B1 blogcsalád



Úgy kellett nekünk a Mindennapos Éneklés Bizottsága, mint egy falat kenyér

Ma énekelve bukfencezünk

2015. szeptember 25. - Egyenlítő blog

Tegyünk egymás mellé két minapi hírt.

  1. Az egyik szerint a kormány megalakította a Mindennapos Éneklés Bizottságát; van elnök, titkár stb., ahogy az kell.
  2. A másik szerint 34-ből a 30. helyen végeztek a magyar diákok az internetes szövegértést mérő, nemzetközi PISA-felmérésen.

Kétségtelen, dalolva szebb az élet. És zengjük a dalt üde mámoros szívvel és a többi. Más kérdés, hogy a mai világban mi a hasznosabb? Szépen szolmizálni vagy esetleg képesnek lenni az internet zavaros világában eligazodni, információkat gyűjteni és értelmezni azokat?

minden.jpg

Ne kapkodjuk el a választ. Ugye az internet a romlott konzumkultúra terméke, liberálmocsok, tömve pornóval és esetleg még olyan információkkal, amelyek szerint

a magyar kormány bizony nem minden idők legjobb kormánya.

Míg a régi pentaton dallamok nem hazudnak. Nincs szebb annál, mint amikor fiatalos acéltorkokból harsan fel együtt, hogy „Sej, Nagyabonynak csak két tornya látszik…” bepárásodik a tekintet, összeszorul a gyomor és sarokba kell vágni a romlott nagyvilágot sugárzó számítógépet.

Azzal ne tessék törődni, hogy a mai világban könnyebben eligazodik az, aki érti a cyberspace működését. Áh, majd behívatjuk az illetékes nagykövetet, és megaszondjuk neki, hogy coki.

A magyar közoktatás szép sikereit mutatja, hogy ezeken a felméréseken kifejezetten rosszul szerepel Magyarország rendszeresen a szövegértést illetően. Ehhez

tessék csak végigolvasni egy átlagos internetes cikk után megjelenő kommentek jelentős részét,

és máris látszik, micsoda hátrányt kellene a magyar iskolarendszernek még ledolgoznia.

De szerencsére a mindennapos testnevelés része ma már az oktatásnak. Ha a természettudományos tárgyakat nem is nagyon okítják majd, de bukfencológiából jól állunk. Sőt, a sok tornaóra miatt a tantestületekben megnőtt a tornatanárok aránya, amely komoly biztosítéka annak, hogy a közeg intellektualitása tovább fejlődjön. (Vesd össze Woody Allen örökbecsű, bár kétségtelenül kicsit elnagyolt megállapításával, amely szerint, aki nem tudja csinálni, az tanítja. Aki már tanítani sem tudja, az a tornatanár.)

A szakiskolákban gyakorlatilag megszűnt az úgynevezett közismereti tárgyak oktatása. De sebaj, itt a régen várt hittanóra, végső esetben

az erkölcstan, amely kifejezetten jól helyettesíti a fizikát, a kémiát és a biológiát.

Ne tessenek félreérteni. A zene az nagyszerű dolog, most is szól, miközben ezt írom. Igaz, hogy az interneten keresztül hallgatom, de sebaj. (Az meg az én egyéni pechem, hogy bár az én időmben még bőven nem volt mindennapos énekóra, de az a heti két alkalom olyan maradandó sérüléseket okozott, hogy hosszú éveknek kellett eltelnie, míg rájöttem, hogy nagyon szeretek Mozarttal gúnyolódni a kis vezetőn, Paganinire hatásosabban gúnyolom a kormányt, s ha Muszorgszkij szól, akkor néha képes vagyok még a kereszténydemokratáknak is megbocsátani.)

Foglaljuk össze.

  1. Legyen tehát mindennapos énekelés, bizottság már van hozzá.
  2. Mindennapos testnevelés. Ezzel már meg is vagyunk.
  3. Hit- és erkölcstan. Ezzel is.
  4. Akkor legyenek még hülye egyentankönyvek, utasításos rendszer az oktatásban, valamint rend, fegyelem, kuss.

Megvan ez is? Akkor meg lehet nézni, hol is állunk az országok közötti listán.

Ja, Japán az élen már megint. Pedig ott is szeretik a zenét, tisztelik Kodályt – szóval lehet értelmesen is csinálni. De nem érdemes. Szerencsére lett nekünk most propaganda minisztériumunk a kis Rogán vezetésével, kap hozzá állítólag három államtitkárt is iziben. Majd ők megmagyarázzák nekünk, hogy ez egyrészt a Gyurcsány miatt van, másrészt ez így jó nekünk.

A koronázásra készülő nagy kórusmű pedig készül valahol, egy titkos műhelyben. Már csak betanulnunk kell.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr977819024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2015.09.26. 10:46:04

Én őszintén szólva nem értem, mi a fenét akarnak Orbánék a KDNP-vel. Ezek már az Antall kormányban is csak a hülyeséget képviselték. Támogatottságuk gyakorlatilag nincs, kb. olyan ballaszt a FIDESZ-nek, mint az SZDSZ volt az MSZP-nek.

És csak jönnek a hülyébbnél hülyébb ötletekkel: vasárnapi boltbezárás, chipsadó, énekóra, tesióra minden nap, közben meg olyan hülyék a gyerekek mint a segg, tisztelet a kivételnek.

Úgy látszik, Orbánéknak ha egy-egy jó húzással sikerül néha helyreállítani a népszerűségüket, feltétlenül csinálni kell valami balfaszságot amivel ismét lenyomják azt.

csak egy néző 2015.09.26. 10:58:45

Meglátszik, hogy nem is olyan régen még nem volt kötelező a napi éneklés, mert akkor még mindig általános iskolába járna ez a bukott tanuló.
www.youtube.com/watch?v=uxi8CHGDCoA

Csokáv 2015.09.26. 11:16:31

Már csak simán szomorú vagyok emiatt. Azért nem felháborodott, mert már eljöttem a két gyerekemmel. Ez egy fő, vagy inkább A Fő ok volt.

inebhedj - szerintem 2015.09.26. 12:02:48

@midnight coder:
+1

Na és persze itt a PÖCS!

(Ezzel együtt a napokban szemléztek az indexen egy e/i-okratási felmérésből, ami bizonyos részleteket árnyal az e/i-kultúra terén.)

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2015.09.26. 12:12:58

Na most itt ugye - csak hogy a napnál is világosabb legyen - megint csak arról van szó, hogy egy maffiaként működő bűnbanda (Fidesz-KDNP), amely agymosás szintű propagandával, és csalással átvette, és bitorolja az államhatalmat, a rendszerspecifikus (csak azt adhatja, mi lényege), "rendes" országrombolása, és lopása mellett még bónuszként olyan dolgokat is kitalál, amelyek kitalálóit minden normális helyen elmegyógyintézeti megfigyelésre utalnák. Nálunk meg még növekszik is a népszerűségük, a hozzájuk teljesen hasonló elmebeli és intellektuális szinten leledző agymosott jobboldali barmok körében.
Mit lehet erre még mondani? Jó lenne elkülöníteni nekik (a jobboldali idiótáknak) egy országrészt, ahol életük végéig boldogíthatnák egymást. De csak ők, minden normális, rendes ember messzire elkerülné őket, és legfeljebb csak kívülről nézné, kíváncsian, érdeklődve, hogy mi lesz velük önmagukban, nélkülünk.

laczo73 2015.09.26. 13:45:39

@ipartelep: Hozzászólásodat az összes híradóba beolvasnám, annyira gyönyörű. :-)

inebhedj - szerintem 2015.09.26. 14:43:37

@ipartelep:

Tekintve, hogy az elmúlt 25 évben regnáló pártok (holduvaruk) baloldaliak, ahogy követőik is, így nem igazán lenne könnyű összeszedni a jobboldali idiótákat, ráadásul nem is oldana meg semmit, noha kétség és gyakorlatilag kivétel nélkül érvényesnek tűnik kritikád mindőjükre.

Esetleg indirekt módon: aki az elmúlt 25 évben bárkire is szavazott, készítse elő a védelmére szóló magyarázatot?

midnight coder 2015.09.26. 16:01:45

@ipartelep: Ezen már én is elfilóztam, csak a másik irányból. Ha mondjuk lenne egy olyan része az országnak, ahonnan visszamenőleg ki lehetne iktatni az elmúlt 75 év baloldali elkúrásait, Rákosit, Kádárt, Hornt, Megyót, Fletót... A végeredmény kb. Ausztria lenne...

Izo 2015.09.26. 17:37:38

Innen már csak egy apró lépés a Hülye Járások Minisztériuma. (Ami hatalmas ugrás lenne a magyarságnak... a szakadékba)

Célkereszt 2015.09.28. 12:36:23

Aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja, aki tanítani sem tudja, az az igazgató.
süti beállítások módosítása