B1 blogcsalád



Ausztria helye az EU, és nem a visegrádiak oldalán van

Szelestey Lajos összefoglalója

2017. november 19. - Szelestey
  • A külföldi befektetőket egyelőre nem zavarja, hogy mind hangosabb a követelés a Magyarország elleni szankciók elrendelésére.
  • A lengyel jobboldal egyfolytában feszegeti a tisztesség és a szóbeli erőszak határait.
  • A szélsőségesekkel kokettál a kijelölt cseh miniszterelnök, hogy kormányképes koalíciót tudjon összehozni.

Wiener Zeitung

wiener_zeitung.png

Az elemzés nehéz szomszédnak nevezi Magyarországot, és azt írja, hogy a történelmi tapasztalatok alapján tárgyalni kell vele, ám osztrák szemszögből nincs értelme, hogy Ausztria csatlakozzon a Visegrádi Csoporthoz. Mert futballhasonlattal élve, Bécs inkább az unió oldalán lép pályára a magyarokkal, illetve a V4-ekkel szemben, annyira nem esnek egybe a két fél Európa-politikai érdekei. Viszont az FPÖ-nél a jobboldali-populista politikusokat továbbra is lenyűgözi a gondolat, hogy Ausztria közeledjen a négy volt szocialista államhoz, mert úgy vélik, hogy ily módon ellensúlyozni lehetne a központosító Brüsszelt. De Kurz már külügyminiszterként jelezte, hogy ebből nem lesz semmi. Hiszen ha odaállna a magyarok, csehek, lengyelek és szlovákok mellé, azt kockáztatná, hogy az ország külső pályára kerül az EU-ban. Arról nem beszélve, hogy a négyes összefogás végső soron az unióval való szembenállást szolgálja.

Boerse-online-de

datauri-file.png

Az unió élesen bírálja a magyar kormányt, különösen annak kemény migránsellenes politikáját, valamint a médiatörvényt. A viszony feszült, ám a támogatások továbbra is érkeznek, ami az utóbbi 7 évben 30 milliárd eurót jelentett, a provokációk ellenére is. Azon kívül Magyarország betartja a deficitcélt, és ezt a kettőt a külföldi befektetők jól fogadják. Viszont egyre hangosabbak a követelések, hogy Brüsszel rendeljen el szankciókat, legutóbb a francia elnök állt ki a megtorló intézkedések mellett. Közben jól áll a gazdaság, az idei és a következő évre 3,5 %-os növekedést jósolnak. Gyenge pontot jelent ugyanakkor, hogy a jó 70 %-os államadósságot jelentős részben kölcsönökből finanszírozzák A magánembereknek és a cégeknek is vannak devizaadósságaik. Ha meggyengül a forint, az megnehezíti a tartozások törlesztését, illetve megszenvedi azt a fogyasztás és a beruházás. Erős fizetőeszközt ellenben az ország nem engedhet meg magának, mert az meg a kivitelnek okozna károkat. Szóval, nincs könnyű helyzetben az MNB.

FAZ

fraknfurter.jpg

A lengyel politikában a jobboldal részéről teljesen megszokottá vált a durva hangnem, az ellenfelek gyalázása, amióta két éve a Jog és Igazságosság került hatalomra. Olyannyira, hogy most már az a meglepő, ha a konzervatív politikusok netán mérsékelt hangot ütnek meg – mutat rá a konzervatív német lap kommentárja. Az elemzés szerint lehet, hogy a szélsőségesek csupán marginális kisebbségek alkotnak a társadalomban, ám egy héttel ezelőtti felvonulásuk mégis jelzésértékű volt. A demokratikus ellenfelekkel szembeni támadások és a szélsőséges jelszavak védelmezése azt tükrözi, hogy mára alaposan megváltozott a lengyel belpolitikai légkör. A mostani varsói vezetés azon van, hogy maga mögött hagyja a demokratikus értékeket, retorikájában folyamatosan túllép a tisztesség és a szóbeli erőszak határain. Ily módon azonban jóformán lehetetlenné teszi a tárgyszerű vitát, illetve a kompromisszumot. Márpedig ez öngyilkos dolog egy olyan szervezetben, mint az EU, amely a közmegegyezésen alapszik. Lengyelországban pedig pontosan azt a konszenzust rombolja szét, ami még megvan az alapkérdésekben.

Spiegel

der_spiegel_1.jpg

Prágai tavasz helyett Prágai télről ír a lap, miután úgy látja, hogy napjainkban a politika a szélsőjobbnak udvarol, miután az képezi a mérleg nyelvét. Pedig a 90-es években az ország a Tisztességesek felkelésével válaszolt a rasszizmusra és az uszításra. Ma viszont ha támadás ér egy külföldit, a politikusok vagy hallgatnak, vagy bagatellizálják az idegengyűlöletet, mondván, az ilyesmi előfordul. Mint pl. Zeman elnök. Majd ugyanő nem sokkal később rasszista megjegyzést tett a romákra. Az októberi választásokon előretörtek a szélsőségesek, illetve a fennálló renddel szembenálló erők. Ebben egy cseh szakértő szerint közrejátszott a menekültválság, illetve a nyugati terrorhullám. Közben a kijelölt kormányfő, Babis hetek óta eredménytelenül próbálkozik a koalícióval, mivel a demokratikus pártok nem hajlandók szövetségre lépni vele. Így most a politikus a szélsőjobbnál, illetve a kommunistáknál puhatolózik. Idáig kizárta, hogy bevonja őket a kabinetbe, de kívülről támogathatnák azt. Ehhez a radikálisok esetében pl. jó alapot kínál, hogy mindkét fél szigorú bezárkózást, illetve bevándorlás ellenes irányvonalat tart szükségesnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8913310173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hansoloo 2017.11.20. 14:33:06

Ezek a német lapok voltak azok, melyek egyetlen egy mondat erejéig nem tartották fontosnak megemlíteni a kölni, migránsok által elkövetett erőszakhullámot? Persze csak a kiegyensúlyozottság jegyében tették mindezt... meg amúgy is elszigetelt jelenség volt. Mint az köztudott.

Killary Fucking Clingon 2017.11.20. 15:07:00

Magyarország meg nem akar nigger lerakat lenni. Ennyi. Ki kell lépni a picsába az EU-ból. Eleve a belépés hiba volt. Liberális tetveknek meg üzenem hogy lehet gyülekezni, aztán majd eldöntjük hogy melyik oldalon vannak többen.

exterminator 2017.11.20. 15:09:38

Iszonyatosan gáz a lengyel ünneplőket lenácizni. Azért ,mert lengyel zászlókkal vonulnak és fehérek kurvára nem lesznek nácik. A lengyel polgárság vonult elsősorban. Nagyon marja valakiknek a szemét ,hogy van pár nemzet Európában akiknek van identitásuk.

telkoe 2017.11.20. 15:11:26

@hansoloo: Nem kell ezt komolyan venni. Szelestyei elvtárs már Göncz apó kislányánál megmutatta, hogy pont befér az egyik legtehetségtelenebb külügyminiszter hivatalába (ha apu nála is ennyire bedörgölődzött volna Kádár elvtárs komcsi csőcselékéhez mint Gönz elvtárs akkor akár Szelestyei elvtársból is lehetett volna miniszter). A jóelvtársnak csak annyi a dolga hogy kiszedje ha valami rosszat mondtak és kitegye a vörös sarokba a faliújságra, a komcsi proli csőcselék, pontosabban a haladó baloldali indexértelmiség meg örül mint majom a farkának.

Ha balértelmiségecskék tudnánank külföldiül olvasni, kiderülne hogy pl Boerse Online cikke több pozitivumot sorol fel a magyar gazdaságról és vételre ajánlj az államkötvényeket. Mikor is volt volt ilyen a kádár komcsi csőcselékéből kivakarózott haladó baloldal kormányzása idején?

apro_marosan_petergabor 2017.11.20. 15:16:36

Szokásos ballib böffentéseket hallhattunk - kevesen vannak, de a médiumokban még mindig túl sokan. Igyekszenek ezt a tényektől lazán elszakadva közvélemény befolyásolásra használni, a korrekt tájékoztatás helyett.
Reméljük Ausztria rövidesen menetirány korrekciót hajt végre...

morpho 2017.11.20. 15:31:51

@hansoloo: "a német lapok voltak azok, melyek egyetlen egy mondat erejéig nem tartották fontosnak megemlíteni a kölni, migránsok által elkövetett erőszakhullámot"

Majdnem így volt. Annyi pici korrekciót tennék , hogy megemlítették, és nem volt erőszakhullám. A többi stimmel.

@telkoe: Ezeket nem Szelestey írja. Ő csak szemlézi. Innentől kezdve pont lényegtelen, hogy hol dolgozott korábban. Tanulj nyelveket és szemlézz lapokat te is!

telkoe 2017.11.20. 15:48:10

@morpho: Szelestyey elvtárs szakmai szinvonalát tökéletesen leírja hogy kócoska Kingácskánál fért csak bele a stábba. Persze azt szivesen elhiszem, hogy egy ilyen figura még bamba balos farkcsóváló körökben is kissé kínos, ezért megpróbálod jóindulatúan lényegtelennek beállítani ezt a szédítő karriert.

Azért tudok olyan jól szórakozni azon hogy milyen ostobaságokat is benyalnak a haladó baloldal külföldiül nem beszélő értelmiségicskéi mert én eredetiben is olvasom ezeket. Próbáld meg te is, egy egész érdekes új világ lesz ha nem csak jóelvtárs vörös sarokban kitálalt ostobaságaiból látod a világot.

VaradiJanos 2017.11.20. 16:16:51

@hansoloo: magukknak keresték a bajt a náci luvnyák, minnek menek idegesiteni a menekülésben mekfáratt embereket, s különben is orr bán

VaradiJanos 2017.11.20. 16:19:48

@apro_marosan_petergabor: mi asz hogy túl sokan vagyunk a médiákban? Numerklauszolni akarsz, náci? Eggytalán nincsen tulsuj otan, a nyocvan százalék az szerzet jog

Janossz 2017.11.20. 16:23:35

"De Kurz már külügyminiszterként jelezte, hogy ebből nem lesz semmi. Hiszen ha odaállna a magyarok, csehek, lengyelek és szlovákok mellé, azt kockáztatná, hogy az ország külső pályára kerül az EU-ban. Arról nem beszélve, hogy a négyes összefogás végső soron az unióval való szembenállást szolgálja."
A csehek, meg a szlovákok se követik messzire a lángot....
Marad a dva bratanki, amíg a lengyel népnek elege nem lesz ezekből. Aztán csak egy maradhat...

Brix 2017.11.20. 16:34:07

Auszria vàlaszthat: a németek csicskàsa marad vagy beàll a sorba, a V4 orszàgok közzé, hogy közös erővel lépjünk fel a német imperialistákkal szemben...Ha szerencsénk lesz Merkel elbukik és felszabadulhatunk a német iga alól. Talàn megoldjuk végre a migràciós vàlsàgot is...

Alick 2017.11.20. 17:05:46

@Brix: Azért nyitott kérdés, hogy ha Merkel elbukik, ki is lenne helyette...

nemecsekerno_007 2017.11.20. 17:19:17

Szép kis elmélkedés :)

David Bowman 2017.11.20. 17:23:46

Visítanak a libsik. Valamit jól csinálunk. 70 milió ember, öt ország nem lehet a periféria.

Scott Tenorman Must Die 2017.11.20. 17:27:57

@morpho: és minő véletlen, valahogy mindig libsi lapokat "szemléz". minő véletlen..

Janossz 2017.11.20. 17:51:12

@David Bowman: Öt? Legalább a címet olvasnád el, ha már hozzászólsz!

na4 2017.11.20. 17:55:30

Megy a ballibber hörgés. Nemzeti konzervatív kormányok lesznek a nyerők, a ballibbereket pedig eltakarítják majd a migráns mocsokkal együtt, amit Európára szabadítottak.

Jazo 2017.11.20. 17:59:22

Attól tartok, hogy a határon épülő kerítés már nem azért kell a kormánynak, hogy kint tartsa a kintieket, hanem hogy bent tartson minket...mint az átkosban.

Netuddki. 2017.11.20. 18:09:35

A szokásos tolvaj narancskomcsi böffentéseket olvashattuk...

Janossz 2017.11.20. 18:26:03

@Netuddki.: Nem baj. Kezd megjönni az eszük...:
"Ki kell lépni a picsába az EU-ból. Eleve a belépés hiba volt."
Majd csak kivonulnak. Kazahsztán jó hely, állítólag.

satie · http://321.hu/sas 2017.11.20. 18:45:35

EU _vs_ Visegrád? Egy így megfogalmazódó gondolat már önmagában is szörnyű

Visceroid 2017.11.20. 18:47:41

@David Bowman: Ti fogtok visítani, amikor Orbán visszamegy nyalni az EU-ba, hogy ő nem is úgy gondolta, nektek meg a gatyátokat is lelopja!

Killary Fucking Clingon 2017.11.20. 18:56:07

Ki akar niggereket Szomáliából?
Afgánokat valaki?
Pakisztániak?

Lehet befogni a baloldali liberális bagólesőket a gecibe.

Killary Fucking Clingon 2017.11.20. 18:56:50

@Visceroid: Féreg vagy, az is maradsz. Hazátlan

illaim 2017.11.20. 19:13:44

Miután a fidess AS ellepte a fórumokat, nincs érdemi párbeszéd! Az óvoda középsős csoportjának színvonalán folytatott "megszólalások" minősítik a fidess felhozatalát! LOL

Void Bunkoid 2017.11.20. 19:13:51

@Killary Fucking Clingon: a niggereknek eszük ágában sincs idejönni. Egyrészt már nagyon is tisztában vannak, hogy itt állami szintre van emelve a xenofóbia (amivel néha egyetértek amúgy, néha nem, helyzettől függ), szal nem lenne itt jó világuk, meg különben sem vagyunk épp a prosperitás etalonja, hiába ülünk Európa kellős közepén.

@exterminator: ez így van, én nem is nácizom őket. Ám már mondtam, a nemzettudatot politikai-területi kérdésbeli tartalomként felhasználni 2017-ben bármennyire is ordasnak hangzik, egyszerűen idejétmúlt.

A mumusként emlegetett globalizáció/föderalizáció gyakorlatilag a társadalom/gazdaság/technika fejlődésének elkerülhetetlen tünete. Ellene ágálni pont ugyanaz a reakció, mint ami megfigyelhető volt a 18-19. század fordulóján, majd 19. század közepétől kezdve, a ma meglevő nemzetállamok kialakulásakor a még feudális jogaikhoz foggal-körömmel ragaszkodó földbirtokos nemességnél.

A világ egyszerűen kitágult, vasutak lettek, újságok lettek, egyre több ember tanulhatott, nemcsak írni-olvasni, de akár komolyabb tudományokat is, és ennek megfelelően a politikai vezérlés keze is jóval nagyobb távra elért, mint a már elavult középkori rendszerek idején, így kitalálták, hogy na, ahol egy nyelvet beszélnek konzisztensen, az legyen az ország, és arra egy törvény, egy adózás, egy vezetés érvényes.

És PERSZE, hogy mindent beleadva tiltakoztak a földesurak ez ellen, akárcsak most a mai ellenkező nemzetfők/kormányfők az EU-s egységesítés meg globalizmus ellen. Hiszen akkor már nem ők a legnagyobb kiskakasok a kis privát szemétdombjukon, ahol élet-halál urai, hanem csak segédkakasok egy nagy szemétdombon.

Na ez a globalizmus-ellenesség fő alapoka. A kibaszott (telj)hatalom elvesztésétől való félelem.

guvat 2017.11.20. 19:22:21

Void Bunkoid
Ha nem te, akkor nagypapád dolgozta ki a proletár internacionalizmus rendkívül sikeres elméletét! Esetleg csak utánérzés?

Demokrata Hungarofil 2017.11.20. 19:24:28

Éhes disznó makkal álmodik....Nem sok sikert aratnak manapság a liberál-fasiszták Európában. Sorra buknak a kormányaik. Stasi Tehénke kormánya sem akar összeállni...Kurz meg majd pont a legelfajzottabb bécsi liberál-fasiszták kívánságlistáját szeretné kipipálni....

Singerkém 2017.11.20. 19:33:38

@morpho: "
Majdnem így volt. Annyi pici korrekciót tennék , hogy megemlítették, és nem volt erőszakhullám. A többi stimmel. "

Annyi pici korrekciót tennék, hogy megemlítették, de 6-7 nap késéssel, amikor már nem lehetett titkolni. Illetve ha több nőt megerőszakolnak, azt valóban nem erőszakhullámnak hívják, hanem tömeges erőszaknak, de az mostanában úgyis "business as usual", szóval nem számít.

morpho 2017.11.20. 19:43:24

@telkoe: Nagyon szép irreleváns sztorit írtál, amiből továbbra sem derül ki, hogy mi köze van Szelesteynek ahhoz, hogy mit írnak külföldön Magyarországról? Egyébként majd elolvasok egyszer egy külföldiül írt olyságot is. Már régóta rá akarom venni magam, de csak a 888-Magyra idők-origó arany háromszögből tájékozódom. Ezt nézd el nekem kérlek!

@Brix: "közös erővel lépjünk fel a német imperialistákkal szemben"
Kádár paródiára készülsz a nyugdíjas otthonban?

@David Bowman: 70 milió ember, öt ország 200 Soros terv, kétmillió Orbán Viktor, stb...
Elmentek otthonról pubi? :)

@Scott Tenorman Must Die: "minő véletlen, valahogy mindig libsi lapokat "szemléz"
Hát már az szörnyű, hogy írnak olyan újságot bárhol a világon, ami nem Orbán Viktor fenomenális nagyszerűségéről szól! Egyébként belépsz a blog.hu-ra, csinálsz egy saját felületet és már szemlézheted is az orbánbarát sajtót. Ez ugyanis Szelestey sajtószemléje, neked pont semmi közöd hozzá, hogy kiket szemléz!

Janossz 2017.11.20. 19:44:04

@Singerkém: "a kölni, migránsok által elkövetett erőszakhullámot?"
"ha több nőt megerőszakolnak, azt valóban nem erőszakhullámnak hívják, hanem tömeges erőszaknak"
A pontosság kedvéért: hány nőt is erőszakoltak meg Kölnben?
Tisztában vagy a szó jelentésével, vagy még innen jársz a szexuális felvilágosításon?

morpho 2017.11.20. 19:51:01

@Singerkém: Faszák ezek a városi konteók (lásd még Soros-terv), de a helyzet az, hogy a német sajtó rögtön beszámolt az esetről és nem erőszakoltak meg senkit.
(mindig azon röhögök ilyenkor, hogy van olyan hülye, aki elhiszi, hogy a FAZ a Die Zeit, a Die Welt, meg a Süddeutsche Zeitung titokban összekacsintott és mind félretájékoztatott)
A molesztálást meg a nemi erőszakot meg nem kéne összekeverni. Egyik sem jó, de azért nem ugyanaz. Igaz piciny kis singerkém?

0.5 bit 2017.11.20. 19:54:34

"Az unió élesen bírálja a magyar kormányt, különösen annak kemény migránsellenes politikáját, valamint a médiatörvényt. ... Viszont egyre hangosabbak a követelések, hogy Brüsszel rendeljen el szankciókat, legutóbb a francia elnök állt ki a megtorló intézkedések mellett."

"Ily módon azonban jóformán lehetetlenné teszi a tárgyszerű vitát, illetve a kompromisszumot. Márpedig ez öngyilkos dolog egy olyan szervezetben, mint az EU, amely a közmegegyezésen alapszik."

Némi kettős mérce sejlik fel. Egyrészről szankciók és megtorló intézkedések sürgető bal oldal, addig a jobboldalnak meg tárgyszerűen vitázva kellene kompromisszumot kötnie.

Európai téridő 2017.11.20. 19:58:33

@Brix: Vagy valami kifinomult labanc kétkulacsosság egy ide, egy oda alapon. Mert ha valami ügynek kvázi az élére állnak, abból rossz nem sülhet ki. Most is, hogy fényezik magukat, hogy az ő érdemük volt a macedóniai kerítés, amely a balkáni migrációs útvonal forgalmát azért kezelhető szintre redukálta - szerintük.

felső határ nincs 2017.11.20. 20:23:34

egy percig sem akarták felvenni a V4be az osztrákokat

és nem is kell elég hogy utálják velünk az illegális migriket

Brix 2017.11.20. 20:47:44

@Void Bunkoid: Sajnos , a globalizmus a legnagyobb ellensége a kisembernek. Az elitnek mindegy. Jól él az autarkiàban és jól él a nyitott gazdasàgban is. Egyelőre,nincs jobb mint Orbàn, mert ő legalàbb egyes frontokon - ha nem is az egészen, mert ő is kiszolgàltatott- megvívja a harcàt...A német nagytőke kizsàkmànyolja az orszàgot, mert felvàsàroltàk a piacainkat és a termelő kapacitàsainkat, így teljes mértékben tőlük függünk....Most az elhibàzott politikàjuk következményeit is nekünk kell(ene) viselni. De, olyan hülyék nem leszünk!

felső határ nincs 2017.11.20. 20:52:04

@Brix: Hát így is lehet nézni, csakhogy Magyarországgal az a legjobb, ami történhet, hogy a német tőke zsákmányolja ki

legalábbis a történeti tapasztalatok tükrében...okosan kell a tőkét kezelni, visszaforgatni, s a haza fényre derül. Előbb-utóbb. Az Orbáni gerinces hozzáállással, szerintem előbb.

Void Bunkoid 2017.11.20. 20:54:37

@guvat: a nemzetállamok kialakulása idején sehol nem volt még proletariátus. A jól bevált feudális-úriszékes saját kis birodalmukhoz és adómentességükhöz foggal-körömmel ragaszkodó földbirtokosok mégis ellenezték a dolgot. Az, hogy ma már valóban "internacionalizmus" van, arról nem én tehetek, nem én találtam fel a repülőgépet meg az internetet, de még a nagyapám sem, ja és annak ellenére, hogy én nem ellenzem a globalizmust, én ITTHONRÓL írok, és nem Guildford-alsóról meg Heiligenpferd-felsőről a takarítói szolgálati lakásból.

@Brix: a kisembernek gyakorlatilag minden az "ellensége", pont attól kisember. Attól, hogy Viktor harcol, jobb lett a kisembernek? Nem a kisember gyarapszik itten, csak a nemzet gázszerelője kb óránként vagy tízmillió forinttal.

felső határ nincs 2017.11.20. 20:58:30

@Void Bunkoid: 'Attól, hogy Viktor harcol, jobb lett a kisembernek?'

Persze. 2006ban 52ezer ft volt a nettó minimálbér, és 110ezer a nettó átlagbér. 42% infláció volt azóta.

Nyilván a környező országokban ennél nagyobb reálbéremelkedések is voltak, de mindenhol kisebb államadósságot nyögnek.

A nyugati EU tagállamok felében csökkent 2006 óta a reálbér, de ahol nőtt ott meg sem közelítette a keleti mértéket.

Brix 2017.11.20. 21:17:11

@felső határ nincs: Itt egy út létezik: a gyors bérkonvergencia. Az első lépes, amit megtennék: a forint fokozatos, kb 30%- os felértékelése...Az màr a " miénk lenne"és élveznénk a növekvő vàsàrlóerőt, + hatékonysàgra ösztönözné a vàllalatokat. Eddig " ócsó " orszàg voltunk a nyugatnak, ezen vàltoztatni kell! A gyenge forint , a legnagyobb hiba, amit az elmúlt 7 évben elkövettek...

felső határ nincs 2017.11.20. 21:23:45

@Brix: Ennél gyorsabb béremelkedés, mint ami most van, nem lesz szerintem. Évi 10%, aminek a nagy része reálbér-emelkedés, nagyon gyorsnak számít egy eleve nem szegény országban.

Arra kell törekedni, hogy ez minnél tovább húzható legyen, hisz kamatos kamathatással ez mát 5 év alatt kb. plusz 60% nominál béremelkedés.

Amit te mondasz a felértékelésről, hát, nem tudom. Tény, hogy a cseh korona erős felértékelődése mellett sem omlott össze a cseh gazdaság, de nem tudom h a magyar gazdaság már elég erős-e ehhez.

felső határ nincs 2017.11.20. 21:28:52

Viszont ha egyelőre nem eurózunk, akkor nem értem miért ne lehetne a forintokból levágni egy nullát, hasonlóan mint a lengyelek meg a románok tették, csak h ne kelljen olyan nagyban számolni.

Minden 10ed annyiba kerülne, persze a fizu is 10ed annyi lenne, mint a régi szép időkben. Ez szimpla adminisztrációs kérdés.

Singerkém 2017.11.20. 22:15:30

@morpho: nem tudom van e lányod, de megnézném az arcod, ha megmolesztálná pár pakisztáni atomfizikus...

A svájci alkotmánnyal egyébként mi újság? Azóta sem reagáltál. Csúnyán beégtél akkor is a faszságoddal... Elismerni gondolom fáj, azért kussolsz.

Singerkém 2017.11.20. 22:20:01

@Janossz: a jelenkori liberalis szexuális felvilágosítás szerint ha kicsit felemelem a hangom mondjuk a feleségemmel történő interaktus közben, akkor verbális családon belüli erőszakot követek el. Ehhez kepest ha a sötétben tapizom a vadidegen nőket az utcán, akkor az siman nemi erőszak.

laci_52 2017.11.20. 22:22:50

Egy kis történelem.

Ausztria valaha a Német-Római császársághoz tartozott, az osztrákok tulajdonképpen németek, hiszen ugyanazt a nyelvet beszélik. Ehhez képest Ferenc Jóska kimaradt a Német Birodalomból, mert amúgy nem maradhatott volna császár és király. Ez volt a nagy hiba! Csatlakozhatott volna a németekhez, elengedve a cseheket, horvátokat és magyarokat. Csak hát ő nem volt egy széles látókörű, okos politikus. Így hát magával rántotta a birodalmát velünk együtt(a mi nagy hibánk a kiegyezés volt, ezt Kossuth is megmondta!) a világháborúba és az összeomlásba. Innentől Ausztria jelentéktelen kis ország lett Európa közepén.

Az igazi német egység a XIX. század helyett csak 1938-ban az Anschluss révén állhatott helyre náhány évre, de a háború után a győztesek(szűklátókörű nagyhatalmi érdekből) megakadályozták az egység fentmaradását. Innentől Ausztria egyre inkább lemarad Németország mögött és ma már csak a turizmusból és a múltjából él, ha 1955-ben nem mennek ki az oroszok, nem lenne gazdagabb ország, mint kis hazánk. Nagy szerencséjük volt akkor!

Világos, hogy Ausztriának - ha nem akar elszigetelődni - új szövetségeseket kell keresnie. Melyek ezek? Nézzünk a térképre! Természetesen a visegrádi Négyek!

felső határ nincs 2017.11.20. 22:35:02

@laci_52: 'Így hát magával rántotta a birodalmát velünk együtt(a mi nagy hibánk a kiegyezés volt, ezt Kossuth is megmondta!) a világháborúba és az összeomlásba.'

Mert ha a német birodalomban marad, akkor mi lett volna másképp?

exterminator 2017.11.20. 22:49:43

A globális folyamatok nem ellentétesek a nemzetállamokkal kulturális és identitásbeli kérdésekben. A gazdasági, katonai, geopolitika, energetikai együttműködésekhez nem szükséges intézményi forma.

A feleslegesen fenntartott (első sorban állami ) kettős kapacitások enélkül is leépíthetőek a szuverenitás feladása nélkül.

Utálom Marxot de abban igaza volt ,hogy a globális kultúra a globalizmus kartácstűze .
Azonban a világ lokális közösségekre épül, ezek nem helyettesíthetők a "globális falú"-nak nevezett förmedvénnyel. Ezer meg ezer példából láthatjuk (legalábbis én ezt szűröm le a világból), hogy az identitás és az önazonosság az az egyik olyan utolsó pont ,ami az embereke számára nem kiárusítható árucikk .

Szóval igen a globalizálódó gazdaságra és tudásra és nem a globálissá váló kulturmarxizmusra és multikulturalizmusra.

(BTW A lengyelek nácizása egyébként is hányadék hazudozás és ezt nugyaton is tudják. Netto aljasság.)

exterminator 2017.11.20. 22:56:28

A globális folyamatok nem ellentétesek a nemzetállamokkal kulturális és identitásbeli kérdésekben. A gazdasági, katonai, geopolitika, energetikai együttműködésekhez nem szükséges intézményi forma.

A feleslegesen fenntartott (első sorban állami ) kettős kapacitások enélkül is leépíthetőek a szuverenitás feladása nélkül.

Utálom Marxot de abban igaza volt ,hogy a globális kultúra a globalizmus kartácstűze .
Azonban a világ lokális közösségekre épül, ezek nem helyettesíthetők a "globális falú"-nak nevezett förmedvénnyel. Ezer meg ezer példából láthatjuk (legalábbis én ezt szűröm le a világból), hogy az identitás és az önazonosság az az egyik olyan utolsó pont ,ami az embereke számára nem kiárusítható árucikk .

Szóval igen a globalizálódó gazdaságra és tudásra és nem a globálissá váló kulturmarxizmusra és multikulturalizmusra.

(BTW A lengyelek nácizása egyébként is hányadék hazudozás és ezt nugyaton is tudják. Netto aljasság.)

morpho 2017.11.20. 23:09:51

@Singerkém: Nincs lányom, de hogy jön ez ide? Itt volt egy állítás, miszerint nemi erőszak volt Kölnben újévkor. Nem a "liberális felfogás szerint" hanem jogilag. Nem volt. Tehát az állítás hazugság. Ez itt ennyi. Tökmindegy, hogy nekem van-e lányom, meg hogy mit szólnék hozzá!?

Ami Svájcot illeti. A svájci lakosság 2009-ben népszavazáson döntött úgy, hogy további mecsetek vagy minaretek ne épülhessenek Svájcban. A népszavazás előtt megépült négy mecsetre a tilalom nem vonatkozik. Tehát egy népszavazással felülírták az alkotmányt. Ezt valahogy nem említetted, csak a törvény szövegét idézgetted. Te itt csúsztattál pubi. Nem is kicsit, hanem nagyon!

Singerkém 2017.11.21. 06:49:28

@morpho: Ezek alapján akkor az Orbán és a Mészáros meg a bandája nem lopott semmit, mert ugye jogilag nem bizonyított semmi. (Javíts ki, ha tévedek!)
Nőkkel erőszakoskodtak Kölnben. Ez tény. Hogy van -e lányod, az meg úgy jön ide, hogy akkor esetleg máshogy látnád a dolgokat.... Persze nem várom el tőled, hogy megértsd.

Svájccal kapcsolatban meg éppen arra kívántam célozni, hogy az alkotmányuk ugyanúgy vallásszabadságot garantál mint a miénk, de érdekes őket senki nem basztatta azért, mert olyan intézkedéseket hoztak, ami muszlim-vallásúaknak nem kedvez. Mondjuk a veled kapcsolatos eddigi tapasztalataim alapján már ezt sem várom el, hogy megértsd.

$pi$ 2017.11.21. 10:12:52

@Brix: "Az első lépes, amit megtennék: a forint fokozatos, kb 30%- os felértékelése..."

Az nagyon jó lenne ám! Biztos van valahol egy számítógép, abba be kell ütni, hogy 290 forint egy euró meg 220 forint egy dollár, és akkor mindenki majd annyit ad érte.

"Az màr a " miénk lenne"és élveznénk a növekvő vàsàrlóerőt, + hatékonysàgra ösztönözné a vàllalatokat."

Az, hatékonyságra ösztönözné. Gondolom akkor te az adóemelésnek is híve vagy, mert pont ugyanaz a hatása...

morpho 2017.11.21. 12:46:37

@Singerkém: Két irreleváns megjegyzésbe menekültél.
-Nem erőszakoltak meg senkit.
-Svájcban népszavazás döntött így.
Lehet közben mesélni a lányomról meg a vallásszabadságról. Nagyon érdekes téma mindkettő.

Singerkém 2017.11.21. 21:13:07

@morpho: bocs, de aki menekült az te voltál. A kussolásba.

Void Bunkoid 2017.11.22. 16:38:57

@felső határ nincs: a reálbér-emelkedések meg inflációtlanság igazából megint csak a gazdagoknak kedvez. Egy béka segge alatt kereső 42 százalékos reálbér-emelkedése kb annyira lett jó, hogy a számlák kifizetése után (már ha ki tudta a "régi fizetéséből" fizetni) már nem krumplit krumplival kell ennie egy hónapig, de - mint említettem SzuperGázszerelőt - a legdurvábban ők gyarapodnak, nagyrészt közpénzekből, szal a több fizetésből befizetett több adó megy oda. És a baj, hogy ebből a kisember baromira semmit nem kap vissza, mert ezek amint odakerülnek, elveszítik közpénz jellegüket, és mennek külföldi befeketetési alapokba saját zsebre kamatoztatva.

Az egyetlen, amiből a kisember is részesülhet, hogy most már tizenezres kisvárosokban is pöpec stadionokba mehet ki focimeccset nézni vasárnap délutánonként.

De mi van, ha Kisember nem szereti a focit? Vagy mondjuk megbetegszik? A kórház ugyanolyan lerottyant még mindig, mint a reálbér- (és adótömeg-)emelkedés előtt.

apro_marosan_petergabor 2017.11.22. 17:40:02

@VaradiJanos: Lassan megtanulhatnál magyarul, komcsi.

apro_marosan_petergabor 2017.11.22. 17:43:30

Hajrá Magyarország, Hajrá FIDESZ-KDNP, hajrá V4-ek, hajrá Ausztria, éljen a fekete-kék koalíció! Éljena V4 + Ausztria!
süti beállítások módosítása