B1 blogcsalád



ENSZ-főbiztos: „Menedéket kérni nem bűncselekmény”

2017. szeptember 13. - Mr Flynn Rider

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa felszólalt a menekültek fogvatartása és az embertelen bánásmód ellen. Egyértelmű üzenetet küldött a magyar kormánynak. 

filippo_grandi_roszke2.jpg

Míg a Fidesz szerint „Ideje a legkeményebb eszközökhöz nyúlni”, mert felpörög a „Betelepítési program”, addig megszólalt Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa is. A főbiztos felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a menekültek fogvatartását – amely ellentétes mindenfajta nemzetközi megállapodással és az emberi jogokba is ütközik. Budapesten Filippo Grandi találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel, valamint Szijjártó Péter külügyminiszterrel.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa egyenesen arra szólította fel a magyar kormányt, hogy növelje a menedékkérők esélyeit, hogy beléphessenek az országba és elinduljon a menekültügyi eljárásuk, egyben szüntesse meg a határon az úgynevezett „tranzitzónákat”. Ezekben - miként fogalmazott -  

gyakorlatilag fogva tartják a háború és üldöztetés elől menekülő embereket.

A menekültügyi biztos közölte: az ENSZ Menekültügyi Szervezete elismeri, hogy minden országnak jogában áll megvédeni a határait.

„Ám a menekültek oltalmazása és az ország biztonságának a szavatolása együtt is megvalósítható”

– tette hozzá. Egyúttal nyomatékosan kiemelte az európai szolidaritásnak a szükségességét, és annak a jelentőségét, hogy az EU valamennyi tagállama, köztük Magyarország, vegye ki a részét abból az uniós programból, amelynek célja menedékkérők áthelyezése Görögországból és Olaszországból – számolt be a Klubrádió.

A találkozóin külön hangot adott aggodalmának a miatt, hogy Magyarországon a menedékkérőket, köztük számtalan kisgyereket, a menekültügyi eljárásuk idejére fogva tartják a „tranzit zónákban”. „Gyerekeknek különösen nem szabadna soha rácsok mögött őrizetben lenniük” – mondta Filippo Grandi, miután kétnapos magyarországi látogatása során kedd reggel felkereste a magyar–szerb határon lévő röszkei tranzit zónát.

„Menedéket kérni nem bűncselekmény”

– szögezte le Filippo Grandi. –

„A menekültek, akikkel találkoztam, egyszerűen csak biztonságot keresnek Európában, és most nagyon aggódnak a jövőjük miatt.”

Arra kérte a magyar kormányt, enyhítsen a menekültügyi rendszere szigorán, annak érdekében, hogy az országba belépő menedékkérők ne akadályokba ütközzenek, hanem induljon egy tisztességes menekültügyi eljárás az ügyükben, összhangban Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásaival.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9712826242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John Nethem 2017.09.13. 14:06:58

Egy főbiztos filozófusi végzettséggel..... Na hiszen ...... Annyit is érnek a szavai... Az összetett valósághoz vajmi kevés köze van.

Tekintettel arra, hogy a menekültnek nincsenek papírjai, és ha az elbírálás idejére beengednénk az országba, másnap már valamelyik nyugat-európai országban üthetnénk a nyomát, kvázi ILLEGÁLIS belépőként a schengeni övezetbe......

Egyem a szívét ennek a Filipponak, ilyen süket dumát mondani:
„Menedéket kérni nem bűncselekmény” meg hogy „A menekültek, akikkel találkoztam, egyszerűen csak biztonságot keresnek Európában, és most nagyon aggódnak a jövőjük miatt.”

Szó mi szó, mi is aggódunk a jövőnk miatt és furcsa módon mi is biztonságot akarunk.... És akkor mi van ?

ÉS akkor jön ezzel: "„Ám a menekültek oltalmazása és az ország biztonságának a szavatolása együtt is megvalósítható” Ő a FILIPPO szavatolja ??? Egy frászt, üres duma....
Kíváncsi vagyok , ellátogat-e a spanyol szögesdróthoz, a görög szögesdróthoz és a bolgár szögesdróthoz.......... avagy mindig a magyarokat kell basztatni ??

John Nethem 2017.09.13. 14:16:21

"..Az ENSZ menekültügyi főbiztosa egyenesen arra szólította fel a magyar kormányt, hogy növelje a menedékkérők esélyeit, hogy beléphessenek az országba és elinduljon a menekültügyi eljárásuk, egyben szüntesse meg a határon az úgynevezett „tranzitzónákat”.."

Miért kéne a tranzitzónákat megszüntetni, amikor az EU is azokat akar létesíteni Afrikában és másutt ??? Ez a főbiztos komplett idióta...

Amíg az EU nem döntött úgy, hogy az illegálisan bejövő szabadon mozoghat elbírálása idején is, addig nem kószáltak illegális menekültek Európában. De az EU hozott egy döntést, hogy nem lehet őket az elbírálás ideje alatt sem zárt táborokban tartani, így aztán amint beadták a kérelmüket- már ha beadták - nálunk, azonnal le is léptek innen nyugat felé. Így aztán mivel elérhetetlenné váltak, ezért megszaporodtak az eljárást megszüntető határozatok, az esetleg kiutasított pedig most illegálisan éli világát valahol nyugaton.....
Ha ez kell a Nyugatnak, akkor jöjjön ide repcsivel, és vigye az egész illegális bagázst Berlinbe, az ENSZ székházba, Hágába, Amsterdamba, Koppenhágába, és aki annyira ugrál értük, azoknak a nyakára. Mindjárt kiderül, mennyire is nagy az a melldöngető nyugati szolidaritás... Más faxával verni a csalánt a legkönnyebb ...

indeksz isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.13. 14:28:35

Főbiztos- csicska úr:

vissza a feladónak a menekültekkel imgur.com/a/Rwj2j

Egyébként meg- qrvára elég már a CIA- csicskasajtó hazugságaiból:

linkbun.ch/0581f

Peetee 2017.09.13. 14:47:03

@John Nethem: "Egy főbiztos filozófusi végzettséggel..... Na hiszen ...... Annyit is érnek a szavai... Az összetett valósághoz vajmi kevés köze van."

Ha ezen elvet vallod, akkor miért csaholsz lelkesen ennek a rengeteg kamu-diplomás, már-már írástudatlan politikus-kutyának? Miért véded a mundér becsületét, aki semmivel sem különb a fenti megállításodnál? Öngól aranyapám, az első mondatban...

Peetee 2017.09.13. 14:54:27

@John Nethem: Az EU-nak az a gondja, hogy nem teszünk különbséget a papírjait eldobáló életerős fiatalember (aki nyilvánvalóan a szociális védőhálón akar élősködni, bárhol Nyugat-Európában) és a háborús sebekkel, papaírjait maga előtt lobogtató két gyermekét cipelő elcsüggedt családapa között; aki akkor menekült, amikor két gyermekét és a feleségét megölték. Szándékosan két véglet példát hoztam. Az a baj, hogy Te sem teszel közöttük különbséget, és ez a Fidesz-kommunikáció hibája, ezt táplálják bele az agyadba lassan 2éve minden menekült tömeggyilkos anyab@szó, terrorista, pedig nem. Az a baj hogy nem mérlegel a felépített határvédelmi rendzerünkben senki és semmi: mindenkit nemkívánatos személynek tekintünk és takarodjon innen a büdös p***ába. A felmenőink vajon mit szóltak volna ehhez '43ban, '56ban vagy '89ben, amikor arra kényszerültek, hogy elhagyják a szülőhazát???

emzperx 2017.09.13. 15:03:01

És amikor a ner patkányok pokollá teszik az országunkat és innen is menekülne aki él és mozog, na akkor fog majd csak a fagyi csúnyán visszanyalni.

FCUK10 2017.09.13. 15:58:43

Fogva a tranzitzónákban? Akkor távoznak, amikor akarnak. Igaz, Szerbia felé, de hát távozni lehet.

John Nethem 2017.09.13. 16:53:59

@Peetee:

Nos, melyik része a csaholás ??? Ezek szerint értesz kutyanyelven te tahó !!! :-)

Ha te az írásaimból azt szűröd le ( vagy találsz bármi erre vonatkozó konkrétumot - nosza, citáld!) , hogy meg vagyok elégedve bármelyik honi politikusunk szakmaiságával, és hogy végzettsége éppen szakmábavágó lenne.

Én tapasztalatból is beszélek. Nekem volt dolgom számos esetben jogi és szerződés ügyletekben filozófusokkal, hát az egyik legrosszabb "fajta"..... Nem képesek a komplex gondolkodásra, kiragadott semmiségeken lovagolnak, vesézik, a lényegi fölött pedig elsikkadnak, összefüggés értelmezéseik sajátságosak, a szokásos általánostól merőben eltérőek tudnak lenni. .....

Bolshevik 2017.09.13. 16:59:03

Én amondó vagyok ehhez is normálisan kell hozzáállni. Egyrészt a menekülteknek is joguk van arra, hogy itt éljenek, szokásaikat hozzák, és ebben ne sértsük őket pl. kereszttel vagy a nők egyenjogúságával. Másrészt azért el lehet várni tőlük is, hogy beilleszkedjenek, pl. ne erőszakoljanak a nyílt utcán. Normálisan kell hozzáálni, ennyi.

Bolshevik 2017.09.13. 17:02:44

@Peetee: "minden menekült tömeggyilkos anyab@szó, terrorista, pedig nem"

Totál igazad van, elég kevés köztük a terrorista, és vélhetően az is integrálódni fog néhány éven belül erre jó példa a nyugat. Egyszerűen nem kell befosni, el kell fogadni hogy a menekült is olyan ember mint mi csak más. Mi ne cseszegessük őket mindenféle kötelességekkel, ők meg ne robbantsanak fel minket, szerintem így jól is vagyunk akkor.

John Nethem 2017.09.13. 17:10:58

@Peetee:

Kétségtelen ( és ez rossz fényt vet az egész országra ) hogy a magyar állam ( bizonyos mértékben jogosan) el akarja venni a menekülök kedvét attól, hogy errefelé vegyék az irányt, illetve ha itt a napi 10 beengedés helyett napi 1000 beengedés lenne, akkor annyival , akár nagyságrenddel több menekülő venné ide az irányt.
Egész egyszerűen az ellenzők többsége nem képes ebbe a helyzetbe belegondolni.
Ha komfortos , mindent kielégítő táborokat hoznának létre, ki az , aki ne ide tolulna az egész Balkánról ????

Ugyanaz, mint az a virág, ami vagy taszító szagú és formájú, mert éppen távol akarja magától tartani a rovarokat, és van, amelyik csábító színű, szagú, mert az az "érdeke".

Én a BH ismerőstől tudom, hogy a gyermekek, gyermekesek előnyt élveznek, de ettől még a napi "kvótát" nem fogják felemelni....

A magyar kormány egyébként abból a kényszerből hozta létre a tranzitzónákat a határkerítésen kívül, mivel az Unió kiharcolta a minden menekült szabad mozgását - jogi értelemben csak az adott országon belül !!!!!!!!!!!!!!!!!, tehát nem hagyhatnák el Magyarország területét !!!, de ennek nem lehet érvényt szerezni, így a menekült az első adandó alkalommal lelép nyugatra, meg se várva az elbírálás eredményét, így aztán az elbírálás semmissé válik.... Ha esetleg kitiltották, akkor is illegálisként már ott marad nyugaton.... Szóval ez egy sima logika alapján tett válaszlépés volt az EU fele.

Szóval a magyar rendszer azért szar, mert az Uniós szabályzó ÉLETSZERŰTLEN és BETARTHATATLAN.

John Nethem 2017.09.13. 17:14:25

@Bolshevik:

Így igaz. Hiszen most létszik Szerbiában is , ahol a menekült gyerekeket akarják beiskolázni a szerb gyerekek mellé. A szerb gyerekeket kioktatták: bal kézzel ne érintsék a menekült gyerekeket, mert az sértés, a szerbek a nyakukból vegyék le a keresztes nyakláncokat, mert az sértő, ellenben ha a menekült gyereknek tanóra közben rájön az imádkozhatnék, azt szabad...... Végülis miért ne......

Lehet, fölveszem a muszlim vallást, micsoda előnyöket fogok élvezni :-) A munkahelyen minden órában elmehetek negyed órát sziesztázni kelet felé fordulva, ha ezt szóvá tenné a főnök, beperelném hogy rasszista......

Bolshevik 2017.09.13. 17:18:48

@John Nethem: "Ha komfortos , mindent kielégítő táborokat hoznának létre, ki az , aki ne ide tolulna az egész Balkánról ????"

Mert azzal mi lenne a gond, mindegyik menekültet gazdagon segélyeznénk ők meg elköltenék ezt a pénzt a magyar boltokban, pörögne a GDP, tiszta haszon lenne. Erre orbán itt nácul. Fogjuk fel, hogy mikor az EUba beléptünk, akkor vállaltuk hogy KORLÁTLAN számú menekültet átveszünk és eltartunk! Meg amúgy is keresik a sofőröket, a menekültek közt meg csomóan tudnak kamiont vezetni.

Amúgy sem ártana az itteni begyöpösödött embereknek megismerni egy nyitottabb, világiasabb, toleránsabb kultúrát mint amilyen az iszlám. Sokat lehet tőlük tanulni pl. Mohammed életéről, mi cserébe olyasmiket taníthatnánk nekik mint az angol wc használata, mindenki jól járna.

Bolshevik 2017.09.13. 17:20:20

@John Nethem: no látod érted te az integrációt, a lényeg hogy tiszteljük egymást és ne csináljunk olyat amivel megsértjük a másikat, cserébe lehetnek elvárásaink pl. nem fejeznek le

John Nethem 2017.09.13. 17:23:15

@Peetee:

A magam részéről az egyik legkisebb előítélettel élő vagyok....

De mondd meg nekem, vajon az a fickó (állítólagos edző) a gyerekével, akit 2015-ben a László Petra (nem) rugott fel, de a világsajtó a tenyerén hordozta, spanyol klubok tülekedtek érte, manapság arra panaszkodik, hogy a klub kirúgta, - ja kérem: mert két év alatt sem tanult meg spanyolul, edzések tartása helyett naphosszatt az interneten lógott.... A klub vezetője adta lakást is el kell hagynia, és ő van felháborodva......
És még a kurdok szerint Szíriában kurdokat mészárolt, iszlamista harcos volt.....

Én csak azért vagyok felháborodva, hogy ebből is látszik, PIÁR-tárgy volt a fickó, semmi más, simán fölhasználták, aztán ez a szenzáció lecsengett, mehet, amerre lát... Na ez a nyugat alattomossága....

morpho 2017.09.13. 17:40:18

@John Nethem: Abba nem akarsz belekötni, hogy akinek ilyen ocsmány cipőfűzője van, az nem is lehetne főbiztos? Csak kérdezem. Tényleg, a nyakkendőjét láttad már? Ocsmány, migránspárti darab. Messziről bűzlik róla, hogy Sorostól kapta ajándékba!

John Nethem 2017.09.13. 18:05:51

@morpho: Ha érdekelne, akkor már megtettem volna. De így hiába várod el tőlem, nem fogok csak a kedvedért zsidózni :-)
Föl se tűnt egyébként a nyakkendője, nem mintha érdekelne.
Ha valamit megnézek egy másik emberen, az elsősorban a cipője..... arról jó pár dolog kideríthető az emberrel kapcsolatban....

indeksz isis alkajda mind CIA projekt 2017.09.13. 18:06:40

Aki (migráns- és terrorista simogató CIA- csicskamédia) ilyen hazugságokra képes, attól mit lehet várni:

imgur.com/a/xMZ1G

Valamint, a kis pátyolgatottjaiktól, akiknek se személyije, se útlevele se semmije; de mind szír háborús menekült- és azonnal jár nekik minden- mert Görögországban lassú a net, Macedónia nem jó, Szerbiában sem ízlik a csevap- utaztassuk őket 4 csillagos szolgáltatásban egyenesen tovább Ger- money- ba, ott van ficki- ficki, sk segíly és a net sem lassú:

www.youtube.com/watch?v=-LD2BGT26qI

John Nethem 2017.09.13. 18:07:26

@Bolshevik:

Itthon bevezetném a SARIÁt, lefátyoloztatnám az asszonyt, az anyóst meg főként......

morpho 2017.09.13. 18:38:53

@John Nethem: Meg hogy filozófus! Az nagyon fontos, ha valaki ensz főbiztos, semmiképp ne legyen filozófus! Erről már könyveket is írtak, komoly irodalma van!

John Nethem 2017.09.13. 19:50:25

@@morpho: Azt szúrom ki elsőre !!! :-)

John Nethem 2017.09.13. 20:21:04

Már több a muszlim, mint a katolikus diák a bécsi iskolákban
-------------------------------------------------------------------------------------
Aggasztóak a muszlim hitoktatók nézetei: sokan elutasítják a demokráciát, az emberi jogokat, a szabad választásokat és az osztrák alkotmányt - írja a Kurier című osztrák lap.

Bécs iskoláiban 32 ezer muszlim és valamivel kevesebb, 30 ezer katolikus diák jár - derül ki a Városi Iskolatanács adataiból, amely szerint a helyi általános iskolások közül 15 500 diáknak nincsen vallási hovatartozása. A Kurier által idézett adatok szerint 10 ezer diák szerb-ortodox.

Ausztriában a kötelező vallásoktatás alól a kiskorúak szülői beleegyezéssel mentesülhetnek. Az
etikaoktatás közel húsz éve,
országszerte 230 iskolában, kísérleti jelleggel zajlik, de politikai erők és szakértők a tantárgy általános bevezetését szorgalmazzák. Azoknak a diákoknak, akik nem vesznek részt a vallási foglalkozásokon, ez idő alatt lyukasórájuk van. Ezért sem választják sokan ezt a tárgyat.

"Minden ötödik muszlim hitoktató elutasítja a demokráciát"
"Aggodalomra adhat okot Mouhanad Khorchide szociológus és iszlámkutató korábbi tanulmánya, amely szerint minden ötödik muszlim hitoktató elutasítja a demokráciát" - jegyzi meg a Kurier cikke.

(Az eredeti cikket még keresem)

De addig is:
A 2009-ben megjelent tanulmány szerint az iszlám hitoktatók 15 százaléka elutasítja az osztrák alkotmányt, 14 százalék szerint az iszlámmal nem egyeztethető össze a választási részvétel,
29 százalék szerint ellentmondásos egyszerre muszlimnak és európainak is lenni, valamint 27 százalék az emberi jogok betartása ellen van.

kurier.at/chronik/niederoesterreich/migranten-staerkste-kraft-in-der-schule/284.210.458
kurier.at/chronik/wien/in-30-jahren-doppelt-so-viele-muslime-in-wien/97.759.621
kurier.at/politik/inland/schuldirektorin-zu-islam-kindergaerten-halal-aber-kein-deutsch/273.505.019
HAJRÁ BÉCS !!!!!! HAJRÁ AUSZTRIA !! Csak így tovább !!!

morpho 2017.09.13. 21:32:37

@John Nethem: Tegnap voltam Bécsben. Németül már nem tud senki! Próbáltam németül metrójegyet venni, erre a pénztáros: ahamdurillah! Azt hittem ott kapok agyvérzést!

John Nethem 2017.09.13. 22:43:53

@morpho:
Azért nézz utána, lehet, nem is Bécsben voltál...... Abrakadabra Allah Jalla Jalālah :-)

John Nethem 2017.09.13. 22:44:35

@morpho: Na látod, ingyen osztogatják az agyvérzést. Simán kettőt beszerezhettél volna ! :-)
süti beállítások módosítása