B1 blogcsalád



Gyárfás meghálálta Orbánnak a segítséget: Garancsi újabb 150 milliós üzlete

2015. szeptember 12. - pelikanjozsef

Garancsi István cége újíthatja fel az úszöszövetség leendő központját. Még januárban kiebrudalták a Margitszigetről a Danubius Nemzeti Hajós Egyletet, hogy a Hajós Alfréd uszoda melletti evezős házat megkaphassa a Magyar Úszószövetség.

Most döntöttek az épület felújítójáról, amely az Orbán miniszterelnök barátja által tulajdonában lévő Marketépítő Zrt. lesz.

klubhaz.jpg

Tizenöt évig használhatta a PM Evezős házat a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, s bár felvetődött, hogy a klub hosszabbíthat, még pályázatot is kiírtak erről, végül egy januári kormányhatározat arról döntött, márciusi hatállyal menniük kell, hogy a Magyar Úszó Szövetség jöhessen.

A Gyárfás Tamás vezette szervezet évek óta fente a fogát az ingatlanra,

mert az a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda melletti épület. Gyárfás többször is elpanaszolta, hogy a világversenyeket szervező szövetsége a Komjádi Uszodában működik igen szerény körülmények között, s jobban illene hozzájuk az evezősház.

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet kiköltözött, így már nem volt akadálya annak, hogy némi felújítási munkákat követően az úszó szövetség majd beköltözzön. A MÚSZ forrást is talált a beruházásra, s

trükkösen úgy kalkulálták ki a felújítási költségeket,

hogy ne kelljen nyílt tendert kiírniuk. 150 milliós építési beruházás alatt ugyanis tárgyalásos közbeszerzést lehet lefolytatni.

Gyárfás úszószövetsége meghálálta a kormánynak, hogy ingyen megszerezhették az ingatlan használati jogát, mert a miniszterelnök barátjának, Garancsi Istvánnak cége, a Market Építő Zrt. nyerte a beruházás kivitelezését. A Market 148 millió 875 ezer forintért vállalta a munkákat - derül ki a pénteki Közbeszerzési értesítőből.

A Market nem először kap komoly beruházást a kormánytól vagy valamely befolyása alatt lévő köztestülettől. Úszásügyben a mostani üzlet szinte el is törpül amellett, hogy 40 milliardert szintén a Garancsi-cég építheti a 2017-es úszó vb létesítményeit a mostani Dagaly-strand területén.

(Kép: 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr427778250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1 2015.09.13. 16:45:24

Lesz az a végére 200 millió fölött is.. Ha nem, akkor befizetem vmilyen alapba a végső ár és az ajánlati ár különbségét, de ha több lesz az ajánlatinál a végső, akkor kérem a különbözet felét...
Deal? :)))

Punxsutawney Mormota 2015.09.13. 18:31:39

@vackor1: Na jó, de biztos, hogy bele is építik a különbözetet. :)

vackor1 2015.09.13. 18:48:14

@Punxsutawney Mormota: Az természetes a fijjjjjugnál....mindig mindenben benne is van, aminek kell.. ( zárójelben jegyzem meg, hogy még ( már ) az első rablásuk idején voltunk egy társaságban vmi útépítő - akkor még nem közgépesítették magukat , vmi más cég volt, de hasonló történet - tulaj fiával síelni, aki akkor mondta, hogy merre mennyi stb..akkor csinálták Budaörsnél az M7/M1 környékét,amikor ott mentünk keresztül, kacsintva mondta, hogy nem sokáig lesz az ilyen szép, mert "némi aprópénz" megy onnan VHOVA...láss csodát: tavasszal ismét fel volt túrva a pár hónapja "befejezett" szakasz.. persze ezt csak úgy fantáziálom, ilyen elő sem fordulhatna az országunkat vezető korrekt úriemberek lankadatlan figyelme között... ) :)))
Na, ha ez a történet nem ilyen lesz, akkor az első hsz-emen kívül még a kalapomat is jóízűen elfogyasztom bárki előtt.. :)))

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.09.13. 21:52:34

@pelikanjozsef:
Elírtad.
Nem Market.
Markec.

lombozódó 2015.09.13. 22:33:45

Azért az illik tudni, hogy Gyárfás igazi Gyurcsány ill MSZP hívő volt.
/ már a családi háttérből adódóan is . :-)) / De nem ő az egyetlen a vízi sportok környékén :-))

NaposHódas 2016.01.09. 10:30:06

Nem az a baj, hogy sokat keres valaki. Az a baj, hogy rosszul használja fel, amit kap. Az pedig azért van, mert nem ő kellene kapja azt a pénzt, hanem az aki jól használná fel. De az nem törtet, nem megvehető, egyáltalán becsületes és tisztességes ember. Na ezért nem ő kapja a sok pénzt. Látszólag volna ugyan néhány kivétel, ám ők is csak látszat kivételek. Ha ugyanis jól használnák fel azt a pénzt, amit mondjuk lottón nyertek, már nem itt tartanánk. Az a vállalkozó pedig aki olyan árut tudott létrehozni, amiből milliókat lehetett termelni, ha nem áll be a sorba, annyi a vállalkozásának. A felsőbb vezetés erkölcstelensége nem tűr tisztességes embereket maga körül, és közvetlen maga alatt sem.
süti beállítások módosítása