B1 blogcsalád



Orbán nem ússza meg a CEU-ügyet - már megszületett a magyarázat az előre látható brüsszeli fiaskóra

2017. április 21. - nickgrabowszki

A húsvét miatt lecsengtek a megatüntetések, a Fidesz már-már úgy gondolhatta, hogy a botrány 3 napig tartott, vége van, megúszták. De ez nincs így.orban_viktor_europai_parlament_vita.jpg

  • Orbán például elmegy Tifliszbe, ahol érdemeinek megfelelő módon kezelik, és kifütyülik.
  • Amerikai szenátorok (mindkét pártból) írnak neki levelet, hogy tárgyaljon a CEU-val és találjon megoldást.

Ez utóbbit nehéz másként kezelni, mint alig burkolt nyomásgyakorlást, a külpolitikában a szenátorok nem cselekszenek önállóan (mert arra formális joguk nincs is), csak a State Deparmenttel és Fehér Házzal egyeztetve. Vagy egyenesen azok kérésére.

Mert azt nm szabad elfelejteni, hogy bár az Orbán-rezsim pillanatnyilag lekerült a világsajtó címlapjairól, a CEU-törvény hatályban van.

Azt a hazugságot gondolkodó emberekkel nehéz elfogadtatni, hogy az Orbán-kormány nem akarja megszüntetni a CEU-t. Hiszen már a kezdeményezésére - sürgősséggel - elfogadtak egy törvényt, amelyik a gyakorlatban

likvidálja a Magyarországon működő amerikai egyetemet.

Ezzel a problémával valamit kezdeniük kell, mert ha nem teszik, a szenátori levélnél hatásosabb figyelmezettésre számíthatnak Washingtonból.

További probléma Brüsszel.

  • Csütörtökön Lázár kancelláriaminiszter még azt mondta, nincs döntés arról, hogy Orbán elmegy-e az Európai Parlament a CEU likvidálásával foglalkozó ülésére jövő szerdán.
  • Pénteken már az Euronews-zal azt közölték, mégis elmegy.

A habozás oka nyilvánvalóan az volt, hogy Orbánnak nincs elég támogatottsága:

a jobboldali Néppárt nem áll mögötte.

Hiába volt Szájerék levélkampánya, nem találtak támogatókra, nem tud előállni az a helyzet, mint 2011-12-ben. Az autokrácia kiépítésének kezdetén a médiatörvény és az alkotmányozás körüli vitákban Orbán kiállhatott a plenáris ülésre, az illúziókat tápláló Néppárt mögötte állt. A vita nem diktatúra vs demokrácia, hanem jobb- és baloldal között zajlott. (Itt emlékezhetünk pl. Daniel Cohn Benditre.)

Most nem ez a helyzet. Viszont megfutamodni gyávaság és

a vereség beismerése volna.

Ezért elmegy, de már előre készül a vereségre és arra, hogy felmossák vele a padlót.

A tifliszi kifütyülésre a propagandaminisztérium azt a kommunikációs panelt bírta kitalálni, hogy az fényes bizonyítéka a Soros-hálózat létezésének. (Soros biztos repülőgéppel szállította Grúziába a megtévesztett fiatalokat, mint Budapestre 2 hete mind a 80 ezret.)

Az előre látható brüsszeli fiaskóra is megszületett már a magyarázat.

Az Orbán-kormány emlőin létező Nézőpont Intézet közölt egy írást arról, hogy a Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese” van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma.

Tehát nyilvánvalóan ez lesz az oka, ha Orbánt lehurrogják, leoltják, hazugságait megcáfolják.

Hogy Soros még a hivatkozott dokumentum szerint is súlyos kisebbségben van az EP-ben, a 751 képviselőből csak 226 tartozik a szövetségesei közé, tehát hogy a véleménye egyáltalán nem ügydöntő, talán még csak nem is befolyásos, azt már a kormánypropaganda nem fogja hangsúlyozni.

A vereség nyilvánvaló lesz mindenkinek, aki nem a TV2-Lokál-állami média viszonyrendszerből tekint a világra.

De az a Fidesznek és Orbánnak nem számít. Nekik éppen az a kétmillió magyarországi választó kell, aki viszont onnan tájékozódik. És nekik le lehet majd magyarázni, hogy voltaképpen Soros szervezkedik ellenük (sőt, Magyarország ellen).

És innen nézve minél inkább feltörlik Orbánnal a padlót, nekik annál jobb, mert választóiknak egyre szilárdabb meggyőződésük lesz, hogy az ellenség nagyon erős.

És azt a kérdést már eszükbe se jut feltenni, hogy egyáltalán létezik-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8812443841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kármentő 2017.04.22. 20:34:17

Hetek, max. 1-2 hónap kérdése és sok csudát fogunk mi olvasni az Indexen. Várom a hajrá Jobbik, hajrá Jobbik cikkeket.
De akkor hol a fenébe fognak firkálni az indexes okoskák? :D

lehet más a handa-banda 2017.04.22. 20:44:19

@morpho:
Junckert az 500 millió választja meg közvetve, ezt akarod beadni?

Mert ez tényleg vicc kategória. Hányan tudták előtte hogy a világon van egyáltlán?

Egy vén trottyot kerestek akinek semmi önállósága nincsen, egy kesztyűbábbal többet kellene foglalkozniuk

EddieCivic5g 2017.04.22. 20:54:32

@teéjesenmindegy: Ember, a függetlenség azt jelenti, hogy arról írnak, és azt, amiről és amit akarnak. Azért, mert te nem akarod elhinni/elfogadni, hogy ők függetlenek, attól még lehetnek azok.
Amikor címlapra tesznek egy posztot a balf.sz inkopetens ellenzék aktuális bénázásáról, akkor valahogy soha senki nem kérdőjelezi meg az Index függetlenségét. /Ezt most nem személy szerint neked, csak úgy általánosságban./
A példádhoz meg annyit, hogy igen, hiteles képet ad. Hiteles, de nem a teljes igazság. Ahogy a másik oldalon a "randa koszos arabok" is hiteles, de szintén nem a teljes igazság.

morpho 2017.04.22. 21:00:10

@lehet más a handa-banda:

Nem 500 millió, csak aki résztvesz. Tanulmányozd az EU választási rendszerét!

István Magyari 2017.04.22. 21:14:03

Orbán pont az ilyen ügyekkel rántja össze táborát. Amúgy ezek a blogok és az index is vastagon hozzájárult a 2010-es 2014-e győzelmekhez (vagy vereségekhez, attól függően, hogy a fasz melyik végén vagyunk).

Nietzsche__ 2017.04.22. 21:33:25

@lehet más a handa-banda: ja persze Vitya mint Junkert "lenyomó" nagyformátumú politikus ... :-)) Muhaha :-)))

Elárulok egy titkot: a magyar határokon túl, annyira sem becsülik Orbánt, mint a használt óvszert a kuka alján.

Ez a fazon csak itt ász. Mindenütt másutt hülyének nézik. Mondjuk ez épp is nekünk.

Jolka40 2017.04.22. 22:21:39

@teéjesenmindegy: És ha tudnád, hogy a "bennszülött" magyarok közt hányféle ember van!

2017.04.22. 22:50:57

@torró:

"Akkor lenne Amerikai egyetem, ha egy ott működő egyetem létrehoz nálunk egy kihelyezett intézményt."

Te magad érted ennek a mondatnak az értelmét?
Tudod mitől amerikai egy egyetem?
Attól, hogy amerikában van és egyetem. Ez aztán a döbbenet, ugye?

sinus67 2017.04.22. 22:53:19

@Iván Rábaszov: Az a másodlagos probléma, hogy hosszú évekre bebetonozza a hatalmát, mert valljuk be, a komplett ellenzék impotens. Így belőlük sem sülne ki semmi jó. Egy évig azon vitáznának, hogy ki legyen ez a miniszter, ki legyen az a miniszter, meg államtitkár. (Más tészta lenne, ha legalább egy párt kinőné magát igazán nagynak. Minden féle értelemben.)

A fő probléma inkább az, hogy még mindig van kétmillió hülye ebben az országban, aki elhiszi azt a sok faszságot, amit a lakájmédia és a plakátok tolnak az arcába. Elhiszi, hogy Orbán a megmentőnk.

Van itt egy-két troll, aki felteszi a kérdést: Miért olyan nagy baj, ha bezár a CEU?

Hát elég nagy baj van a toronyban, ha nem képes felfogni, hogy ez csak az első lépés ahhoz, hogy a kétmillió hülye megmaradjon, de lehetőleg több legyen!

2017.04.22. 22:54:21

@torró:

Húh, tovább olvastam, amit artál.
Te jóságos ég! Lövésed sincs az egészről , csak írogatsz össze-vissza.

sinus67 2017.04.22. 23:04:30

@John Doe3: Tuti nem olvassa el, mert nem tudna akkor marhaságokat írni!

cardiobascuralis 3 2017.04.23. 00:00:24

Ez a blog ostoba álmok és vágyak leírásával foglalkozik?

Mert a tartalmát tekintve nem nagyon tekinthető másnak.
Tény kereken NULLA van benne.

illaim 2017.04.23. 01:18:38

@élveteg: Így te ostoba! A Közép Európai Egyetem elismeréséről szóló 2004.évi LXI törvény, meg a Felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX törvény!
Magyarország angolul Hungary ami ugye nem jelenti azt hogy két ország lenne!

siriq111 2017.04.23. 02:14:57

@AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR: Gondoltam csak szolok, hogy az EU tagallamok kepviseloi szavaznak. Brusszel nem szavaz nem megy sehova mert egy regios fovaros. Mivel egy varosrol beszelsz , igen erdekes szamomra , hogy is probalnad megallitani? Legjobb tudomasom szerint a varosoknak nincs meg mozgo kepesseguk. Nem valtoztatnak helyet.

medium size devil 2017.04.23. 02:43:00

@torró: A CEU maga az egyetem es hogy az Altala kiadott diplomat az USA-ban elfogadjak-e (elfogadjak!) ehhez a magyar allamnak az eg vilagon semmi koze! Balog, Nemeth, stb. maguk nyilatkoztak le, hogy igenis a "Soros egyetem" a celpont - ennek fenyeben hogy a kurva anyadban van pofad elhazudozni, hogy a lex CEU az akkreditaciorol szol?!

siriq111 2017.04.23. 02:45:47

@medium size devil: A magyar egyetemek is adhatnanak ki olyan diplomat amit az USA-ban elfogadnak de ehhez akkreditacio szuksegeltetik es az ezzel jaro kovetelmeny. Senki nem mondta eddig a magyar egyetemeknek , hogy ezt nekik tilos kivitelezni.

siriq111 2017.04.23. 02:50:14

@medium size devil: Valamilyen szinten az akkreditaciorol szol. Meg kell felelni a magyar es az amerikai elvarasoknak is. Ez vonatkozik az egyetemistakra is. Alapvetoen amerikai diplomat kapnak de ha a kivant extra dolgoknak is megfelelnek , mehet a magyar is. Lenyegeben ezert is ertelmetlen az egesz tamadas az egyetem ellen, hiszen a magyar egyetemek is megtehetnek ugyan ezt csak valamiert nem akartak ezeknek a kriteriumoknak megfelelni. Igy marad a csak magyar diploma az itthoni intezmenyeknel. Tisztelet a kivetelnek.

siriq111 2017.04.23. 02:59:05

@torró: Neked meg mindig nem tiszta az amerikai oktatasi rendszer. Mondjuk kosanak sem. O inkabb csak sorban allt de mar nem kapta meg, mert elfogyott.

medium size devil 2017.04.23. 03:00:17

@siriq111: A celjat es lenyeget tekintve nem arrol szol, max. mint urugy. Ezt az is alatamasztja amit irsz: akkreditacio ugyeben eppen inkabb a magyar egyetemekkel kene kezdeni valamit a kormanyzatnak - de errol nem hallunk.

siriq111 2017.04.23. 03:03:50

@medium size devil: Lenyegeben egy nagy budos mellebeszeles tortenik.
A ketfarku utan: ebbe az orszagba nem kell kulfoldi migrans, Magyarorszag, magyar migransal! :D
Errol szol a kormanyzati pr szarsag, csak nem mondjak ki .:D

medium size devil 2017.04.23. 03:05:43

@Pamacs1: Nincs kivaltsaga es mivel ez egy maszek egyetem ugy mukodik ahogy akar az torvenyi keretrkrn belul.

teéjesenmindegy 2017.04.23. 03:26:02

@Jolka40: Hát azt látom, hogy pl itt vagy te, aki egy valódi csoda. Csoda, hogy ennyi aggyal megérte a nyugger kort.

teéjesenmindegy 2017.04.23. 03:28:10

@MikeBoy: +Tudod mitől amerikai egy egyetem?
Attól, hogy amerikában van és egyetem. Ez aztán a döbbenet, ugye?"
Aztán a CEUnak van amerikai változata?

teéjesenmindegy 2017.04.23. 03:38:06

@EddieCivic5g:
Valahogy az elmúlt években nem láttam a balfasz ellenzéknek a bénázásáról semmit az indexen.
Valahogy csak az időjárásjelentésben is Mészáros volt.
Marhára nem független- vagy max a kormánytól meg a kormánymédiától független. És nem objektív, és nem hiteles.
Ugyanúgy kiragad dolgokat, ami az ő (főszerkesztő) értékrendjének (vagy pénztárcájának) megfelel, és azt tolja.

A hiteles de nem teljes igazság címú fogalom az egy lószar. Ez kb. annyira igaz, mint a ripost cikke, amiben ingyen repjegyeket adtak a ceu tüntetésre jövőknek. Biztos volt ilyen, miért ne lehetett volna? De nem ez volt a több tízezerből a jellemző. 1-2-5-100 nem osztott nem szorzott.
A hiteles és pártatlan tájékoztatás az lenne, ha mutatnának rosszarcú írástudatlant is, meg gyereket is. Mondjuk olyan arányban, ahogy jönnek.
Na, erre egyik oldal sem képes. Amihez továbbra is joga van. Csak akkor ne nácizzon, és ne állítsa be magát objektívnek, a másikat meg habonymédiának.
Pont ugyanazt csinálják.

EddieCivic5g 2017.04.23. 07:05:12

@teéjesenmindegy: Jesszus... Objektív, hiteles, pártatlan, független... Össze-vissza keversz mindent, nézz már utána, hogy melyik fogalom mit jelet...

"Ugyanúgy kiragad dolgokat, ami az ő (főszerkesztő) értékrendjének (vagy pénztárcájának) megfelel, és azt tolja."
Vagyis nem kintről/fentről szólnak, hogy miről és mit kell írniuk, vagyis függetlenek. Döntsd már el, hogy mi a bajod velük, mert egyik állításoddal cáfolod a másikat...

lako84 2017.04.23. 08:33:51

És mikor fogsz felébredni, kedves cikkíró?

illiberális 2017.04.23. 08:55:03

@Szántó Gábor: Ha jól megfizetsz érte nagyon szívesen! Azt kéred tőled hogy nézzem át az elmúlt két három év összes index cikkét. De ígérem mától elkezdem lementeni Neked ezeket a cikkeket, ez az első!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 08:59:39

Már megúszta.

Soros kellemetlen alak, aligha fog bárki is nyíltan kiállni mellette az európai politiakai elitből.

Ráadásul maga Soros jelezte, hogy kész meghátrálni, azaz megtalálja a módját az új jogszabály betartására, hogy egyeteme maradhasson Bp-en.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 09:02:23

@miva?:

Én közismerten nem vagyok fideszes, azaz ennek semmi értelme.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 09:04:10

@Janossz:

Háborúban nem a csatavesztás számít, hanem a végkimenetel. Tudod te hány csatát nyert meg Hitler annak idején? Rengeteget. Na és? A végét nézd!

VT Man 2017.04.23. 09:48:34

@cardiobascuralis 3:
Ez már a Simicska (index.hu tulajdonos) idõkben írt poszt.

Elõször azt hittem, hogy a ballib blogokat kisöpri, de végül is aki Orbán fikázza, az tetszhet neki.

inteligencs elenzeki 2017.04.23. 10:09:10

"Orbán például elmegy Tifliszbe, ahol érdemeinek megfelelő módon kezelik, és kifütyülik."

Ja. Voltak vagy 20-an, láttam a videót. Úgy látszik Gyuri bácsinak fogy a pénze.

Rébusz 2017.04.23. 10:09:35

Hogy ellenség létezik-e? A cikkírónak nem tűnt fel, hogy ez nem egy receptblog, hanem egy politikai témájú cikk, amit ráadásul ő maga írt.. A politikában pedig vannak ellenségek is, nem csak ellenfelek. Ha már Orbán pártjának emlőiről ír, akkor miért ne lehetne más pártoknak is emlője? Lobbiról tetszett már hallani? Amerikai szenátusokat emleget... de a lobbiról fogalma sincs. Pedig Amerika így működik. Egy amerikai üzletember vagy politikus elképzelhetetlen lenne lobbi nélkül. Azt pedig kifejezetten sajnálom, hogy az Európai Parlament ilyen ügyekkel kell, hogy foglalkozzon, pedig lenne fontosabb dolga is. Ha egy mindenkori magyarországi kormányzati döntést egy amerikai lobbi csak úgy megvétózhat európai magasabb fórumokon, ott nagyobb bajok vannak, mint csupán egy egyetem feltételezett bezárása...

Rébusz 2017.04.23. 10:25:13

@Iván Rábaszov: Én bárkivel beszéltem Orbánról a magyar határon túl, pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Már ha egyáltalán a magyar politika szóba került. A magyarokról egy olyan kép alakult ki, mint akik kiállnak a hazájukért és összetartóak. De az osztrákoknál tapasztalható határzár és határellenőrzés is Orbánt igazolja menekültkérdésben, más megoldás ugyanis nincsen. Külföldiekkel beszéltem, nem pedig magyarokkal. A német társadalom kettéoszlott olyan mértékben, ami korábban nem volt tapasztalható, az egyik fél irigykedve tekint Orbánra és az osztrák külügyminiszterre is a határozott intézkedésekért. Hiába próbál a baloldali sajtó mást sugallni, az emberek nem dőlnek már be mindennek. Ha egy politikus nem a népe érdekeit képviseli, hanem egy Brüsszelét, akkor el fognak tőle fordulni. A többség a nemzeti érdekeket tartja szem előtt és egyre inkább így lesz, ahogy nagyobb horderejű kérdésekben próbál Brüsszel érvényt szerezni.

Zoszil 2017.04.23. 10:25:48

Orbán egyszer meg fog bukni, nem kérdés csak ezt az időt minél előbbre kellene hozni Magyarország, a magyar nép érdekében!!!

2017.04.23. 10:31:31

@teéjesenmindegy:

"Aztán a CEUnak van amerikai változata? "
Na itt a másik. :D
Te magad érted ezt a kérdést, és hogy minek tetted fel?
Egy egyetem "amerikai változata". Biztos valami transzformer dolog lesz ez....

2017.04.23. 10:34:29

@Rébusz:

"Ha egy mindenkori magyarországi kormányzati döntést egy amerikai lobbi csak úgy megvétózhat "

Melyik kormányzati dömtést akarja az amerikai lobbi megvétózni?

Kármentő 2017.04.23. 10:41:19

Ennyi ökörséget összelapátolni, mint a blogg írója tette, valóban nem könnyű.
De a gyűlölet ökölbe szorítja az agyat.
Hát ez a baj.

miva? 2017.04.23. 10:53:46

@MaxVal BircaMan HJCD: háború? Másik családjának a kiirtása? Olyan jókat írsz

Rébusz 2017.04.23. 10:54:19

@Zoszil: És kit kellene ültetni a helyére? Egy kezdő főkolompost vagy egy hazudóst a régi szériából? Esetleg egyet még az ellenzéki szerepből is évek óta kitörni képtelen pártokból, akik inkább veszítettek, mint nyertek a szavazóbázisukból és olyan fluktuáció van náluk, mint egy rosszul menedzselt vállalatnál? Mi ez, ha nem a tehetetlenségük, alkalmatlanságuk bizonyítéka? A jelenlegi Európában, ahol a terrorcselekmények hamarosan mindennapossá fognak válni, egyidőben pedig a nemzeti szuverenitását támadják egy országnak azok, akiket a jelen állapotok szerint semmi nem igazol, mert gyakorlatilag az orruk előtt robbantgatnak... Az, hogy az ország ilyen helyzetben van, az embereknek is köszönhető. Olyan politikusaink lesznek, amilyen embereket kinevel az ország. Már kutyakölykök is vannak, de politikára alkalmas, a hazát képviselő és védő, azt nem kizsigerelő új arc, egy szál sem.

rasztaszív 2017.04.23. 11:01:10

@Rébusz: nincs másik orbán,de nem is kell.ez az,ami nem fér bele az agyatokba.

Rébusz 2017.04.23. 11:07:49

@rasztaszív: Ki mondta, hogy másik Orbán kell? Annak meg semmi értelme, amit írtál.

rasztaszív 2017.04.23. 11:40:58

@Rébusz: "És kit kellene ültetni a helyére? "
egyszerűen nem érted,hogy nem másik uralkodó kell orbán helyett.
az pedig,hogy te a tízmillió közt nem találsz mást,aki alkalmas lenne,csak a hab a tortán...:)

mgdé 2017.04.23. 11:50:10

@AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR:
"Egyedul Orban all a terroristak es nyugateuropa kozott."

És JóErdoganelnökelvtárs az neked smafu?
Ha Ő, puszta jóindulatból és nagyszívű barátságból, nem állna rendíthetetlenül a konstantinápolyi vártán, egyedül szemben a megindult sokmilliárdokkal, már régesrég jó Budavárán lenne és lakozna a török. Ja, meg az arab is. Meg a fekete-afrikaiak is. Meg a perzsák is. Meg az afgánok is. Meg a pakisztániak is. Meg az indiaiak is. Meg a kínaiak is. (Ja, ők nem, ők már itt vannak.) Még jó, hogy épp kibővítjük a budavári lakhelyeket ...
Ha Ő nem lenne, te már bizonyára elestél volna Mohácsnál. Fénycsóva Zsoca ellenben - két-három tucat nagyon pucér mulatt leányzó, meg néhány láda - bizony, szintén nem fehér ! - idősebb rum társaságában a Bahamákon írná a nagyívű gyászcikkeket hős rólatok. Aminek hatására a helyi Nemzeti Ultikör sétajachtozás közben szinte már-már elérzékenyülne, hogy mily bátran haltál ÉRTÜK.

Janossz 2017.04.23. 11:58:19

@MaxVal BircaMan HJCD:" Háborúban nem a csatavesztás számít, hanem a végkimenetel. Tudod te hány csatát nyert meg Hitler annak idején? Rengeteget. Na és? A végét nézd! "
Kivételesen egyetértünk.
Amíg az ellen béna, szervezetlen, széthúz, lehet nyomulni. Aztán jón a végjáték: Sztálingrád, Kurszk, Ardennek.
Vagy Borogyino, Lipcse, Waterloo...
És a száz korábbi nyertes csata csak emlékében él. A végét nézd, így van, közelít.

teéjesenmindegy 2017.04.23. 12:03:07

@EddieCivic5g: "Objektív, hiteles, pártatlan, független."
Ezt mindet állítja, és egyik sem igaz.
Ennyire ne légy sötét, hogy ne értsd. A "pénztárcájának megfelel" duma pont azt jelenti, hogy azt írja amit utasítanak neki. Tehát nem független.

teéjesenmindegy 2017.04.23. 12:04:32

@MikeBoy: Hogy kell feltenni a kérdést, hogy választ is kapjak?
Tehát attó amerikai az egyetem, hogy amerikában van, ugye? A CEU amerikában van? Csinál ott valamit? Tanít? Képez? Kutat?

Rébusz 2017.04.23. 12:10:27

@rasztaszív: Ki beszél itt uralkodóról? Semmi értelme, amit írsz. 10 millió pedig már rég nincsen, a gyerekeket, aggastyánokat is beleszámolod a választékba? A politikai palettán nincs senki, te meg valami magyar népmesét vizionizálsz magad előtt királlyal és szegény legénnyel, aki valahonnan a nép közül jön és elnyeri a fél országot? Szerintem ne akarj olyat rámolvasni, ami túlmutat a logikus gondolkodáson de még a realitáson is. Én azt hiszem, itt be is fejezem, amit akartam, azt már leírtam.

Janossz 2017.04.23. 12:11:37

@Rébusz: "Az, hogy az ország ilyen helyzetben van, az embereknek is köszönhető. Olyan politikusaink lesznek, amilyen embereket kinevel az ország."
Most is olyanok vannak. amilyeneket kinevelt a késő-kádári éra.

EddieCivic5g 2017.04.23. 12:15:13

@teéjesenmindegy: És ki utasítja? Mikor? Mire? Egyelőre a te szavadon kívül semmi sem bizonyítja, hogy nem független.
"A "pénztárcájának megfelel" duma pont azt jelenti, hogy azt írja amit utasítanak neki."
Ha az Index mondaná ezt, akkor igen. De valójában te állítottál fel egy elméletet, miszerint nem független, majd kreálod hozzá a "bizonyítékokat".

rasztaszív 2017.04.23. 12:16:12

@Rébusz: uralkodóknál szokás mást ültetni a helyére.a politikai palettán vannak páran,nyisd ki a szemed.

2017.04.23. 12:18:44

@teéjesenmindegy:

Ennek:
"Aztán a CEUnak van amerikai változata? "
ennek mi köze?
"A CEU amerikában van? Csinál ott valamit? Tanít? Képez? Kutat? "

Te, aki még nevet sem tud anni magának, annyi álnéven kell kommentelned. Te! Beszéled magyart?
Kicsit tanítunk téged magarul, jó?
"Aztán a CEUnak van amerikai változata? "
Ez a mondat azt jelenti, hogy a CEU nem amerikai. Hisz, ha az lenne, nem tehetnéd fel azt a kérdést, hogy van-e amerikai változata. Nyugtass meg, hogy ezt nmegértetted.
Még mindig nem tudjuk, mit jelent egy egyetem amerikai változata, no de ez van és sok jelentősége nincs is.
Ez itt: "A CEU amerikában van? Csinál ott valamit? Tanít? Képez? Kutat? "
Valami olyasmit akar sugallni, hogy a CEU vagy amerikában vagy nem, és ott csinál-e valamit vagy nem.
No de minek teszed fel ezt a második kérdést, mikor az első kérdésedből kiderül, hogy szerinted a CEU nem is amerikai egyetem. Lássuk be, ennek semmi értelme.
A másik lehetőség, hogy nem beszéled a magyart vagy buta vagy, mint a tök és írogastz a vakvilágba....

Rébusz 2017.04.23. 12:44:11

@rasztaszív: Ja, ha olyanok mint te, hogy utasítgatnak, mert feltételezik, hogy biztos csak azért írogattam eddig azt amit, mert unatkoztam vagy mert vak vagyok... Attól még, hogy ők azt állítják magukról és te nekem azt mondod, attól még nem lesznek a szememben alkalmasak :-D
Amit ezek szerint nem értettél, az a hasonlat volt a "helyére ültetéssel". Akkor megpróbálok egzaktabbul fogalmazni, talán így érthetőbb lesz: jelen pillanatban nem látok egyetlen egy embert sem (sem nőt, sem férfit) a politikai palettán, aki alkalmas lenne Magyarország új és jobb miniszterelnöke lenni. És ez a véleményem akkor sem lesz más, ha rám parancsolsz.

Rébusz 2017.04.23. 12:52:44

@rasztaszív: "uralkodóknál szokás mást ültetni a helyére". Nem, vállalatoknál, munkahelyeken is mondják ezt, hogy más kerül valakinek a székébe, meg a "főnöki szék" kifejezés is használatos átvitt értelemben. Nem gondoltam volna, hogy ennyi időn keresztül egy teljesen evidens hasonlat miatt akartad kiforgatni azt, amit mondani akarok.

Janossz 2017.04.23. 12:55:19

@Rébusz: Még egzaktabbul, hogy értsd:
Nem a Madámot kell lecserélni, hanem a kuplejárt bezárni. Capise?

rasztaszív 2017.04.23. 13:03:56

@Rébusz: nincs más,aki ugyanolyan, mint orbán,ennyiben van igazad...:)de gondolkodni nem kötelező,még véletlen sem kényszerítenélek.székekbe beültetni pedig ott szokás,ahol nem demokratikusan döntenek.

Sir Galahad 2017.04.23. 13:06:05

Mi az, hogy Orbán nem ússza meg a CEU-ügyet? Született egy jogszabály, a CEU rektora azt nyilatkozta itt, az Indexen, hogy ahogyan eddig, úgy ezen túl is be fogják tartani a magyar törvényeket és nem áll szándékukban bezárni. Szükség lesz egy államközi megállapodásra, és mehet minden tovább úgy, mint eddig. Ha Amerika ezt nem köti meg, Orbán mondhatja, hogy sajnálom, nem rajtam múlt... Nem hiszem, hogy a magyar választások kimenetelét ez az ügy érdemben befolyásolja.

teéjesenmindegy 2017.04.23. 13:10:07

@MikeBoy: Hát, látom válaszolni nem nagyon sikerült, kedves nagyarcű faszfej.
"mikor az első kérdésedből kiderül, hogy szerinted a CEU nem is amerikai egyetem. "
A kérdésből semmi nem derül ki, azért kérdés, tetszik érteni?

Szóval ügyes ballib módjára jól megmagyaráztad a nagy lófaszt.
Ezt írtad nagy pofával:"Tudod mitől amerikai egy egyetem?
Attól, hogy amerikában van és egyetem. Ez aztán a döbbenet, ugye?"

Tehát, akkor megint: A Ceu amerikai egyetem? Csinál valamit amerikában? Amerikában van? Egyetem?

rasztaszív 2017.04.23. 13:24:12

@teéjesenmindegy: az amerikaiak elismerik amerikai egyetemként.ez neked miért is baj?

Janossz 2017.04.23. 13:58:43

@Sir Galahad: " Nem hiszem, hogy a magyar választások kimenetelét ez az ügy érdemben befolyásolja."
Azt nem. De a sz@rrá rongyolt nemzetközi megítélésének utolsó morzsái is a szélbe szállnak ezzel a húzással.

teéjesenmindegy 2017.04.23. 14:54:57

@rasztaszív: Nekem nem baj. Csak hogy lehet valamit amerikai egyetemnek hívni, ha nem csinál amerikában semmit?

Sir Galahad 2017.04.23. 15:07:08

@Janossz: Ettől még miniszterelnök marad, sőt újra meg is választhatják.

Janossz 2017.04.23. 15:21:29

@Sir Galahad: Akár... Ha nincs jobb ötlete a népnek.

2017.04.23. 15:46:37

@teéjesenmindegy:

Kit érdekel a kérdésed? Biztos van értelme.
Majd leírod, hogy mi, ha akarod. Addig feltehetsz értelmetlen kérdéseket a vakvilágba.
Eddig csak annyit tudtunk meg, hogy bajod van a magyar nyelvvel. Nem csoda, ha ezek után azt is megtudjuk rólad, hogy egy értelmes kérdést sem tudsz feltenni.
Ha pedig nem tudsz feltenni értelmes kérdést, minek rá válaszolni?

"A kérdésből semmi nem derül ki, azért kérdés, tetszik érteni?"

Azt a mindenit. Tehát egy kérdésból sosem derül ki semmi? Emese! Ezt gondold már át még egyszer. :D
tegyünk egy elvi példát, jó?
Mikor hazamész és megkérdezik a szüleid, hogy
- Fiam! Mi volt ma a szellemi fogyatékosok iskolájában?
Akkor ebből a kérdésből szerinted nem derül ki, hogy a szellemi fogyatékosok iskolájába jársz! Szerintem simán kiderül belőle.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 15:57:19

@Janossz:

A liberális győzelem olyan messze van, hogy be se fog következni.

Orbán meg fog bukni? Igen, meg fog, számításaim szerint valamikor 2026-ban. Na és?

Itt nem az a fontos, hogy Orbán legyen kormányon, hanme csak az, hogy ne kerüljön ismét hatalomra a liberalizmus.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 16:00:16

@Sir Galahad:

A CEU ügyben Orbán most már akar vissza is vonulhatna, nem lenne gond ezzel. A fő cél, a Jobbik nevetségessé tétele megvalósult, s ez akkor is maradna, ha Orbán visszavonulna. De mivel maga Soros mondta, hogy alkalmazkodni fpg az új szabályozáshoz, így vissza se kell vonulnia.

A ballibek is megérezték most, hogy feleslges ebből az ügyből globális problémát csinálni.

rasztaszív 2017.04.23. 16:09:40

@teéjesenmindegy:nem csak hívják annak,hanem elfogadják annak ,és az amerikaiaknak(akiknek lehetne...) ezzel nincs semmi kifogása.ha nem tetszene nekik,szólnának.

EddieCivic5g 2017.04.23. 16:33:05

@teéjesenmindegy: Hamar dobtad a témát. Vagy hogy téged idézzelek: "Hát, látom válaszolni nem nagyon sikerült, kedves nagyarcű faszfej."

Midnight Run 2017.04.23. 16:35:21

@MaxVal BircaMan HJCD: soha nem volt Magyarországon liberális hatalom. Az a csoport, aki magát annak nevezte, az csak nevében volt az. Politikájában koránt sem. Személy szerint nem iskívánom őket soha vissza.

lehet más a handa-banda 2017.04.23. 16:49:19

@Rébusz:
Osztrák közvélemény-kutatás szerint nagy többség Orbánnak ad igazat, és a legkedveltebb szomszéd Magyarország. A németeknél is hasonló lehet a helyzet, de ott mostanában nem mernek ilyen kérdést feltenni, ki lehet találni az okát. És mindezt egy a hazainál is intenzívebb többéves agymosás után

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 16:55:14

@Midnight Run:

1990-2010 között folyamatosan liberális kormány volt, sőt 2010 óta se teljesen antiliberális.

Midnight Run 2017.04.23. 17:08:20

@MaxVal BircaMan HJCD: szerintem meg soha sem valósult meg a liberális kormányzás. Számomra a liberalizmus esélyegyenlőséget jelent. Helyette az adott mindenkori kormány egy adott szűk csoportnak kedvezett a többség helyett. A politikai küzdelem a húsosfazékhoz való hozzáférésért ment.

Janossz 2017.04.23. 17:10:14

@MaxVal BircaMan HJCD: "Itt nem az a fontos, hogy Orbán legyen kormányon, hanme csak az, hogy ne kerüljön ismét hatalomra a liberalizmus. "
Ezt majd mindig másold be a kedves kartársaidnak, ha orbánfóbiát emlegetnek!
Hiszen neked csak a szabadságtól, egyenlőségtől és testvériségtől van fóbiád.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 17:16:16

@Midnight Run:

Számomra meg a krumpli egy trópusi, savanykás ízű gyümölcs.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 17:17:52

@Janossz:

Nekem a fő bajom a liberális eszmével van. Mindegy nekem, hogy ki csökkenti a liberalizmus uralmát: Orbán vagy más. Ezért is szimpatikus nekem Botka, mivel látható, hogy igyekszik lassan haladni a liberalizmussal szemben.

Midnight Run 2017.04.23. 17:48:49

@MaxVal BircaMan HJCD: Mi a valódi bajod a liberalizmussal? Áruld el légyszíves, nagyon kíváncsivá tettél. Nem kötekedni akarok, vagy ilyesmi, csak szeretném megérteni a gondolkodását a tőled különböző embereknek (hátha nekik van igazuk).

Midnight Run 2017.04.23. 18:06:58

@MaxVal BircaMan HJCD: O ez egész friss! Mindjárt el is olvasom.

Sics68 2017.04.23. 18:15:15

@Pamacs1:

Kezdjük ott hogy miképp jön létre egy felsőoktatási intézmény.

Alapvetően valamely állam ad neki "engedélyt" a működésre - az adott állam mondja azt, hogy ez az intézmény megfelel azon kritériumoknak, amiket az adott állam elvár egy ilyen intézménytől.

Azt meg majd a hallgatók döntik el, hogy az adott oktatási intézmény (az ott nyújtott oktatás) megfelelő minőségű-e nekik azért, hogy éveket rászánjanak az életükből illetve hogy fizessenek érte... Azt pedig majd a piac dönti el, hogy az adott intézmény által kibocsátott okleveleket mennyire veszi komolyan.

Nyilván a Oxford, Cambrigde ... Harward, Columbia ... Lomonoszov egyetem ... ezeket komolyan szokás venni a világon bárhol. De például a magyarországi orvosi egyetemek által kibocsátott diploma is orvosi diploma mindenütt az EU-ban meg az USA-ban is. ( Meg Oroszországban, meg a közelkeleten meg afrikában...)

Vannak aztán kevésbé hírneves intézmények - hogy hazait mondjak: Gábor Dénes főiskola... ( de USA számos városában is van hasonló, helyi szintű főiskola/egyetem) .. ami kibocsát ugyan okleveleket, és ezeket az adott országban elfogadják felsőfokú végzettségként ... DE láttam már olyan álláshirdetést, hogy "műszaki informatikai felsőfokú végzettség kivéve GDF ... )

Minden estre ezek az intézmények is megfelelnek a hivatalos kritériumoknak ... csak az ezekben folyó képzést sokan nem tartják annyira színvonalasnak, mint a nevesebb intézményekét.

És van egy kategória, a "kamuegyetemek", diplomagyárok kategóriája. Ezek gyakran nem is folytatnak valódi képzést - csak oklevelet állítanak ki ... amit aztán vagy elfogadnak felsőfokú végzettségnek vagy nem. Jellemzően nem EU vagy USA beli akkreditációval rendelkeznek (ilyenjük nincs) hanem valami hátsóafrikai országban akkreditáltatják magukat (ahol némi pénz befizetése ellenében bármiről kapnak papírt... lásd " ..- Welsz Tamás jogilag sosem hamisított útlevelet, hiszen mint a Bissau-Guinea-i kormány tiszteletbeli magyarországi konzulja jogosultan, eredeti és hiteles..."
- szóval vannak helyek, ahol pénzért bármilyen papírt kiállítanak.

A kamuegyetemek is ezt szokták csinálni: ha van is egyáltalán működési engedélyük, akkor is azt valami efféle helyről és módon kapták.

Bonyolítja a dolgot, hogy nyilván megteheti egy vállalkozás azt, hogy működési engedélyt ilyen módon egyszerűen és olcsón szerez - aztán viszont valódi képzést árul és folytat... csak a költségeit csökkenti eképp.

Az USA nem nagyon aggasztja magát a kamuegyetemek miatt: úgy vannak vele, hogy mindenki maga dönti el, hogy milyen képzésre ad ki pénzt, illetve minden munkáltató maga dönti el, hogy milyen diploma mennyit ér neki. ( Max csak nyilvánvaló csalás esetén reagálnak... )

Sics68 2017.04.23. 18:30:22

Hopp, még egy gondolat:

Bonyolítja a képet, hogy vannak "nem államilag elismert" de teljesen legális és a piac által nagyra tartott képzések és oklevelek is.

Például van három cím: microsoft engineer, microsoft instruktor, microsoft trener. Akinek ez megvan, az kb az isten az informatikában.. mármint szerverüzemeltetés, vállalti rendszerek biztonsága stb területeken. Ezek az oklevelek a Microsoft által szervezett vizsgákon szerezhetők meg, és rendszeres időközönként meg is kell újítani őket hogy érvényesek legyenek. A vizsgán való részvétel pénzbe kerül, szabad szemmel is jól látható összegbe.

Vagy ... a magyar testnevelési egyetemnek időként eszébe jut hogy sakkedző képzést indítson. Hogy ennek mi értelme azt a fene tudja, de mindegy. És van egy olyan titulus, hogy "FIDE trainer" ... azaz a nemzetközi sakkszövetség által elismert edzői cím.

Gondolom nem kell magyaráznon hogy melyiket viszik komolyabban ha mondjuk egy kisebb nezmet ifjúsági sakkválogatottja mellé keresnek megfelelő szakembert.

Pedig a másik az államilag akkreditált képzés ugyebár :D ... a FIDE trainer-i címhez még formális képzésben sem szükséges részt vennie az illetőnek, elég ha néhány korosztályos világbajnok masszívan álítja hogy "ő volt az aki megtanított engem ennyire sakkozni" ...

EddieCivic5g 2017.04.23. 19:46:50

@MaxVal BircaMan HJCD: Elolvastam. Szóval akkor neked nem is a teljes liberalizmussal van bajod, csak egyes részeivel?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.24. 06:03:06

@EddieCivic5g:

Amit leírtam, az az ALAPJA a liberalizmusnak!

Az alapokkal van bajom, ami nem jelenti azt, hogy mindennel bajom van, de ez a nácizmusra is igaz, ott is van, ami tetszik, de az alapokat elutasítom.

Pamacs1 2017.04.25. 12:02:32

@Sics68: orulok hogy ilyen sokretuen gondolkozol a kulonbozo egyetemekrol, de ez sajnos nem valtoztat azon, hogy anno kulon torvenyt hoztak gyurcsanyek hogy a ceu mukodhessen, es most meg az orbanek hogy ne. Nagy kaland.

Egy kerdes van, nem tudom ennek utanajartal e, mondjuk nemetorszagban milyen szabalyozasi kornyezet van az amerikai diplomat kibocsato egyetemekre vonatkozoan, es attol mennyire ter el a mostani uj szabalyozas.

Sosem ertettem hogy emberek minden komolyabb hatterismeret nelkul miert mennek ki szenvedelyesen ku.anyazni az utcara.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.25. 12:24:52

@Pamacs1: "anno kulon torvenyt hoztak gyurcsanyek hogy a ceu mukodhessen"

Ezért az egyetlen jócselekedetéért fog a gyurcsányi nem a pokol legalsó bugyrában főni, hanem csak eggyel feljebb.

"most meg az orbanek hogy ne"

Mi mást várhatnál a geci oroszbérenctől.

Sics68 2017.04.26. 08:57:27

@Pamacs1:

Nem nézek utána a német szabályozásnak. Ha mondani akarsz valamit, kérlek írd le.. ne célozgass, írd le. Magyarul lehetőleg.

Pamacs1 2017.04.27. 09:27:00

Nem akarom leírni, mert magam sem tudom. Viszont nem is állok neki hőbörögni, orbánozni, meg tüntetni....

Pamacs1 2017.04.27. 09:40:06

@Sics68: ezzel a sakkos kommenteddel tökre igazad van egyébként. És pont itt a pont: ha olyan jó a képzés elmennek, fizetnek érte az emberek, akkor is ha nem ad hivatalos diplomát.

De itt nem tudunk semmit a képzésről. Az valójában most fog kiderülni. Akkor is fizetnek-e érte, ha megszűnik az Európában megszerezhető Amerikában érvényes felsőoktatási papír c. státusza.
Kötve hiszem, hogy a mégoly színvonalas genderelmélet oktatás olyan konkrét munkaerőpiaci előnyöket jelentene bárhol is a világban mint a Microsoft certificate.

Egész más dolog úgy kivándorolni Amerikába, hogy van egy kinti akkreditálást nem igénylő felsőfokú végzettséged, amit ráadásul itt a jó kis (off shore) olcsó Kelet-Európában tudtál szerezni...
vagy anélkül kimenni.
Tudunk bármit is a hallgatók származási összetételéről? És arról, hogy aztán mit csinálnak, hol vállalnak állást?

Semmit nem tudunk, de mindenkinek határozott, érzelmekkel felfűtött véleménye van az oktatás szabadságának korlátozásáról...

medium size devil 2017.05.07. 14:47:18

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez erveles a liberalizmus ellen?:-) Tudos birka, a Te valodi bajod a gyerekkori szovjet agymosas, de vigasztaljon nem vagy egyedul. Klasszikust idezve: komcsi kutyabol nem lesz demokratikus szalonna.

medium size devil 2017.05.07. 15:34:09

@MaxVal BircaMan HJCD: Lenyegeben az is vagy. Hogy tagadod az kb. semmit se jelent hiszen a komcsiknak ugy raall a szaja a hazudozasra mint masnak a sörivasra vagy a pinanyalasra.

medium size devil 2017.05.07. 15:37:46

@medium size devil: De nem tehetsz rola, ahogy egy gyerekkori megeroszakolast se lehet teljesen kiheverni. Meg az is lehet, hogy sikeres vallalkozo vagy cegvezeto is lehettel volna ki tudtad volna egetni a komcsi forraskodot magadbol.

medium size devil 2017.05.08. 00:38:38

@MaxVal BircaMan HJCD: Beteges, frusztralt, gyulolkodo, multba revedo, reakcios vilagszemleleted van, mint sz osszes komcsinak. Egy kicsit meg hisztiztek aztan eltuntok a picsaba. Korcs agymosott generacio.
süti beállítások módosítása