B1 blogcsalád



Magyarország a világban is leszerepel a korrupció miatt

Nemzetközi sajtószemle

2019. január 30. - Szelestey

go_2.jpg

  • Fordított arányosság van az urambátyám-rendszer megerősödése és a demokrácia leépítése között  - állapítja meg a Transparency International.
  • Populisták! Vigyázó szemetek Caracasra vessétek! Persze csak, ha látni akarjátok, hogyan végzitek. 
  • 28 tagállamból már 20 támogatja, hogy az uniós támogatások megvonásával tanítsák móresre azokat a kormányokat, amelyek semmibe veszik a jogállami szabályokat.

New York Times/Washington Post/AP

new_york_times.jpg

Az olyan államok, mint Magyarország és Törökország egyre korruptabbak lesznek, mégpedig azzal párhuzamosan, hogy mind inkább belesüppednek a tekintélyelvűségbe. Az USA pedig a demokratikus intézményrendszert fenyegető veszélyek folytán kikerült a 20 legtisztességesebb állam közül, amire 8 éve nem volt példa. Mindkét oksági  összefüggés a Transparency International éves jelentéséből derül ki. A dokumentum külön is felhívja a figyelmet arra, hogy kapcsolat van a korrupció és a demokrácia állapota között. Magyarország pl. 8 helyet zuhant, Törökország pedig kilencet.

Mint emlékezetes, a Freedom House legutóbb úgy értékelte, hogy a török rendszer immár nem szabad, a magyar állapotok pedig a legrosszabb besorolást kapták a rendszerváltás óta. A jogvédő szervezet kiemelte, hogy az osztályozás a jogállam és a demokratikus intézményhálózat helyzetének rosszabbra fordulását tükrözi, ideértve, hogy egyre kisebb a civil társadalom és a független sajtó mozgástere. A Transparency International igazgatója kifejtette, hogy a korrupció sokkal inkább hajlamos virágozni ott, ahol gyengék a demokratikus alapok, illetve ha a demokrácia-ellenes és populista politikusok a maguk javára tudják kihasználni a körülményeket.

The Times

the_times_1.jpg

A konzervatív lap Orbán Viktor fényképével illusztrálja a Transparency International megállapítását, miszerint az autokrácia megerősödése hatalmas korrupcióhoz vezetett Magyarországon és Törökországban. A magyar állapotok ezúttal a 46. helyre voltak jók, ami azt jelenti, hogy öt év alatt 8-cal kerültük hátrébb a rangsorban. De hát korlátozták a többi közt az igazságszolgáltatást és a sajtót, azon kívül kipaterolták a Nyílt Társadalom Alapítványt, valamint a CEU-t. A TI ügyvezető igazgatója rámutatott, hogy a világon jó pár  helyen vannak veszélyben a demokratikus intézmények, sokszor tekintélyelvű, illetve populista vezetők miatt, ezért többet kell tenni a fékek és ellensúlyok megerősítésére, továbbá a polgárok védelmében.

Oroszországról azt tartalmazza a jelentés, hogy a lakosság 67 %-a Putyint tartja felelősnek a magas szintű korrupcióért, ám olyan törvények készülnek, amelyek alapján hivatalos személyiségek nem felelnének a vesztegetésekért és a hasonló visszaélésekért. Egy moszkvai kutató intézet szerint az orosz kenőpénzrendszer burjánzása évente 35 milliárd dollárjába kerül az országnak.

NZZ

neue_zurcher.jpg

A lap azzal magyarázza Magyarország egyre rosszabb korrupciós megítélését, hogy amióta Orbán Viktor hatalmon van, azóta erősen megnőtt a korrupció idehaza. Ez részben abból ered, hogy a politika mind nagyobb befolyást épít ki a bíróságok fölött. Másfelől egyre jobban korlátozzák a politikai szabadságjogokat. A miniszterelnök ellentmondást nem tűrő hatalmi politikája és az illiberális demokráciáról vallott ideológiája meggyengítette az állami és civil felügyeletet, aminek logikus következménye a korrupció grasszálása. A Transparency International egyértelműen kimutatja az összefüggést a vesztegetések és demokrácia leépülése között. Az igazi demokráciák a százas listán átlagosan 70 pontot érdemelnek ki, az autokraták 30-at. 

Washington Post

washington_post_1.jpg

Venezuela megmutatja, miként ér véget az illiberális demokrácia – írja Ann Applebaum, a neves történész és elemző. Az állam egyszerűen összeomlott, mert a vezetői privatizálták és gyarmatosították a közintézményeket. Az ország a 70-es években még a földrész egyik legrégebbi és legerősebb demokráciája volt, fejlett infrastruktúrával, jelentős társadalmi felemelkedési lehetőségekkel, viszonylag csekély szociális egyenlőtlenségekkel. Mára viszont Latin-Amerika egyik legszegényebb nemzete lett belőle, ahol nincs elég élelem, rendkívül nagy a szegénység, hiperinfláció tombol. Az ok a kleptokrata egypártrendszer, amely a „zemberek” nevében kirabolta az országot.

A tragédia a politika egyik formájának végjátéka. Arra világít rá, hogyan végezheti napjaink egy sor illiberális demokratája. Olyan karizmatikus vezetők, akik jól kidolgozott hazugságokat hangoztatnak, ellenőrzésük alá vonják a bíróságokat, korlátozzák a sajtót és elnyomják az ellenzéket. További jellemző, hogy a fékek és ellensúlyok hiánya leegyszerűsíti számukra, hogy lopjanak. Ezt az utat választotta Putyin és Erdogan, és errefelé tart a keményen antikommunista Orbán, valamint a Fülöp-szigetek elnöke is. Egyik sem kér a jogállamból, ezért szintén belefuthatnak alkotmányos válságokba.

Ha Venezuelában Guaidó kerekedik felül, akkor jó volna, ha találna barátokat, akik segítenek helyreállítani a demokráciát, a polgári intézményeket és újjáépíteni az egész rendszert, az olajipartól az igazságszolgáltatásig. Nem lesz könnyű, mert egy bukott államról van szó.

Independent

independent.jpg

Slavoj Zsizsek szerint lehet, hogy Európa vereséget szenved a lelkéért folyó küzdelemben, de újraindul a harc a populisták ellen. Napjaink egyik legjelentősebb közgondolkodója arra figyelmeztet, hogy az öreg földrész harapófogóba került az Egyesült Államok és Oroszország között, mert mindkettő fel akarja darabolni. A kérdés ezek után az, hogy a kontinens miként maradhat hűséges a saját örökségéhez. Az elemzés elhibázottnak tartja azt a felhívást, amelyet a minap tett közzé 30 vezető értelmiségi az EU szétesésének megelőzésére. Az aláírók ugyanis megfeledkeztek arról, hogy a populisták szintén Európa megmentőinek állítják be magukat.

Amikor a múlt nyáron Trumpot az Európába érkező bevándorlókról kérdezték, a válasz olyan volt, mintha Orbán vagy Salvini beszélt volna belőle. Amúgy ők szintén azt hangoztatják, hogy meg akarják védeni a földrészt. Az elnöknek és az európai populistáknak a nemzetek feletti egység nem tetszik, tehát hogy a bajok leküzdésére túl kell lépni a nemzetállami korlátokon. Továbbá, hogy az EU hűséges kíván maradni a Felvilágosodás alapeszményéhez, vagyis az áldozatok iránt tanúsított szolidaritáshoz. Hogy az emberséget tekintve valamennyien egy csónakban utazunk.

A szerző a mostani helyzetből azt tartja az egyetlen lehetséges kiútnak, ha az EU a populisták legyőzésére nem a kompromisszumot keresi, hanem radikális álláspontra helyezkedik. Azaz fel kell adnia a liberális politikát, szociáldemokrata alapokon rá kell térnie a könyörtelen kritikára. Mert Európát ki kell újra találni, a mostaninál sokkal radikálisabb formában. Előre kell menni ahhoz, hogy megmentsük a múltból azt, amit érdemes magunkkal vinnünk.  

Die Welt

die_welt.jpg

A német uniós biztos szükségesnek tartja, hogy még erősebb legyen az EU és határozottan lépjenek fel a jobboldali populisták ellen. Oettinger (a képen), aki korábban Orbán Viktor nagy barátjának számított, Berlinben a Bertelsmann alapítványnál tartott előadást. Azzal érvelt, hogy a világban olyan autokrata hatalmak fenyegetik az európai értékeket, mint Oroszország, Kína és Törökország. Velük szemben a nemzetállamoknak semmi esélyük sincsen, csakis a még több unió nyújthat megoldást. A politikus szerint teljesen értelmetlen, ha bárki behúzza a nyakát az euroszkeptikus közhangulat, vagy a jobboldali-populisták EU-ellenes mítoszai láttán. A biztost nagyon dühíti az a vád, hogy az uniónak nincs demokratikus felhatalmazása. Szerinte Brüsszel átláthatóbb, mint Németország. 

Oettinger amellett van, hogy erősítsék a Bizottság jogkörét, pl. hogy hatékonyabban el tudjon járni a jogállami normák megsértése esetén, ahogy azt most Magyarországon, Lengyelországban és Romániában tapasztalni. Sürgeti, hogy a tagsági feltételek kirívó megszegését a közösségi támogatások csökkentésével torolják meg. Nem utasítja el a többsebességes Európát, ám úgy véli, a kívül maradók számára lehetővé kell tenni, hogy később csatlakozzanak a különféle programokhoz. Ugyanakkor az EP-választás előtt arra figyelmeztet, hogy veszélyesek a nemzeti populistákat, akiket egyvalami köt össze: az, hogy szét akarják verni az EU-t. Akár a mandátumok 30%-át is elhódíthatják, ám mint mondta, ezeket az erőket kellő határozottsággal meg lehet állítani. De az azért jó bennük, hogy tevékenységükkel egyre inkább ráébresztik az embereket Európa fontosságára. 

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche_zeitung.jpg

Az újság azt tartja a legfontosabb elemnek Oettinger beszédéből, hogy szigorra van szükség azokkal a tagállamokkal szemben, amelyek  visszaszorítják a jogállamot, amint azt Magyarország, Lengyelország és Románia teszi. A biztos meg van győződve arról, hogy az unió hamarosan érzékeny pénzügyi bírságokkal reagálhat az ilyen jogsértésekre. Úgy fogalmazott, hogy a három államban megkérdőjelezték az igazságszolgáltatás függetlenségét. Mint emlékezetes, a politikus terjesztette elő Brüsszelben azt a javaslatot, hogy ilyen esetekben fogják vissza az érintett kormányok számára a közösségi kifizetéseket. Oettinger, hogy az Európai Tanács, illetve Parlament egyaránt áldását adja a kezdeményezésre, 28 államból 20 már mellette van.   

Holnap a német törvényhozás is megvitatja, mi a teendő az olyan tagokkal, mint Lengyelország és Magyarország. A zöldek saját indítvánnyal kívánnak előállni, mert úgy látják, hogy nem reális, sőt a céllal ellentétes, amit Oettinger kiötölt.  Nem valószínű ugyanis, hogy az érintett kormányok saját zsebből pótolnák az elmaradó összegeket, ennél fogva a támogatások megvonásával az EU magára vonná az érintett lakosság haragját. A környezetvédők éppen ezért felvetik, hogy a tagországok egy jogállami bizottság formájában folyamatosan figyeljék a demokrácia és az alapjogok tiszteletben tartását. Ha valahol módszeresen megszegik a jogállami normákat, ott meg kell vonni a szubvenciókat a központi hatalomtól, ám ezeket a pénzeket az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek kell kifizetni. A liberálisok is azt sürgetik, hogy az unió visszatarthassa a forrásokat a renitens hatalmakkal szemben. 

Independent

independent.jpg

Az izraeli miniszterelnököt azzal vádolják odahaza, hogy antiszemitákkal játszik össze, illetve Európa legjobboldalibb politikusainak udvarol, miután csúcstalálkozóra hívta meg a V4-ek nacionalista vezetőit. Netanjahu másfél évvel ezelőtt jelen volt Budapesten a csoport legfelső szintű értekezletén, ám a kormányfő ellenfelei most kifogásolják, hogy február 18-án a vendégek között ott lesz Orbán Viktor, valamint lengyel kollégája is, noha mindketten zsidóellenes kijelentéseket tettek.  A házigazda egyik legkeményebb belpolitikai kihívója, Yair Lapid azt írta, hogy Netanjahu külföldről igyekszik támogatást szerezni a közelgő izraeli választás előtt. Ráadásul pont akkor, amikor a politikus körül három vesztegetési ügy is kirobbant.

A másik oldal különösen nehezményezi, hogy az izraeli vezetés erősíti a kapcsolatokat Orbánnal, aki nem győzi dicsérni Horthyt, noha az egykori kormányzó antiszemita törvényeket hozott és kollaborált a nácikkal. Azon kívül Budapesten kampány folyt Soros György ellen, a jelek szerint antiszemita felhangokkal.

Bloomberg

bloomberg_1.jpg

A lengyel kormány megpróbálja megakadályozni, hogy átvehesse az ország 2. legnagyobb rádióját az a befektetői csoport, amelyben benne van Soros György is. A milliárdos sok nacionalista szemében szálkát jelent a térségen belül. Magyarországon az ellene irányuló hadjárat csúcspontja az volt, hogy elűzték a Közép-Európai Egyetemet. Varsóban a Jog és Igazságosság szóvivője kijelentette: az államnak mindent meg kell tennie, hogy meggátolja a médiában a piaci spekulánsok növekvő befolyását. Ám pár órával később a kulturális miniszterhelyettes azt közölte, hogy a monopolellenes irányelveket leszámítva nincs jogi eszköz a megállapodás felülvizsgálatára. A Rádió Zet-ért egyébként egy olyan társaság is pályázott, amelyet kormánybarát szereplők alapítottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7014597564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.30. 06:27:31

pedig a minap fűbe harapott az egyik stróman, nem javított a helyzeten?

csak megkapják a fideszes haverok a TV2 Rádió 1 kaszinókat és egyéb vagyonkákat.

csak a fidess!! :D zsákoljatok fiúk, hungary jobban teljesít.

rallus 2019.01.30. 07:41:01

Ez rettenetes! Köztudomású, hogy a Transparency International és a Freedom House az objektív, meg nem alkuvó proletár őszinteség etalonja. Értelmes munkára alkalmatlan vezetőit nem érdekli a szervezeteiket létrehozó és őket fizető pénzhatalom elvárása, csak a színtiszta igazság! Oda kell figyelnünk féltő jóindulattól átitatott véleményükre!

Helga Beauty Salon. 2019.01.30. 08:30:18

28 tagállamból már 20 támogatja, hogy az uniós támogatások megvonásával tanítsák móresre azokat a kormányokat, amelyek semmibe veszik a jogállami szabályokat.........

Rendben, de fel kellene sorolni taxativ azokat a szabályokat, azután kifejteni hogy milyen módon sérültek, mert ebben a formában ez sem más, mint a jog megsértése! Valamint ugyanezzel a lendülettel megmagyarázni a támogatások megvonásának indokait, ugyanis tudtommal azokat más címeken folyósítják és közük sincs azokhoz a témákhoz amik alapján most meg akarják vonni őket!
Vagy el lehet menni a picsába egész úton jogállamozva természetesen.

sZulamith 2019.01.30. 08:35:48

Mi az, hogy "Magyarország a világban is leszerepelt" ? Nevezzük nevén a gyermeket szokás mondani. Persze bátorság kell hozzá:)

Helga Beauty Salon. 2019.01.30. 09:16:38

nehezményezi, hogy az izraeli vezetés erősíti a kapcsolatokat Orbánnal, aki nem győzi dicsérni Horthyt, ..............

Hát én nem tudom hogy mit kezdjek az ilyen mondatokkal!
Itt élek, figyelem is az eseményeket, de valahogy nem látom azt a hatalmas dicsőítést!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 09:33:42

@Helga Beauty Salon: "de valahogy nem látom"

Nehéz neked bármit is mondani, ha abszolút tájékozatlan vagy.

"olyan “kivételes államférfiak” szolgálták és vezették a nemzetet, mint Bethlen István, Horthy Miklós vagy Klebelsberg Kuno."

24.hu/belfold/2017/06/21/orban-szerint-horthy-kiveteles-allamferfi-volt/

De a geci még az alkotmányba is beírta, hogy a német megszállás után horti ártatlan, pedig a helyén maradt, és kollaborált a németekkel.

Meg azon is dolgozik a geci, hogy a Kossuth térre és a Várba felépítse a horti érában ott lévő épületeket, szobrokat, akármilyen szarok és értelmetlenek voltak már akkor is.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2019.01.30. 09:50:46

" ... A lengyel kormány megpróbálja megakadályozni, hogy átvehesse az ország 2. legnagyobb rádióját az a befektetői csoport, amelyben benne van Soros György is. ... "

Azt az egyet magyarázza meg valaki, hogy ugyanezt miért nem tették meg M.o.-n az ellenzéki média védelmében a Sorosék? Miért hagyták veszni a maszop szócsöveit?

Az én tippem az, hogy a maszop már Soroséknak is vállalhatatlan....

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.01.30. 09:51:25

Azért ennyire hülyének nem kéne nézni a zembereket...

Korrupció.
Hogyne.
Kérdés, hogy pl. Irak, Afganisztán, Líbia, Tunézia, Szíria, Ukrajna szétverése és lerablása pl. korrupció- e.
Vagy, amit Franciaország művel:
évi 400 milliárd EUR-t (csak kb évi 120.000 MILLIÁRD Ft) sápol le a volt gyarmatairól, arról nem is beszélve, hogy minden közbeszerzést francia cégeknek kötelező nyerniük és ők rendelkeznek minden arany- és devizatartalékuk felett. És még így is ázadozik az átlag francia dolgozó, immár 3. hónapja.

Vagy, amit Nagy Britannisztán művel: egy az egybe lenyúlták Venezuela 1,2 milliárd USD aranytartalékát.

Elmentek ti a jó büdös 3,14csába!- hogy egy klasszikust idézzek

Helga Beauty Salon. 2019.01.30. 09:56:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Részemről annyira magasról leszarom Horthyt így 70 év után, hogy bele sem megyek veled egy polémiába az erényeiről és a hibáiról! Itt egyedül az a fontos, hogy nem vagyok hajlandó történelmi személyeket és eseményeket kizárólag a mostani liberálfasiszta zsidó szemszögből nézni! Te is tudod bazdmeg hogy kik is pénzelték részben Horthyt az emigrációban ugye??????
Egy dologról van szó csak, nem ti fogjátok megmondani hogy kit szeressek és kit ne!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 10:03:14

@Helga Beauty Salon: "Részemről annyira magasról leszarom Horthyt így 70 év után"

Helyes. Ennek megfelelően ne vedd mindig védelmedbe a hortiimádó gecit.

"Te is tudod bazdmeg hogy kik is pénzelték részben Horthyt az emigrációban ugye??????"

Részemről annyira magasról leszarom Horthyt így 70 év után, hogy bele sem megyek veled ebbe. :))

Populista Pista 2019.01.30. 11:18:58

Sorban beleállnak a harcba Orbán ellenségei, pont ahogy várható volt. Bár övék a nemzetközi sajtó legnagyobb része, mégis kétlem hogy nyerni tudnak.

De legalább lesz egy izgalmas EU választási kampány, ami Orbán nélkül dögunalomba fordulna. Ezek a sajtószemlék is csak olyanok, mintha egy random bullshit generátor ontaná ugyanazokat a betanított félmondatokat.

Populista Pista 2019.01.30. 11:35:09

@Magánvéleményem:
Soros ha lehet soha nem a saját pénzét használja saját céljai érdekében, hanem másokét.

Magyarországra az volt a terv, hogy kongresszusi pénzből felpumpálják az ellenzéki médiát Orbán ellen. Ez azon hiúsult meg, hogy Soros elvesztette az elnökválasztást, így most olcsóbb utakat kell találni Orbán megbuktatására. Vagy a saját zsebébe benyúlni, és soha meg nem térülő milliárdokat kidobni ellenzéki médiaprojektekre. Ő is tudja nagyon jól, hogy Magya3országon semmi esélye az ellenzéknek egy szabályoys választáson, Lengyelország kétesélyes.

paraszthajszal 2019.01.30. 11:58:18

„A zöldek saját indítvánnyal kívánnak előállni, mert úgy látják, hogy nem reális, sőt a céllal ellentétes, amit Oettinger kiötölt. Nem valószínű ugyanis, hogy az érintett kormányok saját zsebből pótolnák az elmaradó összegeket, ennél fogva a támogatások megvonásával az EU magára vonná az érintett lakosság haragját.”

Na lám, teljesen azért nem agyalágyultak a zöldikék sem?!

Bizony, hogy nem pótolnák saját zsebből, és bizony, hogy az érintett ország lakossága nem lenne hálás, ha megcsapolnák a nekik járó pénzeket. Esetleg az EU-nak járó befizetéseket, vámbevételeket lehetne visszatartani, eltéríteni (nem éppen szerződésszerű, jogállami megoldás, de ha ecce úgysincs jogállam, akkor nem mindegy?), esetleg a hazaáruló, Szargentini-jelentést megszavazó lippsiktől lehetne elkobozni a fejlesztésre szánt pénzeket.

„Ha valahol módszeresen megszegik a jogállami normákat, ott meg kell vonni a szubvenciókat a központi hatalomtól, ám ezeket a pénzeket az önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek kell kifizetni.”

Eh, mégis elmentek nekik otthonról… Az önkormányzatok még úgy-ahogy oké lenne, azok úgyis nagyrészt kormánypártiak lesznek (bár pl. autópályát, iskolát ők sem fejleszthetnének belőle), de a civil szervezeteknél ugyan mi a fene lenne abból a pénzből?

Ahelyett, hogy a Magyar embereket segítő fejlesztések (pl. kórházfelújítás, e-kormányzati szolgáltatások stb.) lennének belőle, írni fognak nyolc jelentést darabonként sokmillióért arról, hogy jaj, beh szomorú a demokrácia állapota nálunk, Soros Gyuri bácsit nem szereti senki. Ezzel a Magyar emberek kitörölhetik a seggüket!

Ennél még akkor is jobban hasznosulna az a pénz, ha helikopterről szórnák le a pécsi Széchenyi tér felett…

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.01.30. 12:01:04

EZ IGEN!!! AHOGY AZT A CSAPATÖSSZEVONÀSOKAT SEJTETÖ MÜHOLDVELVÈTELEK IS MUTATJÀK: VÈGRE VALAMI KÈSZÜL!!! KEVESEBB PÈNZT, TÖBB MEGALÀZTATÀST MAGYARORSZÀGNAK!!!!!
Saját szememmel láttam, ahogy orbán hátracsavarja a német/osztrák multik kezét és korrumpálásra kényszeríti öket!!! INTERVENCIÒT, MOST!!!!

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2019.01.30. 12:45:34

@Populista Pista:

Dzsordzsi bácsi- mint kb 40 éve folyamatosan-
továbbra is az amerikai külügy és a CIA fedőembere.
Alapítványai, pedig ezek fedőszervei.

Az NGO- nak hazudott ál- civil Helszinki, Tassz, Transzveszti, MigSzar. MigrationAIDS, stb mind kőkemény kormányzati pénzeket kapnak az amerikai külügytől (National Endowment for Democracy, USAid, stb) alapokból.
Ezen felül a svéd, norvég, német, francia kormány is tolja beléjük a zsozsót.

neko1967 2019.01.30. 13:15:49

444.hu/2019/01/30/toroltette-az-nmhh-a-kisvasutas-es-keresztre-feszitos-jeleneteket-a-magyar-candide-bol

Így ki kellett vágni azt a jelenetet,

amiben Kim Dzsongun kisvasúton üdvözli a népet, a szomszédos falvak focimeccsét pedig egy ikonikus, nézők nélküli stadionban rendezik meg.

Azért mert Kim Dzsongun jó elvtárs?

sZulamith 2019.01.30. 15:20:44

@Populista Pista:" Sorban beleállnak a harcba Orbán ellenségei, pont ahogy várható volt."
Nem értem miért ellenség az aki szeretne jobban élni, de nem lehet. Naponta szembesülők valamilyen élelmiszer áremelésével, - mint ma az ecet - Megszünt a Szabad Föld újság melléklete - amióta átvette a kormányközeli - a 20 %- os bon, 4 darab sokat jelentett a vásárlásnál. De még a lottózásnál is bekeményítettek. Eddig volt esély a szánhúzásra bemenni, most 25 fő helyett van 3 jelölt, és az is az országos kalapból kerül ki. és nem térségenként, mint korábban.
Ki itt az ellenség? Az ellenség az aki mindent Sorosra ken, ahelyett tenné azt amiért megválasztották. Felzárkózni a jobb élethez, nem tizedekben mérni az emelést a nyugdijaosknál, talán bocsánatot kérni tőlük a nyugdijkésésrt. Nem azt mondani, hogy nem volt késés, megkapták 11.-én. (éjjel a számlára, a másik része meg 14.-én)
Nem Horthyról kell beszélni, hanem a máról.

Populista Pista 2019.01.30. 15:58:22

@sZulamith:
Komolyan mondom nem tudom miről beszélsz. Szánhúzó verseny (?), megemelték az ecet árát (a cukoré meg lement), késett a nyugdíj (erről hallottam, de feltételeztem hogy egy nyugdíjas korú embernek van annyi esze hogy félrerak néhány napi tartalékot). Sztem ez mind offtopic.

A Horthy témát érthetően kerüli Orbán, te hány erre vonatkozó idézetet tudsz tőle? Egyszer mondta valami helyen hogy kivételes államférfi volt, oszt annyi. Talán nem volt kivételes? Horthy feliratú zászló alatt a jobbikosok vonultak fel a decemberi tüntetésen, veletek komenistákkal együtt. Kedvencem a kép ahol együtt a "munkásököl vasököl" molinó és a Horthyliget feliratú jobbikos zászló, emellett Újhelyi Szilárd is rajta van.

Nem akármilyen anyagból gyúrják a hazai ellenállást. Közös ideológia helyett a külföldi mesterszakácsok ízlése hozza össze. Egy kis halal kebab, hozzá disznóvér meg orbángeci a menü.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 16:03:20

@Populista Pista: "Egyszer mondta valami helyen hogy kivételes államférfi volt, oszt annyi. Talán nem volt kivételes?"

Ez látod igaz. Kivételesen szar államférfi volt. Kivételesen nagy tömeggyilkos. A geci beszéde viszont nem erre utalt.

John Brennan 2019.01.30. 16:35:41

Helyes, a Transparency bírál, tehát jól mennek a dolgok.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 16:46:15

@John Brennan: Kevésbé bírál, mint tavaly, tehát egyre rosszabbul mennek a dolgok.

Populista Pista 2019.01.30. 16:51:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Horthyról történészeknek kéne vitázni, nem aktuálpolitikában tapicskoló indulatvezérelt agitátoroknak. Tekintve hogy évtizedeken keresztül kizárólag ilyenek oszthatták az észt a saját bolsi szempontjaik szerinti ősellenségről, jól esne valami frissítő változatosság.

Kár hogy a legrosszabb bolsi hagyományokat egyenes ágon folytatö Mazsihisz eleve megtorpedóz mindent ami egy kicsit is árnyaltabb történelmi értékelést tenne lehetővé.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 16:54:42

@Populista Pista: "Horthyról történészeknek kéne vitázni"

Egyetértek. Majd ne feledd erről értesíteni a gecit is. :))

2019.01.30. 17:49:13

@Populista Pista:

"Ő is tudja nagyon jól, hogy Magya3országon semmi esélye az ellenzéknek egy szabályoys választáson, Lengyelország kétesélyes."

persze, mikor a főczigány minden bekebelezett médiában lejáratókampányt és propagandát nyomattat éjjel nappal.

nem baj, legyen sok sok stadion, meg lófax a seggetekbe, ostoba fidesspatkányok.

2019.01.30. 18:34:39

@Populista Pista:

Soros b+!
A magyarországi lapok csak azt felejtették ki a történetből, hogy a Radio Zet megvásárlására bejelentkezett a kormánypárti Fratria médiacsoport is. Az egyik állami bank szponzorálta volna az üzletet. Ugye milyen ismerős a történet?
Nemhiába " A fenyegető magyar példa" szalagcímmel hozták le a lengyel lapok a hírt.
A Rádio Zet jelenleg kormánykritikus, de kormánypárti zászlóshajónak tervezték átalakítani.
Kaczyńskyék elszámították magukat. Most persze sorosoznak ezerrel.
Velük együtt te is. :D :D

sZulamith 2019.01.30. 18:45:05

@Populista Pista: Mindig mondogatom, hogy a helyi képviselőknek előirnám a heti egyszeri sétát a körzetükben, akkor lenne fogalmuk mi is a probléma. Különben nem látja,hogy az utca táblát például Úgy helyezték el, hogy ki kell kalkulálni merre is mutat. A járdákat már említeni sem érdemes.
Te sem a mindennapokban élsz, ezért nem értheted a lottó sorsolás menetét. Ne legyen rá szükséged:)
Lement a cukor ára? Persze, az elmúlt 2 évben a 300 forintot verdeste, és ez már zavaró volt a kormánynak is. Talán észreveszik a krumpli árának növekedését, a minőségének romlásával egyetembe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 18:45:07

@Ms.Cunnesburry: "Kaczyńskyék"

Ha fideSSpatkányoknak megemlíted ezt a nevet, akkor mindig tedd hozzá, hogy bár Kaczyńsky diktatúrája sok hasonlóságot mutat a geciével, de míg a gecinek ezermilliárdjai, kastélyai, szállodái, kempingjei, uradalmai, erőművei vannak, addig Kaczyńskynek egy macskája.

2019.01.30. 18:57:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Lehet. Viszont ugyanazokat a módszereket használja, mint Orbán. Az a kormány, amelyik a Twitteren sorosozik egyéb aljasságokra is képes.
Különben újból nagy szarban van a lengyel kormány a húsbotrány miatt. Nem lepődnék meg, ha a fenti ügy gumicsont lenne.

Populista Pista 2019.01.30. 18:58:50

@sZulamith:
Volt régen, még a 90es években valami riport Oroszországból, ahol megkérdezték az öreg nénit mennyire érzi demokratikusnak a rendszert. Nagy dérrel dúrral magyarázta hogy nincs demokrácia mert túl messze van a házától a buszmegáĺó. Persze gondolom ha a háza előtt lett volna akkor meg az zavarta volna.

John Brennan 2019.01.30. 19:10:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerinted is hiteltelen férgek a Transparencyék, egyetértünk

Populista Pista 2019.01.30. 19:12:27

@Ms.Cunnesburry:
Független sorosmédia, ez tetszik nekem.

Soros maga a függetlenség, mikor fantaszta elképzeléseivel és felvásárolt eszközeivel felforgatja a világot. Azok is mind függetlenek akik tőle függnek, rájuk még a gravitáció sem hat hanem csak a levitáció.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.01.30. 19:15:25

@rallus: Elbizonytalanodtál narancstálib? Egyre gyengébb a teljesítményed. :-)) 2020-tól nem kapsz ám fizut.

@John Brennan: A tegnapi szopás után még mindig büfizel?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 19:17:36

@Populista Pista: "felforgatja a világot"

:))

Féknyúz.

Soros György magyar patrióta néhány civil szervezetet támogat tiszteletreméltó céljaik elérésében.

Egyébként meg te is beszoptad a gazdád ordas hazugságait, átdobtak téged rendesen a palánkon. :))

Művelődj, hazaáruló fideSSfasszopó:
24.hu/belfold/2019/01/14/soros-gyorgy-fidesz-kampany-arthur-finkelstein-george-birnbaum/

antiinternáci 2019.01.30. 19:23:40

Tényleg mindig ámulok-bámulok, hogyan tudnak emberek ennyi rosszindulatú, valótlan dolgot egyáltalán kitaláni. Eléggé gusztustalan...
Nincs más választás, az EP választásokon meg kell verni nagyon az internácikat és a kollaboránsokat. Ha D, F, S, NL és B nem rájuk, hanem a tisztességre és normalitásra szavaz, akkor ki lehetne menteni Európát a fentebb listázottak abúzusa alól.

Populista Pista 2019.01.30. 19:23:49

@John Brennan:
A TI függetlenségének záloga a Sorostól kapott támogatás.

Populista Pista 2019.01.30. 19:26:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A zöldhatáron talpaló néger meg arab meg paki is van olyan magyar patrióta mint Soros. Pont egy húron pendülnek.

antiinternáci 2019.01.30. 19:27:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Aki Sorost és a fizetett zsoldosait támogatja a bolsevista felforgató tevékenységben, az bármi egyéb gazságra is kapható.

2019.01.30. 19:31:51

@Populista Pista:

Úgy látom, téged sem zavarnak a tények. :D :D

Nincs valaki a csapatban, aki készségszinten műveli az értő olvasást?

taga20 2019.01.30. 19:37:56

@antiinternáci:

bazdmeg, kínodban már akkora faszságokat találsz ki, hogy egy normális ember csak röhög rajtad fityeszjobbágy!

:)))))))))))))))))))))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 19:40:34

@Kubatov_apád_fasza: Külgyé má rendes trollokat, ezek szart se érnek.

antiinternáci 2019.01.30. 19:48:27

@sZulamith:

Ja, tényleg jó lenne, ha a szadeszmp-s képviselők néha kihúznák a seggükből a fejüket, és sétálnának a körzetükben.
Akkor biztosan tapasztalnák, hogy a zemberek néhány kisebb dologgal is beernék, hogy jobban érezzék magukat.
Például lehetne azonnal 10-15 ezer migránst betelepíteni, ahogy az ÁVOkratikus koalák akarják. Alig várják őket. Ha esetleg még egy mecsetet is lehetne intézni, az lenne a non plus ultra...
A TASZ-os meg Helsinkis elvtársak kimenthetnék a pedofil igazgatót, több városban is szeretettel várják az alsó tagozatba, mert hát a szabad szexuális identitás-választás nagyon fontos, nem lehet elég korán kezdeni az erre való nevelést...
Szeretnék, azt is, hogy a kommunisták megint építsenek autópályákat, csak egy dologhoz ragaszkodnának: most ne háromszoros, hanem ötszörös áron építsenek.

Tehát áhítozzák a választók a bolsevista felforgatók szavait, csak menjenek közéjük, és mondják el őszintén, mit akarnak.
Ha ezért agyonütik őket, az is jó, akkor a nemzetközi munkásmozgalom mártírjai lesznek...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 19:52:55

@antiinternáci: "Például lehetne azonnal 10-15 ezer migránst betelepíteni,"

Nyitott kapukat döngetsz, fideSSfasszopó. Arogán már 20000-ret betelepített. Igaz, sok terrorista és kém is volt köztük, nem mind ártatlan migráncs.

antiinternáci 2019.01.30. 19:59:52

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Vagyis hogy nem volt közte egy sem, mert a 16 veszélyest kiszűrték.

Ez nagyon buta dolog volt. Te most szembe mész a Párt hivatalos álláspontjával? Eddig csak álcából írtad az elvetemült dolgokat, közben meg jobboldali elhajló vagy? A vezető elvtársak nagyon be fognak rád rágni ezért...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 20:11:10

@antiinternáci: "Te most szembe mész a Párt hivatalos álláspontjával?"

Igen. Én a fideSSmaffia minden hazaárulásával szembemegyek.

Tudod mi az ami szembe megy, faszkalap? Az elkúró gumilövedéke.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 20:13:43

@antiinternáci: "a 16 veszélyest kiszűrték."

:))

20000 terroristából és kémből nem 16 veszélyes. Azok 16-an a fideSSfaszopók szellemi színvonalán voltak, és beírták az önéletrajzukba a terrorista és kém kiképzést. Tudod milyen átvilágításra elegendő 30 nap? Semmilyenre.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 20:17:44

@Ms.Cunnesburry: Köszi!!!

Mordor. :))

A rendőröknek meg van halálcsillaga a Teve utcában.

taga20 2019.01.30. 20:36:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

gruevszkit seperc alatt átvilágították, má a diplomata kocsiban, magyarország felé!
ez szerintem világcsúcs!:)

hogy rohadna meg az összes fityeszdroid!

antiinternáci 2019.01.30. 20:58:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mondtam, hogy fenykó lesz a vezető elvtársaktól, ha ilyen baromságokat beszélsz...

Ha 30 nap nem elegendő, akkor mi van a 2.000.000 migránssal, akiket senki semennyi ideig sem ellenőrzött? Túlnymó részüknek még csak a nevét sem lehet tudni, az útlevelüket eldobták, ujjlenyomatot nem adtak, és még azt sem lehet tudni, melyik országból jöttek.
És már több tucat van aki gyilkolt, erőszakolt közülük.
Ezzel szemben a törvényesen kötvényt vett emberek útlevéllel, ujjlenyomattal, adatokkal jelentkeztek. Tehát nyugodtan lehetett ellenőrizni a napi átlagban kb. 20-30 folyamodót, hiszen csak az Interpol, CIA, Moszad, stb... adatbázisokból kellett megnézni, hogy szerepelnek-e.
És közülük egy sem tartózkodik hazánkban életvitel szerűen, és egy sem követett el bűncselekményt.

Legalább ekkor hülyeséget, eleve bukott dolgot nem kellene erőltetned. De tudom, hogy fogod, hiszen eddig is azt a lehetetlen küldetést vállaltad, hogy a bolsevistákat mosdatod. Megkaphatod a Munkás-Paraszt Hatalomért Erdemermet, meg majd egy parcellát a Munkásmozgalmi Panteonban, esetleg egy munkásőr szakaszt neveznek el rólad...
Őszintén: megéri ez?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 21:05:43

@taga20: "gruevszkit seperc alatt átvilágították"

Huh. Remélem nem kapott hirtelen túl nagy sugárdózist. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 21:13:11

@antiinternáci: "mi van a 2.000.000 migránssal, akiket senki semennyi ideig sem ellenőrzött?"

Csak tized annyi volt. A cúti geci 2015-ben 200000 illegális migráncsot engedett be az EU-ba minden ellenőrzés vagy regisztráció nélkül.

antiinternáci 2019.01.30. 22:13:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ja, a Soros-terroristák jajbékoltak is, hogy miért nem enged be sokkal többet. Végül is Afrikában már csak egymilliárd ember van, mind agysebész és űrkutató.

Na de Renzi, aztán mivel az olaszok eltakarították a szennyet, most meg Sancho Panza bőven kárpótolta őket. Ezek mindenkit bekényszerítettek az EU-ba, csak az volt a kitétel, hogy illegálisan jöjjön, január 1-én szülessen Aleppóban, és kiskorú legyen, mint a többi kétmillió mind. Akinek volt valami jó kis lefejezős, vagy megerőszakolós referencia videója, az még jutalmat is kaphatott.

Bármit megtettek, hogy migránst tudjanak behozni: pl. Hasszán kiment egy csónakkal pecázni, erre pont jött a SeeWatch vagy más sorosista embercsempész hajó, kifogta szegény Hasszánt, és már hozta is Európába. Csórikám azóta sem tud hazamenni, mert a Vörös Hadsereg Frakció, ahogy ott a TASZ-t hívják, mindig megakadályozza.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.30. 22:31:18

@antiinternáci: "Soros-terroristák"

:))

Neked elmentek otthonról. :))

"jajbékoltak"

Szerezzetek már be egy orosz-magyar szótárt ott a KGB-nél. :))

sZulamith 2019.01.31. 09:27:22

@Populista Pista: Gyenge érvelés, a Soros jobb:)
süti beállítások módosítása