B1 blogcsalád



Aggódik Magyarországért? Hét probléma, ami súlyosabb a menekültkérdésnél

2015. szeptember 22. - Csák Gergely

"A mindent elöntő menekülthullám" hegyén, amikor lassan az "Európai kalifátusokban" találjuk magunkat, ha a szegény, egyszerű magyar ember (sőt: embör) megáll és szétnéz, mit lát?

  1. Rettenetes! A menekültek letapossák az elültetett paradicsomot!
  2. Szörnyűséges! A menekültek kórokózokat terjesztenek!
  3. Borzalom! Átbújnak a nevetséges kerítés alatt!

Pedig, ha belegondol, a menekültkérdés egy térben és időben jól elhatárolható probléma: Budapesten például a pályaudvarokra korlátozódott (amikor még beengedték őket országba.) Mindenhol máshol

az emberek ugyanúgy élik tovább az életüket, mint eddig. 

Önnek kevesebb gyulai kolbász jutott a hentesnél a menekültek miatt? Elvesztette az állását? Nincs otthon áram, vagy víz a menekültek miatt? Esetleg nem képes felnevelni a gyerekét? 

Ha szigorúan önző alapon vizsgáljuk a kérdést, Magyarország 99%-a pontosan ugyanúgy élheti tovább az életét, mint idáig - csak ki kell kapcsolnia a tévéjét, vagy esetleg elgondolkozni a híradásokon. Nem kell foglalkoznia menekültekkel. Mondhatja Ön azt is: nem az én problémám. Maximum Önt egy lélektelen, szenvtelen embernek titulálják majd jobb érzésű honfitársai. Maximum annyi kényelmetlenség érheti, ha éppen valamelyik határon lépne át, hogy kicsit lassabb a dolog (bár ez is folyamatosan változik).

Ha Önt zavarják a menekültek, gondolja el: mi lenne, ha az igazi magyar problémákkal foglalkozna? Mondunk egy párat, hasraütésszerűen:

1. Egyre súlyosbodó klímaváltozás

A menekültkérdést is a klímaváltozás okozta - erre még Áder Jánosunk is rájött. Sokkal nagyobb probléma, hogy ugyanúgy éljük tovább az életünket, mint idáig, eszünkbe se jut, hogy változtassunk a fogyasztási szokásainkon, a hozzáállásunkon, vagy a termelési rendszerünkön. Sőt, Paks II-vel megyünk vissza az atomkorba, ötven évvel ezelőttre, ahelyett, hogy a megújuló energiával próbálnánk valamit kezdeni. A klímaváltozás ráadásul már most óriási károkat okoz a magyar mezőgazdaságnak - mi lesz, ha az időjárás Magyarországon még szélsőségesebbre fordul?

A Fidesznek eközben arra van esze, hogy a magyar földet (hol vagytok, jobbikosok?) a saját emberei, oligarchái kezébe játssza át és a természetvédelmi területeket is kiárusítsa. Semjén Zsolt szeretne többet vadászni, ezért a fegyverekhez egyre könnyebb hozzájutni. Ezen dolgozik. Ezzel van elfoglalva. Megáll az ész. 

2. A demokrácia kimúlt - kinyírta a Fidesz

A menekültek örvén a Fidesz éppen felfüggeszti az emberi jogokat - a mienket. A TASZ szerint nyíltan diktatórikus törvényeket készült életbe léptetni a kormány: "a rendőr magánlakásba engedély nélkül beléphet vagy behatolhat, ha ott feltehetően olyanok tartózkodnak, akik illegálisan lépték át a határt. Ez azt jelenti, hogy egy menekülő családnak fedelet nyújtó magyar állampolgárra – de gyakorlatilag bárkire – a rendőrség bármikor rátörheti az ajtót" - írták. 

Igazából ez csak a végkifejlete annak, hogy hogyan sikerült a '89-es helyzetből végképp kiüresíteni a demokráciát. Az embereknek semmi igényük, érzékük nincs ahhoz, hogy mi történik körülöttük, észre se vették, hogy Magyarországon a döntések nagy részéről nem értesülnek, hogy a döntésekbe egyáltalán nem vonják be őket. Ha pedig valami felháborító történik, páran mennek csak ki az utcára - senki nem értette még meg, hogy a tömegekben van az erő, hogy a szolidaritás az elnyomottak között milyen változást tudna hozni. 

"Az emberek döntöttek: az országot meg kell védeni" - harsogja az újabb propaganda (az ön pénzén, az én pénzemen), mi meg csak fásultan tűrünk tovább.

Ha engem kérdez, a Fidesztől kellene megvédeni. Morogjon csak tovább Ön is, hiszen attól semmi sem változik!surgery.jpg3. Az állam működése leállt

Még Lázár János is elismerte: az állam riasztó állapotban van. Még azok a megaprojektek is, amikre a kormány koncentrál, nevetséges módon és minőségben készülnek el (először az a nyomorult kerítés a szerb határon, amiből aztán Mad Max-jelenetet forgattak, a Városliget-projekt, vagy a Várkert bazár), ugyanakkor

  1. az oktatási rendszer,
  2. az egészségügy,
  3. a szociális rendszer teljesen lenullázódott. 

Hétköznapi feladatokat, mint a betegek gyógyítása, a gyerekek oktatása, vagy a szegények megsegítése, az állam, a Fidesz-kormány szinte egyáltalán nem tud végrehajtani. Folyamatosan vonják ki a forrásokat és ki tudja, hova tűnnek el. 

Kit érdekel, hogy hány menekült van a Keletinél, Röszkénél, Beremendnél, amikor

egy műtétre akár több évet kell várni.

Amikor moslékot kapnak enni a beteg emberek a málló vakolatú kórházi termekben és nincs aki ápolja őket 70 ezer nettóért? Ha a gyerekét csak egyfajta, narancsos tankönyvből taníthatja a megalázott, éhbérért güriző pedagógus? Kit érdekel, hogy hány menekült érkezik hozzánk, amikor tömegesen zárják be a gimnáziumokat és a fideszesek kénye-kedve szerint cserélgetik az egyetemi karokat?

Riasztó, hogy senkit sem érdekel. 

4. Társadalmi feszültségek: folyamatosan növekvő szegénység, elvándorlás, elöregedés

Hogy ne derüljön fény az egyre növekvő szegénységre, már a KSH mutatószámát is megszüntették. De nem kezdtek semmit a szegényekkel: 4 millió emberről hallani, akik minden nap nélkülöznek, állítólag (mostanra ez már nem bizonyítható), a gyerekszegénység tekintetében Európában nálunk a legrosszabb helyzet. Ezeknek az embereknek nincs is miben reménykedniük, nem képviseli őket senki és tehetetlenül tengődnek nap-nap után.

Aki tehette, már kivándorolt: félmillió, nyelveket beszélő ember hagyta el az országot és a szám folyamatosan nő. 

Ha a statisztikusoknak hinni lehet, 2050-re Magyarország lakossága 8 millió alá esik és a társadalom rohamosan öregszik. Azaz: egyre kevesebben képesek majd dolgozni és egyre több embert kell majd eltartani. (Egyre nagyobb szükség lenne azokra a bizonyos "gazdasági bevándorlókra", ahogy Orbán pár évvel ezelőtt is elmondta.)

Erre sincs a kormánynak semmi válasza, terve, reakciója.

Senkit sem érdekel. Majd az a kormány megoldja, ami 40 év múlva hatalomra kerül, a Fidesznek csak az a fontos, hogy a hatalmat megtartsa és lophasson még.

5. Orbán a világ második legkorruptabb politikusa

Tudta? Magyarország működése a korrupcióra épül. Ha valaki el akar intézni valamit, fizet. A gazdagoknak mindent lehet. A szabályok, az intézmények nem számítanak, csak a kapcsolatok. Minden napra jut valami fideszes korrupció, amihez képest a Kulcsár-ügy, a Hagyó-ügy vagy a Postabank-ügy nulla. Kézzelfogható bizonyítékok vannak, hogy a legmagasabb szintig korrupt az egész rendszer, a NAV-tól kezdve Simicskáig, a Quaestor-botránytól a felcsúti kisvasútig, az autópálya-építésektől a földmutyiig, a "jól megvédett" nyugdíjakig.

Lehetne sorolni, de minek? Hiszen úgyse mozdul meg miatta senki. 

6. A gazdasági borzalmas állapotban van

Románia is rég elhagyott bennünket; néhány multi összeszerelő-gyárán kívül Magyarországon alig-alig van már termelés. A gazdasági szerkezet eltorzult, az adók borzalmasan magasak, a vállalkozásokat ellehetetleníti a korrupció, a bürokrácia. Mindenki ügyeskedik, mutyizik, nem jelenti be az embereit. Minden kormány meghirdette, hogy ebben is változás lesz. A Fidesz is csak háromszor, mindig a választás előtt. Ezen is le lehet mérni a teljesítményüket. 

7. Magyarország külpolitikailag elszigetelődött

  1. Az ENSZ főtitkára hülye.
  2. A pápa hallgasson el.
  3. A szomszédaink fogják be a szájukat.
  4. Innen üzenjük Brüsszelnek, hogy nem leszünk gyarmat.
  5. Szijjártó bekérette a román, a szerb, a francia, a svéd, az osztrák nagykövetet. 

Külpolitikánk leginkább olyan, mintha

egy horda rosszul fodrászolt majomból futsalcsapatot állítanánk össze, és ráeresztenénk őket az ellenségre.

A majmocskák törnek-zúznak kedvükre, oldalt felnyírt hajú bohócok motyogják bele idegbeteg rángással a mikrofonba, hogy az egész világ téved, hülye és ellenünk van. 

Tudja, ki fogja mindezt megszívni? Nem, nem Szijjártó. Hanem maga meg én. Mi vagyunk a hülyék, hogy hagyjuk.

Nézzük meg, ehhez képest mit csinálunk politika címén? A migránsoknak meg egymásnak szólunk be a Facebook-on. Okos döntés, csináljuk csak, Habonynak is pont így tetszik! 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr497753340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.22. 10:06:15

Mivel Orbán megoldotta a menekültügyet, most már nem számít? Ez vicces.

"Egyre súlyosbodó klímaváltozás"

Kitalált liberális álprobléma.

"A demokrácia kimúlt - kinyírta a Fidesz"

A demokrácia - a ballib közhidelemmel ellentétben - NEM azt jelenti, hogy nyernek a ballibek...

"Társadalmi feszültségek: folyamatosan növekvő szegénység, elvándorlás, elöregedés"

Igen, ez igaz. Az okait nézzük: az okok a nyugat.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.22. 10:08:25

"Magyarország külpolitikailag elszigetelődött"

Éppen ellenkezőleg. Az ébredő Európa egyre inkább Mo. pártjára áll. Ha jól számolom, 2025 körül Orbán lesz az EU elnöke.

csak egy néző 2015.09.22. 17:43:38

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Jól elvagy itt magaddal birkapásztor, mond csak tenyérből vagy zaccból is tudsz jósolni?

Hajdú Peter 2015.09.22. 18:02:20

"A demokrácia kimúlt - kinyírta a Fidesz"

Pedig szep volt jo volt, kar hogy ezen a heten is megszunt a demokraaaaaaaaaaaaaaaacia

Mar megint megszunt szemet orban
BRUHUHU BRUHUHU BRUHUHU BRUHUHU BRUHUHU BRUHUHU BRUHUHU BRUHUHU BRUHUHU BRUHUHU

dukeekud 2015.09.22. 18:05:05

" Orbán a világ második legkorruptabb politikusa"

Nyilvanvalo, hogy azert mosdatja Orban Viktort ez blog, mert fasiszta.
Mert az kizart, hogy Orban Viktornal barki is korruptabb legyen.

pamut 2015.09.22. 18:13:44

@csak egy néző:

Birca autista. Ő maga ismerte el többször is. Azaz a fidesz legnagyobb híve egy beteg ember, ez elég sokat el is mond a fideszről.

Bircát meg nem kell annyira bántani, mert tényleg orvosi eset.

DR. Smit Pal 2015.09.22. 18:22:04

" Hét probléma, ami súlyosabb a menekültkérdésnél"

Azt kifelejtetted, de lehet hogy szándékosan el akartad titkolni, hogy Orbán Viktor lánya, és veje a menekültektől elrabolt csecsemőket esznek reggelire.
Furcsa, hogy pont ezt hagyta ki a postoló a felsorolásból, gyanus hogy Ő is benne van a kanibálmutyiban.

Proud Mary 2015.09.22. 18:36:59

@Sexual Harassment Panda: jártál már a kiégett kabalafigurák szigetén?

Érdekes 2015.09.22. 18:50:31

jujujujuj, most akkor, mindenkit megesz az ORBÁNVIKTOR egy éjszaka, a demokdácsiának vége :( minmeghalunk ! ja és 4 millió éhező országa ! potyog a vakolat, már csak kitartást tudunk bisztosítani ! :'((((( kb ilyen szintű ez az írás :D csak mi a faszomat keresz ez a sz@r az indexen? :D

Melee 2015.09.22. 19:02:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"Társadalmi feszültségek: folyamatosan növekvő szegénység, elvándorlás, elöregedés

Igen, ez igaz. Az okait nézzük: az okok a nyugat. "

Negyven évig az a rohadt mocskos imperialista nyugat volt az oka minden rossznak ami Magyarországon történt. Látom visszatértek a régi szép idők, ismét minden rosszért ami az országban történik, az a rohadt mocsok nyugat a felelős, és az ország vezetői ártatlanok mint a maszületett bárány.

Szúnyog 2015.09.22. 19:08:11

Miért dolgozik valaki ilyen szánalmas cikkekkel, azt nem tudom.

porthosz 2015.09.22. 19:11:43

@Sexual Harassment Panda: Jelen állás szerint Orbán azért nem lesz 2025-ben az EU elnöke, mert addigra EU sem lesz.
Lesz majd helyette itt második afrika véres polgárháborúkkal.

Mondjuk nekünk keleti blokknak annyira nem kell aggódni, mert addigra valószinüleg az oroszok rég bevonultak ide. Putyinnak valószinüleg már most leesett hogy az a hires 5. cikkely pont annyit ér mint a schengeni határ. Annyira küzdenie sem kell, majd a németek megoldják hogy szétosszák a vörös hadsereget :)

Nzoltan 2015.09.22. 19:17:02

Na, és mi a megoldás? Szavazzunk a fidesznél is korruptabb és impotensebb "baloldali" ellenzékre? Hagyjuk már. Azért van kormányon a fidesz, mert a baloldalon soha, semmire nem születik értelmes válasz. Lássuk csak a menekültügyet. A balliberálisok szerint két hónapja még csak álproblémáról beszéltünk!

sigma01 2015.09.22. 19:18:38

Lehet rajta röhögni,meg elviccelni,de a poszt sok valóságot tartalmaz és még nagyon sokról nem tesz említést.
Remélem addig keménykedik ez a banda amíg sitty-sitty kivágják az unióból az országot,akkor milyen sokan nem fognak nevetni...hozzáteszem nagyon helyesen,mert sok keresni valója nincs is benne.
Majd akkor nem nevettek,nem libsiztek,meg gyurcsány-orbánoztok,hanem szépen megeszitek egymást a kerítés mögött...
Mert ugye minden országnak olyan kormánya van amilyet megérdemel.
De nem csak a kormány a hibás,hanem akik fenntartják.
Engem nem érint,én csak néző vagyok.

krob11 2015.09.22. 19:27:37

Mutassatok VALÓBAN jobb alternatívát, mint a Fidesz, és ne az idiótábbnál idiótább baloldali GyFerencet ill. az SZDSZ-ket, z LMP-seket és a többieket, azok már (nem is egyszer) nagyon leszerepeltek.
Vagy szavazzunk talán a Putyin által is támogatott Jobbikra? Hmm...

Chayenne 2015.09.22. 19:35:45

A post gyakorlatilag tömény hazugság. Némi igazsággal - irtó kevéssel keverve, hogy még igazabbnak tűnjön!

midnight coder 2015.09.22. 19:41:57

1. A klímaváltozásra a mai napig nincs jobb válasz mint az atomenergia. A megújulók csak nagyon speciális esetekben használhatók. Amúgy Paks2-t még a szocik kezdték el.
2. Béke poraira. Sok jót nem hozott a gengszterváltás óta.
3. Az egészségügy nyilván az elmúlt 5 évben lett olyan amilyen. A várólistákat sem Fletónak köszönhetjük..
4. Minél többet osztogat szét az állam a szegények között, annál több pénzt kell elvonni a képzett, nyelveket beszélő polgároktól, és a vállalkozásoktól. És ettől egyre többen mennek ki.
5. De csak mert Fletó épp nincs hatalmon.
6. Erről csak a hitelminősítők nem tudnak.
7. Ha a németek európai IS-t akarnak az országuk helyén, csak rajta...
Bár MérKell népszerűsége mintha picit zuhanna mostanság, azaz az átlag német kb. pont annyira akar iszlamista megszállást mint mi, csak ezt ott a nagy demokráciában pont leszarják a politikusok.

tralalala 2015.09.22. 19:43:27

@sigma01: Úgy bizony, az EU csatlakozás előtt is egymást ettük, én még emlékszem, csak sivatag volt itt meg gödrök, azokban éltünk.

Meg hát az EU-ból annyira sok országot vágtak ki eddig, hogy éppenséggel foggal-körömmel tiltakoznak bármiféle elszakadás ellen.

monddazigazatmar 2015.09.22. 19:46:21

@sigma01: Akkor miért pofázol bele?
Nem mintha bárki is ki akarna vágni, de az eu-n kívül nincs élet, szerinted?
A te pici agyad szerint ez az unió úgy működik, hogy a szorgos német csak ad és ad, mi meg csak kapunk és kapunk?

midnight coder 2015.09.22. 19:49:19

Amúgy a szerző valamiért kihagyta a problémák közül a népességrobbanást, az iszlám előretörését, a gazdaság súlypontjának áthelyeződését Ázsiába, ezzel együtt Európa súlytalanná válását.

monddazigazatmar 2015.09.22. 19:56:50

@midnight coder: mert arról más is tehet.
De mindnyájan tudjuk, hogy a klímaváltozásért egyedül orbán a felelős

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2015.09.22. 19:59:22

megint egy kampányízű poszt...O.o
de sok értelme volt....

Proud Mary 2015.09.22. 20:01:10

@Sexual Harassment Panda: jártál már a kiégett kabalafigurák szigetén?

Le Orme 2 2015.09.22. 20:21:58

Agyhalott ostoba poszt.

ursus artos 2015.09.22. 20:29:22

"néhány multi összeszerelő-gyárán kívül Magyarországon alig-alig van már termelés. "
A poszter keményen be van állva...

baldoc 2015.09.22. 20:36:46

@midnight coder: "Minél többet osztogat szét az állam a szegények között,"
Nahát, ilyen ALJAS kommentelőt is ritkán olvasni!
Munkám során találkozom elesettekkel.
Pont ma beszéltek nekem egy gyerekbénulásos nőről, aki MOST azért nem kap nyugdíjat, mert nem volt eddig munkaviszonya és ezt még írásba is adták neki.
Megélte a Kádár-rendszert és az elmúlt 25 évet, de ilyen gazember állammal mit kezdjen!!
Hát persze ő miattuk mennek ki nyugatra!!
2010. óta radikálisan lefaragták a szociális kiadásokat, az egykulcsos adóval is a szegényektől irányították át a jövedelmeket a gazdagok felé!
És erre, jön egy ALJAS kommentelő és nemcsak hazudik, hanem megalázza az elesetteket , a MAGYAR elesetteket, akiknek a bűnük, hogy szegények!

Pipas 2015.09.22. 20:49:30

"Semjén Zsolt szeretne többet vadászni, ezért a fegyverekhez egyre könnyebb hozzájutni."

Ha könnyebb hozzájutni a fegyverekhez, akkor több vadász lesz, úgyhogy Semjén (akinek gondolom már van fegyvere) kevesebbet vadászhat.

"a rendőr magánlakásba engedély nélkül beléphet vagy behatolhat, ha ott feltehetően olyanok tartózkodnak, akik illegálisan lépték át a határt"

A rendőr ma is rádrúghatja az ajtót, ha feltételezhető, hogy bűncselekmény van folyamatban. Ez ellen nyilván az mszp országlása során is rengeteget tiltakozott a tasz, ugye?

Pipas 2015.09.22. 20:53:58

"Magyarország külpolitikailag elszigetelődött"

Hogy a fenébe szigetelődöt volna el, amikor az európai lakosság elsöprő többsége támogatja a magyar kormányt? 56 óta nem volt olyan jó híre a magyaroknak az európai polgárok körében mint ma. Nem véletlenül pocskondiáznak minket a balos sajtóban, egyszerűen népszerűek vagyunk.

Kicsilulu 2015.09.22. 20:55:50

"A gazdaság borzalmas állapotban van."

Jéé, tényleg?
Ez a tökkelütött Tóbiás meg az MSZP-ből pont ma követelt a rendőröknek és az egészségügyi dolgozóknak béremelést arra hivatkozva, hogy az ország gazdasági állapota lehetővé tenné!
Nem egyeztettetek vele, hogy ma nem az a lemez van fent, hanem a "borzalmas állapotú gazdaság" címet viselő?

Szóval ez már megint csak egy ostoba, az Orbánt lejáratni hivatott poszt a sok közül.
Nem unjátok még???

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.22. 20:56:52

@Melee:

A helyzet más.

Az ok viszont most tényleg ez: a centrum kizsákmányolja a perifériát.

Belgiumban a betegek 1 eurót fizetnek a receptes gyógyszerekért. Tudod ki fizetni a többit? A magyar, szlovák, horvát, bolgár, stb. kisember.

1ghost 2015.09.22. 21:12:21

Hát itt meg mi történt?

Az összes korrupt bérnarancsos kétbitesnek jelenése van? Itt gyülekezik mind, s valóságos hülyeségolimpiát rendeznek! Egyik baromságokat hányják a másikra, szoros a verseny, nem irigylem a zsűrit, nehéz dolga lesz.

2015.09.22. 22:14:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

A narancsszinu szemuvegeden at Magyarorszag egy tokeletes orszag? Hiaba erolkodsz, az emberek tobbsege nem igy gondolja.

2015.09.22. 22:19:14

@Pipas: Szakerto megszolalt.

2015.09.22. 22:23:10

@Kicsilulu: Szerinted jo allapotban van a gazdasag? Nezz mar korul kicsit az orszagban, es beszelgess emberekkel!

Szerintem csinaltass oriasplakatot es tapetazd ki vele a melyszegenysegben elo falvakat, biztos nepszeru leszel. :)

(Ha szerencsenk van, akkor viszont agyonvernek, amivel- lassuk be - nem veszitenenk sokat.)

2015.09.22. 22:24:28

@ursus artos: Felsorolnal par jol meno ceget? Nyugat europait nem er.

2015.09.22. 22:26:28

@monddazigazatmar: Mondjuk a klimavaltozast en nem irtam volna bele. Komoly problema, de nem orszagos, hanem globalis szinten. Es emiatt kicsit kakukktojas.

2015.09.22. 22:31:37

@monddazigazatmar: Maradjunk annyiban, hogy az EU-nak (Magyarorszag szamara) tobb elonye van, mint hatranya. Ezzel meg Orban is egyetert, kulonben mar reg megszavaztatta volna a nepet, hogy kilepjunk.

2015.09.22. 22:33:51

@Chayenne: Persze ezt a legegyszerubb leirni, de egy konkretumot sem tudsz idebofogni. Hazugsagot kialtasz, ugyanakkor a te oldaladon nincs semmi, ami alatamasztana a mondanivalodat.

Ez igy alaptalan vadaskodas, semmi tobb.

2015.09.22. 22:36:51

@krob11: GyF-fel mi a baj amugy? Miert "szerepelt le"? Oke, en sem szerettem, de azert a miniszterelnoksegbe is bele kell jonni, nem ugy szuletik senki sem, hogy mar mindent tud. Orban is csufosan megbukott az elso 4 eve utan. Csak masodszorra sikerult neki odaragasztani a picsajat a miniszterelnoki szekhez.

2015.09.22. 22:40:34

@krob11: GyF-fel mi a baj amugy? Miert "szerepelt le"? Oke, en sem szerettem, de azert a miniszterelnoksegbe is bele kell jonni, nem ugy szuletik senki sem, hogy mar mindent tud. Orban is csufosan megbukott az elso 4 eve utan. Csak masodszorra sikerult neki odaragasztani a picsajat a miniszterelnoki szekhez.

2015.09.22. 22:42:28

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

"Az ébredő Európa egyre inkább Mo. pártjára áll. "

Ez a baromsagot a te kis agyacskadbol pattant ki, vagy az M1 hiradoban lattad?

shakespeare 2015.09.22. 22:44:23

Szeretem az ellenzéki blogokat, nagyon sokat tanultam tôlük, ugyanis ez a blog és még sok más a hazudozás és országellenes propaganda iskolapéldája,
tökéletesen másolják Hitler és Goebbels propaganda módszereit, arra építenek, hogy a hallgatóság buta és tudatlan...
pl ha sok atomerômû lenne az lenne a legjobb a klímaváltozás megállításának, aztán mire 30 év múlva kiöregednek a reaktorok arra a napelemek valóban átvennék a termelést.
kedves blogíró Hitler idejében nem volt internet és wikipedia, ezért most már nem érvényesek a tanításai, csak mondom

2015.09.22. 22:46:57

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

"Társadalmi feszültségek: folyamatosan növekvő szegénység, elvándorlás, elöregedés.

Igen, ez igaz. Az okait nézzük: az okok a nyugat."

Az ne zavarjon, hogy ket hozzaszolassal arrebb leirod, hogy Magyarorszag milyen tokeletes, csak a ballib propaganda szerint nem. Akkor most hogy van ez?

Oppersze, a nyugat miatt oregednek az emberek, a nyugat miatt elnek az orszagban kozel 4 millioan melyszegenysegben, ugye? Ez ha valoban olyan fasza minden, akkor miert vandorolnak el az emberek nyugatra? Magyarazd mar el!

2015.09.22. 22:48:36

@shakespeare: Mi nem igaz es miert? Egyebkent az orszag lejaratasaban nincs semmi rossz, sot kifejezetten elonyos jelen helyzetben, de ez a poszt kivetelesen nem errol szol.

Le Orme 2 2015.09.22. 22:49:39

@Sweetshark: "a nyugat miatt elnek az orszagban kozel 4 millioan melyszegenysegben"

Hahaha! Mélyszegénységben? Barom!

2015.09.22. 22:50:34

@Szúnyog: En meg azt nem tudom, hogy miert irogat valaki ilyen szanalmas kommenteket, mint te.

2015.09.22. 22:51:11

@Le Orme 2: Jartal mar Borsod megyeben? Hallottal mar olyanrol, hogy letezik olyan?

Faszkalap.

2015.09.22. 22:51:54

@Hajdú Peter: Azt a kurva, de vicces vagy.

Kicsilulu 2015.09.22. 22:58:11

@Sweetshark:
Szerintem inkább kérdezd erről a Tóbiást az MSZP-ből! Ő hivatkozik erre, azért követeli a béremelést.
Jó lenne, ha az ellenzék a talpnyaló médiájával karöltve kitalálná végre, hogy akkor most vajon melyik álláspontot képviselik.
Mert úgy tűnik a poszt alapján, hogy valahogy kimaradt az egyeztetés arról, hogy éppen mi az aktuális Orbán gyalázási szöveg.

2015.09.22. 22:59:23

@pamut: Azzal nincs is semmi baj, de beadhatna mar a kulcsot, sok folosleges kommentelestol kimelne meg.

Jobberek nem akartok elhalalozni? Nyitnek egy uveg Krug-t a tiszteletetekre. :P

2015.09.22. 23:01:30

@Érdekes: Ez a hozzaszolas jol arulkodik a vilagkepedrol. Nem a politikai hovatartozasodrol, a vilagkepedrol. Arrol, hogy ennyit latsz a vilagbol es ezt meg viccesnek is gondolod.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2015.09.22. 23:02:50

@baldoc: ettől függetlenül igaz amit írt. Olyan fizetések, amik itthon tartanák azokat, akik érnek valamit, kevesebb korrupcióból, szociális kiadásból, és jobb egészségügy/oktatásból lesznek. Vannak egyéb faktorok is, pl a civilizáltság foka az országban, persze. Azonban nélkülük csak pisloghatnak szegény poliósok és egyebek.

Le Orme 2 2015.09.22. 23:10:34

@Sweetshark:
Aki 4 millió mélyszegényről ír, azt nem tudom komolyan venni, véglegesen hitelteleníti magát nálam. Olyan, mint a nácizás, meg az összeomlott egészségügy, oktatás és hasonló ökörségek.

shakespeare 2015.09.22. 23:27:23

@Sweetshark: ez a blog valóban azután született amikor a menekültpárti témában az ellenfél,esetünkben a kormány nyerésre áll. Tehát ez a bejegyzés egy témaváltós menekülô, elterelô iromány.
az egészségügy,oktatás témán kívül a többi mell4lébeszélés.

mond el nekem miért nincs azzal baj, hogy az országot lejáratja valaki ?
tényleg nem értem.

shakespeare 2015.09.22. 23:29:37

@Sweetshark: ezt elmagyarázod kicsit : "Egyebkent az orszag lejaratasaban nincs semmi rossz, sot kifejezetten elonyos jelen helyzetben" ?
nem értem

jolaca 2015.09.22. 23:50:18

Minek aggódik úgy a posztoló?! - most ajánlott fel Viktor 1% GDP-t a görög határok megvédésére. Ha ez sem állítja talpra az egészségügyet és oktatást, akkor vajon mi? Mert a csíki focicsapatnak beígért 1,2 Mrd nem sokra elég...

jolaca 2015.09.22. 23:52:06

Minek aggódik úgy a posztoló?! - most ajánlott fel Viktor 1% GDP-t a görög határok megvédésére. Ha ez sem állítja talpra az egészségügyet és oktatást, akkor vajon mi? Mert a csíki focicsapatnak beígért 1,2 Mrd nem sokra elég...

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2015.09.23. 00:09:15

@Szúnyog: Azért hogy ilyen szánalmas fideszbirkák mint ami te vagy tdják olvasni.

2015.09.23. 00:35:47

@Kicsilulu: Leszarom, hogy mit mond Tóbiás meg az MSZP. Szoktam előfordulni Borsodban, és hát és egy heti bevásárlásra többet költök, mint amennyiből ott a családok megélnek.

Ezért bírom, hogy olyanok ugatnak itt többségben, akiknek fing fogalmuk nincs az életről, sem a demokráciáról, a falujukat életükben nem hagyták még el, de azért ki akarnak oktatni 70-es IQ-júak szintjére belőtt Orbán propagandával. És az egészben az a leg elkeserítőbb, hogy minél kisebb az IQ-juk annál hangosabban hangoztatják a faszságaikat: lásd maxval.

panelburzsuj 2015.09.23. 00:39:54

@Sweetshark:
"minél kisebb az IQ-juk annál hangosabban hangoztatják"

Ingyenkocsma = prolimennyország.

panelburzsuj 2015.09.23. 00:40:55

@panelburzsuj:
Oppardon: dehogy proli - plebejus...

2015.09.23. 00:52:44

@shakespeare: Elmagyarázom drága: Magyarország jelenleg egy szaros balkáni kupleráj, ahol csak olyan politikai erők tudnak érvényesülni, akiknek a primitív tehetségtelen, sikertelenségük miatt másvalakit okoló 70-es IQ-jú bunkók alkotják a szavazóbázisát (baloldalon is).

Vagyis, ha valaki látott már valódi demokráciát (élt már ilyenben), tisztában van néhány gazdasági alapvetéssel, és nem abba feccöli az energiáját, hogy a saját sikertelenségéért másokat hibáztasson: nos az nem tud kire szavazni. Én szeretnék hazaköltözni Magyarországra, de egy olyan gazdasági környezetben nem fogok befektetni, ahol holnap mondjuk 98%-os különadót vetnek ki rá, mert Orbán éppen ezt álmodta meg. Mindehhez persze a tehetségtelen senkik - akik soha nem vitték semmire és nem is fogják - még tapsikolnak is. És akkor ezek után még ezek a selejtek akarnak kioktatni demokráciából, meg gazdaságból.

Emiatt azt mondom, pusztuljon az egész rothadt rendszer a gecibe, majd meglátjuk mire megy az ország EU nélkül! Minthogy a magyar GDP minimum 90%-át "nyugati" cégek adják, így borítékolható az államcsőd. Ezzel meg az a baj, hogy a pénzüket elveszített emberek frusztrációja csak még jobban fokozódik, minden mindegy alapon törni zúzni kezdenek, ami simán polgárháborúba fajulhat. Persze ilyenkor az első számú célpont a "gazdagok", mert ugye ők tehetnek mindenről. Még véletlenül sem azok a suttyók, akik például a jelenlegi kormányt megválasztották.

Hát ennyi, dióhéjban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.23. 05:32:56

@Sweetshark:

"ket hozzaszolassal arrebb leirod, hogy Magyarorszag milyen tokeletes"

Hol írtan ilyet?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.23. 05:35:06

@Sweetshark:

"a nyugat miatt oregednek az emberek"

Igen.

"a nyugat miatt elnek az orszagban kozel 4 millioan melyszegenysegben, ugye?"

Nem élnek 4 millióan mélyszegénységben. De egyébként a szegénység oka a nyugat. A nyugat egyfajta kozmikus poszívóként kiszívja a pénzt az országból.

"Ez ha valoban olyan fasza minden, akkor miert vandorolnak el az emberek nyugatra?"

Magasabb a bér, azért.

"

midnight coder 2015.09.23. 07:10:00

@baldoc: Ettől még így van. Állam bácsinak nincs saját pénze, azt tudja osztogatni amit a polgároktól és a vállalkozásoktól elvesz. Csak ha túl sokat vesz el a vállalkozásoktól, akkor itt nemigen éri meg vállalkozni, a cégek vagy csődbe mennek, vagy átmennek egy másik országba, vagy eleve ide sem jönnek. Ami azt jelenti, hogy egyre kevesebb a munkahely->egyre alacsonyabbak a bérek->egyre kevesebb adót lehet beszedni, és egyre többen várnak segélyre.
A másik oldalon, legalábbis a versenyszférában általában a jövedelmeket a munkaerőpiac határozza meg, és minél feljebb mész annál inkább olyan embereket találsz akik nehezen pótolhatók, viszont keresettek külföldön is. Ezek adóztatása egyrészt azt eredményezi, hogy a polgár elmegy -> innentől kezdve 0 forint adót és járulékot fizet a te gyermekbénulásos polgárod megsegítésére, de ennél is nagyobb baj az, hogy ha nehezen lehet ilyen polgárt találni, akkor előbb-utóbb a munkahelye is elmegy. Azaz, ha nehéz kis hazánkban Pl. szoftverfejlesztőt toborozni egy szakterületre, mert mind teszem azt az angoloknál van, akkor nem ide érdemes ilyen fejlesztő céget telepíteni. De ugyanez igaz Pl. a fogorvosra is.

Szóval fasza dolog a szociális demagógia, de ha ész nélkül alkalmazzák, azzal pont azoknak ártanak a legtöbbet akit elvben védeni akarnak. És amúgy pont a fentiek miatt szenved a baloldal - ebben a helyzetben igazán baloldali politikát nehéz csinálni. Ahhoz, hogy valódi baloldal létezzen először újra ki kellene találni a baloldalt, mert az a modell ami a kapitalizmus hajnalán kialakult és működött, ma már tökéletes csőd.

konrada 2015.09.23. 09:05:17

@Sweetshark:
És az egészben az a leg elkeserítőbb, hogy minél kisebb az IQ-juk annál hangosabban hangoztatják a faszságaikat.

...ÉS TÉNYLEG!

2015.09.23. 13:46:59

@konrada: Nem tudom, hogy ironizalni akartal-e, ha igen nagyon mellelottel. Mar csak azert, mert cseppet sem vicces, amit irsz.

Jobbereknek persze valodi ellenerveik sosincsenek, mert ahhoz gondolkodni kellene. Mikor barmire rakerdezek az szokott lennio a valasz, hogy nincs valasz. Most ilyen idiota faszokkal minek vitatkozzak? Inkabb le kene loni mindet.

2015.09.23. 13:50:39

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

"Ez ha valoban olyan fasza minden, akkor miert vandorolnak el az emberek nyugatra?

Magasabb a bér, azért. "

Akkor megiscsak a nyugat a jobb. Mert ott nem csak Orban csokosai szedhetik meg magukat, hanem barki aki tehetseges es van nemi IQ-ja. Peldaul en. Persze ezt te ugysem ertheted, hisz birka vagy.

Magyarorszag szerinted olyan fasza hely, hogy az emberek nem gyoznek menekulni nyugatra. Na latod, ebben egyetertunk.

2015.09.23. 13:54:30

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Szerinted M.o. nem tokeletes, de nem is kell valtoztatni rajta. (Legalabbis ragaszkodsz, mindenhez, ami szar).

Szerintem M.o. egy kalap szar es valtoztatni kell rajta, drasztikusan. Jelenleg nem versenykepes, es ezzel a hozzaallassal soha nem is lesz az.

2015.09.23. 13:55:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

A beszukult narancsszinu tudatodban valoszinuleg azok...

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.23. 14:32:38

@Sweetshark:

"Szerinted M.o. nem tokeletes, de nem is kell valtoztatni rajta."

Hol mondtam iyet? Sehol. Azaz saját magaddal vitázol, nem velem.

Macilla Dörme 2015.09.26. 00:11:53

Lehet, hogy ma még ugyanúgy telik egy napod, ha nem a déli határnál laksz, de aki nem látja előre a hosszú távú következményeket, az gondolkodásgátlót szed!

shakespeare 2015.09.26. 02:34:58

@Sweetshark: kösz a választ. Ha olyan okos vagy és világlátott akkor fel kellene fogjad egy ország képe és aktuális politikai helyzete közt a különbséget.Pl. valaki rühelli Putyin húzásait, ebbôl arra követjeztetni, h minden ami van Moszkvától Vlagyivostokig illetve az oroszok ugy ahogy vannak szarok és értéktelenek, meglehetôsen korlátolt és buta emberre vall. Biza nálad okosabb, sikeresebb emberek ott milliós számban vannak.
szóval egy országot fikázni merô elégedetlenségbôl külföldiek elôtt, buta és rosszindulatú propaganda. (szerencsére nem vevôk és rekordokat döntöget a turisták száma).
Orbán adóira : az EU lényege pont az, hogy csont nélkül magyarként lehet szlovák céged amely Németországba vagy akárhova szolgáltat úgy, hogy Budapesten laksz. mûkôdik csak ne próbálj adót csalni Áfával, pl. h a drága vw tuareget a szlovákoknál beíratod tehergépjármûnek. mert odabasz a NAV.
mindent be kell fizetni a maga helyén, cégadót a szlovákoknál, az ügyfeled a német áfát a németeknél, te pedig magánemberként a magyarországra privát hozott pénzedbôl az itteni fogyasztásod utáni àfát. ennyi

2015.09.28. 01:10:26

@shakespeare: Látszik, hogy életedben nem éltél még valódi demokráciában. Menj és láss világot, aztán majd utána beszélünk. Kezdheted mindjárt Oroszországgal.

shakespeare 2015.09.28. 10:44:26

@Sweetshark: kérlek mesélj a valódi demokráciákról, melyikre gondoltál ? az amerikai tőkés fajtára ahol kevesek hozzák a döntést és lopják a hadseregen keresztül az adófizetők pénzét szemenszedett hazugságokkal ? (iraki afganisztáni háború, hazudozások a nemlétező tömegpusztító fegyverekről)
az angolra ahol származás alapján lehet a felsőházba kerülni ?
:-D
vagy a telepített szíriai demokrata harcosok főnökére akik a lelőtt kormánykatona kivágott szívéből harapott ?
vagy Merkelre a nyugat europaiakra akik nem választóikat képviselik hanem valaki másét, lásd nyilatkozatait és tetteit és a német többség véleményét arról ? (most, hogy ez kiderült el fogják őket zavarni a retekbe)

szóval mi az igaz demokrácia ? gondolom neked ezek az igaziak.
:-)

2015.09.28. 23:27:54

Az angol, a német és az amerikai demokráciát volt alkalmam kipróbálni. Valamennyi jobban működik, mint az otthoni. Ha azt hiszed, hogy a demokrácia attól jó, hogy mit mondanak a politikusok, akkor tévúton jársz. Leszarom, hogy mit mond Cameron, Merkel, meg Obama. Engem az érdekel, hogy a gazdasági környezet biztos és kiszámítható, ha vállalkozást indítok, számolhatok megtérülési idővel (otthon nem, mert naponta változatatják a törvényeket (a váratlanul kalapból kihúzott különadókról nem is beszélve). Emellett említett országos támogatják a vállalkozásaikat, nem arra megy ki a játék, hogy eleve lehetetlen feltételekkel lehúzzák az állampolgárt. Otthon csak arra millió példát lehetne mondani, aminek az égvilágos semmi értelme nincs, pusztán az állampolgár szivatása/lehúzása. Emellett itt jogbiztonság van, gondolom nem kell ismertetnem a magyar valóságot, ahol simán előfordulhat, hogy a tisztességesen (nem feketén) elvégzett munkát nem fizetik ki, és mehetsz a sóhivatalba. És még 100 oldalt írhatnék csupán a saját tapasztalataimból, de az is elég ha beszélsz emberekkel különböző társadalmi rétegekből.

Az általam leírtak csupán kiragadott példák, néhány a millióból. Ha nem ismered a magyar valóságot, azzal nem tudok mit kezdeni.
süti beállítások módosítása