B1 blogcsalád



Jogerős: sosem volt nokiás doboz - Nem kell börtönbe mennie Hagyónak

2017. szeptember 29. - ashwood

hagyo_miklos_mszp_2010_bukas.jpgA bíróság is kimondta: nincs nokiás doboz. Az elsőfokú döntést megváltoztatva jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta Hagyó Miklóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét a Szegedi Ítélőtábla pénteken.

A táblabíróság hivatali visszaélés és - felbujtóként elkövetett - hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek Hagyó Miklóst. Az ítélőtábla döntésével enyhítette az egykori főpolgármester-helyettesre első fokon kiszabott büntetést.

Az ítélőtábla Antal Attila harmadrendű vádlottra, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott büntetést két évre súlyosította, mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól.

A táblabíróság három évre súlyosította a nyolcadrendű vádlott, a BKV Zrt. korábbi kommunikációs igazgatójára folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt kiszabott börtönbüntetést. A férfit a végrehajtandó szabadságvesztés mellett négy évre eltiltotta a gazdálkodó szervezet vezetője foglalkozástól.

Tavaly januárban első fokon hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntette miatt négy évre felfüggesztett, két éves börtönre ítélték Hagyót. A bíróság több más vádlottat is elmarasztalt, rájuk szintén felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki vagy pénzbüntetéssel sújtotta őket, három vádlottat pedig felmentett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokon a vádlottak egy részénél a büntetések súlyosítására, másoknál az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt. Az ügyészség maga is elismerte, hogy több vádpont esetében a történtek pontos tisztázása érdekében a bizonyítási eljárás szinte teljes megismétlésére lenne szükség.

Az ügyvédek védenceik felmentését, illetve a felmentő ítéletek helybenhagyását kérték. Perbeszédében több ügyvéd hangsúlyozta, azzal, hogy az ügyben első fokon a Kecskeméti Törvényszék járt el, sérült védenceik törvényes bíróhoz való joga, emellett bírálták a nyomozást végző, valamint az elsőfokú eljárásban a vádat képviselő ügyészség tevékenységét is.

Az utolsó szó jogán Hagyó Miklós felmentését kérte, és hangsúlyozta, semmilyen bűncselekményt nem követett el, szintén ártatlanságát hangoztatta a többi jelenlévő vádlott, akik közül többen is részletesen elmondták, hogy milyen károkat okozott nekik a hét-nyolc éve tartó büntetőeljárás.

 

Könybemutató a BKV-perről, Justitia a nokiás dobozban 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8112910961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.09.29. 12:06:11

Jogerősen bűnös. Ez megfelelőbb cím lett volna, de mit is vár az ember a b1-től :)

2017.09.29. 15:41:24

"A bíróság is kimondta: nincs nokiás doboz. "

Na, szép... azt is ellopták. :(

tegnaptuska 2017.09.30. 08:53:38

@Dorottya Veres RLDD: Ja, a fidesz. Mert amikor elkezdődött az elmúlt nyolc év legnagyobb cirkusza, a Hagyó-ügy, akkor még volt. Mostanra ellopták. Ilyenek ezek, mondtam én.

morpho 2017.09.30. 12:32:45

Érdekes, hogy amikor ez az egész nokiás doboz balhé kirobbant, akkor mást se olvastam a kommentek közt, mit a nokiásdoboz és a "szocik lopnak" közti szimbolikát. Aztán erre hivatkoztak a narancskullancsok évekig. Most valahogy senki nem írta ide, hogy "bocs, tévedtem". Na jó, csak vicceltem :)

2017.09.30. 12:47:30

@morpho: Te olvastad valahol, hogy bűncselekmény hiányában felmentették? Én nem, úgyhogy kit érdekel a 'doboz' fajtája.
"Az elsőfokú döntést megváltoztatva jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta Hagyó Miklóst, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettesét a Szegedi Ítélőtábla pénteken.
A táblabíróság hivatali visszaélés és - felbujtóként elkövetett - hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek Hagyó Miklóst."

Mielőtt még szentté avatnátok.

morpho 2017.09.30. 18:17:24

@Dorottya Veres RLDD: Te olvastad valahol, hogy leírtam volna Hagyó nevét? Dögöljön meg! Én a nokiás doboz szimbolikájáról írtam, amit te is emlegettél százmilliószor különféle nickneveken az elmúlt tíz evben ócska narancskullancs!

2017.09.30. 20:21:30

"amit te is emlegettél százmilliószor különféle nickneveken az elmúlt tíz evben ócska narancskullancs!"

Le kell lohasszam lassan bimbózó erekciód, de tőlem más nicken te semmit nem olvastál még az elmútt tíz év alatt. Nem hiheted komolyan, hogy permanens nickgyártással telnekanapjaim, csak azért, hogy az amúgy elég nyilvánvaló dolgok mellé én is odategyem a saját voksomat?

morpho 2017.09.30. 20:39:32

@Dorottya Veres RLDD: A z a nagy helyzet pubi, hogy nem csak hogy ezt gondolom, de egyenesen biztos vagyok benne. Attól még persze nem volt nokiás doboz akkor sem, ha két éve brekeke néven ordibáltad, hogy volt. A többi nem fontos. Te sem.

2017.10.01. 08:03:11

@morpho: Ja... ha biztos vagy benne... az más. A hangok is ezt mondták?

SuperTölgy 2017.10.01. 14:38:42

@morpho: Elnézést uram, de a bíróság szerint nem volt nokiás doboz, nem nem volt.

morpho 2017.10.01. 17:36:06

@SuperTölgy: Ha a bíróság szerint nem volt, akkor nem volt. Ennyike.
süti beállítások módosítása