B1 blogcsalád



Benéztünk a propaganda és az uszítás mögé: megdöbbentő, mi történik az országgal

2017. április 24. - Mr Flynn Rider

Sokan azt hiszik, hogy Orbán Viktornak komoly víziója van Magyarországgal kapcsolatban és tudatosan építkezik. A valóság sajnos nagyon messze áll ettől a kijelentéstől. 20101029orbanvikt8.jpg

A politológusok több szakszót is használnak a kormányzásra. Megkülönböztetnek háromfajta politizálást:

Polity, politics, policy (policies)

 

Az angol nyelvben

  • a politizálásra,
  • a politikai életben való részvételre,
  • a politikai tevékenységre
  • és a politika tartalmára, a kormányzati tevékenységre és szférára

három eltérő formájú és jelentésű szót használnak a politikatudományban. 

1. Az angol polity kifejezés a kormányzati tevékenység (government) megnevezése; a politikai hatalmi rendszer és szervezetek eljárását foglalja magában, azokra utal. 

2. A politics a politizáló tevékenységet, a politizálást jelenti. 

3. A policy (t. sz. policies) kifejezés a politizálás tartalmára (programok, célok, elvek) utal. A magyar nyelvben szakpolitikát, közpolitikát értünk alatta, éppen ezért jelzős formában használatos. A „public policy” kifejezés az állami szervek ágazati szakpolitikáját jelöli. Az egyes társadalmi alrendszerek irányításának, politikai vezérlésének tartalmát jelzős szóösszetételekben olvashatjuk angolul, illetve fordítjuk magyar nyelvre oktatáspolitikának, egészségügyi politikának, agrárpolitikának, külpolitikának stb.

Ha ezek szerint a bontások szerint nézzük meg az Orbán-kormány hét éves teljesítményét,

azt láthatjuk, hogy teljes szakpolitikai bukás.

 

Miért? Ha megnézzük a fideszes kormányzást, alig történt valami az utóbbi hét évben. 

Az Orbán-kormány

  1. Mindenhol erős központosítást hajtott végre – lásd a KLIK-et, vagy az egészségügyet és a megbízható kádereket tette meg a fontos pozíciókra. Elfoglalták a pozíciókat, de nem tettek velük semmi fontosat. 
  2. Ugyanakkor kivonta a forrásokat erről a két fontos területről, hogy átcsoportosíthassa a kiemelt kormányzati projektekre (stadionok, korrupció). Ennek meg is lett az eredménye: a magyar oktatás és egészségügy romokban hever, sikerült teljesen szétverni. A kiemelt kormányzati projektekt (Orbán Várba költöztetése, a Liget beépítése, vagy a kerítés) semmilyen haszonnal nem jártak a magyar állampolgárok mindennapjai szempontjából. 
  3. Erősen bünteti a szegénységet (egykulcsos adó, magas ÁFA, közmunka-program, segélyek és munkanélküli-támogatásak megrövidítése).
  4. A magasabb jövedelműeknek kedvez – Orbán dumája, hogy senkit sem hagynak az út szélén, színtiszta hazugság.

A legutóbbi két intézkedésük, hogy

  • úgy oldanák meg a tanár-hiányt, hogy megfelelő képesítés nélkülieket is felvennének tanárnak, ill.
  • visszavágnák a munkavállalók jogait

szakmailag teljesen kiforratlan, ostoba ötletek, amik arról árulkodnak: vagy valami gyakornokkal iratták meg ezeket, vagy maga az egész államapparátus képtelen a kormányzás munkáját elvégezni.

Lehet, hogy Orbán remekül tud

  • csicskázni az üres Parlamentben,
  • értelmezhetetlen plakátkampányt szervezni Brüsszel ellen,
  • esetleg elfoglalni és gyűlöletpropagandát üvölteni az összes médiában

de fogalma sincs arról, mit kellene kezdeni ezzel az országgal és a benne lakókkal.

Amikor 2016 végén elmondta, hogy 2017 a lázadás éve lesz, megkérdezték tőle, mit gondol, milyen lesz Magyarország 10 év múlva, ezt válaszolta:

Erősebbek leszünk és gazdagabbak. Nem kell ezt túlbonyolítani. Rajtunk múlik. Rajtunk magyarokon, senki máson. Először is azon, hogy mire tartjuk magunkat. Hiszünk-e Magyarországban és a magyarságunk erejében? Hiszünk-e egymásban? Örülünk egymás sikereinek, vagy inkább irigykedünk és egymás ellen áskálódunk? Ha hiszünk Magyarországban, a magyar emberekben, egymásban, akkor szép jövő előtt állunk. Egy összetartó, erős nemzet kell, amelyik kiáll magáért, nem hagyja magát, nem hunyászkodik meg senki előtt, és végigmegy az úton, amin elindultunk. Sok múlik azon is, hogy mit adunk át a következő nemzedékeknek. Egy ország mindig olyanná lesz, amilyenné a gyerekeinket neveljük. Ha jó példát mutatunk nekik, ha őket is arra neveljük, hogy ne a könnyebb utat keressék, hanem a saját útjukat még akkor is, amikor nehezebbnek tűnik, akkor az ország újra naggyá lehet. Mit üzen Amerika? Tegyük naggyá újra Magyarországot!

Ennyi, nem kell ezt túlbonyolítani. Elpuffogtatunk pár gondolatot a nemzeti egységről, meg arról, hogy Magyarország nem hagyja magát. 

Ha benézünk a propaganda, meg az uszítás mögé, semmi sem történik Magyarországon.

Semmi.

Orbán leszámol az ellenfeleivel, ha tud, meg nagyban megy a korrupció és az ostoba, uszító propaganda. 

Magyarországon és Orbán fejében egyszerűen ismeretlen fogalom az, hogy közjó. 

 

A köz az, amit el lehet lopni, ennyi. (Sajnos sok honfitársunk is így gondolja, ezért nem vált ki dühöt a folyamatos lopás.) Hogy mi lesz az országgal hosszútávon, mi lesz a következő generációval, mi lesz az egészségüggyel, oktatással, szociális problémákkal - ezek a kérdések még felületesen se érdekelnek senki a kormányzatban. 

A gond az, hogy ebbe viszont mi halunk bele, magyarok. Aztán megy a kádéenpés hülyülés, hogy fogy az ország. 

Orbánról évekkel ezelőtt, többször is, egymástól függetlenül fogalmazták meg politológusok és elemzők:  tevékenysége kimerül a hatalom görcsös, harcos akarásában és megtartásában. A választói is csupán addig érdeklik, amíg bólogatnak a fideszes propagandát nézve, hallgatva és a megfelelő helyre húzzák az ikszet.

Aztán mindenki ott dögöljön meg, ahol akar. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8212449715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikhail Ignacijev 2017.04.24. 11:32:56

Michael Ignatieff? Dehogyis! Eredeti neve: Mikhail Ignácijev.
Érted? Orosz hacker! Szarin- gázos terrorista támogató! Megszálló!
És még nácijev is, ráadásul...

morph on deer 2017.04.24. 19:43:57

@Mikhail Ignacijev:
Te most mire válaszoltál picim, ha nem zavarkak?
Csak mert ez a poszt másról szól, tudod?

Remélem, nem csak írni tudsz..!

1ghost 2017.04.25. 08:47:11

Ez bizony! Tökéletes cikk! Hét év után mindezt már tisztán látni!

Minden egye nap amit a fidesz kormányzással tölt, elvesztegetett idő Magyarország számára!

A fideszt a korrupt, tolvaj sleppjével együtt, el kell számoltatni, a lopott vagyon visszavenni, a hazából pedig egy gyarapodó, mindenki számára jólétet hozó, nyugatias, teljesítményorientált, boldog országot kell csinálni. Valóra váltani, Széchenyiék és az '56-osok álmát.

Ennek az álomnak az egyetlen akadályát ma úgy hívják, hogy: FIDESZ

Nanemaaaar 2017.04.25. 17:35:14

Fröcsögésből jeles. Elképzelésem sincs mire jók az ilyen primitív cikkek. Hacsak nem pénzért írja valaki.

bulista 2017.04.25. 17:50:22

@Nanemaaaar: Fröcsögésből jeles. Elképzelésem sincs mire jók az ilyen primitív kommentek. Hacsak nem pénzért írja valaki.

Nanemaaaar 2017.04.25. 17:54:47

@bulista: Azt gondolod okos vagy. Ugye? Folytassátok csak ezt a bunkó paraszt stílust ezerrel, hajrá! Hányingerem van tőletek.

bulista 2017.04.25. 17:58:55

@Nanemaaaar: Akkor csak óvatosan a tükörbe nézéssel, mert a gyomorsav könnyen megmarhatja a foncsort.

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.25. 18:05:42

@Nanemaaaar: arra jók, hogy bemutassák mi van, mert ez van. (Meg hogy idegesítsék a gerinctelen hulladék szar embereket.)

vénkujon 2017.04.25. 18:32:35

@Mikhail Ignacijev: haha. te hülyéb vagy, mint én

2017.04.25. 18:34:52

Hogy is írta Lennon ?

"You say you got a real solution
Well, you know
We'd all love to see the plan"

Az Ellenálló 2017.04.25. 18:49:39

Orbán csak azt csinálja, mint minden tekintélyelvű politikus: dumál a nagyságról meg arról, hogy mi majd megmutatjuk, aztán kifújt. Ami még kétszínűbbé teszi példaképeinél, hogy mindezt az Unió csecsét szopva csinálja.

Az Ellenálló 2017.04.25. 18:55:44

@Nanemaaaar: Nem tudom hol látsz bunkó stílust, a cikkíró sehol nem személyeskedett a cikkben. Az, hogy nem tetszik neked a kritika még nem jelenti azt, hogy ne volna igaz.

agarik 2017.04.25. 18:58:18

Hatalmas tévedés. Orbán feudális vallásos birodalmat épít. Azaz vissza kíván térni a középkorba.
Számára a "köz" a földesurak osztálya, a többiek puszta használati tárgyak-tulajdonok így oktatásra nincsen szükségük, helyette jöhet a balgák póráza: a vallás. Ha valaki pedig megdöglik közüllük - kit érdekel, a paraszt úgyis szaporodik mint a nyúl, pláne orvoslás nélkül, oktatás nélkül, fogamzásgátlás és abortusz nélkül.

Még hogy nincs Orbánnak víziója. Dehogy nincs. Csak elképzelni sem meri a közgazdász.

Janossz 2017.04.25. 18:58:18

@Nanemaaaar: " Folytassátok csak ezt a bunkó paraszt stílust ezerrel, hajrá! "
Van rá szűk egy évetek. Úgy látszik, nem nagyon megy már....

Janossz 2017.04.25. 18:59:28

@tompus: Mert idejártok kötözködni. Hatás-ellenhatás. És lesz mindig kétszáz komment.

torró 2017.04.25. 19:01:00

Szóval! A lopás vagy szerzés a Kádár rendszer hozadéka, ahol nem kaptál megfelelő fizetést, de elnézték ha finoman loptál. Most ugyanaz megy, mert ők tudják, hogy te is lopsz, és te is tudod, hogy ők lopnak, de nem tudsz ellene tenni, mert te is lopsz, ők sem nagyon tesznek ez ellen semmit, mert! És ha valaki azt hiszi, ha más valakik kerülnek kormányra akkor majd lesz nyugati színvonalú béred. Nem lesz! Annyi tényező gátolja, hogy nincs értelme belemenni a boncolgatásba. Amúgy érdekes hogy miközben mindenki a zorbánt szidja jóléte miatt, észre sem veszi, hogy ugyanúgy mint a Kádári korszakban onnan várjuk, hogy adjanak magasabb fizetést! Mondjuk sok múlna az egyedül álló elvonási rendszerünket átalakítani, amit már régen meg lehetett volna tenni, csak eddig még minden kormányra kerülő a saját és a haveri kör gyarapodását helyezte előtérbe! Ahogy anyósom mondja, szó szerint idézem,:"Leszarnyi való az egész bagázs!" Az anyós tudja is!

midnight coder 2017.04.25. 19:05:16

"Mindenhol erős központosítást hajtott végre"
Mondjuk az oktatás központosítása nem lett volna hülye ötlet, ha jól csinálják. Sajnos, a KLIK nem túl hatékony, és főleg nagyon nincs pénze. Ugyanakkor az előző rendszer is szar volt.

"Ugyanakkor kivonta a forrásokat erről a két fontos területről, hogy átcsoportosíthassa a kiemelt kormányzati projektekre (stadionok, korrupció)"
Mondjuk a stadion építési buzeranciájuk a legfőbb ok ami miatt nem fogok rájuk szavazni.

"egykulcsos adó, magas ÁFA, közmunka-program, segélyek és munkanélküli-támogatásak megrövidítése"
Ez viszont határozottan pozitívum. A legnagyobb ostobaság progresszív adózással kampányolni egy olyan országban, ami amúgy is az agyelszívás egyik célpontja.
És sokkal-sokkal jobb, ha a születése óta munkanélküli hátrányos helyzetű legalább közmunkát végez - egyrészt kevesebb ideje marad a vidéket járni lovaskocsival azt nézve, hogy melyik portáról mit lehetne "szerezni", másrészt a gyerekei nem abban nőnek fel, hogy felesleges tanulni mert apuka a farkából is megél.

"A magasabb jövedelműeknek kedvez"
Értsd, aki itt valamelyik multinál megkeres annyit mint egy osztrák takarítónő, és van olyan hülye hogy itt marad, miközben kinn fele annyi melóval 3-4x annyit kereshetne.

koala kóla 2017.04.25. 19:22:42

Na, ha szakpolitikai bukás az Orbán, akkor ebből rájöttem, hogy szakértő független baloldali liberális demokrata kormány amire nagy szükségetek lenne

nekem nem

koala kóla 2017.04.25. 19:27:35

@torró: nincs egyedül álló elvonási rendszerünk

ma az adóékünk kevesebbet von el, mint a német vagy az osztrák, egy hajszállal még többet, mint a cseh - de jövőre már előttük leszünk az újabb járulékcsökkentéssel. A szlovákoknál kisebb az elvonás, ott 43% nálunk 47%. Azaz az elvonásunk ugyan olyanok mint közép európában bárhol máshol.

Baltaarcú Apu 2017.04.25. 19:31:29

@Nanemaaaar: Fröcsögésből jeles. Elképzelésem sincs mire jó az ilyen primitív hozzászólás. Hacsak nem pénzért írja valaki.

willcox 2017.04.25. 19:38:08

@torró: Kádár rendszerrel kapcsolatban igazad van, lopkodott mindenki, és ma is ezért magas a zemberek ingerküszöbe, de az orbáni uram bátyám kapitalizmus nem versenyképes, ami erőteljes leszakadást eredményez. Orbán történelmi bűne az ország kettészakítása és az árok folyamatos mélyítése. 2010-ben nagyon sokan arra számítottak, hogy az erős felhatalmazással nekiállnak a jelentős reformoknak és ehhez lett volna elég úniós pénz is. De inkább olyan fejlesztéseket hajtottak végre, ahonnan jelentős pénz ellopható és ebben roppant hatékonyak. Na de mi lesz kis hazánkkal?

Brix 2017.04.25. 19:56:28

A ballibàk uszító propagandàja nem érdekel senkit! A jólét növekszik, egykulcsos adó ,csok, migrók a kerítésen kívül- ez a lényeg!

koala kóla 2017.04.25. 19:58:06

@willcox:' az orbáni uram bátyám kapitalizmus nem versenyképes, ami erőteljes leszakadást eredményez'

jó kis buzzword nem írtátok már le 2000x 2014 előtt is meg után is. Ezúttal hatni fog, érzem.

tibi a hegyrel 2017.04.25. 19:59:16

Tökéletesen leírtad a valóságot, ha ezeket a férgek maradnak hatalmon Mo-nak vége, így is tizen évekre ellopták a normális felzárkózásunk lehetőségét.
Börtönben kéne már rég ülniük, tolvaj hazaárulók!!!

króm nickel 2017.04.25. 20:03:43

@midnight coder:
Mindenben egyetértek veled.
Lesz-e a balfék ellenzéki pártvezérek közül valaki, aki ezeket a dolgokat felismeri? Rá szavaznék.

króm nickel 2017.04.25. 20:06:58

@Jossarian: Ezt probalja Viktor kipucolni, nagyon helyesen....
Szerintem don Vittorio egyedül a kasszát próbálja kipucolni.

Krutzifix 2017.04.25. 20:12:21

@Jossarian: Igen, ahogy Farkas Flóriánt is kipucoltátok a határon belül. Avagy ő már nem cigány? Netán milliárdokat elsíbolni nem bűn? Mesélj már valamit erről is, ne más ország belügyeivel foglalkozz, amit - ahogy olvasom - hatékonyan, gyorsan megoldottak!

willcox 2017.04.25. 20:13:03

@koala kóla: Igazad van elrontottam, Bulgáriával még álljuk a versenyt és talán még Banglades is mögöttünk van.

panteon 2017.04.25. 21:06:55

@Nanemaaaar: Attól mert te naponta leszopod a gazdádat attól még téged is leszar, mint mindenki mást.

Nanemaaaar 2017.04.25. 21:11:16

@panteon: Azta, de bátor vagy! Szüleid biztos büszkék rád.

koala kóla 2017.04.25. 21:15:44

kb. mindenki tudja hogy ez az MSZMP hivatalos pártblogja, így eleve a kommenteken röhögni jön ide

posztot hónapok óta nem olvasom el, minek? azt se tudom ki a maszop elnöke.

mielőtt ez lett volna a hivatalos MSZMP pártblog azelőtt az Egyenlítő volt, míg le nem bukott hogy hivatalos MSZMP pártblog. Aztán jött a B1 blogcsalád a szokásos napi név nélküli Orbánozással minden alapot nélkülöző hazudozásával.

nyiha

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.25. 21:17:08

@koala kóla: nyugi "elvtárs" van aki azért 1 bitnél többre képes ;)

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.25. 21:19:01

@koala kóla: hát igen, tényleg vicces kommentjeitek vannak, de nem hiszem hogy ez az mszmp blogja, nem látom a migráncsos brüsszelellenséges, hajráputyinos bejegzéseket, sem a jobbanteljesítőseket.

Laszlovszky András 2017.04.25. 22:24:13

@Nanemaaaar: Az ilyen cikkek arra jók, hogy az ilyen primitív alakoknak esetleg felnyílhat a szeme. Persze ahhoz előbb le kéne venni a narancsszínű szemellenzőt. Nálad esélytelen.

Larry Silverstein 2017.04.25. 22:38:43

Nincs túl nagy meló a cikkben.

2013mas egyenlítő poszt pár mondattal kiegészítve. Gratulálok.

Felk Entelme 2017.04.26. 00:27:56

@koala kóla: aki 2017-ben még képes a fidesz/orbán pártját fogni, az vagy megvett ember, vagy egyszerűen hülye. Esetleg mindkettő együtt.

2017.04.26. 02:46:23

Orbánt nem az oroszok zsarolták meg először, hanem a zsidók. Épülnek is szép csendben a lakóparkok és jön át szép csendben az új elit. Szép csendben mennek a felvásárlások, aminek kedvez egy szétesett ország, ahol minden olcsó! Ez a cigány sosem lesz államférfi, bár biztos ilyet mert annak idején álmodni. Ám ehhez olyan ember kell, ez pedig nem olyan ember.

Nzoltan 2017.04.26. 06:44:51

Ezzel szemben olyan alternatívát hallani, ami visszarendeződés lenne a 2010 előtti kormányzás felé. Az meg stadion és olimpia nélkül is bukás volt.

Nzoltan 2017.04.26. 06:47:57

@István Zsolt: Választás előtt állunk.bagy a zsidók, vagy az iszlamisták. Mindkettő lenéz minket, csak a zsidók közben építenek, az arabok és barátaik rombolnak.

Nzoltan 2017.04.26. 06:50:15

Vicces, hogy a cikk állít valamit, majd öt sorral alább megcáfolja önmagát.

Nzoltan 2017.04.26. 06:55:11

@Dszal: Az nem lehet, hogy esetleg csak simán jobban érzi magát? Tudod, vannak azok a bizonyos piszkos anyagiak. Ami felétek csak korrupció lehet( gondolom családi hagyomány arrafelé), másnak meg csak egyszerűen a kisebb adókulcsot jelent.

midnight coder 2017.04.26. 07:15:59

@króm nickel: A gond az a balfékeknél, hogy az MSZP nélkül náluk nemigen lehet ma sem kormányt alapítani. És gondolom nem csak én találkoztam a Botka elvtárs pajtás plakátjaival...

midnight coder 2017.04.26. 07:25:09

@willcox: A kádár-rendszer a fasorban sem volt lopkodás szempontjából a gengszterváltáshoz képest. Na, ez volt az ami jó magasra tette az ingerküszöböt.

Az árkokat pedig nem Orbán ásta, azok ott voltak már a Kádár idején is. Már akkor is megvolt a népi vs urbánus, illetve a kommunista vs reakciós ellentét. Aztán ez picit megkeveredett a gengszterváltás során, de mire Antall meghalt már kb. kialakultak azok az árkok amik mellett ma is felsorakozik a két oldal. Orbán csak annyit csinált, hogy átugrott az árok bal oldaláról a jobb oldalára.

Pop40 2017.04.26. 07:49:41

Így igaz.
Az oktatás tönkretétele a hazaáruló fidesz kimondott célja: ezzel lehet a kétbites szavazótábor utánpótlását megalapozni.

Az olyanokét, akik a világot nem ismerik, így csont nélkül beszopják a komcsi propagandájukat a halódó Nyugatról meg a jobbanteljesít Magyarországról, és 2 szavas szlogeneknél bonyolultabb dolgokat, ha akarnának, se tudnának értelmezni.

Nyilván a gimnazista-egyetemista réteg ellenség: zsarolni nem lehet őket semmivel, mert a fideszmaffia pofájába röhögnek, és kimennek Nyugatra, ők nem analfabéta borsodi közmunkások, akiket a fideszes földesúr azzal zsarol, amivel akar.
A propaganda meg hatástalan rájuk, hisz a netről tájékozódnak, az izzadságszagú Origo-tv2- Prostisrácok-Magyartalan idők- jellegű pártpropagandát egy az egyben kiröhögik.

@agarik: Nagyjából le is írtad a lényeget, igen, valahol ez lehet az orbáni vízió.
Az aluliskolázott, analfabéta jobbágyréteg dolgozzon 0-24-ben, lássa el fideszes urait minden földi jóval, és kussoljon. Ha megdöglik, kit érdekel, van másik.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.04.26. 07:51:47

"Benéztünk a propaganda és az uszítás mögé"...
márpedig az index, és címlapos blogjai mindent tudnak ezekről.
Hiszen rendszeresen művelik...
Sok sikert 2018hoz, elvtársak!

midnight coder 2017.04.26. 08:00:17

@Pop40: A gimnazista-egyetemista réteg - feltéve, ha nem bölcsésznek megy hanem mondjuk mérnöknek, orvosnak - valóban a pofájába röhög az aktuális kormánynak, és kimegy nyugatra a 4x-es fizetésért. De ez akkor is így lesz, ha a szocik kormányoznak. A fizu akkor sem fog a négyszeresére növekedni - Fletóék alatt még szarabbak voltak a bérek mint most. És a Botka elvtárs pajtás által tolt fizessenek a gazdagok kampány - aminek a célpontjai tuti hogy nem a FIDESZ-es és MSZP-s milliárdosok lesznek Gyurcsány elvtárssal az élen, hanem azok a nyelveket beszélő, keresett diplomával vagy szakmával rendelkező fiatalok, akik egy multinál megkeresnek annyit, mint egy osztrák takarítónő - csak gyorsítani fogja ezt az elvándorlást.

Pop40 2017.04.26. 08:12:50

@midnight coder:

A Botka-kampány nekem sem tetszik, bár épp valamelyik nap láttam kvk-t, hogy a nép zömének inkább tetszik. Kérdés, hogy kivitelezik.
Az is igaz, hogy aki csak a fizuk miatt megy ki, az kiment eddig is, és kimegy ezután is.

De az ilyeneket viszont Orbánékon kívül senki nem akarta elüldözni:
444.hu/2017/03/30/most-akkor-menjek-vissza-az-usa-ba-kerdezi-a-ceu-tanara-aki-a-boston-university-t-hagyta-ott-azert-hogy-itthon-tanithasson?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Ő épp az a nyelveket beszélő, keresett fiatal, akiről beszélsz. Ha sokáig baszogatják, kimegy Nyugatra, aztán Mo itt marad a tudása meg az adója nélkül. És nyilván nincs egyedül.

Pop40 2017.04.26. 08:17:42

@midnight coder:

Mondjuk sztem a bölcsészek is mennek, sőt, még tán jobban is, mint más rétegek.
Egy informatikus itthon is jól él. Nyilván Bécsben vagy Londonban sokkal többet kereshet, de itthon is jól él, és maradhat a családjával-haverjaival.

Egy bölcsész viszont a nyelveket jól beszéli, de piacképes diplomája nem nagyon van. Mo-n jobbára max call centerekben, valami service desk agent-ként helyezkedhet el.
Ha valaki, ő aztán motiválva van, hogy kimenjen Nyugatra, ott még mosogatóként is a sokszorosát keresheti, mint itthon.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.26. 09:33:59

Ez a napi kötelező bérrettegő szar blog egyre unalmasabb...

Régen legalább hébe hóba megbukott az Orbán.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.26. 10:04:52

@Legeslegalja: "Ez a napi kötelező bérrettegő szar blog egyre unalmasabb"

Faszé jársz ide trollkodni fideszbuzi?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.26. 10:08:30

@midnight coder: "Az árkokat pedig nem Orbán ásta"

Hát nemtom. Mindenesetre Grand Canyont a geci ásott belőlük.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.26. 10:10:51

@Larry Silverstein: "Nincs túl nagy meló a cikkben."

Akkor mi a faszé jársz ide trollkodni. A prostisrácok nekedvaló, ott verd ki.

2017.04.26. 11:43:29

@Nzoltan: Igen, maguknak építik, azok pedig minket rombolnak. Régóta él bennem a gyanú, hogy valójában összejátszanak.

Attilajukkaja 2017.04.26. 12:54:38

@Nanemaaaar:
" Elképzelésem sincs mire jók az ilyen primitív cikkek. "
A tisztánlátásra. Ha nem tetszik, lehet Bayer Zsoltot olvasni.

Attilajukkaja 2017.04.26. 12:58:51

@króm nickel:
"don Vittorio egyedül a kasszát próbálja kipucolni."
A tisztességes neve Viktor Győzővics Orbán, barátoknak csak Vityenyka.

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.26. 23:39:04

@Nzoltan: Igen, leírtad a hülyéket, akiket be lehet etetni egy szja csökkentéssel, mert nem tűnik fel neki a mellette tucatnyi párhuzamos adóemelés, mert még annyira se tud számolni. Na meg a hülyék azok is akik pillanatnyi alamizsnáért feláldozzák a jövőt, és a fejlődést.
süti beállítások módosítása