B1 blogcsalád



Szerencsen már se cukor, se csoki, se csokitorta, ellenben egy körforgalom közepén, a hatalmas, EU-s pénzből felhúzott kapu mögött kettős kereszt, hármas halom díszeleg

2015. október 16. - Csák Gergely

Szerencs városában 1923-ban a Magyar Cukoripari Rt. megépítette csokoládéüzemét. A szerencsi kakaó és cukor tehát közel száz éve híres Magyarországon, két kis bakugrással:

  1. a gyárat államosították 1948-ban (a németek fel akarták robbantani az egészet, mikor az oroszok felszabadítottak bennünket),
  2. majd privatizálták 1991-ben.

A privatizációval és az EU-s csatlakozásunkkkal a gyárat szépen leépítették, a magyar cukornak leáldozott. (Érdemes ezt a cikket az MNO-n elolvasni a magyar cukoripar leépítéséről, vagy ezt az Indexen.)

Mostanra a Nestlének maradt Szerencsen (talán épp a gyár területén) kis termelő egysége, a 10 ezres városban 480 főt foglalkoztatnak. Pont most nyáron adták át az új gyártósort, így jött ki a 480 ember.

A cukorgyárból mementónak a két hatalmas kémény maradt meg, amelyek üresen állnak és a régi korok dicsőségét őrzik:

valaha Szerencsen, még az '56-os forradalom idején is, 28 ezer tonna cukrot gyártottak.

szerencsi_cukor_kemenyek.jpg

2009-ben fel is robbantották az egészet

A privatizációval és az EU-s csatlakozással több (tíz)ezer ember vesztette el a megélhetését a cukoripar leépítése miatt. Az akkori kormányok (nevesítsünk: Antall-kormány, Horn-kormány és Orbán-kormány) boldogan mentek bele úgy privatizációba és az EU-s csatlakozásba, hogy tudták, a magyar cukornak (és sok ezer ember megélhetésének) megássák a sírt.

Manapság a cukorgyártást nem érné meg újra feléleszteni, hiszen elárasztotta Magyarországot az olcsó, külföldi cukor, amivel nem tudunk versenyre kelni.

Poén 1: Szerencsen ma nem lehet csokitortát kapni

Manapság, ha az ember bemegy a volt cukorgyárral szemben lévő két cukrászda bármelyikébe, az ott lévő személyzet öt percet váratja az arra tévedő szerencsétlent (nem szoktak hozzá, hogy valaki vásárolni szeretne), majd kiderül, hogy a sütik régiek és állottak. De legalább drágák. A sors bizarr fintora, hogy a csokigyártól ötven méterre, egész Szerencsen nem lehet manapság csokitortát kapni. (Vagy csak mi voltunk ott rosszkor.)

A munkanélküliség akkora, hogy Szerencs város azt is hatalmas hírként harangozza be a saját honlapján, hogy a Nestlé 100 munkahelyet teremtett a gyárban.

Poén 2: Zemplén kapuja-emlékmű 102,5 millió forintért 

A Zemplén kapuja nevű emlékmű, a város 2,5 millió forinttal, az EU 100 millióval szállt bele, az előző polgármesternek, Rónavölgyi Endrénének nagyon tetszik. A mostani polgármester, Koncz Ferenc (Rónavölgyi utóda) viszont azt mondta az RTL Híradónak: ez egy rossz beruházás. Nézzük meg a videót, és utána jön a poén 3. Addig ízlelgessük: 100 millió forintot kapott a város erre. 

Poén 3 : kettős kereszt, hármas halom

Koncz Ferenc annyira rossz beruházásnak tartotta a kaput, hogy csináltatott magának is egy emlékművet. Ő is be akarta írni nevét a város történelmébe, ezért építtetett egy kettős keresztet hármas halommal a kapu mellé a körforgalomba:

a-kettos-kereszt-mar-aszon.jpg

Arról nincs információnk, mindez mennyibe került a városnak. 

Nem baj, elvtársak, ha már munka, termelés, cukor nincs, akkor legyen valami! Így mulat az igaz magyar!

gorog-kereszt-szerencsen01_szon.jpg

Képek forrása: Szabolcs Online, Észak-Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr847973743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buchhalter 2015.10.17. 10:51:46

A poszt rövid,de benne van minden és mindenki.A ptivatizáció vagy népiesebben gengszterváltás ezt hozta.A magyar átlag ember hülyítve volt , hogy az oroszok elzavarásával és az EU-s csatlakozással eljön a kánaán.Persze ezt mind elhitették a volt posztkomcsi országok lakóival is.Ehelyett mi történt például nálunk : az USA által is elismert hatékonyságú 80-as évekbeli mezőgazdasági TSZ -k szétverése(becslések szerint 100 000 ember vesztette el a munkáját),a húsipar szétverése(idióta EU-s szabályok)Több ezer hentes mehetett nyugatra és kiderült,hogy sokszor ott is átverték őket a bérekkel akik nem egy esetben helyi őslakosok voltak(német,osztrák stb).A világhírű pécsi kesztűgyár szétbomlasztása(pár ezer ember munkája)A Mahart és a magyar hajógyártás szétverése,egy svájci cégcsoport vette meg,de csak azért ,hogy lerohassza.Külföldön is elismerték a magyar hajól minőségét!Becslések szerin 6000 ember munkája lett oda és megszűnt a hajómérnöki képzés legalább 6 éve.Még pár név , vagy ágazat amik jó szakemberekkel nyereségesen termelhettek volna csak az EU érdekeivel ellentétes volt: Győri kekszgyár(Danone megvette és a termelést leminimalizálta létszámmal együtt).Ganz járműszerelvénygyár( érdekes ,hogy az Egyiptomban futkározó magyar villamosokról mai napig ódákat zengenek az ottaniak.Bútorgyáraink exportra termelő fegyvergyáraink stb.Lehet ekézni engem de sajna az EU több kárt okozott nekünk ,mint az egykori megszállók.Én így látom.Sőt, szétverték a katonaságunkat és a határőrségünket is.Ha egy kicsit is belegondolunk ép ésszel és megnézzük az elmúlt évszázadokat a nyugati hatalmak is csak kihasználtak minket az oroszok is.Legalább nálunk a népeségfogyást egy kicsit be lehetett fékezni.ha megnézem Romániát, vagy Szerbiát félelmetes adataik vannak.Ki megy a sok hazánkfia is (én is megpróbáltam asszonnyal) és ott is csak lehúznak ,vagy nagy kegyesen alja munkát kapsz helyben nevetséges pénzért amiért a többség vigyorogva gazsulál.A végére ennyit : talán nem kéne aprópénzért eladni a büszkeségünket és néha keményen oda kéne csapni a nyálcsorgató hiénáknak akár hazai politikusok azok ,vagy külföldi érdekképviseletek.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.10.17. 11:15:08

@Buchhalter: meg nem nyáladzani kellene és az EU és a nyugat ülepét mosdatni a nyelvünkkel, hanem dolgozni a családunkért, az országunkért és a jövőnkért.

Ezt hozza a globalizmus szerte a világban. A karvalytőke gombokért foglalkoztat kínaiakat, vietnámiakat, indiaiakat, négereket, ahol pedig helyi vállalatok lennének azokat pedig pusztítja, mert versenyt jelentenek. Így lehet elérni, hogy minden termelés pár globális szörnyeteg kezében öszpontosuljon, az átlag ember pedig még annyit se érjen, mint a szolga, mert azt legalább adták vették és kellett valakinek.

val 2015.10.17. 11:17:42

Ez jó, az ötvenes években egy Rákosi (Rosenfeld) nevű zsidó államosította a magyarok vagyonát, ezt a kilencvenes években pár bűnöző privatizálta, majd 2015-ben kiáll egy egyenlítős majom és ocsmány módon magyarozik a cukorgyár hiánya miatt. Priceless.
Azt hiszem rád szokták mondani: hígmagyar. (Valójában csak hígfos, de ezt hagyjuk.)

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.17. 11:50:45

Tisztázzuk.

Részben elprivatizálták Antall Józsiék 1991-ben a Szerencsi Cukorgyárat.
Horn Gyusziék alatt 1995-ben, teljesen elprivatizálták (többségi tulajdon jogok eladása).
Majd Gyurcsányék alatt bezért 2008-ban bezárták.

Részeletek:
hu.wikipedia.org/wiki/Szerencsi_cukorgy%C3%A1r

És te sírsz két ettől a történettől tejesen fühhetlen EU-s beruházás miatt, csak azért mert az kereszteket merészel ábrázolni.

Hihetetlen mennyire elborult és agyatlan a ballib írástudók maradék tábora.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.17. 11:53:14

@Buchhalter:

Szétrabolta az ex-MSZMP-s garnitúra az országot privatizáció címszóval, miközben reklámozták a "Nyiss te is Cukrászdát Bécsben" maszlagot, kiegészítve az "Állam Rossz tulajdonos" mantrával.

A régi privatizáció nyertesei ma is mind részei a klientúrának.
Mindkettőnek.
Gyurcsánytól kezdve, a Bajnai családon keresztül, Orbán apjáig.

monddazigazatmar 2015.10.17. 12:10:44

Nos, fogalmam sincs, hogy a két polgi kiféle - nem is érdekel.
Szóval az EU 100, a város 2,5 milliót tett abba az emlékműbe.
A város 2,5 millájából nyilván hatalmas, életeket megváltoztató dolgokat tudott volna a vezetés csinálni. Nyilván új gyárak tucatjai és munkahelyek ezrei nyíltak volna, esetleg szétoszthatták volna a nélkülőző tízezer ember között, fejenként 250 forintot. Egész más lenne Szerencs.

Nem azon kéne hőbörögni az EU-seggnyaló ballibáknak, hogy a nagyságos EU ilyen szarokra ad pénzt, de mondjuk fontosabb dolgokra nem? Hogy valahogy csak olyan pályázatok vannak ami térkövezés meg emlékműépítés meg ami a németeknek jó?
Ezek legalább építettek egy ilyen akármit, nyilván helyi emberek dolgoztak rajta, ennyivel is több pénzhez jutottak.

bbwd 2015.10.17. 12:26:51

szerencsétlen idióta poszter, hogy tartoznak össze ezek a dolgok?

hogy jön a kapu a cukorgyárhoz? meg a kettős kereszt? netán nem a szocialisták privatizálták szét az országot? és az eu-cukorrendelettel mi van? és vajon az eu 100 misit miért emlékműre adta, nem pedig munkahely-teremtésre?

kicsit olvasni, gondolkozni, aztán baromságokat posztolni...

bbwd 2015.10.17. 12:28:23

ja, és mi a baj a kettős kereszttel? netán zavar? netán nem vagy magyar?

gmihaly 2015.10.17. 12:33:45

@Buchhalter: És kik voltak az elkövetők? Kik voltak a tettesek? Kik voltak a részesek? A drágalátos hazai komprádor közgizdáink csak részesek voltak-e? A demokratikusan megválasztott döntéshozóink mikor, hol és hogyan lettek megvezetve, ha már egyszer tettesi pozícióra választotta őket meg a választópolgár ?

pamut 2015.10.17. 13:10:56

100 millió a semmire? :D
Ostoba lúzerek! Orbán csak stadionokra ennek az ezerszeresét veri el, de "közmédia" néven fotó pénzmosás-kampányuk is évi 80 milliárdot húz ki a zsebünkből, igaz jövőre már nem ennyi lesz, hanem 120 milliárd.

Szerencsiek, tapossatok rá a gázra, ilyen röhejes 100 milliós hűtlen kezeléssel a fasorban se vagytok Orbánhoz képest, nem igaz már nem tudtok legalább rongyos egymilliárdot elszórni a szélbe....

monddazigazatmar 2015.10.17. 13:12:22

@pamut: Ezen mi a hűtlen kezelés te balfasz? Eltűnt a pénz? Nem, ott van áll az emlékmű.

septem 2015.10.17. 13:19:18

a hármashalom meg a magyarkodás miatt nem lehet csokitortát kapni szerencsen. a rónavölgyiné amúgy egy kurva nagy maszopos komcsi. ezt azért illene megemlíteni, továbbá a gyárakat is bokros elvtársék adták el szarérhugyér. valamint amióta beléptünk a drága euba, úgy pusztul a vidék, mintha háború lenne.

Conchobar 2015.10.17. 13:22:04

Ha kettőskereszt helyett holokauszt-emlékművet, vagy migráns-szállást csináltak volna, akkor most egy szavad se lenne. Igaz-e, posztoló?

ogli dzsí 2015.10.17. 14:05:13

Minden környező országban teljesen természetesek a hasonló nemzeti szimólumok.

Akinek nem tetszik húzhat a picsába.

pamut 2015.10.17. 14:06:11

@monddazigazatmar: :DDD

Te alapfogalmakkal se vagy tisztában te fasz.
Értelmetlen, a közösségnek/Magyarországnak hasznot nem hozó, sőt látványosan pazarló/értelmetlen beruházásra irdatlan összegeket elverni = hűtlen/hanyag kezelés.

Ééééééérted Móricka?

Az persze hogy pl. melyik emlékmű mennyire fontos mondjuk kulturális szempontból és mennyit ér, azon lehet vitatkozni, de hogy egy ilyen kisvárosnak mint ez a Szerencs brutális hűtlen kezelés elszórni 100 milliót erre, amit nem is működtetnek rendesen, de cserébe legalább szarul néz ki és a kutyát sem érdekli, nem hogy a turistákat, az egészen biztos. Ez legalább egy nagyságrenddel több mint amit józan ésszel akár csak vitaalap lehetne. Ez látványos és brutális hűtlen kezelés, és leíró róla hogy hatástanulmány sem csináltak előtte ami tisztázta volna hogy senkit nem fog érdekelni (vagy ha csináltak és leszarták, az még rosszabb).
Miközben fogadok hogy Szerencsen sem svájci szinten van a gazdaság meg az oktatás, meg az egészségügy, meg az életszínvonal, sőt biztos ott is lenne helye a pénznek sokkal fontosabb területeken, ez 100%.

De mondom, kezdők ezek a hűtlen kezelésben, az hogy Orbán hogy bassza el röhögve, álló fasszal a magyarok százmilliárdjait ebben a csontszegény országban, na az az igazi nagystílű gazemberség és magyarellenesség. Ezek a szerencsiek csak kispályás kezdők az orbáni hűtlen kezelés mellett.

(Persze ezekből a beruházásokból lehet könnyen és gyorsan sokat lopni, nem onnan ahol tényleg van helye a pénznek és meglévő struktúrába folyna be, értem én...)

Mondjuk a te értelmi szinted mellett ha Szerencs az összes pénzét 1000 tonna kerti törpe vásárlására fordítaná, neked az sem lenne hűtlen kezelés, hisz "ott van" amit a lóvén vettek :DD

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.10.17. 14:50:15

@pamut:

Értjük majom..

EU-s pénzből Kereszt építés nem jó (Semmi ami keresztény, vagy magyar), Gyurcsány szobor, és szoci seggnyalás, ország rommá adósítása, munkanélküliségi ráta megduplázása, rohadt jó.

Ezért vagy az elkúrók seggnaylója.

bbwd 2015.10.17. 14:55:24

@pamut: te jó nagy hülye vagy, de hogy még reklámozod is :P

nem semmi...

pamut 2015.10.17. 14:59:43

@Ballib Cenzúra:
Haha :D

Ti, a fideszszekta legsötétebb, legbódultabb tagjai, MINDIG MINDEN fideszes gyalázatra kényszeres szocizással, gyurcsányozással reagáltok.

Bazdmeg olyanok vagytok mint Pavlov kutyáinak a csengő, csak nektek az igazság indítja be automatikusan a nyáladzást meg a gyurcsányozást :DD

Csak tudod ami egy kísérleti kutyánál még elmegy, az egy embernél kurva kínos :D Sőt, beteges.... bazdmeg te jobban imádod Orbánt mint a pápa Jézust... van egyáltalán saját családod? vagy utálod őket és Orbán a pótszered, vagy honnan ez a beteges tünet?

Na, komcsizz még egy kicsit te szánalmas kretén, akkor tutira megnyugszol :D

pamut 2015.10.17. 15:02:07

@bbwd:
Nagyot mondtál bbwd :D Szellemes és megcáfolhatatlan érvelésed, fantasztikus példáid és pazar levezetésed egyszerűen elsöprő, büszke lehetsz magadra! :DDD Állj a tükör elé és veregesd meg a vállad :D

pamut 2015.10.17. 15:06:27

Csak két orbánista bioseggdugasz jött megvédeni a magyarok pénzének elszórását? :(
Azért ez nagyon gyenge teljesítmény fiúk, kórusban kéne komcsiznotok meg gyurcsányoznotok, ez egy eddig értékelhetetlen alibizés, szedjétek már össze magatokat...

monddazigazatmar 2015.10.17. 15:36:18

@pamut: :D:D Annyira siralmasan hülye vagy. Hullagyalázást megnézted az értelmező szótárban? :D:D:

Látványosan erre a szarra kaptak pénzt az eu-tól. Akkor mégis mit kellett volna építeni, ha emlékmű építésre kaptak támogatást?
Nem építhet belőle óvodát vagy traktorgyárat - bármit is jelentsen nálad a "közösségnek hasznot hozó beruházás"
Felfogtad? Az uniós támogatás nem úgy van, hogy "Nesze Szerencs, itt van 100 milliárd csinálj amit akarsz".

bbwd 2015.10.17. 15:40:18

@monddazigazatmar: ennek hiába magyarázod :)

monddazigazatmar 2015.10.17. 15:42:26

@pamut: Ja, mellesleg az megvan, hogy a Rónavölgyi Endréné SZOCI polgi volt? Aki a százmilliót elköltötte.
A fideszes polgi a kettőskeresztet meg 3 kocsi föld árát költötte el. Biztos nagy összeg lehetett.

pamut 2015.10.17. 15:47:00

@monddazigazatmar:
Ó, személyesen Szerencs polgármestere vagy ezért tudod ezt ilyen pontosan? :DDD Nyilván nem volt semmilyen más értelmesebb turisztikai vagy közterület-fejlesztési beruházás mire pénzt szívhattak volna le CSAK ez :DDD

Amúgy eddig azzal jöttél hogy ez nem is hűtlen kezelés, most meg azzal jössz oké, az, de az EU hibája? :DD Döntsd már el te szerencsétlen barom hogy most a bűnt tagadod vagy a bűn felelősségét akar másra hárítani... mindkettő fosgyenge hazugság, de ráadásnak tudod a kettő még logikailag üti is egymást, fel tudod ezt fogni mind a két agysejteddel? :DD

pamut 2015.10.17. 15:48:38

@monddazigazatmar: LOL, te még mindig ott tartasz hogy pártalapon válogatsz a tolvajok és dilettánsok között? :DD És ugye olyan ostoba vagy hogy csak magadból bírsz kiindulni és ezért azt hiszed mások is ilyen pártbuzik mint te :DD

ogli dzsí 2015.10.17. 16:00:47

@pamut: 'csak magadból bírsz kiindulni és ezért azt hiszed mások is ilyen pártbuzik mint te :DD'

hát, már nem pártbuzik ügye....mer megszünt a párt

ajvé

monddazigazatmar 2015.10.17. 16:00:47

@pamut: Te láttad, hogy milyen pályázatot nyertek? Vagy csak ugatsz a világba bele? Érdekes, hogy én vagyok a pártbuzi, amikor Orbánozol egy olyan cikk alatt, amihez Orbánnak semmi köze? :D:D::D

Nem az a hűtlen kezelés, hogy valamire pénzt kapsz és azt meg is csinálod, próbáld meg felfogni. Igen, az EU faszsága, hogy ilyenre lehet pályázni, de óvoda felújításra vagy dadák fizetésének a megemelésére nem.

pamut 2015.10.17. 16:10:20

@ogli dzsí: mit próbáltál kicsiholni magadból a szép magyar nyelvünkön, ami aztán nem sikerült bárhogy igyekeztél?

pamut 2015.10.17. 16:19:10

@monddazigazatmar: Jaaa, hogy te TUDOD, hogy SEMMILYEN más lehetőség nem volt csak és kizárólag erre költhettek :DDD
Ez nagyon tetszik, megtennéd hogy bebizonyítod? Tudod mit, őszintén elnézést fogok kérni ha bebizonyítod hogy Szerencs soha semmilyen más beruházásra nem kapta volna meg azt a 100 millió csak erre. természetesen a büdös életben nem fogod ezt az teljesen életszerűtlen baromságot bebizonyítani, csak a pofád lesz nagy ahogy eddig is :))

És igen, minden normális embernek az országot szembeköpő nagy hűtlen kezelés jut eszébe a kisvárosi hűtlen kezelésről, tudod ezt hívják logikus és természetes asszociációnak, de esetben nem kell a hazug képmutatás, te kb minden kommentedben orbán faszát szopod és rám is csak azért reagálsz mert ki merem mondani a szerelmetes gazdádról hogy egy gyökér hazaáruló geci, ahogy az is.

Értelmetlen és feleslege beruházásra pénzt elverni = hűtlen kezelés.
Azt hogy te olyan debil vagy hogy nem vagy tisztában ezzel, az téged minősít. A turizmus fejlesztésére nem csak egy ilyen barom kapu ürügyén lehet pénzt lehívni, amit a turisták le se szarnak, hanem sokkal okosabban is lehet fejleszteni, és ennek semmi köze a óvodákhoz, ez ugyanazon a szektoron belüli fejlesztés. Ja és továbbra is várom a bizonyítékot hogy de-de-de, maga az EU elnöke mondta csak erre a szar kapura adnak pénzt és semmi másra nem :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.10.17. 16:28:16

Az áfacsaló külföldi cukrot vajon miért nem akarja a NAV vizsgálni? Messzire ér a maffia a keze vagy csak simán benne vannak a politikusok is?
Abból a 102,5 millióból simán lehetett volna 20 munkahelyet teremteni...

érthetetlen chris 2015.10.17. 16:33:51

@pamut: Az EU erre írt ki pályázatot Szerencs polgija csak erre tudott pályázni, mert nem volt más.
Megnyerte elköltötte a pályázatban kiírt célra, ha ebből húsüzemet nyit, szállodát épít, vagy vesz belőle magának 10 selyemfiút az EU kamatostul vissza veszi a pénzt MERT NEM AZ ELŐÍRT módon lett felhasználva, értsd már meg.

Faszság?
Igen az.
Tehet róla Orbán Viktor, Szerencs polgármestere, Kovács III Lajos?
Nem tehet.

érthetetlen chris 2015.10.17. 16:36:28

@Online Távmunkás: Szerinted mi lenne itt, ha a NAV valóban újat merne húzni egy olyan multival, mint a Nestle?

Lenne itt pár poszt a rasszista magyarokról meg a kommunista államosításra törő patásról........

monddazigazatmar 2015.10.17. 16:36:44

@pamut: Nézz utána, hogy hogyan működnek a pályázatok, te fasz.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.10.17. 16:41:51

@érthetetlen chris: Nem a Nestlével kell ujjat húzni, hanem azokkal a cégekkel, akik a cukrot utaztatják papíron...

érthetetlen chris 2015.10.17. 16:45:33

@Online Távmunkás: Az a baj, hogy akkor bizony a Nestlevel húzol ujjat, mert megfingana nagyon gyorsan jó pár beszállítójuk ezért 5%-al drágábban tudnák beszerezni ők is a cukrot, ami miatt csökkenne 1-2%-ot a profitjuk.

pamut 2015.10.17. 16:56:17

@érthetetlen chris: Tehát a te kicsi fejedben az a kép él, hogy az EU-ban vagy egy rublika, hogy turizmus-fejlesztési beruházásoknál csak és kizárólag egy ilyen értelmetlen és drága és senkit nem érdeklő "kapu"-t lehet építeni és a turizmust semmilyen más logikusabb és hasznosabb beruházással nem lehet fejleszteni? Eszednél vagy te?

@monddazigazatmar: Ez neked is szól, te fasz, ja és akkor most továbbra is gyáva vagy válaszolni arra hogy ez EU hibája a hűtlen kezelés, vagy nem is volt hűtlen kezelés, mert tudod ez a két álláspontod kölcsönösen kizárja egymást. Felfogod miért vagy levezessem neked?

érthetetlen chris 2015.10.17. 17:03:05

@pamut: Nem az én fejemben él az EU-s pályázatok nyilvánosak ha veszed a fáradtságot, te is megtekintheti őket.

A hűtlen kezelés fogalmával meg nem vagy tisztában.

Az pedig kétségtelen, hogy milliárd jobb helye lenne a pénznek. Sajnos valamelyik EU döntéshozónak egy időben az volt az elképzelése, hogy attól fejlődik majd a Kelet, ha minden faluban lesz díszkő, meg ilyen kereszt.

monddazigazatmar 2015.10.17. 18:00:10

@pamut: Hol ellentétes az én álláspontom? EZ nem hűtlen kezelés. Olvass utána, hogy mi a hűtlen kezelés.
"Btk. 376. § Hűtlen kezelés
376. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el."
Kötelességének megszegése. Érted? Ha százmilliót adnak valamire, és abból csinál 20 miiláért valami szart, az a hűtlen kezelés.
Nem az, hogy 100 millát arra költi amire kapta a pénzt. Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, de csak égeted magad.

Az pedig igenis az EU faszsága, hogy térkövekre meg ilyen szarokra ad pénzt, fontosabb dolgokra pedig nem.
Sajnos nem bírod felfogni, hogy az EU nem apukád pénztárcája, hogy kiveszel belőle, és arra költöd amire akarod.
Ja, és csak halkan megjegyzem, hogy nem tudsz olyan turisztikai beruházást csinálni Szerencsen amibe ne lehetne belekötni.

pamut 2015.10.17. 18:04:57

@érthetetlen chris:
Én tudok pár városról, amelyik nyert EU-s pályázatot, de nem értelmetlen hülye és semmilyen hasznot nem hozó háború roncsnak kinéző díszkapura, hanem sokkal normálisabb és hasznosabb beruházásokra.

Most akkor ez hogy van, Szerencset valamiért diszkriminálják Brüsszelben és nem engedik neki csak fasságra pályázni?

A hűtlen kezelés fogalmával teljesen tisztában vagyok, ellenben te nem vagy tisztában vele.
De én jó fej vagyok és segítek neked, íme itt van a hűtlen kezelés pontos definíciója, olvasni gondolom tudsz:
buntetojog.info/kulonos-resz/btk-376-%C2%A7-hutlen-kezeles/

Ebben az országban több ezer év börtönt ki lehetne osztani hűtlen kezelésért.
Ahogy fentebb is írtam, ebben Orbán Vittorio rablókormánya nem hogy élen jár, de valószínűleg a magyar történelem egyik legnagyobb hűtlen kezelője, ami tekintve az 1000+ éves pályát, kifejezetten nagy eredmény.

érthetetlen chris 2015.10.17. 18:13:38

@pamut: Reménytelen vagy sajnálom. Az érintett általad börtönbe követelt polgi pedig továbbra is MSZP-s.

Légy jó.

pamut 2015.10.17. 18:15:42

@monddazigazatmar:

Idióta :DDD te tényleg nem érted!!! :DDD

Te összekevered a sikkasztással meg lopással!! :DDD

Móricka drága... most jól figyelj... megtanítom neked amire a szüleid elfelejtettek megtanítani... alapfogalom.... ha 100 millióból ellopnak 80-at (vagy bármennyit), az: lopás. Érted? Lopás. Illetve a lopáson belül még lehet a sikkasztás alkategóriája.

A hűtlen kezelés az tök más. Neked erről fogalmad sincs. Egy politikusnak KÖTELESSÉGE, hogy azzal a vagyonnal, aminek a kezelésével megbízták, azzal a lehető legoptimálisabban bánjon, a közösség érdekében. Egy ilyen barom roncsnak kinéző fasság felhúzására, amit ráadásul gazdaságosan még üzemeltetni sem tudnak de még a célját sem tölti be mert a turisták is leszarják, ennek a felépítésére nincs semmilyen közérdek, erre tehát hűtlen kezelés elverni a pénzt. Legyen az a pénz saját zsebből érkező vagy máshonnan, mert ha az EU adja a nagyját, akkor is hűtlen kezelés, mert pont annyival kevesebbet fog adni az EU másra amennyit erre áldozott, mert az sem végtelen forrás, ellenben szigorú keretek közé szorított forrás, na nem mintha nem lenne ugyanúgy bűn eredendően német és francia adófizetőktől származó, ám Magyarországnak szánt pénz elverése.

Pont ezért írtam mindjárt az elején a kerti törpés példát. persze a kurva nagy eszeddel azt se fogtad fel. Tök mindegy hogy egy város költségvetésének egészét költik el kerti törpékre, vagy csak úgy tesznek mintha az egészet költenék rá de a felét ellopják, eleve az egész hűtlen kezelés, mert a magyaroknak nem ezer tonna kerti törpére és nem is ronda semmire se jó kapus monstrumokra van szüksége, hanem a pénz értelmes és hasznos elköltésére.

Bazdmeg egy degeneráltnak magyarázok dedós szinten hogy felfogjon tök evidens dolgokat, hát ez kész :))

pamut 2015.10.17. 18:18:44

@érthetetlen chris: Láthatóan nincs semmi ellenérved, de még ahhoz is picike vagy hogy beismerd, mondjuk nem csodálkozom, így hogy szembesítettelek a hűtlen kezelés fogalmával már nincs hova hátrálnod.
És nem tudok arról hogy a hűtlen kezelés csakis egy MSZP-s polgármester kiváltsága lenne, szerintem tele az ország hűtlen kezelő politikusokkal, Orbán és maffiája pedig pláne nem MSZP-s polgármester, de az hogy te így kiemeld ez annak a bizonyítéka hogy neked fontos milyen pártállású egy bűn elkövetője, azaz agymosott vagy, de mondjuk ez nem meglepetés.

érthetetlen chris 2015.10.17. 18:31:15

@pamut: Nem szembesítettél te engem semmivel és ahogy a fenti kommentben már kifejtették súlyos fogalmi zavaraid is vannak.

Az ország baja pedig nem az MSZP és nem is FIDESZ hanem a sok félművelt barom, aki általános iskolai alaptudás hiányában is jogi, gazdasági, politikai szakértőnek gondolja magát ahelyett, hogy dolgozna.
Valamint amikor észt oszt előtte legalább hivatalos forrásból tájékozódna.

pamut 2015.10.17. 18:36:51

@érthetetlen chris:
Örülök hogy ennyire önkritikus vagy, valóban félművelt barom vagy.

De sose késő képezni magad. Kezd ezzel:
"376. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el."

Fel bírod fogni az idézőjelbe tett mondat értelmét? Oké, nem tudod, de akkor írd meg mit értesz félre rajta, és akkor majd elmagyarázom mit nem értesz.

érthetetlen chris 2015.10.17. 18:39:22

@pamut: Az "idegen vagyont" ennek az emlékműnek az építésére adta az EU ha másra fordítják az lett volna a hűtlen kezelés szerencsétlen analfabéta.

érthetetlen chris 2015.10.17. 18:41:48

@pamut: De ha nem értesz egyet ezzel tehetsz feljelentést Strasbourgban jogod van hozzá.

pamut 2015.10.17. 18:44:14

@érthetetlen chris:
Te szerencsétlen barom, nem az EU kezdeményezte az ízlésficamos emlékmű felépítését, hanem Szerencs városa. Mely városnak lehetősége lett volna más, hasznosabb, értelmesebb célra is pénzt kérni az EU-tól, még szintén a városfejlesztés vagy a turizmus-fejlesztés kategórián belül is. Sőt nem csak lehetősége lett volna, de mind erkölcsi, mint jogi kötelessége is. Ha szarra kérnek pénzt és kapnak is, akkor ne az EU-ra mutogassanak meg te se az EU-ra mutogass már bazdmeg, mert nem az EU tukmálta rá Szerencsre a pénzt, hanem a helyiek kérték akik elméletben jobban tudják mi jó a saját városuknak mint a brüsszeliek, de csak elméletben mert le akartak akasztani egy haveri vállalkozónak egy jó zsíros túlárazott pályázatot, ami a haver-sógor-vej kurva nagyot kaszált a városnak meg ott az értelmetlen torzó de legalább a pénz is elment rá kimerítve a hűtlen kezelés bűntettét.

pamut 2015.10.17. 18:46:05

@érthetetlen chris:
Oké, ha kifizeted nekem azt a terhet, időt, vesződséget, munkát amivel egy feljelentés és azt azt követő, gyakran évekig elhúzódó per jár, akkor szívesen teszek feljelentést.

pamut 2015.10.17. 18:50:11

Mondjuk nem csak a kapu gáz, de kettős keresztet hármas halommal is irtó ciki :DD csak azért csinálta az aktuáéis faszfej hogy nehogymár neki ne legyen ott valami amit meg ő csinált :DD

Kisstílű ízlésficamos balfaszok licitálnak egymásra a mi pénzünkön....

érthetetlen chris 2015.10.17. 18:50:53

@pamut: Figyelj ezen a szent helyen esküszöm, hogyha lesz tárgyalás, miután beadtad a keresetet mindent állok. :D

pamut 2015.10.17. 19:00:12

@érthetetlen chris:
Oké, csak tedd letétbe addig az ügyvédemnél, nehogy aztán felszívódj :D

vzoltán 2015.10.17. 19:15:41

@val: Az ütés ült,a balhé áll!!! Ott apont!!! (Y)

monddazigazatmar 2015.10.17. 19:19:51

@pamut: Hogy jött ide a lopás, te nagyon hülye?
A hűtlen kezelés az, amit írtam előbb: "Ha százmilliót adnak valamire, és abból csinál 20 miiláért valami szart, az a hűtlen kezelés. " Ha ugyanazt a dolgot meg lehet oldani 20 millából - a rábízott vagyonnal rosszul bánt, hátrányt okozott, pedig kötelessége lett volna a legjobban kihasználni.
Az, hogy kitalálják ezt, és erre kapnak uniós támogatást az nem hűtlen kezelés. Fogadjunk, hogy még mindig nem érted.

monddazigazatmar 2015.10.17. 19:36:02

@pamut: Egyébként, te tényleg nagyon nagyon mélysötét:
"Te szerencsétlen barom, nem az EU kezdeményezte az ízlésficamos emlékmű felépítését, hanem Szerencs városa."
A te ízlésed szerint randa. Más szerint nem az. Nincs olyan dolog, ami mindenkinek tetszene.
"Mely városnak lehetősége lett volna más, hasznosabb, értelmesebb célra is pénzt kérni az EU-tól, még szintén a városfejlesztés vagy a turizmus-fejlesztés kategórián belül is."
Mondod te itt most. Teljesen mindegy mit építettek volna fel, mindig lenne egy balfasz, aki megmondja, hogy más mennyivel értelmesebb lett volna.
"Sőt nem csak lehetősége lett volna, de mind erkölcsi, mint jogi kötelessége is. "
Ez tetszett nekik. Nyilván szerencs népének is, ők választották meg.
"Ha szarra kérnek pénzt és kapnak is, akkor ne az EU-ra mutogassanak meg te se az EU-ra mutogass már bazdmeg, mert nem az EU tukmálta rá "
Nézz utána, hogy hogyan működnek a pályzáztatások. Ha holokausztházat, díszköves főteret, nagy Horthy-szobrot csinálnak arra is rá lehet mondani, hogy értelmetlen. MERT ILYEN FASZSÁGOKAT TÁMOGAT AZ EU. Max az pamutnak a blog.hu balfaszának jobban tetszik...
"mert le akartak akasztani egy haveri vállalkozónak egy jó zsíros túlárazott pályázatot, ami a haver-sógor-vej kurva nagyot kaszált "
1. Ezt nyilván te sem gondolod komolyan, hogy az áldott, tiszta és erkölcsös MSZP ilyet csinálna.
2. Nem gondolod, hogy BÁRMIT építettek volna ugyanúgy a haver kapta volna meg? Vagy neked van olyan ismerősöd, aki csak és kizárólag "zemplén kapuja" emlékműveket képes építeni?
"a városnak meg ott az értelmetlen torzó"
Na, a hullagyalázás, hűtlen kezelés után a torzó szó jelentését is megnézheted. "torzó. végtag nélküli szobor; befejezetlen mű"
Ez melyik? Végtag nélküli szobor, vagy befejezetlen?
"de legalább a pénz is elment rá kimerítve a hűtlen kezelés bűntettét."
Ja. Csak továbbra sem hűtlen kezelés. Te meg maradsz idióta :D:D:D

Buchhalter 2015.10.17. 20:40:51

Hát néhányatokról,kedves nagy magyarok,bármelyik oldalon is álljatok megvan a véleményem!Nem igazán az EU-s emlékművek a lényeg ebben a posztban, hanem az,hogy a magyar kismalacok nagy ovációval beengedték az EU-s farkast!Aki szó szerint gombokat ad a kincseinkért!Hagyjuk már a pártoskodást!Az sose vezetett jóra!A széthúzásból mindig is a hiénák láttak hasznot!

monddazigazatmar 2015.10.17. 20:44:11

@Buchhalter: Tehát először beszólsz, aztán közlöd, hogy össze kell fogni. Grat

Jeno Borsodi 2015.10.18. 10:22:02

Jól sikerült kép, közzétenném...
imgur.com/jAUOv9O

pamut 2015.10.18. 22:26:14

@monddazigazatmar:
"A hűtlen kezelés az, amit írtam előbb: "Ha százmilliót adnak valamire, és abból csinál 20 miiláért valami szart, az a hűtlen kezelés.""

Na, idióta, most figyelj: NEM ez a hűtlen kezelés. Nem fogom neked huszadjára is leírni. Amit te leírtál az a lopás egyik fajtája, ahol 80 milliót valaki lenyúl. Ez NEM hűtlen kezelés.
Az hogy alapvető és nyilvánvaló dolgokat nem bírsz felfogni, noha be is másoltam neked a fogalmát és eléggé magért beszél, az a te szegénységi bizonyítványod.

pamut 2015.10.18. 22:38:19

@monddazigazatmar:
"A te ízlésed szerint randa. Más szerint nem az. Nincs olyan dolog, ami mindenkinek tetszene."
A te logikád alapján a mulatós rock ZS-kategóriás hamis előadása sem ízkésficamos hisz van akinek teszik. Gratulálok, pont ilyen értelmi szintűnek tartottalak eddig is.

"Mondod te itt most."
Igen, én mondom. NORMÁLIS ember nem is mondhatja azt 1015-ben, hogy már nem lehet hová fejleszteni pl. az egészségügyet, az oktatást, az infrastruktúrát, a szociális rendszert, stb, mert már minden olyan tökéletes, hogy kénytelenek elverni a pénzt borzalmas és semmire se jó szarokra, mert már nem lehet hová tenni.

"Ez tetszett nekik."
:DDDDDD
Látod, faszfej ezért vagy te ilyen kretén. :DD Mert nem fogod fel hogy a közpénz az nem egyéni hóbortok fedezésére van, hogy azzal erkölcsi ÉS jogi kötelesség HŰEN, felelősen bánni.
FULL idióta vagy te szerencsétlen :DD

"Nézz utána, hogy hogyan működnek a pályzáztatások."
Nézz utána te. Az EU sehol nem írja elő hogy kötelező szarra kérni a pénzt, teljesen jó beruházásokra is lehet kérni és adnak is. Apropó döntsd már te kretén, hogy akkor most a hűtlen kezelést vitatod, vagy az EU-ra akarod kenni a hűtlen kezelés felelősségét??

Még azt sem bírod felfogni a töpped borsóagyaddal hogy önmagadnak mondasz ellent ezzel a két érvelés párhuzamos fenntartásával, mely kér érvelés üti egymást????

"MSZP"
MSZP? :DD És ugyan miért ne csinálna ilyet? Tán szentekből áll, élő angyalokból mint a te gazdád pártja?

"Nem gondolod, hogy BÁRMIT építettek volna ugyanúgy a haver kapta volna meg?"
De, ezt speciel gondolom. De tudod a bármi az lehet értelmes dolog, meg lehet 100M ft elbaszása, hűtlen kezelése. A kettő nem zárja ki egymást.

" Vagy neked van olyan ismerősöd, aki csak és kizárólag "zemplén kapuja" emlékműveket képes építeni?"
nekem nincs. Hol írtam ilyen fasszságot? Már egy sima kommentet sem bírsz értelmezni nemhogy egy fogalmat?

"Na, a hullagyalázás, hűtlen kezelés után a torzó szó jelentését is megnézheted.""
:DDDDDDDDDDDD jajaja, te vagy az a kretén aki a hullagyalázást sem ismeri! :DDDD tudtam hogy ismerős vagy valahonnan, csak annyi kretén van itt a blogokon hogy már keverem őket :DDD looooooool, te vagy az egyik legröhejesebb és leg agykárosodottabb barom a neten :DDD

""torzó. végtag nélküli szobor; befejezetlen mű"
Ez melyik? Végtag nélküli szobor, vagy befejezetlen?"
:DDDDDD Te KRETÉN BAROM! Te a "gúny" fogalmát sem ismered? :DDD
Mondjuk nem csodálkozom, te valami extra nagy barom vagy, alap szinten vagy képtelen a kommunikáció megértésére :DDD

Zsuzsa Gacsályiné 2015.10.20. 08:02:11

Akik ott dolgoztunk büszkék lehetünk rá !!!!Bárcsak még vissza jöhetne a régi és jobb ,szebb világ !!!
süti beállítások módosítása