B1 blogcsalád



Gulyás nem fél Simicskától - pedig jobban tenné

2017. szeptember 16. - ashwood

6lstexic7xakkedls.jpegNem is mondhatott volna mást a Fidesz új frakcióvezetője. Hisz ha elárulná, hogy van félni valója, akkor azt is beismerné: komoly csontvázak lapulnak a narancsos szekrényekben.

Nem tartja túl sokra a magyarokat a Fidesz, ha tényleg azt hiszi, hogy egy évnyi sulykolással elfejtethet 23 évnyi gyönyörű barátságot. Azt sem gondoljuk, hogy 2 millió, Fidesz-szavazó honfitársunk részleges amnéziában szenvedne. Inkább csak a kognitív disszonancia kellemetlen jelenségét igyekszik kiküszöbölni akkor, mikor a nagyvezér egy szavára hajlandó olyan hülyét csinálni magából, mint a viccbeli férj, aki rajtakapja félrelépő feleségét, de inkább az asszonynak hisz, mint a saját szemének.

"…nem tudom elképzelni, hogy Simicska bármilyen formában befolyásolni tudná a magyar politikát, túl azon, amit már elért. Ez pedig nem kevés. A Jobbik az ő politikai bosszúhadjáratának eszközévé vált, ami nem kis teljesítmény, hiszen a pillanatnyi állás szerint az ország második legnagyobb pártját sikerült megszereznie. Ezt a pártot nyilván saját céljai érdekében fogja harcba indítani, de nem hiszem, hogy ennél nagyobb, meglepetésszerű befolyást tudna gyakorolni a választásokra." – mondta a Fidesz friss frakcióvezetője, Gulyás Gergely a Magyar Időknek.

Értjük, persze, mi mást mondhatna Gulyás. Az igazat biztosan nem, de talán nem kellett volna ennyire túltolnia. Ha beismeri, hogy beszorult a zabszem, azt is elismeri: bizony sokat tud róluk, és személyesen Orbánról is a jó Lajos.

Bár, ha a frakcióvezető mondatai mögé nézünk, komoly igazságok is felbukkannak. "nem tudom elképzelni, hogy Simicska bármilyen formában befolyásolni tudná a magyar politikát, túl azon, amit már elért. Ez pedig nem kevés." – így Gulyás Gergely. Mi is csak bólogatni tudunk. Bizony, nem kevés. 23 év kemény munkájával felépítette a Fidesz anyagi-pénzügyi hátországának egész rendszerét. Mészáros Lőrincztől Garancsi Istvánig, mindenen "jónevű" oligarcha Simicska pénztárcájából bújt elő. A párt első millióját - amiről ugye nem illik beszélni – ő hozta össze, ahogy az első milliárdot is. És nem csak magának és a Fidesznek, de számtalan szatellit-szervezetnek és személynek. Ahogy az Orbán-család bánya-bizniszét is ő alapozta meg az MDF-fel közös székházüggyel. Bizony, nem kevés ez.

Mit mond még Gulyás? "…nem kis teljesítmény, hiszen a pillanatnyi állás szerint az ország második legnagyobb pártját sikerült megszereznie." Ez mindenki más esetében elismerésre méltó teljesítmény lehetne, kivéve épp Simicskát. Ő a G-nappal az ország legnagyobb pártját vesztette el / cserélte le a második legnagyobbra. A Fidesz 23 évig pörgött az Orbán-Simicska tengely körül. A Jobbik ebben is csak gyenge kezdő a Fideszhez képest.

Aki pedig abban reménykedik, hogy Simicska bizonyosan nem nyitja majd ki a száját a kampányban, elvégre akkor maga ellen is vallania kell, csalódni fog. Simicska már be is mutatta, miként lehetséges saját neve besározása nélkül kellemetlenkedni: a Fidesz 2010-es kampányköltéseinek felfedésével, és azzal, hogy feljelentést tett a HírTV akkori vezetése ellen, mivel, mint kiderült, a párt ki sem fizette a leszámlázott reklámokat. Egy jogállamban abból, hogy egy párt csalt a kampányköltéseivel és átvert az ezt ellenőrizni hivatott állami szervet, hatalmas botrány kerekedne, az ügyészség kezét-lábát törné az ügy kivizsgálásáért. Egy jogállamban. Magyarországon az ügyészség annak törné kezét-lábát, aki ilyesmit nyilvánosságra hoz. Vagyis most még a börtöntől valóban nincs félni valója Gulyásnak és főnökeinek. A közvéleménytől azonban igen.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr112869438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BAZINGA2 2017.09.16. 20:42:03

Nemcsak Gulyás nem fél, hanem egyik sem. Ameddig Polt a helyén van, addig nem is kell!

Európai téridő 2017.09.16. 22:01:59

Majd kiderül, hogy a "közvélemény" mennyire tartja majd "ütősnek" a S. L. által a szekrényból "kipotyogtatott" csontvázakat. A média úgyis eleget panaszkodik arról, hogy mennyire megnőtt a "közvélemény" "toleranciaszintje" a "szaftos ügyeket" illetően.

babbaba 2017.09.17. 08:42:08

Az erdőben sétáló és felelem ellen fütyürésző kisfiú esete a Gulyásé.

Egyébként neki aztán biztos, hogy nem mondtak el semmit a múltjukról, se Simicska, se Orbán. Minek neki ilyen ügyben nyilatkozni? Csak hülyét csinál magából.

babbaba 2017.09.17. 08:50:31

@FCUK10: Csak szólok, többről is lehet szó mint sima lopásról. Azt már a fajtádat nem zavarja, mert más is lopott. (Igaz te meg 99%, hogy csóró maradtál, de téged az sem érdekel. Szeretsz szolga lenni.). De ha nettó hazaárulásra lenne valami bizonyíték, nem biztos, hogy rajtad kívül mindenki tolerálná, aki ma a Fideszt szopkodja. Még a nyolcvanas IQ-s bandának is van amitől felfordul a gyomra, bár kétségtelen többet bevesz mint az értelmesebbeknek, tanultabbaknak.

Péter Walter 2017.09.17. 10:51:04

1.A zürichi pályadudvar restijében orbán egy libanoni bankárral tárgyal, véletlenül arra járt egy magyar turista, aki egy professzionális kamerával (benne van a jpg-ben)csinált egy fotót. Nem telefonnal, ilyen véletlen nincs.
2.Az M4 korrupcióról feltűnő csend van, ott lehetnek vallomások, amik kiolthatnak más vallomásokat

VaradiJanos 2017.09.17. 11:20:04

@babbaba: szerintem forradalom lesz legkésöbb februárban, ha hideg van, akkor majd márciusban, ha kiderül, hogy igazából hány hírdetőoszlophoz használtak OROSZ csavarokat.

MACISAJT 2017.09.17. 12:42:09

"Simicska már be is mutatta, miként lehetséges saját neve besározása nélkül kellemetlenkedni: a Fidesz 2010-es kampányköltéseinek felfedésével, és azzal, hogy feljelentést tett a HírTV akkori vezetése ellen, mivel, mint kiderült, a párt ki sem fizette a leszámlázott reklámokat. "

Na, ebbe úgy belegabalyodott a szerencsétlen szerző mint cica a gombolyagba..:P
Az derült ki hogy le voltak számlázva? Akkor minek jelentette fel a Hír TV akkori vezetését?:-P
És ha le voltak számlázva, akkor simicsek miért nem érvényesíti a követelését most, vagy azóta amióta " kibaszott onnan minden orbánistát"?:-P

Muhaha

berne 2017.09.17. 12:47:35

Érdekes egy ilyen írást egy ilyen címmel egy Simcska tulajdonolta hírportálon olvasni.

Netuddki. 2017.09.17. 12:56:22

Nem az a lényeg, hogy fél-e. Hanem az, hogy van-e félnivalója?

2017.09.17. 12:59:44

@MACISAJT:

Hú de okos vagy te MUHAHAHA!
Ha mondjuk a blog írója nem megfelelő szót használt, akkor ugye nem is történt semmi annak idején.....

Végülis min is röhögtél most, egy rossz kifejezésen?
Komoly fogást találtál ezen a beíráson most.

2017.09.17. 13:00:14

@Netuddki.:

Melyik politikusnak nincs?

Hohó60 2017.09.17. 13:19:31

Hát, kedves internacionalista barátaink az Úrban, meséljétek már el, milyen is 20 évnyi simicskázás után most csontig benyalni neki?

hatodikx 2017.09.17. 13:28:45

Sajnos a Jobbik tudathasdadásban szenved, amióta simicskázik a fő vonulata.

MACISAJT 2017.09.17. 13:36:39

@MikeBoy: "Ha mondjuk a blog írója nem megfelelő szót használt,"

Tényleg?:-P
És melyik az konkrétan?

Mert én az egész leírt badarságát kidobnám, úgy ahogy van.

Muhaha

szobatars 2017.09.17. 13:37:51

Simicska 2009-ben hibázott de csak 2014-ben csapta el a gyorsvonat...

Világít a torony 2017.09.17. 13:47:14

Pedig Gulyás igazat beszézik a szájával. Simics úr nem tud előállni olyan súlyú cselekménnyel a múltból, amellyel befolyásolná a választások eredményeit anélkül, hogy önmagát is ne sodorná komoly veszélybe. Ezért nem is fog. Erre szívesen teszek egy pint sört akár.

Janossz 2017.09.17. 14:14:05

@MACISAJT: Te tényleg nem vagy a logika bajnoka, hogy úgy mondjam.
Van valakinek egy cége, amely szolgáltatásokat nyújt.
Aztán egyszer csak egy belső revízión kiderül, hogy bizonyos megrendelők, bizonyos szolgáltatások árát már három éve nem fizették ki.
A kedves menedzsment meg ezt szó nélkül hagyva, a tartozás behajtására semmiféle lépést nem tett.
Tudsz követni, Brumi?
Már miért ne indíthatnék eljárást az alkalmazottaim ellen, ha tudatosan anyagi kárt okoztak nekem?
Nagyon buta vagy.

guvat 2017.09.17. 14:17:56

Gyurcsány a saját éles szemével látta Orbán külföldi bankszámláit, Magyarügyvéd Olgánál sejtette, hogy na majd most...., aztán semmi! Sajnos a CIA, az EU, az éberségben rendkívül erős hazai ballib oldal sem állt még elő semmi konkrétummal. Talán a rájuk jellemző úri tapintatosság miatt? A fene tudja....

Janossz 2017.09.17. 14:38:33

@guvat: Nem kell ahhoz pont számlakivonat. Sok minden más lehet. 23 év után...
Például egy zárójelentés. Kórházi. Vagy bármi, amire nem is gondolnál.

guvat 2017.09.17. 14:52:30

Janossz
Aztán mi a francért nem álltak eddig elő vele? Akik még a baráti Merkelt is lehallgatták, azok pont azt az Orbánt kímélnék, aki nem állt be hozzájuk vazallusnak?
Nyomjátok itt a lopásozást ha kell, ha nem, mert a baloldali ember el sem tudja képzelni, hogy valaki nem lop,ezért így tartjátok egyben a "közösséget"! Sokra mentetek vele...

morph on deer 2017.09.17. 15:11:04

@guvat:
"Talán a rájuk jellemző úri tapintatosság miatt? A fene tudja...."

Vagy talán az időzítés miatt.
Nézz körül, hogy hány komolyabb balhé is él a köztudatban, akár csak egy hónsppal később is, holott lenne min háborogni.
Nem félek, hogy kampányfinisben nem kerül napfényre ez-az, lényegében mindegyik oldalról.
Meglátjuk.

ami szabad 2017.09.17. 15:13:44

Eddig ez csak "huncutkodás" volt. Kellemetlenkedés. Biztosra veszem, hogy van a kezében néhány akna, csak nem szeretne vele együtt robbanni..... Bár én azt mondom, ha a balos 50 párt mellett elindul néhány jobbos párt is- ha jól tudom most alakult is vagy 3-4 magát konzervatív jobboldalinak definiáló, és azoknak ad média felületet, azzal többet tesz a fidesz buktatásért! Mert lássuk be, a mai fidesz minden, csak nem konzervatív közép... Onnan bőven lenne mit elhorgászni, hisz legalább 5-600.000 olyan ex- fidesz szavazó van, aki keresi a pártot, de azt nem fogja megtenni, hogy a jobbikra avagy a maszopra híz X-et. Ellenben ha ovit az egy a zászló egy a tábor szisztematikus bedarálójával verik meg, az elegáns, szép munka lenne!

Janossz 2017.09.17. 15:28:39

@guvat: "Nyomjátok itt a lopásozást ha kell, ha nem, mert a baloldali ember el sem tudja képzelni, hogy valaki nem lop,"
Semmilyen oldali ember se tudja elképzelni, hogy egy falusi, eredeti szakmájában sem túl kvalitásos gázszerelő százmilliárdos vagyonra tegyen szert pár év alatt.
Tetszettek volna kicsit szerényebben gyarapodni.

ami szabad 2017.09.17. 15:34:08

@Janossz: Egy ügyfelem mesélte, hogy ez a zseni mészáros kb. 10 évvel ezelőtt rendelt tőle valami melót. A cehh 160 E Ft azaz egyszázhatvanezer forint volt. Hosszas levelezés után,négy részletben fizette ki tehetséges lőrinc. Hát így. A többit lehet számolgatni..

commando 2017.09.17. 16:46:26

Azt hiszem, hogy egyszerűbb kivárni a végét. Ha van valami S.L. tarsolyában, úgyis előkerül. Meglepne, ha nagyot szólna. Amit meg Gyurcsány et. művelt a bankszámlák körül, hát az nagyon finoman szólva is szánalmas, mindenkinek jobb lenne, ha visszavonulna. Azt hiszem, nem kellene csirke farháton tengetni hátralévő napjait.

VaradiJanos 2017.09.17. 17:08:32

@guvat: biztos, hogy lop, megvette grazot is, most ott épít mobilgátat, megmondta a taga20, ő pedig nagyon okos, megaszondta a minap azt is, hogy az eu 1945-ben alakult mert akkor múlt el a rasszizmus

VaradiJanos 2017.09.17. 17:11:21

@commando: Ferenc ÚR nem hazudik, kizárt, látszik a becsület még a tekintetén is, azzal az állami nyaraló lopással is csak irigységből vádolták meg azok akik lemaradtak az apró lánkáról

Janossz 2017.09.17. 17:19:24

Elkezdték az aláírásgyűjtést a korrupciós bűntények elévülése miatt.

Ez meg tényleg kell? Van itt jogvégzett?
Ha bíróság bűnpártolónak találja Poltot, azzal nem hosszabbadnak a regnálása alatti elmismásolt ügyek elévülései?

VaradiJanos 2017.09.17. 17:30:45

@Janossz: Fideszes korrupció, a homokfóbiákusság és a náci izék sose évülhessenek el! Cserébe az embercsempészet lehetne szabálysértés.

Janossz 2017.09.17. 17:40:17

@VaradiJanos: Nem téged kérdeztelek. Nem is látszol jogvégzettnek.

Venesz 2017.09.17. 17:50:35

Két eset van. Vagy lesz a választásig valami nagy dobás az ellenzéki oldalról, vagy nem. Ha nem lesz, simán nyer a Fidesz. Ha lesz, akkor is nyer, legfeljebb nem simán, hanem göröngyösen.

FayRodisz 2017.09.17. 17:53:19

@BAZINGA2:

Ne aggódj, polpotpetya életében is eljön az a pillanat, amikor döntenie kell, hogy félrelöki az addigi alamizsnát szóró kezet és köp, vagy megy a sittre és snájdig kancigányok vidámkodnak a segge mögött.

VaradiJanos 2017.09.17. 17:53:21

@Janossz: mi liberális demokraták mindenhez értünk

ami szabad 2017.09.17. 18:02:37

@Janossz: Az elévülés meghosszabbítása mindenképpen hasznos, bár egyelőre - ezért is nem vétóztatta meg a fidesz az MVB-vel- csak arra fogják használni,hogy a maszopos ügyeket még piszkálgassák. Szvsz. egyébként ezen bűnöket el nem évülővé kell tenni mert a korrupció = hazaárulás, s mint ilyen, a nincs bocsánat kategóriába tartozik. Azért ha úgy alakulna, hogy a választási szövetséget mondjuk simlicska tető alá hozza jobbról- balról ( egy fideszes egy meg nem minden körzetben ) akkor azért a fiúk feje is fájni fog piszkosul e miatt a meghosszabbított elévülés miatt...

teac 2017.09.17. 18:06:05

Ne parazzatok mar , egyre tobb hibat kovet el es egyre tobb ellenseget szerez orbi es bandaja , volt mar erre tobb pelda a tortenelemben , csak ki kell varni , hogy annyi gyuljon ossze mig a hulye magyar is felfogja.

MACISAJT 2017.09.17. 18:08:19

@Janossz: "Te tényleg nem vagy a logika bajnoka, hogy úgy mondjam.
Van valakinek egy cége, amely szolgáltatásokat nyújt.
Aztán egyszer csak egy belső revízión kiderül, hogy bizonyos megrendelők, bizonyos szolgáltatások árát már három éve nem fizették ki.
A kedves menedzsment meg ezt szó nélkül hagyva, a tartozás behajtására semmiféle lépést nem tett.
Tudsz követni, Brumi?
Már miért ne indíthatnék eljárást az alkalmazottaim ellen, ha tudatosan anyagi kárt okoztak nekem?
Nagyon buta vagy. "

Látod, te szerencsétlen, te is ugyanúgy belegabalyodtál, mint a posztíró...:P

Eredetiben ugyanis arról szóltak a ballibsi hírek, hogy számla NÉLKÜL adták a reklámot:
444.hu/2017/08/08/a-hir-tv-feljelenti-magat-mert-2010-ben-szamla-nelkul-adtak-a-reklamot-a-fidesznek

Muhaha

Janossz 2017.09.17. 18:16:30

@MACISAJT: Mr Muhaha!
Az meg se fordult a fejedben, hogy nem 1 azaz egy üzlet lehetett a Fideszke meg az agitprop között??
Az egyikről volt számla, a másikról nem...Nincs túl nagy fantáziád. Ugye, nem vagy akadémikus?
Muhaha

Infamous 2017.09.17. 18:39:57

Simicska nem hülye, biztos kinyitja a száját a kampány célegyenesében. Természetesen a szektás-fideszesek ki fognak tartani, de az kevés lesz.
Kinéz a böri jópár gecinek a mai kormányból.
süti beállítások módosítása