B1 blogcsalád



Kattintsatok, betörők! - Kálomista az apróért is lehajol

2015. szeptember 23. - pelikanjozsef

Mérsékelten érik meg az árukat azok a "fikciós kisfilmek", amiket a médiahatóság rendelt. Az erősen túlárazott filmecskékkel a 6-16 éves fiatalok tudatos médiafigyasztását segítené elő a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.

  1. A 10 fikciós kisfilm összesen 41 millió forintba került.
  2. Olyan címekkel, mint a Kattintsatok betörők! vagy a Gáz vagy, haver!

Azon már meglepődni se érdemes, hogy a filmeket a Megafilm Service Kft. készítheti. Ez

Kálomista Gábor producer cége.kg.jpg

Az NMHH uniós forrásból a médiatudatosság, a médiaértés terjesztése, és a média hatékony és biztonságos használatának elősegítésére, az ezzel összefüggő szülői, tanári-oktatói feladatok támogatására fikciós filmsorozat készítésére hirdetett meg nemzeti eljárásrendben lefolytatott nyílt közbeszerzési eljárást.

Ezt a médiahatóság közölte az Egyenlítő bloggal. A filmecskék föl is kerültek a médiahatóság Youtube-csatornájára, valamint eljuttatják 3500 iskolába is.

  1. Az egyik kisfilm arra próbálja fölhívni a figyelmet, hogy nem tanácsos közösségi oldalakon kérkedni például egy új tévével, mert a csúnya betörő bácsik meglátják, és kirámolják a lakást egyéb értékeinkkel együtt.
  2. Egy másik arra int, hogy nem szabad lejárató videókat megosztani az iskolatársakról.
  3. Egy harmadik attól óv, hogy a valóság helyett a virtuális térben éljen a gyerek szociális életet.

Ezek mind-mind fontos célok persze, de

irreális ezért kifizetni darabonként, áfa nélkül, átlagosan 4 millió 100 ezer forintot.

Kálomistának ez a 40 millió persze tulajdonképpen aprópénz, hiszen százmilliókért gyárt sorozatokat a köztévének, ahol felesége, Kálomista Zsuzsa a filmbeszerzési igazgató.

Az ő produkciós cége készíti például a Munkaügyek című sorozatot, vagy a Fapad című szappanoperát. De nem csak a filmiparban cseng jól a Kálomista név, a Hungarofestet Kálomista Imre, a producer unokaöccse irányította egy ideig, majd amikor onnan távoznia kellett, akkor a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. élére ejtőernyőzött.

(Kép: revfulop.hu/Herczeg Zoltán)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr797814374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2015.09.24. 09:45:10

Egy középkategóriás fideszes tolvaj. A rendszerváltás után figyelni kell rá, hogy ne szökjön meg, és persze a lopott vagyon visszavétele, és egy kis börtön kijár neki.

Kohn vektor (törölt) 2015.09.24. 19:18:36

Ilyen gagyi fasziért ennyi pénzt...
süti beállítások módosítása