B1 blogcsalád



Hallókészülék 220 milliárdért

2015. április 01. - Egyenlítő blog

Nézzen ide, van két percem, hogy elmagyarázzam, de ne mondja el senkinek. Üljön be ide, érzi, milyen kényelmes a bőrülés? Fűthető. Ön vette nekünk. Na, de térjünk a lényegre.

A bankbotrányra kíváncsi? Most megmondom: nem fog kiderülni semmi. Illetve, igazából már mindent tudunk, Ön is, mi is, mégse fog történni semmi. Nem lesz következmény, nem fog lemondani senki. Néhányan a börtönbe mennek, de nekik alig volt közük az egészhez. A mese vége Magyarországon mindig ugyanaz: a bűnösök jól megússzák, a pártok jól egymásra kenik, Ön meg rosszul jár.

Vajon Ön meddig tűri, hogy rosszul jár? Csodálkozom magán.

Ön vett magának egy hallókészüléket? Ejnye. Ne feledje, mi figyeljük Önt. (A bankokat nem figyeljük, azokat már a Vezér megregulázta, megadóztatta. Azzal is Ön járt jól, most fizetheti ki a regulázást.)

Még hogy nyugdíjas, nincs takargatnivalója? Na, ne vicceljen. Tudjuk jól, hogy tegnap azt mondta a szomszéd özv. Jobbágyné Marikának, hogy a szocializmusban nem történtek ilyen durva dolgok, mint mostanság. Hogy az onokát a kormányablak dicsőítésére vezénylik, vagy a másik onokát esőben táncoltatják, miközben a nácikat megdicsérő Embertelenminisztérium vezetője ott áll az esernyő alatt. Közben az onoka a Párt által megírt hülyeségeket kell megtanulja a Párt által választott tankönyvekből.

Kacagnom kell magukon.

Ön vállalkozna, munkát vállalna? Termelne? Tanulna hasznosat az egyetemen? Nyugodt életet élne? Gyűjtene nyugdíjas éveire? Boldogulna? Felejtse el! Mi azon vagyunk, hogy mindezt lehetetlenné tegyük az Ön számára, viszont lehetségessé tegyük magunk számára a villát és a Gucci-táskát. Ja, és megmagyarázzuk, hogy emiatt ránk kell szavaznia. (Az Ön pénzéből, persze.)

Ön civil és szeretne valami társadalmilag hasznosat tenni? Mindjárt megjelenünk a politikailag független Készenléti Rendőrség szép darab egyenruhás kollégáival, a politikailag még függetlenebb ügyészség parancsára és lefoglalunk mindent, a házát átkutatjuk. A nyakig benne lévő bankárokat hagyjuk egy kicsit bizonyítékot eltűntetni, levegőhöz jutni. Szabad elvonulást az egyenlőbbeknek!  

Ön mindezt megírná, pubikám? Ki van rúgva. Nekünk csak egy telefon, hogy lehalkítsuk az Ön hangját. Majd megalkuszunk az ertéellel, az EU megint elővett bennünket miatta.

Mi pontosan tudjuk, hogy le volt adva a drót mindenkinek, hogy vegye ki a pénzét, ha jót akar.

Magának nem? Nahát, és csodálkozik? Csodálkozhat vagy húsz éve, ugyanez ment idáig. Maga mindig az, aki utoljára tud meg mindent. Magát nem menti ki senki. Magát kiröhögik a mi köreinkben. Maga néha elmehet dühösen szavazni a másikra, aki ugyanúgy kiszúr magával. (Mellékszál: ne szavazzon le csendben a Jobbikra, mert majd azok rendet tesznek. Ön ezt igen rosszul tenné. Figyelje csak meg, magának sokkal rosszabb lesz, ha a Jobbik jön. Meglátja. Mi ugyanúgy lopunk majd tovább, viszont nem csak az onokának kell az esőben táncolnia, hanem magának is. Egyenruhában. És tapsolnia is kell, ahogy az igazmagyarok majd jól elárulják a Nagy Magyarországot a kenyéradó gazdáiknak, a Még Nagyobb Oroszországnak.) Igaz, mi is kötöttünk a kenyéradó gazdáinkkal paksi egyezményt, titkosítottuk is, hogy Ön ne tudhassa meg, hogy mennyivel károsítottuk meg az országot.

Maga pedig ezen az egész ügyön csodálkozik, szörnyülködik, de nem tesz semmit ellene. Hagyja magát. Majd a Giró-Szász meg a pártsajtó (évi 80 milliárdért) megmagyarázza Önnek, az Ön pénzéből, hogy Orbán rosszul emlékszik. Meg a Gyurcsány a hibás. A gyurcsányista bankárok és az EU összeesküdtek. A Varga pedig majd ellentmond a többieknek, de ez senkit sem zavar. A politikai elemzők a tévében kaotikusnak bélyegzik a kormányunk kommunikációját a bankbotránnyal kapcsolatban és kimutatják, hogy csökkent a népszerűségünk két százalékkal.

De igazából azok, akik nagyon sokat kaszáltak az egészen, meg előre mindenről tudtak, azok meg fogják úszni. Mindannyian tudjuk. Sem Ön, sem a keményen dolgozó kisemberek nem mennek ki az utcára felháborodásukban (csak az internetadó ellen, igen, azt elbasztuk, de Dajcstomi majd megkérdezi Önt az Ön pénzén… látja, tudja már, hogyan megy…) Mi pedig ezt használjuk ki: a maga tehetetlenségét. Ön tűr és morog, fészbúkon osztogat meg dolgokat, ahelyett, hogy tenne ellenünk. Néha szervez egy-egy tüntetést, ahová elmennek pár ezren. Majd megunják és hazamennek.

Mi ugyan ezt nem értjük, de élvezzük. Kényelmes nekünk így. Ezt hívják manapság politikának Magyarországon. Pedig 220 milliárdért elég sok hallókészüléket lehetne venni, hátha meghallaná Ön is: Ön tehetne ellene. Ellenünk.

Na, szálljon ki!

Csák Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr297326310

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Peti és a Brókerarcok 2015.04.01. 22:09:24

A hiteles Quaestor-mozi. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2015.04.01. 21:57:56

A libolsik megint mindent tudnak.

Lehet hogy egyszer választást is tudnak nyerni hozzá, bár reméljük Mo-n a köv. 30 évben nem.

Furusina 2015.04.01. 22:43:07

A választás nyerése, egy választási kampány sikeressé tétele, egyáltalán nem függ össze a kormányzati alkalmassággal. Két teljesen külön műfaj, teljesen más személyiséget, és tudást igényel. A poszt egyébként gyönyörűen mutatja be társadalmunk állapotát politikai felkészültség, hatékonyság szempontjából. Annyiban egészíteném ki, hogy álláspontom szerint a bemutatott politikai habitus, nem tisztán társadalmi ko(ó)rjelenség,, hanem magyar sajátosság. Függetlenül attól hogy kevert népességünkben van- e 'magyar' etnikum, ez az állhatatlanság, következetlenség, dacoskodás, nagy arc, nagy öntudat előre vivő eredmények nélkül, régóta kísérik a magyar politikai kultúrát.

csak egy néző 2015.04.01. 22:50:31

@dunántúli gyerek:
Figyelj te dunántúli kiscsákó, mesélj már egy kicsit arról, hogy akkor miért volt neked olyan nagyon szar és most miert olyan nagyon jó?

colonel Tigh 2015.04.01. 23:11:21

@Furusina: kb egyetértek. Csak a "A poszt egyébként gyönyörűen mutatja be társadalmunk állapotát politikai felkészültség, hatékonyság szempontjából"- mondatot kibővíteném: A poszt és rögtön az első hozzászólás egyébként gyönyörűen mutatja be társadalmunk állapotát politikai felkészültség, hatékonyság szempontjából.

dunántúli gyerek 2015.04.01. 23:23:52

@csak egy néző: @colonel Tigh: Hiába sírtok nem menti meg feri a rokkantnyugdíjatokat.

kisQtya 2015.04.01. 23:31:02

A post tökéletesen összefoglalja, milyen politkai légkörben élünk ebben a tetves kurva országban.
De megoldás nincs. Ezeknek Fletó kell, Viktor kell, Jobbik kell.

Amilyen a nép, olyanok a poliitikusai.

Pedig nem igaz, hogy nincs választás. Az LMP vállalható lenne, de a kutyát nem érdekli csak az egyik geci, meg a másik geci mozgatja meg a húgyagyakat.

kisQtya 2015.04.01. 23:32:13

@dunántúli gyerek: Meg Viktor se a tiedet. Mondjuk meg sem éled a nyugdíjas kort, az igaz.

dunántúli gyerek 2015.04.01. 23:35:22

@kisQtya: LMP az vállalható lenne?

Szójjál nekik hogy nem mindenki fővárosi héber, lehet vesznek oda magukhoz parasztokat is(mongyuk demszkyt). Aztán onnantól pártot alapíthatnak vidéken is. Mondjjuk arra kevesebb a zsinagóga, banyek!

kisQtya 2015.04.01. 23:41:57

@dunántúli gyerek: A lájtos zsidózás is tahóság, de a tehetségtelen, szürke, hétköznapi, műveletlen, ostoba faszkalapoknak feltétlenül szükségük van rá, hogy el tudják viselni magukat, amíg itt dekkolnak haszontalanul a világon.
Kár a levegőért, amit elpusztítasz.

dunántúli gyerek 2015.04.01. 23:54:26

@kisQtya: 'A lájtos zsidózás is tahóság'

Apdételjél, mer a kedvenc zsidólapod szerint inkább trendi: index.hu/belfold/2015/03/31/megdobbentoen_nott_budapest_antiszemitizmusa/

Igaz, főleg a tehetségesek, iskolázottak és gazdagok között, akik közül keveset ismersz.

Tiszta walt disney, mi?

csak egy néző 2015.04.02. 00:31:39

@dunántúli gyerek:
Látod baromarcú köcsög, ez jellemző a fajtátokra, egy egyszerű kérdésre sem vagy képes válaszolni es jössz itt a rokkantnyugdíjjal.
Egyszerű, buta "gyökér geci" vagy, mint a felcsuti haverod.

csak egy néző 2015.04.02. 00:40:57

@dunántúli gyerek:

"(mongyuk demszkyt)"
"Mondjjuk"
Tudod mit bunkókám, nem is kell válaszolnod.
süti beállítások módosítása