B1 blogcsalád



Az MTI mindenről úgy ír, hogy az a Fidesz céljait szolgálja

2015. március 23. - Egyenlítő blog

Ahogy korábban már megírtuk, a BKV-pert tárgyalásán Balogh Zsolt bevallotta: semmi sem igaz abból, hogy korrupciós pénzzel tömött nokiás dobozt adott át Hagyó Miklós volt főpolgármester helyettesnek. Az MTI erről persze megint ködösítve számolt be.

mti_1.jpg

Már tanulmány is született az MTI elfogultságáról. A nemzeti hírszolgálat ferdítései és túlzásai azonban azóta is folytatódnak. A Balogh vallomásáról szóló kecskeméti MTI tudósítás most sem szólt másról, mint az egyre alaptalanabbá váló vádpontok, és a visszavont terhelő állítások hosszas felsorolásáról.

Már maga a cím is semmitmondó: “A negyedrendű vádlott visszavonta vallomását”. Tény, viszont sokkal beszédesebb lett volna, ha egy olyan cím születik, mint a HVG-nél, ami rögtön az olvasók elé tárja a lényeget: A volt BKV-vezér visszavonta a hírhedt Nokia-dobozos vallomást.

Az MTI-hír különösen sokat foglalkozik a tárgyalási napon levetített Balogh-Hagyó szembesítést videójának tartalmával. Részletesen sorolja Balogh visszavont(!) terhelő állításait. Futólag kitérnek Balogh indoklására is:

“Szembesítésről készült felvétel levetítése után Balogh Zsolt azzal indokolta a vallomás visszavonását, hogy akkor ezért tett súlyosan terhelő vallomást Hagyó Miklósra, hogy "ne tartóztassák le, mint a többieket".

Aztán gyorsan hozzátették, hogy ez kvázi hülyeség, hiszen “Balogh szabadlábon védekezik, letartóztatását nem kezdeményezte az ügyészség.” Sőt, később is azt sugallják, hogy Balogh korábbi még terhelő vallomása az elfogadhatóbb, hiszen “a felvételen végig nyugodt volt, határozottan tett vallomást.

És ennyivel el is intézték, tulajdonképp semmibe vették Balogh vallomását, miszerint anno a nyomozók kényszervallatásnak vetették alá, és hamis vallomásra bírták szabadon engedéséért cserébe.

Beszámoltak persze arról is, hogy Homonnai János ügyész a vetítés után az nyomozati eljárás törvényességét hangoztatta. Így miután a szöveg jól felvezette, hogy hát nem is a mostaninak, hanem a korábbi állításoknak érdemes hinni, beidézték Balogh jelenlegi vallomását:

Hagyó Miklós semmilyen törvénytelenségre nem utasított, neki semmilyen pénzt nem adtam át” – mondta a negyedrendű vádlott, aki a bíróság előtt eddig nem tett vallomást.

És ez az állítás így igaz is lehetne. Bár a pontosság kedvéért hozzátehették volna, hogy Balogh a bíróság előtt már 2012 októberében is azt nyilatkozta, hogy nem tartja fönt korábbi másokra nézve terhelő állításait, amelyeket ugye azért mondott, hogy elkerülje a börtönt.

Az utolsó bekezdésben még ráadásként hosszú sorokban idézték az amúgy összecsapott vádirat jól csengő mondatait - melyek az elfogulatlanság jegyében, de előreutalva a várva várt ítéletre - hemzsegnek az olyan szavaktól, mint a “bűnszervezet”, “nagy vagyoni kárt okozó”, “hűtlen kezelés”, “zsarolás”, “vesztegetés”.

Az MTI, amelynek feladata lenne a sajtó friss, objektív hírekkel való ellátása a BKV-perrel kapcsolatban is, a médiának ez alkalommal is egy olyan hírt adott át, ami egy régebbi, teljesen visszavont vallomást részletez, cseppet sem elfogulatlan módon.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr567273013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.23. 13:10:53

FideSS kézben lévő médiától mi mást várhatsz?
Ürgebőrbe varrt Nokiát még nem találtak?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.23. 14:56:15

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ha igaz, amit eddig olvastam róla, akkor ez a minimum. De a gáz az egésszel, hogy ha jól értettem valamelyik firkász elmélkedését, ha valóban hamis volt a vád, akkor ez erősen megkérdőjelezi Tarlós elvtárs főpolgármesteri pozícióját is, mert ez az állítólagos korrupciós cirkusz tette lehetetlenné, hogy Hagyónak esélye legyen a posztra.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.23. 15:24:43

Most akkor Hagyó nem is volt korrupt?

2015.03.23. 17:08:16

Az mti nem írhat olyan híreket, amelyek nem felelnek meg a Párt és a magas rangú elvtársak ízlésének. Olyant sem, ami a hazai reakciós csoportoknak vagy a külföldi imperialista érdekeknek felel meg, illetve sérti az orosz és a magyar nép megbonthatatlan egységét és igaz barátságát.

Gyorgy Nagy 2015.03.23. 17:10:01

MTI-MTI.Telivan megèlhetèsi SEGGNYALÓKKAL. A jó ujságirokat kirugták már aki maradt azok meg jól nyalnak és szopnak és föleg KUSSOLNAK!

Tudományos libsizmus 2015.03.23. 17:49:45

Ja. Hagyó pedig egy talpig becsületes ember. Nálam már csak Hunvald feddhetetlenebb.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.03.23. 17:52:51

@Tudományos libsizmus: Freud nagy kedvencem. :D
És ugye Hagyó ellen úgy tudom, csak az a vallomás volt, semmi más.
De szólj nyugodtan, ha lemaradtam valamiről!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.23. 17:54:33

De mindegy is. A nyugodt Kádár rendszerben normális tévé volt, amíg a libsik szét nem baszták. Most kibasszák a libsiket, újra normális tévé lesz.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.23. 17:55:30

@pythonozok: Hagyó libsi volt, tehát korrupt. Nem kell ahhoz bíróság hogy tudjam. Rohadt libsik!

lstóczy úr · http://kuruc.info 2015.03.23. 17:58:55

@Tudományos libsizmus: " Nálam már csak Hunvald feddhetetlenebb. "
Tudjuk. :-))

Tudományos libsizmus 2015.03.23. 18:01:09

@Tudományos Iibsizmus:
Már megint magaddal beszélgetsz, nicktolvaj?

Tudományos Iibsizmus 2015.03.23. 18:02:42

Ez a blog is tele van libsikkel!
Majd április tizedikén este kapcsoljátok be a tévét, hogy estek pofára libsik!
A Békemenettel majd megmutatjuk az erőnket és az emberek ránk fognak szavazni, nem a rohadt libsikre!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.23. 18:04:15

Hagyó pedig egy talpig becsületes ember. Nálam már csak Hunvald feddhetetlenebb.

2015.03.23. 18:10:05

@Tudományos Iibsizmus: batyufasz, te geciputtony, hány tonna geci tudna kielégíteni téged? anyádat se tudták soha teljesen telerakni a libsik, mert olyan volt, mint a fekete lyuk.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.23. 18:17:28

@Jules Verne: Libsikém! A Kádár rendszerben minden jobb volt, csak szétbasztátok libsik!

Tudományos libsizmus 2015.03.23. 18:18:18

@Jules Verne:
Hányszor kell még mondani, nézd meg, kinek írsz. Megint egy libsi nicktolvaj haverodat baszod le, pupák.

2015.03.23. 18:43:24

Jobb, ha a fidesztolvajok rákészülnek a leendő ingatlan mutyikra, azzal a különbséggel, hogy Arrogán Tonesz tényleg lógni fog.
süti beállítások módosítása