett a vak komondoron. Tudjuk. Huszár Gábor szentgotthárdi fideszes polgármester végülis nem mondott olyan nagy újdonságot.

Mióta közismert, hogy a zsidók keresztény szűzlányok vérét veszik és maceszba sütik, azóta nyilvánvaló, hogy minden galádság tőlük származik.

Tudja ezt az internet népének egy jelentős része is, hiszen az efféle híreket megosztó portálok végtelen számban tenyésznek az egyetértő kommentek mocsarában. (Képzavar, de azért, mert a zsidók ellopták a fogalmazási képességemet is.)huszar.jpg

Ez van, egy olyan országban élünk, ahol egy kormánypárti polgármester simán mondhat, hihet ilyesmiket.

Semmi gond, nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább.

Ha jövő héten kitör a kolera, akkor az nyilvánvalóan a zsidók miatt lesz. Ahogy már ideje lenne egy alapos orvospörnek is, mert amilyen állapotban a magyar egészségügy van, azt tuti, hogy a zsidók rontották le, hogy így emésszék el a derék magyarokat. Mert a mi Viktorunk nyilván nem ilyen.

Ha kicsit tágabb összefüggéseit vizsgáljuk e veretes kijelentésnek, akkor figyeljük meg, milyen érdekes, hogy miközben a korábban virtigli antiszemita Jobbik próbál egy kicsit visszafogottabb lenni (Na, azért afféle ifj. Hegedűsök, Novák Elődök és egyéb zabolázhatatlan elmék még mindig ott kódorognak a társaságban), addig a Fidesz jobbról előz és a legalpáribb idegengyűlölet sem idegen időnként tőle. Szóval, a szentgotthárdi helyi vezető lehet, csak megérteni vélte az idők parancsoló szavát, s azt gondolta,

most már nem csak lehet, hanem kötelező is.

OK, rövidesen magas színvonalon megmagyarázza, hogy nem is úgy gondolta, csak két rabbi éppen átesett a vak komondor másik oldalára, azért értették félre a dolgot. Amúgy nincs neki semmi baja a zsidóval, van ám neki zsidó barátja. És az sem robbantott, meg lövöldözött Párizsban, úgyhogy pert indít mindenki ellen, aki róla azt terjeszti, hogy amikor azt mondta, hogy a zsidók, az antiszemita megjegyzés lett volna. Dehát azok is sokféle emberek, simán lehet köztük terrorista, sőt még bankár is.

Nem úgy gondolta. De azért nem csak a szentgotthárdi helyi alakkal van baj.

homan.jpgMiként higgyük el annak a pártnak, hogy ő nem olyan, amelyik Hóman Bálintnak fog erőnek erejével szobrot állítani. Hóman Horthy-korszakbeli hosszú minisztersége alatt igazán sokat tett a zsidók tönkretételéért, kirablásáért, társadalom peremére szorításért, azért a közhangulat kialakításáért, amelyben végülis

meg lehetett ölni annyi magyar állampolgárt.

Lehet, hogy a szentgotthárdi megjegyzés csak egy kínos malőr, afféle nyelvbotlás. De ami most Székesfehérváron történik, az nemzetközi méretű botrány. Nem pillanatnyi elmezavar. A Navracsics Tibor vezette minisztérium pénzt ad a szoborhoz.

Az, hogy a helyi fideszes önkormányzat felállítja egy ilyen ember szobrát, az nem a zsidók elleni nyilvánvaló uszítás csak. Nem bizony. Ez a demokrácia, a jogrend, az emberi egyenlőség elleni nyílt hadüzenet,

minden magyar állampolgár arculcsapása is.

Talán még vissza lehet lépni. Szép gesztus lenne, hogy a szentgotthárdi bocsánatkéréssel együtt bejelentenék, hogy az a szobor sem készül el.

Ha elmulasztják ezt és ezeket a lehetőségeket, akkor tudjuk, lehet hogy nem mondják, de körülbelül a többiek is azt gondolják ebből a társaságból, mint szentgotthárdi kollégájuk.

Dési János

(Képek: nyugat.hu, tényleg.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr848129888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.12.01. 13:54:34

Ez a Huszár nekem ballib provokátornak tűnik...

mortullus 2015.12.01. 19:27:41

Most is annyira a peremén vannak a társadalomnak a mózeshitűek, hogy mindjárt sírni támad kedvem...
süti beállítások módosítása