B1 blogcsalád



Párnaciha Bank Rt.

2015. március 12. - Egyenlítő blog

Vendégszerzőnk, Dési János írása az Egyenlítő blognak.

A következő hónapokban a legnépszerűbb magyar befektetési forma a párnacihában tartott pénz lesz. A mostani bank- és brókerház csődök, a nevetségesen alacsony banki kamatok után tulajdonképpen jogos a felismerés: a pénzintézeteknél még akkor is jobb helyen van a befektetésem, ha egy befőttesüvegben elásom a kert végében.

Szóba jöhetne még persze, hogy akinek komolyabb megtakarítása van, az valami üzletbe fektesse. De hát hány embernek volt még hétfőn trafikja, és keddre földönfutóvá vált, mert egy csinovnyik kapta az üzletét. Sokan mesélhetnének arról, hogy éjt nappallá téve mennyit dolgoztak a kisboltjukban, amelyet most tesznek éppen lehetetlenné az éjszakai és vasárnapi nyitva tartás megtiltásával. És így tovább. Marad a ciha.

desij.jpg

Miközben modern gazdaság nem működhet fejlett bankrendszer nélkül. Na ja. És ugyan a bankok ostorozása mostanában kormánypárti és szélsőjobbos szokás, azért azt jegyezzük meg, bankok és más pénzintézetek egy jelentős része sokat tett azért, hogy komoly ellenszenv alakult ki ellenük, s így aztán politikai haszonlesők könnyedén uszíthatnak ellenük.

(Hogy egy példával éljek, a tömegközlekedés nélkülözhetetlen egy nagyvárosban, tudom. De azért szabad megjegyezni, ha a busz koszos, késik és a sofőr szemtelen.)

Igen, a bankok és barátaik egy csomószor ott ejtettek át minket, ahol csak tudtak. Nemrégiben egy feltűnően kedves banki hölgy rábeszélt egy új számlára. Csak két hónappal később vettem észre, hogy az a kedves mosoly igen sokba került nekem. Amikor meséltem egy banki embernek, az nagyot nevetve csak annyit jegyzett meg, hogy hát az a banki hölgy a maga barátja volt? Nem? Akkor miért gondolta, hogy a maga érdekeit képviseli? És valóban, miért is?

Miközben száz és százmilliókat költenek propagandára, a tisztes és érthető tájékoztatásra jóval kevesebb jut. „Apróbetűs rész” – hangzik a varázsszó, ha valaki reklamál. Ott búvik meg, hogy valóban, belementem, hozzájárultak, már megint ti jártatok jól.

Brecht szerint mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest.

Lehet. Rövidlátó szemléletükkel persze a magyarországi bankok maguk alatt fűrészelik a fát. Mert ma lehet, hogy leszednek rólam még havi párezer forintot, de holnap meg a szavazópolgárok egy nagy része lelkesen tapsikol majd azoknak a szélsőjobber politikusoknak, akik éppen a bankrendszer szétzúzásán ügyködnek, hogy néhány gázszerelőnek és vidéki focicsapat-tulajdonosnak adják a zsíros üzletet.

Úgyhogy – bár tudom, ebben az iparágban nem szokás – most adok egy ingyen ötletet. Nagyon itt az ideje, hogy a bankok összekapják magukat és már csak saját piaci érdekeiket követve is, felvegyék a versenyt a Párnaciha Bankkal.

Különben ők is, mi is ráfizetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr427260707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci_52 2015.03.12. 17:59:05

Régen olvastam olyan cikket, mellyel 100%-ban egyetértettem. Ez most olyan.

Boka1 2015.03.12. 18:04:08

A bankokat és a pártokat is mi csináljuk. Az orvos, autószerelő, stb a kuncsaftot verik át, a bank meg őket. Ez nemzeti karakter kérdés, nem foglalkozási probléma. Cserélhető szopófejes minta gazdaság...

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 18:05:44

"A következő hónapokban a legnépszerűbb magyar befektetési forma a párnacihában tartott pénz lesz."

Vagy a magyar Államkincstár SAJÁT kirendeltségei valamelyikében nyitott számla, amin a nekünk tetsző típusú állampapír hozamait vezetik.

Ha nagyon sok pénzünk van, szóba jöhetnek még bizonyos svájci bankok is - hiszen köztudott, hogy jöhetnek-mehetnek a háborúk, egy svájci bank SOHA nem dől be, hiszen az összes egymásra acsargó hadviselő fél náluk tartja a pénzét.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 18:09:04

"Nemrégiben egy feltűnően kedves banki hölgy rábeszélt egy új számlára. Csak két hónappal később vettem észre, hogy az a kedves mosoly igen sokba került nekem."

Ez csúsztatás. Tökmindegy, hogy mit mond az ügyintéző.

Minden banknak kint vannak a neten az egyes számlatípusokra vonatkozó kondíciói. Otthon kell dönteni, majd a bankba a kiszemelt számla kinyomtatott ismertetőjével a kézben kell menni.

rasztaszív 2015.03.12. 18:09:42

@beszélő majom: vagy gyorsan el kell költeni a pénzt.arra való.és a gazdaságnak is jót tesz.én ezt reklámoznám.

Bafana 2015.03.12. 18:49:13

"Miközben modern gazdaság nem működhet fejlett bankrendszer nélkül."
Helyesbítve a mondat: Miközben modern gazdaság nem működhet tisztességes és korrekt bankrendszer nélkül."
Óriási a különbség!

Boka1 2015.03.12. 18:57:13

Ha a vízvezeték szerelő tisztességes lesz, akkor a bank is. Ahogy Hofi mondta: szocialista munkamegosztás. Én gyártom az ágytálat, Te a belevalót!

röf 2015.03.12. 19:10:48

Mióta föltalálták a virtuális pénzt, azóta a Tejútrendszer legnagyobb gazemberei a bankárok, tőzsdecápák, brókerbűnözők.
Minden ellenkező híresztelés csak szerecsenmosdatás.

kvadrillio 2015.03.12. 19:40:44

Szijjártó: Terrorveszély van Magyarországon

JAHHHH....SZTEM IS LESZ 1-2 BANKROBBANTÁS MOSTANÁBAN ! :)

dr Smittpálelnökúr 2015.03.12. 20:27:23

@maxval bircaman szerkesztő: Mi van???
A fideszes brókercég bukik, erre szerinted buktak a ballibek???

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.12. 20:30:50

@röf: Azt hiszem rólad szól a blogbejegyzés ezzel a hozzáállással.

anyadmajma 2015.03.12. 20:42:08

@beszélő majom: te tényleg egy agyatlan balfasz barom vagy, ezért vagy ilyen hazaáruló bolsevik geci.
Bárcsak a duplája lenne az IQ-d, talán elérnéd a két számjegyet.

anyadmajma 2015.03.12. 20:47:17

Amikor ezek a hazaárulók visszaélve a 2/3-al szétrontották a demokratikus ország alappilléreit, kb 2-3 éve, és matolcsy alá vonták az összes független felügyelő szervet,, na akkor új törvényt szavaztak meg. Abban is az 5 év időszaki vizsgálat szerepelt.
És akkor kellett a takszövöknek bankká lenni. Akkor is volt vizsgálat.
Na, ezt lehet kenni gyurcsányra, de nekem vannak aggályaim, hogy ezért kell felakasztani az mszp-t. Fel kell, de nem ezért, ez a hazaáruló bolsevik geci fidesz bűne.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 20:50:56

@anyadmajma:

Simán csak irigy vagy a tájékozottságomra :)

anyadmajma 2015.03.12. 20:52:30

@beszélő majom: hát, a faék valahol közted meg a hatos anya közt van félúton, úgyhogy asszem kurvára nem érdekel, hogy egy ilyen hazaáruló bolsevik geci mit beszél.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 20:53:14

@anyadmajma:

"Amikor ezek a hazaárulók visszaélve a 2/3-al szétrontották a demokratikus ország alappilléreit,"

Tetszettetek volna választást nyerni :)

Vagy ha ahhoz hülyék vagytok, mint ahogy azt sorozatban ÖT választáson is bizonyítottátok, akkor tetszettetek volna legalább az egyharmad +1 képviselőt megcsinálni 2010-ben, a nagy törvénykezési láz előtt :)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.12. 20:54:17

@anyadmajma:

"úgyhogy asszem kurvára nem érdekel, hogy egy ilyen hazaáruló bolsevik geci mit beszél."

Látom :)

anyadmajma 2015.03.12. 21:01:54

@beszélő majom: anyád volt a hülye, hogy nem nyelt le.

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.03.12. 21:02:26

valaki lője már le ezt az idióta kvadríliót...

atomgape 2015.03.12. 21:43:01

Ez egy vicc. A szerző nem olvasta el a szerződést, amit elé tettek, majd megsértődött és lehoz egy ilyen amatőr cikket. Nemár hogy profitorientált vállalkozásoktól azt várjuk, hogy barátainkként kezeljenek bennünket, ezek mindig is el fogják adni az anyjukat is néhány üveggyöngyért. De ez nem rövidlátás, hiszen épeszű ember akkor sem fogja odahaza tartani a nehezen megszerzett pénzét, mert kockázatos.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.03.12. 21:43:14

Szerintem itt illik megjegyezni, hogy nem bankok dőltek be, hanem brókercégek, kötvénykibocsátók, és az egyik magyar cég magával rántotta a leánybankját, ami magyar.

Eleve hülye az, aki magyar tulajdonú bankba rakja a pénzét. Itt szinte az összes nagyvállalkozó egy tehetségtelen, de jó politikai kapcsolatokkal rendelkező tahó, aki ismerőse azoknak, akiket meg kell kenni az államgépezetben.

Amúgy nem értem, hogy min csodálkoznak sokan, ha a bankadók, utólag kitalált szabályok visszamenőleges alkalmazásával lesarcolják bankokat, akkor a nudli takarékszövetkezetek csődbe mennek.

Mellesleg sorban dőltek be a fidesz által megszállt takarékszövetkezetek. A Questoros csóka meg fideszoligarhának számít. De a gyurcsánybajnaiahibás mer a szocibrókerbotrány...

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.03.12. 21:49:31

AMúgy nesze neked PSZÁF szélnek eresztése, és az MNB felügyeleti szervvé válása. Egyszerűen nincs annyi ember az MNB-ben, akik hathatósan elláthatnák az ellenőri feladatokat.

Nesze neked Matolcsy bazmeg!
Mert a lényeg csak annyi volt, hogy kontrollálni tudja az ellenőröket, hogy kit ne vizsgáljanak, nem az, hogy biztonságos legyen a pénzpiacunk...

tomtyi 2015.03.13. 05:56:23

„a nevetségesen alacsony banki kamatok ”
Hát, igen. Az alacsony kamatok. Látszik, emiatt döglődik a világgazdaság. Te mekkora hülye vagy!
süti beállítások módosítása