B1 blogcsalád



Itt a Nagy Kopt-rejtély megoldása!

2015. október 02. - Egyenlítő blog

Jófejségünket bizonyítandó az Orbán-kormány jeles miniszterei, Balog és Szijjártó urak a minap azzal álltak elő, hogy Magyarország ezer kopt keresztény családnak adott menedéket.

  1. Aztán kiderült, hogy a magyarországi kopt egyház képviselői még nem találkoztak egy ilyen kopttal sem, pedig közösségük amúgy nagyon összetartó.
  2. A statisztikákban sem jelent meg az 1000 család sehol sem.

kopt_kreszteny.jpgErre valamelyik főokostojás azzal jött, hogy na jó, de ezek a koptok „különleges eljárásban” kapták meg a magyar állampolgárságot. Aztán a szocik és a liberálisok addig addig hajszolták a részleteket, míg az is kiderült, hogy különleges eljárásban sem, mert

  1. ott sincsenek benne a statisztikákban.

Itt eljött az a dramaturgiai fordulat, amikor elő lehetett volna azzal állni, hogy bocs, tévedtünk. Rosszul emlékeztünk.

Nem ezer kopt család jött, hanem ezer orvos a családjával ment – vagy bármi.

De a tévedhetetlenségnek ára van. Tévedhetetlennek kell lenni. Ezért egy Rétvári nevű államtitkár azt találta ki, hogy azért nem látott itt még senki koptot mert a keleti keresztények

  1. saját hazájukban bujkálva várták a kérelmük elbírálását.

Szerintem ez első pillanatra teljesen jó.

Besétál a keleti keresztény kopt a legközelebbi magyar követségre. Közli, hogy ő magyar szeretne ezentúl lenni, mert ma a magyarok a legkúlabbak a világon. Hogy meg lehetne-e ezt valahogy oldani. Ha másképp nem megy, okosban.

A tisztviselő ekkor felajánlja a letelepedési kötvény megvásárlásának a lehetőségét, az egyszerűség végett rögtön Rogán Antal Pasa parki bankszámlaszámával együtt.

kopt_kereszteny_2.jpgA kelet kopt erre persze ciceg egy kicsit, hogy ne nézzék már őt kínainak. A levantei vér nem válik vízzé. Valami egyszerűbb, olcsóbb megoldás nincs?

De van – vonja meg kicsit sértődötten a vállát a magyar hatóság embere. És előveszi a különleges eljárás dossziéját, és belehelyezi koptunk kérelmét a halom tetejére.

Majd ezek után koptunk, magában az Isten, áldd meg a magyar sorait dúdolva hazamegy, és a postást lesi. Hogy mikor érkezik a magyar címeres, koronás, ferde keresztes boríték – természetesen a konspiráció szabályai szerint feladóként semmiképpen sem Pintér Sándor megjelölve , az értesítést, hogy vége a bujkálásnak.

Immáron teljes jogú polgára lesz a hazának, koptként magyar.

Csak így történhetett.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr777876834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2015.10.03. 11:29:13

Ezek a kopt keresztények teljesen meghatódtak Erdő bíboros emberbaráti megszólalásától menekültügyben és ellenállhatatlan vágyat éreztek hogy ők is Magyarországra meneküljenek.

Szent-Királyi István 2015.10.03. 22:00:31

A koptok elkoptak a (n)agymosásban.. csakis így történhetett..
süti beállítások módosítása