B1 blogcsalád



9 pont, ami kimondja: gazemberség, ahogy Orbánék a civilekkel bánnak

2017. április 24. - Mr Flynn Rider

A Facebookon Bardóczi Sándor tájépítész mérnök tett közzé egy listát arról, mi is történik most civil-ügyben.soros_army.jpg

Bardóczi nem csak tájépítész, maga is igazi civil: a tudományos kutatás és tanácsadás mellett a szakmai közélet szereplője is. 2009-ben a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata vezetőségi tagjának választotta, utazó szakmai kiállítás ötletgazdája, kurátora. Aktívan részt vett a Magyar Tájépítészek Szövetsége 2011-es újjáélesztésében, társalapítója és fő szervezője a 2012-ben először megrendezett Év Tájépítésze díjnak. Tagja a Közösségfejlesztők Egyesületén belül működő Városmegújító Munkacsoportnak. Az epiteszforum.hu számos rendezvényének (Földalatti beszélgetések) ötletgazdája és moderátora volt, 2010 óta egyik műsorvezető-házigazdája a Média Építészeti Díjnak.

Bejegyzése a magyarországi civil helyzetről olyan, mintha a putyini Oroszországban járnánk:

1. A kormány a szoros felügyelete alá rendelte már jóval korábban azt az alapot, amiből pályázhatnak hazai civil szervezetek például működésre.

2. Az alap pénzelosztó szervének élére olyan "objektív figurák" kerültek, mint például a CÖF vezetője.

3. Ezzel párhuzamosan módszeresen lerombolták a Nemzeti Kulturális Alapot, aminek a helyét egy pofára pénzosztó szerv, az MMA vette át.

4. A civil szervezeteket támogató állami cégek elkezdtek csak olyan civil szervezeteket támogatni, amelyek egyáltalán nem kritikusak semmilyen kormányzati lépéssel kapcsolatban, magyarán nem gyakorolják a civilségük lényegét, miszerint a rossz döntéseknek elejét vegyék.

5. A magyar piaci cégek öncenzúrát folytatnak a támogatáspolitikájukban vagy megsúgják nekik, kit kell támogatni.

6. A TAO a focira megy el.

7. Az összes független civil szervezet, aki semmelyik kormányzatnak nem óhajt behódolni, az külföldi forrásokhoz folyamodik, tehát a saját kormánya kényszeríti arra, hogy külföldi pénzeket fogadjon el, ha létezni szeretne, és a saját programjait meg akarja valósítani.

8. Ezek közül a legfontosabbá a Norvég Civil Alap lépett elő, amit a kormány most szántott be.

9. Miután már egyetlen normális civil szervezet sem tudja magát fenntartani hazai forrásokból, aminek nem CÖF-el vagy CÖKA-val kezdődik a neve, benyújtanak egy törvényjavaslatot, ami idegen ügynöknek bélyegez meg minden külföldi pénzt elnyerő civil szervezetet, amelynek egyébként a gazdálkodása 10 a huszadikon hatványon átláthatóbb, mint bármely random magyar költségvetési szervvé, a tevékenysége meg 10 a negyvenedik hatványon hatékonyabb és kigyensúlyozottabb, mint bármelyik kormányé.

Bardóczi azzal zárja a Facebook-bejegyzését: "Kedves kormány. Ebbe a putyini tempóba bele fogtok bukni."

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3612449835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2017.04.25. 09:59:17

A probléma valójában az, hogy a tolvajfideszes kormány olyasmivel vádolja meg a civil alapokat, ami alapján a civil alapok magyar munkavállalóit, a jelenlegi törvények szerint is bíróság elé lehetne állítani és elítélni. De akkor miért nem ezt csinálják a bizonyíték nélküli vádaskodás helyett? Azért mert a bíróság előtt bebizonyosodna, hogy ezek a magyar állampolgárok nem követtek el olyan bűncselekményeket amivel vádolják őket. Mint ahogy a Norvég alap esetén is bebizonyosodott.

Ezt 8 általánossal és némi józan paraszti ésszel be lehet látni. Ahogy azt is, hogy a vádaskodással, és a légből kapott vádakra alapozott törvényhozással, valójában a tolvajfidesz kormány vezetői követnek el másfajta bűncselekményeket. Amik szintén büntethetőek egy jogállamban. De Magyarország sajnos nem jogállam. A tolav bűnöző fideszes csürhe idáig züllesztette az országot.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.04.25. 10:06:46

Félelem keltés mert a megfélemlített birkákat könnyebb befolyásolni.

Le Orme 2 2017.04.25. 10:24:09

Bardóczi hozzáállása téves. A civilek saját tagdíjbefizetéseiből és tagjaik önkéntes munkájából tartsák el magukat, ne támogatásokból működjenek.
A külföldi támogatásokat pedig tiltsák be.

rasztaszív 2017.04.25. 10:39:26

@Le Orme 2: de akkor ez vonatkozzon az egyházakra is.sőt,semmiben ne legyenek megkülönböztetve.

József Körmendy 2017.04.25. 10:40:26

A civil szervezetek tagjainak szükséges lenne kemény fizikai képesség felmérőn is részt venni, hogy bizonyítsák ép testben ép lélek.

gigabursch 2017.04.25. 10:42:09

Az miért van, hogy az ország két legnagyobb civil szervezete (MOHOSZ, ill. OEE), amely emberi és szakmai tevékenységet fejt ki, sosem érintett ilyen jellegű hisztikben, viszont az a "civil szervezet", amely pusztán csak egy a politikai játszótérenjelenlévő számtalan acsarkodó között, rögtön megmutatja a foga fehérjét, azaz azt, hogy neki az adófizetők pénze kell - a saját megélhetésére...

Ezért és csakis ezért maximálisan támogatom, hogy
- tisztázásra kerüljön mitől, meddig, miért civil egy civil szervezet
- milyen típusú pénzekre pályázhat tevékenysége kifejtéséhez
- a tevékenység mit takarhat.

Ugyanis már a norvég pénzeknél kilógott a lóláb, hogy szakmai civil szervezet egy fityinget nem kaphat, ellenben politikai acsarkodók a lakosság hiszterizálásra korlátlanul.

Netuddki. 2017.04.25. 10:45:05

@Le Orme 2: Fingod nincs hogyan működnek a civil szervezetek, ostobaság amit írsz.

marcogo 2017.04.25. 10:52:25

@Le Orme 2:
mi lesz akkor a békemenettel?
Ök is tagdijasok?

rooby3 2017.04.25. 10:52:30

hányinger, ami ebben az országban folyik.......csak a fidesz lophat, szemrebbenés nélkül...

Bravehearth 2017.04.25. 10:58:20

"9 pont, ami kimondja: gazemberség, ahogy Orbánék a civilekkel bánnak!"

Neeem, ez 9 pont, ami a Bardózci nevű polgártárs véleményét tükrözi. Semmi egyebet nem mond ki, csak azt, hogy a polgártárs véleménye szerint 'gazemberül' bánnak a civilekkel (általánosítás, pontosabban egy részükkel bánnak MÁSKÉNT)!

"A kormány a szoros felügyelete alá rendelte már jóval korábban azt az alapot, amiből pályázhatnak hazai civil szervezetek például működésre."

Amennyiben ez a kormány filozófiájának megfelelő mód, akkor ezt megteheti. Ez nem jelenti azt, hogy ez a jó út, lehet, hogy téves és káros. Ezt vagy belátja a kormányzat, vagy sem, de a választásokon a választók majd e döntéseknek és hatásaiknak megfelelően szavaznak. Ha nagyon elszúrta a kormány, akkor leváltják. Ennyi.

"Az alap pénzelosztó szervének élére olyan "objektív figurák" kerültek, mint például a CÖF vezetője."

És azt ki dönti el, hogy ki mennyire 'objektív' személy? Sokak szerint (talán a soros szerint is) a CEU rektora egy objektív személy. Ok. Sokak szerint pedig nagyon nem az!

"Ezzel párhuzamosan módszeresen lerombolták a Nemzeti Kulturális Alapot, aminek a helyét egy pofára pénzosztó szerv, az MMA vette át."

Ez azért lehet, mert a kormányzat talán egészen mást ért nemzeti kultúra alatt, mint az elődjei. Ez is lehet téves vagy akár jó politika is, a választók majd eldöntik. De azért 'pofára pénzosztó' még senki sem lesz, mert egy általam nagyon nemzetinek és nagyon kultúrának ítélt dologra nem ad pénzt. Egyébként megnézve némely az alapvető ellentétet a nemzeti és a globalista világnézet között, csöppet sem meglepő, hogy ez a kultúra területét is érinti!

"A civil szervezeteket támogató állami cégek elkezdtek csak olyan civil szervezeteket támogatni, amelyek egyáltalán nem kritikusak semmilyen kormányzati lépéssel kapcsolatban"

Ez a cégek saját döntése. Korábban is így volt, ezután is így lesz. Ebben semmi meglepőt ne keressünk! Ki adna támogatást egy a kenyéradót és legfőbb megrendelőt folyamatosan kritizáló és szabotáló szervezetnek? Piaci szférában nem lenne ez furcsa??? Ott az ilyen cégvezető meddig lenne cégvezető?

"...magyarán nem gyakorolják a civilségük lényegét, miszerint a rossz döntéseknek elejét vegyék."

Tévedésben van a tag! A civilségnek legtöbbször NEM az a lényege, hogy döntéseket kritizáljanak, kényszerítsenek ki vagy tegyenek lehetetlenné! Ez egyes civil mozgalmakra igaz, de nem a többségre! Tudomásul kellene már venni, hogy NEM a civilek a döntéshozók, hanem a kormányzat. A civilek (választópolgárok) eldöntik, hogy a kormány jól csinálta-e, amit csinált, vagy rosszul. És ennek mentén szavaznak.

"A magyar piaci cégek öncenzúrát folytatnak a támogatáspolitikájukban vagy megsúgják nekik, kit kell támogatni."

Ez megint csak az adott cégek döntése. Megjegyzem, ha a támogatások egyeztetése fáj a tagnak, az miért nem fáj, mikor ugyanezen cégek az MT módosításokat 'diktálják' a kormányzatnak??? Mert akkor nem a CEU-val akarnak épp kibaszni, hanem a munkavállalókkal?

"A TAO a focira megy el."

Ez így igaz. Szerintem minden gondolkodó ember látja-tudja, hogy ez egy ordenáré nagy f*szság! Gondolom ez is szempont lesz, mikor a választók szavaznak vagy az ellenzék kialakítja az állásfoglalását és a saját politikáját.

Az összes független civil szervezet, aki semmelyik kormányzatnak nem óhajt behódolni, az külföldi forrásokhoz folyamodik, tehát a saját kormánya kényszeríti arra, hogy külföldi pénzeket fogadjon el, ha létezni szeretne, és a saját programjait meg akarja valósítani.

És ezzel most mi a baj? Melyik kormányzat ad támogatást egy a politikájával teljesen ellentétes célokért aktívan küzdő szervezetnek??? Ezt valaki komolyan is gondolja? És ha külföldről erre egy szervezet pénzt kap, akkor mi a gond azzal, hogy ez megfelelően föl legyen tüntetve? Ez miért lenne megbélyegzés? Ha az a szervezet vagy a támogatója annak érzi, nos az róluk szól és nem a törvényről vagy a kormányzatról! Szerintem ez nem bonyolult. Mellesleg érdemes azon elgondolkodni, hogy egy állami-kormányzati szándékkal ELLENTÉTES politikai vagy társadalmi célért nyíltan küzdő szervezet milyen alapon tekinthető legálisnak, vagy legitimnek? Ha rossz a kormányzati szándék, akkor majd leszavazzák a választók. Ennyi.

"Ezek közül a legfontosabbá a Norvég Civil Alap lépett elő, amit a kormány most szántott be."

Nem szántotta be. Továbbá mennyi olyan szervezetet támogatott, amely nyíltan ellentétes célokért küzdött, mint a kormányzati-állami célok??? Volt néhány!

"Miután már egyetlen normális civil szervezet sem tudja magát fenntartani hazai forrásokból..."

Hazugság. Tartsa el magát mindenki a tagdíjakból vagy NYILVÁNOS(!) magánadományokból. Ha külföldről kap erre pénzt, akkor kapjon, de legyen nyilvános és feltüntetett a támogató szervezet vagy személy neve!

"Kedves kormány. Ebbe a putyini tempóba bele fogtok bukni."

'18-ban erre minden esély megvan és ez jó! Az ellenzék bemutat egy megfelelő, hiteles és támogatható programot, amit képvisel és hirdet. És hajrá!
B.

marcogo 2017.04.25. 11:00:33

@gigabursch: ez nagyszerü ötlet.

Tehát elöirjuk neki, hogy milyen pénzre pályázhat Mo.-on (amit persze nem kap meg, mert a birálóbizottságban a CÖF ül).
És a tevékenysége mit takarhat, ha itthoni támogatásra nem is számithat.
Okos.
Ajánlom, hogy a kommentelök olvassák el a Tasz és a Helsinki Szervezet weboldalát és nézzék át mit és miböl csinálnak. Van ott persze Open Society és Norvég Alap.
De legalább átlátható és részletes.
És még nem is a magyar adófizetö pénzét költi, ami néhány ezer magyar állami és egyéb szervezetre nem mondható el.

Jakab.gipsz 2017.04.25. 11:37:47

Persze mert minden civil mozgalom zsenik klubja, és ezeket a zseniket a "gonosz" kormány(ok) elnyomja(ák), mert nem ők kormányozhatnak.

Na. vajon ki a dilis?

gyurmicsek 2017.04.25. 11:39:22

Érdekes, hogy a migráncsok utám már a civilek a fő ellenségeink. Lassan kiderül, hogy mindenki lop csak a mi politikai elitünk nem.
A politikusok számon kérnek mindenkin olyan dolgokat, amiben nekik kellene élen járni.
Az etika, etikus szó mára már teljesen eltűnt a szóhasználatból.

Felesleges szivatni ezeket a szervezeteket, azt sem tudtam, hogy léteznek, amíg nem olvastam a nevüket a cikkekben.
Mindenki csillapodjon le, inkább epítsünk egy stadiont, az megnyugtat.

2017.04.25. 12:22:13

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI.: nem láttál még bukott diktátort?
Jobbágy.

Amator 2017.04.25. 12:32:16

Szerintem meg az az álcivil, aki a blogszférában közpénzből fizetve, védi a kormány politikáját, és több név alatt kommentel egyszerre. Gratulálok.
Aki meg azt mondja, hogy a kormány csak a neki tetsző szervezeteket támogatva jogosan jár el, felhívnám a figyelmét, hogy a komány 10 millió embert képvisel, és nem csak azt a másfelet, akik haszonlesésből, vagy szellemi alultápláltságból istenítik ezt a Kádár rendszer 2.0-ra hajazó képződményt.

Le Orme 2 2017.04.25. 12:37:15

@Bravehearth: Köszönöm, hogy leírtad, nekem nem volt hozzá türelmem.
@gigabursch: Így van, az igazi civileket nem érntik ezek a kérdések, csak a hivatásos politikai acsarkodókat, akinek a szekerét ez a poszt is tolni akarja.

Le Orme 2 2017.04.25. 12:52:07

@rasztaszív: Az egyházak sem kapnak állami támogatást. Csak intézmények fenntartására, múködtetésére, épületek felújítására kapnak.
Ehhez képest Helsinki Bizottságék és társaik, ahol néhány tucat hangadó emberről van csupán szó, évi többszázmilliós költségvetéssel gazdálkodnak. Ez olyan, mintha a Katolikus egyház évi többezer milliárd forint támogatást kapna mondjuk propagandára.

Roan 2017.04.25. 13:36:11

@gigabursch: MOHOSZ mint civil szervezet? Szerintem nézz utána a civil szervezet definíciójának, és sok mindenre választ kapsz.

Roan 2017.04.25. 13:43:25

@Bravehearth: Odáig olvastam, hogy "És azt ki dönti el, hogy ki mennyire 'objektív' személy? Sokak szerint (talán a soros szerint is) a CEU rektora egy objektív személy. Ok. Sokak szerint pedig nagyon nem az!". Azért az gondolom nem szorul bővebb magyarázatra, hogy egy magánegyetem élére a tulajdonos, ha neki tetszik, egy bazári majmot is kinevezhet, az az ő baja. De a közpénz osztása az mindenkinek az ügye, ugye?

BéLóg 2017.04.25. 13:50:36

Függ get le nek va gyunk!
Függ get le nek va gyunk!
Függ get le nek va gyunk!
Függ get le nek va gyunk!
Függ get le nek va gyunk!

(Igaz, Gyuri bácsi?)

rasztaszív 2017.04.25. 14:00:42

@Le Orme 2: minden mondatod hazugság.az egyházak kapnak állami támogatást.működésre is.a civilek a töredékét kapják.
a katolikusok pedig pont igencsak sokat kapnak propagandára.

sas70 2017.04.25. 14:10:09

@Bravehearth: Köszönjük Emese! Az önkéntes kormányszócsövet olvashattuk!
Csak egy kérdés maradt. Ha ilyen tökéletes minden, akkor minek ezzel foglalkozni?
Meg még egy pár:
Ha minden szuper nyilvánosan működik, akkor miért kell köz adatokat kiperelni kormányzati szervekből, akik adófizetői pénzen működnek?
Hogyan fordulhat az elő, hogy egy jogerős bírósági végzést, a parlament, azaz az ország törvényhozói testülete nem hajt végre?

konrada 2017.04.25. 14:12:07

...szerintem amelyik szervezet a kormánytól kap támogatást, azt csak nagy ráhagyással lehet civilnek nevezni.
...amelyet cégek szponzorálnak, azokat is.
...sőt mindegyiket, amelyik csak külső támogatással - és nem a civilek saját erejéből - tudnak csak működni.

...s ebből nem lóg ki az a szervezet se, mely külső segítségre szorul, mert maguktól nem képesek maguktól működni...

sas70 2017.04.25. 14:13:19

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI.: Meg a népszavazási kérdést beadni kívánókkal szemben is. Ja azok a fideszkopaszok voltak, akiket nem talál a rendőrség.

Amator 2017.04.25. 14:23:25

@sas70: " Az önkéntes kormányszócsövet olvashattuk! " Tévedsz, nem önkéntes, hanem fizetett. Egy valódi "álcivil".

sas70 2017.04.25. 14:27:38

@konrada: A civil szervezetek egy része célzott közfeladatot lát el, pl. kultúra, oktatás, hagyományőrzés, műemlékvédelem stb. területen. Ezért kell állami támogatást is kapniuk. Ettől ők még civilek és többnyire meglehetősen sok önkéntes, közösségi munkát is belefektetnek ebbe.

NBarbieReloaded 2017.04.25. 14:51:13

@rasztaszív: Az erto olvasas latom nem megy, le orme 2, habar valoban kicsit zavarosan fogalmazva de azt mondta, hogy kapnak tamogatast az egyhazak, mukodesre, epulet felujitasra stb.

"a katolikusok pedig pont igencsak sokat kapnak propagandára."

Erre vannak szamszeru adataid is vagy csak hangulatkelto duma?

ZX 2017.04.25. 14:53:34

Jellemző, hogy a komcsi fideszpatkányok anélkül fröcsögnek itt, hogy halvány lila fingjuk lenne arról mik a civilszervezetek és mit csinálnak.

rasztaszív 2017.04.25. 15:05:56

@NBarbieReloaded: visszaolvastam,és fenntartom:konkrétan egyik mondata sem igaz.

ha itt élsz,láthatnád,hogy lassan húsz éve a fidesz mellett kampányolnak.most pedig megkapják érte a lóvét,meg a lelkeket.adataim nincsenek,bocs,de kellő időben majd össze lesz számolva...

NBarbieReloaded 2017.04.25. 15:08:19

@rasztaszív: En is fenntartom, hogy azt irta, hogy kapnak tamogatast.

Tehat ahogy varhato volt, nincs adatod ra, hogy mennyit is kapnak "propagandara", csak ocska, hangulatkelto duma volt.

Bravehearth 2017.04.25. 15:16:24

@Roan: " Odáig olvastam, hogy..."

Akár végig is olvashattad volna...! Talán segített volna.

"Azért az gondolom nem szorul bővebb magyarázatra, hogy egy magánegyetem élére a tulajdonos, ha neki tetszik, egy bazári majmot is kinevezhet, az az ő baja. "

Természetesen. Szerintem a kormányzat sem és én sem vitattam a személyét. Csak megjegyeztem, hogy őt sem tarthatja mindenki 'objektív' személyiségnek. Nem is az.

"De a közpénz osztása az mindenkinek az ügye, ugye?"

Teljesen jól látod, én is így gondolom. De hatalmat nem 'mindenki' gyakorol, hanem a kormányzat. Ha szarul csinálja (vagy így érzik a választók), akkor elzavarják őket, bukni fognak. És akkor már nem ők fogják kinevezni a felelős személyiségeket.

@sas70: Szívesen, tollashátú! Hogy te mit olvastál, illetve mit értesz alatta, az a te dolgod, szövegértésben nem kívánok segíteni. Pár illetékes biztos síkideg lenne, ha a kormánypropaganda így hangzana!

"Csak egy kérdés maradt. Ha ilyen tökéletes minden, akkor minek ezzel foglalkozni?"

Hol írtam, hogy tökéletes, vagy nem érdemes foglalkozni vele? Azt írtam, hogy a tervezett módosítás nem ró vállalhatatlan kötelmeket a szervezetekre, nem igényel aránytalan erőforrásokat, nem jelenthet megbélyegzést, hiszen csak tények rögzítését és megjelölését írja elő (kiadványokon, szóróanyagokon, sajtótermékeken talán a honlapokon, bár ez utóbbit nem tudom), illetve kötelező regisztrációt jelent. Ezek nem jelenthetnek teljesíthetetlen feltételeket ezeknek a szervezeteknek!

"Ha minden szuper nyilvánosan működik, akkor miért kell köz adatokat kiperelni kormányzati szervekből, akik adófizetői pénzen működnek?"

Többek között ezért sem írtam, hogy minden tökéletes. Ugyanúgy ki kellene adni az adataikat, ugyanúgy átláthatóan kell(ene) működnie a kormányzati szerveknek is!

"Hogyan fordulhat az elő, hogy egy jogerős bírósági végzést, a parlament, azaz az ország törvényhozói testülete nem hajt végre?"

Úgy, hogy nem szankcionálják kellően (sehogy) az ezért felelős vezetőket! Nyilván ez is előkerül az ellenzéki politikai erők programja, kampánya és kommunikációja során. Ha nagyon sok polgár érzi ezt aránytalanul igazságtalannak, akkor nem szavaznak majd a kormánypártokra, hanem valamely ellenzéki erőre. Ha mégis a kormánypártokra szavaznak, akkor sanszos, hogy nem tulajdonítottak neki túl nagy jelentőséget, vagy más kérdéseknek viszont sokkal nagyobbat! Jövőre ki fog derülni.

@Amator: Egyéb nagyon értelmes észrevétel? Esetleg bizonyíték?
B.

rasztaszív 2017.04.25. 15:16:39

@NBarbieReloaded: de még ott is hazudott.

te is tudod hogy kapnak,én is tudom,hogy kapnak.azt nem tudjuk,mennyit.szerintem a nyolc évre simán kijöhet az emlegetett ezermilliárdos tétel.

Amator 2017.04.25. 15:19:55

@ZX: " Jellemző, hogy a komcsi fideszpatkányok anélkül fröcsögnek itt, hogy halvány lila fingjuk lenne arról mik a civilszervezetek és mit csinálnak. "
Légy nyugodt, tudják. Úgy lehet ám igazán hazudni, ha ismerik a tényeket. Mindössze az a feladatuk, hogy megfertőzzék, megtévesszék a blogolókat. Az, hogy otthon már levették a tükröt is a falról, az legyen az ő gondjuk. Bár az is lehet, hogy küldetéstudatból csinálják, a rendszer számít rájuk. Jó elvtársak.

konrada 2017.04.25. 15:27:55

@sas70:
Ok. Végül is igazad van. Ha ilyen dedikált közfeladatot látnak el, úgy valóban kaphassanak támogatási pénzt, de ez esetben tüntessék is fel, kitől és mennyit, nehogy komolyan hihesse valaki, hogy például a CÖF csakis a köztájékoztatás kedvéért, a köz érdekéért önkéntes munkában teszik azt, amit függetlenül a támogató akaratától...

Amator 2017.04.25. 15:29:45

@Bravehearth: " Egyéb nagyon értelmes észrevétel? Esetleg bizonyíték?
B. " Ez névtelen szféra, ezt ti nagyon jól tudjátok. Egyébként mindössze abból az alapvető dologból indulok ki, hogy normális országban a kormányt kritizálni szokták, mert akkor talán kevesebbet lopnak, ha érzik a figyelő tekinteteket. Most viszont röhögnek a markukba, mert a civil lakosság egymás szekálásával van elfoglalva. Ha leszámítom a gazdasági büncselekményeket, ez a legaljasabb húzása Orbánnak, hogy egymásnak ugrasztotta az embereket. Bármilyen utód lesz is, ezt a mesterségesen generált ellentéteket, uszítást nem egykönnyen fogja kiheverni a kevésbé intelligens része a társadalomnak.

NBarbieReloaded 2017.04.25. 15:41:43

@rasztaszív: Hogyne tudnam, hogy kapnak. Veled ellentetben, aki csak vagdalkozik, azt is, hogy mennyit.
Ami betudhato, a szerinted "propaganda" osszegekre:
"Az egyházak hitéleti támogatásának kiegészítésére jövőre 1 milliárd 720 millió forintot költ majd a központi költségvetés – pontosan úgy, mint az idei évben. Nem változik a hittanoktatás állami támogatásának mértéke sem: erre az ideihez hasonlóan jövőre is 3,1 milliárd forintot szán a kormányzat."

Tehat evi 4,8 milliard es ebben az osszes egyhaz benne van. Hat tenyleg, micsoda hatalmas osszeg.
Ha meg elosztom az also hangon tobb szazezer magat vallasosnak tekinto emberrel, akkor per fo talan egy kave ara ha kijon.
A 8 ev alatt ezermilliard nagysagrendileg az un. ciganyintegraciora kidobott penz lehet. De erdekes, hogy nem mondjuk ezt a peldat hoztad, mindig csak a vallas/egyhazak tamogatasa szurja a szemed.

Na nem azert, szerintem mar alapbol a ket teruletet osszehasonlitani is ostobasag.
Holnap kitalalom, hogy alakitok egy "civil" gittegyletet, es mar tartom is a markom, hogy az allam tamogassa a hulyesegeim. Aha, persze. Na ezt osszehasonlitani azzal, hogy az egyhazak kapnak penzt mukodesre vagy "propagandara", azok az egyhazak, akik (donto tobbsege, es nem, nem erdekel a vallasgyulolok szokasos, altalanosito dumaja az elvetve elofordulo pl. pedofil papokrol) tobb, jobb emberre probaljak valtoztatni a hozzajuk beteroket.
Hat szerintem, akarhogy is vinnyognak az ateistak, inkabb menjen a fel koltsegvetes erre, mint mondjuk 1 forint is belpesti hulyegyerekek lazalmainak tamogatasara.

ZX 2017.04.25. 15:42:12

@Amator: Hát ha direkt ferdítenek az meg nettó hazaárulás.

Amator 2017.04.25. 15:42:19

@koala kóla: Nem szoktam hozzá, hogy faék gondolkodású emberekkel beszélgessek, veled sem teszek kivételt.

Amator 2017.04.25. 15:48:01

@ZX: Megpróbálnak manipulálni, megtéveszteni, már akit lehet, mert senki sem jól tájékozott, max. ha azon a területen dolgozik. Szerintem ez az álcivil kifejezés is rájuk illik leginkább. 10 év börtön annak, aki ezt a kifejezést kitalálta.

rasztaszív 2017.04.25. 15:51:44

@NBarbieReloaded: "Csak intézmények fenntartására, múködtetésére, épületek felújítására kapnak."ezt írta a haverod.te itt felsoroltad,mennyit kaptak másra.ezzel őt meg is cáfoltad.viszont az általa említett tételt nagyvonalúan kihagytad.meg a zánkai úttörőtábort,meg a hasonló apróbbakat...

legyen ugyanannyira átlátható a működésük,mint a civil egyesületeké,kapjanak ugyanannyi támogatást,ha állami feladatot vállalnak át,szerintem induljunk ki ebből.

Bravehearth 2017.04.25. 15:55:08

@Amator: "Ez névtelen szféra, ezt ti nagyon jól tudjátok."

És ki az a 'ti'? Mit tudnék én mást, mint akár te magad? Az, hogy mást gondolok vagy más következtetést vonok le, az simán lehet! De ettől engem még nem kell azért fizetni, hogy azt gondoljam a migrikről, amit vagy azt gondoljam a sorosról, amit gondolok. Vagy akár kormányról vagy ellenzékről.

"Egyébként mindössze abból az alapvető dologból indulok ki, hogy normális országban a kormányt kritizálni szokták..."

Ezzel nincs is semmi baj! Kritizálják is, van miért bőven! De azt nem tudom elfogadni vagy megérteni, hogy bármi, amit a kormányoldal csinál vagy tesz vagy mond, az hülyeség csak azért, mert ők teszik vagy mondják! Ez demagóg ostobaság. Abból a szempontból egyszerű a helyzet, hogy nem nagyon kell magyarázni se a kormány hülyeségeit, vagy akár a jó döntéseit. Szerintem mindkettő elég világosan látható és evidens. Sajnos jelenleg nem látok ÉRTELMES kritikát. Indulatos és ostoba kritikát annál többet (igen, a jobbiktól is)! És sokakban merül fel úgy a kérdés, hogy 'ok, zavarjuk el ezeket, de akkor meg helyettük jönnek amazok...?"

"Most viszont röhögnek a markukba, mert a civil lakosság egymás szekálásával van elfoglalva."

Ez is igaz. Két alapvetően kibékíthetetlen nézetrendszer ütközik nagyon intenzíven itthon is és Lengyelországban, Macedóniában is (a szlovákok, csehek ebben okosabbak): a globalista és a lokalista (vagy akár nemzeti) nézetek. Mindkét oldal meg is tesz mindent az ellentétek fokozásáért, ez nem csak az orbánék bűne!

"Ha leszámítom a gazdasági büncselekményeket, ez a legaljasabb húzása Orbánnak, hogy egymásnak ugrasztotta az embereket."

Ehhez önmagukban kevesek lettek volna! Ehhez az ellenzék is kellett! (Emlékezz csak kb. 10 éve szinte mindenhol azzal kezdte a gyurcsány, hogy 'lám-lám, megint tüntetnek a fasiszták!)

"Bármilyen utód lesz is, ezt a mesterségesen generált ellentéteket, uszítást nem egykönnyen fogja kiheverni a kevésbé intelligens része a társadalomnak."

Nem lesz rá esély, mert a másik oldalnak is megvannak a saját prominensei, külhoni támogatói és a nézetrendszerek közötti ellentét egy kormányváltástól nem fog megváltozni, csak a kormány lesz másik oldal kezében!

Nemrég egy kommentelő írta le nagyon jól: "A fideszesnek a haza a fidesz, a baloldalnak és a libeknek a haza a világ. De hol van az a párt, akinek a haza Magyarország?' Szerintem nagyon jól látta a lényeget.
B.

NBarbieReloaded 2017.04.25. 16:07:35

@rasztaszív: Ne terelj, nem nagyvonaluan kihagytam, hanem TE jottel azzal, hogy "a katolikusok pedig pont igencsak sokat kapnak propagandára."
Amiket irtam osszegeket, szerintem azokat erthetted "propaganda" alatt, azert irtam. Mert errol volt szo.
Es en legalabb konkret szamokat irtam, te meg meg mindig nem, tovabbra is csak a hangulatkeltesre futja.
A mukodesuk atlathato, en nem hallottam meg rola, hogy egyhazak ne tudnanak elszamolni valamivel, szolj ha te igen.

Es vegul ujra mondom, nekem a cigany integracionak nevezett feneketlen kutba ontott szazmilliardok szurjak a szemem, aminek valoban semi haszna. Neked nem? Csak a vallas?

cardiobascuralis 3 2017.04.25. 16:14:59

Civil szervezet, aki?
Semmelyik?

Hol a faszomban tanultál te magyarul?

Amator 2017.04.25. 16:15:46

@Bravehearth: Az első mondatomat visszavonom, elnézést. Néha én is beleesek ebbe a törzsi viszálykodásba, miközben lehet hogy nem is áll messze az álláspontunk. A bérkommentelőkre vonatkozó dolgokat viszont fenntartom. A válaszaid teljesen rendben vannak, el tudom fogadni őket, bár én úgy látom, hogy a Gyurcsány éra alatt nagyságrenddel kisebb volt az uszítás, mint manapság, ők nem avatkoztak bele a társadalom életébe annyira, mint a mostaniak.
Mindegyik kormánynak voltak jó intézkedései, én ezt nem akarom az Orbán kormánytól sem elvitatni. Egyik ilyen volt a kerítésépítés is. A hozzá tartozó szöveg viszont nettó uszítás volt. Az ágazati különadók is jó húzás volt, sokat segített a gazdasági egyensúly megteremtésében. Viszont már régen túl kellett volna ezen lépni, mert ez most már egyértelműen fékezi a beruházásokat. stb.

cardiobascuralis 3 2017.04.25. 16:16:27

@Le Orme 2:
Ja, az egyházak meg az egyházi adóból éljenek meg, és semmilyen állami támogatást ne kapjanak.

Amelyik erre nem képes, arra nincs szükség.

cardiobascuralis 3 2017.04.25. 16:18:59

@Le Orme 2:
Ne kapjanak semmire.
A civilek meg nem állami támogatást kapnak. Ne keverd a szezont a faszommal.

rasztaszív 2017.04.25. 16:19:06

@NBarbieReloaded: amennyivel most többet kapnak,mint amennyit szoktak,azt mind azért a propagandáért kapják,amit a fidesz mellett fejtettek ki.az,hogy ebben van hitéleti támogatás is,csak annyit bizonyít,hogy a haverod hazudott.
ha minden átlátható,akkor nem kell zavarjon,ha ugyanazt elvárjuk tőlük,és ugyanannyit kapnak ugyanazért az elvégzett feladatért

szóval ne tereljek,hanem beszéljünk másról?hogy is van ez...?:).

cardiobascuralis 3 2017.04.25. 16:22:46

"Kedves kormány. Ebbe a putyini tempóba bele fogtok bukni."

Amíg az ellenzéki oldalon 10, még az 5 éves korombeli faszomnál is kisebb méretű mikropárt marakodik a koncon, és a lényeg mindegyiknek a vezetőjénél az, hogy bejussanak a Parlamentbe még 4 évre, hogy aztán a semmiért felvehessék a havi 1-2 millát, és nem az, hogy megegyezzenek és elkergessék a Fideszt a véres gecibe, addig nem fog a Fidesz belebukni semmibe.

cardiobascuralis 3 2017.04.25. 16:23:54

@koala kóla:
Miért kellene, elmebeteg barom embertársam?
A vallást mindenki magának választja, az egyházi adót meg nem az állam szedi.

ZX 2017.04.25. 16:24:37

@koala kóla: Mi meg felkötünk titeket mert ezt akarjuk. Tényleg ilyen országot szeretnétek?

rasztaszív 2017.04.25. 16:26:10

@koala kóla: nekem nyóc.szavazzunk erről.kampányoljatok ezzel.

Roan 2017.04.25. 16:27:05

@Bravehearth: Miben segített volna? Bocs, ha belegázoltam a lelkedbe azzal, ha a hosszan ömlengő kommentedet nem olvastam végig, és már a 3. mondatnál feladtam.
" Csak megjegyeztem, hogy őt sem tarthatja mindenki 'objektív' személyiségnek." - A sarki boltost sem tarthatja mindenki objektív személynek, de ez teljesen irreleváns a témában. Ha meg az összehasonlítás kedvéért tetted be, akkor viszont van különbség a két személy között, tehát nem jó a párhuzam.

"De hatalmat nem 'mindenki' gyakorol, hanem a kormányzat. Ha szarul csinálja (vagy így érzik a választók), akkor elzavarják őket, bukni fognak." - de azért kritizálni lehet őket, remélem? Mert hogy a posztoló ezt tette.
Egyébként, ha így gondolkodunk, hogy mindent meg lehet tenni, mert majd 4 év múlva szavazunk, ha nem tetszik. Már értem, hogy miért nem mond sokaknak semmit a fékek és ellensúlyok kifejezés. Végül is, akár ki is léphetünk az Unióból, ha nem tetszik, utána legfeljebb nem szavazunk rájuk. A dolgok azért nem mindig ilyen végtelenül egyszerűen működnek.

ZX 2017.04.25. 16:33:16

@koala kóla: Mintha tegnap nem ti pofáztatok volna, hogy amerika minek szól bele mindenbe most meg nyaljátok a putyin seggét és csecsenekkel fenyegetőztök? A múltkor még minden muszlimot kiírtottatok volna az országban most meg hívjátok őket? Mi van elvtársak nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal? Szerintem dugd vissza a fejed Hazaáruló Viktor végbelébe hátha akkor majd tudod milyen "szelek" fújnak és mi az épp aktuális irány. :P

ZX 2017.04.25. 16:34:58

@koala kóla: Viszont most már tudjuk milyen terroristáknak osztogattátok a letelepedési kötvényt.

Bravehearth 2017.04.25. 16:40:01

@Amator: Üdv! Semmi gond.

Hogy a gyurcsány kormányzása idején kevesebb volt az uszítás? Összességében igen, volumenét tekintve mindenképpen. Vagy talán célzottabb volt? Szűkebb csoportokra uszítottak intenzívebben (akkoriban erősödött a jobbik, sorvadt a szadesz és közben a szocikkal is összerúgták a port, az mdf maradéka pedig a végét járta). Így talán nem kellett akkora politikai és társadalmi felületet lefedni az uszítással. De tényleg lehet az is, hogy minden értelemben kisebb volt az uszítás.
Ahogy látom, ma a kormány nem nagyon válogat, szőnyegbombáznak mindent és mindenkit. Ezt azért látom qrvanagy bajnak, mert ezzel egy valóban értelmes és valódi tömegeket képviselő új ellenzéki erő kialakulását is lehetetlenné teszik. Persze, érzésem szerint most nem is nagyon látszik ilyen, de ettől ez még súlyos bűn!

"Mindegyik kormánynak voltak jó intézkedései, én ezt nem akarom az Orbán kormánytól sem elvitatni. Egyik ilyen volt a kerítésépítés is. A hozzá tartozó szöveg viszont nettó uszítás volt."

Magam is így látom. Az uszítás ezzel kapcsolatban azóta zavar sokkal kevésbé, mióta ezek a retkek megcsinálták a balhékat Európában. De nekem ehhez sem kellett a propaganda vagy a plakátok! '15-ben itt voltak a környezetemben, jól látszott hosszú napokig, hogy miféle népség ez.

"Az ágazati különadók is jó húzás volt, sokat segített a gazdasági egyensúly megteremtésében. Viszont már régen túl kellett volna ezen lépni, mert ez most már egyértelműen fékezi a beruházásokat. stb."

Ezt is jól látod. Hozzá tudnám még venni az MT módosítást '12-ben, az egykulcsos adót és az áfa továbbra is magas voltát, illetve a szelektíven alkalmazott áfacsökkentést. Én ezt nem támogatom, bár az is tény, hogy tükrözi a kormány filozófiáját, elképzeléseit az adózásról. És emlékezzünk meg az örök sportimádatról és a stadionok hegyeiről... Egy röhej! Lehetne ezt is értelmesen és célzottan fejleszteni, de nem ezt teszik. Sajnos mindezekkel hiteltelenítik a jó döntéseiket és az értelmes gondolataikat is (pl. családtámogatások, célzott gazdaságfejlesztési elképzelések)!

@koala kóla: "...a szlovákok csehek nem okosabbak hanem rendesen kiiirtották a zsidókat, amikor a szezonja volt..."

A csehek biztosan nem, protektorátus voltak, nem volt független hatalmuk. A Tiso vezette Szlovákia valóban még fizetett is a Birodalomnak, hogy deportálják el őket tőlük. De nagyon nem hiszem, hogy ez egy elfogadható megoldás lenne! Sokszor én is elkövettem azt a hibát, hogy azonosítottam a zsidóságot egy konrád györggyel, soros györggyel vagy egy landeszmannal. Rossz út, még rosszabb következményekkel!

"most nincsen probléma mert ott nincs zsidó ballib meg fasiszta jobboldal"

Inkább erősebb társadalmi kohézió, kevésbé terhelt gazdaság és kevesebb feldolgozatlan történelmi trauma terheli őket. Minden belső ellentétüket okosabban kezelik, kihagyják belőle az 'uniót'! Ebben sokkal okosabbak!

ZX 2017.04.25. 16:49:02

@koala kóla: Jaja ahol meg nincs magyar ott nincs trianonozás. Nem értem mi a fasz bajod van.

NBarbieReloaded 2017.04.25. 17:45:45

@rasztaszív: "amennyivel most többet kapnak,mint amennyit szoktak,azt mind azért a propagandáért kapják,amit a fidesz mellett fejtettek ki"

Mar megint hangulatkeltesz, anelkul, hogy alatamasztanad valamivel.
Ki mondta, hogy tobbet kapnak egyaltalan? Ha igen, mennyivel?
Mutass szamokat, ne csak gyulolkodj,

rasztaszív 2017.04.25. 18:22:36

@NBarbieReloaded: nem kaptak csak úgy úttörőtáborokat,nem kaptak dupla pénzt másokhoz képest,nem röpködtek a milliárdok minden szirre-szarra,ami egyházi.és,már bocs,de ezt a pénzt nem én kaptam,nem nekem kell elszámolnom vele.
majd ha meglesz a kellő rálátásunk a dologra,majd szépen össze lesz számolva.

cardiobascuralis 3 2017.04.25. 20:38:24

@koala kóla:
Tőlem legfeljebb hozzád mennek.
Nálam laknak ugyanis.

NBarbieReloaded 2017.04.26. 12:18:51

@rasztaszív: Es csak folytatod a gyulolkodest egy darab tenyszeru osszeg nelkul. Nem unod meg?
Mit artottak neked a katolikusok, hogy ennyire utalod oket?
Mar megint lokod a suket dumat ropkodtek a milliardok-rol, alatamasztva persze semmi.
Ki mondta, hogy neked kell elszamolni vele? Jaa, senki. Elszamol vele, akinek kell. Egy egyszeru gugli keresessel meglenne a kello ralatasod,de az mar tul nagy melo ugy latszik, csak a milliardokkal dobalozni meg utalkozni megy.

rasztaszív 2017.04.26. 15:24:36

@NBarbieReloaded:a dupla támogatás tény,az úttörőtábor tény,a kismillió apróbb költés tény,még akkor is,ha én nem ismerhetem az összegeket.de ha van valahol egy elszámolás,amiben mindez benne van,linkeld be légyszíves,hadd tanulmányozhassuk.

NBarbieReloaded 2017.04.26. 16:35:30

@rasztaszív: Jaa ertem, teny, mert te azt mondod. Akkor gondolom nem tul megterhelo par linket bedobni nekem gyulolkodokem ugye?
Aha, van valahol egy elszamolas, amit en keressek meg neked, mikor te vagdalkozol. Te amugy normalis vagy? :DD

rasztaszív 2017.04.26. 17:48:28

@NBarbieReloaded: nem,barátom,én azt állítom,hogy nincs ilyen elszámolás - míg a civileknél van.

NBarbieReloaded 2017.04.26. 18:19:38

@rasztaszív: Na ez az, te azt allitod. En meg azt, hogy a fu nem zold, hanem rozsaszin. Na bumm.
Majd amikor az allitasodat ala tudod tamasztani valamivel, akkor szolj.
Ez a resz a legnagyobb: "nincs ilyen elszámolás - míg a civileknél van. "
Te nem lattal, tehat nincs. Civilek elszamolasat se lattad, de az akkoris van. Merthogy biztosra veszem, hogy szabadidodben nem civil szervezetek penzugyi beszamoloit nezegeted. Meg pontosabban soha egyet se lattal. :D
Na asszem ennyit rolad gyulolkodokem, mar igy is tul sok idot pazaroltam rad.
Majd szolj ha mar tudsz viritani konkret szamokat, adatokat. A ketszazadik semmitmondo vadaskodasod nem erdekel.

rasztaszív 2017.04.26. 19:59:10

@NBarbieReloaded: igen,azt állítom.cáfolj meg,virítsd a linket,ne csak verbálisan linkelj...:)de olyat,ahol minden el van számolva.

gigabursch 2017.04.27. 07:31:42

@Roan:
Bármilyen hihetetlen (számodra), de az.
Nem ok nélkül mondom, de úgyanígy civil szervezet az MME, egy rakat társadalmi természetvédő egyesület, de még a Tudatos Vásárlók egyesülete is...

NBarbieReloaded 2017.04.27. 11:58:30

@rasztaszív: Mar az elobb is leirtam: aki vadol, gyengebb ertelmi keppesseguek reszere, TE, az bizonyit.
Ertelmes embereknel ez igy mukodik, ja, meg a birosagon is, nem veletlenul.
Igy ertelemszeruen a vadlo linkel valamit a vadjai alatamasztasara, nem forditva. Es nem pedig csak frocsog, mint te.
Ha ez ugy mukodne, ahogy te elkepzeled, akkor en is mondhatom, hogy egy kis drogos, belpesti buzigyerek vagy, raadasul pedofil es gyilkos. Na, bizonyitsd, hogy nem.

Amugy azt se tudom minek irtam megint, mar mondtam, hogy a semmitmondo vadaskodas folytatasa nem erdekel. Valahogy nem lep meg, hogy a bizonyitas reszhez mar nem fullik a fogad. :DD

rasztaszív 2017.04.27. 12:21:17

@NBarbieReloaded: értelmes embereknél ez úgy működik,hogy aki azt állítja,hogy valami létezik,annak kell bizonyítania.és nem csak fröcsög...:)

Roan 2017.04.27. 13:32:27

@gigabursch: A MOHOSZ egy hobbisport egyesület. Akkor a te értelmezésedben minden civil szervezet, ami nem állami alapítású, pl. a BLASZ, vagy a veresegyházi asszonykórus. A civil nem csak azt jelenti, hogy önszerveződő non-profit szervezet, hanem a kormányzattól független, és a közjóért cselekszik (nem csak a tagokért). Az állami vizekre pénzért kiadott horgászengedélyek nekem nem tartoznak ebbe a kategóriába, főleg, hogy a minisztérium stratégiai partnereként aposztrofálják magukat a honlapjukon.

Roan 2017.04.27. 13:42:25

@gigabursch: A törvény amúgy valóban különbséget tesz közhasznú és nem közhasznú civil szervezetek között, ez utóbbiak az egyesületek, sportszövetségek, melyek azonban más elbírálásban részesülnek, mint a valódi civil szervezetek (klasszikus értelemben vett NGO-k). Tehát ezért sem mosnám össze a kettőt.

Le Orme 2 2017.04.27. 13:53:41

@rasztaszív:
Akkor mutasd a bizonyítékaidat végre, ne húzd az időt.
A katolikus egyház nem propagandacélokra (óriásplakátokra, médiamegjelenésre, külföldi lobbizásra Magyarország ellen) kap támogatást, hanem a közoktatási feladatok átvállalására.

Le Orme 2 2017.04.27. 13:57:20

@Roan: "a közjóért cselekszik"
Olyan nincs, hogy közjó; nincs jelentése ennek a koncepciónak, a konkrét viselkedés semmilyen irányát nem kijelölő, érvek hiányában használt hívószó. Minden civil szervezet a saját céljaiért működik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.27. 14:14:15

@Le Orme 2: "Olyan nincs, hogy közjó; a csúti geci számára nincs jelentése ennek a koncepciónak"

Csak az "önjó", a közvagyon kirablása. :))

Roan 2017.04.27. 14:29:50

@Le Orme 2: Akkor töröljük a szótárból a közérdekű, közösségi, közvagyon fogalmakat is :)

Roan 2017.04.27. 14:32:44

@Le Orme 2: De ha így jobban tetszik: olyan szervezet, amelynek működése nem csak a tagok számára, hanem a társadalom számára is kiemelt hasznossággal bír

rasztaszív 2017.04.27. 15:07:31

@Le Orme 2: a katolikus egyház kőkeményen beszállt a fidesz mellett a magyar belpolitikába,amennyivel most többet kapnak,azt ezért kapják.de persze mutogatnátok másra,mint egy utolsó cigány.
süti beállítások módosítása