B1 blogcsalád



A Fidesz balhét, Molnár Zsolt jogállami működést akar Simon-ügyben

2014. december 11. - ng.pontkukac

Ténymegállapító vizsgálat megindításáról döntött tegnapi ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A jócskán fideszes többségű testület természetesen nem a kitiltási botrányt, a kötelező drogtesztet, Rogán ingatlanügyeit, vagy Habony Árpád gyanús luxus-életvitelét veszi majd górcső alá, hanem a nemzetbiztonsági szempontból nyilván veszélyesebb Simon-ügyet.

mozso.jpg

Természetesen nem akarjuk jelentéktelennek beállítani az MSZP-s politikus gyanúsítását, sőt, annak idején mi is "belekeveredtünk" tanúként az ügybe, ami igenis büdös. De az elmúlt évtizedben minden politikai szereplőt érintő bizottsági "vizsgálat" csak és kizárólag arra volt alkalmas, hogy sajtót kapjon a sárdobálás.

Két iskola áll itt egymással szemben, kérem szépen. A Fidesz azt akarja, hogy a fideszes politikusok többségével működő bizottság "vizsgálódjon", és tegyen dörgedelmes megállapításokat egy bukott MSZP-politikus ügyében, míg (a nyilván kommunikációs hátrányból induló) bizottsági elnök, az MSZP-s Molnár Zsolt mást mond. Szerinte azért nem támogatható a ténymegállapító vizsgálat indítása, mert továbbra is úgy gondolja, hogy az ügy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az igazságszolgáltatás, a nyomozóhatóságok hatáskörébe tartozik.

Ám ezt a jó vagy rossz, de hangsúlyozottan jogállami normákat követő álláspontot a Fidesz nem támogatta, így jön a boszorkányégetés, bizonyára komoly megállapításokkal, tényszerűséggel és sok sajtóval. Jó szórakozást! Addig is arra kérjük olvasóinkat, hogy idézzenek fel nekünk olyan bűnügyeket, amelyeket egy parlamenti bizottság oldott meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr576974883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2014.12.12. 08:38:24

Tavasszal a választások előtt a csapból is a simon folyt. A fideszes, hasonló ügyek viszont agyon vannak hallgatva a fideszközeli "köz" médiában. De itt biztos nincsen diktatúra és a riporter szabadon kérdezhet a nélkül, hogy félnie kellene a kirúgástól.

Amúgy nagyon helyes, ha valamit elkövetett a simon csukják le. De már nagyon gyorsan pontot kellene tenni az ügy végére mert hosszú még a sor. A szíjjártó, a rogán, a habony, a kósa, az orbán, a mészáros és még sorolhatnám napestig akiknek hasonló kétes, hirtelen jött gazdagsággal kéne elszámolniuk...

saci02 2014.12.12. 08:48:14

Az oriasira lapatol szarhegy feldoleset, ezzel mar nem lehet megallitani...

mojoking77 2014.12.12. 08:55:22

Halkan megjegyzem, a polgar maximalisan megerdemli amit most kap. Egy pillanatra sincs semmi szanalom bennem iranta.
A blog szerkesztoje meg erosen szarjon sunt, amikor beallitotta a kozel feher szint a hozzaszolasok szerkesztesehez

Ali Lali 2014.12.12. 09:02:37

Az előttem szólókkal egyetértek, megérdemelnek 1-1 hangszórót. Viszont kiegészíteném azzal, hogy szegény Simon csak inas lehet a fideszes maffiózók mellett, akik olyan szintén üzik az ipart, hogy pl. az egyikük a Simon által összesen lopott pénznek csaknem a 10 szereséröl elfelejtkezik, így aztán a vagyonbevallásában sem szerepelteti.

prolee 2014.12.12. 09:46:20

Nyugi. Majd jönnek a lázár/szíjártó/habony/rogán/orbán/pontér/stb. ügyek is.
Legfeljebb akkor már nem Orbánnak fogják hívni a miniszterelnököt.

Azért az nem baj, ha a Simon ügyet kivizsgálják. Remélem, legalább ebben egyetértünk.... Mert azért a maszop-szadesz is megérte az apróját, ami a magyar nép módszeres kifosztását illeti.
Tény, hogy a külpolitikát nem baszták el ennyire, mint Viktorék, de azért lopni ők is profi módon tudtak.

prolee 2014.12.12. 09:52:36

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Hú! Bazmeg! Tényleg! A Kósát, meg az épp jókor jött "baleset" folytán helyzetbe került gázszerelő/disznópásztor/polgármestert, akinek nem jut eszembe a neve... meg még sok-sok elvtársat kihagytam. Pl. Drogteszt Mátét is indokolatlanul mellőztem a bagatell homlokzatonként húszmilla ügyeivel.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.12. 10:20:38

A fidesz azt teszi amihez ért: nyilvános karaktergyilkolás, rombolás, destruktív propaganda. Az nem értik meg, hogy ez már nem lesz elég. Túltolták a biciklit, ezzel felszáltak a szopórollerre.

Fejesrob 2014.12.12. 11:04:50

Hitelesebb lenne, ha Simont a balliberális oldal "rendezné".

De nem rendezi, szerintük nem sok minden történt ott, ők inkább elmennek tüntetni a korrupció ellen.

Ami egyébként nem csak okosabb dolog mint demokráciáért, antiszemitizmus ellen és hasonló faszságok miatt tüntetni, de hatékonyabb is, ugyanis elég jól láthatóan most fideszesek hugyoznak a trambulinról a strand vízébe.

Most nyilván Simont fideszék fogják rendezni, ami ugyancsak jogos.

Fejesrob 2014.12.12. 11:06:02

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: KI akadályozta meg annak idején Gyurcsányékat az elszámolásban?

Keller az égvilágon semmit sem talált. Vajon miért nem?

Fejesrob 2014.12.12. 11:09:07

@mojoking77: Ezt kapta 2010 előtt is. A különbség pusztán annyiban volt, hogy 2 párt egyszerűen nem csak többet lopott, de a gazdaságot el elkúrta.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.12. 11:10:52

Szegény Simon! Most meggyőztetek, hogy rátok szavazzak! Janem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.12.12. 11:18:15

@Fejesrob: Már bocs, de nem igazán értem, hogy mit hiányolsz. Amikor Simon lebukott, akkor a pártja kirúgta, a ballib sajtó meg tobzódott a témában, és senki se védelmezte. Mit tehettek volna még? A fentiek egyike mondható el se a Fideszről, se a sajtójáról mondjuk Rogán táguló lakása kapcsán.

Fejesrob 2014.12.12. 11:26:35

@Fedor: Alapos önvizsgálatot Simon pártjánál. Te tényleg elhiszed, hogy Simon a másik számlájáról kirántott negyedmilliárdot az adóra?

Aztán mielőtt fideszeznél elhiheted, legalább ennyire kíváncsi vagyok a hihetetlen mértékben meggazdagodó fideszes "srácokra" is.
Csak éppen tisztában vagyok azzal, hogy ha a fidesz nem ellenőrzi az MSZP-t és az SZDSZ-t, akkor ők sem fogják ellenőrízni a Fideszt. Érted ugye?

Passzív demonstráló (törölt) 2014.12.12. 12:11:26

Ugyehogyugye? Milyen hüjjék ezek a fijjug?
Vizsgálóbizottság, meg anyámkínja, Hát az köll mondani, hogy atombiztos bizonyítékaink vannak, hogy bűncselekményeket követett el, 'oszt jónapot! :)

BitPork 2014.12.12. 12:18:37

Ha Simon bűnös, kapja meg a pénz mellé az igazságszolgáltatást is!
Ugyanakkor jó lenne ha az illetékes szervek a regnáló csoportot érintő ügyeket is nagy lelkesedéssel vennék elő.

ö...mikó? 2014.12.12. 12:31:24

K***a anyátokat, (többek között) miattatok nem lehet ezt a szemét bolsevik bandát leváltani. Egy centivel sem jobb az MSZP a Fidesznél, el kéne tűnni mindkét pártnak a süllyesztőben. Nem veszitek észre, hogy ti is fellelősei vagytok ennek a rendszernek. Takaródjatok a Fidesszel együtt, az embereket hagyjátok élni. A saját korrupt haverokat meg engedjétek el, ideje az összes korrupt politikusnak lógnia!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.12.12. 12:46:34

Van még néhány politikus, akit kivizsgálhatnának, aztán jöhetnének a politikusoknak tízmilliókat kölcsönadó rokonok és barátok.

Persze semmilyen vizsgálat nem független, de kérjünk az EU-tól, az USA-tól, Oroszországtól vagy Kínától "független" segítséget?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.12.12. 12:51:16

@Fejesrob: "Keller az égvilágon semmit sem talált. Vajon miért nem?"

A politikai korrupciós ügyek 99%-ban bizonyíthatatlanok, legfeljebb közvetlen jelek utalnak rá. De az a legszebb, amikor törvényessé teszik a lopást és akkor nem elszámoltathatóak...

Gyorgy Nagy 2014.12.12. 13:19:08

Gülű szemü volt KISZ titkár BALFASZ SEGNYALÓ ADÓ CSALÓ Rogánt a BÖRTÖNBE !

Fejesrob 2014.12.12. 13:42:42

@Online Távmunkás: Azért ezt te sem gondolod komolyan.

sanyix 2014.12.12. 13:43:58

ugyan már ő is csak egy kishal. Olyan kirakat ügy. Soha nem buktatják le egymás nagyhalait, ez a megállapodás a fütyisz és a maszop között (ugyanis a céljuk egyesít a két pártot, na meg az mszmp-s kiszes gyökereik is). A többi meg színház.

turista a saját országában 2014.12.12. 14:57:06

@prolee: "Nyugi. Majd jönnek a lázár/szíjártó/habony/rogán/orbán/pontér/stb. ügyek is.
Legfeljebb akkor már nem Orbánnak fogják hívni a miniszterelnököt."

Szörnyen naiv vagy. Egyrészről egy egészséges országban a dolgok legnagyobb természetességénél fogva egy adott színezetű kormány alatt nem csak az ellenzék embereinek vélt vagy valódi visszás ügyeit kellene vizsgálnia a nyomozóhatóságoknak, hanem a saját kutyánk kölkéit is. Az, hogy a rendőrség, az ügyészség sorozatosan megtagadja a Habony, Rogán, Mészáros-félék utáni nyomozást, és a felgyűlt bizonyítékok ellenére az esetleges bűntetőügy indítását, azzal maga is bűncselekményt követ el. Hogy a Fidesz sunyi módon megakadályozza az ellenzéki vizsgálóbizottságok felállítását.

És emezpészhetsz, de 2010 előtt nem ez volt a jellemző. Hagyó, Hunvald, stb. ellen még az előző kormányok alatt indult az eljárás. Úgyhogy kár összemosni a dolgokat. Nem, amit a Fidesz művel, az a kendőzés non plus ultra-ja.

Másrészről pedig azzal elintézni a dolgot, hogy nyugalom, majd később, egy másik kormány alatt előveszik a fideszes faszkalapok ügyeit is, már csak azért is sommás, mert még ha Orbán tegyük fel 2018-ban meg is bukik, Polt Péternek fogják továbbra is hívni a legfőbb ügyészt, aki már a 2002-es kormányváltás után is sikeresen blokkolta a Fidesz előző kormányzati stiklijei felderítése érekében indított kezdeményezéseket. Orbánnak és tsai-nak ennél fogva nem lesz mitől tartania.

turista a saját országában 2014.12.12. 15:12:17

@ö...mikó?: "Egy centivel sem jobb az MSZP a Fidesznél, "

De útálom az ilyen vélekedéseket. Isten bizony nem az mszp védelmében, mert nem érdemlik meg, de a tények kedvéért csak néhány sarokpont. Ki rabolt el és dobott ki az ablakon 3 ezer milliárd nyugdíjvagyont? Melyik párt osztottra magának és a haveri körnek a dohánypiacot és a földeket? És ne hagyózz meg nokiás dobozozz, azokban az ügyekben a jogi eljárások megindultak még a 2010-es kormányváltás előtt. és az mszp nem védte meg őket. Máskülönben azok vécépapír-ügyek a fideszes rablóbanda ipari méretű, maffiaszerű gazdasági bűnözéséhez képest.

Az ilyen beszólásokkal tulajdonképpen semmi mást nem csinálsz, csak relativizálod a fideszmaffia által elkövetett tettek súlyát, bűnügyi értékét.

sanyix 2014.12.12. 17:10:44

@turista a saját országában: unalmas... ugyan ezt hallottam fordítva 2010 előtt a fidesz hívőktől... Minden kormány onnan folytatja a lopást, és a mutyit ahol az előző befejezte.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.12.12. 18:27:54

@Fejesrob: Nem tudom, hogy honnan van Simon dugipénze, de arra vannak a hatóságok, hogy kiderítsék, nem? Az MSZP vezetése azt mondta, hogy nem pártpénz. Ellenkező bizonyítékig kénytelen vagyok ezt elfogadni, de hát pont azért van a rendőrség, hogy bizonyítékokat keressen. Tehát továbbra se értem, hogy nyomozati jogkör nélkül mi mást tudott volna még tenni a ballib oldal, mint hogy elhatárolódott Simontól, elítélte, és a hatóságokra bízta a pénz eredtének kinyomozását.
süti beállítások módosítása