B1 blogcsalád



Van egy hely Magyarországon, ahol tönkreverték a Fideszt

2018. április 09. - nickgrabowszki

Úgy hívják: Budapest.margithid.jpg

Arra nyilván senki se számított - talán némely kampányoptimizmustól fűtött politikust -, hogy ezt a választást az ellenzék megnyerheti. Ezt gyakorlatilag kizárta az egyéni koordináció hiánya, hogy egyetlen választó kerület sem volt, ahol egyetlen ellenzéki jelölt szállt volna szembe a kormánypártival.

De abban azért lehetett bízni, hogy ha az ellenzék ki is kap, Orbán meg is őrzi a kormánytöbbséget, a legitimációját elveszíti, mert a különböző jelöltek és listák között megoszló ellenzéki szavazatok összesen jelentős többségben lesznek. Hajszálnyival mondjuk így is több volt az ellenzéki választó, mint a kormánypárti, de azért ez mégiscsak komoly győzelem a Fidesznek. Harmadszor is kétharmados felhatalmazás szereztek, Orbáné az ország legnagyobb pártja, csaknem minden második szavazó az övé, egy csomó választókerületben többen is voltak, mint 50 százalék.

Úgy tűnik, működött a mozgósítás, hatott az uszítás, az információs monopólium felkeltette a félelmet, és nem jött rosszul se a nyugdíj-kiegészítés, se az Erzsébet-utalvány vagy a 12 ezer forintos gázszámla-jóváírás. Egyetlen helyet kivéve:

a Fidesz elveszítette Budapestet.

Miközben a fővároson kívüli Magyarország 88 egyéni választókerületéből 85-öt nyertek a kormánypártok (Szegeden az MSZP, Dunaújvárosban a Jobbik, Pécsen szocialista támogatással induló független Mellár Tamás győzött), Budapesten egészen más a helyzet.

A 18 fővárosi választókerületből 12-t az ellenzék nyert (7-et az MSZP-P, 3-at a DK, egyet-egyet az LMP és az Együtt), és csak hatot a Fidesz-KDNP.

Ebből úgy is tűnhetne, mintha Budapesten az ellenzéknek kétharmada volna, de valójában a kormánypártok számára ennél is rosszabb a helyzet. 5 választókerületben ugyanis a baloldali ("demokratikus ellenzéki") jelölt nyerni tudott volna, ha az LMP hajlandó koordinálni.

  • A XII. kerületben Gulyás Gergely kikapott volna Bauer Tamástól, ha az LMP visszalépteti Hajdu Máriát.
  • A XI. kerületben Gy. Németh Erzsébet megverte volna Simicskó Istvánt, ha az LMP-s Kreitler-Sas Máté nem indul.
  • A II. kerületben Varga Mihály elvérzett volna Niedermüller Péterrel szemben, ha az LMP nem jelöli Schmidt Mária fiát, Ungár Pétert.
  • A XVI. kerületben Vajda Zoltán az LMP-s Mizsei László visszalépése esetén megverhette volna Szathmáry Kristófot.
  • A XVII. kerületben Lukoczki Károly szűken legyőzte volna a fideszes Dunai Mónikát, ha az LMP-s Schmuck Erzsébet hajlandó koordinálni.

Voltaképpen egyetlen olyan Fidesz-jelölt akadt, akit akkor sem lehetett volna legyőzni, ha az LMP feladja a Nirvána-politikát, és a közös célért hajlandó koordinálni: Kocsis Máté a József-és Ferencvárosban. De ő is kikapott volna, ha a Momentum, az Együtt vagy a Kétfarkú is beszáll a koordinációba (mint ahogy az a Belvárosban vagy Csepelen történt).

Ebből két dolog látszik. 

1. Egyfelől az, hogy az LMP egyáltalán nem segítette a Fidesz-kétharmad megakadályozását. Tulajdonképpen aki rájuk szavazott, az Orbán korlátlan hatalmát támogatta.

2. Másfelől viszont az, hogy a Fidesz a fővárosban annyira kisebbségbe szorult, hogy még a tradicionális jobboldali, úri-polgári körzetekben is többen voltak, akik ellenezték, mint akik támogatták a kormány politikáját.  

A Fidesz nemcsak Pestet, hanem valójában még a

budai hegyek polgári szavazóit is elveszítette.

A Rózsadombot, a Gellért. és a Szabadság-helyet, meg a Belváros-Várnegyedet is, hiába indultak ott olyan prominensek, mint a pénzügyminiszter vagy a parlamenti frakcióvezető.

Ez talán még a kormánypártok elsöprő vidéki sikerénél is meglepőbb. Ennél kevés váratlanabb dolog történt vasárnap, erre senki nem számított, nem véletlen, hogy az MSZP átengedte a villanegyedeket a DK-nek, és Gyurcsány olyan jelölteket indított, mint Bauer Tamás, aki - minden tiszteletünk mellett - már rég nem számít élvonalbeli politikusnak (és egyszer már a DK-t is otthagyta).

A 2015-ös Brexit vagy a 2016-os amerikai elnökválasztás már rámutatott, hogy csaknem teljes a szembenállás a nagyvárosok és a vidék között, de Magyarország ebben is az élen jár: a budapesti eredmények kimaxolták az urban-rural konfliktust.

Magyarország két, egymástól teljesen különböző részre szakadt. Két külön világ, két eltérő valóság. Párhuzamos univerzumok.

Orbán a nagy győzelem után egy olyan városban folytatja a kormányzást, ahol az országban (szinte) egyedül volt kormányváltó hangulat. A büntetés nyilvánvalóan nem fog elmaradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7013819574

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért kell "a vidéknek" a kormánypárt? 2018.04.10. 10:25:03

Kormánypropaganda? Krumpliosztogatás? Korlátoltság? - Ennél kilátástalanabb a helyzet: a vidéki szavazók egyszerűen fel tudták mérni, mi történe velük, ha nem kormánypárti képviselőt küldenének a parlamentbe. Nem vagyunk egyformák, és ez normális es...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gedeon Vinklmann 2018.04.09. 14:09:02

A "volna" meg a majdnem, és a ha....a semminek az édestestvérei.

2018.04.09. 14:13:19

@Kispangit: Írjak jobbat? Há' aggyá abból, anmit tolsz, mert rohadt jó anyag lehet...illetve ne. Nem akarok a valóságtól ilyen mértékben eltávolodni.

BéLóg 2018.04.09. 14:15:13

@CoolKoon: A választás sehol nem arról szól, hogy a győztes szavazatait összevetik az ÖSSZES vesztes szavazataival.
Most képzeljünk el egy foci szavazást, ahol a Hovéd győz 40 %-kal a Fradi a második 30%-kal meg a Dózsa is 30%-kal.

TE tényleg azt hiszed, hogy a fradisták meg a dózsisták le tudnánek EGY asztalhoz ülni és bármit csinálni?

Találtam a neten egy jó dumát.
A demokratikus táborvezető megszavaztatja, mi legyen az ebéd.
40% rántott húst akar.
25% gulyáslevest
20% mákostésztát
10% tojásos galuskát
5% meg kelkáposzta főzeléket.

Mi legyen az ebéd? Bazmeg, 60% NEM rántott húst akar!
Nos, a tanár fogja a gulyáslevest, a mákostésztát, a tojásos galuskát és a kelkáposzta főzeléket, ÖSSZEÖNTI és EZ LESZ az ebéd, EZT akarta a többség.

Nem tudom, ezt a példát meg lehet-e érteni.

CoolKoon 2018.04.09. 14:17:43

@BéLóg: És olyat nem lehet, hogy legalább az egymással nem kibékíthetetlen táborok kedvére tenni itt-ott? Az ebédes példánál maradva hogy a gulyáslevesesek meg a mákostésztásak is néha kapjanak a kedvenc kajájukból? Mert mifelénk ezt úgy szokás....

2018.04.09. 14:19:09

@BéLóg: Demokratikus moslék... :)

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 14:31:56

Mostantol hosszas argumentacio helyett, tenyek szazainak belinkelese helyett csak annyit kommentelek majd a ballipsiknek ervul:

1. POFAD BEFOGOD
2. KUSSOLSZ

Ideje, hogy hozzaszokjanak a demokraciahoz, demokratikus viszonyokhoz.

2018.04.09. 14:39:56

@aleksz róz: Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, amikor vki már önmagának is hazudik. Tehát amikor ahelyett, hogy bevallaná, hogy igen, látom ahogy rohad az egészségügy meg az oktatás, meg azt is látom ahogy nemcsak szétlopják az országot, de még az orrunk alá is dörgölik, viszont én most jobban élek, és ez elég is ahhoz, hogy továbbra is a fideszre szavazzak.

Na szóval ahelyett hogy ezt bevallanák, inkább megpróbálnak kifogásokat találni a fidesz legvállalhatatlanabb dolgaira is. Pl. na és ha lopnak, a másik is lopott. Az meg hogy akkor egy olyan pártnak adják meg az esélyt, ami még soha nem volt hatalmon, fel sem merül bennük.

És amíg ez a mentalitás uralkodik az országban, addig nem lesz változás, jöhet bármilyen új párt...

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 14:46:34

@Sally and Billy: "Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, amikor vki már önmagának is hazudik. Tehát amikor ahelyett, hogy bevallaná, hogy igen, látom ahogy rohad az egészségügy meg az oktatás, meg azt is látom ahogy nemcsak szétlopják az országot, de még az orrunk alá is dörgölik, viszont én most jobban élek, és ez elég is ahhoz, hogy továbbra is a fideszre szavazzak. "

Ha tovabbra is lippsi FEK NYUZZAL tomod magad, akkor te 2022ben is csodalkozni fox h nem jott el a forradalomk ismet.

2018.04.09. 14:52:54

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Akkor te végre felvilágosítanál, hogy hol találhatók a nem fék nyúzok?

2018.04.09. 15:03:14

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Meg mondjuk még az is érdekelne, hogy akkor szerinted a tanárok és az orvosok is csak azért hiszik, hogy az oktatás és az egészségügy romokban van, mert ők is csak a fék nyúzból tájékozódnak?

És egy rokonomnak is csak a fék nyúz miatt nem vették észre, hogy kiújult a rákja, nem pedig azért mert egy összevonásból eredő kapacitáscsökkenés miatt késett a félévenkénti felülvizsgálata?

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 15:06:23

@Sally and Billy:" a tanárok és az orvosok is csak azért hiszik, hogy az oktatás és az egészségügy romokban van, mert ők is csak a fék nyúzból tájékozódnak? "

Ity nehez lesz a gyogyulas, de leszarom, az a legjob a zorszagnak ha 2022ben is itt fogtok tartani.

Zenet!

2018.04.09. 16:20:21

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: @Womb Raider: Na, úgy látom, ma sem fogom megtudni, hol lehet nem fék nyúzhoz jutni :(

2018.04.09. 16:22:06

@Sally and Billy: Hol itt..hol ott, hol félúton.. vagy éppen sehol. Nem árt, ha a saját tapasztalataidat néha összeveted a közbeszéddel.. egészen meglepő eltéréseket is felfedezhetsz..
Vagy a tegnapelőtti kedvencem:
index.hu/belfold/2018/04/07/1001_orvos_a_halapenz_ellen_egeszsegugy_ertekeles/

"Nulla pontot kapott a Fidesz az orvosoktól" Ez üvölt az index címlapján, öles betűkkel..
Kattintás után:

"Részletes értékelést közölt a pártok egészségügyi programjáról az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű, több mint két éve létező csoport, amiből többek közt az derült ki, hogy a Momentumnak vannak a legjobb elképzelései, valamint hogy a Fidesz nulla ponttal került az utolsó helyre – írja a 444."

Aztán kis kereséssel kiderül, hogy jókora, 300-350 főt számláló csoportról van szó, miközben Mo.-n ~30000 orvos dolgozik.
A Momentum a választáson ~150000 db, kevesebb, mint 3%-nyi szavazatot tud felmutatni.. érdekes aránypárok, nem?

teéjesenmindegy 2018.04.09. 16:24:01

@CoolKoon: "ha az illető MSZP-DK vagy Jobbik-szavazó volt, akkor nem kell képviselni? Menjen a francba, vagy (ami még jobb) lehetőleg dögöljön meg? Mert bizony az elmúlt nyolc év erről is szólt."
Mesélj, milyen téren volt oly rettenetes az elmult 8 az mszp szavazóknak? Mármint a többihez képest, akiknek annyira de annyira szar volt, hogy harmadszor is megszavazták?

2018.04.09. 16:24:43

Viszonzásul érdekelne, te honnan gyűjtöd az infóidat?

Lehetnék én is 2018.04.09. 16:38:21

@Womb Raider: hagyd, kúlkún nem ismeri a vektorokat. Lehet a negatív számokat sem.
Csak a nem túl nagy egész számokat tudja összeadni.

CoolKoon 2018.04.09. 16:43:34

@teéjesenmindegy: Hát, beszéljünk mondjuk azokról a nyugdíjasokról, akik a saját lakásukban fagytak halálra (és aminek a statisztikáját a mai napig hét lakat alatt őrzi Pintér papa). Vagy azokról a szerencsétlenekről, akiket súlyos betegséggel/szövődménnyel hazaküldtek a kórházból, és belehaltak (esetleg magukat kellett megműteniük az eszeveszettül hosszú műtéti várólisták miatt). Vagy azokról, akik a kórházban összeszedett fertőzésbe haltak bele. Vagy azokról, akiknek nem tetszik, hogy ha ("fiatalság, bolondság" alapon) inasiskolát választanak, később esélyük sincs egyetemre jutni. Ezekről (meg ilyen témákról úgy általában) valahogy a sok sorosozás meg migráncsozás mellett semmit nem lehetett hallani a kampányban. Ki tudja, vajon miért.....
És nem, nem mindenkinek van annyi pénze, hogy csilliókért magániskolákba írassa a gyerekét (és még ha meg is teszi, ott is ugyanazt a fos tantervet kell követniük).

CoolKoon 2018.04.09. 16:45:27

@Lehetnék én is: Nem, én valójában csak tízig tudok elszámolni, a többi számot is úgy gugliztam össze. Szerencsétlen....

Lehetnék én is 2018.04.09. 16:45:48

@BéLóg: abba a bográcsba belekóstolni de jó lehet!
Azért az nem kicsit füllentős, aki azt mondja a bográcsra, hogy az jó lehet valakinek, sőt egyék a rántotthúsosok is, mert a moslékosok úgy gondolják.

2018.04.09. 17:04:11

@Sally and Billy: értem.

"Az meg hogy akkor egy olyan pártnak adják meg az esélyt, ami még soha nem volt hatalmon, fel sem merül bennük" - hát talán nem kéne ezeknek a pártoknak a régi szarokkal egységbe forrniuk

meg hát azért kíváncsi vagyok, hány olyan szavazó van bármelyik oldalon vagy bárhol a világon, akit azzal meg lehetne győzni, hogy "neked rosszabb lesz, a szomszédodnak meg jobb, ez nagyon jó, mert átlagosan ti ketten együtt jobban jártatok"

közösperonos átszállás 2018.04.09. 17:06:37

@BéLóg: "Nem tudom, ezt a példát meg lehet-e érteni. "

Hát, a csúsztatást legalábbis nem nehéz felfedezni benne.

Egyébként pont jó a példa (az összeöntési lépés kihagyásával) arra, hogy megértsük, mi az értelme a két fordulónak. Második nekifutásban ugyanis úgy teszik fel a kérdést, hogy láthatólag csak néhányan szeretnének kelkáposzta-főzeléket meg tojásos galuskát, úgyhogy azokat hagyjuk, és akkor most nyilatkozzon mindenki újra: mákos tészta, gulyásleves vagy rántott hús?

közösperonos átszállás 2018.04.09. 17:07:22

@Womb Raider: "Kapott alkotmányozási felhatalmazást a 2/3-al a fidesz ? Kapott... "

Egyébként nem, négyötödös többség kellett akkor az alkotmánymódosításhoz.

2018.04.09. 17:08:40

@közösperonos átszállás: Khmm... akkor miként tudtak mégis alkotmányt módosítani?

2018.04.09. 17:10:05

@közösperonos átszállás: Volt ilyen is.. akkor is nyert a fidesz. Újabb ötlet?

2018.04.09. 17:18:13

@Womb Raider: "Hol itt..hol ott"

Ezt a megintcsak semmitmondó választ igazán felesleges volt megfogalmaznod...

Vagy esetleg arra utaltál, hogy te mindenhol elolvasod a fék nyúzokat, és azokból összerakod a megkérdőjelezhetetlen igazságot? :D

2018.04.09. 17:21:48

@Sally and Billy: Kicsivel mégis több, mint amit nagyarcúságot prezentálni méltóztatott..
Szóval: hol az igazság?

2018.04.09. 17:24:17

@aleksz róz: Az "egybeforrás" előtt sem mutattatok hajlandóságot a rájuk szavazásra.

"neked rosszabb lesz, a szomszédodnak meg jobb, ez nagyon jó, mert átlagosan ti ketten együtt jobban jártatok"

Ezt nem tudom, honnan idézted, és hogy mi köze van az én kommentemhez.

közép dunántúli régió 2018.04.09. 17:24:29

Addig az ellenzék nem rúg labdába, amíg a gazdasági problémákat nem érzik meg a nagy a tömegek. Kétségtelen, hogy a Fidesz alatt nem voltak megszorítások. Ezt el kell ismerni.
Másfelől pedig: egy olyan ellenzékre van szükség, akik képesek azonosulni a migránspolitikával, a Fidesz túlkapásai nélkül. Ha egy ilyent sikerült létrehozni, akkor van esély változásra.

2018.04.09. 17:25:55

@Sally and Billy: de hát ez teljesen a témától függ... nincs olyan, hogy na az index az csak a tutit írja.
pl. az oroszországi helyzetről elég sok mindent megtudhatsz a nyugati liberális lapokból, mert szabadon leírhatják (persze kicsit ferdítenek helyenként, mert az az érdekük). de pl. bizonyos ny-európai társadalmi helyzetről vagy mondjuk az usa beavatkozásairól a közel-keleten meg szinte semmit nem tudhatsz meg tőlük, mert azt meg nem írhatják le szabadon (plusz egy kicsit még ferdítenek is, mert az az érdekük).

midnightcoder2 2018.04.09. 17:30:07

@CoolKoon: Szerintem szívesebben lennél krími tatár Sztálin alatt mint mondjuk keresztény az ISIS vagy a Boko Haram területén.

midnightcoder2 2018.04.09. 17:34:04

@aleksz róz: "vagy mondjuk az usa beavatkozásairól a közel-keleten meg szinte semmit nem tudhatsz meg tőlük, mert azt meg nem írhatják le szabadon "

Azért az sem semmi amit leírhatnak. Lásd Pl. a törökök népirtása a kurdokkal szemben NATO zászló alatt. Igen, azok a törökök akik visszatartják Merkel néni nyakából a migriket. De Orbán volt a náci amikor kerítést épített...

Vagy Pl. picit régebben, amikor az amcsik lerohanták irakot a nem létező vegyi fegyverek miatt. Ami végül az ISIS létrejöttéhez vezetett...

2018.04.09. 17:37:38

@Sally and Billy: de. mi nagy hajlandóságot mutattunk.

ez egy fiktív kampányszöveg...
az agyamból idéztem bele a blogba. képzeld el, hogy mi lenne, ha ezt így konkrétan kimondanák, a progresszív adózás, szociális juttatások emelése stb. szövegek helyett. merthogy ugyanazt jelentik. hány embert lehetne szerinted így meggyőzni?
ezt erre a szövegedre írtam válaszul, ha nem lett volna egyértelmű: "...viszont én most jobban élek, és ez elég is ahhoz, hogy továbbra is a fideszre szavazzak."

2018.04.09. 17:39:04

@Womb Raider: Valami azt súgja nekem, hogy a bagoly mondja a verébnek, hogy nagy fejű mondás nem nekem jutott eszembe először rólad...

Amúgy már az első hozzád intézett kommentemben is írtam, hogy index olvasó vagyok. És sajnos nekem nem olyan munkám van, ami lehetővé tenné azt a nagy olvasó és kommentgyártó kapacitást, ami neked van, úgyhogy be kell érnem ennyivel. Viszont nem is oktatok ki mindig mindenkit mindenben.

2018.04.09. 17:44:01

@midnightcoder2: "Vagy Pl. picit régebben, amikor az amcsik lerohanták irakot a nem létező vegyi fegyverek miatt. Ami végül az ISIS létrejöttéhez vezetett..." - igen, de ez csak jóval később derült ki. akkor most képzeld el, mi lett volna, ha nem utólag kerül egy nem agymosott amerikai közvélemény elé :-)

2018.04.09. 17:51:53

@Sally and Billy: ezt olvastad már? neked írtam nemrég, ugyanerre a témára:
"a másik meg az, hogy honnan lehetsz benne biztos, hogy amihez hozzájutsz a tőled független szűrőkön keresztül, az valódi és hiteles?
vagy elfogadod fenntartás nélkül amit kapsz, vagy megpróbálod a több forrásból, akár a sorok közt olvasva összerakni magadnak a képet. de akkor már megint a saját szűrőiden keresztül nézed."

szóval honnan tudod, hogy amit te tájékozódásra használsz, az csak hiteles és valódi információkkal lát el?

2018.04.09. 17:54:31

@aleksz róz: Szóval azt a szöveget te költötted ebből a "progresszív adózás, szociális juttatások emelése stb."-ből.

És volt bármi konkrét infód arról, hogy mekkora fizetések után kellett volna a mostaninál magasabb szja-t fizetni, vagy hogy konkrétan mit jelent a szociális juttatások emelése? Ha nem, akkor azt a kommentedet hogy tudod összeegyeztetni a nekem írt elsőddel? Vagy annak a hsz-ednek pont az volt a lényege, hogy mindenki (így te is) úgy képzel mindenfélét bele az általa olvasottakba amit akar?

midnightcoder2 2018.04.09. 17:55:01

@aleksz róz: Szerintem az értelmesebb amcsi azért tisztában van vele, hogy ők igazából mindig olajért vagy más nyersanyagért cserébe exportálnak valahová demokráciát.

hordalek 2018.04.09. 17:55:46

FöldesAndrás legújabb agymenését nem lehet kommentelni, szóval bocs, de akkor itt.
index.hu/velemeny/2018/04/09/hogy_lehetett_ennyire_hulye_egesz_magyarorszag/
Ennél a Földesnél betegebb, gyűlőlködőbb újságírót nem hordott még a hátán a Föld. Próbálok higgadt maradni, nem egyszerű.
"Egyre világosabb a főváros-vidék szembenállás is, és Budapestről nézve tényleg úgy tűnhet, hogy a közig határon túl tombol a gyűlölet és a rendpártiság"
Igen b+. onnan nézve. Te beszélsz gyűlöletről? B+ elolvastad amit írtál? Komolyan, a pofám leszakad. Nem b+, nem a töketlen ellenzék a béna. Nem. Nem az ellenzék nem tudott semmi érdemlegeset felhozni a kampányban csak azt, hogy fizessenek a gazdagok. Nem. A szavazók a hülyék, a tudatlanok. Bezzeg a pestiek. A szent grált ők szarták. Ők nagy liberók, a nagy demokraták, a titkok tudói. Aztán ha a demokrácia nem a kedvük szerint alakul, akkor jön, hogy a választó az ostoba. Eszetek ágában nem lenne magatokban keresni a hibát. B+, az Orbán fóbiátoktól nem láttok tovább, mint 1 méter. Én úgy vettem észre, hogy ez a Földes jobban szeret egy random arab országban, mint itthon. A saját hazájának polgárait a legalpáribb módon gyalázza, de a feketék meg az arabok...na ők aztán! Áhhh....befejezem, mert az agyam eldurran.
Még valamit. Gy-M-S megye, győri választókerületek. Szerintem az országban az 1 nm-re eső mérnökök és technikusok száma itt a legmagasabb az országban. Ennek ellenére a Fidesz és az egyéni jelöltjei utcahosszal, valahol több mint 65 %-al nyerték a körzetüket. De erről is biztosan a sok tudatlan tehet. Szálljatok magatokba és a hibát magatokba keressétek, ne a szavazókat hibáztassátok a kudarcotok miatt.
Kösz, hogy elmondhattam.

teéjesenmindegy 2018.04.09. 17:58:10

@CoolKoon: :D::DD: Jajj, te hülye. És még mindig mondod. Nem látod, hogy a valóság beleszart a szátokba?

2018.04.09. 17:59:11

@aleksz róz: Hát ez az, hogy én nem tudom. És pont azt próbáltam kideríteni az észosztóktól, hogy ők mitől olyan biztosak benne, hogy tudják.

teéjesenmindegy 2018.04.09. 18:01:23

@hordalek: Ne foglalkozz a kopasszal, buzzancs szegény, és imádja az egzotikus farkakat.

2018.04.09. 18:04:09

@Sally and Billy: és azt írták, hogy nincs konkrét, több helyen körbe kell nézni ("itt-ott")

2018.04.09. 18:05:01

@midnightcoder2: de azok elég kevesen vannak :D

2018.04.09. 18:11:36

@Sally and Billy: azt hittem, egyértelmű, hogy én költöttem, ilyennel a világon senki nem kampányol... :-)

nagyon kevés konkrétum hangzott el. és nem véletlenül...
de a korábbi tapasztalatok ill. költségvetés korlátainak tudomásul vétele elég sok ember számára jelentette a keresetcsökkenés valós lehetőségét

2018.04.09. 18:59:25

@Sally and Billy: Súgták ... a hangok? Az jó..

"És sajnos nekem nem olyan munkám van, ami lehetővé tenné azt a nagy olvasó és kommentgyártó kapacitást, ami neked van, úgyhogy be kell érnem ennyivel. Viszont nem is oktatok ki mindig mindenkit mindenben."
Az jó! Azért azt nem mulasztottad el, hogy kétségbe vonjad az általam véleményalkotás alapjául szolgáló források hitelességét.. (anélkül, hogy bármelyiket is ismerted vola.. meg azután is jópofizással igykeztél felülre kerülni. Akárhogyan is legyen, a csupán az indexre alapozott véleményed nemritkán téves, hiányos , manipulált infókra épül. Ezért ugyan ne engem okolj, meg azért se, hogy én megpróbálok szélesebb körben , bár jellemzően a ballib oldalról kiindulva tájékozódni. Mert neked nincs időd, nem biztos hogy én tévedek...

@aleksz róz: Később az derült ki, hogy már a háború megindítása idején kiderült, hogy az infó nem valós..sőt, kreált. Előbb lövünk, utána kérdezünk..

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.09. 19:27:22

@BéLóg: No igen.. Egyébként a tegnapi választások a Fidesz- Kdnp közös listára 300 ezerrel többen szavaztak, mint a parlamentbe került ellenzékre összesen..

tede 2018.04.09. 19:50:37

Sőt, gyerekek, ha minden otthon maradó a baloldali összefogásra szavazott volna, akkor még simábban megverték volna a Fideszt. Tényleg ezekből a dolgokból kéne erőt merítenie az ellenzéknek 4 évre? Építsenek fel egy hiteles ellenzéket, söpörjenek ki mindenkit, aki 2010 előtt képviselő volt, kezdjenek újakkal, akik már letettek valamit a civil életben és akkor talán. Ja meg állítsanak össze egy normális programot.

2018.04.09. 19:58:37

@Womb Raider:

"Azért azt nem mulasztottad el, hogy kétségbe vonjad az általam véleményalkotás alapjául szolgáló források hitelességét.."

Ezt hol is csináltam?

"jópofizással igykeztél felülre kerülni"

És ezt hol csináltam?

"Ezért ugyan ne engem okolj"

És ezt?

Biztos nekem szántad ezt a kommentet?

A biztos utas 2018.04.09. 20:59:12

"Egyfelől az, hogy az LMP egyáltalán nem segítette a Fidesz-kétharmad megakadályozását. Tulajdonképpen aki rájuk szavazott, az Orbán korlátlan hatalmát támogatta."

Tulajdonkeppen nem szavazott volna az LMP-s 4 eve se egyaltalan senkire, ha a szavazatanak kesobb barmi koze lett volna Gyurcsanyekhoz. Ez 4 ev mulva is igy lesz szerintem.

Róbert László 2018.04.09. 21:02:27

Vidéken a nagylelkű élelmiszer csomagocskák tették meg a hatásukat amelyet a fidesz osztogatott " önzetlenül " és kitartóan. Ennyi is elég egy tartósan nyomorban tartott népcsoportnak a szimpátiához. Utána irány a szavazatok lerendezése. A migráncsoktól és az arab számoktól való félelmükben a megmentőjüknek önmagát kinevezett személyre szavaztak.

Róbert László 2018.04.09. 21:03:01

Vidéken a nagylelkű élelmiszer csomagocskák tették meg a hatásukat amelyet a fidesz osztogatott " önzetlenül " és kitartóan. Ennyi is elég egy tartósan nyomorban tartott népcsoportnak a szimpátiához. Utána irány a szavazatok lerendezése. A migráncsoktól és az arab számoktól való félelmükben a megmentőjüknek önmagát kinevezett személyre szavaztak.

CoolKoon 2018.04.09. 21:19:17

@teéjesenmindegy: Igazad van, elismerem, hogy mostantól királyunk és császárunk parancsára kétszer kettő öt.

nikkel odeon 2018.04.09. 21:22:57

@Cycmen: Na erre spec. pont rábasztál. Itthon is a gyógyszeriparban dolgoztam, kifejezetten jó (bár nem kimagasló) fizetésért, és Angliában is, hasonló munkakörben (szenior fejlesztő, de ettől nem akarom jobban beazonosítani), csak jóval több pénzért. És ugyanez igaz a feleségemre, mondjuk ő sajna relatíve jóval rosszabbul keres kint, de a mediánon talán így is túl van, és jó a munkája, és szakmailag is rengeteget fejlődtünk. Igaz, a szar font miatt a nettóm az egymillió Ft alatti (vagyis kint egyáltalán nem nagy szám), de nem a pénz miatt mentem ki, hanem elsősorban III. Viktor miatt. Amúgy egy közvetlenül Pest mellett lévő faluban van egy kifejezetten nagy házunk, és nyilván kint se nyomorgunk, bár kisebb házban lakunk. Hangulatban viszont ég és föld a különbség, Brexit ide vagy oda... Hülyék meg nyilván vannak ott is (lásd Brexit), de még a kretének is tolerálhatóbbak. Nem muszáj elhinned, tényleg hazudhatnék is, de nem hazudok. Mondjuk amúgy telibe szarom, hogy elhiszed-e vagy sem. (Konkrétan amúgy a választás miatt is jöttem haza egy hétre.) Amúgy tulajdonképp még hálás is lehetek nektek, mert tavagly december körül nagyon elgondolkoztam azon, hogy hazaköltözzünk-e, de meggyőztetek, hogy ráérünk azzal, és gyűjtsünk még néhány millát. Ha nem is Angliába, vagy Magyarországra, akkor valahova máshova. Mondjuk Hollandiába vagy Dániába...

2018.04.09. 21:23:23

@Borondot jol pakoljatok be lippsik:
"Mostantol hosszas argumentacio helyett, tenyek szazainak belinkelese helyett csak annyit kommentelek majd a ballipsiknek ervul:
1. POFAD BEFOGOD
2. KUSSOLSZ
Ideje, hogy hozzaszokjanak a demokraciahoz, demokratikus viszonyokhoz."

Igenis, értettük, kedves Urambátyám - ha nem veszed tolakodó bizalmaskodásnak, hogy így szólítalak. Bűnünket beismerjük, alázatosan könyörgünk bocsánatért és - ha lehet - kegyelemért a Főméltóságú Úrhoz. Megértettük végre, hogy Ő mostantól Magyarország teljhatalmú ura, Isten kegyelméből, Soli Deo Gloria, ahogy Ő is mondotta.
Kérlek alássan, Bátyám, ha majd színe elé járulsz, esetleg szólnál a mi, megtévesztettek érdekében pár jó szót. Hogy mi is színe elé bocsáttathassunk, és bűnbánóan mondhassuk: Nostra Culpa, Nostra Culpa, Nostra Maxima Culpa!
Mint láthatod, drága Bátyám, elmentünk már a templomba, és ott mondta nekünk a Tiszteletes Úr, hogy ezt kell majd zsolozsmáznunk Előtte, miközben térdet, fejet hajtunk.
Kérünk téged tehát alássan, hogy egy Számodra is megfelelő időpontban a mi Színe elé járulásunkat megszerveztetni szíveskedjél. Tudjuk, hogy a Főméltóságú Úr asztalánál mi nem étkezhetünk, de hát ahogy Jézusnak is mondta a kananeus asszony: "Úgy van, Uram, de hiszen az ebek is esznek az asztal alatt a gyermekek morzsalékaiból" (ezt is a Tiszteletes Úrtól tanultuk, Márk 7.28.). Igyekszünk, kedves Urambátyám! Mert nekünk is csak egy életünk van, és hát ugye valamibe bele kell lépni, a NER-be, vagy a szarba. Ez most már olyan világos számunkra is, mint a Főméltóságú Úr fényes csillaga, ami messze világít hazánk és majd Európa egén is.

Rekspa 2018.04.09. 21:26:42

Fordítsuk meg. Ha annyira Orbán leváltása volt a cél, miért nem léptek vissza a szocik az LMP-sek javára??? Ja, hogy az már nem pálya.
LMP-s szavazóként a kezem száradna le, ha valamelyik szoci brigádra kellene szavaznom. Ha vissza is léptek volna, inkább húztam volna be az MKKP-t vagy akár a Jobbikot, mint az elkúrtakat.

Lévai András 2018.04.09. 22:10:57

Valójában Budapesten nagyjából ugyanolyan arányban szavaztak a fideszre mint 2014-ben. A blogíró valamiért elfelejtette összehasonlítani az akkori és a mostani szavazatszámokat. Tehát a Fidesznek Budapesten nem volt tartaléka, vidéken igen.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.09. 22:36:50

Akkor a pestieket megbosszuljuk. A kurva anyátokat.

Kiásatjuk velük a metrót azt vihetik le vidékre, meg a múzeumnegyedet. A pestieket el kell számoltatni.

Tisztességes Természettudomány 2018.04.09. 23:27:32

Ha egy csepp humorotok lenne, akkor az Orbán-urbán konfliktusról beszélnétek. De mit is várok? Hócipő színvonaltól Bödőcsöt? Nem fog menni.

Csiszok Pirkefogó 2018.04.10. 00:50:01

Csak jelezném, hogy még véltlenül sem szavaztam volna a DK-sra, ha az LMP-s visszalép.

Ehelyett elkezdtem volna vizualizálni, hogy jönnek a szerecsenek és megcsinálják a feleségemet és a lányomat a hátamon. Mert megérdemlem!

2018.04.10. 01:37:12

@Csiszok Pirkefogó: te az lmp-sre se szavaztál volna még véletlenül se, mert fideszes vagy, úgyhogy tökmindegy :D

ételizésítő 2018.04.10. 02:16:10

@Rekspa:
Nos, a hozzád hasonló seggfejek miatt nyert a Fidesz 2/3-dal.
De biztos ezt akarták hazaáruló Bernikéék.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.10. 06:36:58

Segítek, ostoba libsik. Budapest mindig is komcsi meg koncsita féle libsi volt. Ez nem újdonság, szégyenlem is hogy ott dolgozom

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.10. 06:38:15

@Róbert László: a cigányokat tartósan nyomorban tartják? Ez új.

2018.04.10. 06:54:34

@Sally and Billy: "Ezt hol is csináltam?"

A gunyoros hozzászólásaid sorában. Implicite.

2018.04.10. 07:01:40

@ételizésítő: Persze, mindenki hülye a 'túloldalon'.. csak tudod, nagyon nagy gáz, hogy ezt a sok-sok alulképzett, buta, manipulálható, aljadék magyart a magasan kvalifikált, kifinomult , európai értékeken szocializált magasabbrendű politikus nem , hogy maga mögé felsorakoztatni nem volt képes, de megszólítani sem.
Kéne keresni valami igazi komenikácciós szakembert, aki az egyszerű emberek számára lefordítani a belterjes susmust. Amíg Werber a fidesznek dolgozott, maga volt a sátán... mikor lesezerződött az LMP csapatába, mindjárt elcsendesültek a hangok..
Ahogyan ez a kétkulacsosság a Jobbik kapcsán is felszínre tört. Nem baj, ha fél évvel ezelőtt még antiszemita nácikok voltak, akik legárdázzák a cigányokat, de ha csak velük kézenfogva... vagyis inkább a hátukon csimpaszkodva juthatunk a parlamentbe, hát egye fene. A mi nácink jó náci, a ti nácitok rossz. Hellertől elhányom magam..

midnightcoder2 2018.04.10. 07:36:58

@nikkel odeon: Ha egy kis eszetek van, akkor inkább Kanadába vagy Ausztráliába mentek. Nyugat-Európa elég ronda hely lesz nem túl soká.

Én is szépen megélek idehaza mint szoftverfejlesztő egy multinál, de ha fiatalabb lennék 10-20 évvel én is kimennék pár évre melózni Angliába amíg még lehet, és pont leszarnám hogy ki van kormányon.

John Szigethy 2018.04.10. 07:45:49

Történelmi fasszopáson esett át a magyargyűlölő gennybaloldal. Ugye faáj? Annak örülök fasszopók! GET OVER IT, LOSERS!

2018.04.10. 08:03:07

@John Szigethy: A baloldal is jóllakott, a geci is megmaradt.. win-win.

Merlot 2018.04.10. 08:34:59

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: "A pestieket el kell számoltatni."

Meg a kurva mucsai anyádat.

simonpali 2018.04.10. 08:44:14

Akkor most ti is kezdjetek el rettegni Orbán bácsi büntijétől, jó? Akár már most vasárnap is tüntikézhettek ellene.

arckönyv 2018.04.10. 08:48:37

a pénz meg a tudás eddig sem vidéken összpontosult, én elégedett vagyok, a csóró parasztok örüljenek a fidesznek, másnak úgyse nagyon fognak...

simonpali 2018.04.10. 08:50:19

Egyébként büdös bunkó hazugság, amit terjesztetek.Egy lmps szavazó soha nem szavazott volna Bauerre,Niedermullerre!!Gy Német Erzsébetnél is erosen necces lett volna.Nagyon esetleg Vajdánál jött volna össze. Talán.De az lmp úgy volt vele, nem kockáztathatja több visszalépéssel a bejutást, és teljesen igazuk is volt.A kis pártoknál rendkivül nehéz belőni, hol vannak épp a küszöbhöz képest.

2018.04.10. 08:53:43

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Ezt vegyük olybá, kedves Bátyám, hogy visszajelzett a Főméltóságú Úr Titkársága? És ez az üzenet? No de a keresztényi könyörület és a megbocsájtás, kérlek szépen..? Vagy nekünk már az sem jár? Most, hogy a Főméltóságú Úr immár örök időkre Magyarország Istentől rendelt főkormányzója, mi már semmilyen formában nem kellünk? Még közmunkásként sem, havi bruttó 47 ezerért? Illetve legfeljebb annak, köszönet elvárva..
Ha így van, hát így kell lennie, nyomorult fejünknek grácia nem jár, várjuk hát a TEK-et.
Ha nem túl nagy kérés, drága Bátya, esetleg ha közbenjárnál a Belügyminiszter Úrnál, hogy részemre a jobbik cellát utalja ki valamelyik jobbik intézményben, akkor takarodó előtt a Te áldott Nevedet is imámba foglalnám.

gigabursch 2018.04.10. 09:11:55

Örülök, hogy kezd végre egyre erősebben elválni a szar a májtól, és remélem, hogy az LMP végre véglegesen elszakad ezektől a léhűtő "demokratikus" istenbarmaitól.

2018.04.10. 09:14:36

@Womb Raider: Micsoda válasz...már megint.

Szóval annyira nem érdekel, hogy visszaolvasd, de azért arra kényszeresen ügyelsz, hogy tiéd legyen az utolsó szó.

Akkor emlékeztetnélek, hogy pont te hiteltelenítetted az indexet meg a hvg-t, erre én megkérdeztem, hogy akkor szerinted honnan lehet hiteles infókhoz jutni. Válasz helyett elkezdtél hárítani, ferdíteni, kivetíteni... Ez amúgy nem is lenne baj (a nem válasz is válasz), csak hát pont a te vesszőparipád, hogy mindenki hárít, ferdít, csak te nem. Kis önkritika nem ártana.

gigabursch 2018.04.10. 09:15:02

Mindazonáltal szívesen megnéznék egy olyan infógrafikát, amelyen a korábbi választási rendszer szerinti (vagy épp más országban lévő választási elvek szerint) szavazóköri (és nem körzeti - félanalfabéták figyelem! - a körök gyakorlatilag nem változtak) eredmények alapján mi jött volna ki.
Esetleg megfűszerezve a külföldi szavazatok, meg a külhoni szavazatok kérdésével.

Mondjuk pl USA, ahol elektori rendszer analógiájára a megyéket vennénk figyelembe, a német vagy épp a brit, francia, görög, bolgár, stb. választási rendszer mit hozna ki eredményül.

Ez nyilván időigényes, tehát én szívesen megvárom.

Gyanítom a korábbi választási rendszer szerint is bőven 2/3-ad lenne a fidesznek, de kíváncsi lennék a Jobbik vagy az LMP eredményére is.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.04.10. 09:22:17

@simonpali: Magam-fideszesként- dobtam egy taktikai szavazatot listán az Lmp-nek, mert belefért. Ha tömegesen visszaléptek volna a körzetekben az LMP-sek, akkor mindkét x-et a Fideszre húztam volna be..

John Szigethy 2018.04.10. 09:22:52

A liberálbolsevik tetűhorda ilyen blogokon keresztúl próbálta megnyerni a választásokat. A barmok nem tudták, hogy nem mindenkit érdekel a szar blogjuk és nem mindenki netezik Budapesten kivül. Nem elég elfogult gennyblogokat írni, faszopók, tetűforradalmárok!

2018.04.10. 09:31:55

@Sally and Billy: Mit bohóckodsz? Egyet állítottam: Nincs kizárólagosan hiteles hírforrás, mivelhogy nincsenek független hírforrások. Te meg azon lovagolsz, de, az index akkor is.. mert te csak azt olvasod.
Mutattam, mire gondolok, ha az index fenntartásokkal való olvasását ajánlom. Téged láthatóan nem zavart..
Viszont semmi használható alternatív javaslattal nem álltál elő, de azt pontosan megállapítottad, hogy én élek tévedésben, félrevezetetten.("Honnan tudom, hogy a több forrás nem ugyanannyira hiteltelen, fake news?" ) Kezdesz ismerős lenni, nagyon hasonlít a stílusod valakire, akivel egy másik fórumon nem sikerült szót értenem. :)
Azt meg hagyd meg nekem, hogy mikor gondolom úgy, hogy már nem szükséges válaszolnom..

2018.04.10. 09:33:32

@gigabursch: Hogyan implementálnád a jelenlegi választást egy kétfordulás rendszerre?

Európai téridő 2018.04.10. 09:36:37

A helyi politikában fog eldőlni jövőre, az önkormányzati választásokon, hogy igaza van e nickgrabowszkinak. A budapesti ogy-képviselet csak pántlika.

2018.04.10. 09:50:10

@Womb Raider: "Egyet állítottam: Nincs kizárólagosan hiteles hírforrás, mivelhogy nincsenek független hírforrások."

Nem, ezt eddig nem állítottad. De pont ezt próbáltam belőled kihúzni. És ha már állandóan a kettős mércét emlegeted, akkor miért is csak a balos médiát fikáztad eddig?

"nincsenek független hírforrások. Te meg azon lovagolsz, de, az index akkor is."

Ugyan keresd már vissza, hogy ilyet hol állítottam.

"Viszont semmi használható alternatív javaslattal nem álltál elő, de azt pontosan megállapítottad, hogy én élek tévedésben, félrevezetetten."

Ez meg aztán tényleg a röhejesség netovábbja. Kb szó szerint visszaírod nekem azt, amit én írtam neked.

2018.04.10. 09:53:33

@Womb Raider: "Persze, mindenki hülye a 'túloldalon'.. csak tudod, nagyon nagy gáz, hogy ezt a sok-sok alulképzett, buta, manipulálható, aljadék magyart a magasan kvalifikált, kifinomult , európai értékeken szocializált magasabbrendű politikus nem , hogy maga mögé felsorakoztatni nem volt képes, de megszólítani sem.
Kéne keresni valami igazi komenikácciós szakembert, aki az egyszerű emberek számára lefordítani a belterjes susmust."

Ja, hülye ellenzék nem volt hajlandó leereszkedni a fidesz agymosodájának szintjére. És szerinted ez is azt mutatja, mennyire alkalmatlanok...

teéjesenmindegy 2018.04.10. 10:52:38

@Sally and Billy: igen, az ellenzék annyira emelkedett, és akkora színvonal...
mi is volt ezeknek a géniuszoknak a programja? orbán takaroggy, aztán majd lesz valami

teéjesenmindegy 2018.04.10. 10:54:15

Ja, Simicska abbahagyja, kiszáll.
Gondolom a b1 blognak is vannak hetei hátra. Szevasztok! A kutyának nem fogtok hiányozni, remélem éhenhaltok

2018.04.10. 11:37:32

@teéjesenmindegy: Robot vagy-e? Hányszor kell még leírnia vkinek, hogy a fidesznek még annyi programja sem volt?

2018.04.10. 11:40:12

@teéjesenmindegy: Fentebb még azon vihorásztatok, hogy az ellenzéki média ezentúl is majd nyomhatja, hogy nem nyomhat semmit.

De nehogy ebből is levonjatok bármiféle következtetést. Véletlenül se.

2018.04.10. 12:03:40

@Sally and Billy: "Ja, hülye ellenzék nem volt hajlandó leereszkedni a fidesz agymosodájának szintjére. És szerinted ez is azt mutatja, mennyire alkalmatlanok..."

Nem, messze nem erről van szó, hanem arról, hogy ostobaság annak a szavazatára számítani, akit amúgy konstans debilnek igyekszik beállítani a baloldal. (A ballib blogok fele másról sem szól, csak arról, hogy mekkora büdös bunk a vidék, mert nem rájuk szavaztak... nos ezek után ne legyen meglepetés, ha 4 év múlva újfent ilyen eredmény születik.. A legbutáb embernek is van büszkesége, sőt, mása sincs és ebbe ordas módon belegázolni pesti taknyos huszon-harminc semmihez nem értő politológus köldökszösz bizergálóknak sincs joga. Megtehetik, de aztán magukat okolják. Nem tanultam kommunikációt, de ösztönösem tudom, kit hogyan tudok úgy megszólítani, hogy együttműködésre ösztönözzem.

gigabursch 2018.04.10. 12:31:22

@Womb Raider:
Némi képzelőerővel azért az is megoldható.
Mondjuk a legjobb 2-3-at venném még egyszer, ahol nincs eleve 50%

2018.04.10. 12:40:10

@Womb Raider: De abban azért egyetértesz, hogy a fidesz már régóta agymosást hajt végre? Ha nem, akkor mindegy, de ha esetleg mégis: Szerinted agymosott embereket milyen kommunikációval lehetne kijózanítani? (Hogy mondjak egy példát is: ugye végig azt szajkózták, hogy ha nem ők nyernek, le lesz bontva a kerítés, és jönnek a migránsok. Pedig az ellenzék többször is nyomatékosan kifejezte, hogy nem fogják lebontatni a kerítést. A fidesz=magyar nemzet szajkózásáról meg már ne is beszéljünk.)

Amit amúgy a kommentedben állítasz, látom, hogy a jövőre írod, de mégis az az érzésem, hogy próbálod összemosni a választások előttel. Mindegy.

Én egyébként úgy emlékszem, hogy pont a fidesz kezdte a zemberek hülyének nézését: "lassan mondom, hogy mindenki megértse", "akinek nincs semmije, az annyit is ér", stb.

2018.04.10. 12:51:32

@Sally and Billy: "Nem, ezt eddig nem állítottad. "

Ja.. ha neked csak szájbarágós módon lehet elmondani, az más. ...és a többi kínlódásod, hogy kiforrgass és átértelmezz általam leírtakat, nos meg ne sértselek, de nem érdekel.

"Ez meg aztán tényleg a röhejesség netovábbja. Kb szó szerint visszaírod nekem azt, amit én írtam neked."

Ja..persze... de attól még továbbra sem látom, hogy a te tévedhetetlenséged, a véleményed megkérdőjelezhetetlenségen min is alapul.

2018.04.10. 13:01:41

@Sally and Billy: " De abban azért egyetértesz, hogy a fidesz már régóta agymosást hajt végre? "

Ohhogyne...

"Amit amúgy a kommentedben állítasz, látom, hogy a jövőre írod, de mégis az az érzésem, hogy próbálod összemosni a választások előttel. Mindegy."
Igen, ez pontosan így zajlik minden választás előtt. Az ellenzék tisztában volt azzal, hogy nem sok esély (0) a kormányváltásra és a saját inkompetenciájukat, kooperációra se szándékot, se alkalmasságot nem mutató , így eleve kudarcra ítélt kampányukat , az ebből (is) fakadó kudarcot előre elkezdték magyarázni, elkezdtek egymásra, meg a suttyó gyökér 'agymosott' vidéki 'parasztokra' mutogatni... :) Nevetséges.. és a jóslat meg is valósította önmagát.Kb ez volt az egyetlen, amit jól láttak előre...

"Én egyébként úgy emlékszem, hogy pont a fidesz kezdte a zemberek hülyének nézését: "lassan mondom, hogy mindenki megértse", "
Nos, ezt Sipánka kezdte, a gázáremelés cáfolatánál..:)

"Hogy mondjak egy példát is: ugye végig azt szajkózták, hogy ha nem ők nyernek, le lesz bontva a kerítés, és jönnek a migránsok. "

A szegény együgyű ember még ott volt elakadva, hogy az ellenzék a migráns válsággal kapcsolatban folyamtos fáziskésében volt (hazudott..) így eccerűen kikristályosodott a meglátás: Ezek akkor is hazudnak, ha kérdeznek és miért is tennék azt, amit ígérnek... miközben ugye a biztonság kedvéért időről időra a kommunikáció részévé tették a migránsok sanyarú körülményeirő és hányattatásaikról szóló híradásokat >>> ezeket jobban érdekli egy homoki néger, mint Varga Jóska rezsiszámlája...

2018.04.10. 13:33:53

@Womb Raider: Baszki, te is robotüzemmódban vagy? Hányszor kell még leírnom, hogy én soha nem állítottam azt, hogy az én véleményem, ismereteim megkérdőjelezhetetlenek? És hogy pont azt próbáltam kideríteni, hogy te miért gondolod azt, hogy a tiéid azok?

2018.04.10. 13:36:34

@Womb Raider: Ennek a kommentednek már megint semmi köze sincs a kérdéseimhez. Látszik, hogy meg sem próbálod értelmezni amit írok, csak csípőből rávágod ami hirtelen eszedbejut.

És a lassan mondomot orbán csinálta először.

2018.04.10. 14:00:01

@Sally and Billy: Nem állítottam.. te állítod, hogy én azt gondolom/állítom. Nyilván nem azok, de ugyan, mutass bárkit, aki errefelé nem ragaszkodik a saját álláspontjához!

"És a lassan mondomot orbán csinálta először."
Nem. :) De ezt nem azért állítom, mert én robot üzemmódban kötöm az ebet a karóhoz, hanem a kálenygyáréom szerint is Lendvai Ildikó mondotta volt.

"Biztosan sokan emlékeznek a szocialista Lendvai Ildikó 2002-es mondataira. "Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés." Lendvai (és az MSZP) akkor csak ezzel a kontrademagógiával tudott kikecmeregni a csapdából, amit a Fidesz ásott neki. "

Sehol nem említik, hogy a szállóige Orbántól eredne..Persze cseppet sem lep meg, hogy ez, ahogyan a "Köteles Laca" történetet is sokan rosszul ismerik..meg Gyurcsány "El lehet menni " útmutatását is.

2018.04.10. 14:37:30

@Womb Raider: Utánanéztem, a szállóigével kapcsolatban neked van igazad.

Az eredeti témánkban még mindig nincs, de most már nem fogom még húszszor leírni ugyanazt. Úgyhogy gyorsan írj még vmit, hogy tiéd legyen itt az utolsó szó, és akkor ezen a blogon be is fejezhetjük ;)

2018.04.11. 07:30:10

@Sally and Billy: "Utánanéztem, a szállóigével kapcsolatban neked van igazad. "
Köszönöm. Ritka holló, aki így tesz. ;)

bajai 2018.04.15. 22:39:08

A büntetés nyilvánvalóan nem fog elmaradni?
Ideje lenne már Budapestet visszafogni. Egy vízfej.
Sajnos nem valószínű.
süti beállítások módosítása