B1 blogcsalád



Mikor kattan a bilincs?

2015. március 12. - Egyenlítő blog

Szeretném elhinni a miniszterelnök úrnak, amit mond. Szeretném elhinni, mikor azt nyilatkozza, hogy “a kormány nem irányíthatja az igazságszolgáltatást”

mental-handcuff.jpg

Szeretném elhinni, hogy a Buda-Cash-botrány kapcsán felelősségre vonják azokat, akiket felelősségre kell vonni. Szeretném elhinni azt is, hogy Rogán vagyonbevallásával minden rendben van, ahogy az is teljesen oké, hogy a NAV-botrány után, Vida Ildikó mindent rendben talált Vida Ildikónál.

Szeretném elhinni Orbán Viktornak, mikor azt mondta, hogy "Ha irányíthatnám az igazságszolgáltatást, akkor kattanna a bilincs.”

Tényleg szeretném elhinni.

De a szavak mögötti események és tények mást mondanak. Egyszerűen pont az ellenkezőjét látom. Az utóbbi öt évben a kormány irányítja az igazságszolgáltatást, és igenis akkor kattan a bilincs, amikor Orbán azt akarja. Valamint akkor nem kattan, amikor az áll érdekében.

Lássuk be, hogy nem véletlen, sőt ijesztően eltervezett előkészítése volt a bilincskattogtatásnak, amikor annak idején minden fontos pozícióba a saját emberét ültette Orbán. Ma a törvényhozói, a végrehajtói és a bírói hatalom székében is fideszes jóbarátok ülnek. A rendőrök, nyomozók és ügyészek is a zsebében vannak.

A legfőbb ügyész, Polt Péter megakadályoz minden nyomozást, amely fideszes bűncselekményeket deríthetne fel; ugyanakkor az alatta működő Nyomozó Főügyészség kényszervallatással bírja rá a gyanúsítottakat a terhelő vallomásokra. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke az a Handó Tünde, aki az Orbán család jó barátjaként (amíg megtehette) pereket helyezett át elfogult bíróságokra. Szívós Mária pedig kritika nélkül hagyta jóvá és hosszabbította meg az előzetes letartóztatásokat, alkotmánybíróként pedig minden a demokráciát támogató döntéshez negatív különvéleményt fűz.

Ilyen háttérrel nem csoda, hogy akkor kattan a bilincs, ha Orbán akarja. Ez tisztán lekövethető a BKV-ügy esetében is. Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest gyakorlatilag nem létező indokra hivatkozva rakták előzetesbe, és egy kitalációra alapozott vád miatt áll bíróság előtt. Így golyózza ki tehát ellenfeleit Orbán. Sőt most már ott tartunk, hogy nem csak politikai riválisait rabosítja, hanem olyan civileket is, akik bírálni merik a kormány ügyeit.

Egészen véletlenül csak a saját oldal gyanús ügyeiben nincs elmarasztalás. Pedig nem egy Fidesszel vagy magával Orbán Viktorral összefüggésben álló balhéról lehet olvasni a médiában. Szóval mikor kattan a bilincs?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr777252563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bkkzol 2015.03.13. 12:04:45

-szeretnel elhinni, hogy Goodfriendet nem zavargasketesre kuldtek Magyarorszagra.
-szeretem hinni, hogy ennyire vizsgalnak a paksi bovitest ha amerikai ceg nyerte volna meg .
-szeretem hinni, hogy a brokercegek vezetoi maganvagyonukkal is felenek a karokert.
-szereten hinni, hogz Mr. Junker penzmosasait kivizsgaljak.

Hari Seldon 2 2015.03.13. 12:16:55

"-szeretnel elhinni, hogy Goodfriendet nem zavargasketesre kuldtek Magyarorszagra."

Akkor hidd. Szerintem a maffiát számon kérni nem zavarkeltés. Legfeljebb a maffiának, hogy ne bírjanak annyit lopni.

"-szeretem hinni, hogy ennyire vizsgalnak a paksi bovitest ha amerikai ceg nyerte volna meg ."

Ha átlátható verseny lett volna. nem a ócska orosz technológia nyert volna. (oh, persze a ruszkik nagyon tudnak... bla bla...)

"-szeretem hinni, hogy a brokercegek vezetoi maganvagyonukkal is felenek a karokert."

Én is. Meg Matolcsyék is, hogy hagyták. És még most is adtak engedélyt a kötvénykibocsátáshoz.

"-szereten hinni, hogz Mr. Junker penzmosasait kivizsgaljak. "

Részemből nyugodtan lehet. Bár nem érint.

Tudományos libsizmus 2015.03.13. 12:35:25

Ja. Hunvaldot is Orbán közbenjárására mentette fel a kommunista bíróság. Hagyó felmentését is Orbán fogja elintézni.

Netuddki. 2015.03.13. 13:13:33

Na jó, de az orbánon mikor kattan már végre az a bilincs?

Netuddki. 2015.03.13. 13:15:34

@bkkzol: "-szeretnel elhinni"

Tégedet? A kis tököm szeretne elhinni!

manager2008 2015.03.13. 13:33:15

Szeretném elhinni, Orbán Viktornak, mikor azt mondta, hogy "Ha irányíthatnám az igazságszolgáltatást, akkor kattanna a bilincs.”

Te is ugyanúgy tévedsz. Összekeveritek közösen az "irányítás" és a "vezetés" fogalmakat. Nem ártana utánanézni.

Ha a kormány nem irányít az azt jelenti hogy nem tölti be a feladatát, mert ez a dolga. Ha vezeti akarná az igazságszolgáltatást az egyrészt nem hasznos másrészt nem felel meg a követelményeknek sem.

Egy kórházigazgató is csak irányítja a sebészetet, de nem vezeti a műtétet - világos?

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2015.03.13. 15:41:21

Lassan mondom, hogy mindenki megértse: B-O-L-G-Á-R-I-A!

bkkzol 2015.03.13. 17:04:44

@Hari Seldon 2:
-goodfriend utjat a moszkvai kirandulásat leszamitva zavargasok kisertek
-az ocska orosz atomtechnologia megfelelet a finn allamnak aversenykiirasok utan... ha azt is a mi bolcs vzerunk intezte el ,mint az lengyel tesco bezarasokat akkor tenyleg ngy ember.
süti beállítások módosítása