B1 blogcsalád



Tarlóst kerülgeti a guta: berendelt egy vizsgálatot a Városligetről, amiben a Ligetvédőknek adtak igazat

2018. május 24. - Mr Flynn Rider

Kínos: 90 oldalas tanulmány készült arról, hogy teszi tönkre az építkezés a Városligetet. Az a Budapest Főváros Önkormányzata rendelte meg, amelyik végigasszisztálta az egész ámokfutást az ötlettől a megvalósításig.tarlos_ideges.jpg

Évek óta próbálják felhívni a döntéshozók figyelmét a különböző szakmai szervezetek (Magyar Tájépítészek Szövetsége, Építész Kamara) és a zöldek (Greenpeace, Levegő Munkacsoport és a ligetvédők), hogy

a Városliget beépítése valószínűleg az évszázad legrosszabb ötlete.

Ennek ellenére, mint azt megszokhattuk, az Orbán-kormány hajthatatlan: mindenáron pénzt akarnak kicsikarni az ingyen építési telekként kezelt 200 éves közparkból. Közben

  • bicskanyitogató marketing-kampányban próbálják a budapestieknek beadni, hogy mennyire jó lesz;
  • a ligetvédőket jól megveretik a valtonos kopaszokkal; 
  • és a NER-lovagok is feltűnően jól járnak az egésszel. 

Mint az látható, sajnos az államigazgatás alacsonyabb szintjei még valamennyire működnek és a Fidesznek még nem sikerült olyan mélyre lejutnia, hogy mindenre rátegye a kezét: a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. rendelte meg a tanulmányt, amelynek 2012 óta a Budapest Főváros Önkormányzata a 100%-ban a tulajdonosa. A tanulmányt a Vibrocomp Kft készítette el, amelyet még 1992-ben alapítottak környezetvédelmi szakemberek.

A 90 oldalas írásban (innen letölthető) – csodák csodája –

pontosan azok a kritikai észrevételek szerepelnek a Városliget beépítésével kapcsolatban, amit korábban az összes szakmai/ zöld szervezet elmondott a nyilvánosság előtt.

 

Finom kritika arról, hogy az épületek egyáltalán nem illenek a parkba:  

„A Városliget jelenlegi térszerkezetére sajátos szövet jellemző, melyben a zöldfelületbe belekomponálva, a zöldbe beleolvadva jelennek meg a különböző építmények. Az új építmények térben való elhelyezkedése alapján a jelenlegi térszerkezetre jellemző sajátos szövet módosul, mivel az új építmények különálló szigetekként jelennek meg.” (66. o.)

Finom kritika arról, hogy a parkot szétveri, ha beépítik: 

„A zöldfelületi rendszerre, élővilágra gyakorolt kedvezőtlen hatások elsősorban a tervezett új épületek területfoglalásából; várhatóan a biológiai aktivitásérték csökkenésből; a térszerkezetre, településképre gyakorolt változásból; valamint a jelenleg is intenzíven hasznosított közpark további terheléséből (látogatók számának növekedése) adódnak.” (65. o.)

 Finom kritika arról, hogy az épületek nem illenek a parkba 2.: 

„A megengedett építménymagasságok miatt a zöldfelületek (ill. részben a környező utcák, lakóterületek) benapozottságának csökkenése várható, ami a zöldfelületek használatának, növényzetének átalakulásával is együtt járhat.” (67. o.)

A Ligetvédők egy Facebook-posztban le is vonták a következtetést: ha az építkezések a jelenlegi formájukban valósulnak meg,

a Városliget – Európa egyik legrégebbi közparkja – egyszerűen megszűnik létezni

és csak az új épületek (múzeumok, vendéglátóhelyek, rendezvényhelyszínek stb.) közti zöldfelületekről beszélhetünk.

 

Az egész történet azért szokatlan, mert annak idején

Papcsák Ferenc és Tarlós István kezüket-lábukat törve igyekeztek a Városligetet építési területté nyilvánítani,

hogy Orbán Viktor a Várba költözhessen és a múzeumok pedig a Városligetbe. 

Papcsák, Zugló előző polgármesterként nyújtotta be a parlamentnek a Liget-törvényt, amely alapján a Városliget kikerült a zuglói építési szabályzat alól (ebben a favágást és a zöldterületek fejlesztését szabályozták). Ráadásul korábban éppen Papcsák javaslatára fogadta el az önkormányzat azt az építési szabályzatot, ami alapján semmit sem lehetne építeni a Ligetben, nemhogy 70 ezer négyzetméteres épületeket. Fővárosi szinten pedig Tarlós István főpolgármester beterjesztette a Budapest 2030 stratégiát, amit egyhangúlag szavazott meg a Fővárosi Közgyűlés. E koncepcióval totálisan ellentétes a Liget projekt; a turisztikai célpontok városon belüli szétszórásáról és a rozsdaövezetek fejlesztéséről beszél, a Városligetben pedig a parkfunkció erősítését szorgalmazza.

Alig pár nappal Tarlós stratégiájának elfogadása után adta be Papcsák azt a javaslatát, amely Tarlós, illetve a saját korábbi elképzeléseivel is szembemenve, azt írta elő, hogy a Városligetben kell a múzeumoknak megépülni, nem pedig a városban számtalan helyen megtalálható rozsdaövezetekben.

A főváros által berendelt környezeti tanulmány persze önmagában csak annyit ér, hogy kiderült nyilvánvaló: a zöldeknek volt igaza a Városliget beépítése kapcsán. Amúgy az építkezések folytatódnak a Ligetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5213998504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK24 2018.05.24. 14:17:26

egyrészt Tarlóst nem kerülgeti a guta, másrészt sok feltételes módot látni, tényeket nem igazán, miben van akkor igaza a "Ligetvédők"-nek? a benapozottság változása lakóépületeket érintve konkrétan baromság, annyira nem lesznek magasan, és annyira közel nincsenek épületek :)

benneteket nem kerülget a gutaÜTÉS, hogy 3 mondatban keresztül lehet húzmi, amit órákig írtok? szégyen a b1-színvonal, tényleg :D:D:D

mikimackó 2018.05.24. 14:58:21

szégyelljeti a pofáját, aki a beépítést védi és magyarázza !

2018.05.24. 15:02:51

"A Ligetvédők egy Facebook-posztban le is vonták a következtetést: ha az építkezések a jelenlegi formájukban valósulnak meg, a Városliget – Európa egyik legrégebbi közparkja – egyszerűen megszűnik létezni és csak az új épületek (múzeumok, vendéglátóhelyek, rendezvényhelyszínek stb.) közti zöldfelületekről beszélhetünk."

Ja.. ha a fészen megmonták, akkor az úgy is van!

Persze mondhatták volna azt is, hogy a VL átalakul, funkciójában bővül/kiteljesedik..

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.05.24. 15:17:51

Ezt a csatát már elbukta Soros, hiába minden vizsgálat

Stenonis 2018.05.24. 15:28:51

@maxval bircaman balcán:
Egy közpark beépítésénél hogy jön elő Soros?

Végülis Budapest híres a sok zöld területéről és a kiváló levegőminőségéről. Szóval ha a Városliget egy részét lebetonozzák vagy telerakják épületekkel, akkor az nem okoz problémát, mert tengernyi zöld park biztosítja a friss levegőt.

TBone 2018.05.24. 15:29:42

@maxval bircaman balcán: Este nézz be az ágy alá is. Hátha ott bujkál Soros

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2018.05.24. 15:32:17

@maxval bircaman balcán: Ha neked mindenről az jut eszedbe, akkor szerintem te látens soroszexuális vagy...

Stenonis 2018.05.24. 15:32:48

@Womb Raider:
Ha a kibővülés alatt a zöld terület csökkentését érted, az átalakuláson a lebetonozást és térkövezést, a kiteljesedésen a szürke beton monstrumokat, akkor igazad is van...

erol 2018.05.24. 15:33:22

@maxval bircaman balcán: Így van, nem vizsgálat kell ide hanem beton, méghozzá jó sok és akkor minden fasza lesz. Nem szeretnék most a mocskos soros helyében lenni.

Alick 2018.05.24. 15:42:17

A Városliget kb. 100 éve túl van kultiválva (ld. anno BNV), a probléma nem újkeletű, viszont ha már rendezés, akkor kevesebb építmény és több fa kéne... vagy ha már építmény, akkor tömegsport létesítmény legyen.... inkább testedzés, mint a parkban botorkáló múzeumlátogatók (NER kompatibilis megfogalmazással :)).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.24. 15:53:28

@Stenonis:

Úgy, hogy politikai ügy lett csinálva az egészből, emlékezz csak vissza.

2018.05.24. 15:53:29

A tanulmány konklúziója nem hozza ki túl negatívan a projektet, e miatt nem fog fájni Tarlós feje.

miért 2018.05.24. 15:53:39

@FCUK24: Nahát! A hivatásos elvtárs ehhez is ért?

chrisred 2018.05.24. 15:57:00

@szedermálna: Na már most senki nem tiltakozik az ellen, hogy a városligeti tavat és a környékét rendbehozzák, és felújítsák a parkberendezéseket meg az illemhelyeket. Ha ennyiből állna a Városliget Projekt, az emberek azt mondanák, helyes, már éppen ideje volt.

morph on deer 2018.05.24. 15:58:15

A legszebb mindebben mégiscsak az, hogy minderre azért van szükség, hogy a felcsúti ganajtúró végre a trágyadomb mellől a palotába költözhessen!

De azért az ‘otthon melegét’ sem kell teljesen nélkülöznie, hiszen egy istállót is éppíttet a várba, - mert ugye az oda való - a huszárok lovainak, baxki!
Huszárlovaknak a XXI. században!!!

Ba ezért kell mindennek, ami bárkit is a kulturára emlékeztetne elpucoln a várból!
Is...
És ezért is kell sz

Lehetnék én is 2018.05.24. 16:00:58

@szedermálna: Feri ezt annak idején úgy kommunikálta, hogy nem hazudott, csak nem bontotta ki a valóság minden részletét.
A poszt toló csak a nagy mestere nyomdokiban lépkedve ollózott.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.24. 16:09:16

@morph on deer:

Nem. Hanem a romos részek eltakarítása, a zöldfelület növelése.

A Ligetdrogozók azért tombolnak mert titkos betonodújaik fel lesznek számolva, ahol eddig drogkereskedéssel foglalkoztak.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2018.05.24. 16:10:12

@maxval balcán bircaman:

:: Nem beton lesz, hanem több zöld.

Azt te onnan a ködös Bulgáriából ugyan honnan tudod?
Zöld beton. Az lesz.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 16:10:22

Emberek.. Sokkal nagyobb problémák is vannak a liberális világokban manapság:

888.hu/article-a-megoldhatatlan-liberalis-dilemma-egy-muszlim-no-gyantazhat-e-egy-transzszexualist-egy-szepsegszalonban
egy kanadai transzszexuális azért perelt be egy szépségszalont, mert az ott dolgozó muszlim vallású nő – aki csak női testeket érinthet – nem volt hajlandó a férfi nemi szervvel is rendelkező kuncsafton a gyantázást elvégezni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.24. 16:11:37

@morph on deer:

Ez van. 1 %-nyi drogos, lkumpen, deviáns elem érdeke nem fogja felülírni a 99 %-nyi családos, kutyás, normális emberek létérdekeit. Törődj bele.

A Népliget megmarad a deviánsoknak, persze az is csak, míg megvalósul a Planetárium felújítása.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 16:11:58

A cikkel kapcsolatban csak annyit, hogy szokásos ballib hazugság az egész.

Akit a tények és valóság érdekel, nem a ballib gyűlölködés, az első kézből szerezzen információt:

ligetbudapest.hu/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.24. 16:15:12

@Translator +X+:

Gyerekkoromban a környéken laktam évekig, de facto helyi őslakos vagyok. Majd ismét ott éltem. 2006-2007 között pedig hetente átlag 10-szer jártam oda.

Sőt, tavalyelőtt is ellátogattam a környékre, még Soros Ligetdrogosainak ultraliberális sátrát is lefényképeztem: www.flickr.com/photos/bircamax/30951140533/in/album-72157676263804542/

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 16:15:15

Ballib kutya ugat, a karaván meg halad:

magyaridok.hu/gazdasag/magyarorszag-ot-helyet-lepett-elore-a-versenykepessegi-listan-3127393/
MAGYARORSZÁG ÖT HELYET LÉPETT ELŐRE A VERSENYKÉPESSÉGI LISTÁN

Fellegjáró Marci 2018.05.24. 16:16:33

Ezaz betonozzák csak le a faszba egész pestet-budát, had kapjanak jól hőgutát! :D :D
Ó de jó hogy itt lakok a Bakonyban! Még akad néhány zöld felület amit nem gyalultak le...

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.24. 16:20:53

@maxval balcán bircaman: "Nem beton lesz, hanem több zöld."

Ja. Ha a kerítést zödre festik, az is zöld, csak műár nem élő fa. Semmi más különbség nincs.

A legnagyobb baj ezzel a beépítéssel az, hogy a kivágott fák helyére másikat nem tudnak ültetni, és ha ültetnek is helyettük valahol máshol, azoknak bizony 30-50 év is kell, mire akkorára nőnek, mint amiket kiírtanak. Persze ez titetek már nem érdekel, mert hol lesztek 30-50 év múlva? Legfeljebb néhányan ott fogtok tüntetni, ahol most a ligetvédők, mert nem lesz árnyék a nap ellen, nem lesz lomb a szennyezés szűrésére. De úgy kell nektek, mert most nagyon okosak vagytok.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.24. 16:22:35

@Ballib vagyok rettegek:

Azért el lehet rajta gondolkodni, hogy 200 évig senki nem akarta beépíteni, csak pont most a fidesz. MIÉRT is?????

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.24. 16:23:05

@látjátok feleim szümtükkel:

Alig lesz fakivágás.

Ha ismered jól a környéket, ahogy én ismerem, bizony sok olyan rész van, ahol abszolút szükséges a felújítás.

Éppen az itt belinkelt felmérés is szinte teljesen pozitívan értékeli az egész ügyet.

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.24. 16:23:23

@Fellegjáró Marci:

Ne reklámozd és ne fesd az ördögöt a falra!

látjátok feleim szümtükkel 2018.05.24. 16:26:19

@maxval balcán bircaman: "A Ligetdrogozók azért tombolnak mert titkos betonodújaik fel lesznek számolva, ahol eddig drogkereskedéssel foglalkoztak."

Tán te is ot drogoztál arra jártodban, hogy ennyire tudod? Mellesleg a mai kormányzat az elmúlt nyolcban miért nem számolta fel? He?

2018.05.24. 16:26:40

@Stenonis: Nem, nem azt értem..ezért nem is azt írtam :) Arra céloztam, hogy szélesebbkörűen, többek számára is képes lesz pihenési, szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani. Ha zöldre vágysz, majd rendelsz a futártól, ha meg parkba mennél, még mindig sok-sok hektár vár a város közepén.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 16:40:43

@látjátok feleim szümtükkel:

A várkertbazárnál is ilyen hülyeségeket mondtatok.

Ma meg a turisták egyik kedvenc látogató helye lett. Oszt 40 évig le se szarták elötte, se a komcsik, se az MSZP-SZDSZ.

Kong.Kinga 2018.05.24. 16:46:27

Óbudán is bekényszerítettek egy kőemlékművet a nagy zöld felületre.
Ahelyett, hogy az omladozó SZDSZ székházat lebontanák.

Kong.Kinga 2018.05.24. 16:49:34

@Ballib vagyok rettegek: jól lezártak egy közlekedési lehetőséget (utcát)

Kong.Kinga 2018.05.24. 16:50:28

@Ballib vagyok rettegek: ligetbudapest.hu/ ez meg maga a propaganda oldal, kritikát ott biztos nem találsz.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 16:56:46

@Kong.Kinga:

Itt legalább tényeket sorakoztatnak fel, és az eredeti terveket:
ligetbudapest.hu/

Már egyébként a ballib aknamunkálatok ellenére is, részprojektek már elkészültek, a környéken élők legnagyobb örömére.
A többiről is tájékozódhat mindenki.

A ballibek minden ellen tüntetnek, és mindent akadályoznak, amit a Fidesz csinál. Legyen szó Várkert bazárral, 1-es villamosról, bármiről.
Szerencsére leszarható a picsogásuk.

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 17:12:03

Azért valahol röhej, hogy a baloldali hírhamisítók (Index, Hvg, 444, Rtl, ...) ingerküszöbét nem éri el egy ilyen hír:

pestisracok.hu/szazmillios-csalas-es-befolyassal-uzerkedes-sorra-buknak-le-gyurcsany-volt-parttarsanak-buntarsai/
a magukat terrorelhárítóknak kiadó banda vezetője Kőrös Gusztáv, aki korábban a Demokratikus Koalícióban politizált, valamint ő készítette 2014-ben a bajai hamis videót, állítása szerint az MSZP megbízásából. Úgy tudjuk, Kőrös több esetben államtitkárnak adta ki magát. Az elfogásuk után az is kiderült, hogy több személy viselt fekete bevetési ruhát, taktikai mellényt, rajta elöl jelvényszámot imitáló számsor, TEK POLICE, hátul TEK felirattal.

Nimród Kovács 2018.05.24. 17:30:03

Hát én voltam kint a hétvégén és a fél park le van zárva/építési/bontási terület + a felvonulási tér is.... gyönyörű látvány mondhatom... Jó ebben egy kicsit még rátesz a Főtáv is, hogy most jutott eszükbe távhő vezetéket építeni a föld alá....én csak arra leszek kíváncsi hogyha ezek az épületek 6-7 emeletesek lesznek (ahogy hírlik) és emiatt teljesen megmásítják a park jelenlegi (park) hangulatát az is ennyire tetszeni fog-e Bircaman-nak és társainak???

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.05.24. 17:46:13

Ligeti veszedelem

Nem hallhatunk többé fájin
Madárdalt a Liget fáin,
Csak láncfűrészt s csapó fejszét?
Eme zajtól megy a fej szét!

Pártunk és kormányunk épít,
Kérdés az, hogy miért épp itt?
Nem lehetne Felcsút körül,
Hátha a nép jobban örül?!

Fákat véd az élőlánc ott,
Hol hatalom haláltáncot
Jár, bár most még színleg kemény,
Végül mindig győz a remény.

Hol sírjaink domborulnak,
Fejfán „Nem bizonyult nyúlnak!”
Írás lesz és árnyat IFÁ-k
Helyett adnak ligeti fák…

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2016/07/ligeti-veszedelem.html

2018.05.24. 19:12:39

@FCUK24: "szégyen a b1-színvonal"

Verd anyádba: neked szégyen, hogy ennek ellenére itt szopod a libsik farkát. Végül is, az anyád szokását tovább illik vinni, fideszcsicska... na szopjál tovább.

2018.05.24. 19:14:03

@Ballib vagyok rettegek: Ma hány libsit szoptál le, orbán-csicska?

Ballib vagyok rettegek 2018.05.24. 20:10:54

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa:

Mi a gond ezzel ? A b1 a legutolsó patkány bolsi mocskolódó szar színvonal.
Kicsit jobb csak ettől az Index, de már ott is ennek az okádéknak a szöges ellenkezőjéről lírnak, pedig az is erősen elfogult ellenzéki hírhamisító műhely.

index.hu/urbanista/2018/05/24/hogy_all_most_a_liget-projekt/

FCUK25 2018.05.24. 21:07:37

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: nekem úgy tűnik, nem engem, hanem téged szopat az élet már hosszú évek óta, és még sokáig ;)

élhetetlen 2018.05.24. 23:42:38

@FCUK24: “benneteket nem kerülget a gutaÜTÉS, hogy 3 mondatban keresztül lehet húzmi, amit órákig írtok?”. Három mondatban csak a benapozottságot tudtad lehúzni, azt is csak az épületek kapcsán, a növényzet szempontjából nem. Most próbáld meg megmagyarázni három mondatban a múzeumi negyed létjogosultságát, ha ilyen okos vagy. Eddig volt a Szépművészeti, a Műcsarnok, a Mezőgazdasági, és a Közlekedési, és pár apróság. Most odanyomunk még pár nagyot, és egy külföldi vagy odajár öt napig, és nem látja a várost, vagy elmegy egyszer, és körbejárja az épületeket. Nem lehet egy nap alatt három komoly múzeumot feldolgozni érzelmileg, agyilag.Vagy nem jársz külföldre, vagy ha igen, akkor nem jársz múzeumokba? Mert az az ideális, ha a múzeumok szét vannak szórva a városban, és egyszerre ismersz meg egy városrészt, és egy múzeumot, és egy kapsz egy teljes élményt. Te ezt is keresztül tudod húzni három mondatban?

FCUK25 2018.05.24. 23:58:57

@élhetetlen: egyben is: nincs olyan, hogy ideális. minden ember különböző, minden ember más igényekkel rendelkezik, és senki nem fog minden múzeumba elmenni, mert akkor az életből nem lát semmit; olyan pedig pláne nincs, hogy ideális, de gondolom, ha már ilyet állítasz, tudsz hivatkozni egy nem vitatott, mindenki által elfogadott írásra, amely szerint ez az ideális, ha meg nem így van, akkor ugye máris dőlt, amit írtál legalább egy pontban, tehát az egész megdől, hisz egy téma köré épül. ennyi.

ja, még annyit, csak hogy meg legyen a 3 mondat, hogy az ideális akkor az lenne, ha Csepelen is lenne 2-3 fontos múzeum, meg Békáson is, hogy a turista tényleg megismerje a várost, ami lássuk be, egy baromság, de az alapján, amit írtál, ez lenne az ideális, te próbáltad már használni is azt a valamit a nyakadon, vagy esélytelen?

és egy negyedik a végére: soha nem szabad a lényegi elemével foglalkozni az itt megjelent írásoknak, itt vagy rá te az élő példa: a b1 egy tanulmányból kiemelt részeket, te ezekkel mélyen egyetértesz, épp csak az a baj, hogy mint itt fentebb valaki rámutatott, a tanulmányban a hivatkozott részek folytatódnak, és tök mást mondanak egészében, mint amiről a b1 írt, tehát hazudnak. ebből indulj ki, egy fura de érdekesebb való világgal fogsz találkozni.

élhetetlen 2018.05.25. 00:02:50

@maxval balcán bircaman: “még Soros Ligetdrogosainak ultraliberális sátrát is lefényképeztem:“. Ja, én hülye meg még rá is klikkeltem. Kellett volna valami kiegészítő szöveg, hogy ez a kép a Soros Ligetdrogosainak sátra, és hogy bent voltál, mondták, hogy ők Soros drogosok, sőt drogoztál is velük, vagy valami. Ez így kicsit szánalmas. Ahogy ez is: "A Ligetdrogozók azért tombolnak mert titkos betonodújaik fel lesznek számolva, ahol eddig drogkereskedéssel foglalkoztak.". És nincs is Budapesten más hely, ahol ilyesmivel lehet foglalkozni. Csak ezért tiltakoznak a Liget szétcseszése ellen. De, biztosan lesz pár agyilag rokonod, aki egyetért veled.

élhetetlen 2018.05.25. 00:39:29

@FCUK25: “és senki nem fog minden múzeumba elmenni, mert akkor az életből nem lát semmit; olyan pedig pláne nincs, hogy ideális, de gondolom, ha már ilyet állítasz, tudsz hivatkozni egy nem vitatott, mindenki által elfogadott írásra, amely szerint ez az ideális,”. Így van senki nem fog minden múzeumba elmenni, de aki kijut mondjuk Londonba, és egybe sem megy el, annak kár múzeumi negyedet építeni itt is. Nem fogok mindenki által elfogadott írásra hivatkozni, nekem elég az élet, te neked legyenek elegek az írások. Maradjunk Londonnál. Máshol van a Nacional, máshol a Tate, máshol a természetrajzi, máshol a kincsek, máshol a Mew, és, ha látni akarod őket, egyúttal bejársz egy-egy városrészt is. Ha ezt nem érted, nincs mit magyaráznom. Most az, hogy Csepelen is, London sem arról szól egy turistának, hogy menjen ki valahova a peremkerületre, de nem is egy kupacban van az összes múzeum. Én használom, ami a nyakamon van, te is, csak nem jóra. Érthetnéd is, amiről írok, de nem akarod, mert leragadtál ott, hogy mit aptyuk tész, mindig jó az. Ha ez a múzeumi negyed, hogy a vár felszabaduljon, akkor az jó, mert aptyuk azt akarja. Nálam nem a B1 blog adja az útmutatást, hanem a józan ész, függetlenül attól, hogy ki mit ír az esetről. A felújítás jó lett volna, a szétcsesés nem jó. És ez volt a véleményem már pár éve is, mikor ez a f@szság felmerült. Na pá.

FCUK25 2018.05.25. 00:43:31

@élhetetlen: azért legalább elismered, hogy nem jóra használod a nyakadon levő üres gömböt, ezt értékelem benned:) Ja, azt tudod, hogy nem lesz minden múzeum a múzeumi negyedben? Látod, ma is kaptál új infót;)

élhetetlen 2018.05.25. 01:03:17

@FCUK25: Érdekes az értelmezésed, mert én csak azt írtam hogy ugyan használod, ami a nyakadon van, csak nem jóra, ebből kihoztad, hogy az én nyakamon van üres gömb, amit én nem használok jóra, és ezt beismertem. Benevezhetsz Womb Rider mellé logikával. Nem kaptam új infót. Tudom, hogy nem lesz minden múzeum a múzeumi negyedben, csak azt mondtam hogy túl sok lesz egy kupacban. Ezt sem értetted meg, nem tudok mit kezdeni a hülyeségeddel. És, ha ezt sem érted, azzal sem tudok mit kezdeni. Nálad már nem működnek ilyen apróságok, hogy érvek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.25. 06:23:29

@élhetetlen:

Az a tény, hogy már 10 tüntizőt se képesek összetrombitálni a Ligetdrogosok, mindent elmond.

2018.05.25. 06:36:58

@élhetetlen: :)))) Niná!!! élhetetlen az atomfizikában is tudja a tutit, meg a városépítésben is élenjár, irányt mutat. Leginkább ott jeleskedik, ahol lehet egy picit gyűlölni a fideszt vagy a rá szavazókat!

Felújítani, mi? Húzni rá húsz centi hungarocellt, a padlásra teríteni két réteg közetgyapotot és hajrá! A fákat megmetszeni, a füvet megszellőztetni és megúsztuk ócsóba, lehet építeni mondjuk egy holokauszt múzeumot..
Az, hogy a kor színvonalához felzárkózó, energetikailag és funkcionálisan is optimalizált..ne adj isten bővített, esetleg multifunkcionális épületet, épületegyüttest hozzunk létre, az milyen illiberális gondolat, ugye?

"Tudom, hogy nem lesz minden múzeum a múzeumi negyedben, csak azt mondtam hogy túl sok lesz egy kupacban."
Osztán mire is alapozod ezen állításod? Mennyi a kellően szellős, liberális koncentációs szint?

"A felújítás jó lett volna, a szétcsesés nem jó."
Mert ugye minden így marad, örökre, amíg világ a világ? Ja..nem.. egy folyamat közepén vagyunk, de én hiszek abban, hogy el fogják talicskázni a kupacokba túrt betont, aszfaltot és el fogják bontani az építkezés körül a kordonokat. (Amik hiánya amúgy adott esetben nyilván heves vitákat váltana ki az ellenzéki szakértői körökben, hogy csak szimpla hanyagságból fakad, vagy tudatos, népirtásra való törekvés búvik meg a háttérben)
A legnagyobb bajotok egyetlen dolog: hogy az egyszerű emebrek mindezt úgy értékelik: a fidesz érában fejlődött a főváros..

FCUK25 2018.05.25. 07:29:57

@élhetetlen: szóval az a helyzet, hogy ez itt egy írott fúrum, nem beszélt. a kettő között nagy különbség van, itt ugyanis nincs hangsúly, nem tartasz szünetet, nincs mimikád, stb.

a te mondatod így hangzott, idézem: "Én használom, ami a nyakamon van, te is, csak nem jóra." az utolsó tagmondatból, beszélt nyelvben alkalmazott módon, kihagytad az alanyt és az állítmányt. mivel ez egy írott fórum, én, mint a leírt szöveg olvasója, behelyettesítéssel teszem érthetővé, mire gondolhattál. nézzük csak, kiegészítve a mondatod: Én használom, ami a nyakamon van, te is, csak én nem jóra. van ennek így értelme? naná, hogy van. lenne másként is? Én használom, ami a nyakamon van, te is, csak te nem jóra. naná, hogy lenne. de mivel itt nincs hangsúly, stb, lásd korábban, én választok, én pedig választottam.

Tudod, kettőnk között az a különbség, hogy a kétféle magyar nyelvből (írott és beszélt), te az utóbbit lehet, hogy anyanyelvi szinten használod, én viszont mindkettőt művelem. és mivel ez itt egy írott vita, ha csak leírod, amit mondanál szóban, az két pillanat alatt mattolható.

ez a baja velem a b1-nek is, ezért tiltogatnak ezerrel, mert agyatlan barmok, és nem jutnak el odáig, hogy ha tűélesen fogalmaznak, abba nem lehet belekötni, vagy csak nagyon nehezen, de ők ajtó-ablak helyzetet hoznak létre a förmedvényeikkel, ami pár szóban röhejessé tehető.

Nem vagyok benne biztos, hogy megértetted, amit itt leírtam, de megpróbáltam legalább. kellemes napot :D

chrisred 2018.05.25. 08:11:10

@FCUK25: És mint fentebb rámutattam a fentebbi rámutatásban leírtakra, azzal a részével a tanulmánynak senkinek nem volt problémája.

chrisred 2018.05.25. 08:15:47

@Womb Raider: Mármint a nem Budapesten élő egyszerű emberek érzik így. Mert amúgy a választások tanúsága szerint Budapest a 2010-es szinte színfideszes állapotból 2018-ra többségében ellenzéki lett.

FCUK25 2018.05.25. 09:27:36

@chrisred: a pestiek többsége egy burokban él, a szájukba repül a sült galamb, orszégos átlaghoz képest jól keresnek, és van fölösleges idejük hülyeségekre. azt szoktam mondani, hogy ha a vidékieket felhoznánk Pestre, a pestieket meg cserébe levinnénk vidékre, az lenne az eredmény, hogy Pest elkezdene tök jól működni, viszont a pestiek vidéken előbb hisztiznének, aztán meg éhenhalnának.

tendencia, hogy a főváros mindig liberálisabb mint a vidék, csak épp a vidék van többen. nem zárom ki, hogy jövőre a főváros vezetését megszerzi az ellenzék, de nem lesz hosszú az öröm, mert a folyó beruházások egyszer végetérnek, aztán a kormány tök jogosan mondja majd azt, hogy innen tessék működtetni a várost. és akkor lenne nagy hisztéria, hogy miből? ja kérem....... de ugye a pesti nem gondolkodik előre, csak a hiszti, na az megy :D

élhetetlen 2018.05.25. 12:41:58

@FCUK25: Nem érdekes, csak megemlítem, ha már így odavagy magadtól: “hogy a kétféle magyar nyelvből (írott és beszélt), te az utóbbit lehet, hogy anyanyelvi szinten használod, én viszont mindkettőt művelem.”. Csak egy példa: “akkor ugye máris dőlt, amit írtál legalább egy pontban,”. Semmit nem írtam “legalább egy pontban”, csak én nem foglalkoztam azzal, hogy kihagytál egy vesszőt, így is képes voltam megérteni, hogy mit akartál írni. Sőt, a kisbetűvel kezdődő mondataid sem zavartak. Neked is kellemes napot :D

FCUK25 2018.05.25. 13:05:11

@élhetetlen: nem műveled, csak konyhaszinten. leragadtál a helyesírásnál, ami ugye az interneten sokkal szabadabb, én viszont tartalmi, jeletésbeli szintről beszéltem. add fel, sosem fogod megérteni, egyszerűen azért, mert nem vagy azon a szinten. épp te mondod, hogy megértetted, amit írtam, mert a vessző nélkül is érthető volt. én hoztam példát arra, hogy mivel az alanyt és állítmányt is kihagytad, a megértéshez pedig be kell valamit illeszteni, több megoldás is elképzelhető.

áh, hagyjuk, sosem fog átmenni :)

élhetetlen 2018.05.25. 13:39:31

@FCUK25: Na, jól van nyelvművelő zsenikém, még megpróbálom megértetni veled, hogy a legalább egy pontban írni, az nem ugyanaz, mint dőlni legalább egy pontban. Ahhoz, hogy a mondatod azt jelentse, amit írni akartál, ahhoz a te mondatodba is be kellett volna “valamit” illeszteni. Tényleg hagyjuk, maradj meg tökéletességed teljes tudatában. Én optimistább vagyok, mint te, remélem, nálad azért átmegy ez.

FCUK25 2018.05.25. 18:24:16

@élhetetlen: nem, nem hiányzik a mondatból semmi, csak nem érted, mert összetett mondat, te meg egyszerű vagy, mint a faék, sőt, hozzád képest még az is bonyolult :D:D:D

élhetetlen 2018.05.25. 18:43:44

@FCUK25: Hát, ez elég szánalmas, hogy a saját mondatodat sem érted, még így szétbontva, megmagyarázva sem. Egy vessző hiányzik ahhoz, hogy a szuper összetett mondatod azt jelentse, amit írni akartál. De te ezt azért nem érted, mert én egyszerű vagyok, mint egy faék. Ja. Neked nem a tudásod nagy, csak az arcod. Ha gondolod, írj még ilyen ragyogó érveket az éles elméd, és a nyelvet írásban is művelő éned védelmében, aztán majd meglátom, lesz-e kedvem válaszolni.

FCUK25 2018.05.25. 19:05:20

@élhetetlen: elméd után nincs vessző, ennyit a helyesírásról.

élhetetlen 2018.05.25. 19:52:44

@FCUK25: Már csak idézlek, annyi okosságot írtál. “leragadtál a helyesírásnál, ami ugye az interneten sokkal szabadabb, én viszont tartalmi, jeletésbeli szintről beszéltem.”. Én is a mondatod jelentéséről beszéltem. Ezenkívül, mivel egy tulajdonságodat (éles az elméd, szerinted) választottam el a magadhoz viszonyuló attitűdödtől (szerinted a magyar nyelvet írásban is műveled), akár indokolt is lehet a vessző. Ha nem hiszed, járj utána, adhatnék forrást, de nem adok. Pá!

élhetetlen 2018.05.25. 20:59:36

@Womb Raider: Niná!!! Womb Raider az atomfizikában is tudja a tutit, meg a városépítésben is élenjár, irányt mutat. Leginkább ott jeleskedik, ahol lehet egy picit nyalni a FIDESZT vagy a rá szavazókat!
Nem tehetek róla, hogy nem tudod, mi az, hogy egy park felújítása, és hungarocellről hadoválsz. Ezen nem tudok segíteni, mert mindegy, hogy mit írnék, úgysem értenéd.
"Tudom, hogy nem lesz minden múzeum a múzeumi negyedben, csak azt mondtam hogy túl sok lesz egy kupacban."Osztán mire is alapozod ezen állításod? Mennyi a kellően szellős, liberális koncentációs szint?”. Arról sem tehetek, hogy ezek szerint nem jársz múzeumokba, mert akkor tudnád, hogy az még működött, hogy a Szépművészetiben pár óra, és séta a Vajdahunyad várban, és megnézel két faekét, meg a tavat, aztán bemész még a Műcsarnokba. Ez még feldolgozható, mint élmény. Ha még odatelepítik a Galériát, és amit még terveznek, azt legfeljebb körüljárni lehet egy nap alatt. Neked ez elég lehet, egy normális embernek nem. És itt nem a liberális koncentrációs szintről van szó. Idejön egy külföldi, aki tudja, hogy mit akar megnézni a múzeumokban, és az öt napból három napig csak a Ligetbe megy, és nem marad ideje a városra? Nem tudod, de megvolt annak a varázsa, hogy felmegy valaki a Várba, panoráma, Mátyás templom, Galéria. Látvány, kultúra együtt. Az első kettő megmarad, a kultúra helyett meg majd jöhet a lovas őrségváltás.
Igen. lehet, hogy nem vagyok elég egyszerű ember, de nekem az, hogy elköltik a pénz, nem egyenlő azzal, hogy fejlődik a város. Egy dolgot beismerek, tényleg hülye vagyok, hogy még mindig nekiállok valamit megmagyarázni neked, bár többször megígértem magamnak, hogy nem foglalkozom veled. Ennyi.

taga20 2018.05.25. 21:02:58

@élhetetlen: "Egy dolgot beismerek, tényleg hülye vagyok, hogy még mindig nekiállok valamit megmagyarázni neked, "

nálad csak én vagyok nagyobb farok, én is belekezdek minden hétvégén:)

taga20 2018.05.25. 22:10:50

@élhetetlen: ha csaj vagy akkor köszi, ha faszi vagy, akkor anyádat csókolgasd :)))

élhetetlen 2018.05.25. 23:23:10

@taga20: Hát inkább néni vagyok már, mint csaj, de azért ne kattanj ki! A barátaim gyerekeinek is szoktam mondani búcsúzáskor, és még senki sem akadt ki rajta. Bocs, ha a lelkedbe másztam ezzel.

taga20 2018.05.25. 23:26:34

@élhetetlen: imádom a tapasztalt csajokat!:)

zenét bírod? ha nem akkor is:))

mostanában erre merevedek:)))

www.youtube.com/watch?v=Zktm4vYtceg&index=1&list=RDZktm4vYtceg

élhetetlen 2018.05.25. 23:55:03

@taga20: Kösz, de azért ne reménykedj, legfeljebb, ha pótnagymamát keresel a gyerekeidnek! A zenét is kösz. És akkor nem pussz! A pá! jó lesz? Vagy az még sz@rabb?

élhetetlen 2018.05.26. 01:43:12

@morph on deer: “Huszárlovaknak a XXI. században!!!“. Nem érted te ezt! Az angol királynőnek is van lovas őrsége, és lovas őrségváltása, nehogy már Orbánnak ne legyen! Mennyivel különb az angol királynő, mint Orbán, Orbán szerint? Neki is jár annyi. A vár már megvan, a lovas őrségváltás is készül, a koronát már évekkel ezelőtt magához vette a múzeumból, (gondolom időnként próbálgatja a tükör előtt), és csak türelem, csak ki kell várni a koronázást. És, ha a pápa nem adja rá áldását, hát kiválunk a vatikáni közösségből. Orbán fia már szervez egy más típusú gyülekezet, hát majd egyházzá tesszük, ez úgyis állami feladat, eldönteni, hogy ki egyház, ki nem. Az anglikán egyház mintájára lesz nerlikán, vagy hunglikán egyház, és az egyházfő a király lesz, és minden rendben lesz. Hú, de hülye vagyok, de jól érzem magam!

2018.05.26. 09:40:33

@élhetetlen: Mondva ccsinalt kifogasok..akadekoskosds, ertetltenkedes , elhetetlknkedes.

Ja.. es szemelyeskedes fuszer gyanant. Mert ha te alkotsz barmirol vellemenyzt az alanyi jogon trtortenik ha mas az csak okoskodas.
Tudod mit.Hajtogathatod kedvedre, a kuutyat nem erdekli es tapsoljatok, hogy ennyi eis törtenik. 12 even at a semmi is edes volt Demaszky szajabol. A fanyalgasotokkat elhordja a szel, a karavan meg halad. Integessetek.

2018.05.26. 09:44:46

@élhetetlen: "Az angol királynőnek is van lovas őrsége, és lovas őrségváltása, nehogy már Orbánnak ne legyen! Mennyivel különb az angol királynő, mint Orbán, Orbán szerint? Neki is jár annyi."

Na, ilyenkor larthato leginkabb mi iis a ti bajotok ezzel azu egsesszel . AZORBAN!
Azt tudtad,hogy a varbortonben fogjak kinpadra vonni a z ellenzeki vezetoket aes a Gellert hegyrol fogjak aDunaba loni a liberaklisokat? En kinezem aez Orbanbol.

" Hú, de hülye vagyok, de jól érzem magam!"
Hosszu ideje az elso doloogg amvel nem lehet vitaba szallni. Ha koncentrralsz akkor igazat is tudsz mondani.

élhetetlen 2018.05.26. 19:17:30

@Womb Raider: Provokálsz, hát legyen még egy kör, bár reménytelen. Az általam eddig írottakból csak egy mondatot sikerült megértened, a “Hú, de hülye vagyok”-ot. Jellemző. Azért most megpróbálok bonyolultabb dologról beszélni. “Na, ilyenkor larthato leginkabb mi iis a ti bajotok ezzel azu egsesszel . AZORBAN! “. A Vár területe nem túl nagy, a felvezető út elég szűk. Felköltözik a miniszterelnökség, és két minisztérium. A miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok, a főosztályvezetők, osztályvezetők, az alkalmazottak hogy fognak bejárni dolgozni, és vendégeik hogy jutnak fel? És még Matolcsy doktori iskolájának oktatói, diákjai. Gyalog, libasorban a járdán, vagy a mozgólépcsőn, amikor mozog, vagy az egy liften, ami eddig egy múzeum előterébe nyílt, de ezentúl a civilek nem használhatják majd? Vagy lebontják a Bécsi kaput, és a mellette levő házakat, és négy sávossá teszik a felvezető utat, vagy lenn hagyják a kocsit, és buszra szállnak a pórnép közé? És mi lesz a turista csoportokkal, akik a pénz hozzák, beférnek még a Vár területére, vagy lezárjuk előlük? Ezek szerinted nem problémák, majd megoldják a mérnökök, tudom. Azt is tudom, hogy ez már bonyolultabb, mint az a mondat, amit megértettél, de, ha nem válaszolsz, nem foglak a továbbiakban ilyenekkel fárasztani.

2018.05.28. 08:43:49

@élhetetlen: Nem az a lényeg, én mit gondolok, hanem az, hogy te természetesen már most mindenkinél jobban tudod, hogy ez egy megoldhatatlan probléma és lerántottad a leplet. Persze az, hogy ezzel implicite tucatnyi, a projekten dolgozó szakembeinstant le is hülyéztél, az már csak adalék. Mert nehogy már.. élhetetlen vicsoroghasson már .
Mindenki más hülye, főleg, ha (szerinted) fideszes.
Ám még ez sem baj(illetve megszokott tőled) de még meg is fejelted egy aljas váddal "Vajon mit gondolna/tenne Orbán?" Nos, valószínű nem azt, mint amit te tennél hasonló helyzetben. Talán ez is az oka, hogy ő már sokadjára miniszterelnök, ti meg a b1 blogon vakkantgattok az elhaladó karvánt nézve.

élhetetlen 2018.05.28. 17:51:03

@Womb Raider: Látod, ezért nem érdemes beszélni veled. Még az sem vetted észre, hogy én nem politizálok, nem beszélek egy párt mellett sem, Orbán is csak akkor kerül szóba nálam, ha orbitális baromságot csinál. Egyszerű, hétköznapi dolgokról beszélek. Neked eszedbe sem jut az éppen tárgyalt dologgal foglalkozni, csak pattogsz, mint a kecskeszar. Csak a Várba költözés. Írtál egy mondatot is arról, hogy miért jó ez az országnak, vagy a városnak? Megéri ennyiért? Az nem szöveg, amit az egyik samesza mondott, hogy mert az országház nem elég reprezentatív.
“hogy te természetesen már most mindenkinél jobban tudod, hogy ez egy megoldhatatlan probléma és lerántottad a leplet. Persze az, hogy ezzel implicite tucatnyi, a projekten dolgozó szakembeinstant le is hülyéztél, az már csak adalék.”. Egy percig sem állítottam, hogy megoldhatatlan probléma, csak azt, hogy probléma, csak te ezt nem érted. Természetesen meg lehet bontani a várhegyet a Dózsa György tér felől, építeni hatalmas mélygarázst, több szinteset, lifttel, de mennyiért, és minek. És Orbán csak itt jön, hogy mert kerül, amibe kerül, Orbán a Várba akar költözni. Ja, és volt már olyan a belvárosban is, hogy minden statikai számítás ellenére, megrogyott a szomszéd lakóház, mikor az üres telken elkezdték a mélygarázst építeni. Esetleg valami a Várban? Kicsire nem adunk. De, ha tudsz épeszű érveket a project mellett, akkor AZT írd meg, az érdekel.
“aljas vád”. A Várba költözés, és a korona maga mellé rendelése, az nem vád, hanem tény. Az, hogy azért kellenek a lovasok a Várba, hogy legyen lovas őrségváltás, az sem vád, csak egy logikus felvetés, mert egyébként minek? A többi meg poén. Ha a “gondolom időnként próbálgatja a tükör előtt” szöveget megpróbálod váddá alakítani, nehéz dolgod lesz. Tényleg nem akarok több időt pazarolni rád.
Azzal a karavánnal meg vigyázz, mert halad, de nem tudod, hogy szakadék felé-e, és a karavánvezető, ha meglátja, itt hagy benneteket, és elhúz a vagyont hordozó vezető tevével, ti meg mehettek tovább.

2018.05.28. 19:38:42

@élhetetlen: Lassan írom.. Várj, míg elkészül, aztán picsogj. Ahogyan ugyanennyire érdemes lenne kivárni a Liget elkészültét is.
Az, hogy mi jó (főleg hosszú távon) az országnak, az az ellenzéket/a kormányt kritizálókat nagyjából semennyire nem szokta, csak az akadékoskodás, fintorgás megy.
Mondom én, nektek fel kellett volna újítani az MMKM-et, meg a Pecsat, felkapálni két virágágyást és halleluja!
Az örökös sopánkodásod meg jajongásod fárasztó. Paksot ne építsünk, mert mi lesz 235 000 év múlva a ki tudja kikkel, mélygarázst ne építsünk, mert lehet, valakire ráborul a malteros vödör, a Ligetet át ne merjük építeni, mert 2 drogostól elzárjuk a napi adaghoz való jutás lehetőségét..
Van olyan dolog, amit te támogatsz? Én ilyet tőled még nem olvastam. Tagadni, tiltakozni, protestálni a hülye is képes. Elő a farbával, építeni, alkotni mit tudnál?
A városok időről időre átalakulnak és még mindig jobb, ha ez fejlődés formájában történik, mint amikor lepusztul. A M4 vonala ellen is voltak ilyesféle kirohanásaid, meg a hamvábaholt Gyurcsók féle kormányzati negyed ellen?

élhetetlen 2018.05.28. 22:41:57

@Womb Raider: Zárjuk rövidre. Sikerült egy érvet is írnod a Várba költözés mellett? Mert nem láttam. Sikerült egy érvet is írnod a múzeumi negyed mellett? “Várj, míg elkészül, aztán picsogj. Ahogyan ugyanennyire érdemes lenne kivárni a Liget elkészültét is.“. Hallottad már az a kifejezést, hogy eső után köpönyeg? Ezt ajánlod, hogy csak utána picsogjak, ha már elcseszték?
“Van olyan dolog, amit te támogatsz? Én ilyet tőled még nem olvastam.”. Nincs, de lehetne. Az egy dolog, hogy hozzá nem értéssel leköveznek egy közteret, aztán esőben, hódarába, hóban esnek, kelnek az emberek, aztán érdesítik, az sem elég, aztán felszedik, és újra kövezik, de mikor ezt megismétlik másik tíz közterületen, annak már nehéz tapsolni. Ha az első hibából tanulnának, és nem követnék el ugyanazt, azt támogatnám. De, akár ugyanaz a cég megismételheti sokszor. Ezt csak te látod úgy, hogy épül, szépül. A 4-6-os vonala. Két úttest között a megállók, olvad az úttest, olvad a lábad alatt a padka, és izzik a fejed, mert plexi tető van feletted, ami nem ad árnyékot. De szerinted ez szuper, mert felújították. Igaz, az árnyékot adó tető sem került volna többe, ami többe került volna, ha beviszik a vizet a peronra, és csinálnak a két végén permetfüggönyt, na, de minek az, ha csak a pórnép közlekedik villamossal.
“Elő a farbával, építeni, alkotni mit tudnál? “. Ezen a szinten semmit, mert nincs hozzá jogosultságom. Sőt, egy csómó jó szakembernek sincs. Tudod, nem kell ahhoz sztárszakácsnak lenni hogy egy ételről megállapítsd, hogy nem jó. Ha drága is, büdös, is, és az ize sem jó, az akkor is rossz, ha nem vagy sztárszakács, csak egy fogyasztó. Egyébként a “Gyurcsók féle kormányzati negyed” terve sokkal épeszűbb volt, volt kihasználatlan hely, nem kellett volna a Galériát kirúgni a Várból, lehetett volna parkolókat kialakítani, mert volt hely. Ja, nem lett volna elég flancos.
“Az, hogy mi jó (főleg hosszú távon) az országnak, az az ellenzéket/a kormányt kritizálókat nagyjából semennyire nem szokta, csak az akadékoskodás, fintorgás megy.”. Bár a mondat nem sikerült, de, ha akarom, értem, hogy mit akartál írni. Én csak azt kértem, hogy ha te tudod, hogy mi az ország hosszú távú érdeke, írd már le az adott témával, azaz, csak a Várba költözéssel kapcsolatban. Egy liget felújítás nem azt jelenti, hogy belenyomunk még x épületet, és ezzel “2 drogostól elzárjuk a napi adaghoz való jutás lehetőségét”, ez már a Birca szintje, úgyhogy hagyjuk.
Tényleg csak akkor írj, ha van valami épeszű érved az általad szupernek vélt tervek mellett, mert ezt a maszatolást, amit előadsz, már unom. Ha nincsenek érveid akkor felejts el, mert a politikai agymenéseid nem érdekelnek.

2018.05.29. 06:25:07

@élhetetlen: Zárjuk rövidre. Fanyalgó, magát mellőzöttnek érző, fel nem ismert nagy tehetségű besavanyodott nő vagy, aki a kákán keresgél csomót..jobb dolga nem lévén.
Addig jó, amíg ott vagy ahol.. neked is és másnak is.
Párakapus villamosváró. Komolyan ... ha lenne, akkor RO-n szűrt vizet követelnél, mert vízköves lett a hajad, plusz kompenzációt a leázott sminkedért . A vízből gyorsan kimutattál volna hatféle baktériumot és ajvékoltál volna megszokott stílusodban. Majd, ha a városi tömegközlekedés teljes költségét fizeted, akkor legyenek extra igényeid.
Addig meg vigyél magaddal egy flakon ásványvizet.
..és most jöhetnek a dörgedelmeid, bár a bejegyzést leveszem a radarról, további kellemes önkielégítést.

élhetetlen 2018.05.29. 09:40:17

@Womb Raider: Látom, sikerült összehoznod meggyőző érveket a Várba költözés mellet, és milyen jó, hogy te nem személyeskedsz!

RumNapló 2019.06.12. 18:30:07

@FCUK24: írni mikor tanulsz meg seggfej?

sagittarius 2019.06.13. 10:01:46

@szedermálna: Mindezeket a kedvező hatásokat akkor is el lehetett volna érni, ha nem építik tele a Ligetet oda nem illő monstrumokkal.

csacskó 2019.06.13. 16:14:41

@Translator +X+: Maxval egy nyugdíjas,fideszorientált,bolgár beéőített ügynök.. a legnagyobb baja az, hogy nincs ürgebőrbe varrva és a dunába sincs benne..Egyébként egy troll a manus a legrosszabb fajtából, mert ingyen csinálja..

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2019.06.14. 10:45:43

@FCUK24: Anyád te barom, Budapesten van az egy főre eső legkevesebb zöldterület Európában. De építsük be a Városligetet, hogy egy Baán László nevű NER faszkalap, aki valamilyen múzeum igazgató megkaphassa élete álmát. Az, hogy tönkretesznek egy városi parkot az nem érdekes, ahogy az sem, hogy a Ligettől párszáz méterre van egy évtizedek óta elhanyagolt rozsdaövezet, ami beépítésért kiált. De az nem lehetett volna rehabilitálni, mert Baán Lászlónak más elképzelése volt, és Tarlósnak nem volt annyi esze, hogy megtorpedózza ezt az őrületet,
süti beállítások módosítása