B1 blogcsalád



Orbán-kormány: hivatalossá vált a kettős beszéd Horthyval kapcsolatban

2017. július 10. - ashwood

horthy_orban.jpgEmlékezetes: Orbán kivételes államférfinak nevezte Horthyt, aztán Szijjártónak kellett valahogy visszalapátolnia a szennyet a lóba. Azóta a kormány hivatalos kommunikációja is felemássá vált - se kiköpni, se lenyelni nem akarják a kormányzót.

Nem most kezdődött a Horthy körüli pávatánc persze. Orbán 2015 decemberében még viszonylag ridegen bánt az egykori kormányzóval. A parlamentben egy szobor-állítási vita során kijelentette: Magyarország 1944. március 19-én elveszítette szuverenitását. A megszálló hatalmakkal való kollaborálásnak különböző oka, mélysége, minősége lehet, de a kormány olyan politikusnak nem támogathatja a szoborállítást, aki együttműködött az elnyomókkal. Ez érvényes Horthy Miklósra is.

Néhány héttel később, 2016 februárjában, évértékelő szeánszán már messze nem volt ennyire elutasító, sőt. "A mai helyzetünket meghatározhatnánk a Horthy-rendszer mérőszalagjával is. Ez azonban veszélyes ingovány, vizenyős, lápos és lidérces vidék. Jobb az ilyet elkerülni. Annyit azért mondhatunk, hogy országvesztés, megcsonkítás, gazdasági világválság ellenére is talpra álltunk, derékba fűrészelve is hajtást hoztunk, kiemelkedő diplomáciai, katonai és gazdasági sikereket értünk el. Nemzeti össztermékünk koponyánként számolva meghaladta Spanyolországét, Írországét, Finnországét és Portugáliáét, nem is beszélve Lengyelországról, Jugoszláviáról és Romániáról." Kritikai él egy csepp se, sőt, idealizált világként ábrázolja Orbán azt a rendszert, amelyről saját állítása szerint is jobb elkerülni a fényezést.

Végül idén júniusban odáig jutott a kedves vezető, hogy immár Horthy kiemelkedő államférfi. Olyannyira, hogy később kijelentette: "egészen egyszerűen ellentétes a józan ésszel”, hogy nem lehet a kormányzót kiemelkedő államférfinek nevezni. (Elvégre ő nevezte ki a kiemelkedő államférfi Bethlent - szól az orbáni indoklás. Szálasi kinevezéséről Orbán hallgat.)

Néhány nappal később Szijjártó Péter a nemzetközi felháborodás hatására próbálta helyre tenni, pontosítani, kijavítani, magyarázni Orbán szavait: Horthy Miklós tevékenységéhez pozitív és ugyanakkor kiemelkedően negatív időszakok is tartoznak – most már látjuk, e kettős beszéd lett a hivatalos kormányzati álláspont a kormányzóval kapcsolatban.

A napokban Rogán propaganda minisztériumának államtitkára, Dömötör Csaba foglalta össze ekképp a hivatalos Horthy-álláspontot: "A XX. századi történelmi szereplők megítélése elsősorban a történészek feladata. Horthy Miklós tevékenységének pozitív és kiemelkedően negatív vonatkozásai is vannak. Egyértelműen az utóbbiak közé tartozik, hogy esküjével ellentétben nem védte meg a magyar nemzet részét képező magyar zsidóságot. A történelmi bűn kategóriájába tartozik, hogy hivatali ideje alatt a magyar zsidóságot diszkrimináló jogszabályok születtek, és több százezren váltak a holokauszt áldozatává."

Innentől tehát hivatalos: a Orbánnak eszébe sincs szembe nézni a történelmi tényekkel, kizárólag a vélt vagy valós választói attitűdöt nézik. Tévedés mindezt antiszemitizmusként kezelni - ez a kormány nem antiszemita. Ennek a kormánynak és Orbán Viktornak nincs karakteres elvi meggyőződése, felesleges lenne sarokpontokat keresni a világképében. Egyet kivéve: a hatalom minden áron való akarását. Ehhez pedig – számukra – vajmi kis ár, ha szembe kell köpniük egy-két évvel korábbi önmagukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2812653975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 11:45:44

"Egyet kivéve: a hatalom minden áron való akarását. "

Ha így lenne, ma is liberális lenne Orbán.

morpho 2017.07.10. 12:18:05

@MaxVal BircaMan HJCD: Mi van? Szerinted Orbán nem akarja mindenáron a hatalmat? Egy igazi demokráciában már vagy hatszor megbukott volna. Mondjuk nincs is olyan, hogy valaki 25 éve vezet egy pártot. Mi lenne, ha még a hatalmat is akarná? Te meg liberalizmust találtál??? Birka ne már!

rasztaszív 2017.07.10. 12:46:32

no de miért is kell a kis fütyinek horthyval kokettálnia?olyan nagy horthy népszerűsége?szavazatokat hoz?egy túrót.
orbán a reakciós-klerikális körök picsáját nyalja,akik aztán az agymosásban segítik - volt már ilyen a történelemben...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 12:58:48

@morpho:

Minden politikus célja a hatalom, mi más? A kérdés nem ez, hanem a mindenáron való hatalomakarás, vagy valamilyen cél elérés miatt.

Alapvetően háromféle politikusi típus létezik.

Az első típus a pénzéhes típus. Ő azért lesz politikus, hogy abból anyagi hasznot szerezzen.

A második típus a hataloméhes típus. Ő szeret uralkodni, ez a fő motivációja.

A harmadik típus a messiás típus. Ő bele szeretne kerülni a jövő történelemkönyveibe.

Lássuk az egyes típusok hasznát és káros oldalát.

Stabil, rendezett viszonyok között az első két típus az ideális.

A pénzéhes politikus korruptabb országokban már hivatali ideje alatt sok pénzt halmoz fel, míg kevésbé korrupt államokban ezt kénytelen a hivatali ideje utáni időre halasztani, akkor viszont masszívan bepótolja az „elvesztegetett” időt.

Történelmileg sorsdöntő korban viszont a harmadik típusra van szükség, hiszen ennek a típusnak vannak új eszméi, gondolatai, míg a másik két típus inkább csak egy tisztviselő, egy végrehajtó.

A messiás típus azonban mindig kockázatot rejt magában: ugyanis nagyon jót és nagyon rosszat is képes magával és ötleteivel hozni.

Milyen az igazi demokrácia?

morpho 2017.07.10. 13:13:51

@MaxVal BircaMan HJCD: Nagyon szép történet, de mi köze ahhoz, hogy Orbán hataloméhes? Hogy a hatalomgyakorlásnak alárendel mindent és ennek érdekében hazug kampányokat folytat?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 14:38:49

@morpho:

Orbánék ideológiai alapon politizálnak, ez a véleményem.

ulpius66 2017.07.10. 14:43:03

Orbán Viktor 12. éve kormányoz.

Vitéz Nagybányai Horthy Miklós 1920. március 1. és 1944. október 15. között volt kormányzó!

Adja meg a Jóisten, hogy Orbán Viktor még 12 évig kormányozzon, és a kormányzás idejében érje utol NAGY ELŐDJÉT!
(mondjuk engem ez se nagyon zavarna, ha tovább maradna....)

ulpius66 2017.07.10. 14:50:02

Egyebekben meg már így is Orbán Viktor a második leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnök 1848, azaz Batthyány óta.

Az első Tisza Kálmán, aki 1875-1890-ig azaz szúk 15 évig volt miniszterelnök, és ezzel érdemelte ki a "Magyarország örökös miniszterelnöke" címet.....

Amennyiben 2018-ban Orbán nyer akkor máris ő lesz a leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnök!

Horthy kormányzóságának idejét utolérni valóban különleges teljesítmény volna!!!!!

morpho 2017.07.10. 15:04:31

@MaxVal BircaMan HJCD: Annak álcázzák, de csak a pénzt lopják ki. A hatalmonmaradás mindent felülír! Ennek érdekében bármire képesek és semmilyen demokratikus eszközzel nem lehet tőlük a hatalmat elvenni.
@ulpius66: Oszt mér olyan kurvajó az nekünk, ha Orbán még 40 évig lopja a haverjaival közpénzt? Neked ez miért olyan kurva fontos?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 15:39:29

@morpho:

Pénzt liberálisként a legkönnyebb lopni, azaz ez biztosan nem igaz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 15:40:09

@morpho:

"semmilyen demokratikus eszközzel nem lehet tőlük a hatalmat elvenni"

A választásokon több szavazat megszerzése tehát szerinted antidemokratikus eszköz???

rovid 2017.07.10. 15:57:53

ez jó: "kedves vezető"! kicsit törpe, kicsit szikkadt, de ő a mi kisdzongui-nk!

morpho 2017.07.10. 16:01:22

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem lehet őket választáson leváltani. Ne álltasd magad, hogy Magyarországon demokrácia van. Az meg hülyeség, hogy liberálisként könnyebb lopni. Bárhogy lehet, de sehogy se kéne! Faszányosak az axiómáid, kár hogy te találod ki őket. :)

Janossz 2017.07.10. 16:18:47

@MaxVal BircaMan HJCD: "Orbánék ideológiai alapon politizálnak, ez a véleményem."
Mesélj már kicsit, ha te ebben a rablóhadjáratban, amit a népe ellen folytat, ideoógiát vélsz felfedezni?
Egyre hülyébbeket beszélsz, pár napja Sztálin volt a nagy államférfi és politikus, ma Orbán a főideológus. Öregszel.
Sztálin nagy hibája volt különben, hogy futni hagyta Horthyt, az amik készséggel kiadták volna a magyar hatóságoknak, aminek elég jól megjósolható következményei lettek volna, és most nem kéne félnótásokkal vitatkozni, hogy fasza gyerek volt-e az akasztott háborús bűnös.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 16:32:56

@morpho:

Miért ne lehetne? Csak nyerni kell, több szavazattal.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 16:34:05

@Janossz:

Orbánék növelik a közjót, rádöbbentek mi az ország valódi problémája. Míg a ballibek folyttani akarják a zsákutcát. Ezért kell jövőre támogatni Orbánt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 16:37:52

@Janossz:

Sztálin sátánizálása nagy hiba. A rendszere persze rossz volt, mégis azon belül kihozta a maximumot. Utódai még erre se voltak képesek.

A legjobb persze az lett volna, ha Oroszországban soha se lett volna kommunizmus, ez tény. S akkor Sztélin se lett volna.

Horthy meg csak egy kisformátumú, félénk, rosszul politizáló ember, aki csak sok véletlen miatt lett az ország vezetője. Amikor a helyzet jó volt, elvezette az országot. Amikor a helyzet rossz kezdett lenni, képtelen volt azt kezelni.

Ha megölték volna a komcsik, ma mártír lenne. Amit nem érdemelne meg.

Orbán nagyságrenddel jobb politikus Horthynál.

Janossz 2017.07.10. 16:49:25

@MaxVal BircaMan HJCD: Orbán és a közjó egy mondatban maga a vicc-kategória.

Janossz 2017.07.10. 16:51:27

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem lenne mártír. Illetve pont azoknál lenne, akiknél Szálasi az. Nem volt kisebb bűnös ő se.

morpho 2017.07.10. 16:53:55

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem lehrt nyerni! A rendszer úgy van kiépítve, hogy nem nyerhet más. Te miért nyomod itt a nettó kormánypropagandát? Lófaszt növelik s közjót! Nézd már meg az adatokat!

morpho 2017.07.10. 16:57:22

@MaxVal BircaMan HJCD: Azért azt nem akarom tudni, hogy Orbán mit hozna ki egy valós háborúból! A kamuellenséget keményen kiebrudalja, az biztos!

Janossz 2017.07.10. 17:35:39

@morpho: Kevesebb szó esik róla, de az egészségügynél, meg az oktatásnál csak a honvédelem lett jobban lepusztítva. Pucér seggel állnánk az ellenség előtt, de valami jó szlogenjeink biztos lennének, bevethetők.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 17:37:51

@Janossz:

Horthy nagyobb bűnös, mint Szálasi. Csak szerencséje volt.

Janossz 2017.07.10. 17:48:56

@MaxVal BircaMan HJCD: " Orbán kivételes államférfinak nevezte Horthyt,..."
"Horthy nagyobb bűnös, mint Szálasi."

Ez így hogy? Ellenálló lettél, szembefordulsz a Vezérrel? :-)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.10. 18:40:29

@Janossz: A trollok célja, hogy összezavarjanak. Ez egy kibaszott csetrobot, úgy van programozva, hogy ellentmondjon neked, mindenkinek, a józan észnek.

Aki a Birkával rejszol, az annyit is ér. :))

Janossz 2017.07.10. 18:50:44

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Humanoid, kis gyártási hibával. Néha ő látszik megzavarodva, mikor egyszerre élteti Orbánt, Sztálint. Vagy csak a 2.0 verzió, lehet, hogy lesz még jobb is.
Te az atomtudós-klubra gyúrj, mert most meg mik derülnek ki, nem is olyan masszív a paksi pálya?Mint mond majd erre az sok jó koponya?

morpho 2017.07.10. 19:13:12

@MaxVal BircaMan HJCD: Senki nem kaphat ebben a rendszerben több szavazatot a fidesznél. Már háromszor leírtam. Nem fogod fel a mondat értelmét? Te birka nem vagy te ennyire hülye! Mit szórakozol velem?

morpho 2017.07.10. 19:17:26

@Janossz: Jogos! A honvédségre ezer éve nem költenek. Csak nem olyan látványosan rohad le mint az egészségügy. De csak mert nincs annyira szem előtt! A vicces az, hogy a NATO folyton felszólít, hogy többet kéne költeni rá, aztán pont leszarják és nincs szankció. A NATO tagság elkényelmesít...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 19:26:03

@morpho:

Ha szavaznak rájuk több szavazatuk lesz, mint a Fidesznek. Mi az akadálya ennek? Konkrétan, ha lehet, ne ballib mítoszokat gágogj.

Janossz 2017.07.10. 19:31:46

@morpho: Igen, és majd ha elkezdenek költeni rá, pont úgy fog járni, mint a foci...
Minél többet tesznek valamibe, annál szarabb lesz...Hiába, sok bába közt elvész a lóvé.
A vicces, hogy közben beindulni látszik a revizionista-vonal. Óriásplakátokkal, meg Miska-huszár szobrokkal fogjuk visszaszerezni az elrabolt területeket?
A veszett fejsze nyelét, mindenki tudja, de vannak még, akik ilyesmire ugranak.

Janossz 2017.07.10. 19:34:39

@MaxVal BircaMan HJCD: Te vagy a megtestesült partizán! Nem lebűnösözted itt azt a derék Horthyt, akit Orbán Atyád pont most akarna rehabilitálni?
Nem lesz bajod ebből?

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.10. 19:40:56

@Janossz: :))

Nemtom, nagyon kaparnak Paks2-ért. Valamitől nagyon fél Kubatov. Csak próbálom a durvább hazugságokat javítani. Egyenlőtlen a küzdelem.

morpho 2017.07.10. 19:41:16

@MaxVal BircaMan HJCD: Te birka, ezerszer leírtam már. Neked is. Nem is nagyon tiltakoztál. Memóriazavar, mint a lipsizésnél? Meguntalak birka. Most jó ez neked? Egyébként lehet, hogy anyád gágogni szokott!

Janossz 2017.07.10. 19:51:23

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja, akkor még nem tudod még...
Szóval az úgy volt, hogy most valami piszkos sorosista adatigénylés kapcsán kiderült, hogy nem is olyan nagyon stabil az a paksi talapzat. Nem politikai, geológiai értelemben. Magyarul fölrengés-veszélyes.
Sose volt az, csak a hetvenes években a ruszki elvtársak jobban tudták, hova lehet építeni, meg hova nem. Azok mindig okosabbak voltak, mint tudjuk.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.07.10. 19:56:27

@Janossz: Ezt könnyű kivédeni, megépítik máshol. Az elektromos hálózatot úgyis hozzá kell építeni, a jelenlegi nem elég.

Viszont ha ezzel meg lehet akadályozni ezt az esztelen, pazarló, tolvaj beruházást, az jó. Unokáink hálásak lesznek.

Nem akarok ötleteket adni a gecinek, de beteszik az alkotmányban, hogy Pakson kell lennie, oszt jónapot.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 20:52:36

@Janossz:

Független civil vagyok, nem kötődöm egyetlen párthoz sem.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 20:53:35

@morpho:

Sose írtad le, sőt egyetlen ballib se tudta elmagyarázni ezt. Mivel nem igaz. Orbán könnyedén legyőzhető.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 20:55:03

@Janossz:

Ha amerikai lenne az erőmű, stabil lenne a talaj. Szóval ez csak hülyeség. Ugyanaz, mint a nemlétező diktatúra.

Lesz Paks 2. bármi áron, ez a nép érdeke. Pont.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.10. 21:02:27

@morpho:

Ja, s lipsizés se volt soha. Ne hazudj, a kurva anyádat!

morpho 2017.07.10. 21:03:42

@MaxVal BircaMan HJCD: Az a baj veled, hogy nettó hazudozol. Minden narancskullanccsal ezerszer kiveséztem már ezt. Memóriazavarsid vannak birka, amit aztán egy laza hazugsággal intézel el: "Sose írtad le" Aztán ha megkeresem felszívódsz, a bocsánat szót nemismered, amúgy is vitára teljesen alkalmatlan, tipikus megmondóember vagy! Az érvek nem zavarnak. Amit te ideírsz az úgy van és mindenki kapja be! Nem foglalkozom veled. Buta vagy birka.

morpho 2017.07.10. 21:04:49

@MaxVal BircaMan HJCD: Ha az anyámat lekurvázod az szerinted segít rajtad?

morpho 2017.07.10. 21:06:47

Birkának megártott a mai hőség! Összefüggéstelenül hadovál és kurvaanyázik! Figyeljen rá mindenki oda, nehogy még nagyobb baj legyen!

Janossz 2017.07.10. 21:09:15

@MaxVal BircaMan HJCD: Bármi áron. Mi légyen az?
Egy millió? Kettő? Öt?
Ezt a Morphot is ki fogod irtani családostul? De izgi!

Janossz 2017.07.10. 21:11:44

@morpho: A meleg a csobánoknak tett be. Ezek meg széjjelmentek itten, ki tudja, mit össze nem legeltek.

Janossz 2017.07.10. 21:36:47

@MaxVal BircaMan HJCD: "Reális, gazdaságos áron. "
Huhh, már megijedtem, hogy a családirtásról beszélsz. Máskor hivatkozz!
Mikor is szoktunk trágárkodni? Ja, hogy azok mások voltak? Aha.

morpho 2017.07.10. 21:38:23

@MaxVal BircaMan HJCD: "Pedig nem írtad le!" Dulifuli! Elvették a kedvenc játék Orbánodat? Tiszta élő gyapjú! ;)

morpho 2017.07.10. 21:43:03

@MaxVal BircaMan HJCD: Trágárkodni meg az anyámat lekurvázni, azért nem ugyanaz! Szerinted igen? Egyszeű választ adj rá magadban: igen vs nem. Ha igen, akkor én is ezt tartom majd irányadónak veled szemben. Jó móka lesz!

ulpius66 2017.07.10. 21:50:50

A magyar XX. század két kitűnő politikusa volt Horthy Miklós 1920-1944. és Kádár János 1956-1989.

Na, most e két kitűnő politikus egybegyúrásából jött létre a magyar XXI. század leges-legkitűnőbb politikusa ORBÁN VIKTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2017.07.10. 21:56:35

Tehát magyarul!

Akiknek az "Istenük" a Horthy (mint pl. a családomnak) azok is az Orbánra szavaznak, akiknek az "Istenük" a Kádár, azok is az Orbánra szavaznak!

Ennyike!

2017.07.10. 22:35:31

de amúgy nem értem, mi ez a nagy horthy hiszti? nem horthy deportáltatta, végeztette ki a magyarországi zsidókat, a háború alatt több tízezer zsidó menekült az országba, a deportálások a német megszállás után kezdődtek, amikor horthynak már semmi hatalma és beleszólása nem volt...
tán még mindig az fáj, hogy kizavarta kun béláékat?

a nagy hohoohooo 2017.07.10. 22:53:48

@ulpius66: "Na, most e két kitűnő politikus egybegyúrásából jött létre a magyar XXI. század leges-legkitűnőbb politikusa ORBÁN VIKTOR!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

Én csak azért ülök a budin, mert ott jó. Nem háborgat senki, zümmögnek a bogarak, és ha beriglizem az ajtót, szinte az anyám ölében érzem magam? Hát akkor miért dörömbölnek? Rossz ez? Bűn ez? Vagy talán valami betegség?

Örkény István: Tóték..brühühüü....

a nagy hohoohooo 2017.07.10. 23:04:33

@aleksz róz: Na, kábé ilyen hiteles minden amit a jobboldal mond... ezen már csak röhögni lehet.... vagy sírni...
Fel kellene mérni, hogy ki vezeti a "ki tud a leghülyébb" lenni címért
folyó versenyt Soros ,a "Magyarország erős és büszke európai ország "stb... témában! Az élmezőny szoros a kormány tagjai, mezei
IQ hiányos halandók, és a kormányközeli konzumidióták között.
Horthy a románokkal szövetkezve jutott hatalomra . A román-francia fegyveres erőkkel hazaáruló módon -a hatalomért- megállapodott, hogy ha segítik hatalomra jutását, akkor aláírja és törvénnyel kihirdeti a Trianoni békeszerződést.A legnagyobb probléma hogy Horthy ezt a "lehetőséget" a román -francia fegyveres erőtől kérte és kapta. Károlyi mint gróf arisztokrata, a magyar burzsoázia tagja és a Köztársaság elnöke stb. jó és törvényes döntéseket hozott akkor amikor átadta az ország politikai vezetését a magyar baloldalnak.
Ebbe a helyzetbe -törvénytelenül- gázolt bele Horthy és jelentkezett a francia-román megszállóknál ajánlatával. Ez a legnagyobb tragédia amit egy ország megélhet , hogy a vezetésért , hatalomért valamely honfitárs lepaktál az ellenséggel .
Trianont a nemzetáruló Tisza által 1914-ben eldöntött háborúba lépésünkért kaptuk, és 1920-ban, a nemzetáruló Horthy-rendszer írta alá.
1818-ban a magyarok a hazájukat védték a kisantant ellen, miközben Horthy Szegeden vakargatta a tökét, a magyarság ellenségeivel puszilkodott, és a magyar köztársaság megdöntésére szervezkedett.
Mindkét világháborúba a magyar jobboldal rángatta bele az országot.
És a fő felelősök, a háborús bűnösök pont azok voltak, akiket a mai magyar jobboldal rehabilitálni és hősként beállítani próbál.
Horthy Miklós "ugrott be" a Kassai bombázás ürügyére, hogy megtarthassa a visszacsatolt területeket a vetélkedő romániai alteregójával szemben.
Ezzel megölt egy nemzedéknyi magyar katonát.
Majd ő volt az, aki nem "ugrott ki" a háborúból, mert az általa két évtizeden át megdolgozott magyar közvélemény nem fogta fel a helyzet átalakulását.
Ezzel elpusztította az országot.
Aztán meg végig kormányzó maradt, nevét adva a húsz éven át folytatott antiszemita politizálásának betetőzéséhez, a zsidó származású magyar állampolgárok lemészárlásához. Szintén az e témában megdolgozott magyar közvélemény teljes közönye mellett.
Ezzel még megölt több mint hatszázezer magyar állampolgárt.
Horthy azokat a gazdag zsidókat mentette ki az országból,adott útlevelet Svájcba akikkel hetente együtt vacsorázott és kártyázott velük ,és akik cserébe pénzelték a háborús kiadásokat.
Ellenben a többi ,a szegényebb zsidókat bevagoníroztatta a koncentrációs táborok felé ,így tett több mint 400000 magyar zsidó állampolgárral.
Horthy és körei pontosan tudták, hogy mi lesz a sorsuk az általuk náci kézre adott zsidóknak egyrészt a Mein kampf-ból, másrészt az úgynevezett auswitzi jegyzőkönyvekből amik egy hitelesített példánya bizonyítottan eljutott horthy szűk környezetébe. A gazdag zsidókat tényleg mentette,együtt is kártyázott némelyikükkel... de a zsidó susztert meg a zsidó költőt meg a többi kis csóringert azt simán elküldte Auswitzba. A lengyel menekültekről nem is beszélve. Meg az újvidéki mészárlás, meg minden... Horthy kezéhez sok vér tapad, és elég szégyen, hogy nem járt úgy, mint Szálasi vagy Eichmann. Azonkívül horthyt zsidómentőnek vagy a zsidók védelmezőjének beállítani mérhetetlen sunyi hazugság: már a 20-as években, amikor még hitler egy nélkülöző hajléktalan munkanélküli volt Bécsben, hozott rasszista fajgyűlölő törvényeket, zsidó munkaszolgálatosokat, köztük olimpikon sportolókat, neves művészeket, komoly értelmiségieket küldöt kegyetlen bánásmód közepette Ukrajnába aknát szedni csupasz kézzel, a rá felesküdött csendőrök, rendőrök német közreműködés nélkül gyűjtöttek össze majd félmillióü magyar állampolgárt és adtak át bevagonírozva a náciknak, stb, stb.
Még viccnek is rossz, hogy magyar katonáknak, csendőröknek semmi közük sem volt a "hideg napok"hoz.
Mert az elfeledkezése szándékos/ arról a tényről, hogy Horthyra felesküdött magyar csendőrök és rendőrök német közreműködés nélkül gyűjtöttek össze majd félmillió magyar állampolgárt - nem csak és kizárólag zsidókat -, vagoníroztak be és adtak át lezárt vagonban a náciknak és hogy a végrehajtóknak a parancsot kiadók pontosan tudták a szerelvények uticélját, a bevagonírozottakra váró sorsot. Megfeledkezik arról, hogy azokkal az emberekkel milyen állatias kegyetlenséggel bántak és nem csak a lakásaikat rabolták ki hanem a gyűjtőtáborokba magukkal vitt motyóikat is.
A megszállóknak nem is volt, nem lett volna elegendő emberük az emberek összegyűjtésére, bevagonírozására!Lásd Eichmann vallomása.
A kollaboránsokat magasabb körökben kell keresni és azok már 44 márciusa előtt is jelen voltak /sokszor kulcxspozícióban/. Az emberek összegyűjtését, bevagonírozását végrehajtók magyar parancsnokaik parancsát hajtották végre!
Eichmann és munkatársai a szerelvényekkel kapcsolatos szervezést végezték, az emberek összegyűjtésében nem vettek részt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 06:41:20

@aleksz róz:

Sajnos egyik se igaz. Nme ő zavarta el Kun Béláékat és ő deportáltatta a zsidókat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 06:43:05

@ulpius66:

Ha Orbán példaképei ők, az régen rossz.

Orbán szerintem éppen e 2 rossz politikus hibáiból tanult, ezért is jobb náluk.

Amiben sokkal jobb náluk: rájött, sose szabad mindent egy kártyára tenni.

gmihaly621 2017.07.11. 08:44:10

@MaxVal BircaMan HJCD: Horthy elvtársak és korabeli külföldi (és hazai) politikus ellenlábasai általi sátánizálása, patás ördögként való ábrázolása is hiba volt és ma is az. Ez a szenvedélyes horthyzás ahazai poszt-elvtársi és elvtársult nyugat-mucsai (és egyéb) politikusok általi fals belemagyarázásaival egyre kontraproduktívabb.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.11. 09:19:32

@gmihaly621:

Hortthy sátánizálni butaság, de az égbe emelése is az.

gmihaly621 2017.07.11. 09:34:12

@MaxVal BircaMan HJCD: Horthy befeketítését a balosok 98 éven keresztül túltolták, ennek ellenhatása a túlzó magasztalás.

a nagy hohoohooo 2017.07.11. 11:20:02

@gmihaly621:Már más szerző kapcsán is megfogalmaztam, hogy aki írni akar, annak először olvasnia kéne megtanulnia. Ebből is csak az látszik, hogy aki nem olvas, az meg rendkívül okos(nak hiszi magát)....nálunk sajnos a felvilágosodás korában kapcsolták le a villanyt...made in hungary..Van a közeledben egy villanykapcsoló seggbuta Mihály Gerber?
Akkor gyorsan használd.Azért nem szabad összekeverni a tenisz pályát a pénisz tájával.
eled ellentétben én történelmi tényekkel megindokoltam a véleményem és dumáltam mellé!Nos, ki is a hülye?Azt olvastam, csak az horkan fel, ha az anyja erkölcseit pejoratív értelemben emlegetik, ha az illető nem biztos az anyja erkölcseiben....brhühüüüü....így van ez tapasztalatom szerint a nagyonmélymagyarkodókkal is.Nincs szellemi vakság elleni gyógyszerem.
Talán nem lenne baj, ha tudnál értelmesen gondolkodni derága seggbuta orbángyogyóintézeti baro....
A meteorológia jelentéssel szólva hülyébb vagy mint a sokévi átlag.
Horthy Miklós "ugrott be" a Kassai bombázás ürügyére, hogy megtarthassa a visszacsatolt területeket a vetélkedő romániai alteregójával szemben.
Annak ellenére ,hogy a Sztálin megüzente neki Molotovval ,hogy ha kimarad a háborúból nagyobb területet kap Magyarország vissza mint a bécsi döntés által kapott ,jogtalanul ,egyoldalú hatalmi döntéssel, Magyarországnak 1934 óta diplomáciai kapcsolata volt a Szovjetunióval. SZU 1040-ben (!!!) közölte a moszkvai magyar követtel, ha MO egy esetleges SZU elleni katonai akcióból kimarad, akkor SZU elismeri MO jogát az egész Erdélyre. SZU ezt 1940 őszén újra megismételte. Majd 1941-ben (március) a moszkvai magyar nagykövetnek újra kifejezte kérését és indítványát a SZU és nyomatékul visszaadta Paszkievics által zsákmányolt összes 1848/49-es zászlót. Tudjuk alig 3 hónap múlva MO megtámadta SZUt
Horthy hozzájárult a Szovjetunió, majd Nagy-Britannia és az Egyesült Államok elleni teljesen értelmetlen hadüzenethez. Ezek Magyarországnak semmilyen érdekében nem álltak, nekünk egyedül az elvesztett területek visszaszerzése kellett volna, hogy a célunk legyen. Majd ő volt az, aki nem "ugrott ki" a háborúból, mert az általa két évtizeden át megdolgozott magyar közvélemény nem fogta fel a helyzet átalakulását.
Ezzel elpusztította az országot.A nemzeti sovinizmusunk vitt minket mindig a rossz és vesztes útra. Ha a veszteség vagy áldozat túl nagy volt és még eredményt sem voltunk képesek felmutatni, akkor mindig megtaláltuk az ügyeletes bűnbakot. Amit persze mindig egy más ország, egy más nemzet vagy valamely etnikum, nemzetiségi kisebbség jelképezett.A kiugrást elszúrta, ráadásul úgy, hogy amikor a fia elrablásával zsarolták, akkor a saját családját a nemzet érdekei elé helyezve visszavonta a rádióban elhangzott felszólítását. Ilyen egy nagyszerű államférfi.
Mi a fenének gondolkodna bárki is határok módosításában, amikor az egész EU egyik legjelentősebb eredménye a határok eltörlése!
Már csak Szerbia és Ukrajna hiányzik és együtt a magyarság.
Talán a béke lenne a fontosabb mint a harc.
Akik visszasírják az" ezeréves" határokat gondolnak-e arra, hogy ez mit jelentene az országnak? Egyáltalán tisztában vannak azzal az egyszerű ténnyel, hogy az első háború előtti utolsó népszámláláskor a határon belül a magyarság csak 40 %-os arányú volt.? Azóta a kényszer betelepítésekkel az arány még rosszabb lenne. Mit akarnánk kezdeni ezzel a többséggel? Újabb népvándorlás ? Elnéptelenedett falvak, városok? Mi a hozadék? Csak újabb gyűlölet!!! Ennyire nincsenek tisztában az emberek a világ valóságával? Trianon emlegetése sem más mint az emberek hergelése a kivagyiság a kuruckodás a hőbörgés, a tények felismerése helyett.
És most várom a magasröptű zsidó, ballibsi, büdös kommunista , hülye és hasonló jelzőkkel a kommenteket...hehee...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.07.11. 11:22:19

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem. Orbán a szavazatok 40%-ával kapott kétharmadot. Olvass és tanulj, akkor még ökör is lehet belőled. Most csak bárány vagy.

gmihaly621 2017.07.11. 20:35:17

@a nagy hohoohooo: Grafománkám, további jó büfizést, ha már nem tudlak kimoderálni, nem tudom a hosszú zavaros fejtegetéseidet, amiket a kutya sem olvas, tahótlanítani ezen a blogon.
süti beállítások módosítása