B1 blogcsalád



Orbán akkorát füllentett a parlamentben, hogy beleremegett az ülésterem mennyezete

2018. szeptember 17. - nickgrabowszki

Úgy tűnik, annyira hiszékeny, hogy ő maga is bedől saját propagandájának. ormer.jpg

A miniszterelnök beszédével kezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. Orbán Viktor

  • felmondta a gazdasági sikerpropagandát,
  • hivatalosan is bejelentette, hogy újabb propagandakampányt indítanak (ezúttal a népszaporulat érdekében).
  • Beszélt a Sargentini-jelentésről, amelyről továbbra is azt állította, hogy Magyarország ellen, és nem a kormánya ellen született (a metonímiáról még nem hallott),
  • de a magyar embereket már nem hozta szóba, valamint nem nevezte hazaárulónak a jelentést az EP-megszavazó 4 magyar ellenzéki képviselőt sem (okafogyottá vált a nyomásgyakorlás).
  • Orbán beszélt arról is, hogy a jelentés elfogadása ellen jogi lépéseket tesznek (nyilván csak időhúzás céljából, hiszen a szavazás törvényessége kétségtelen).

Ezenfelül bejelentette, hogy Magyarország (illetve annak nevében az ő kormánya) nem engedi, hogy a határőrizet jogából bárki akár egy jottányit is elvegyen, és ezt az álláspontot fogja képviselni a salzburgi uniós csúcson is.

A miniszterelnök azt hangoztatta, hogy

Nem helyes, ha tőlünk el akarják venni a határvédelem jogát, és helyettünk Brüsszel akarja irányítani a magyar határ védelmét. (...) Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait, hanem ehelyett menedzselni akarják a bevándorlást.

A határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben.

Ekkor az alsóházi ülésterem freskókkal díszített mennyezete hosszan gondolkozott azon, hogy leszakadjon-e, de végül úgy döntött, hogy tesz az egészre, annyit nem ér a dolog.

Orbán állításával szemben annak ellenkezője igaz: a kormánya semmit nem tett a határok megvédésére.

Most nem arról van szó, hogy Orbán 2 éve még az ellenkezőjéről beszélt, és a közös uniós határvédelem megerősítését sürgette, hanem arról, hogy a Fidesz-kormány úgy védte meg a magyar (egyben schengeni) határokat, hogy

  • 2014 karácsonyán például az osztrákok nem győzték leszedni a koszóiakat Hegyeshalomnál a Railjetről,
  • valamint amikor elindult a szíriai arabok áradata a törökországi menekülttáborokból, akkor

az Orbán-kormány átengedte, sőt, maga szállította át őket Ausztriába.

Itt írtunk arról, hogy a magyar hatóságok évvégi jelentése szerint 2015-ben 391 ezer ember lépte át illegálisan a magyar határt. Az meg köztudott és szemmel látható, hogy közülük egyetlen egy sem maradt Magyarországon.

Különben ezt idén januárban még a kormánypropaganda is elismerte (bár tévedésből).

2015 ősze, gyakorlatilag 3 éve már egyáltalán nincsenek migránsok Magyarországon. Nem fenyeget olyan veszély, hogy Magyarország bevándorlóországgá vagy gyűjtőtáborrá válik. Orbán hős hazafiai csak a semmit, az üres kerítést védik, idén nyáron még medvéből is több jött külföldről Magyarországra, mint illegális bevándorlóból.

Orbán nem védett meg tehát semmit: amikor valóban jöttek migránsok, kerítés ide vagy oda, ő maga szállította át őket Ausztriában. És amióta nincs bevándorlás, az nem kerítés miatt van, hanem azért, mert lezárult a nyugat-balkáni embercsempész útvonal.

Azt viszont nem Orbán zárta le, hanem egy bizonyos Angela Merkel, a Fidesz-propaganda főgonosza, Európa elveszejtője, ő állapodott meg Erdogan török diktátorral az EU nevében. A paktum ellen amúgy maga Orbán lázított, azzal fenyegette meg Ankarát, megvétózza a tagjelöltségüket, hátha újra ideűzik a szíriai menekülteket.

Azt állítani tehát bődületes hazugság, hogy Brüsszelben senki nem ért annyira a határvédelemhez, mint az Orbán-kormány. A plafon meg talán csak azért nem szakad le, mert aki a legtöbbet tette a határvédelemért, a nyugat-balkáni útvonal lezárásáért, a szíriaiak otthonuk közelében tartásáért, az tényleg nem Brüsszelben él.

Hanem Berlinben.

Azt pedig éppen ugyanő, Mutti javasolta a múlt héten a Bundestagban, hogy erősítsék meg az uniós határvédelmet azokban az országokban, amelyek az EU perifériáján vannak. Orbánnak tehát Merkellel kell megküzdenie Salzburgban.

Az egyetlen emberrel, aki tényleg tett valamit a magyar határvédelemért, és nem csak beszél róla.

És ez ugyanaz az ember, aki ki akarja őt tenni az Európai Néppártból is.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2314245269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2018.09.18. 10:27:37

A csúti suttyó már 1998-ban az első hatalomra jutásakor egy ordas hazugsággal indított és azóta csak folytatja a hazudozást.

FCUK12 2018.09.18. 11:33:45

tényleg az lett volna csak a jelenleginél nagyobb siker, ha mindenki tartózkodik az EU parlamentben, csak 5-en szavaznak, de az mind igennel.
amikor ilyeneket írtok: " (nyilván csak időhúzás céljából, hiszen a szavazás törvényessége kétségtelen)." akkor nem éreztek egy feszítést fejtájon, mert épp jön ki a hülyeség?

dunántúli gyerek 2018.09.18. 16:12:53

hat, en tenyleg nem kerek a brusszeli hatarvedelembol

dunántúli gyerek 2018.09.18. 16:17:52

fura hogy a ballibsik meg tobb szavazot akarnak veszteni a migritemaval

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.18. 16:18:46

@Womb Raider: "A 7. cikkely alkalmazásának alapja lesz a "jelentés" "

Ne tessék mellébeszélni, mert a jelentés valóban az alapja, de csak annak, hogy az állam és kormányfői testület foglalkozzon azzal, elindul-e az eljárás. Ez a testület dönt, ahol a magyarok bíznak a lengyelekben, azok meg bíznak a magyarokban.
No ugyé ez egészen másként hangzik?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.18. 16:20:40

@LKerekes: Hazudsz köcsög!
www.hirado.hu/2015/09/04/este-8-kor-rendkivuli-ulest-tart-az-operativ-torzs-a-bevandorlasi-helyzetrol-a-parlamentben/

"Hajnali fél 3-kor elérte a magyar-osztrák határt az első migránsokkal teli busz, amely szombatra virradó éjszaka indult útnak. Kora reggel elindultak Budapestről az utolsó menekülteket szállító autóbuszok is.

Budapestről eljöttek az utolsó menekülteket szállító autóbuszok is

Ezt Kovács Zoltán kormányszóvivő jelentette be az M1 Ma reggel című műsorában. Mint mondta: tegnap késő estére olyan állapotok alakultak ki, melyek nemcsak a közlekedés, hanem az M1-es autópálya mellett élő emberek életét is veszélyeztették. Ezt a helyzetet fel kellett számolni.

Az ígéreteknek megfelelően a magyar kormány elhárította a biztonsági veszélyhelyzetet – szögezte le.

A határig elvitték az autópályán Bécs felé tartó menekülteket. Az osztrákok azt szerették volna, ha átvisszük a migránsokat, így azonban jogsértést követtünk volna el – fogalmazott a kormányszóvivő. Hozzátette: az intézkedésre azután került sor, hogy mind a német, mind az osztrák kancellár tudatta, hajlandó átvenni a migránsokat."

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.18. 16:21:58

@atomic power 1986DucaDuca:

Sajnálatos módon Szerbia nem uniós tagállam, így teljesen közönbös, hogy az illegális migráncs volt-e a görögöknél vagy sem. Mert ha ott regisztrálták, akkor meg már nem illegális. Essetunni.

regbor 2018.09.18. 16:30:04

Tisztelt narancshívők! Egyetlen dolgot magyarázzatok meg: miért a "nem"-ek közé kell számítani a tartózkodó szavazatot? Csak azért, mert a csúti g.nek ez lenne a jó?
Tegyünk egy elméleti kísérletet: az EP-nek arról kell szavaznia, hogy Magyarország számára megítélnek 20 ezer csillió eurót. A képviselők szavaznak, de 145-en tartózkodnak, így nincs meg a szükséges szavazatszám. Persze, ha "igen"-ként figyelembe veszik, akkor megkapjuk a zsugát. Nos? Igen vagy nem?

regbor 2018.09.18. 16:32:39

@dunántúli gyerek: Mi lenne, ha vennél egy magyar ékezetes billentyűzetet?

Quadanium 2018.09.18. 16:35:58

Orbán egy nagy hibát vétett a kerítéssel. Későn építette meg.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 16:36:02

@regbor: minek ha ez ingyen van a cegnel?

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.18. 16:46:44

@chrisred:

„…. amikor elindult a szíriai arabok áradata a törökországi menekülttáborokból, akkor
az Orbán-kormány átengedte, sőt, maga szállította át őket Ausztriába.”

Mindezt Merkel kancellár asszony hallgatólagos és tevőleges inspirációjára.

Nézzük az előzményeket:

Az első schengeni ország, Görögország nem tett eleget kötelességének.
Németország az eladósodott Görögországot korábban már magához láncolta. Azonban, amikor Görögország 2010. október 25-én a Frontexen keresztül kérte az Európai Uniót, hogy küldjön fegyveres gyorsreagálású határvédelmi csapatokat a görög-török határra az illegális migráció fokozódása miatt, akkor a segítség elmaradt. A görög rendőrség először önállóan próbálta kezelni a helyzetet. Görögország nem, vagy csak kis mértékben fejlesztette szárazföldi határőrizetét, mivel minden támogatást a tengeri határok megerősítésére fordított.

Azonban a Frontex Poszeidón járőrakciója gyenge felszereltsége és alul finanszírozottsága miatt nem volt eredményes, a súlyos adósságválsággal küzdő Görögország a kellő uniós támogatás elmaradása miatt képtelen volt a műveleteket kellőképpen finanszírozni.

Ezek után:

Merkel 2015 augusztusának végén nyilatkozta:

„Németország minden szíriai migránst befogad”.

Merkel 2015. szeptember 5-én ismét nyilatkozott:

„a politikai menedékjogra jogosultak befogadásának nincs felső korlátja”.

Băsescu volt román elnök kijelentette, hogy ezekkel a nyilatkozatokkal, illetve a nyomában meginduló, elsöprő erejű illegális migrációval Schengen és a Dublini Egyezmény összeomlott.

Angela Merkel nyilatkozatainak híre eljutott a migránsokhoz. A többség vagy megtagadta a magyarországi regisztrációt és a Magyarországgal való együttműködést, vagy regisztrált, de ezek és a menedékkkérelmet beadók túlnyomó többsége nem várta meg kérelme elbírálását, hanem még az elbírálás előtt elhagyta az országot.

2015. augusztus végétől kezdődően Magyarország az uniós menekültügyi jogszabályok miatt csak úti okmánnyal és érvényes vízummal szerette volna továbbengedni a migránsokat. Emiatt a Keleti pályaudvaron feltorlódó migráns tömeg tüntetésbe kezdett, a gyűjtőpontokról pedig kitörtek. A rendőrség a Keleti pu-on rekedt illegális migránsokat vonaton akarta a bicskei menekülttáborba szállitani, de a migránsok nem voltak hajlandók leszállni ott.

A merkeli nyilatkozat és a kellő időben nyújtott lényegi uniós segitség elmaradása vezetett a migráns káoszhoz!

2018.09.18. 16:48:27

@regbor: Kedves Nemnarancshívő!

Matekkozzá, az jó neked.. Nem kell sem a nemekhez, sem az igenekhez számolni.. azért van külön neve: TARTÓZKODOM.. csak ehhez is kell nyomni a gombot. Tehát leadsz egy db TARTÓZKODOM szavazatot.

(448+197+48)*2/3=462 448<462
(448+197)*2/3=430 448>430

Teccik ééérteni?

@Quadanium: Horn meg korán bontotta le :)

regbor 2018.09.18. 17:01:11

@Womb Raider: Köszi a kioktatást, jelesre államvizsgáztam matekból...

Mi lenne, ha a kérdésre válaszolnál?
Miért "nem"? Evvel az energiával lehet az "igen"-ekhez is számolni!

Teccik érteni??? Szerintem érted, csak más az utasítás....

regbor 2018.09.18. 17:03:30

@dunántúli gyerek: A cégnél meg dolgozzál, ne kommentelgess!

dunántúli gyerek 2018.09.18. 17:10:59

@regbor: hat a jeles allamvizsgad ellenere a szavazasi matekot megse erted

regbor 2018.09.18. 17:20:19

@dunántúli gyerek: Én értem, a ti oldalatok nem érti, illetve nem akarja érteni! Így a vitának semmi értelme. Téged fizetnek, hogy ne értsd, én meg ingyen értem!

morph on deer 2018.09.18. 17:33:16

“2014 karácsonyán például az osztrákok nem győzték leszedni a koszovóiakat Hegyeshalomnál a Railjetről,”

Az meg - gondolom - már feledésbe merült, hogy az első alkalom, amikor koszovóiakat az egyébként budapesten megvásárolt érvényes vonatjegyük ellenére leszedték a vonatról, az a magyar oldalon történt, Merkel budapesti látogatása alkalmából, pontosan akkor, amikor a kancellár épp a Dohány utcai zsinagógát látogatta.

Ehhez képest előtte zavartalanul és folyamatosan utazhattak rajtunk keresztül, aztán utána is még egy darabig, és akkor kezdték leszedni őket az osztrákok.

Na így valahogy.
Hőn szeretett vezérünknek nyilvánvalóan csak az jut eszébe, ami illik az elképzeléseihez, vagy a napi propaganda lózungjaival éppen egybeesik.

Megesik az ilyen a legjobb családban is, hát most mi a gond ezzel, hát nem?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.18. 17:40:30

@Quadanium: "Orbán egy nagy hibát vétett a kerítéssel. Későn építette meg."

Le se kellett volna bontani. Hülye pufajkás meg lebontotta. Milyen kárt csinált!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.18. 17:44:19

@Womb Raider: @dunántúli gyerek: A csúti geci direkt kiprovokálta, hogy ellene szavazzanak, kell a jövő évi választásokhoz a muníció. Ha a tartózkodást "nem" szavazatnak számolták volna, akkor kénytelen lett volna még oda is szarni a terem közepére, hogy biztos meglegyen a kétharmad.

pragmatika2 2018.09.18. 17:48:16

A kormány nem védte a határokat ?

Akkor miről fröcsögött hónapokig a ballibsi média itthon és külföldön ? Hogy a fasiszta Orbán kerítést húz fel a határon ?

Ej ej.

regbor 2018.09.18. 17:51:12

@Voznyák Pista: ej-ej, legalább a blogbejegyzést olvasd el, mert az másról szól! Vagy rossz helyre másoltad be a központ által küldötteket? Ezért nem kapsz fizut!

2018.09.18. 17:55:28

@regbor: "Köszi a kioktatást, jelesre államvizsgáztam matekból...

Mi lenne, ha a kérdésre válaszolnál?
Miért "nem"? Evvel az energiával lehet az "igen"-ekhez is számolni!"

Ilyenkor, fájjon bármennyire is ez nekem, sajnos el kell fogadnom a balosok véleményét a hazai felsőoktatás gyászos voltát illetően. A saját tapasztalatok és a saját példa cáfolhatatlan. Mára funkcionális analfabéták is kapnak diplomát. (Reméelm költségtérítéses képzésen vettél részt..)

Hol is írtam, hogy a NEM-ekhez kell számolni? Sehova nem kell.. sem a NEM-ek, sem az IGEN-ek közé.. hanem a TARTÓZKODOM szavazatok halmazába. Szavazat, ami egyet jelent: a szavazó a kérdés megválaszolásához nem rendelkezik elegendő információval.. esetleg más okok miatt nem tud sem IGEN sem pedig NEM szavazatot leadni.
A lényeg, hogy a képviselő szavazott, a három lehetséges álláspontból egyet választva. Ilyen horderejű szavazás esetén eleve kötelezővé kéne tenni a szavazást minden képviselő számára, és binárisan , IGEN/NEM szavazattal lehetne válaszolni. Nincs tartózkodás..de ha van, akkor a szavazatok számába egyértelműen bele kell(ene) foglalni.

Ha ez nem érthető, add vissza a diplomád, mert átbasztak. Félcédula lesz az...

morpho 2018.09.18. 17:56:09

@Womb Raider: "Tehát leadsz egy db TARTÓZKODOM szavazatot" Ami azt jelenti, hogy tartózkodsz a szavazástól, vagyis nem szavazol. Teccik ééérteni?

2018.09.18. 17:59:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: WIN-WIN szitu.. szerintem a baloldal számára rég elfeledett helyzet.
..amellett, hogy Orbán ügyesen fogja kommunikálni és sugallni fogja, hogy a szoci képviselők a saját hazájuk ellen voksoltak, amellett megmutatta újfent, mekkora impotens gittegylet az EP.. a lengyelek vétója véd majd minket..mi meg védjük a lengyeleket.. és mire kettőt nyekken a díszes juropéer kompánia, addigra az új választások átrajzolják az erővonalakat ..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.18. 17:59:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Mindezt Merkel kancellár asszony hallgatólagos és tevőleges inspirációjára."

Nohát, nohát, a csúti gecit Merkel Mutti rángatja pórázon? Tán azt is ő akarta, hogy a geci listázza a civileket és elüldözze a CEUT? Annyira hülye vagy, hogy már én szégyellem, hogy egy fajhoz tartozunk. Ennyi IQ-val lehetnél inkább páfrány. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.18. 18:00:30

@Womb Raider: "amellett, hogy Orbán hazugan fogja kommunikálni "

Persze, persze. :))

2018.09.18. 18:01:19

@morpho: szavaztál, vagy sem? Választottál 3 opció közül? Ha nem akarok szavazni, akkor nem buzerálom a gombokat, henm kimegyek a büfébe és meghívom Szanyi Kapitányt egy feles Matróz szeszes italra.

2018.09.18. 18:02:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Leszel szíves az idézetben nem átírni amit leírtam? Emelkedj már felül önmagadon, ha csak pillanatokra is..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.18. 18:03:10

@dunántúli hülyegyerek: "minek ha ez ingyen van a cegnel? "

Neked nem ér meg kétezer forintot, hogy magyarul írjál? Nem magyar vagy te, hanem fideszes.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.18. 18:06:06

@Womb Raider: Megköszönhetnéd. Így legalább lesz néhány figyelmetlen ember, aki nem tart téged sík hülyének. :))

regbor 2018.09.18. 18:39:13

@Womb Raider: Amikor én államvizsgáztam, akkor még igen magasan volt a mérce, még a múlt évezredben...
A TARTÓZKODOM szavazat gyakorlatilag azt jelenti, mintha ott sem lett volna. Milyen alapon számolod be akárhova?
Értem én a logikátokat! Erre írtam korábban az ellenpéldát, amire persze nem reagáltál, mert akkor be kéne vallanod, mennyire fals az érvelésed.
Természetesen nem várhatom el egy narancsagyú talpnyalótól, hogy elismerje a szellemi kudarcát, de az általad leírtak ékesen példázzák, hogyan csinál egy fideszes a vereségből virtuális győzelmet.
Veregesd meg a vállad, tied a cupák...

Exploiter 2018.09.18. 18:48:04

A jelentés egy része igaz, egy része neomarxista ideológiai baromság, egy része pedig a migrációhoz kötődő őrültség.
Ezért nehéz róla beszélni, akár ellene, akár mellette.
Hol szabadabb pl vajon a sajtó? Itt, vagy németországban? Objektíven értékelve nem olyan egyszerű a kérdés.
Itt a legnagyobb netes felület kormánykritikus, amivel semmi baj nincs, helyes. Ott csak ideológiailag megfelelő dolgokról lehet beszélni.
Ez egy a fő pontok közül.
Itt korrupt a kormányzat? Igaz. Az egészségesnél korruptabb, ami baj. Nyugaton talán egészségesebb határokon belül van. Emellé oda lehet állni.
Határvédelem, migráció? Ezeket a kérdéseket senki ne feszegesse, nem jön ki jól belőle.

hümhüm 2018.09.18. 19:05:20

@regbor: az zavar össze sokakat, hogy a szavazást kétállapotú eseménynek képzelik el (igen/nem), holott nem kétállapotú. Gondolj az országgyűlési választásokra: az sem kétállapotú esemény, van vagy 25 párt. Amikor a szavazólapon behúzod az x-et, akkor a 25 lehetőség közül választasz 1-et (25 állapotot felvenni képes cselekmény).
Ugyanakkor a szavazások végeredménye gyakorlatilag kétállapotú: nyert vagy nem nyert, elfogadták-e vagy sem, igen-e vagy nem.
Ettől zavarodik meg sok ember, ezért értelmezgetik különféleképpen a tartózkodó szavazatokat.
Holott pl. az EP-ben a szavazási vélemény nyilvánításnak 3 állapota van: igen/nemigen/nem.
A nemigen az a tartózkodás. Azt jelenti, hogy nincs annyi érv, hogy igent válasszon, de annyi sincs, hogy a nemet nyomja meg. Ezért nemigen... de attól még szavazási vélemény nyilvánítás, azaz szavazat.
Ha igazad lenne abban, hogy a tartózkodás kinyilvánítása olyan, mintha nem is szavazott volna, akkor teljesen jogos lenne a szavazást lebonyolító grémiumnak az a kérése, hogy aki tartózkodik, az legyen szíves, hagyja el a termet, azaz ne élhessen a szavazati jogával. Ez azonban nyilvánvaló törvénysértés lenne....

birka menet 2018.09.18. 19:09:22

Egész Európa látta néhány napja, hogy orbán elmebeteg.

Ezért kapott pár százaléknyi nem elítélö szavazási erdeményt, mert néhányan megsajnálták a magyar népet, hogy annak mit kell ez alatt az idióta orbán alatt kiállnia.

birka menet 2018.09.18. 19:13:15

@Womb Raider:

Most mi van illibant troll: ha az ország kétharmada nem szavaz a fideszre akkor a fideszes kétharmad igenis az ország kétharmada, de ha az EU-ban szavaznak kétharmaddal a fidesz ellen, akkor az nem kétharmad? Hanem döntetlen? Jó lenne mi, köcsögök.

Európai téridő 2018.09.18. 19:28:13

@LKerekes:
Biztos, hogy OV nem engedte őket és nem arról volt sz, hogy a Mutti még nem okézta, hogy mehetnek wilkommenskulturálódni?

morph on deer 2018.09.18. 19:29:41

@Womb Raider:
“...és binárisan , IGEN/NEM szavazattal lehetne válaszolni.”

A helyzet az, hogy jóval a szavazás előtt tudatták mindenkivel, hogy csak az igen és a nem szavazatokat veszik figyelembe!

Innentől aki mégis a harmsdik gombot nyomja, az hülye/szarik rá/nem akar részt venni az egészben/ez volt a hét legjobb tréfája/stb. - de semmiképoen sem számíthatott arra, hogy a szavazata bármit is fog számítani, hiszen előre szóltak, hogy nem fog!

Innentől lehet sikízozni ezerrel, de aki valamilyen ismeretlen okból mégis orbánt akarta támogatni, az bizony megnyomta a NEM gombot, aki pedig úgy gondolta, hogy ezt a taplót figyelmeztetni kéne már, hogy nem csak elszaladt vele a ló, de a jelek szerint még meg is bokrosodott, az pedig az IGEN gombot nyomta meg. A többiek meg a kecskétől a nagymamáig bármit nyomhattak volna, az egyaránt nem számít bele, - hiszen ez volt az előzőleg kőzzé tett játékszabály!

Aki ezt nem érti, az csak fideszes lehet, mivel épelméjű emberek számára ez teljesen nyilvánvaló és tiszta képlet.

Aiváncsi lennék, hogy Vlagyimírnak sikerült-e megvigasztalnia a duzzogó viktorkát, most, hogy szaladt a “papához”.

Ez sn yira sürgős volt, hogy csóri Áder kénytelen volt olyasmikre hivatkozni, hogy “elromlott” a repülőgép!

Legelább kettő a háromból!
Mert ami működött, az kelletg a viktornak, nehogy véletlenül egy nappal is az elvártnál később tehessen jelentést.

A KGB-ben fegyelemnek kell lenni, irgum-burgum!

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.18. 19:37:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

„Mindezt Merkel kancellár asszony hallgatólagos és tevőleges inspirációjára.”

Hogy értsd, hogyan ösztönözte Merkel a migrációt

1. willkommenskultúr és meghívó a migránsoknak
2. nyitva hagyta Németország határait
3. döntött 2015-ben több, mint 400.000, a tranzitországokban és Magyarországon felgyűlt migránstömeg befogadásáról
4. döntései nyomán összeomlott az európai menekültügyi rendszer, mely helyett nem új ötlete

ednet2023 2018.09.18. 19:39:50

@FCUK12: Ha igazán tökös vagy, igen/nem választ adsz egy költői kérdésre:
Tudták-e a tartózkodók, hogy a szavazatuk nem számít be a 2/3 számításába?
A kérdés azért költői, mert a válasz egyértelműen igen.
Akkor viszont miért kellene a kimondott szabályon utólag változtatni?
Miért gondolod, hogy ugyanígy szavaztak volna ha úgy tudják, hogy beleszámítanak az arányszámításba?

morph on deer 2018.09.18. 19:40:01

@atomic power 1986DucaDuca:
“4. döntései nyomán összeomlott az európai menekültügyi rendszer, mely helyett nem új ötlete”

Tedd már meg, hogy ezt magyarul is leírod, légy oly jó!
Köszi!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.18. 19:47:17

@atomic power 1986DucaDuca: Te se tudsz egy igaz mondatot le`írni, mint a gazdád?

"1. willkommenskultúr és meghívó a migránsoknak"

Hazugság. Kijelentette - politikushoz nem méltó őszinteséggel - hogy a szíriaiak gyakorlatilag mind menekültek.

"2. nyitva hagyta Németország határait"

Ez baromság.

"3. döntött 2015-ben több, mint 400.000, a tranzitországokban és Magyarországon felgyűlt migránstömeg befogadásáról"

A gecivel ellentétben, aki élvezi, ha a menekülteket éheztetheti, befogadta a geci által beengedett regisztrálatlan tömeget, látván az embertelen bánásmódot. A geci megtanulhatná tőle, mit jelent kereszténynek lenni.

"4. döntései nyomán összeomlott az európai menekültügyi rendszer, mely helyett nem új ötlete"

Hülyeség. Annyi igaz, hogy nem hozott időben határozott döntéseket a töketlen EU helyett.

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.18. 20:01:30

@morph on deer:

4. döntései nyomán összeomlott az európai menekültügyi rendszer, mely helyett nem volt új ötlete

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.18. 20:05:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Köszönöm, hogy lényegében elfogadtad a tényeket, csak más magyarazatot fűztél hozzá!

regbor 2018.09.18. 20:38:53

@Womb Raider: No látod... az itt bonyolított beszélgetés igazolja, milyen alja népség a fideszes... simán bebuktad az érvelésed, de nincs annyi vér a pucádban, hogy azt mond: Igazad van, rosszul gondolkodtam... nem, ehelyett elsunnyogsz, nem válaszolsz... és gondolom, hasonszőrű elvbarátaidnak elmondod, milyen karakánul lemostál egy hülye komcsit a porondról... és minden fórumon ezt tapasztalom, gyáva, gerinctelen, elvtelen nyaloncok vagytok...

Jakab.gipsz 2018.09.18. 21:16:15

T. nickgrabovski !

Ezt állítod ! "Orbán akkorát füllentett a parlamentben, hogy beleremegett az ülésterem mennyezete"

Miért is ? Gondolom azért mert"A határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben." Mi nem tetszik?
Vannak-e itt Magyarországon tömegesen illegális migránsok. Nincsenek!

Német, Francia Olasz, Svéd stb. országokban viszont tömegesen.

Tehát értünk a határaink védelméhez. Orbán pedig igazat mondott!

A brüsszeli polütbüró nem ért Európa határvédelméhez. Te pedig hazudozol.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 21:45:55

@atomic power 1986DucaDuca: Merkel vedelmeben el kell mondani, hibajat igyekezett kijavitani: megkototte a torokokkel es a libiaiakkal a migrielharito paktumokat

Most az EU a kontrollalatlan bevandorlast akarja kontrollalt bevandorlassal felvaltani.

Ez szvsz nem ordogtol valo, demografiai okokbol alternativaja nemigen van. Amivel Orbanek probalkoznak a csaladok tamogatasaval az dicseretes, de a demografiai problema megoldasara nem alkalmas, legalabbis semmi olyan peldat nem tudok hozni ahol egy gazdagodo lakossagnak tobb gyereke szuletne, eppen az ellenkezoje a jellemzo.

ziheramiziher 2018.09.18. 22:04:33

@látjátok feleim szümtükkel:
A jelentés egy "indítvány" (lásd a címében) az EUSZ 7. cikkének (1) bekezdése szerinti eljárás megindítására (lásd a 4. pontot az 5. oldalon). Mivel az EUSZ 7. cikkének további eljárásában az Európai Parlamentnek semmilyen szerepe nincs, csak az Európai Tanácsnak, ezért az EUMSZ azon rendelkezése, hogy "Az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének alkalmazásakor az Európai Parlament a leadott szavazatoknak az egyben a tagjai többségét is kitevő kétharmados többségével dönt." kizárólag az indítványról szóló döntésre vonatkozhat.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 22:06:44

@ziheramiziher: kis orom is orom a antimagyaroknak

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.18. 22:09:41

Olvasom a hír címét, mely szerint "Le kellene zárni a hetes cikk szerinti eljárást Lengyelországgal szemben (Origo - kf) A magyar kormánynak elvi problémái vannak a folyamattal - mondta Takács Szabolcs."

No ez megállította az agyam. Hiszen nem Maga Or Bán mondta saját szájával, hogy meg fogja vétózni a lengyelek elleni 7. cikk szerinti eljárást?

Akkor most mi is van? Nincs vétó, vagy nem sikerült kimodani azt a vétót, vagy nem kell egyhangú egységes szavazat a megindításhoz? He?

ziheramiziher 2018.09.18. 22:12:57

@chrisred:
A részt Sargentini ragadta ki a biztos egy 4 évvel ezelőtti jelentéséből. Miért? Mit akart ezzel mondani? Maradjunk annyiban, hogy a jelentés valóban elsősorban a kormány ellen szól, de azért ott rúg bele a magyarokba, ahol gondolja, hogy sikerül. Nyilvánvalóan azért, mert már harmadszorra választották meg az általa gyűlölt kormányt. Vagy lehet, hogy ő a rasszista?

morph on deer 2018.09.18. 22:34:08

@Jakab.gipsz:
“Német, Francia Olasz, Svéd stb. országokban viszont tömegesen.”

Illegális bevándorlók?
Olasz - esetleg.
Francia - talán.
Német- ??? Svéd-???

Aki a németekhez és svédekhez egyáltalán bejut az már nem “illegális”, hiszen menedéket kért, a menedékérelem benyújtása utáni pillanatbam már menedékkérő, és nem “illegális”!

Megvan?
Szóval az orbáni bullshit nem ül, tudod?

Még ehhez nyugodtan add hozzá azt is, hogy a svédek és a németek még mindig normális ember módjára viszonyulnak a kérdéshez, és még ha sokallják is a létszámot, akkor is tudnak EMBER. módjára viselkedni!

Nem úgy, mint az orbanista csőcselék, meg a sötét gyökér határvédő szervek Magyarországon!

Az orbán viktor nevű megalomániás csúszómászóval az élen!
(Már majdnem “patkányt” írtam, csak aztán eszembe jutott, hogy a patkány egy intelligens jószág, és semmilyen szín alatt nem érdemli meg azt a gyalázatot, hogy egy orbánhoz hasonlítsam..!)

Igen, a menekültek problémásak. Igen, gazdasági megterhelést jelentenek a társadalomnak, és igen, sosem lehet tudni, hogy hány “kétes elem”, neadjisten “bűnöző” van köztük.

Csak éppen emberek, mint te vagy én!
Problémákksl, nehézségekkel, ésatöbbi, ami még akkor is igaz, ha az általad/ és az establishment által “gazdasági bevándorlókról” van szó!

Ezt egy esetlegesen keresztény “embernek” mondom...

Amúgy gondold végig: aki azért hagyta el a szülőföldjét, mert azon a módon, ahogy generációkon keresztül éltek már többé nem lehet megélni, mert az a föld amelyen gazdálkodtak már kopár sivataggá vált a klimaváltozás miatt, az bizony itt “gazdasági” bevándorló, de ha visszatoloncolod, akkor halákra ítéled, mert éhen hal.

Akkor ehhez képest hol áll meg az orbáni hazug narratíva, szeinted?

Persze, hogy nem kell válogatás nélkül bárkit beengedni, de az ég szerelmére, ezt miért muszáj egy büdös szotyolaköpködő gyökér értelmi szintjén megítélni, ha már embernek akarjuk tekinteni magunkat?

De most komolyan!

És akkor még arra büszke a felcsúti beteg, hogy - az ország nevében - nem szavazta meg az afrikai országoknak a helyben maradás céljából nyújtandó segélyt!

Mert akkor már végképp nem lenne kivel “harcolni”, mi, ha otthon maradnának..!
Szégyen és gyalázat, hogy ilyen hulladék jellemű személy vezetheti az országot, ráadásul mindezt a KERESZTÉNYSÉG nevében!

“Köpni kell, phű!” mondta a művész...

morph on deer 2018.09.18. 22:39:24

@látjátok feleim szümtükkel:
“Akkor most mi is van?”

Praktikusan egyszerre kéne tárgyalni a két ügyet, és akkor törvénymódosítások nélkül sem tudna vétózni egyikük sem, ez ennél nem bonyolultabb.

Remélem, legalább eddig eljut valaki agyilag az érdekeltek közül...

dunántúli gyerek 2018.09.18. 22:45:40

@morph on deer: ez egyaltalan nem az embersegrol szol, hanem csakis erdekekrol. A nemetek a torokokre, libiaiakra biztak a piszkos munkat, oda nem jarnak a jogvedok meg a TVk forgatni.

A nemeteknek, de foleg a franciaknak es az angoloknak mindig is sok bevandorlojuk volt az ex-gyarmataikrol hogy elvegezzek a kulimunkat, amit ok nem akarnak

Ezt csinalja kint a magyarok 90%-a is, nekik egyaltalan nem erdekuk a 3. vilagbeli meloskonkurencia

Persze kint se a kozeposztaly vagy a csorok erdeke a migracio, hanem foleg az elite, nem csoda hogy Soros mozgolodik az ugyben. A munkaerohiany nyugaton is felhajtja a bereket, ami a berbol eloknek jo, a munkaadoknak meg rossz, ezert kertek ingyen rabszolgakat a kormanytol. Sajnos a kontrollalatlan bevandorlas erre alkalmatlannak bizonyult, igy a bent ragadt agysebesz migriket most a nemet kozeposztalynak kell eltartani, es a buncselekmenyek is oket erintik foleg.

Erre kitalaltak hogy a wc pucolonak is alkalmatlan migriket kotelezo kvotaval nekunk ajandekozzak, amit elutasitottunk.

De amint latszik ebbe nem nyugodnak bele konnyeden.

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.18. 22:53:45

@dunántúli gyerek:

"Ez szvsz nem ordogtol valo, demografiai okokbol alternativaja nemigen van. '

Egyetertek! Migracio mindig volt es lesz! De ezt ne Magyarorszagon kívüli entitás hatarozza meg Magyarorszagon.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 23:02:59

@atomic power 1986DucaDuca: "Egyetertek! Migracio mindig volt es lesz! De ezt ne Magyarorszagon kívüli entitás hatarozza meg Magyarorszagon."

Ez nem ilyen egyszeru. Ha barhol letelepszik egy migrans az EUban legalisan, akkor onnantol kezdve barhova elkoltozhet az EUn belul, akar a szomszedodba is. Mas kerdes hogy a migri sem hulye.

Szoval a kontrollalt bevandorlas szabalyainak a kidolgozasaban Magyarorszagnak aktivan reszt kene venni, az ok, amiert Orban megis szabadsagharcol az az EP valasztasi kampany. De nincs ketsegem afelol, hogy a bevandorlaspartiak gyoznek majd, mindenesetre lehetseges hogy a V4ek el tudnak erni vmi kivetelezest.

ziheramiziher 2018.09.18. 23:07:07

@chrisred: Az uniós szervek szabályzatai alacsonyabb rendű jogforrások, mint a Szerződés. A szabályzat nem adhat a Szerződés egy szavának a természetes nyelvi szemantikával homlokegyenest ellentétes értelmezést.

dukeekud 2018.09.18. 23:13:57

"az Orbán-kormány átengedte, sőt, maga szállította át őket Ausztriába."

Szokasos hazug demagog libbant kettos beszed. Az egyik pillanatban a naci Orban halaltabort, meg uj vasfuggonyt epit, es uldozi korlatozza a menekulteket. Aztan 5 perccel kesobb mar a "a szemet Orban miert engedte be az arabokat, miert nem allitotta meg oket ??" szoveg megy.
Ez persze semmi mas mint nevetseges, gyermeteg, sertodott, durcas vagdalkozas, flusztracio csokkentes, aminek nem lehet mas celja, mint hogy valahogy atveszeljek az Orban ujabb ketharmados gyozelmeig hatra levo 3.5 evet.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 23:18:04

@ziheramiziher: Ha igy, ha ugy, ez nem jogi hanem politikai ugy az EU nem fog visszakozni, el fogjak inditani a 7es cikkelyt aminek nem lesz semmi kovetkezmenye meg akkor se ha a bevandorlaspartiak gyoznek a tavaszi EP valasztason, ami kulonben valoszinu.

En jelenleg a 2sebesseges EUt tartom a legjobb verzionak a jovonkre nezve, ahol az EUn belul aki akar bevallalja a kozos adorendszert, ugyeszseget, hatarvedelmet meg amit akar, aki meg ki akar maradni ebbol az kb. olyan EUban el majd tovabb mint ami most van (ennek is megvannak a hatranyai, hiszen pont azert bena kacsa az EU mert nincsenek meg a jogkorei es a gyors donteshozatali mechanizmusa, ami hatrany amikor amerikaval meg kinaval probalunk versenyezni)

atomic power 1986DucaDuca 2018.09.18. 23:18:42

@dunántúli gyerek:

'Ha barhol letelepszik egy migrans az EUban legalisan, akkor onnantol kezdve barhova elkoltozhet az EUn belul, akar a szomszedodba is.'

Ha tisztességes szandekkal jön, dolgozni akar, betartja a törvenyeinket, integralhato, akkor nekem nem gond. Ellenkező esetben vannak adminisztratív eszközök, amiket alkalmazni lehet, hogy ne alakuljanak ki olyan allapotok, mint a nyugati no-go zónak.

A V4-ek feladata, hogy a migracios politika tagallami hataskörben legyen.

Tenkes Kapitánya 2018.09.18. 23:25:21

@morph on deer:
blabla
Fogadj be magadhoz menekülteket, a saját lakásodba, és lásd el őket, ha tényleg így gondolod; egyébként csak egy hülye szófosás volt megint, ha ezt nem teszed meg.
És ne engedd ki a lakásodból őket, nem akarom őket látni!

dukeekud 2018.09.18. 23:27:28

"2015 ősze, gyakorlatilag 3 éve már egyáltalán nincsenek migránsok Magyarországon. "

Ha 5 eve nem tortek be a lakasodba, AKKOR leszereled a bejarati ajtot, mert ugyse kell ???

Valojaban nincs ertelme ervelni, mert durcas, toporzekolo ovodasok vagytok.

dukeekud 2018.09.18. 23:33:46

@Womb Raider: "Az elvadult rasszista badacsonyi borász élete árán is meg akarta rongálni fejével a kétségbeesetten védekező cigányok bakancsát."

Ugy van, szerencseje, hogy mar le lett zarva a SZARgentini jelentes, kulonben az "Orban elkobozta a zsido vagyonokat" mellett, ez az ujabb rasszista tamadas is benne lett volna a jelentesben.

dunántúli gyerek 2018.09.18. 23:37:17

index.hu/kulfold/2018/09/18/megszavaztatjak_a_romanokkal_az_azonos_nemuek_hazassaganak_ellehetetleniteset/

Az ilyen cimek, cikkek miatt szoktam gondolkodni, hogy az indexnel vajon mindenki buzi, vagy csak siman ezert fizetik oket

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.19. 05:14:21

@dunántúli hülyegyerek: "szoktam gondolkodni, hogy az indexnel vajon mindenki buzi"

Ne mindig magadból indulj ki. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.19. 05:22:57

@Tenkes Kapitánya: "Fogadj be magadhoz menekülteket, a saját lakásodba, és lásd el őket"

Ha megkapom az EU-tól utánuk járó 60 ezer Eurót, akármennyit befogadok. Királyi ellátást kapnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.19. 05:26:19

@dunántúli hülyegyerek: "ha a bevandorlaspartiak gyoznek a tavaszi EP valasztason"

Nem valószínű, hogy győznek, mert bevándorláspártiak nem is indulnak az EP választáson.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.19. 05:31:30

@dukeekud: "Az egyik pillanatban a naci Orban halaltabort, meg uj vasfuggonyt epit, es uldozi korlatozza a menekulteket. Aztan 5 perccel kesobb mar a "a szemet Orban miert engedte be az arabokat, miert nem allitotta meg oket "

Nem pontos. 2015-ig nem hogy beengedte az illegális migráncsokat a geci, de egyenesen nyugatra vonatoztatta őket. UTÁNA fordított a köpönyegén, ahogy naponta szokta, és Európa megmentőjének álcájában buldogként kezdte őrizni az icuripicuri 170 kilométeres határszakaszt.

chrisred 2018.09.19. 05:53:49

@ziheramiziher: A jogalkalmazók feladata a jogértelmezés. Mivel maga a Szerződés nem ad saját értelmezést, a jogforrási hierarchia ilyen szempontból nem számít, annak csak akkor lenne jelentősége, ha két, egymással ellentétes értelmezés lenne.

chrisred 2018.09.19. 05:56:45

@ziheramiziher: Vagy nem. Ez a saját értelmezésed.

2018.09.19. 06:08:37

@hümhüm: Na, ez is egy jó megközelítés!
Nekem az tetszik az egészben a legjobban, hogy az EP jogszolgálata a Sargentini-jelentés szavazását nem minősítette különleges szavazásnak.. hiszen csak egy ország jogainak jelentős korlátozása a tét. Hol van ez a szívószálak endlösungja vagy az uborka görbületének meghatárizásához?

2018.09.19. 06:33:55

@dunántúli gyerek: "pont azert bena kacsa az EU mert nincsenek meg a jogkorei es a gyors donteshozatali mechanizmusa, ami hatrany amikor amerikaval meg kinaval probalunk versenyezni"

Az hagyján... de te láttál már olyan versenyt, ahol az egyik versenyző hol levágja az egyik lábát, hol rajzszeget tesz a cipőjébe, hol hozzáköti a csuklóját a bokájához? Az EU másról sem szól, csak az új és még újabb önkorlátozó rendelkezésekről. ..amikkel önmagát korlátozza. Közben a világ gazdasága elrobog mellettünk. Önként veszünk (raknak..) a vállunkra terhet, egyre többet, hogy megfeleljünk a versenytársak irántunk tanúsított elvárásainak. Azok meg tapsolnak hozzá.. Az amerikaiak 5000ccm-es motorokkal szerelik az autóikat? nem baj.. mi majd 900ccm-est rakunk bele és három évente kidobjuk! Az amerikaiak fallal és kerítéssel tartják távol a nemkívánatos kószákat? Nem baj.. mi befogadjuk még az Alfa Centauri politikai üldözötteit is! Agyrém.

$pi$ 2018.09.19. 06:42:05

@morph on deer: "Aki a németekhez és svédekhez egyáltalán bejut az már nem “illegális”, hiszen menedéket kért, a menedékérelem benyújtása utáni pillanatbam már menedékkérő, és nem “illegális”!"

Látszik, hogy halvány gőzöd sincs arról, amiről beszélsz. Ha például hamis adatokat diktált be a menedékkérés során máris illegális. Márpedig a jelentős részük hamis adatokat diktál be.

Hát ennyit a nagypofájú, gyalázkodó, odamondogató beszólogatásaidról... nevetséges mennyire nem tudod miket beszélsz.

Larry Silverstein 2018.09.19. 07:59:59

@Womb Raider: az amerikaiak 4,5 millio bevandorlot engedtek be csak tavaly, az EU is majdnem 4 milliot.

data.worldbank.org/indicator/sm.pop.netm

Ez onmagaban meg nem tragedia, csak errol a teljes sajto kussol, ugyhogy valoszinuleg tabu a tema.

2018.09.19. 08:13:08

@Larry Silverstein: Úgy, hogy azok átvágták a kerítést, vagy átmásztak rajta? Milyen egyéb feltételeknek kellett megfelelniük?(Volt-e valami előszelekció? A menekült státusszal milyen jogok (előjogok?) illetik meg a befogadottakat? Mi a következménye, ha a menekültről kiderül, hogy füllentett..esetleg elkövet jogellenes cselekményeket?

éééés... mennyi illegális bevándorlót, határsértőt tartottak vissza, utasítottak ki?A bevándorlók (nem menekültek) milyen nacionáléval bírnak? Mekkora hányaduk állt azonnal munkába és mennyi szorul tartós segélyezésre?
Megannyi kínzó kérdés...

Larry Silverstein 2018.09.19. 09:11:54

@Womb Raider: ezek migracios adatok, aminek a menekultugy, illegalis migracio csak egy resze

tavaly Magyarorszagra is 30ezerrel tobb ember jott be, mint amennyi kiment

2018.09.19. 09:19:02

@Larry Silverstein: "tavaly Magyarorszagra is 30ezerrel tobb ember jott be, mint amennyi kiment"

Na, csórik..hát biztosan nem olvasták a B1-et és nem tudják, hogy itt véres diktatúra tombol :(

Larry Silverstein 2018.09.19. 09:22:09

@Womb Raider: hat igen, komoly kivandorlasi hullam Magyarorszagon csakis baloldali elqrasok miatt szokott lenni

56ban
90ben
legutobb meg a devizahitelkarosultak

Fontos eszkoze a B1 blog a ketharmadoknak, hatasa osszessegeben igen hasznos.

$pi$ 2018.09.19. 09:52:53

"Orbán állításával szemben annak ellenkezője igaz: a kormánya semmit nem tett a határok megvédésére."

Hát azért ez egy elég meredek kijelentés. Főleg tekintve, hogy éveken keresztül az volt a sok bírálat oka, hogy a magyarok "lezárták" a határokat.

Nem tudom, ezeket a vad állításokat, hogy "semmit sem tett" elhiszi valaki? Mennyire kell hívőnek lenni, hogy az ember ezt bevegye?

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.19. 12:11:56

@morph on deer:

Valahol ovastam, hogy nem is kell egyhangú szavazás a 7-es cikk kapcsán az államfők és miniszterelnökök tanácsában. Persze ez lehet, hogy nem igaz, de ha a megindításhoz nem alkalmazott Orbán vétót, akkor valami van. Kérdés, hogy ez a valami az igazi?

chrisred 2018.09.19. 12:19:14

@látjátok feleim szümtükkel: Az Európai Tanács még nem is szavazott az eljárás elindításáról, egyébként ahhoz négyötödös többség kell, tehát hat ellenszavazattal elutasítható.

morph on deer 2018.09.19. 19:43:58

@Tenkes Kapitánya:
”Fogadj be magadhoz menekülteket, a saját lakásodba”

Honnan vegyek olyat?
Nem lakást, menekültet!
Esetleg tudsz kölcsönözni egyet erre a célra?

Amúgy mitől lenne blabla, hogy a klímaváltozás sokakat halálra fog ítélni?

Így talán könnyebb a lelkiismeretet elhallgattatni, ha azt mondjuk, hogy bizonyottsemmi probléma, az afrikai kontinensről merő kalandvágyból indulnak csak el a gazdasági bevándorlók, és ezzel nincs több dolgunk, mint magasabbra építeni a kerítést

ziheramiziher 2018.09.19. 23:19:26

@chrisred: Hát éppen ez az, hogy a "leadott" szónak nincs kétféle épeszű értelmezése, csak egy. Ezen az alapon a jogalkalmazó a jogszabály bármelyik szavának bármilyen értelmezést adhatna. Ha a tartózkodó szavazatot nem kellene "leadni", akkor miért van hozzá külön gomb a képviselők padján? Nem azért, hogy meg tudják különböztetni az azt megnyomókat - tehát akik tartózkodó szavazatot "adtak le" - azoktól, akik semmilyen gombot nem nyomtak meg, tehát "nem adtak le" semmilyen szavazatot?
Maradjunk annyiban, hogy ennek a kérdésnek az eldöntése egyáltalán nem "kétségtelen" - ahogyan azt a blogger írta. De ezt úgysem az ép ész, hanem a politika fogja eldönteni, viszont az "kétségtelen", hogy ma (még) az európai politikai zászló a bloggernek áll.

2018.09.20. 05:52:53

@morph on deer: "Amúgy mitől lenne blabla, hogy a klímaváltozás sokakat halálra fog ítélni?"

Nem az.. sőt.. csak arról nyilatkozz légyszíves, hogy a megszokott életszínvonaladból mennyit vagy hajlandó személyesen áldozni (erőforrások egyenlő elosztása) a cél érdekében, hogy 8 milliárd ember túlélése biztosított legyen? (a túlnépesedett Földön)

Ugyanazon tortát (amit a nyugat sütött..igaz gyarmatáru felhasználása mellett) kellene most negyede-ötöde olyan vastag szeletekre metélni.
Persze lehet ájtatatoskid, a valóságot pc módon torzítani... de hajlandó-e a valóságban a nyugat, a nyugati tőkés-politikai elit is adni a maga morzsáiból? Vagy csak mindig mások nadrágszíján szeretne húzni egy csöppet?

chrisred 2018.09.20. 10:43:29

@ziheramiziher: Pont erről van szó, az uniós szervezeteknél csak egyfajta értelmezés létezik, márpedig aszerint a tartózkodás nem számít leadott szavazatnak. A határozatképesség szempontjából a gombnyomásnak van jelentősége, a képviselő ezzel jelzi, hogy részt vesz az ülésen, függetlenül attól, hogy az adott kérdésben akar vagy nem akar szavazatot leadni. Ez utóbbit nevezik tartózkodásnak.

2018.09.20. 11:17:01

@chrisred: Pontosan.. ez így volt mindig is.. gondolom ezért kellett hétfőn ebben a kérdésben külön dönteni. Ez annyira kézenfekvő... meg ezért van, hogy a témát mélyebben ismerő független jogászok körében is megosztottság van a kérdésbe. Persze, ha ass wood aszongya, vagy a Feri..akkor vita nincs.

A határozatképesség szempontjából... az öreganyád kínja, az. Határozatképes csak úgy lehet a Parlament, ha az ülésteremben ott van X képviselő.. de a véleményük csak akkor számít, ha I/N szavazatot adnak le.. ez már mennyire kitekert okoskodás. Azoké nem számít, akik a hot dogjukat majszolták az ülésterem bejáratánál? Esetleg két csámcsogó "honatya" nem ér egy tartózkodom-ot? Nyugtass meg, hogy nem vagy jogász.

ziheramiziher 2018.09.20. 11:33:56

@chrisred:
A szabályzat tiltja, hogy az elektronikus szavazó rendszert használják annak a megállapítására, hogy hányan vannak jelen a teremben, vagyis a szavazóképesség megállapítására. Tehát a tartózkodást jelző gombot csak arra használhatják, hogy megállapítsák, hogy kik/hányan "adtak le" tartózkodó szavazatot - szemben azokkal, akik más gombot nyomtak meg, vagy akik semmilyen gombot nem nyomtak meg. A szavazóképességet más módon kell megállapítani.

ziheramiziher 2018.09.20. 11:37:13

@chrisred: Még azt javasolnám a vitához, hogy ha valamit nem tudunk, azt ismerjük el, és ne blöfföljünk hamis információval.

chrisred 2018.09.20. 13:02:28

@Womb Raider: Nem dönteni kellett, hanem egy felmerült kérdésben jogi szakvéleményt kérni. Ha a kettő között nem ismered a különbséget, akkor nyugtass meg, hogy nem vagy jogász. :)

chrisred 2018.09.20. 13:03:40

@ziheramiziher: Teljesen értelmetlen, amit írtál.

látjátok feleim szümtükkel 2018.09.20. 13:39:07

@chrisred:

Ezt olvastam amit írtál, de én a lengyelek kapcsán kérdeztem, hogy hol az Orbáni vétó, amiről itthon beszélt? Vagy még a lengyelekről sem szavaztak? E közt a sok igazmondó juhász közt nem lehet pontosan tudni, hogy mi is történik az unióban.

chrisred 2018.09.20. 13:50:12

@látjátok feleim szümtükkel: A lengyeleknél még ott sem tart az ügy, hogy az Európai Unió Tanácsa megszavazta volna, hogy fennáll az uniós értékek megsértésének veszélye.

2018.09.20. 14:13:54

@chrisred: Kispajti... nem én fogalmaztam úgy, hogy DÖNTÖTTEK. Hidd el, látom a különbséget :)

ziheramiziher 2018.09.20. 21:50:40

@chrisred: Akkor lassan írom, hogy mindenki számára érthető legyen. Mivel az európai parlamenti szabályzat kifejezetten tiltja, hogy az elektronikus szavazó rendszert használják annak a megállapítására, hogy kik és hányan vannak jelen a teremben, annak az állításnak, hogy "A határozatképesség szempontjából a gombnyomásnak van jelentősége, a képviselő ezzel jelzi, hogy részt vesz az ülésen...", semmilyen valóságalapja nincs. Ha erre nem szolgálhat a tartózkodást jelző gomb (mint ahogyan a többi gomb sem), akkor mire szolgálhat egyáltalán? Ha csak arra, hogy a gombnyomás nélküli (tehát "le nem adott") szavazat ekvivalens alternatívája legyen, annak semmi értelme nem lenne. Akkor nyugodtan ki lehetne iktatni azt a gombot, vagy el sem kellett volna helyezni a padon. Amíg más észszerű ötlet nincs, feltételezem, hogy arra szolgál, hogy lehessen olyan szavazatot "leadni", amelyik sem igen, sem nem, és nem is ugyanaz, mint a "le nem adott" szavazat (amelyhez tehát nem társul gombnyomás).

De azért felmerül bennem, hogy egy vitában miért van szükség olyant állítani, aminek nincs valóságalapja. Szerintem ez vagy a szándékos félrevezetést szolgálja, vagy csak egy olyan blöff, ami alkalmas a vitapartner lenyomására, hogy nézzen ő utána, és cáfolja, ha van rá ideje (remélhetőleg nem lesz). Akármelyikről is lenne szó, olyannal nem kívánok tovább vitatkozni, aki a kettő közül bármelyik eszközt használja.

Búcsúzóul annyit, hogy én egyáltalán nem akartam azt eldönteni, hogy ebben az érvényességi vitában kinek van igaza, csak azt állítottam, hogy ami a politikai elvakultságban szenvedő blogger számára "kétségtelen", az egyáltalán nem kétségtelen, a szabályozásnak van megalapozott alternatív olvasata is. Vannak fórumok, amelyek majd eldöntik a vitát, bár egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy azok a fórumok kevésbé vannak megfertőzve a politikától, mint a blogger.

chrisred 2018.09.21. 05:53:20

@ziheramiziher: "Mivel az európai parlamenti szabályzat kifejezetten tiltja, hogy az elektronikus szavazó rendszert használják annak a megállapítására, hogy kik és hányan vannak jelen a teremben,"

Soha nem állítottam, hogy erre használják, valamit félreérthettél. A mondat, amit idéztél, de levágtad a végét, valójában így szólt: "A határozatképesség szempontjából a gombnyomásnak van jelentősége, a képviselő ezzel jelzi, hogy részt vesz az ülésen, függetlenül attól, hogy az adott kérdésben akar vagy nem akar szavazatot leadni." Nem írtam, hogy az ülésvezető, vagy bárki más számára jelzi. A jelzés szólhat a saját frakciója vagy a pártja számára is.

A rendelkezés, amire hivatkoztál, valójában így szól: "Az elektronikus szavazatszámláló rendszer igénybe vehető a 40 képviselőben meghatározott küszöbérték ellenőrzésére, ugyanakkor nem vehető igénybe a határozatképesség ellenőrzésére." Vagyis ez csak azt jelenti, hogy külön nem lehet szavazást elrendelni a határozatképesség elrendelésére.

"Ha csak arra, hogy a gombnyomás nélküli (tehát "le nem adott") szavazat ekvivalens alternatívája legyen, annak semmi értelme nem lenne."

Már miért ne lenne értelme? Pont a múlt heti szavazás után minden képviselő kifejtette, hogyan kell értelmezni azt, hogy megnyomta a tartózkodást jelentő gombot, vagy hogy részt sem vett az ülésen. Pedig mindannyiuk számára ismert volt, hogy a szavazati arányt egyik sem befolyásolja Ha ez a két alternatíva nem létezne azok számára, akik nem tudnak vagy akarnak dönteni az adott kérdésben, csorbítanák a képviselői jogokat.
süti beállítások módosítása