B1 blogcsalád



A Jégbüfének mennie kellett, Rogán haverjai maradhattak

2015. szeptember 15. - pelikanjozsef

Tovább működik a Párisi Udvarban a Krskó Tibor, Csetényi Csaba páros által tulajdonolt trafik. Ez az egyik utolsó üzlet az épületben, ahonnan nemrég a legendás Jégbüfének is mennie kellett. 

20150913_145046.jpgA Párisi Udvar már régóta nagyrészt üresen áll a Ferenciek terén. (Illetve a Brudern-ház, amelynek földszinti, belső része a Párisi Udvar, de mára az egész épületre az utóbbi elnevezés ragadt át.) Az akkor Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat szerette volna pénzzé tenni a patinás ingatlant, ezért

  1. minden üzletet kiköltöztetett,
  2. és a lakókat is kivásárolta az épületből.

Már évek óta csak egy cipőbolt és a Jégbüfé működött az ingatlanban, azok is csak azért, mert pereskedtek az önkormányzattal. De aztán jött a trafikmutyi: a Fidesz-kormány kiosztotta a trafikkoncessziókat. Az évek óta üresen álló üzlethelyiséget 2013-ban

a Krskó-Csetényi páros Hamu és Gyémánt Kft-je mégiscsak bérbe vehette.

Csetényi Csabáról tudni kell, hogy Rogán Pasa parki szomszédja, akinek Krskóval közös cége volt az médiaügynökség, amelyik

a kormány menekültellenes plakátkampányát menedzselte.

Immár csak egy cipőbolt és a trafik működik a Párisi Udvar épületében: a dohánybolt büszkén hirdeti, hogy vasárnap is nyitva tart. S egyelőre nincs nyoma annak, hogy ezt az üzlethelyiséget a kiköltöztetés veszélye fenyegetné.

(Kép: Egyenlítő blog)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr747790100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.15. 15:27:47

Annak a féregnek nem fogom elfelejteni, hogy kihajította a Soósékat a József Attila utcai üzletükből, ami utána évekig üres volt, majd egy trafikmutyi bolt nyílt a helyén.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.09.15. 22:48:32

A Jégbüfét nem sajnálom, a kommunizmus nem hiányzik.
Viszont a trafikot is illene bezárni, meg úgy általában kiterjeszteni a vasárnapi zárvatartást a trafikokra is.

Tiborpapa 2015.09.16. 00:06:25

Ja kérem, menekültügy ide, menekültügy oda, de közben a rablás, fosztogatás, no meg a hatalommal való visszaélés nem áll le.

a fidesz csak lopni tud 2015.09.16. 05:46:03

@Online Távmunkás:

A kommunizmus nem a jégbüfé, hanem a génselejtes csúti gané, akit te is meg a többi agyhalott megszavaztatok.

konrada 2015.09.16. 08:02:45

Ilyen hülyeségeken pörögni... (s most nem a trafikmutyit védem)...

Miért kell azzal foglalkozni egy Index címlapon, hogy egy értékesített - most már csak külföldi magáncég tulajdonában lévő - felújítás alatt álló épületben már csak a cipőboltot, meg a trafikot hagyják üzemelni???

...gondolom, az lehet az oka, hogy a belsőtér bontásánál ez a két kisterületű bolt helye kerül legkésőbb sorra, így ráérnek vele.
Mert gondolom azt a leghülyébbek sem hiszik, hogy egy ötcsillagos szállodában hagyják majd a krehács cipőboltot, trafikot üzemeltetni..

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 08:30:06

@konrada: és pont a Jégbüfé volt valaminek az útjában, amit a trafik nem zavar? Hááát... azért ez legalábbis érdekes. :)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 08:41:19

@konrada: egyébként itt talán nem is a Jégbüfé a lényeg. Neked még nem tűnt fel, hogy viktátorék ész nélkül pusztítanak mindent, ami egy kicsit is a gengszterváltás előtti időket idézi?
Lásd Moszkva tér, Ganz műemlék épülete, Kossuth tér, Vidámpark stb. Bocs, nem tudom felsorolni mindet, csak amikor előbukkan egy-egy ilyen barbár lépésük, akkor kapom fel a fejem...
Mintha szégyellnék a múltjukat ezek a tetvek.

makkospacal 2015.09.16. 08:47:01

Orbánféle cigánytempó esszenciája. Egyébként a jégbüféért nem kár. Vállalhatatlan volt már a minőség és kiszolgálás, hozzáállás terén.

konrada 2015.09.16. 08:56:55

@Hóhér az utolsó barátod:
No legalább sikerült valami érdekeset mondani olyannak, aki még sosem járt arra, és nem ismeri, milyen arhitektúrájú maga az épület.

A jégbüfé a Ferenciek tere felé esik, az épület egy teljesen másik szárnyában. Ráadásul az eladótér - mely önmagában is sokszorosa a két még működő boltnak - csak egy része az egész vendéglátóhelynek, befelé még legalább akkora előkészítő-üzemi része van.

Azaz: más szárny, sokkal mélyebben beágyazódva az épületbe, sok gépészeti elemmel, csatlakozással.
Míg az indiszkriminált 2 bolt a Petőfin, egy másik szárnyban, minimális gépészeti csatlakozással, más kiképzéssel - kis méretű frontboltként -, így a beruházónak azt a bontási folyamat végén kell csak hozzányúlni.

Örülök, hogy számodra érdekes dolgokat tudtam veled megosztani.

konrada 2015.09.16. 09:05:15

@Hóhér az utolsó barátod:
...hát lehet, hogy neked a jégbüfés, alagutak közé szorított kihalt Párizsi udvaros belváros az etalon, de ezzel azért hidd el, nem vagytok túl sokan.
Egy város belvárosának élőnek kell lenni, és a többség (legállábbis am pár tucat megmaradt Jégbüfé fanon kívül)nem bánja, ha a lepukkantott rész helyett egy világvárosias szálloda-bolt komplexum költözik oda.
...az meg ,hogy te ebben politikát látsz, a te bajod: a poltikának ebben legfeljebb annyi a szerepe, hogy lehetőséget adjon arra, hogy szépüljön-épüljön a város, ne pedig lehúzza azt...

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 09:06:36

@konrada: mondjuk a nagyképűséged erősen rontja szavaid hitelét.
Próbálom felidézni, hogy a Jégbüfé és a cipőbolt közt volt-e még valami. Talán egy néhai szőnyegbolt, ami később profilt váltott, majd bezárt? Ettől függetlenül vannak kétségeim, hogy ha a cipőbolt a folyamatban lévő per miatt maradhat, egyébként mennie kellene, akkor pont az a gusztustalan mutyibolt ne lenne útban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 09:08:43

@konrada: tudod kis göbbelssz, ezt meg lehetne úgy is csinálni, hogy ne pusztítsatok el mindent, ami a fideß elvtársi múltjára emlékeztethet.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 09:12:15

@konrada: egyébként meg menj már be a város belsejébe és nézz körül! Ha nem lennél ennyire elvakult, akkor láthatnád, hogy minden pusztul. Menj végig a Körúton vagy a Kossuth Lajos utca-Rákóczi út vonalon és láss is, ne csak nézz! Romokban áll minden, szinte az összes üzlet bezárt, ami nem, az is halódik. Már a plazak is.

lobster thermidor 2015.09.16. 09:29:54

@konrada:

Csak nem azt akarod mondani, bárhol is van ez a trafik, hogy ettől élővé válik az épület, és a város ezen része? Ráadásul ez a háborús fílinget árasztó csomagolópapírral beragasztott kirakat az ózdi cigánysoron is szégyen volna, nem a Belvárosban, akármelyik épületszárnyában van annak a háznak.

konrada 2015.09.16. 09:40:10

@Hóhér az utolsó barátod:
No akkor örülhetsz, hogy maradt bőven a szocialista múltból, és ez tán enyhíti a Jégbüfé elvesztése miatti fájdalmad.,))

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 09:41:43

@konrada: hitlerbajszos Viktátor kép ott van az ágyad felett, ugye? :D

konrada 2015.09.16. 09:46:36

@lobster thermidor:
Hát ha elolvastad amit írtam, akkor a "csak"-ot le is hagyhatod.,))
Tényleg nem ezt mondom, hanem azt, hogy a Párizsi udvar épület többet érdemel, mint azt a pár kis forgalom nélküli boltot, elkopott fényeket - ami legfeljebb retró filmdiszletnek megy el csak.

...és remélem, hogy a felújítás olyan gyorsan fog haladni, hogy azt két zárványt is be kelljen emiatt zárni.

Azaz nem a mutyitrafikot védem, hanem drukkolok annak, hogy mihamarabb kész legyen teljes tervezett pompájában a felújítás.

konrada 2015.09.16. 09:49:41

@Hóhér az utolsó barátod:
Ja, hogy te az a fajta vagy, aki politikusakkal kell és fekszik, aki nem tud szabadulni tőlük.

...tulajdonképpen sajnálnálak, de biztos vagyok benne, hogy neked ott jó a te kis beszűkült világodban...

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 09:50:19

@konrada: itt te vagy aki nem fog fel dolgokat... de ez sokkal meszebbre visz a Jégbüfé témájánál.
Az sem lepne meg, ha az a nagy felújítás hirtelen félbeszakadna és kiderülne, hogy egy új Kaya Ibrahim volt a befektető...

konrada 2015.09.16. 09:58:11

@Hóhér az utolsó barátod:
Még az is lehet.
...elvégre ez a város tele van ilyen félbehagyott-elba..ott fejlesztésekkel - lásd Divatcsarnok, Balettintézet, stb....
De ettől még mégis csak az ajó út, ha fejlődik a város, és nem az, ahol szlömösödik, lepusztul...

...egyébként meg dehogy vagyok okos, legfeljebb a féleszűként a bolondok között.,))

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 10:12:59

@konrada: szóval szimpla troll vagy.
Mert ugye ami nem illik az elméletedbe (én, mi a fejlődés, felújítás ellen vagyok/vagyunk) azt ignorálod.
Egyáltalán nem az a baj, ha épül valami vagy rendbetesznek egy épületet, közteret.
Az a baj, ahogy ezt művelik az elvtársaid. A tudatos rombolás mindenhol. Mást ne mondjak a Kossuth tér vagy a Margit-híd szétbarmolása.

konrada 2015.09.16. 10:22:45

@Hóhér az utolsó barátod:
Várjál csak! Pont azt írtam, hogy én nem akarok mindent csakis politikai szimpátia alapján nézni, erre már azza vádolsz a Margit-hidat felmlegetve, hogy én még ráadásul szadeszes is vagyok.,)))

...egyébként meg mi ó lófüttyre gondoljak, ha te annyira oda vagy a mostanig kitartó Párizsi Udvaros-Jégbüfés állapotokért, mint azt, hogy neked az tetszik???,))

(Ha csak nem arra, hogy téged semmi más nem érdekel, csak a politika, és az alapján szuszakolsz be mindent - akár saját magadnak is ellentmondva - hogy beleférjen a te politikai eszmerendszeredbe, a lényege úgy is az, hogy már megint nincs rajta sapka...,))

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 10:28:03

@konrada: te tényleg troll vagy. Nem az állapotát akarnám megőrizni, ha olvasnál is, nem csak trollkodnál... na mindegy. Részemről ignore on.

konrada 2015.09.16. 10:52:18

@Hóhér az utolsó barátod:
Na ja. Ha az trollkodás, hogy nem állok be csaholók közé, és próbálom értelmezni a leírtakat, amkkor beválllalom.

Inkább legyek így troll, mint hogy versenyt ugassak, vagy csóváljam a farkam, attól függően ki megy el a kapu elött.

...de azt is megértem, hogy te a tőlled eltérő véleménynél ignore on-t nyomsz, csak jelzem, én a trollt másképpen tudom...

zizi77 2015.09.16. 11:26:41

@Hóhér az utolsó barátod: majd ha csak a trafik marad, lehet ugatni. De amíg a cipőboltost nem tudják kirakni, addig a trafik is bevételt hoz a tulajnak. Az épület többi részén meg dolgozhatnak kedvükre.

konrada 2015.09.16. 11:29:38

@zizi77:
Na itt a másik troll, aki nem érti meg, hogy ahol fikázni kell, ott nem fér meg az észszerű magyarázat!,))

high up! 2015.09.16. 11:32:40

@konrada:

te nem troll vagy, hanem "A nap hülyéje" cím birtokosa.

Ami nagy szó, mert aki ezt a féleszü fidesznáci batyut verni tudja a versenyben, az már nem akarmekkora idióta.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.09.16. 11:34:59

@konrada:

ja, meg mondd már el ezt a "Nem áll egy kistrafik a bontási-felújítási-gépészeti munkáknak az útjában" elméletedet egy profi vállakozónak, hadd röhögjön a következő 3-4 hónapban megszakítás nélkül.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.09.16. 11:36:45

Amúgy nem ez az a trafik, amelyet Rógántóni fele áron ad ki bérbe a havernak? Mert ilyen trafik-ÖK botránya is van ennek a potenciális börtönlakó Tóninak.

FOLYTASSUK!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.16. 11:38:22

És a legszebb, hogy ő nem politizál, ááá... :D

Terézágyú 2015.09.16. 11:51:20

@konrada:
"Egy város belvárosának élőnek kell lenni, és a többség (legállábbis am pár tucat megmaradt Jégbüfé fanon kívül)nem bánja, ha a lepukkantott rész helyett egy világvárosias szálloda-bolt komplexum költözik oda."

Igen!!! Az egész rendszerváltás óta arra várt a belváros lakossága, illetve az arra menők, hogy végre egy világvárosi szálloda legyen ott!!! Most lesz igazán élő a belváros, eddig teljesen döglött volt!

Nzoltan 2015.09.16. 11:54:38

Azt hittem magánkézbe került az épület. És ha így van, akkor nem értem a problémát. A jégbüfés meg a tulajdonos leharcolják egymás közt.

konrada 2015.09.16. 11:58:22

@high up!:
Ugyanmár ne légy ilyen kishítű!

...te már annyit bizonyítottál, hogy még be sem kell írnod, hogy ezt a címet látatlanba meg ne kapd előre!,))

...azt meg nyugodtan meséld el a profi vállalkozó barátaidnak, hogy szerinted csak úgy lehet bontani-kipakoni egy több ezer nm-es épületet, ha minden helyiséget egyszerre csinálják, hagy röhögjenek...,))

konrada 2015.09.16. 12:02:51

@high up!:
A mutyi meg mutyi. Az, hogy kedveznek egy kicsit Rogánnak a tulajok azzal, hogy később kezdik el azt a részt csinálni - ha technológiailag belefér, akkor persze hogy teszik.

...de itt az hülyeség hangzott el már majdnem, hogy a Jégbüfét azért zárták be, mert a zorbán ott rontotta el annó a gyomrát, és ezért egyedüli boltként csak a trafikot akarja oda.,))

dezso 2015.09.16. 12:05:07

@konrada: tudom, hogy nem szokas konstruktiv valaszokat adni, de az van, hogy a Salamander bolt meg a trafik a fenti kepen lathatoan szinten a Ferenciekre nyilik. Mi tobb, a cipobolt kozvetlen szomszeda a Jegbufe hult helyenek: https://www.google.de/maps/@47.4930856,19.0551196,3a,75y,275.01h,90.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sBPmhGFN7oVQ6XaT9z2QTgA!2e0!7i13312!8i6656

Farkasbab 2015.09.16. 12:10:20

@Online Távmunkás: súlyos bajokat látok nálad, ha a fagyi meg a krémes számodra a kommunizmus.

konrada 2015.09.16. 12:29:46

@dezso:
Igaz, elnéztem.
S mivel konstruktív vagy, gondolom azt is tudod, mekkora alapterülete van azoknak, mekkora a Jégbüfének, mennyire nyúlik be az épületbe, a belső részhez milyen szervesen kapcsolódik.
(S hogy egy vendéglátóhelynek milyen közegézségügyi előírásai vannak, ami az esetleges belsőbbtéri munkáknál nem betartható....és ami egy cipőboltnál, vagy trafiknál nem előírás.)

high up! 2015.09.16. 13:44:08

@konrada:

jól van Okoskodó Tóni, annyi eszed azért legyen mielőtt nekiállsz majd újra a malterlapátnak hogy csak olyan ingatlanban tedd ezt meg, ahol a tulajdon, bér, és teher viszonyok le vannak tisztázva. Mert ha annyira hülye vagy, enélkül ölöd bele a pénzt mert "De hát milyen kicsi má az ami nem is az enyém!", akkor tutira nagy meglepetések, meg pluszköltségek meg évekig tartó perek szakadhatnak rád, aminek a végén nem biztos hogy lesz kedved kijönni oszt észt osztani.

Ha meg Rogán Elprivatizátor Tóni úgy adta el az ingatlant, hogy a szomszéd-haverjának maradási jogot bulizott, akkor meg duplán hallgatnia kell a magdfajta fidiótának.

FOLYTASSUK!

Peetee 2015.09.16. 13:48:11

Semmi meglepődés, majd valami salátatörvénybe belebujtatják, hogy jár nekik hatszázötvenmillió kártérítés, mert ha még 21évig üzemeltették volna ott a boltot, akkor akár ennyi nyereségre is szert tehettek volna. Aztán ezt az összeget megfellebbezik, rogán Tóni megduplázza-megtriplázza, és hív egy fideszes médiát, amely bizonyítja, hogy Tóni bácsi jó ember, és olyan, de olyan jó üzletet kötött, hogy minenki nyugodtan maga alá piszkíthat. Szocialista közpénz-kitalicskázás; fideszes verzió 2,0, 2015.

konrada 2015.09.16. 13:58:59

@high up!:
Nézd, majd meglátjuk. Ha nem lesz kész belátható időn belül a szálloda, és csak a mutyitrafik lesz ott évekig, akkor hamut szórok a fejemre, addig meg nyugodtan címkézz, mert tőled ez dicséret, nagyon égne a pofám, ha a te értékrended, véleményed, tudásod alapján dicsérnél.
(...illetve nem, mert valószinűleg fel sem tudnám fogni.,))

...de mint írtam, nem a mutyit védem, csak megállapítottam, hogy ez csak azért probléma, mert poltikát lehet vinni a dologba, és fikázni lehet. Nem véletlen, hogy a cipőbolt éppen csak említve lett, pedig az is ott működik. ...és még azt is eltudom képzelni amit ínak, hogy direkt lett így átjátszva, hogy a dohánybolton keresztül - lelépési pénzként vegyék ki az értékesítésből a haszont...

...de akkor ezt kell leírni, nem azon virnyákolni, hogy a Jégbüfét miért, azt miért nem, és beleképzelni olyan baromságokat, hogy ez tudatos rombolása a régi szép szocvilágnak...

micsoda? 2015.09.16. 14:03:56

@Hóhér az utolsó barátod: Igen, és ez megy a Fideszes önkormányzatoknál is. Kerül amibe kerül, nekik semmibe.

Traktoros lány 2015.09.16. 14:54:33

@konrada: Szerintem ezeknek ilyeneket ne nagyon magyarázz.
Ilyeneket kell írni: "hitelreorbán!", "monnyonle!", "trafikmutyi!", "szarmagyarok!"... stb. :D

chrisred 2015.09.16. 18:53:45

@konrada: "...hát lehet, hogy neked a jégbüfés, alagutak közé szorított kihalt Párizsi udvaros belváros az etalon, de ezzel azért hidd el, nem vagytok túl sokan."

Az lehet, de az élő és működő Párizsi udvar bizony sokaknak hiányzik, akik még emlékeznek rá.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.09.16. 19:18:08

@Farkasbab: Az ülőhelyek hiánya és a pénztárban előre fizetés a színtiszta kommunizmus arctalansága, az igénytelen portéka a hiánygazdaság maradványa. Vajon miért a kisnyugdíjasok törzshelye volt a rendszerváltás óta?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.17. 16:15:47

Azért így kicsit más a leányzó fekvése: várható nyitás 2017 május (vagy március)
Ez mintha kimaradt volna a posztból.
süti beállítások módosítása