B1 blogcsalád



Jobbik – a konszolidáció alatt a náculás zavartalanul folyik

2015. június 23. - Egyenlítő blog

Sokan kérdezik, miért is írtam meg a „Melyik a Jobbik?” című könyvet, amelyik a napokban jelent meg az Ab ovo könyvkiadónál.

Mert azért azt a legtöbb beszélgetőtársam sejti, reklámot nem akarok csapni ennek a csapatnak.

jobbik_cimlap.jpg

A Jobbikra ma már mind többen tekintenek úgy, mint arra a pártra, amelyik

megszorongathatja a következő választáson a Fideszt.

Ez a párt a szélsőjobbról indult,

  1. agresszív romaellenessége,
  2. nem is olyan nagyon bújtatott antiszemitizmusa,
  3. a gárdisták egyenruhás felvonulásai,
  4. tagjainak bősz megjegyzései

meglehetősen szélsőséges képet alakították ki róla.

Viszont az egyre erősödő Jobbik Vona Gábor vezetésével ma már békésebb arcot akar festeni magáról. Beindult a cukiságkampány. A fényképeken a pártelnök szívesebben vakargatja kiskutyák fülét, mint hogy kopasz verőemberekkel pózolna a kamerának, ahogy korábban tette.

Néppártosodás? Középre húzás? Szélsőségektől való megszabadulás?

Bizony, a pártvezetés próbál szalonképesebbnek mutatkozni.

De mennyire hiteles ez a változás? Hiszen a párt vezetői szinte kivétel nélkül azok az emberek, akik a vad korszakban is a hangadók voltak. Ráadásul ma már ismerjük az egyik alelnök véleményét, aki szerint mindez csak kommunikációs trükk, minden marad a régiben. A vad szélsőjobbot kiszervezik például a Betyársereg nevű képződménybe, hogy ne riasszák el a középosztálybeliek tömegeit.

A trükk egyelőre beválni látszik. Miközben sorra kerülnek elő igen szélsőséges megnyilatkozások, a választópolgárok egyre nagyobb része vagy nem tartja szélsőségesnek a Jobbikot, vagy ez egyáltalán nem zavarja. Közben a nagy parlamenti többséggel rendelkező kormányzópárt, a Fidesz jobbról, sőt szélsőjobbról előz. Rendre veszi át a jobbikos javaslatokat, nem egy vezetője használ igazi jobbikosokat megszégyenítő hangot, hátha ezzel visszaszerezhet támogatókat. A halálbüntetésről való vita meglebegtetése, a nemzeti konzultációnak csúfolt aljas propaganda a bevándorlók ellen, vagy éppen mostanában a bevándorlók elleni plakátok –

ez a hangnem a szélsőjobbé mindenhol Európában.

Kemény küzdelemre számíthatunk, különösen, ha a demokrata ellenzék nem tér magához. 

Könyvemben több dolgot is állítok, s próbálok bizonyítani.

  1. Például azt, hogy a Fidesz sorra valósította meg a Jobbik programpontjait. A példákat hosszan sorolhatnánk a „keleti nyitástól”, az államosításokig vagy éppen a szektorális adókig, az iskolák függetlenségének elvételén át.
  2. Azt is állítom, hogy a Jobbik nem a semmiből lépett elő. Már a rendszerváltás kezdetén megjelentek a legkülönfélébb szélsőjobbos csoportocskák. Igaz, többségük akkor még erőtlen maradt. De azért a szkinhedek már csak masírozgattak. Györkös József vagy Szabó Albert már igen vadakat mondott, míg aztán Csurka István volt az, aki a politikai közbeszédbe behozta a szélsőjobb szövegeket. Igaz, az ő avíttas, lejárt szavatosságú antiszemitizmusa, a budai úriasszonyra szabott nyilaskás dumák nem voltak elég átütők ma már. A Jobbik nagy politikai innovációja, hogy rájött, a cigányellenesség jobban hoz a konyhára. (Amúgy a Jobbik sok-sok vezetője politikai pályáját Csurka MIÉP-jének a környékén kezdte, volt honnan tanulni.)

Csak hogy a hétköznapi, politikai botrányok iránt érdeklődök kedvébe is járjak, felelevenítek pár történetet, amelyben például egy/két/három pornósztár próbál elvegyülni a Jobbikban s politikai szerephez jutni. Vagy azt a tragikus történetet, amikor egy gárdista fiú féltékenységből meggyilkolta a barátnőjét,

levágta a fejét, és a hátába késével egy horogkeresztet vésett.

De valóban ne ezekből vonjunk le messzemenő következtetéseket. Ma már megjelentek a technokrata jobbikosok. Öltönyös urak, kosztümös hölgyek, akik nyelveket beszélnek és jobb egyetemeket végeztek. A bérjobbikosok szorgalmasan működtetik a politikai gépezetet. Ott üldögélnek minden parlamenti bizottságnál, alapos, szakértő anyagokkal, tervekkel rukkolnak elő. Felkészültek és magabiztosak. Ők még munkát fektetnek ebbe az egészbe. Ez már nem a fekete ruhás masírozók csapata, hanem a technokraták, akik munkát, pénzt, karriert remélnek itt.  A Magyar Gárda tagjai ma már csak a „hasznos hülyék” feliratú dobozba férnek bele. Ők már útban vannak, megtették a kötelességüket, nem nagyon kellenek.

Persze a konszolidáció alatt a náculás időnként zavartalanul folyik. A helyi erők közül még nem mindenki értesült arról, hogy ő most cuki. Hát néha kibújik a szög a zsákból.

Közben a Jobbik pár önkormányzatot is megkaparintott. Mi több, megtartotta azokat, amelyeket már 2010-ben is megszerzett. Így hát az sem jött be, hogy ha az emberek megtapasztalják, milyen is a Jobbik, akkor elfordulnak tőle.

A „Melyik a Jobbik?” című könyvben arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy tessék nagyon, de nagyon óvatosnak lenni.

Én szóltam:

A szélsőjobb szellemét a Fidesz szabadította ki a palackból. Most a demokrata erőknek kellene valahogyan visszatuszkolnia oda. Nem lesz könnyű. Első lépésként talán segít, ha tisztában vagyunk vele, kikkel is állunk szemben.

Mindenről mélyebben és bővebben a könyvemben.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr717553544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áII 2015.06.23. 21:31:10

Ezt a remekművet MINDEN IGAZ DEMOKRATÁNAK kötelező megvásárolni! Aki nem veszi meg az náci.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.23. 21:55:24

A gonosz szauroidák körbevették a bolygótokat és bizony nagyon úgy néz ki hogy itt már az intergalaktikus nátó is tehetetlen.

♔bаtyu♔ 2015.06.23. 22:11:48

A ballibsik jósolt baromságai már szinte közmondásosak. de ha az jósolja, azt, hogy a Orbánékat megszorongatja a Jobbik, aki erről könyvet is ír, na az már gáz. A ballibsiken amúgy meglátszik, hogy rendesen tele vannak ilyesmi "szakértőkkel".

Az egyik blog szerint pld. ma nagyobb probléma a kivándorlás, mint a bevándorlás.

Hát mit mondjak, ha ezek kormányra kerülnének, magukkal is rendesen kiszúrnának.

♔bаtyu♔ 2015.06.23. 22:18:12

"De valóban ne ezekből vonjunk le messzemenő következtetéseket. Ma már megjelentek a technokrata jobbikosok. Öltönyös urak, kosztümös hölgyek, akik nyelveket beszélnek és jobb egyetemeket végeztek."

A Jobbiknak ma komolyabb társadalmi bázisa van a középosztály tagjaibban, mint a ballibsi pártoknak együttvéve. Itt amúgy nem csak a nemzeti érdek játszik, (a hazai vállalkozó előnybe részesítése), hanem a településeken meglévő és anyagi javakat veszélyeztető bünözői probléma megoldásának reménye.

Erre egyébként a balliberális pártoknak is lehetőségük lett volna, persze utólag egyszerűbb nácizni azt, aki meg akarja oldani.

Tudományos libsizmus 2015.06.23. 22:35:46

És a libsik agresszív cigányellenességéről mi a véleményed? Akkor most ők is náculnak?

_Neville 2015.06.23. 23:41:37

Nem lehet, hogy a magyar középosztály szempontjából egyre inkább a híres "demokratikus ellenzék" képvisel szélsőséges nézeteket?

Sir Galahad 2015.06.23. 23:42:01

Egyszerű történet ez. Az embereknek vannak problémái. Vannak pártok, amelyek hajlandóak ezeket meghallgatni, ezek erősödnek, meg vannak, amelyek fintorogva elfordulnak már a problémák felvetésétől is - ezek a pártok meg gyengék, és egyre gyengülnek. Lejárt az az idő, amikor a problémákat a szőnyeg alá lehetett söpörni. Azt nem értem, hogy a baloldalon ezt hogy nem veszik észre?

Spiritmonger 2015.06.23. 23:58:58

Ez már a megélhetési rettegés legalja...
Komolyan mondom, nem értem, hogy hogy lehet valaki annyira idióta, hogy ne fogja fel, hogy a választópolgárok egy jelentős része bizony a Jobbikot látná kormányon, akármennyire is ajvékol a libbantkommer törpe minoritás.
Ráadásul se nem antiszemiták, se nem akarnak az eu-ból kilépni, és a cigányellenesség is a baloldali szint alatt van.
Ébresztő, elvtárs, ébresztő, talán tudsz ennél jobbat is írni...

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2015.06.24. 01:28:55

Dési a te fajtád 1919-ben a kommün idején csapatokban járta az országot a páncélvonataikkal Szamuely Tiborral, Kun Bélával, Lukács Györggyel az élen és halomra gyilkolták az ártatlan lakosságot. Szerintem ellened meg a fajtád ellen megint törvényt kellene hozni mert az amit csinálsz az közösség elleni izgatás és amilyen agresszívan folytatjátok ezt a bolsevik liberális kommunikációt félő hogy újra meg fog ismétlődni 1919.

Ortodox 2015.06.24. 01:41:38

Az embereknek tökmind1, az országra csak a ballibek jelentenek veszélyt.

Illetve külföldi támogatás híján nem jelentenek.

bandiras2 2015.06.24. 02:09:49

"megtartotta azokat, amelyeket
már 2010-ben is megszerzett."
ez mindent elmond. a rendszervaltas ota tombol magyarorszagon a libsizmus. a bunozor neven nevezni rasszizmus, vedekezni pedig gyuloletbuncselekmeny.
ennek most az emlitett helyeken vegeszakadt. micsoda tragedia!
a szavazo nem teljesen hulye. eredmenyt igertek neki, es eloszor a rendszervaltas ota meg is kapta . rend lett.
es itt jottok ti ballibek mar megint:
És hazudnak megfontoltan,
Behízelgő modorban,
Éppen ugyanúgy ahogy régen,
'Érd be a kicsivel szépen!',
valaha en is liberalis es globalista voltam. de nekem azota felnyilt a szemem.
filmajanlo:
m.imdb.com/title/tt0096256/
jellemzo a film temajara, hogy az osszes erintett mediakarrierje azonnal derekbatort. na vajon miert...

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.24. 03:17:14

"a Jobbik sok-sok vezetője politikai pályáját Csurka MIÉP-jének a környékén kezdte" - No shit, Sherlock!

Sok MSZP-s meg kommunista volt, majd átnyergelt demokratának, sok Fidesz vezető MSZMP-s apa protekciós kölykeként a KISZ-ben építgette a karrierjét, majd nagyon fiatal nagyon demokrata lett.
A Jobbikban azért is volt sok a pornós, innen-onnan szalajtott fajankó, mert nem a régi káderekből jött létre a tagság nagy része, hanem a rendszerváltással elégedetlen egyszerű emberekből. És bizony hirtelen rengeteg ilyen-olyan fiatalabb ember belépett.
Az MSZP-s nyuggerek közt biztos kevesebb a pornós múltú, de több az ex karhatalmista, besúgó házmester, Kádár-nosztalgiával öregotthonban élő forma. A Fideszben is rengeteg ex-komcsi van. A vidéki magyarországi régi MSZP-s körzetek sorban lettek jobbikosok. Tehát nemcsak széljobbosok álltak be a Jobbik mögé, hanem sok olyan baloldali ember, akiknek elege lett a belpesti ballib megmondóemberekből. A ballib kormányok következetesen a saját szavazóikat nácizták, ha azok a segílykések, a "megélhetési" bűnözés miatt panaszkodtak. Úgyhogy a balos szavazó a Jobbikhoz állt át. Meg a Fideszhez. Mert lehet, hogy jó megoldást ezek a pártok se tudnak a problémákra, de legalább nem nácizzák le az embert, ha meg meri említeni ezeket a gondokat.

A ballib oldal meg szőnyeg alá söpörte még a problémát is.
Lásd az illegális bevándorlás téma. A ballibek következetesen tagadják, hogy itt illegális bevándorlás lenne. Menekülteket emlegetnek. Holott az illegálisok 99%-a egyszerűen illegális gazdasági migráns. A probléma felvetését is gyűlöletkeltésnek titulálják a ballibek. Ez az átlag szavazó élettapasztalataival ellenkező retorika bizony az emberek arculköpésével ér fel.

A Fidesz meg meglepően jól nyúlja le a Jobbik témáit. Ügyesek a fiúk, jó politikusok. Szar államférfiak, korruptak, nepotisták, de jó politikusok...
A Jobbiknál a cukiságkampánytól azt vártam, hogy majd jól átállít hozzájuk sok bizonytalant, esetleg ex-Fideszest, akiknek a korrupcióval, mutyival tele lett a töke. Ehelyett azt érzem, hogy az ősjobbikosok inkább elfordulnak emiatt Vonától, a Fidesz meg jól, politikailag, kampány szempontjából okosan nyúlt a hagyományos Jobbikos topikokhoz. A Jobbik így sose fogja be a Fideszt.
süti beállítások módosítása