B1 blogcsalád



A fideszes Bánki Erik nagyot akart rúgni Botkába, de nagyon mellétalált

2017. március 21. - Mr Flynn Rider

2012-ben, tehát már öt éve hangzott el Matolcsy György szájából, hogy meg lehet élni havi 47 ezer forintból. Ezt aztán Zsiga Marcell fideszes politikus fokozta tovább. Most egy másik fideszes, Bánki Erik szólalt meg a témában, aki azt állította: az egymilliós havi fizetés nem számít kirívónak ma Magyarországon. Ezek valahogy nagyon nem tudják, hanyadikán van elseje.

banki_erik.jpg

 

Bánki Erik nagyot akart rúgni Botkába, de nagyon mellétalált. Az szocialista miniszterelnök-jelölt, Botka László múlt héten beszélt arról, hogy különadóval sújtaná azokat a gazdagokat, akiknek 1 millió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akiknek 100 millió forintnál több a vagyona és 100 hektárnál több földje van.

A parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke erre reagálva kijelentette: az MSZP „újabb adóemelésen gondolkodik”.

Bánki Erik figyelmébe ajánljuk, hogy a Fidesz a hatalomra kerülése óta számtalan adót, különadókat is bevezetett és a szocialisták több, mint hat éve vannak ellenzékben. A Fidesz pedig folyamatosan a gazdagok felé irányítja az ország erőforrásait, az "adócsökkentéstől" a "rezsicsökkentésig": minden intézkedés azoknak kedvez, akiknek van miből adót csökkenteni, vagy rezsit csökkenteni. A szegényeknek meg marad a közmunka és a megalázás. 

Bánki Erik az ATV-nek azt mondta, hogy

nem tartja kirívónak a havi egymilliós jövedelmet ma Magyarországon.

A fideszes politikus egyébként 1998 óta parlamenti képviselő, az önéletrajza szerint előtte négy évig egy külkereskedelmi kft igazgatója volt. Semmilyen más „civil” állása nem volt. Ergo, fogalma sincs, mennyit keres egy átlagos magyar. 

Bánki kijelentette, hogy

„az a helyzet, hogy ha ma megnéz egy multinacionális éget, vagy egy nagyvállalatot, akkor annak a vezetői azok ebben a fizetési kategóriában vannak.”

 

Valóban, annak vezetői esetében nem kirívó, de hány ember vezet Magyarországon multinacionális céget? A KSH szerint ma Magyarországon a 2014-es adatok szerint a gyerekes családok egy főre jutó nettó jövedelme egész évre kivetítve 844 ezer forint, ami havi 70 300 forintnak felel meg.

A képviselő úr nyilván nem tudja, de segítünk: 2016 októberében a bruttó átlagkereset 262 200 forint volt Magyarországon, azaz az ötöde annak, amire gondolt. Ez az az összeg, ami nem számít kirívónak.

A fideszes politikus szerint Botkáék a különadóval csak feszültséget akarnak generálni a gazdagok és a szegények között.

Kíváncsiak lennénk, vajon Bánki Erik tisztában van-e azzal, hogy a pártja éppen különadót tervez bevezetni a nagy élelmiszerláncokkal szemben?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2412359149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.21. 18:03:21

Havi egymillió tényleg nem kirívó.

De a fideSS valóban az adóemelések és különadók kormánya, elég a 27%-os ÁFÁ-ra gondolni. Ausztriában 10% az éllemiszerek ÁFÁ-ja.

Mondjuk még a magas adók ellen se ágálnék, ha cserébe fejlődne Magyarország.

P1sty 2017.03.22. 11:16:22

Hát ez a cikk elég proliszemléletű lett. Utálom a fideszt, mint a szart, és szakmunkás minimálbérből élek, de meg kell, hogy mondjam, a havi 1 millió azért még nettóban is messze van a gazdagságtól. Havi 1 millió az mondjuk a jómód felső kategóriája, de hogy nem gazdag, az biztos, meg a 100 milliós vagyon se egy nagy durrantás. (Ugye egy pesti panellyuk kerül manapság 15-20 millióba, egy jobb helyen lévő 150 négyzetméteres családi ház meg mondjuk 40-50 millióba... Na most attól, hogy van valakinek 2 db háza, azért még nem egy Rotschild...)
Tehát a havi 1 milla az kb. a felső középosztály teteje.
A gazdagok azok nem munkából és nem munkabérből élnek, bármilyen nehéz is ezt elképzelni egy melósnak. Az a gazdag, akinek akkora vagyona van, hogy annak a hozamából nemcsak, hogy luxusban él, de még gyarapodik is. Pl. havi 3-4 milla jövedelemhez a mai, 3,5 %-os állampapírhozam mellett kell 1-1,4 milliárdos vagyon. Na, az már gazdag...

nemecsekerno_007 2017.03.22. 11:22:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Azért 27% az ÁFA, hogy az állam valamit visszakapjon abból amit a közalkalkmazottaknak, nyugdíjasokaknak kifizet. Lehet csökkenti az ÁFÁ-t, de akkor a nyugdíjakat, meg a közalkalmazottak fizetését is kell. Ilyen a matek, másként csődbe megyünk.
Lenne egy másik út, az össztársadalmi megállapodás ahol olyan kérdéseket lehetne tisztázni, hogy akinek külföldön dolgozik a gyereke, az miből kapjon nyugdíjat. Mert az nem járja, hogy mások itthon maradt gyereke fizesse. Meg egyáltalán hogyan építsük le a felosztó- kiróvó rendszert, mert nem fenntartható. Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kéne normális hangnemben tisztázni. Persze ez nem egyszerű, ha olyan ötletek jönnek mint a sávos adózás, meg a "gazdagok" megadóztatása. A baloldal már azt is gazdagnak tartja, aki az EU-s szinten max. az alsó-középbe tartozik. Meg persze ehhez adót kell emelni.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2017.03.22. 11:24:10

A cikk jó, osztom megfele :-)

Hozzáteszem: havi egy millió bruttó, az kézbe(zsebbe) 665 000 FT, ez a pénzösszeg alkalmas arra, hogy egy megfelelően gondolkodó embert a felső régióban tartson hosszútávon! De, ne legyen illúziónk, a a bruttó egy millió az valamivel több, mint 3000 eurós fizetés. No az egyik ismerősöm, Belgiumba dolgozik mint CNC esztergályos 3225 euróért

chrisred 2017.03.22. 11:29:29

@nemecsekerno_007: Csak hogy tisztázzuk, a közalkalmazottak fizetését és a nyugdíjakat is az adófizetők állják, akik az adózás után megmaradt pénzükből szintén fizetik a 27%-os áfát.

P1sty 2017.03.22. 11:33:14

Persze azt hozzá kell tenni, hogy az ilyen definíció szerinti gazdagokat nem fogják megadóztatni, mert aki gazdag, annak már van személyes politika befolyása (többek között ezért tudott gazdag lenni és az is maradni...)
Pedig ugye köztudott tény, hogy a leggazdagabb 1% kezében van az összes vagyon kb. 35%-a, a leggazdagabb 5% kezében pedig kb a vagyon 50%-60%-a....

chrisred 2017.03.22. 11:33:23

@nemecsekerno_007: Mi a baj a sávos adózással? A világ rengeteg helyén működik. A sávokról és az adómértékekről viszont tényleg lehetne vitatkozni, például arról, hogy legyen-e újra 0%-os adósáv.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 11:39:51

@nemecsekerno_007: "Azért 27% az ÁFA, hogy az állam valamit visszakapjon abból amit a közalkalkmazottaknak, nyugdíjasokaknak kifizet"

Akkor fasznak fizeti ki?

"akinek külföldön dolgozik a gyereke, az miből kapjon nyugdíjat. Mert az nem járja, hogy mások itthon maradt gyereke fizesse.""

Meg szingli adó, stb...

"Meg egyáltalán hogyan építsük le a felosztó- kiróvó rendszert, mert nem fenntartható."

Nem lehet, mert a nyuggerek leszavazzák a következő választáskor. A demográfusok évtizedek óta szajkózzák.

"sávos adózás,""

Igen, az nagyon kellene. Az egykulcsos adóval az volt az ötlet, hogy majd a gazdagok többet fogyasztanak. Ez megbukott.

"meg a "gazdagok" megadóztatása"

Igen, ingatlanadó nagyon kellene, mert az ÁFÁ-val ellentétben a gazdagok (is) fizetik. De ez is vörös posztó a nép szemében.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.22. 11:43:57

@chrisred:

2 sáv az ideális: a jelenlegi + egy 0 %-os a minimálbér alatt.

GyMasa 2017.03.22. 11:47:02

@Brigante:
Igen, errol feledkeznek meg eleg sokan.
Egy Multinak, ha nem magyar a vezetoje, akkor az kb. nyugaton 10 000 EUR feletti netto fizetest kap egy hasonlo pozicioert.
Nyilvanvaloan csak ennel TOBBERT vallaja, hogy Magyarorszagon legyen CEO.
Ez kb az otthoni fizetese, meg Budai villat berel neki a cege, meg kap egy autot Magyaoroszagon, meg a gyerekeit a cege befizeti az itthoni adott idegennyelvu iskolakba, meg meg az is lehet, hogy efelett mondjuk megkapja a napi 85 EUR-os napidijat is.
Nemetorszagban egy jo tudassal rendelkezo mernok siman megkeres mindenfele vezetoi poszt nelkul brutto 100 000 EUR felett egy evben.
Ennek siman 5000 EUR felett van a nettoja.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 11:52:49

@P1sty:

Ha a ballibek azt mondják hogy kirívó, akkor kirivó és kész.

Persze minden közép vezető ennyit kap minden nagyobb multinál, a felső vezetőkről nem beszélve, vagy a senior mérnökökről, fejlesztőkről, akik szintén e körül visznek haza.

Biga néni 2017.03.22. 11:53:33

@Brigante: Legyszi ne hasonlitsd össze. Kint joval magasabbak a megelhetes költsegei.

@nemecsekerno_007: a feloszto-kirovo nyugdijrendszer felvaltasara szolgal a magannyugdijpenztari rendszer... oooh, varj... azt megszüntettek, elloptak, soval behintettek FideSSek...:-/

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 11:55:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Az ÁFA a legigazságosabb adó.

Ha ugyanis kivetsz második kulcsot 140 bruttó felett, mint ahogyan azt az elkúrók tették, akkor minden vállalkozásnál 140 bruttó alatt fognak keresni, papíron, abban biztos lehetsz.

Viszont a megkeresett pénz nagyrészét mindenki elkölti. Így aki többet keres, az több ÁFA-t fizet.

Azaz ha csökkentessz ÁFA-t, és a fizetést adóztatod jobban, akkor semmit nem fogsz elérni, nem lesz plussz bevételed.

P1sty 2017.03.22. 11:59:24

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Nem a ballibek mondják, botka mondja, aki szoci. Az meg max bal, a lib az meg már jóval az SZDSZ feloszlása előtt megszűnt létezni...
Bár azt is hozzá kell tenni, hogy valószínű a nagypolitikai ambíciói miatt mond hülyeségeket nagy nyilvánosság előtt, mert Szegedet igen jól vezeti már elég régóta, nem véletlen, hogy mindig újraválasztják, és 2010 óta az egyetlen ellenzéki polgármester megyeszékhelyen...
De mindezek mellett akkor is egy populista baromság ez a mondása, és a populizmus mindig rombol, nem csak fideszé, hanem mindenkié.

Jimbo75 2017.03.22. 12:01:39

@chrisred: Nincs azzal semmi baj, ezért közszféra. Persze azt is lehet csinálni, hogy legközelebb, ha teszem azt infarktust kapsz az utcán, akkor majd 30.000 Ft-ért jön ki érted a mentő, vagy ha leszúrnak, akkor a zsaruk 40.000-ért szállnak ki....

cybericius 2017.03.22. 12:03:18

Na egy újabb elfogult cikkíró, aki csak puffog, durrog a semmibe, csak mert fideszes mondta.

1. 1 milliós fizetés nem kirivó, aki ennyit keres havonta nem hiszem, hogy a felső tízezerbe tartozna.
2. "...négy évig egy külkereskedelmi kft igazgatója volt. Semmilyen más „civil” állása nem volt. Ergo, fogalma sincs, mennyit keres egy átlagos magyar. " - Ez is egy érdekes levezetés. Lehet, hogy tehetségesebb(nek) (újságírónak) kellene lenni, és akkor jobban felismerhető, hogy nem kell ahhoz nagyvállalkozást vezetni, hogy ennyit kereshessen valaki.
3. Az egy CSALÁDON belül egy főre jutó jövedelemmel példálózni pedig egyszerűen vicc.

Ez a mai baloldal tökéletes kivonat.

2017.03.22. 12:04:09

@Biga néni: Mna, annyira azért nem magasabbak. A lakásérlés, magasabb 100-200 euróval, és a szolgáltatások k. 50%-al átlagban. A fizetések viszont bőven kompenzálják, ugyanis nem 500-600 euró nettó az átlag, mint Magyarországon, hanem a triplája. A megélhetési költségek meg nem tripla-árba kerülnek. De a legnagyobb különbség, hogy pl. Németországban a tartományi minimálbérből egy ember simán meg tud élni (ha sporlós fajta, akkor félrerakni is), külön albérletet fizetve, és csekkfrász vagy napi kajagondok nélkül Na, ezt ad elő a magyar minimálbérből!

paragrafus 2017.03.22. 12:05:48

A progresszív adózás, adóztatás kapcsán emlékeztetnék a következőre:
A fidesz a reklámadó kapcsán kiállt a progresszív adózás mellett. Vantara Gyula: Egyértelműen úgy gondoljuk, hogy Magyarországon a következő években olyan adórendszert kell kialakítani, ahol egyre nagyobb szerepük van a forgalmi típusú adóknak, és nagyobb szerepet kell vállalni a közteherviselésben azoknak, akik jelentős bevételhez, profithoz jutnak.
www.parlament.hu/felszolalasok-keresese?p_auth=z0JjMIoP&p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_naplo.naplo_fadat%3Fp_ckl%3D40%26p_uln%3D76%26p_felsz%3D26%26p_szoveg%3Dprofithoz%2525%26p_felszig%3D26

Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára 2017.03.22. 12:05:56

az mszp mar megint kommunizmust akar
rohadt komcsik

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:06:58

@Ballib cenzúrázók réme 25: "aki többet keres, az több ÁFA-t fizet."

A kisemberek közkeletű tévedése. A gazdagok mindent céges számlára vesznek, nem fizetnek ÁFÁ-t.

Meg ausztriában 10% az élelmiszer ÁFÁ-ja.

paragrafus 2017.03.22. 12:06:59

A másik (a gondolati elv hasonló): A reklámadó sávosan progresszív mértékrendszere ugyanis nem sérti az állami támogatási szabályokat, mert az azonos helyzetben lévő vállalkozásoknak, vagyis az azonos árbevétellel rendelkezőknek azonos összegű adót kell fizetniük - áll az NGM közleményében. www.fidesz.hu/hirek/2016-11-04/ngm-a-kormany-megvedi-a-magyar-google-adot/

Kovi1970 2017.03.22. 12:07:29

@GyMasa: a magyar is ugyanezt kapja, ha expatként felveszik egy Multinál. A különbség hogy a magyar állás nem lesz akkor vonzerő egy németnek, mint fordítva. @nemecsekerno_007: annyi hülyeséget írtál ide hogy az már fáj...
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: speciel a mostani gárdának valóban az érdeme, hogy a 27% mellett finomhangolja az ÁFÁ-t és sok mindenre lecsökkentette. Sokkal rosszabb volt a Gyucsány féle ÁFA csökkentés, azt tanítani lehetne az elszúrt intézkedések között. Megemelték egy sor termék ÁFÁ-ját, a kereskedők meg benyelték az általának ÁFA-kulcs emelését. A költségvetés meg szaladt a hiánya után, megszorításokkal (de sosem érte utol).
@P1sty: +1. havi félmilla bruttó az kb 250.000 nettó, ezt még a közigazgatásban sem nehéz megkeresni. 500.000 nettóhoz már le kell tenni valamit az asztalra, de nem egy őrült összeg, és nem is az amiből lehet felelőtlenül dőzsölni. Amúgy asszem kb ennyi a minimálbér Luxemburgban pl.

paragrafus 2017.03.22. 12:07:39

Szóval, ha a multikkal szemben a fidesz a progresszív adóztatásban látja az üdvözítő megoldást, akkor bizony a gazdaok adóztatása vonatkozásában sem lenne szabad szembemenniük saját, korábbi álláspontjukkal. Mert az nem tartható álláspont, hogy vállalkozások esetében progresszív adóztatás, míg a (kvázi) magánszemélyek vonatkozásában meg a lineáris adóztatás az egyedüli helyes. El kellene akkor most már dönteniük, hogy melyik....

P1sty 2017.03.22. 12:08:16

@Simicska kibérelte Vonát a személyes bosszújára:
Azért ez elég sommás megállapítás.
Az államosított cégek száma, államosított magánvagyon (magánnyugdíjpénztári vagyon) alapján a kommunizmust jelenleg pártunk és kormányunk képviseli legaktívabban a hazai politikai palettán.

Jimbo75 2017.03.22. 12:13:31

@Biga néni: A jóval magasabb az erős csúsztatás, max. 30-40%-kal, ehhez képest min. 4-5-szörös a keresetük. Számolj.

2017.03.22. 12:17:49

@Kovi1970: Az a baj, hogy a kereskedők az ÁFA-csökkentést is benyelték. Azaz a pár hónapig valóban olcsóbb volt a sertés -például-, aztán visszakúszott az ÁFA-csökkentés előtti szintre.
És most lehet mutogatni, hogy szemét-profithajhász-disznók, de a problémát a kormány jelenti és a megfelelő szervei, amelyek a Vaterán használt gyerekcuccokat áruló kismamákat baszogatják, a nagyob adó- és áfacsalásokat meg úgy kerülik, mint Drakula a fokhagyma-füzért.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 12:18:33

@P1sty:

Miylen összefüggés van az állami tulajdon aránya, és a kommunizmus között ?

Csak azért kérdem, hogyha mi kommunisták vagyunk szerinted, azért mert az elherdált 20% alatti állami részt bővítjük visszavásárlásokkal, akkor milyen szót használjunk a Franciákra Angolokra, Németekre, és a többiekre ahol jóval nagyobb az állami tulajdon hányada ?

Az "Állam Rossz Tulajdonos" mantrát, csak az SZDSZ-es libsik hírdették, akik kiárustíották az országot, többek között Nyugat-Európai állami cégeknek is.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 12:21:23

@paragrafus:

A gazdagokat akkor lehet adóztatni, ha a bejelentett fizetésük feid a valóságot.
De ez nincs így.
A bejelentett fizetés, és a fizetési hajlandósság kérdése.
Azaz ha nagyobb a kulcs, akkor kevesebbet vallanak be.

Az ÁFA ettől jóval igazsságosabb, és kiszámíthatóbb adózási forma.

chrisred 2017.03.22. 12:21:41

@Ballib cenzúrázók réme 25: Évi bruttó 5 millió fölötti sávban volt a magasabb adómérték, ami testvérek között is havi bruttó 450 ezernél magasabb fizetések esetén jött egyáltalán szóba. A bruttó 450 ezerig terjedő jövedelemrészre mindenki 16%-os adót fizetett..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:22:39

@Kovi1970: "a 27% mellett finomhangolja az ÁFÁ-t és sok mindenre lecsökkentette."

Féldisznóra. Finomnak finom. :))

Nagyon jó! Tudsz még ilyeneket?

@Pink Petsch: "a Vaterán használt gyerekcuccokat áruló kismamákat baszogatják, a nagyobb adó- és áfacsalásokat meg úgy kerülik, mint Drakula a fokhagyma-fűzért."

:)) Ez is jó!

chrisred 2017.03.22. 12:25:29

@Ballib cenzúrázók réme 25: Tök igazságos, hogy a pelenkának és a helikopterbérlésnek is ugyanannyi az áfája.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 12:29:29

@chrisred:

Ez hazugság.

www.ado.kocsikft.hu/adozas.html
2009-es adóévre megváltozik: az alsó, 18 százalékos kulcs sávhatára 2009, január 1-jéig
visszamenilegesen 1 millió 700 ezer forintról 1 millió 900 ezer forintra emelkedik.Az efeletti
jövedelem adója továbbra is 36 százalék.

----

Tehát az elkúrók alatt 2010 elött 140 bruttó felett már kétkulcsos adó szerint a második kulcs alapján vonták le a fizetést.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:31:10

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Az ÁFA a legigazságosabb adó."

Igen, minden kisember egyaránt fizeti. A gazdagok persze nem.

"Ha ugyanis kivetsz második kulcsot 140 bruttó felett, mint ahogyan azt az elkúrók tették, akkor minden vállalkozásnál 140 bruttó alatt fognak keresni, papíron, abban biztos lehetsz."

Tökmindegy, akkor osztalékban veszi ki, és az is adózik.

DFK 2017.03.22. 12:34:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Akkor nyomasd az ingatlanadó részletes tervét. Hány %-a legyen a forgalmi értéknek? vagy inkább terület alapú adó lenne? Mekkora értékben érdemes kivetni, hogy bevétel legyen belőle? Reális-e ekkora adóterhet az ingatlantulajdonosokra kivetni (a jövedelmük mekkora részétől kell elbúcsúzniuk?)?

GyMasa 2017.03.22. 12:36:03

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Es ne feledjuk el a remek, 4% "szolidaritasi ado"-t sem, szoval az a 36% eppen 40% volt.
Akkoriban kiszamoltam, hogy abbola penzbol, amit a cegem havonta ram szent, majd' 80% vegul nem az en zsebemben landolt.

P1sty 2017.03.22. 12:36:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Tökmindegy, akkor osztalékban veszi ki, és az is adózik. "

Vagy elmegy egy számlagyároshoz, kér szépen egy számlát "tanácsadásról" a kivenni szándékozott összegről, a gyáros megkapja az 5-10%-át, a többit meg szépen kiveszi a pénztárból, és hazasétál a kp-vel. Utána meg a gyerek nevére veszi kp-n a bömöst, hogy vagyonvizsgálatnál ne bukjon le. Ennyi.

2017.03.22. 12:36:59

@DFK: Mert céges számlára vásárol, és visszaigényli ...

2017.03.22. 12:37:00

@DFK: Mert céges számlára vásárol, és visszaigényli ...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:37:47

@DFK: Ó, ezt már nálam okosabbak régen kitalálták. Megfizethető mértékű kell legyen, a normális méretű első saját lakás után ne kelljen fizetni, a nyuggerek nagy lakás esetén se fizessék, hanem az örökösök...

Az örökösödési adóból lehet ötleteket nyerni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:39:48

@P1sty: "Vagy elmegy egy számlagyároshoz, kér szépen egy számlát "

Ha az adócsalókat nem kapod el, akkor ígyis-úgyis meglopják az államot, egykulcsos adóval nem vagy előbbre, csak hátrébb, azzal se fog magának nagy fizetést adni.

Kovi1970 2017.03.22. 12:39:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @chrisred:
Itt egy lista:
nav.gov.hu/data/cms434536/Tajekoztato___Afa_kulcsok_es_adomentes_tevekenysegek_2017._januar_1_jet_l.pdf

Mondjuk egy vakoknak szánt írógép. Mondjuk a sertés tényleg túl nagy figyelmet kap, de ettől még az irány jó.

Ha jól értem, most itt sokan az irányt változtatnák meg, csak mert Fidesz az amelyik jó irányban jár.

@Ballib cenzúrázók réme 25: szerintem egy szint felett nem tudsz elbújni, legyen az osztrák bankszámla vagy horváto-i nyaraló, megtalál a NAV. Örökké pedig nem tarthatod a párnában a pénzt... Ettől függetlenül az ÁFA szerintem is jobb, nem csak a tetten érhetőség miatt (csalni ezzel is lehet állami szinten is, amennyire a legutóbbi botrányokból látjuk), de a lényeg az, hogy a fogyasztás mögött áll pénztartalék, ha kivetsz egy nyugdíjasra (vagy mondjuk egy családra ahol meghalt a családfő) félmilliót csak mert a régi drágább ingatlanban laknak, akkor tönkre teheted az életüket (eleve az eladás is terhekkel jár, a macerán felül).

Kovi1970 2017.03.22. 12:40:32

@P1sty: elvileg a számlagyárnak is adóznia kell nem? Ennyire nem egyszerű gondolom...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:41:37

@GyMasa: "abbola penzbol, amit a cegem havonta ram szent, majd' 80% vegul nem az en zsebemben landolt."

Most meg 100% körül. :(

Plusz 27% ÁFA.

DFK 2017.03.22. 12:41:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Vagyis akkor SZJA emeléssel sem tudod adóztatni őket, mert céges elszámolásból élnek. De ez nem így van.
Amúgfy a gazdagok osztalékként veszik i a céges jövedelmet, az osztalékadó meg korábban sem volt sávos, ha jól emlékszem, azaz bizony megintcsak a tényleg gazdagok maradnának ki az SZJA emelésből.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:42:17

Illetve 50% körül. Nyilván te is 40%-ot akartál mondani.

P1sty 2017.03.22. 12:43:12

@Ballib cenzúrázók réme 25:
"Az "Állam Rossz Tulajdonos" mantrát, csak az SZDSZ-es libsik hírdették"

Hogyne. Ezért vagyunk tele nyereséges állami cégekkel. És ugye az állami cégek még véletlenül sem a hatalmon lévők és hűbéresek kifzetőhelyei, á dehogy. Például matolcsy szeretője is a magas szintű szakmai munkájáért kapja a havi másfél milliós fizetését 3 db állami alapítványtól. És nehogy azt mondd, hogy kivételes eset. Általános.

DFK 2017.03.22. 12:43:31

@Pink Petsch: Mondom, ha ez igaz (de nem), akkor az SZJA-val sem éred utol...

vmaast 2017.03.22. 12:44:20

Nagyon, nagyon óvatosan és elegánsan fogalmazva, egy retardált hülye.
Ami nem baj. Viszont arrogáns nyikhaj pojáca is, ami már igen.

2017.03.22. 12:45:40

@Kovi1970: Talán azért kap "túl nagy figyelmet" a sertéshús, mert ez egy széles körben igéyelt, vásárolt és fogyasztott termék, mig a vakoknak szánt irógép nagyon nem az. De azért a Fidesz jól csinálja, mi? A NAV meg sem meri közeliteni még 100 km-re sem a stróman Mészárost, de azért a "fijjúg" jól csinálják.
A Balkán Magyarországhoz képest egy européer szellemiségü hely.

2017.03.22. 12:48:10

@DFK: Pláne, ha nem is nagyon akarod utolérni, ugye? Mivel elsősorban a fideszes strómanok buknának hatalmasakat.
Erre a "de nem igaz" megjegyzesédre csak annyit, láttam én már sok csodát, heti nagybevásárlásokat céges számlára intézni, például. Hogy csak a legpitibb ügyet emlitsem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:51:25

@Pink Petsch: N éztem, hogy anapi kaját számlára veszi. Mondjuk van egy étterme, és az összes rokon viszi a kajaszámlát.

Éves elszámolás egyenkénti tételei:
- 20 liter vodka
- 150 babkonzerv
- 3 féldisznó
- 2 deci tejföl
- 10 deka parízer

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:52:51

Mondja, pincér, ez a csigapástétom tényleg csak csigából készül?
- Az igazat megvallva disznóhús is ban benne.
- Mennyi?
- Fele-fele... egy csiga, egy disznó.

2017.03.22. 12:56:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Na ja :D De mondjuk, ez tényleg a legkistilübbb húzás. Bár éves szintenygx is pár százezret visszakap, ami visszaélésnek visszaélés, és egyszer csak összeszed magának egy haragost, aki felnyomja.
A több tizmilllás, milliárdos áfa-csalások és visszaélések viszont! ... Na, azokat ússzák meg rendre büntetlenül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 12:57:33

@Kovi1970: "nem tudsz elbújni, legyen az osztrák bankszámla vagy horváto-i nyaraló, megtalál a NAV"

Az megvan, hogy vadászházra vettek fel EU támogatást, és benne laknak? Figyelem, hányat kapnak el.

5 év múlva meg úgyis azt csinálnak, amit akarnak.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 12:59:33

@P1sty:

És az Alstom vagy Starbag meg a többi külföldi kifizetőhelyamit eladtak külföldi multiknak, mennyiben különbözik ezektől azt leszámítva, hogy minden hasznot külföldre fizetnek külföldieknek ?

Kivlov 2017.03.22. 13:00:06

2017-et írunk és a maszop még mindig ott tart, hogy adóztassuk meg a fizetéseket.
sohatöbbéliberálisbaloldalt...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:02:35

@P1sty:

Megjegyzem az MNB az elkúrók alatt rendre több százmilliárdos hiányt hozoitt össze, Matolcsy alatt nyereséges lett.

De sok más területen is jóval ksiebb lett a veszteség.
MÁV, BKV, ... szinte mindenhol.

A szocik más se csináltak cska privatizáltak, meg elkúrtak, és vezsteségbe vittek mindent. Kórházakat, Önkormányzatokat, Közmű cégeket, ...

Mára ezek vesztesége jelentősen lecsökkentek, és némelyik nyereséget is termel, pl MNB.

rézfa szú 2017.03.22. 13:02:35

Nekem semmi bajom a progresszív adózással. Jöhet.

DFK 2017.03.22. 13:02:59

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Vagyis fingod sincs róla, nem is értesz hozzá, de ezt hallottad, hát mondogatod. Aki ingatlanadót akar, az ne általánoságokat, hanem konkrét számokat mondjon.
Reális-e az 1% érték alapon? ma egy csepeli tizedik emeleiti másfélsobás panel lakás a z sián 10 misi. Annak 100000 Ft az 1 %-a. Aki ott lakik, az valószínűleg nem magas jövedelmű, annak ez érvágás.
Mi a normális méretű lakás? Hány négyzetméter per fő?

DFK 2017.03.22. 13:05:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ez van most, de amikor sávos volt az szja, az osztalékadó nem volt az.

2017.03.22. 13:09:31

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ez az az MNB, amlynek az alapitványain keresztül több milliárdnyi közpénzből lett magánvagyon?
Figyelj, igy a hülye is tud nyereséges lenni. De még te is: elveszed a közösből, és akkor már nyereséges is vagy.

kewcheg 2017.03.22. 13:11:46

Helyesbíteném a politikust vagy kit. Egymillió/ hó forintban nem lenne kirívó, de Mao.-on mégis kirívó. A rendszer váltás után 27 évvel kb.ott kellene tartani, hogy egy 15-20 éve dolgozó tanár,orvos,diplomás alkalmazott ekörül keressen...

P1sty 2017.03.22. 13:12:09

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Hát persze, ha jól megy, nyugodtan lophat, nem? Mintha nem lenne ilyen kitétel a törvényekben... Más kérdés, hogy nem megy jól. Simán csak eladja a devizatartalékot, és mivel kormányunk gondoskodott róla, hogy minél magasabb legyen a deviza árfolyama (azaz harmatgyenge a forint), ezért szép pénzt kaszál. Az, hogy a gyenge forint az országban mindenki másnak rossz, mellékes, a lényeg, hogy matolcsinak legyen miből kiskirályosdit játszania.
www.portfolio.hu/gazdasag/elmagyarazzuk_honnan_jon_a_jegybank_200_milliardja.203052.html

P1sty 2017.03.22. 13:15:00

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Igazad van, sokkal jobb nekünk, ha orbánnak és mészárosnak vannak birtokai, luxusautóik, yactjaik, mintha Hasnaknak lenne. Mindjárt jobb érzés, hogy legalább hőn szerett honfitársaim lopják a pénzemet. Tényleg ez minden érved?

2017.03.22. 13:15:41

@kewcheg: Kis naiv, ha igy lenne, akkor Ráhelkének tényleg a saját lábán kellene megállnia az életben. Most a szivedre vennéd, hogy éhen haljon a szerencsétlen?

P1sty 2017.03.22. 13:19:39

@Pink Petsch:
Te tényleg az gondolod, hogy ráhelkéék apuci fizetéséből állnak sajátlábon? Hát elmondom, hogy ott apuci fizetése a csepp a tengerben... Pénztáros lőrinc egy nap megkeresi a papa fizetésének 60-szorosát az egyáltalán nem túlárazott, egyáltaán nem gyanús közbeszerzések egyáltalán nem gyanús megnyerésével...

2017.03.22. 13:23:22

@P1sty: Állitottam én ilyet? Belemagyarázol valamit a mondandómba, amivel csak te akarsz vitatkozni, aztán megpróbálod bedumálni nekem, hogy én állitottam.
Hülye egy terv, ne erőltesd.

rigolya2 2017.03.22. 13:24:23

@P1sty: Azért csak lehetne a havi 1m jövedelmet nagyobb adómértékkel sújtani, ugye?!

Igaz, akkor a legtöbb politikus kénytelen lenne többet adózni.

Igaz, 2015-ben még a max. 2m havi jövedelem volt erkölcsös fidesznyik-orbániai-ner nyelven.
2016-ban ez változott havi 5m-re... csak úgy megmutatni a fidesznyik gerincet és virtust!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:26:07

@P1sty:

Az elherdált állami cégekből amit kipumpálnak a külföldiek, az kikerül az országból.
Nem itt adóznak, nem itt fizetnek ÁFA-t belőle.
Azaz egy pénzszivattyúként funkcionál, aminek a haszna a külföldi multiknál csapódik le.

A megmaradt állami tulajdonban levő cégek veszteségén, mint ahogyan említettem nagyságerndeket faragott le a Fidesz, az elkúró ballibekhez képest egyrész (Lásd BKV, MNB, MÁV, ...)

Másrészt amit ezen keresztül lopnak Mészáros, Simicska, Leisztinger meg a többiek, annak jelentős részét itt költik el, itt fizetnek belőle adót, teremtenek munkahelyet.
Szöges elelntétben a bagóért elkótyavetyélt elprivatizált cégekkel.

Harmadrészt pedig, mivel ezek állami cégek maradnak, így te és a többi állampolgár döntehti el, ki felügyelje ezeket a vállalatokat, ki üzemeltesse ezeket. Hisza kormányt mi választjuk.
Szintén szögesen ellentétben a bagóért eladott privatizált cégekkel, ahol a külföldi tulaj azt tezs be akit akar, és ugyanúgy lehúzza az államtól a szolgáltatásért cserébe a pénzeket, mint elötte amíg állami volt.

rigolya2 2017.03.22. 13:26:53

@chrisred: Csak hogy tisztázzuk: A tanár és az egészségügyi alkalmazott is közalkalmazott általában, s azért értéket is termel a rendszernek rendesen a fizetéséért...

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:28:42

@rigolya2:

Ezen a ponton nem árt megjegyezni hogy az MSZP által kifizetett, több százmilliós, pofátlan végkielégítések kapcsán hozott 98%-os külön adót, Brüsszeli bíróság kaszálta el, és fizette ki velünk adófieztőkkel vissza, az MSZP-s tolvajoknak a pénzt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 13:33:55

@DFK: "egy csepeli tizedik emeleiti másfélsobás panel lakás a z sián 10 misi. Annak 100000 Ft az 1 %-a. Aki ott lakik, az valószínűleg nem magas jövedelmű, annak ez érvágás."

Fingod nincs róla, mit mondtam. Olvass vissza.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:35:43

A ballib hírhamisítók (index, hvg, 168 óra, RTL, ...) újra lelepleződtek .

888.hu/article-megint-hazudott-az-rtl-klub
Ismét helyreigazításra kötelezte a bíróság az RTL Klubot, mivel valótlan állításokat közölt híradójában.

rigolya2 2017.03.22. 13:36:43

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Harmadrészt pedig, mivel ezek állami cégek maradnak, így te és a többi állampolgár döntehti el, ki felügyelje ezeket a vállalatokat, ki üzemeltesse ezeket. Hisza kormányt mi választjuk."

A kormányt se választja, csak a kormányt adó politikusokat.
Hát még hogy ön választja a vállalatvezetőket?! Bruhauhahahahahhahahaaa!!!

Maga nagy m.rhaságokat beszél!

rigolya2 2017.03.22. 13:38:06

@Ballib cenzúrázók réme 25: Szegény mszp-s tolvaj volt az összes, 2m feletti végkielégítést kapott melós, akiket 20-25-30-35 év szolgálati idővel rúgtak ki a cégüktől, ugye?!

Szép dolog az elvakultság, maga agyatlanul gyakorolja is!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:42:51

Így lopják el Soros álciviljei a valódi civilek elől a teret, és a pénzt:

888.hu/article-igy-csinaljak-a-soros-fele-civil-szervezetek
NGO-k valójában lobbistaként működnek, s külföldi érdekeket jelenítenek meg, mégis a civil szervezetekre vonatkozó törvények vonatkoznak rájuk.

conchita wurst 2017.03.22. 13:42:56

1. 1 millió fölötti havi jövedelmüek adóztatása nulla hatással lenne a ktgvetésre....az ilyen sarcolás akkor müxik ha már az átlagbér is beleesik, ahogy a cucik szokták csinálni

- másik: cucik szoktak itt rinyálni hogy elmegy a legképzettebb munkaerő közben az ilyen 3000 eurót kereső mérnök - bár egy kezdő is többet kap Németországban - még nagyon alacsony adót fizet kint a fizujából

2. a vagyonadó csak a magyarokat szívatná, nem a multikat, a földadó meg aztán pláne a magyar, mezőgazdaságba fektető vállalkozókat

Semmi meglepetés ez egy újabb neolib ízesítésü kulákprogram, remélem a parlamentbe se jut vele ez a gennypárt - bár Botkát mint embert tisztelem de pusztulnia kell ezeknek a tetveseknek

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:44:06

@rigolya2:

Pontosan én döntöm el, és a választók, hogy kik jelöljék ki az állai cégek vezetőit.

Szöges ellentétben azokkal az elprivatizált cégekkel, amit az MSZP-s komcsik bagóért elkótyavetyéltek.

conchita wurst 2017.03.22. 13:44:41

a tesóm 1,2 mft kötül keres

illetve vki számolja ki 750 a nettója

informatikus -nem vezető pozi- t-systems, budapest, kb. 10 év gyakorlata van, minden kollégája ennyit v. többet keres.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:45:06

@rigolya2:

Legalább 30 MSZP-s káder kapott 50 millió feletti végkielégítést.

Aki ezeket a tetves ballib tolvajokat védi az semmiképp sem baloldali, de leginkább csak az adófizetők pénzén élősködő tetű.

ludwigvan 2017.03.22. 13:46:58

Most komolyan azon megy a vita, hogy az áfát vagy az osztalékadót vagy a többkulcsos szját tudják jobban kijátszani a szemét vállalkozók? De hát Botka pont ezt találta ki, hogy tök mindegy, hogy a nettó fizetése vagy az osztaléka sok - az egymillió feletti jövedelem után plusz adót kell fizetni. Ez azt jelenti, hogy ha bruttó kétmilla a fizud, és nincs se kutyád se macskád, a bérkalkulátor szerint keresel 1 330 000-et, na ezután a 330000 forint után még be kell csengetned mondjuk 10 százalékot. De ha 20-at, akkor is lesz még nettó 1 264 000-ed. Öt százalékkal csökken a pénzed. Ettől még nem fognak a "gazdagok" nem szavazni Botkára. Az áfát meg el kéne törölni a picsába. Senki nem fogja tudni elmagyarázni, hogy mi értelme van. Szerintem még nagyobb hülyeség, mint a vasárnap esedékes 23 órás nap.

histar007 2017.03.22. 13:48:40

Gondolom aki 1 guriga felett keres azt mindet fel kellene koncolni ugye? Csak az nem a kapitalizmus hanem a proletár diktatúra.
Amúgy senkinek sincs megtiltva, hogy ennyit keressen. Mindössze tanulni kell hozzá és dolgozni kitartóan. Kétségtelenül kell némi mázi is, de ez nem indok.
Bezzeg aki elmegy külföldre, annak nem büdös a napi 12-14 óra és két munkahely. Itthon a 8 is rengeteg. Ezen kell elgondolkozni.

paragrafus 2017.03.22. 13:49:05

@Ballib cenzúrázók réme 25:
...."A gazdagokat akkor lehet adóztatni, ha a bejelentett fizetésük feid a valóságot.
De ez nincs így.
A bejelentett fizetés, és a fizetési hajlandósság kérdése.
Azaz ha nagyobb a kulcs, akkor kevesebbet vallanak be"....

Vagyis akkor ezek szerint a gazdagokra egyáltalán ne háruljon többletteher? Ezt akartad mondani?
Az egykulcsos adózás mellett az adóhivatalnak már van némi fogalma az adózók (valósabb) jövedelmi helyzetéről. Na már most, ha egy bizonyos jövedelem felett - ennek mértékéről persze lehet vitatkozni - magasabb adókulcsot vezetnének be a progresszívitás jegyében és esetlegesen az eddigi kvázi magasabb jövedelmek alacsonyabbakká válnának, az minimum gyanúra alappal adhat okot. És ilyenkor egy vizsgálatot megér...

Amúgy meg nem kellene magának a törvényhozásnak is kifejezetten preferálnia az adóelkerülés lehetőségét az erre irányuló szabályozással. Lásd (az azóta már megszüntetett) Stabilitási számla.
Amelynek pont az volt a lényege, hogy a nagyjövedelműeknek biztosítsa legálisan az adóelkerülést.

...."Az ÁFA ettől jóval igazsságosabb, és kiszámíthatóbb adózási forma".....

Nem értek egyet veled, én épp ellenkezőleg gondolom.
Az alapvető élelmiszerek esetében igenis - a magam részéről támogatom - hogy kb. 5%-ra le kellene vinni az ÁFA tartalmat. Ugyanis az alacsonyabb jövedelműek sokkal inkább ezt a termékkört vásárolják, kevésbé a drágább, luxustermékeket.

DFK 2017.03.22. 13:54:06

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem definiáltad, mi a normális mééretű lakás, ami után ne kelljen fizetni

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 13:55:14

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Legalább 30 MSZP-s káder kapott 50 millió feletti végkielégítést."

Ez nagyon rossz, és holnap le is fogjuk váltani a szocikat, meg az eszdéeszt is, nem érdemlik meg, hogy ők kormányozzanak. Meg nem is akarom relativizálni. Csak hogy ismerjük a nagyságrendeket. CSAK tavaly, CSAK a mészaros CSAK egy dolgozójára 58 millió lopott pénz esett. Mármint nem a dolgozónak, hanem orbá... mészaros zsebébe. És nem 30 dolgozója van.

elemes 2017.03.22. 13:55:28

évi 1 millióra gondolhatott

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:56:07

@paragrafus:

AMikor az úgynvezett gazdagokra többletteher járult, és az úgynevezett gazdagok az MSZP-SZDSZ-es elkúrók idején 140.000 bruttó felett második kulcsot fizettek, az nem hozott több bevételt az államnak egy fikarcnyival sem, mint jelenleg az egykulcsos adó esetén.
Ugyanis a cégek úgy optimalizálták a terheiket, ahogy akarták (azaz ahogy még nem mentek csődbe a rájuk baszott terhek miatt).
Jelenleg nem éri meg az alacsony adók miatt emelni a jövedelmet sújtó terheket, mert egyre fehéredik minden statisztika szerint a gazdaság, azaz éppenhogy többlet jövedelemhez jut a költségvetés.

Nekem ugyan nem mondassz ellent, az alapvető élelmiszerek ÁFA csökkentését illetően.
Ugyanis a gazdagok ugyanannyit esznek, viszont minden másból jóval többet vesznek. Azaz az ÁFA után befolyt összeg az ténylegesen arányos a jövedelmükkel.

conchita wurst 2017.03.22. 13:57:45

@ludwigvan: Ez a terv nem lenne ördögtől való, de hatása nulla lenne. Az hogy 10.000 ember legálisan többet fizetne pár tízezer forinttal havonta - mert osztalékadót csak akkor kell fizetni, ha a pénzt osztalékként veszed ki, ami céggel ezer féleképpen játszható ki, az semmi hatással nem lenne a cucik 1- 1,5 millió prolijának az életére, keresnének 200 forinttal többet, holott így is a valódi adófizetők fizetnek a prolik összes társadalmi szolgáltatásáért, amilyen az oktatás v. egészségügy.

A gyakorlatban a cucik inkább kivetik az 50%os sarcot az átlagfizura, hogy a prolik adómentesek legyenek, aki tanul és igyekszik az meg húzzon el nyugatra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 13:58:38

@DFK: Így van.

Azt még hozzá kell tenni, hogy ezzel párhuzamosan valamely más adót normalizálni kell. Monjuk az ÁFA 20%, vagy az élelmizer ÁFÁ-ja 10%, vagy valami. A csepeli panelos nyer rajta, a szép lakással, nyaralóval rendelkező jómódú egálban van, és az adócsaló kastélyos meg fizet. Az ingatlant nem lehet eldugni.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 13:58:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mészárost cégeit az Alstommal, Starbaggal hasonlítsd össze, akik után az EU nyomoz, úgy korrekt.

Itt arról van szó, hogy az ócska Simor féle hazaárulóknak visszautalt 100 millákon felül, plusszban kiutalt az MSZP minden párt csinovnyiknak több tízmilliót 2010-ben, amit tőlünk adófizetőktől loptak el.

Netuddki. 2017.03.22. 13:59:19

Akkor ez a kis tolvaj megélhetési politikus tetű közpénzből fizetve viszi haza a havi 1 milkáját?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 14:00:30

@conchita wurst:

"A gyakorlatban a cucik inkább kivetik az 50%os sarcot az átlagfizura"

Ez pontosan így van.

Nem árt emlékezni, 2009-ben 140 ezer bruttó felett volt a második kulcs határa !!!

Tényleg ezek lettek volna a kurva gazdagok, akik megkerestek 140-et bruttóban ?

conchita wurst 2017.03.22. 14:04:52

egy valódi jobboldali program azt mondaná, hogy minden alkalmazott fizessen 100.000 forint sarcot - szja plusz járulékok és minden egyéb - függetlenül attól hogy a bruttója 100ezer, 1 millió vagy épp munkanélküli.

A progresszív adózást megoldja a fogyasztási adó. Azt jónapot, mindenki ugyanazt kapja a pénzéért, fizessen is ugyanannyit.

A cucik húzzanak a picsába az 5leteikkel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 14:09:12

@Ballib cenzúrázók réme 25: Akkor amiatt pnaszkodj. Monjuk az emeszempé, eszdéesz mind a 160 milliárdot ellopta. Meg még autópályákkal, mittoménmivel plusz a kétszresét. Az 8 év alatt 420 milliárd. MIÉRT NINCSENEK MIND BÖRTÖNBEN???

CSAK a mészaros CSAK tavaly 240 milliárd közbeszerzést vitt el. És számolatlanul ömlik az EU pénz, a tízszerese, ami a szociknak. MIÉRT NINCSENEK MIND BÖRTÖNBEN???

DFK 2017.03.22. 14:09:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az ÁFA csökkentést benyelné a kereskedelem. Az ingatlanadó mellé radikális SZJA csökkentés kell (max 5% SZJA). De emlékezzünk a legutóbbi baloldali ingatlanadó tervre! Akkor bizony százezreket tettek volna földönfutóvá.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 14:13:08

@DFK: Mittomén. Úgyisjó.

"százezreket tettek volna földönfutóvá."

Nagyon elszoktunk attól, hogy a kormányzat idétlen ötleteit ne bevezessék, és utána kapkodjanak, hanem kikérjék a társadalom véleményét, javaslatait.

Hmmm... Vagy sose volt ilyen?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.22. 14:13:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Azért mert önmagában nem törvénytelen az ha az Alstom, Strabag, vagy épp Mészáros drágán végzi el a munkát.
Egyébként EU-s viszonylatban nem kiemelkedően drága egyik közbeszerzés sem, mert mindenhol lopnak, más országokban is, ezekben a beruházásknál, azaz ahogyan a ballibek hívják lobbiznak.

A nyomzás azért folyik csak és kizárólag, mert nyoma maradt annak az Alstom, Siemens, Strabag esetén, hogy voltak visszautalások.
Nem azért mert drága volt a közbeszerzés.

conchita wurst 2017.03.22. 14:15:40

Alapvetően jó az adópolitika.

Továbbra is egykulcsos szja kell, az az egy kulcs serintem csökkenni fog még a választás előtt.

Kisvállalkozásoknak már ma is alig kell adózni a KATA-val, ráadásul nagyon egyszerü adminisztrálni.

Ehhez képest az ÁFA csökkentés - amit hellyel közzel szintén meglépett a kormány - és a vállalati adócsökkentés másodlagos fontosságú.

Általános ÁFA csökkentésnek szociális okokból nincs értelme, pörög a fogyasztás, csak akkor, ha ezzel vmilyen magyar vállalkozói szektort lehet megtámogatni, mint a sertéshúsnál, baromfinál.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 14:19:26

@Ballib cenzúrázók réme 25: "nem kiemelkedően drága egyik közbeszerzés sem"

Ááááá, nem. Az alföldön kétszer annyért ;pítetttek autópályát, mint a horvát hegyekben. mászarosnak 58 millió haszna esik minen egyes dolgozójára. ...

Tudom, a Kubatov kézikönyvben itt az jön, hogy "igaz, hogy a fidesz lopik, de mindenki más is". Hét ez ettől még ordas hazugság.

2017.03.22. 14:21:11

Szidják a multikat, hogy kiviszik a nyereséget az országból, ezért gonoszak.
Akkor az első kérdésem, hogy a MOL, a CBA, az OTP gonosz multi-e, ha a Romániában, Szlovákiában, stb országokban megtermelt nyereségét Magyarországra hozza?
Másik kérdésem, ha mondjuk egy német multi a magyar leányvállalatában képződő nyereséget a leadózás után kiviszi Németországba, az pont ugyanaz, mint amikor derék magyar hazafiak az adózott jövedelmükből Horvátországba, Egyiptomba vagy bármely más külföldi országba utaznak és ott költik el a pénzüket. Mindkét esetben más országot gazdagít az a pénz, máshol növeli a GDP-t, máshol teremt munkahelyet.

A nagyon gazdag emberekkel az a gond, hogy külföldre viszik a pénzüket, ott fektetik be, mert tisztában vannak a hazai kockázatokkal. A spanyol, horvát nyaralók, jachtok vajon milyen hasznot hajtanak az országnak?

conchita wurst 2017.03.22. 14:28:41

@roli101: 'Szidják a multikat, hogy kiviszik a nyereséget az országból, ezért gonoszak.
Akkor az első kérdésem, hogy a MOL, a CBA, az OTP gonosz multi-e, ha a Romániában, Szlovákiában, stb országokban megtermelt nyereségét Magyarországra hozza?'

Te magyar vagy? Csak mert olyan msszp-s ez az érvelés.

'Másik kérdésem, ha mondjuk egy német multi a magyar leányvállalatában képződő nyereséget a leadózás után kiviszi Németországba, az pont ugyanaz, mint amikor derék magyar hazafiak az adózott jövedelmükből Horvátországba, Egyiptomba vagy bármely más külföldi országba utaznak és ott költik el a pénzüket.'

Pontosan. Külföldre koppasztani megyünk, nem költeni.

'A nagyon gazdag emberekkel az a gond, hogy külföldre viszik a pénzüket, ott fektetik be, mert tisztában vannak a hazai kockázatokkal. '

- nem fontos az neked, akinek a nyaraló meg a yacht a befektetés.

SwR 2017.03.22. 14:31:56

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Én is megerősíthetem, hogy havi bruttó 1 milliót 2016-17-ben Budapesten egy Senior cégen belül elismert, 7-8 év tapasztalattal rendelkező specialista megkeres, főleg ha van csoportvezetői feladata is, ahol 2-5 fő tartozik alá.
Egy középvezető, aki felette van, annak a legalsó határa az kb. 1 millió bruttó. (kezdő vezető esetén pl., de általában fél 3-6 hónap után kap 2-300 000 emelést) Az átlagos középvezető 1,4 -1,5 milliót kap, mellé pár milliós éves prémiumot, jobb esetben részvényt, eégszségügyi szolgáltatásokat és céges autót.
De vidéken is van pár cég, amely hasonló béreket ad.
És hogy nem a levegőbe beszélek... egy multinál vagyok olyan területen, aki rálát a bérekre több cégnél is.

Fellegjáró Marci 2017.03.22. 14:32:36

El sem olvasom,csak annyi hogy KURVAANYÁD!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2017.03.22. 14:35:20

.@Ballib cenzúrázók réme 25: Most egymillióról megy a duma negyedmilliós burttó átlag mellett. Amit meg Mészáros és társa ellop, abból megy Orbán Ráhel Svájcban egyetemre, és vannak offsór cégek (letelepedési kötvény, hahó).Az MNB nyeresége a devizaadósok vesztesége. Egy központi bank nyeresége nem mértéke semminek. Tanulj már egy kicsit, vannak könyvek a FIDESZ-irodában is!

DFK 2017.03.22. 14:36:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: nem azért nem vezették be, mert az embereket megkérdezték róla, hanem mert jött a választás és az emberek elküldték őket a p-ba.

conchita wurst 2017.03.22. 14:41:07

@Kuviklacz: Ha botka bevezeti az új sarcát attól még mészárosnak és orbánnak jó lesz, és akkor is lesz aki lopjon.

A múltbeli elqrásaik alapján - szocializmus pénzügyi csődje, bokros megszorítások, feri csőd, gordon megszorítások - azonban sokkal jobb náluk a lopós fidesz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 14:43:32

@Kuviklacz: "vannak könyvek a FIDESZ-irodában is! "

Persze. Kubatov trollkodási kézikönyve, 1., 2., 3. kiadás. Tanúsítom, hogy MIND olvasta, kívülről fújja.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 14:44:52

@conchita wurst: "bokros megszorítások"

A fasz bokros félig sikerült "reformjáből" élt a csúti geci 4 évig.

conchita wurst 2017.03.22. 14:50:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: jaja messziről jött ember sokat hazudik, pláne ha szociopata

- bokrosból élt a fidesz, eu-ból élt a fidesz, szerencséje volt a patásnak, csőd meg véletlenül mindig a szakértő független szociapaták idején ficcen be, sajnos

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 14:55:19

@conchita wurst: "szerencséje volt a patásnak"

Igen, ez elvitathatatlan.

Most képzeld, ha 2006-ban gyurcsány nem csal, orbán nyer, és szemeközé kapja a 2008-as válságot.

"csőd meg véletlenül"

orbán megpróbálta 2010-ben, de nem tudta becsődöltetni az országot.

Alick 2017.03.22. 15:06:05

A német átlagjövedelemnek megfelelő forint fizetés minden, csak nem kirívó. A 100 milliós vagyon is legfeljebb középosztály.
Persze a prolikat könnyű ilyesmivel hergelni...

sírjatok 2017.03.22. 15:09:31

Sírjatok, tök nyilvánvalóan a multis felsővezetőkről beszélt, ott meg tényleg nem kirívó. Jaj-jaj nem mindenki eszik zsíroskenyeret, botrány.

sírjatok 2017.03.22. 15:10:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "orbán megpróbálta 2010-ben, de nem tudta becsődöltetni az országot. "

:DD

Ha becsődölt volna, most tuti nem azt írnád, hogy "Orbán akaratának megfelelően csődölt be", hanem hogy "Orbán elkúrta, ezért csődölt be" :D

nemecsekerno_007 2017.03.22. 15:10:44

@chrisred: "Csak hogy tisztázzuk, a közalkalmazottak fizetését és a nyugdíjakat is az adófizetők állják..."

Csak, hogy tisztázzuk, az adófizetők egy része állja. Azok akik a nagy multiknál (nem a kisker multikra gondolok) meg annál a néhány exportképes magyar kkv-nál dolgozik. Ez nagyjából 1,5 millió ember. Az nagyon kevés és nyílván csak ilyen szinten tudja finanszírozni a "maradék" 8 milliót. Ebben a szituációban azzal kampányolni, hogy emeljük az adókat?! Főleg, hogy az a 1,5 millió csak az EU-s átlag közepének alsó része.

nemecsekerno_007 2017.03.22. 15:13:18

@chrisred: "Mi a baj a sávos adózással? ..."

Semmi. Az nem mindegy hol húzzák meg a sávokat. :) A ballib kormányok valahogy mindig úgy húzták meg, hogy pont a középrétegek szoptak. Középréteg nélkül nincs működő gazdaság, se demokrácia. Persze még mindig nagyon sok az eltartottak aránya, azon kéne változtatni. De azzal nem lehet kampányolni, mert nem választjuk meg.

rigolya2 2017.03.22. 15:17:35

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ezen a ponton nem árt megjegyezni, hogy orbánia MINDEN 2.000.000 FELETTI VÉGKIELÉGÍTÉST MEGADÓZTATOTT, A BECSÜLETES MELÓSÉT IS 98%-OS ADÓKULCCSAL!

rigolya2 2017.03.22. 15:23:45

@Ballib cenzúrázók réme 25: Nem!

Maga csak azt dönti el 4 évente, hogy teljuralma legyen-e egy pártnak.

Viszont: Sajnos az állami cégek nem lettek hatékonyabbak az orbániai államosítással se!

Sőt! mészáros gázszerelőnk és a többi magyar cég is sokkal rosszabbul fizeti a melósait.

Még valami h.lyeség?!

conchita wurst 2017.03.22. 15:23:47

@rigolya2: 'orbánia MINDEN 2.000.000 FELETTI VÉGKIELÉGÍTÉST MEGADÓZTATOTT, A BECSÜLETES MELÓSÉT IS 98%-OS ADÓKULCCSAL!'

hát, nem éppen

nemecsekerno_007 2017.03.22. 15:26:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Akkor fasznak fizeti ki?"

Hát ezt magyarázd el a nyugdíjasoknak :) Hogy mondjuk jövőre 20%-al kisebb lesz a nyugdíjuk :)

"Meg szingli adó, stb..."

Hát kurvára nem. A nyugdíjrendszer, meg az egészségügy egy kockázati közösség, a gond az, hogy ez nem társadalmi megállapodás után jött létre, hanem csak "így alakult" aztán lógnak is a rendszeren a potyautasok ki, hogy tud. A szingli adó azért hülyeség, mert eleve nem törvényszerű, hogy aki felneveli a gyerekét az utána itt fog adót fizetni, pedig itt finanszíroztuk a felnevelését. Ezért akinek nincs gyereke, az olyan mintha lenne, de külföldön. A különbség nyílván az, hogy a szingli gyereként nem képeztük ki közpénzből, hogy aztán jó állást kapjon gazdagabb országban. Ezeket kéne társadalmi szinten átbeszélni, mert jelenleg úgy működik mint a becsületkasza. Alapvetően majdnem mindig üres.

"Nem lehet, mert a nyuggerek leszavazzák a következő választáskor. A demográfusok évtizedek óta szajkózzák."

Ezért kéne egyedi elbírálás a nyugdíjnál. Vagyonfelmérést kéne végezni, megnézni kinek dolgozik külföldön a gyereke v. kinek közalkalmazott/köztisztviselő. Ezek alapján kellene meghatározni és akkor mindjárt nem egy tömb lenne a nyugdíjasok tömeg. Ez Eü. rendszert is valahogy így kéne megoldani. Lehetőleg minél több dolgot számszerűsíteni, mert a pénzből valahogy mindenki ért.

"Igen, az nagyon kellene. Az egykulcsos adóval az volt az ötlet, hogy majd a gazdagok többet fogyasztanak. Ez megbukott."

Kérdés hol húzzák meg a sávokat. Én inkább az egykulcsos adót preferálom mert az hosszútávon motiválóbb. Inkább a járulékokat kéne jobban csökkenteni, a versenyképesség javítása miatt. Az adórendszert nem a "szegénység" felszámolására kéne kihegyezni, hanem a versenyképesség javítására, mert az állam amúgy se tudja hatékonyan eljuttatni a szegényeknek, sokkal jobb ha közvetlenül én adom oda. Ennek a renszernek a kialakítása felé tett első lépés az egykulcsos adó, persze előbb ki kell alakulnia egy erős középrétegnek, ami időt vesz igénybe.

"Igen, ingatlanadó nagyon kellene, mert az ÁFÁ-val ellentétben a gazdagok (is) fizetik. De ez is vörös posztó a nép szemében."

Jaja, az ingatlanadót én is támogatnám, csak okosan kéne bevezetni.
Nem pusztán érték, hanem kihasználtság alapúnak kellene lennie, az önkormányzatok szednék be és az önkormányzatnak vásárlási kötelezettsége lenne ha túl magasra lövik be az ingatlan értékét. Ilyenek lennének a hétköznapi fékek és ellensúlyok :) Akinek több ingatlana van és mondjuk nem adja ki, az fizessen mint a katonatiszt. Ha kiadja, akkor meg SZJA-t kell fizetnie, de legalább a vagyont adóztatnánk és nem a jövedelmet.

rigolya2 2017.03.22. 15:27:11

@conchita wurst: khm...

Mekkora fizetéstől kéne nagyobb jövedelemadót fizetni ön szerint?! (Ha már 1m-től nem akar fizettetni...)

conchita wurst 2017.03.22. 15:30:21

@rigolya2: Én szerintem mindenkinek 100ezer forint sarcot kéne fizetni, annak is aki munkanélküli meg annak is aki havi 2 milliót keres.

pont ugyanazt kapja a pénzéért

persze akkor a proliknak nem lenne népiskola meg népkórház, de azt pont leszarom mondjuk

nemecsekerno_007 2017.03.22. 15:33:07

@Biga néni: "a feloszto-kirovo nyugdijrendszer felvaltasara szolgal a magannyugdijpenztari rendszer..."

Lyukat is ütött a költségvetésen. Egy kísérlet volt, nem igazán sikerült. Ugyanúgy fel kellett volna venni az IMF hitelt a hiány foltozására és még az adósbesorolásunk is romlott volna. Elég kamu jellege volt, érdemi változásokat nem hozott volna, meg nem volt igazán magán se, mert csak az államiba tartozott még ha magánbiztosítók kezelték is. Nyílván ezért tudta az állam visszavenni, ha mondjuk a MetLife-nál lett volna a nyugdíjpénzed, akkor kurvára nem tudta volna elvenni a patás. De mindegy, a probléma még mindig adott.

rigolya2 2017.03.22. 15:40:10

@Ballib cenzúrázók réme 25: Emlékeznie kéne, hogy 2010-ben 5m/év volt a felső jövedelmi kulcs határa. Plusz volt luxusadó.

Mindkettőt eltörölte orbánia, s mellette jól megadóztatta a minimálbért, ami 2013-ig csak a költségeket növelte, de nem a jövedelmeket!

nemecsekerno_007 2017.03.22. 15:41:19

@DFK: ezt kéne kitalálni. volt 10 éve egy cikk az index-en csak már nem találom. Egy település-közgazdász írta le hogy kéne, nagyjából még emlékszek rá:

- érték és kihasználtság alapú
- helyi adó lenne (az önkormányzatok szednék)
- az önkormányzat határozná meg évente, de vásárlási kötelezettsége lenne ha a tulaj azt mondja, hogy sok.
- a lakott/használt ingatlan adója nagyságrendekkel kevesebb lenne.
- mindenki fizetné, nem lenne minimum alapterület.
- szociális alapon lehetne kedvezmény.

Egyébként sok helyen van, csak építmányadónak v. telekadónak hívják. Van ahol csak a cégeknek kell fizetni :) Ilyenek a lehúzós önkormányzatok, persze nem tudom akkor hogy lesznek így munkahelyek. :)

nemecsekerno_007 2017.03.22. 15:50:16

@ludwigvan: "Az áfát meg el kéne törölni a picsába. Senki nem fogja tudni elmagyarázni, hogy mi értelme van..."

Ha az áfá-t eltörölnénk, akkor kb. 1 hét alatt államcsőd v. onnantól nem fizetnek nyugdíjat.
Az államkassza legnagyobb bevétele az áfá-ból van, így tud visszaszerezni az állam valamit abból amit kifezet nyugdíjban, meg köztisztviselői/közalkalmazotti bérben. Az önbecsapás adójának is nevezhetnénk :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 15:50:40

@nemecsekerno_007: "Lyukat is ütött a költségvetésen"

2012-2016 időszakban a magánnyugdíjpéztárak átlagban összesen 50% hasznot hoztak. Az évi átlag 8,5%, 5 éven keresztül. Érdemes volt MOL részvényt venni helyette. Meg más faszságra elszórni.

Ja, orbán alatt a GDP EU pénzek nélkül évi átlag 0,2%-ot "bővült".

Kertváros 2017.03.22. 15:53:21

@Kovi1970: Csak a pontosság kedvéért: havi félmilliós bruttó fizetés nettóban 332.500,-Ft. Tudom, hogy jót akarsz, de ne informálj félre senkit, nem 250 E ficcs, hanem jóval több. Üdv

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 15:58:02

@Kertváros: A munkáltató még külön fizet, amit a munkavállaló nem is lát. Így jön ki, hogy a ráköltött pénz valami felét kapja meg a delikvens.

És abból fizet 27% ÁFÁ-t.

Még a benzin adójára is 27% ÁFÁ-t.

Bár, ha sok féldisznót vesz...

rigolya2 2017.03.22. 15:58:20

@conchita wurst: A képzettebb és egészségesebb szegények többet tudnak keresni-adózni... de látom, eddig nem jutott el agyilag...

conchita wurst 2017.03.22. 16:01:09

@Kertváros:'Tudom, hogy jót akarsz, de ne informálj félre senkit, nem 250 E ficcs, hanem jóval több. Üdv'

- ő már beleszámolta mennyi lesz az 500 bruttó amikor a cucik kerülnek qrmányra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 16:01:40

@sírjatok: "tuti nem azt írnád, hogy "Orbán akaratának megfelelően csődölt be""

Pedig de.

"hanem hogy "Orbán elkúrta"

Azt bármikor írhatom, nem szórakoztató.

eßemfaßom meg áll 2017.03.22. 16:02:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Az alföldön kétszer annyért ;pítetttek autópályát, mint a horvát hegyekben. "

Mármint azon a 10km-es szakaszon ahol 2 folyó találkozik, kikerül egy nagyvárost, keresztezi a nyugatiba és keletibe tartó két külön vasúti pályát és olyan területen megy el ahol párévente árviz van, mindemellett természetvédelmi terület is egy része.

erol 2017.03.22. 16:04:37

@conchita wurst: "Én szerintem mindenkinek 100ezer forint sarcot kéne fizetni, annak is aki munkanélküli meg annak is aki havi 2 milliót keres."

Te sem leszel már hülyébb.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 16:05:37

@nemecsekerno_007: Lényegében egyetértünk.

Sajátságos.

Az Eszemfaszom meg a fletót védi.

Mi van itt? Valaki csípjen meg! :))

eßemfaßom meg áll 2017.03.22. 16:07:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Te, Fletó mikor építtetett a Mészárossal az Alföldön autópályát?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 16:10:24

@eßemfaßom meg áll: Strabaggal, meg miafaszommal építtetett. Azzal a haverral, akinek volt 50 km távolságon belül aszfaltkeverő üzeme.

Meg alagutak és viaduktok kaszkádja a dombságon.

Meg ilyen agyamenések.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 16:13:34

A finnek szépen keresztülrobbantják a dombokat, a törmeléket bedózerolják a völgybe, oszt lesz egy egyenes útjuk. M.o.-on robbantani se kell.

Kőröshegyi viadukt, baszod.

nemecsekerno_007 2017.03.22. 16:13:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Hát gyanítom, hogy az ellenzék azért partner ehhez a bolhacirkuszhoz, mert ők is pontosan tudják mi az amit csinálni kéne, de azzal is tisztában vannak, hogy azzal meg nem lehet választást nyerni. Oszt hagyják a kormányt, hogy szép lassan megcsinálja azt amiről élő klasszikusunk öszödön beszélt. Ehhez minimum kettő, de leginkább 4 ciklus kell, közben meg megy a gumicsont szórás, meg a cirkusz a közéletben. Az egyszerű polgárnak csak arra kell figyelni, hogy ne másszon bele ezekbe túlságosan, mert abból nem lesz GDP, meg tudás alapú gazdaság :) Mindenki csinálja azt amit eltervezett, oszt ne foglalkozzon a közélettel, mert attól csak agyvérzést kap. Egyébként ha mindenki normálisan megcsinálna mindent maga körül, ez egy kurva jól működő ország lenne.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 16:17:52

@nemecsekerno_007: "Ehhez minimum kettő, de leginkább 4 ciklus kell"

Én 10-20 év gyűlölködést nem aszisztálok végig. Nyugíjazom mgam. Tudsz egy kellemes éghajlatú országot, ahol van humora az embereknek? (Németország ezzel duplán kiesett. :))

Bobby Newmark 2017.03.22. 16:19:42

@nemecsekerno_007: Sokkal egyszerűbb megoldás lenne egyébként, ha nem lopnák el a befizetett adót a geciék, és akkor máris jutna hirtelen mindenre. De hát a sleppet ki kell fizetni ötszörösen túlárazott közbeszerzésekkel, mert azok jóelvtársak.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2017.03.22. 16:32:36

Azért nem kell multivezérnek lenni egy millióhoz, és igencsak morcos lennék, ha még meg is adóztatnák. Namostakkor.. kire szavazzak, ha Viktorékra 100%, hogy nem, de nem támogatom ezt a fejjük a "gazdagokat" témát?

nemecsekerno_007 2017.03.22. 16:36:27

@Bobby Newmark: "Sokkal egyszerűbb megoldás lenne egyébként, ha nem lopnák el a befizetett adót a geciék..."

Jajj, ne! Hagyjuk már ezt az urban legend-et, nagyon el vagyunk tévedve ha számolni kell, ezt már a mi Ferink is mondta annó Öszödön. A szociális kiadás 5000 Mrd évente, másfélszerese a teljes MANYUP-nak, gondolkozz már el egy kicsit. Nem egyszer 5000 Mrd hanem évente. És nem 5000 Millió, hanem Milliárd.
Természetesen nem azt mondom, hogy jó ha lopnak, de azzal érvelni, hogy ha nem lopnának, akkor lenne pénz mindenre az egy óriási önbecsapás. Amúgy meg azt a pénzt amit el lehet lopni, előbb valakinek meg kéne termelni. Meg azt a pénzt is amiből a nyugdíjat, meg a közszférát fizetjük. Ez exportból lehetséges és ha megnézed, hogy mennyi az exportképes cég, munkavállaló v. vállalkozó, mindjárt világossá válik, hogy miért ilyen nehéz finanszírozni ezt az országot. Nem a műkörmös adójától lesz több, hanem az Audinál dolgozó melóstól, meg mérnöktől. A műkörmös már csak azt a pénzt tolja tovább egy másik zsebbe. De amúgy itt egy kis segítség:

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 16:41:51

@Eltévelyedés: 2farkú. Ha 2/3-uk lesz, bevezetik az ingyensört és az örökéletet. Most mondd, ha megszegik a választrási ígéreteiket, azzal se vesztünk semmit. :))

paragrafus 2017.03.22. 16:44:04

@Ballib cenzúrázók réme 25:
...."AMikor az úgynvezett gazdagokra többletteher járult, és az úgynevezett gazdagok az MSZP-SZDSZ-es elkúrók idején 140.000 bruttó felett második kulcsot fizettek, az nem hozott több bevételt az államnak egy fikarcnyival sem, mint jelenleg az egykulcsos adó esetén"....

Egyrészt az MSZP-SZDSZ nem kúrtak el e tekintetben semmit, még akkor sem, ha te mindenáron ebben a hitben akarsz élni. Nem ártana a hírforrásodat lecserélni.
Másrészt az akkori progresszív adózás igenis többletbevételt hozott akkoriban. Ráadásul a közheterviselés jóval arányosabb és reálisabb volt.

..." Ugyanis a cégek úgy optimalizálták a terheiket, ahogy akarták (azaz ahogy még nem mentek csődbe a rájuk baszott terhek miatt)"...

Nem voltak akkora terhek akkoriban, mint az elmúlt hét évben. Manapság sokkal rosszabb. Minden tekintetben.

...."Ugyanis a gazdagok ugyanannyit esznek, viszont minden másból jóval többet vesznek. Azaz az ÁFA után befolyt összeg az ténylegesen arányos a jövedelmükkel"....

Arra nincs semmilyen hiteles statisztika, hogy minden másból jóval többet vesznek. Sokkal inkább az a helytálló, hogy megtakarítanak, ahol kvázi adómentesen parkoltatják a pénzüket.
Az pedig, hogy az ÁFA után befolyt összeg az ténylegesen arányos a jövedelmükkel, ez így messze nem felel meg a valóságnak. Jól hangzik látszólag, nem nem igaz.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 16:46:29

A fideSS az egykulcsos adóval rögtön egy 500 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen.

$pi$ 2017.03.22. 16:47:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "CSAK a mészaros CSAK tavaly 240 milliárd közbeszerzést vitt el. És számolatlanul ömlik az EU pénz, a tízszerese, ami a szociknak. MIÉRT NINCSENEK MIND BÖRTÖNBEN???"

Mit értesz azalatt, hogy "vitt el"? Gondolod, hogy ha valaki közbeszerzést nyer az olyan, hogy hazaviszi a pénzt és kész? :D Aranyos... :)

nemecsekerno_007 2017.03.22. 16:48:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Amúgy egész normális árban lehet ingatlant venni, befektetésnek is megéri:

tengerpartiingatlan.hu/?hely=tenerife&tipus=lakas&alapterulet=61-80-nm

Pesten v. Sopronban is kb. ilyen árak vannak, de az mégse szubtrópus, pálmafákkal :)

$pi$ 2017.03.22. 16:53:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A fideSS az egykulcsos adóval rögtön egy 500 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen. "

Az, ja! Tiltakoztok is ellene már vagy hét éve. Nagyon vicces, amikor az állampolgárok az adócsökkentés ellen tiltakoznak. Hogy is mondjam... meglehetősen csekély hitelességgel bírnak az ilyen tiltakozások. :D

Ugyanennek a mozgalomnak van a "nehogymárabankokfizessékmeg" része, az is elég vicces. De igazatok van, ha ezzel lehet szavazatokat szerezni, akkor hadd szóljon...

Kiabáljunk elvtársak!
Munkanélküliséget, inflációt, gázámerelést!

:D :D

Bobby Newmark 2017.03.22. 16:55:43

@nemecsekerno_007: Ja, csak ebben például meg sem jelennek az olyan elvileg állami, gyakorlatban jóelvtársnak kiszervezett dolgok, mint a letelepedési kötvény. Plusz szép, egyszínű karikával jelölődnek az olyan dolgok is, amik ötszörösen vannak túlárazva azért, mert haver cége kapja a melót, és neki jó legyen. Meg hogy minden egyes alkalommal, amikor nekifutnak az állami vízfej csökkentésének, csak még nagyobb lesz az egész.

De nyilván ennek megváltoztatására még a leghalványabb akarat sincs, mindenki azért akar hatalomra kerülni, hogy ezek a rendszerbe mélyen beágyazott húsosfazekak őt hizlalják.

És ezen felül ott vannak a konkrét bűncselekmények, amikre nyilván csak következtetni lehet, például egészen tutibiztos, hogy a drogkereskedelem teteje az politikus, vagy annak haverja kezében fut össze, akkor volt ez nagyon látványos, amikor (asszem még az elmútnyócévben) évekig csak és kizárólag vietnámi kendertermesztőket kapcsoltak le. De 'történelmi' dolgok közül az olajozást is mondhatnám. Ez nyilván meg sem jelenik a szép színes karikákon.

conchita wurst 2017.03.22. 16:56:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVATJ BÖRTÖNBEN: 'Tudsz egy kellemes éghajlatú országot, ahol van humora az embereknek?'

Albánia.

conchita wurst 2017.03.22. 16:58:58

@Bobby Newmark: Jut is mindenre, nem úgy mint elqróék alatt amikor adónövelésre, nyugdíjcsökkentésre, áLAMcsődre és rendőrattakr futotta csak!

hol vannak már ezek a kisszerü problémák? Évente annyival nő a fizetés mint nyugaton 10 év alatt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 16:59:07

@$pi$: "Mit értesz azalatt, hogy "vitt el"?"

Vitt el, nyert el, mit buzulsz a szavakon? Számold ki, ebből mennyi a nyereség: @6.Lenin: szerint minden alkalmazottjára 58 millió nyereség jut.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 17:00:15

@conchita wurst: "Albánia."

Egy haverom ott él, szerinte tuti hely. Ennyi gyűlölködés ott nincs. A százada se.

Bobby Newmark 2017.03.22. 17:02:04

@$pi$: Nem, az úgy megy, hogy beadják a pályázatot 50-100-x%-kal drágábban, mint amennyibe a dolog (haszonnal) az előzetes kalkulációk szerint kerülne, aztán az elbíráló elvtárs kizár mindenkit, akinek a pályázata esetleg valamilyen szempontból jobb lenne, úgyhogy a brutálisan túlárazott pályázat nyer. Ekkor a nyertes vállalkozó visszautal egy jelentős százalékot az elbírálónak.
Ezek után a nyertes kiadja alvállalkozóknak a munkát, már csak annyiért, amennyiért valóban el lehet végezni, akiket aztán a végén vagy kifizet, vagy nem. Ha nem, az külön haszon, mert a munka el lett végezve ingyen, az alvállalkozó cég meg úgyis csődbe megy, mire bíróságra kerülne a dolog.

Szívesen, örülök, hogy segíthettem.

$pi$ 2017.03.22. 17:02:44

@paragrafus: "Másrészt az akkori progresszív adózás igenis többletbevételt hozott akkoriban. Ráadásul a közheterviselés jóval arányosabb és reálisabb volt. "

Okés, mit is jelent az a szó, hogy "arányos"? A hányadost jelenti, azt jelenti, hogy a hányados állandó. Ha valami "arányos", akkor a hányadosa valamihez állandó. Ezt a hányadost nevezzük aránynak vagy arányossági tényezőnek. Ha százalékban nevezzük ki, akkor azt mondjuk, hogy százalékláb.

Az egykulcsos adó arányos, úgy is mondhatjuk, hogy a lehető legarányosabb. At arányossági tényező a százalékláb.

Az egykulcsos rendszerben, ha valaki kétszer annyi keres, akkor arányosan kétszer annyit fizet. Ha ötször annyit keres, akkor ötször annyit fizet. A keresetének és az adónak az aránya állandó, az adó arányosan változik a keresettel.

A progresszív adózás nem arányos, a hányados nem állandó, nincs arányossági tényező, nincs egyenes arányosság.

Tudod mi van? Az van, hogy az "arányos" szó olyan szépen hangzik, megelégedéssel, igazságérzettel tölti el az embereket, ezért szeretik használni az adórendszerre. Csakhogy az "arányos" szónak nagyon is pontos jelentése van, jelentése, ami alapján az egykulcsos arányos, a sávos aránytalan adózást jelent.

conchita wurst 2017.03.22. 17:02:57

@paragrafus: Sehol sincs progresszív adózás egyetlen feltörekvő gazdaságban sem.

Jól lemaradtunk a tótoktól fizetésben mert már 2004ben bevezették nekünk meg évet kellett még várni.

Kötelező állami MANYUP sincs a világon sehol.

Nyugodj bele, a libsik gazdasági zsenijei elmehetnek a picsába a legjobb napjukon nem értek az orbán szakértők legszarabb napjáig sem fel.

Bobby Newmark 2017.03.22. 17:04:37

@conchita wurst: Ja, hát ha a Fidesznél vagy fasszopó, akkor nem is csodálom, hogy rohamosan nő a fizetésed.

Továbbá nem tudom, ki a faszomat érdekel ma már az MSZP kormányzása, veletek együtt kéne őket is a Dunába lőni, mindenki mással együtt, aki az elmúlt 1000 évben kormánypárti politikus volt.

$pi$ 2017.03.22. 17:04:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Vitt el, nyert el, mit buzulsz a szavakon?"

Csak a szavak vannak. Ez egy írott média, nem?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 17:05:54

@$pi$: "az állampolgárok az adócsökkentés ellen tiltakoznak"

Én nyertem rajta, de a szegények sokat vesztettek. Pont nem tesz boldogabbá, eddig se rágtuk a küszöböt. Viszont kettészakadt a társadalom. Nézd meg, hogy a proliknak itt kell éhbérért trollkodniuk Kubatovnak, pedig nekik is ugynúgy a szájukba hugyozik orbán.

Ha a rengeteg különadó és elhibázott gazasági intézkedés nem rontotta volna le a versenyképességünket, a nagyobb adóval együtt is többet keresnék.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 17:06:36

@$pi$: "Ez egy írott média"

Akkor tanulj meg magyarul olvasni, másképp nem megy.

conchita wurst 2017.03.22. 17:07:12

@$pi$: tökmin1 hány sáv hány kulcs nem az a lényeg, hanem hogy ki fizet?

A ballib a legotobább legpsszívabb rétegekre építette az okoskodásait már rákosi óta, ez nem pont 2010 óta változott meg.

Azaz, ha tanultál, igyekeztél, értesz valamihez akkor a cucik ott lesznek és letakarítják a padlást.

Ezt minden hülye tudja nem kell hozzá semmit se mondaniuk.

ludwigvan 2017.03.22. 17:07:21

@conchita wurst: Nem értem, mi bajod a prolikkal. Nincs szükség szerinted ácsra, esztergályosra, fagyiárusra, gátőrre, fodrászra stb.? Szerinted az ő ingyenes képzésük nem az ország érdeke? Az egészségügyi ellátásuk nem az ország érdeke? Persze lehetne ezen változtatni: fizessen az iskoláért, az orvosi ellátásért, stb., csak akkor hirtelen nem ők lennének a "prolik", hanem te, mert nem tudnád kifizetni a szobafestést, a gázkonvektor-szerelést meg a hamburgert. Azok a szegény fiatalok, akiknek pedig nem lenne pénze (meg hitelt se kapna, mert nincs semmilye) az asztalosképzésre, elmenne bűnözni, és egykettőre elvennék azt a kevés értékedet is, ami maradna a horribilis árú kenyér kifizetése után.
Persze, hogy kurvanagy szükség van a jogászokra meg a kockázatelemzőkre meg szakértőkre, igen - de ezekre a nem proli szakmákra csak azután van szükség, miután valaki megszerelte az autódat, meg kicserélte az üveget az ablakodon, stb.

Tulajdonképpen neked mi a foglalkozásod, hogy így lenézed a prolikat? Szociológus vagy könyvtáros?

nemecsekerno_007 2017.03.22. 17:07:56

@Bobby Newmark: "Ja, csak ebben például meg sem jelennek az olyan elvileg állami, gyakorlatban jóelvtársnak kiszervezett dolgok, mint a letelepedési kötvény...."

Azt nem tudom, hogy a letelepedési kötvény megjelenik-e v. hogy jelenik meg, de biztos nem 1500 Mrd évente. Az ötszörösen túlárazott dolgoknak benne kell lenniük, kivéve az EU-s pénzeknél, de azért amúgy se a magyar melós körme kopott, így ez irreleváns és egyébként az EU-s pénzekből azért csak jut valami a magyar gazdaságba is. De szerintem te kevered a kiadást/bevételt, meg az EU-s pénzeket a költségvetési pénzekkel. Ez az ábra azt mutatja, hogy minden évben mire, mennyit költ az állam, az nekem konkrét számok nélkül nagyon ködös amit írsz. Jó lenne számszerűsíteni.

"És ezen felül ott vannak a konkrét bűncselekmények, amikre nyilván csak következtetni lehet, például egészen tutibiztos..."

Én inkább a rendszerváltás után kimenekített privatizációs vagyonokra lennék kíváncsi, mert már egy-két mérvadóbb sajtóorgánum is írt erről, szóval nem bulvártéma. Számokkal, adatokkal, offshore számlákkal. Ennek mondjuk jó lenne utána járni, mert az már számottevő összeg lehet, persze nem oldja meg minden gondunk, de mondjuk adósságcsökkentésre lehetne használni például.

Bobby Newmark 2017.03.22. 17:08:41

@conchita wurst: Azokra a szakértőkre gondolsz, akik kiszámolták, mennyibe fog kerülni a Puskás stadion meg a Dagály uszoda?

Hát baszdmeg, anyád orvosa értsen ennyire a szakmájához, mint ezek!

eßemfaßom meg áll 2017.03.22. 17:10:09

@paragrafus: "Ráadásul a közheterviselés jóval arányosabb "

keress rá a szótárban az "arányos" szó jelentésére.

sírjatok 2017.03.22. 17:10:21

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Én nyertem rajta, de a szegények sokat vesztettek. Pont nem tesz boldogabbá, eddig se rágtuk a küszöböt. "

Hát akkor itt a megoldás, ami pluszpénzhez hozzájutottál, add a szegényeknek. Így a pénzed is, a boldogságérzeted is olyan lesz, mintha magasabb adókulccsal fizetnél.

conchita wurst 2017.03.22. 17:10:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Minden hely tuti, ha van lé.

A tengerparti rész nagyon kikupálódott az utsó 15 évben, előtte gettó volt. A többi most is gettó, de kit érdekel? Amúgy persze ott is ez a mindent leszarok ez a balkán lazulás van, kedvesek és majdnemm mindenki beszél vmi nyelvet: olasz, görög, német, angol mert mindenki vendégmunkás, vagy az volt, vagy az lesz.

sírjatok 2017.03.22. 17:13:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Én 10-20 év gyűlölködést nem aszisztálok végig. "

Basszus, hát te csinálod, te nem asszisztálsz, hanem aktívan kreálod az ellenségeskedést...

Bobby Newmark 2017.03.22. 17:14:06

@nemecsekerno_007: A költségvetést nyilván befolyásolja a kiadás és a bevétel is. Nem mindegy, hogy a bevételből mennyi fölöződik le, mielőtt a költségvetésben elkölthető adóforint lesz belőle, ugyanígy a kiadásnál sem mindegy, hogy az összeg mekkora része vándorol aztán zsebbe ahelyett, amire tényleg szánva van.

És nyilván, az összes hasonló témát fel kéne göngyölíteni, csak két példát mondtam. A privatizáció lenyúlása egyébként nem a "konkrét bűncselekmény" kategória egyébként, mert az ugye teljesen törvényes volt nagyrészt. Más kérdés, hogy etikátlan, és az "ország kirablása" 1Ft-ért eladni egy komplett gyárat, de nem konkrétan törvénytelen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 17:14:42

@sírjatok: "add a szegényeknek"

Röhögni fox. Adok.

A mondanivalómat persze nem látod át, pedig csak pár mondat.

@conchita wurst: Igen, ilyeneket hallottam.

A hatvanas évek elején többször montenegróban nyaraltunk. Szép emlékek.

conchita wurst 2017.03.22. 17:15:27

@ludwigvan: bajom nincs a prolikkal csak tanulják meg hogy az élet pénzbe kerül, amit - nem ők - valaki kifizet.

Mert különben csak proli újratermelésre lesznek alkalmasak, meg nyivákolásra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 17:15:49

@sírjatok: "aktívan kreálod az ellenségeskedést... "

Nem vagyok fideSSfasszopó.

ludwigvan 2017.03.22. 17:19:10

@nemecsekerno_007: Rendben, értem: tehát azért kell áfát fizetni, hogy a kifizetett nyugdíjak húsz százaléka visszakerüljön az államhoz. Érdekes, hogy Amerikában van nyugdíj, de nincs áfa. Arrafelé biztosan nem ilyen rafináltak a közgazdászok.

conchita wurst 2017.03.22. 17:19:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Montenegró is nagyon jó hely most is, csak már nem kifejezetten olcsó, ahogy Horvátország se.

Albánia még olcsó, és gyönyörü hegyek meg tenger meg sok kecske meg szamár van. És az emberek rendesek, bár mindenhol azok az Alföldön is amíg ki nem derül hogy gyurcsány-csicskka vagy. Csak sok a szemét de ez az olasz partról is elmondható.

Tulajdonképpen a déli olaszok semmivel sem kisebb cigányok mint az átlag albán.

paragrafus 2017.03.22. 17:20:19

@$pi$: Az "arányos" kifejezés alkalmazásakor nem ártana különbséget tenned a matematika és a közgazdaságtan között. Bár vannak átfedések, a kettő mégsem ugyanaz.
Éppen ezért az "arányos" kifejezés terminológiai jelentlése sem azonos a két területen.

conchita wurst 2017.03.22. 17:23:17

@ludwigvan: 'Érdekes, hogy Amerikában van nyugdíj, de nincs áfa. '

Állami nyugdíj sokkal kevesebb van ott, mint Magyarországon, a megélhetési ktggel kompenzálva, mindenkinek a cége fizeti a magánkasszába. Rendes állami nyugdíja csak az állami alkalmazottaknak van.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 17:23:33

@conchita wurst: "Minden hely tuti, ha van lé."

Németország? Süttettem már a hasam az északi tengernél. Háááááát... És közben a német humor ezer éve c. vaskos kötetet olvastam. :))

Skandinávia gyönyörű, ha kiegyezel 7 hónap kemény téllel. Mondjuk Dániában csak a szél fúj, az eső esik folyton.

Délafrika, Közép- és Észak-Amerika, bármikor lelőnek.

Peru. Ott mindenki büdös.

Afrikában EKKORA rovarok vannak.

Szóval nem a pénzen múlik.

Bobby Newmark 2017.03.22. 17:27:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Közép-Amerika karib-tengeri részén nem lőnek le, viszont ha jön az aktuális kishölgy, akkor leradíroz a térképről.

nemecsekerno_007 2017.03.22. 17:27:31

@ludwigvan: "Rendben, értem: tehát azért kell áfát fizetni, hogy a kifizetett nyugdíjak húsz százaléka visszakerüljön az államhoz..."

Nem kell, csak ha nincs akkor államcsőd v. nincs nyugdíj/közszféra fizetés etc...

USA:
- van ÁFA csak sokkal alacsonyabb és államonként változik.
- állami nyugdíj csak az állami alkalmazottaknak van, mindenki más egyénileg intéz magának nyugdíjat
- az eü. nagyjából ugyanez, ha van biztosításod akkor ellátnak valamilyen szinten, de kitolnak a korház folyosójára ha elfogy a pénz. ezért vesznek fel jelzálogot a házra ha valami komolyabb bajuk van és nincs komolyabb biztosításuk.
- nálunk ez úgy működik mint a becsületkassza, többnyire üres is. mások fizetnek, mások veszik igénybe és nem társadalmi megállapodás alapján jött létre hanem csak így alakult. nyílván olyan is.

conchita wurst 2017.03.22. 17:31:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nekem tetszett az északi-tengeri part is, skandináviában nem voltam de biztos az is tetszene, 1-2 hétig.

Az USÁban és közép-amerikában meg attól függ hova mész, vidéken hótt nyugi van általában és nem is nagyon drága.
Albánia azért jó mert relatíve közel van, de ha van sok pénzed akkor szerintem mindenhol jó, pl. Szlovénia se rossz hely csak drága.

mizrolist 2017.03.22. 17:37:54

@conchita wurst: ja, jut mindenre, csak oktatásra és egészségügyre nem.

$pi$ 2017.03.22. 17:39:58

@paragrafus: "Éppen ezért az "arányos" kifejezés terminológiai jelentlése sem azonos a két területen. "

Persze! Az "arányos" szó a közgazdaságtanban azt jelenti, hogy "aránytalan". Elmégy te a fenébe!*

* A köznapi értelemben vett "fenébe" itt az jelenti, hogy nem a fenébe, hanem a p.csába. :D

2017.03.22. 17:44:01

bruttó 3e euró? az csak felsőközéposztály még nálunk is.

$pi$ 2017.03.22. 17:47:03

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Én nyertem rajta, de a szegények sokat vesztettek. "

Közismert ballib elmetrükk, nem dőlök be neki. A helyzet az, hogy a szegények többet vesznek ki a rendszerből, mint amit betesznek. Most is többet vesznek ki belőle, Gyurcsány alatt is többet vettek ki belőle. Most is nyertek, Gyurcsány alatt is nyertek. Csak most kisebbet.

Azon sírni, hogy most is segítenek, most is jól jár, most is mások tartják el, de régebben jobban eltartották elég gusztustalan dolog. Bizony!

ludwigvan 2017.03.22. 17:47:35

@nemecsekerno_007: Jajjajjajj. Nagy a homály. Az áfa azért szar, mert mindenki befizeti, és mindenki visszaigényli - mire eljut a kisfogyasztóhoz, addigra hússzor megfordult mindenkinél. Ezzel az okosok vissza is élnek. Ez egy olyan adónem, amit szinte úgy találtak ki, hogy csaljanak vele. Az amerikai állami adó, csak a végfelhasználót érinti. Szóval, a "proli" szempontjából valóban mindegy (persze nem mindegy, hogy 5 vagy 27 százalék, de mindegy), hogy áfa vagy state tax, de a vállalkozásokra és az adóhatóságra olyan temérdek fölösleges terhet tesz, amire senkinek semmi szüksége. És mondom: nincs is semmi értelme, azon kívül, hogy ha elég bonyolult utat jár be az árú, akkor milliárdokat lehet vele elcsalni. Mert egyszerűen nincs kapacitás ellenőrizni minden céget, akinél megfordul.
Az "állami nyugdíj csak az állami alkalmazottaknak van, mindenki más egyénileg intéz magának nyugdíjat" állításod pedig nem igaz. Van vállalati nyugdíj, de mellette van állami nyugdíj is. Amit kolbászpuncika mond, hogy a megélhetési költséggel kompenzálva ez kevesebb, mint az itthoni nyugdíj, lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem. Nem tudom. Nem vagyok amerikai nyugdíjas, de mondjuk tudom, hogy öreganyámnak mennyi a nyugdíja, és annál lehet, hogy nem lenne kevesebb, az amerikai állami sem - megélhetési költséggel kompenzálva.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2017.03.22. 17:49:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az örökélet problémás a nyugdíj szempontjából, halni kell. Az ingyensör oké, de vigyázni kell az ügyeskedőkkel, akik tartálykocsiban exportálják majd!

conchita wurst 2017.03.22. 17:52:11

@ludwigvan: Ja, az amerikai ÁFA csak a végfelhasználót terheli pont mint a magyar vagy bármelyik. Amúgy közismerten a legnehezebben elcsalható adónem. És a legigazságosabbb is.

Persze meg lehet szabadulni az ÁFÁtól elméletileg, de akkkor vagy beszedik más adóban vagy kevesebb lesz az ingyen állami szolgáltatás, mint az USA-ban.

conchita wurst 2017.03.22. 17:55:45

@ludwigvan: Most itt olyan finomságokról ne is beszéljünk, hogy Mo. a külkereskedelmi többletén tud lassan-lassan felzárkózni nyugat-európához, ahol mindenhol hasonló ÁFA-tv-ek vannak.

Ha itthon minden ÁFA-mentes lesz az pedig az importot segíti, míg az exportált magyar árura külföldön ugyanúgy rákerül az ottani ÁFA.

Úgyhogy nagy 5let volt, köszönjük, Emese!

ludwigvan 2017.03.22. 17:57:51

@conchita wurst: Te figyelj már! Neked mi bajod van? Ha egyszer nincs amerikai áfa, akkor mért mondod, hogy van? Így olyan nehéz vitatkozni. Amúgy sem vagy szimpatikus a prolizásoddal, de ez a hozzáértés nélküli okoskodás teljesen hülye irányba tolja el a beszélgetést.

conchita wurst 2017.03.22. 18:03:25

@ludwigvan: A VAT=value added tax=ÁFA akkor miért mondod hogy nincs? Nem egységes, minden államban más %, ha ezen kötekedel.

ludwigvan 2017.03.22. 18:03:40

@conchita wurst: Nem nagyon érted, mi? Nem a végfelhasználó adóztatása a bajom, hanem az áfa működése. Attól, hogy emesézel, baszod, nem leszel okosabb. Nem is tűnsz okosabbnak.

mizrolist 2017.03.22. 18:10:16

@conchita wurst: mondjuk mert GDP arányosan 2011-12 óta egyre kevesebbet költenek mindkettőre.

conchita wurst 2017.03.22. 18:10:49

@ludwigvan: Az ÁFA törvény betüre ugyanaz mint az összes többi EU tagállamban, menj panaszkodni Junckerhez.

Egyébként a fent már írt apró probléma miatt:'Ha itthon minden ÁFA-mentes lesz az pedig az importot segíti, míg az exportált magyar árura külföldön ugyanúgy rákerül az ottani ÁFA.' kifejezetten ártana a munka és exportalapú magyar gazdaságnak ha alacsonyabb ÁFA lenne mint a szomszédoknál.

ludwigvan 2017.03.22. 18:11:22

@conchita wurst: "Nem egységes, minden államban más %, ha ezen kötekedel." Nem azon kötekedek, te (bíííp), hanem azon, hogy a cégek egymás közötti kereskedelmében nem jelenik meg. Amikor megveszed a mosógépet Amerikában, akkor te odaadod a mosógép utáni állami adót a boltosnak, ő meg befizeti. Itt nálunk az összes alkatrészgyártó, összeszerelőműhely, nagykereskedő, szállító, stb. kifizeti egymásnak az áfát, és minél hosszabb a láncolat, annál kevésbé ellenőrizhető. Totálisan fölösleges teher és egyben kiskapu a csalásokhoz.

conchita wurst 2017.03.22. 18:11:30

@mizrolist: Mert egyre nagyobb a GDP. Mondjuk ez lenne a normális de a cuci szavazók mindig meglepődnek ezen.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 18:22:31

@conchita wurst: "egyre nagyobb a GDP"

2016 +2%?
Kurvára.
Mondjuk magunkhoz képet nem rossz, de régiós öszehasonlításban?

Zsíros Bödön 2017.03.22. 19:17:06

Kozel se vagyok vezeto, szimpla alkalmazott, 7 eve munkaban, es majdnem ennyi a bruttom. Gondolom arra gondoltak, brutto 1 milla. Meg kicsit emelni kene, hogy elerjem, de abban valahol igaza van a kedves fideszes gecinek, hogy nem elszallt fizetesrol van szo. Netto 1 milla, na az mar esetleg valami.

inebhedj - szerintem 2017.03.22. 19:38:39

@roli101:

A multik nem "gonoszok", a protecionizmus hiánya (nézz csak szét a példaként emlegetett Svájcban) folytán viszont a hatásuk már "gonosz" a nemzetgazdaságra nézve. Nyilvánvalóan több "magyar" multira lenne szükség.

Ami a multik, Általad leírt GDP nővelő hatását illeti, ez már nem igazán reális elmélet.

Példaként, tegyük fel, hogy a Óperencia-beli OMA-konszern, amely a híres és drága OMA gépkocsikat gyártja, Simagöröngyösön létesít üzemet (kellemes helyi / állami támogatásnak és közteher csökkentésnek hála). A simagöröngyösi OMA-gyár gyártja innentől a OMA-autókat amit az Óperencia-béli központ vesz át, darabját 1 000 Euroért. Ez utóbbi lesz a hazai GDP-gyarapítás alapja. Az átvett kocsik kiskereskedelmi célú értékesítését már a OMA-központ végzi, tehát bárki vásárolhat a simagöröngyösön előállított autóból, mindössze 100 000 Eurós darabáron. Ez utóbbi (illetve a különbség: 99 000 Euro) már Óperencia GDP-gyarapításának alapja lesz.

Természetesen a simagöröngyösi OMA az 1 000 Euro-s bevételből fedezi például a béreket is, a járművön dolgozó 100 ember (ugyanúgy, ahogy az óperenciai központnál) fejenként fél százalékot kap átlagosan minden autó után, azaz esetünkben 5-5 Eurót. Óperenciában szintén fél százalékot kapnak (ugyanezen) autók után a dolgozók átlagban, vagyis 500-500 Eurót.

Tehát a multikkal nincs önmagukban baj, csak érdemes lenne Simagöröngyös helyett Óperenciává válni.

mizrolist 2017.03.22. 20:01:39

@conchita wurst: ez nem indokolja, hogy GDP-arányban miért csökkentik az ezekre fordított összeget. (oktatásnál talán még nominálisan is)
Pláne, mert EU-s összevetésben így is az utolsók között van Magyarország a GDP-arányos költésben mindkét területen. Ne mondd, hogy minden más fontosabb és azokra többet kell költeni, mert körberöhöglek. Ha valaki a jövőre gondol és azt akarja építeni, akkor az oktatásnak kell az elsődlegesnek lennie, és nem Mészáros Lőrincnek.

inebhedj - szerintem 2017.03.22. 20:16:33

@mizrolist:

Szvsz az egészségügyből nem a pénz hiányzik elsősorban, de legalábbis érdemben megállapíthatatlan, hogy hiányzik-e több pénz.

Menedzsment viszont teljes mértékben. Ennek hiányában fogalmunk sincs, hogy mi a helyzet az egészségügy költségeivel, bár kétségkívül jól használható panel politikai vitákban a több pénzt fordulat.

Fura módon az elmúlt 27 évben nem kapott médiafigyelmet az egészségügyi szakma által kidolgozott általános és részletes program az egészségügy átalakítására nézve, emiatt hajlamos az ember azt gondolni, hogy nem is született ilyen, ami egybevág azzal az összeesküvés elmélettel, miszerint egyes körök az egészségügyben komoly haszonélvezői a regnáló helyzetnek. Határtalan szerencse, hogy ezeknek a gondolatoknak semmi alapja nincs.

conchita wurst 2017.03.22. 20:19:20

@mizrolist: Magyarországon kiemelkedő az oktatás és az eü. színvonala az EU más országaihoz, különösen pedig a magyar szociopata libsi korszakhoz viszonyítva,

Kb. ilyen hülyeségeket mint te én is össze tudok hordani, nem kerül semmibe. Másképp is meg tudom figalmazni, ha akarod.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 20:35:43

@Eltévelyedés: "Az örökélet problémás a nyugdíj szempontjából, halni kell."

Nem probléma. Fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt. Akkor mehet el nyugdíjba a legöregebb dolgozó, ha valaki meghal balesetben, mondjuk atomjaira robban. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 20:36:15

@conchita wurst: "Magyarországon kiemelkedő az oktatás és az eü. színvonala az EU más országaihoz"

:)) Sajátos a humorod.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.22. 20:39:10

@conchita wurst: "@ludwigvan: A VAT=value added tax=ÁFA akkor miért mondod hogy nincs?"

Nincs ÁFA a Zusában. Sales TAX van. Kicsi az értéke, de nem lehet visszaigényelni, sok eladás után egymáshoz adódik. (Szorzódik.)

mizrolist 2017.03.22. 21:17:03

@conchita wurst: van gyereked, aki magyar iskolába jár, hogy ennyire biztos vagy az oktatás színvonalában? Mert minden felmérés pont azt mutatja, hogy a béka segge alá tart éppen az egész.
Az egészségügyre inkább nem reagálok. Ha egy kórházban napokig nem tűnik fel senkinek egy halott beteg a vécében, az minden, csak nem színvonalas.

conchita wurst 2017.03.22. 21:31:55

@mizrolist: Azok a felmérések amiket én olvastam, meg az én ismerőseim azt mondják hogy a magyar oktatás sosem volt ilyen magas szinten.

Mondtam h át tudom fogalmazni a bullshitjeidet simán.

1ghost 2017.03.22. 21:32:51

@conchita wurst:

" kifejezetten ártana a munka és exportalapú magyar gazdaságnak ha alacsonyabb ÁFA lenne mint a szomszédoknál. "

Hát ez haláli! Betegre röhögtem magam a közgazdasági tudásodon! Ekkora barommá önerőből váltál, vagy segítenek?

Behajtó70 2017.03.22. 22:20:52

Informatika szakmában, bankban, energetikában bizony 800+ a fizetés plusz a juttatások, jutalmak, amivel együtt bőven kijön a havi egy milka. Kétkezi víz-gáz-központifűtés szerelő vállalkozóknak, villanyszerelőnek messze több. Ácsnak is. Lassan a takarítók is br 300-at keresnek.

Egyáltalán nem ritka az 1 MFt feletti kereset. Populista lószar ezt összehasonlítani a kisebb keresetűekkel. Csupán az irígységre apellál. Aljas és nemzetrontó, eladósodás útjára terelő ostoba politikai gondolatok botka elvtárs idiómái.

2017.03.22. 22:30:16

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Viszont a megkeresett pénz nagyrészét mindenki elkölti. Így aki többet keres, az több ÁFA-t fizet."

Ugye tudod, hogy az istenített pártod az arányossággal kampányolt az egykulcsos esetén. Nos magyarázd már el hol arányos az, hogy a csóró a kevés fizetését teljes egészében elköltve annak 27%-ból nem tud venni semmit, mert ÁFA-ként fizeti be. Míg br. 1 milliónál a nettó jövedelem 10-15%-a vagyis nagyjából a csóróénak a fele megy ÁFA-ra. Arról nem is beszélve, hogy marad neki befektetésre, aminek a hozama tovább csökkenti az általa megfizetett ÁFA arányát. Tehát az ÁFA-ra kihegyezett adórendszer nem csak nem arányos, de kifejezetten a csórót szivatja.
Alcsonyabb ÁFA és magasabb SZJA kulcs esetén sokkal arányosabb lenne az adórendszer. (Érted töki, egyetlen szja kulcs.)
Arról nem is beszélve, hogy a cégek adókulcsa nem szabadna, hogy alacsonyabb legyen az SZJA-énál és nem csak a hasznot, de az árbevételt is kalkulálni kellene, hogy ne lehessen játszani az ilyen-olyan adócsökkentő kiskapukkal. Ezzel a különadók kivezethetőek lennének, egységes adózás lenne minden cégre, mégis normálisan meg lennének adóztatva a multik és a kamucégek.
De leginkább sittre kellene baszni az összes korrupt politikust és mindazokat, akik bármilyen formában haszonélvezői a százmilliárdokat eltüntető korrupciónak, hogy olcsóbb lehessen az állam, mert akkor kevesebb adóbevételre lenne szüksége.

conchita wurst 2017.03.22. 22:35:36

@Ylim: a csórók örüljenek hogy van nekik ingyen suli meg doki

a 'gazdagok' fizetik, jöhetnek kezet csókolni

Infomaniac 2017.03.22. 22:40:31

Sávos adózást csak olyan képlettel tudok elkepzelni, hogy vesszük az EU 15-1 vagy Németország átlag nettó keresetét és annak minimum 80%-t magyar tehekkel felbruttósítva szabad bejöjjön a sáv határ. Ezt minden évben validálni. Aki ennél alacsonyabban akarja meghúzni a határt, nem fog választást nyerni, bármennyire is kedvesebb ideológiailag.

Infomaniac 2017.03.22. 22:44:14

Egyébként ha tehetném, a nyugdíjasok szavazata csak felét érné a fiatalabbaknak a választásokon. Nem ők kellene megmondják, merre tovább.
Ezzel sztem nem lenne baj, hiszen mindenkinek van szülője, nagyszülője és nem akar nekik rosszat. (Hacsak valamit nem rontottak el nagyon)

Infomaniac 2017.03.22. 22:54:32

@Ylim: Szerintem jó a magas ÁFA, egyelőre. Ha veszek egy üveg piát, egészségtelen édességet, 20. pár cipőt, vagy import új kocsit, igenis érezzem a súlyát, hogy ez luxus és adózni kell utána mondjuk 25%-ot. Az alacsonyabb áfa kulcs körét kellene nagyon kiterjeszteni.
A cégek adókulcsában egyetértünk, túl alacsony, a fizetések terhéhez kellene közelíteni.

Infomaniac 2017.03.22. 22:55:33

@conchita wurst: a csórók nem egy homogén csoport, ezért gáz, amit írsz.

conchita wurst 2017.03.22. 22:57:20

@Infomaniac: abban közösek hogy mind többet vesz ki az államból, mint amit belead

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.03.22. 23:38:15

az mszp adózzanak a gazdagok szöveggel haknizik, a jobbik meg készíti már a kuláklistákat.
szánalmas vircsaft...

mizrolist 2017.03.22. 23:49:56

@conchita wurst: linkeld már azokat a felméréseket. A PISA eléggé egységes módon van kezelve a világ minden részén, és egyre súlyosabb lemaradás látszik benne. Ráadásul már az én időmben sem tanították meg azt a diákoknak, hogy kapcsoljanak össze két dolgot, amit különböző órákon tanultak (és akkor derült ki, hogy amit valaki használ matekórán, azt nem tudja bevetni fizikán).

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.22. 23:59:43

@mizrolist: Aham. Gondolom helyesen írni csak magyarórán ment, biológián már iksszel írtad a tyúxart... Meg gondolom a szorzás sem ment fizikán.
Mert lehet, hogy másnak ez ment magától.

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.23. 00:02:22

@Ylim: "Alcsonyabb ÁFA és magasabb SZJA kulcs esetén sokkal arányosabb lenne az adórendszer. "
Ühüm. Aztán valahogy megszaporodnának ismét a minimálbérre bejelentettek, nem gondolod? Meg a fele fizetést zsebbe kapók.

conchita wurst 2017.03.23. 00:12:58

@mizrolist: de itt van neked egészségügy:

1 - a cucialisták legnagyobb üzenete a korupció volt, amíg ki nem derült hogy a cuci miniszterelnök személyesen érintett az EU eddigi legnagyobb korrupciós ügyében, a 4es metró ellopásában.

A második legnagyobb üzenet - orbán lerohasztotta az egészségügyet:

Ehhez képest a cucik több pénzt vontak ki a rendszerből mint Orbán:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezt_tette_az_orban-kormany_az_egeszseguggyel_het_ev_alatt_grafikonon_a_meghokkento_eredmenyek.631920.html

A tények makacs dolgok.

Macskond 2017.03.23. 00:19:28

Hát én hirtelen felindulásból legalább 10 olyan ember ismerek aki havi 1M bruttó felett keres, és egyik sem "multi vezető" , egyik sem adócsaló, sőt kínosan ügyel rá hogy minden adóféléje rendben legyen. Garantáltan egyikről sem mondanád meg hogy ennyi a keresete. Persze valamivel jobban él a plebs átlagánál, 1évben 2x siel, 1x nyaral és 2x megy wellnes hétvégére az asszonnyal. 3-10 éves autókkal járnak. Bármelyik megvehető a használtautón 5MFt alatt, tehát bár jobb fajták de nem luxus autók. Átlag családi házban laknak. Nem forog egyik sem kacsalábon.
Egy _szerintem_ normálisnak mondható polgári szinvonalon élnek.
Ez alapján teljes nyugalommal ki tudom jelenteni hogy igen az 1 milla nagyon sok ember számára elérhetetlen álom, de akkor is túl alacsonyra lőnének ha itt húznák meg a "luxus adó" határát.
Ebből a fizuból még senki nem tud luxusban élni, max jól.
Amire ők gondolnak ahhoz saccra minimum 3 millás havi jövedelem kéne.
Az 1 millával csak megint a normál rendesen dolgozó emberkéket állítanák pellengérre. és leszalámizzák az amúgy is nehezen létrejövő középosztályt.
A luxus emberek nem a legális adozott jövedelmükből élnek úgy ahogy. Ezért aztán az adórendszer ide-oda faragása őket pont nem is érintené.

mizrolist 2017.03.23. 00:47:50

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: galambom, én speciel gimnázium végéig folyamatosan versenyeztem több természettudományos tantárgyból is - elhiheted, hogy nem volt semmi gondom azzal, hogy máshol kell emlékeznem és használnom a tananyagot... különben nem vettek volna fel csont nélkül az ELTE TTK-ra.

@conchita wurst: az a Napi.hu-s cikk is azt igazolja, hogy 2010 óta csökken a GDP-arányos állami költés az egészségügyre. Igen, előtte is folyamatos csökkenés volt 2003-tól 2008-ig, de utána megfordult a trend. (ugyanezt kerestem, de grafikonnal, de sehogy sem találom, pedig ma olvastam)
A PISA-eredményeket szerintem te is megtalálod az összes magyar hírsite-on. Az oktatásra költött összegekről holnap keresek neked linket, ha el nem felejtem ezt az egész értelmetlen szócséplést.

Infomaniac 2017.03.23. 00:53:11

@Macskond: Így van.
Bár én még elfogadnam, hogy a német atlagjovedelem feletti részre fizessek egy pár %-al magasabb adót. Csak ne hivjuk már luxusadonak.

conchita wurst 2017.03.23. 01:10:24

@mizrolist: 2008ban a válság előtt ugyanannyi volt a GDP arányos költés, mint most.

Közötte a 'növekedés' minimális, oka hogy beszakadt a GDP, azért nőtt a GDP arányos pár tized százalékkal, mert a kórháznak akkor is ki kellett fizetni a villanyszámlát.

Az idei PISA teszteseket is a ballib kormány tanította olvasni, gondolom egyedül is ki tudod számolni az éveket.

Callixtus 2017.03.23. 02:55:10

"Hát én hirtelen felindulásból legalább 10 olyan ember ismerek aki havi 1M bruttó felett keres, "

Nem ismersz te olyat egyet sem, nem hogy tizet.
Én az ötödét keresen nettóban a millának, de egyszerűen nem tudom elkölteni. Ha bruttó 1 millát keresnék, akkor már saját úszómedencés házban laknák, zöldövezetben, és évente 3-4 alkalommal utaznék, az meg természetes, hogy nem 5 millás szarral mászkálnék, hanem valami normális járgánnyal.

Callixtus 2017.03.23. 03:19:16

"A progresszív adózás nem arányos, a hányados nem állandó, nincs arányossági tényező, nincs egyenes arányosság. "

Nyughass már bubóka.
A progresszív adózásra senki nem mondja, hogy arányos. A progresszív adózás és más adónemek egyfajta arányosságot teremtenek. Tehát aki többet keres, az arányában többet is adózik, aki meg kevesebbet, az arányában kevesebbet, mindkettő a saját jövedelméhez képest. Teccik érteni?
Ha a jól kereső is 15 %-ot adózik, de ugyanannyit vesz ki, akkor meglopja a többi adózót, mert az ő jövedelme eleve magasabb, de ezt egy kulcs nem kompenzálja, hiába fizet abszolút értéken többet mint a kis jövedelmű.
Arra nálad okosabb emberek rájöttek, hogy a gazdag jellemzően azért gazdag, mert meglopja a szegényt, aki nála dolgozik, vásárol, igényel szolgáltatást. Ebből a lopáűsból szerzett pénzből szeretne látni valamit az állam, ezért a progresszív adózás.
Orbán gecmó viszont dzsentri világot akar, geci-gazdag mészárosokat, lázárokat, rogánokat és cselédsorba taszított expolgárokat.
Ezért menekül innen mindenki aki csak teheti és jól is teszi.
Emiatt emelkednek a bérek, mert már nincs elég melós, nem pedig orbán meg a kuszaszemű faszkalap hozzáértése okán.
Orbánnak sok pozitívuma van, de egy diktátor hajlamú köcsög hosszútávon semmiképpen nem jó, olyan meg pláne nem, aki még biztatja is lopásra a sleppjét.

ogli dzsí 2017.03.23. 04:55:54

@Callixtus: Szerencére semmiféle szoclib adózásra nincs semmi esély 2050ig.

Infomaniac 2017.03.23. 06:45:01

@Callixtus: pedig van egy ilyen szelete a tarsadalomnak, hidd el. Mondjuk akiknek a szülei nem tudtak semmit adni indulásnak és maguk építgették fel az életüket, mert jó eszük volt. Most a hitelt fizetik, az a luxusuk, max.
Ügyes vagy, ha neked 200-bol kijön minden, ami egy normál kényelmes polgári élethez kell.

Infomaniac 2017.03.23. 06:52:27

@Callixtus: Csak a gazdag nem az, aki 1m-t keres fizetésből, hanem, aki tulajdonosa egy cégnek vagy cégvezető és él az alacsony adó kulcs, az adó elkerülés, a korrupció vagy valamilyen illegális tevékenység lehetőségével. Vagy sokat örökölt. Ez van ma az országban.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2017.03.23. 07:25:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: érdekes felvetés, de ekkor meg a gyilkosságok indulnának be, menne a számláló, hogy épp ki a legöregebb a földön, én nem kötnék vele életbiztosítást :)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2017.03.23. 07:41:39

@Callixtus:

Nem értem az érvelésedet. Ezt írod:
" Ha a jól kereső is 15 %-ot adózik, de ugyanannyit vesz ki, akkor meglopja a többi adózót, mert az ő jövedelme eleve magasabb, de ezt egy kulcs nem kompenzálja, hiába fizet abszolút értéken többet mint a kis jövedelmű. "

A jól kereső miért lopja meg a többit? Tegyük fel, mindenki 15%-ot fizet be.

Tehát Portás Peti keres 200-at, akkor befizet 30 ezer forintot.
Mindeközben Közgazdász Karcsi keres 1 misit, ebből befizet 150 ezer forintot.

Namost Egy szülés, törött kéz, veseátültetés pont ugyanannyiba kerül Karesznak is meg Petinek is. Csak Karesz 5x annyit fizetett be, 5x akkora fizetése után. Szóval Karesz hol károsítja meg a társadalmat? Ideális esetben Karesznak azért 1 misi a fizetése, mert olyasmit tud, amit a cégek ennyire értékelnek. Tanult, szorgos volt, sokat ért el.

Ha Közgazdász Karcsira kivetnénk valami elmebeteg 50%-os luxusadót, akkor fél misit fizetne be, ami eléggé demotiváló, hiszen bőven lenne helye a másik 350 ezernek, mert Kareszunk vágyhat egy új astrára, az még nem a burzsujság netovábbja. Karesz felteszi a kérdést: Minek törem magam, amikor úgyis agyonvernek a magas adóval? És karesz csinál valami képességéhez mérten alacsonyabb beosztásu munkát, zéró stresszel, mondjuk bruttó 500-ért, és abból vidáman adózza a 15%-ot, és nem visz haza sokkal kevesebbet. Rosszabb esetben tele lesz a töke és valahogy sumákolni fog, vagy megpattan az országból, aztán nemhogy 150 ezer, de nulla forint adóbevétele lesz az államnak.

Szóval... Karcsi hogyan lopja meg a többieket?

Void Bunkoid 2017.03.23. 08:23:50

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Viszont a megkeresett pénz nagyrészét mindenki elkölti"

Nem tanultok. Attól, hogy valaki gazdagabb lesz, vagy adózatlanul keres többet, még nem fog fogyasztani többet.

Ha én hirtelen most - persze nem bejelentve - keresnék 3 millióval többet, attól még, hogy lenne rá keretem, eszembe sem jutna minden reggel eredeti orosz kaviárt reggelizni (amit persze áfásan veszek a culinarisból), meg ebédre egy tál babfőzelék helyett ötöt enni, és guccsitáskát sem vennék, mert egyszerűen - hiába keresek sokat - irreálisan magas összegnek tartok bármilyen tizenpár ezer forint fölötti összeget egy táskáért.

Ellenben a többletet szépen eltenném/beektetném valami adóparadicsomban.

Tehát igazából az áfával is CSAK a csórókat lehet megvámolni, akik ettől még csóróbbak lesznek.

De alapvetően - ebben nem is ellenkezek sem a libsikkel, sem a jobboldallal, ez csak az én véleményem - teljesen hülyeség a világ egyenlőtlenségén siránkozni, mindig is egyenlőtlen volt, az is lesz. A teljes egyenlőtlenség meg vagyonelosztás egy kib*szott utópia, tudományos fantasztikum. Az ember NEM akar egyenlő lenni, pont az vitte mindig a világot előre, hogy valaki jobb, több akart lenni, mint mások, legyen ez Nagy Sándor, Galilei, Hajós Alfréd, Lenin vagy akár Donald Trump.

Void Bunkoid 2017.03.23. 08:24:21

@Void Bunkoid: jaj bocsi javítom magam, "teljes egyenlőtlenség" helyett "teljes egyenlőség". Elnézést.

Infomaniac 2017.03.23. 08:45:25

@Void Bunkoid: túl nagyban gondolkodsz. Ha valakinek szűkös a kerete, lehet, hogy csak 3 pár cipője van, kevesebb ruhája, nem vesz teliszalamit, biotej helyett szlovák tejet vesz, lejjebb van tekerve a fűtés télen es nem megy wellneselni soha. Tehát, aki többet keres, elkölt ezekre évi 1-2 milliót. Az már min. 300 ezer plusz afabevetel az államnak és sok kicsi sokra megy.

Nzoltan 2017.03.23. 08:56:17

@nemecsekerno_007: Egy nagy szart. A baloldalnak nevezett szarkupac szerint egy nyugati minimálbért kereső polgár is gazdag.
De az belefér, ha a fletó félmilliárdot adózik.

Nzoltan 2017.03.23. 09:05:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Polgárként mit érdekel a külföldi nagy cégék különadója? Valahogy majd kigazdálkodják a harmad vagy ötöd fizetéseken.
Tudom ki lesznek "véreztetve", de a komplett ellenzék az alsóközéposztállyal tervezi ugyanezt.(amivel persze megfolytják a teljes szolgáltató szektort...)
Ez aztán a nagy stratégia!

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.23. 09:08:03

@Void Bunkoid: Igazi szánalmas kis lúzer vagy, az az igazság.
Ha 3 millával többet keresel, és mondjuk ez holnaptól így van, akkor mégis mi az anyádra akarod költeni az adóparadicsomban? Mondjuk azon túl, hogy ott jól ki is röhögnek a 10.000 dollároddal, de ettól tekintsünk el.
Szóval, ha holnaptól nagyobb a fizetésed, akkor te egy fillérrel sem költesz többet állításod szerint, ugye? Akkor ez nyilván mindenkire igaz ebben az országban. Akkor minek is neked magasabb fizetés?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.23. 09:14:55

@Callixtus:
Na, húzz anyádba te sötét kommunista balfasz.
"Ha a jól kereső is 15 %-ot adózik, de ugyanannyit vesz ki, akkor meglopja a többi adózót, mert az ő jövedelme eleve magasabb, de ezt egy kulcs nem kompenzálja, hiába fizet abszolút értéken többet mint a kis jövedelmű. "
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a százezer nettód után fizetsz 15 ezer szja-t, én az egymillió után 150ezret. Ugyanazt az orvost, BKV-t, rendőrt, iskolát, utat és egyéb szolgáltatásokat használom mint te. Ami per főre leosztva kerül 40ezerbe. Akkor mégis ki lop meg kit, és ki él ingyen?

"Arra nálad okosabb emberek rájöttek, hogy a gazdag jellemzően azért gazdag, mert meglopja a szegényt, aki nála dolgozik, vásárol, igényel szolgáltatást. "
Ezt a baromságot! Bazmeg egyszer már ezzel a gondolkodással hazavágtátok az országot 40 évre, a francért nem tűntök el? Hajrá, felkötni a sok gazdag programozót, meg magánorvost, ügyvédet meg mérnököt! Idióta

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.23. 09:18:17

@Nzoltan: "a külföldi nagy cégék különadója? Valahogy majd kigazdálkodják"

Persze, hogy kigazdálkodják, veled fizettetik ki.

Void Bunkoid 2017.03.23. 09:20:28

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: értelmező olvasásból egyes. Nem ELKÖLTÖM az adóparadicsomban. És ők ott örülnek a tízezer dollárnak is, amíg nekik adom kölcsön, és ők csinálnak belőle még nagyobb bizniszt (amiből egy kicsit visszacsorgatnak nekem is), és nem másnak.

Arra akartam reflektálni, hogy pl az egykulcsos adó bevezetésével a gzadagabbak ugye hirtelen többet kerestek (tekintve, hogy nekik jóval kevesebb lett az szja-juk hirtelen), de valahogy nem kezdtek el irdatlanul költekezni, hanem szépen félrerakták, meg amikor valamennyi összegyűlt, akkor befektették, szal a kormány fogyasztástöbbletre alapozott prognózisa bukott egyből.

Valamint a többletbevétel egybőli elverése tipikusan amúgy a szegényekre jellemző. A legtöbb szegény ugyanis nem(csak) azért szegény, mert keveset keres, hanem leginkább azért, mert nem képes beosztani, takarékoskodni. A pénzt nem megkeresni, megtartani vagy fialtatni a nehezebb dolog.

Szegényék általában ha többletjövedelemhez jutnak, na ők azonnal tényleg elverik. Régebben, vagy három éve mondtam, hogy ha kiosztottak volna a mittomén, felmérés alapján havi 47 ezer forint alatt élők között egy egyszeri 300 ezer forintos támogatást per kopf, garantáltan másnapra fél Borsod- és Szabolcsmordor kezében ötös ájfón virított volna. Egész egyszerűen azért, mert ezek az "evilági hívságok" jellemzik a szegények számára a gazdagságot, nem az, hogy mindennap van otthon főtt kaja, vagy mindenkinek van nem hivalkodó, de tisztességes, tiszta ruhája.

A szegény ember sajnos ilyen. Nem arról álmodik, hogy becses középosztálybeli proli lesz vasárnap húslevessel, rántotthússal, és opellel, hanem hogy libasültet eszik, jó ruhákban jár-kel és öt forintért kuglert vesz, hogy idézzem József Attilát, és igen, nekik bármilyen hülyén hangzik, a jelenlegi állapotukhoz képest sokkal vonzóbb két napig királynak lenni, és utána visszasüppedni a csóróságba, de akkor is két napig királynak lenni, mint harminc napig prolinak.

2017.03.23. 09:27:16

@conchita wurst: "a libsik gazdasági zsenijei elmehetnek a picsába"

Jah. Egy aranyfogást ismernek csak: Szorítunk a nadrágszíjon + kurvasok hitelt felveszünk, ezzel a kombóval meg lehet menteni a gazdaságot a ciklus végéig.

lobaszopiatej 2017.03.23. 09:29:09

Itt az alapvető tévedés az az hogy ki a gazdag.
Ma 1 misi BP-en bruttóban nem olyan sok, sima egyszerű alkalmazottként megkeresik a húzóágazatokban (mint pl . informatika) ha nem kezdő. Tényleg nem kirívó.
Az hatalmas tévedés hogy csak a lusta, kevés pártkáder igazgató keresi meg ezt teljesítményhez nem kötött juttatásként, ahogy írták már középvezetők is elérik ezt de kemény stresszes munkáról van szó folyamatos tanulással én önképzéssel, és hamar elküldik ha nem elég nyereséges a részlege!

Persze sok vidéki összeörökölt nagy házban élőnek elég ha lemegy "dolgozni" a sarki bolti eladónak, nyelvet nem beszél, szülei megveszik neki a jóautót, meg nem erölteti magát. Na, ezek csak ne mondják meg hogy ki a szegény!!! fogják csak be a pofájukat!

Természetesen a korrupt Fidesz elhúzhatna a gecibe stróman Pénztáros elvtársukkal. Sajna több baloldali párt kiesik (MSZP, LMP, Együtt, ...) amelyek a többkulcsos halott ügyét erőltetik szavazatvásárló meggyőződéssel, már bizonyított elkúrással...

$pi$ 2017.03.23. 10:43:26

@Void Bunkoid: "Ellenben a többletet szépen eltenném/beektetném valami adóparadicsomban."

Legalábbis most így gondolod. Aztán ha lenne ötször annyi a fizetésed, akkor rájönnél, hogy de jó lenne ez, de jó lenne az, abból a jobbat, ezt megérdemli a feleséged, azt kimondottan megéri lecserélni... így megy ez.

Void Bunkoid 2017.03.23. 11:13:25

@$pi$: egyáltalán nem olyan biztos. Most sem a legaljábbat, legsárgacímkésebbet veszem semmiből, sőt pont hogy minőségi kaját-ruhákat, ilyesmi. Annyi, hogy nekem _rongyrázásra_ tutira nem menne el pénz (amikor valamit már nem azért veszel meg, mert de facto jobb, hanem azért, hogy mindenki láthassa, hogy nesze, én megtehetem hogy ennyit kiadok egy akármiért, legyen az cipő, táska, autó, vagy jégkrém).

$pi$ 2017.03.23. 11:21:07

@Void Bunkoid: "sőt pont hogy minőségi kaját-ruhákat, ilyesmi"

Eleve az, hogy az élelmiszerről meg a ruházatról beszélsz jelzi, hogy ha több pénzed lenne, akkor alapjában változnának meg a fogyasztási szokásaid.

"Annyi, hogy nekem _rongyrázásra_ tutira nem menne el pénz"

Rongyrázás? Ugyan már!

room_101 2017.03.23. 11:27:13

25 éve dolgozom - nem vezetőként - nagy informatikai multinál. Anno csupasz seggel albérletbe jöttem Pestre, most budai hegyvidéki házam van hitel nélkül, a bruttóm 15 éve lett hétjegyű. És van annyi vagyonom, hogy már megélnék belőle 90 éves korig szolidan, ha holnaptól nem dolgoznék (pedig a nyögdíj még egy évtized, igaz, a mostani számítási szabály szerint az is 300k felett lesz.)

Szelid sunmalac 2017.03.23. 11:30:48

@lobaszopiatej: Ez most komoly? Tehat ott vannak a budapesti kemenyen dolgoz es tanulo, emberfeletti munkat vegzo es a orszag teljesitmenyet huzo felistenek, meg ott vannak az hazat osszeorokolt, semmire nem jo, lusta, bolti elado videkiek?
Tudod, a blog.hu mindig is a nat magyar szeletenek a legmocskosabb szemettelepe volt, de te meg itt is az alja vagy.

G_Akos 2017.03.23. 12:50:12

Nem rég jelent meg egy cikk a magyar autógyárak fizetéséről. Átlagban a szellemi indirekt dolgozók bruttó 720 ezer Ft-ot keresnek. Ettől azért nincs messze az egymilliós fizetés. Forrás: www.vezess.hu/hirek/2016/06/16/ennyi-penzt-lehet-keresni-a-magyar-autogyarakban/

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2017.03.23. 23:06:28

@Void Bunkoid:
Na, továbbra is egy szánnivaló fantáziátlan proli vagy.
Kezdjük ott, hogy a nagy adóparadicsomban kiröhögnek a 10.000 euróddal.
Aztán, ha találsz valami bankot ami foglalkozik veled, beteszed a pénzed, és megkapod azt a 2-3 % kamatot - hatalmas buli. Aztán azzal, hogy játszod a Dagobert bácsit, és zsugoriskodsz tényleg nem teszel jót senkinek. A hozzád hasonló panelprolinak tényleg nem való semmi - teljesen felesleges magasabb fizetést elérned. Mondjuk ennyi ésszel, ami neked van, ez a veszély nem fenyeget.

"az egykulcsos adó bevezetésével a gzadagabbak" értsd a 200 körül keresők
"ugye hirtelen többet kerestek (tekintve, hogy nekik jóval kevesebb lett az szja-juk hirtelen)" értsd 40 ezerrel kb több lett
"de valahogy nem kezdtek el irdatlanul költekezni," abból azért nem is lehet annyira
"hanem szépen félrerakták, meg amikor valamennyi összegyűlt, akkor befektették, "

Olyan sötét vagy mint az ezeregy éjszaka. Mégis mibe fektették szerinted? Mondjuk ingatlanba? AZ szerinted nem növeli az ingatlanpiacot, nem számít a GDP-be?
Egyébként pedig igenis sokan jobban élnek, többet fogyasztanak.

2017.03.24. 00:30:56

@lobaszopiatej: "Ma 1 misi BP-en bruttóban nem olyan sok, sima egyszerű alkalmazottként megkeresik a húzóágazatokban (mint pl . informatika) ha nem kezdő."

Nem mondom hogy elérhetetlen összeg az 1 milla, de azért távolról sem nevezném általánosnak, főleg ha nem vagy középvezető, vagy bedolgozó vállalkozó. (csak sima alkalmazott). Az a helyzet, hogy ami jól fizet, azt elég sokan akarják csinálni, és ha elég sokan csinálják, az lenyomja az árakat. Ez van az informatikában is. Feldobsz egy követ, és leesik 10 programozó/rendszergazda. Így egy középszerű mezei informatikusnak még a bruttó 5 kiló is álom. Nagyobb, speciálisabb tudással, és felelősségteljes munkakörrel exponenciálisan nő a fizu is, de azért mezei alkalmazottként ritka az aki eléri a 7 számjegyet.

Callixtus 2017.03.26. 05:24:26

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:

1. Nem vok kommunista, ahogy azon, jellemzően nyugati országok sem, ahol bizony erősen progresszív az adózás. Belgiumban, Norvégiában, Hollandiában még sosem jártál ugye, kancsóvári? Elhiszem. Ott ugyanis a masszívabban keresők a jövedelmük laza 50 %-át beadózzák, sőt, olykor többet is, mégsem menekülnek onnan sehová. Innen viszont megy mindenki, mert nem kiváncsi rá, hogy kihasználják, éhbérért dolgoztassák és még a piti kis 100, vagy 80 rugójából is adóznia kelljen.
Kevés kivételtől eltekintve a tehetősebb réteg nem megdolgozik a pénzéért, hanem összelopja azt. És na vajon kitől lop, majomfejű? Hát attól, akitől csak tud, így az alkalmazottaitól, a vevőkörétől, a beszállítóitól, stb. Ez magyarországon az alapállás. És még ezek a büdös, hozzád hasonló köcsögök ne adózzanak többet? A faszt betolnám a pofádba, de nem az enyémet, hanem egy elefántét. Ki is szaratnám veled. Megérdemelnéd.
Azt még érdemes megvizsgálnod, hogy lehet, hogy a jóléti, skandináv államokban az alsó és a felső jövedelmek közötti szorzó sokkal alacsonyabb mint az exkommancs országokban? Azok is kommunista országok lennének? NEM, csak te vagy önző, mohó geci. A büdös kurva anyádat, te féreg.
Az igazságosságot ne téveszd össze a kommancs ideológiával büdös buzi, mert csak magadat járatod le!

Callixtus 2017.03.26. 05:39:09

@Eltévelyedés:

"Namost Egy szülés, törött kéz, veseátültetés pont ugyanannyiba kerül Karesznak is meg Petinek is. Csak Karesz 5x annyit fizetett be, 5x akkora fizetése után. Szóval Karesz hol károsítja meg a társadalmat? Ideális esetben Karesznak azért 1 misi a fizetése, mert olyasmit tud, amit a cégek ennyire értékelnek. "

Nem. Karesznak egész egyszerűen csak jobb az érdekérvényesítő képessége. Mert zömében erről van szó, nem másról, nem szuper kvalitásról, extra skillekről. Láttam eleget, a diplomások kétharmada olyasmit csinál, amit egy betanított munkás is el tudna végezni. Van kivétel is persze, de az ilyenek vannak kevesebben.
Viszont: Ha belegondolsz, a tehetősebb többet használja az utakat, a hidakat, többet jár operába, színházba, egyéb, államilag dotált helyekre, a tehetősebbek infrastrukturális ellátottsága sokkal jobb, mint a szegényebbeké, hiszen nézz meg egy játszóteret budán, a rózsadombon vagy a remetehegyen és nézz meg egyet a pesti oldalon, vagy lásd, az elektromos buszokat budára telepítették, holott a margitszigeten lenne a helyük. De a közegészségügyben és másutt is, elég egy gazdagnak megjelenni adott helyen és a kapcsolatai által már jobb ellátást kap, de nem kell kapcsolat se hozzá, ha látják rajta, hogy van pénze, akkor a kisemberek már kiszolgálják maximálisan, mert tartanak tőle.
Szó ami szó, a gazdagok, amellett, hogy a pénzükért természetesen mások dolgoznak meg, még a közjóból is vastagabban részesülnek.

Callixtus 2017.03.26. 05:47:30

@Behajtó70:

"Egyáltalán nem ritka az 1 MFt feletti kereset. Populista lószar ezt összehasonlítani a kisebb keresetűekkel. "

Te se láttál még 1 millát egy összegben a saját asztalodon, abban biztos vagyok.
Ha a havi egy milla olyan gyakori lenne, akkor nem öregedne el folyamatosan a magyar gépjárműpark. Tizenéves vén szarokkal közlekedik a magyarok többsége, sőt, akad aki 15-20 éves kocsival vállalkozik. Menjetek már a vérbe ezzel a kamu dumával, hogy magyarországon nem ritka az egy millás fizetés. De, ritka bizony, vidéken meg aztán pláne!

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2017.03.26. 06:30:05

@Callixtus:
Nem tudom, te honnan nézed a dolgokat, én a nagyon vastag fizetési oldalról, bőven millió felett. Egyrészt, picit sem érzem magam "gazdagnak" vagy felsőtízezernek. Érdekérvényesítő képesség? Nem értem ez hogy jönne ide, háttérre gondolsz? Ugyanmár, egy tök átlagos fősulira jártam, viszont elég sokat tettem azért, hogy ide jussak. Tudatos karriertervezés, mellékállások, satöbbi.

És tudod mit látok barátaim között? Ugyanezt. Elenyésző hányaduknak van vastag családi háttere, ellenben hasonlóan sokat melóztak, illetve több olyan van, akinek sztárügyvédek/földesurak a szülei, de ő maga egyáltanán nem sikeres. Nem látok egyenes összefüggést.

Szüleim nem gyárosok, középiskolai tanár és szociális munkás.
Sokkal többet autózom? Mondjuk nem, de tudod mennyi adót fizetnek be a sokat autózók a benzinnel és az autót( különösen a nagy értékűeket) sújtó adóval? Sokan a kocsijukkal több adót fizetnek, mint egy átlagbéres adója egész évben.

Operaház - Ezt nem is értem, ez annyira kis tétel, meg baromira nem vagyoni helyzet alapján járnak oda az emberek (igazából fogalmam sincs ki jár, szerintem 1x voltam életemben), de ha igényed van rá, akkor 100%, hogy van baromi olcsó, szupertámogatott jegy mindenkinek. Aki a páholyba vesz jegyet, szerintem nagyon vastagon fizet. Amúgy 8-10 milliárd körül van a költségvetésük, ebből az Erkel színházat is üzemeltetik. Ebben benne van épületkarbantartás, rezsi, több száz fős személyzet, satöbbi. Sok pénz, de ennyi egy lassú héten tűnik el Viktor haverjainál.

A budai játszótér jobbára helyi adóból épül, de megintcsak: ez jelenti a jólétet? Ez a picike?

Egészségügy: Nincs az arcomra írva a fizetésem, sosem éreztem, hogy jobban, vagy rosszabbul bánnak velem. De megintcsak, átlag józsi vagyok, nem az, akinek a nevétől is összefossa magát a főorvosúr. Ennélfogva nem is kapok jobb ellátást, semennyivel sem.

Tényleg nem bántásból, de szerintem nem látod át, hova mennek az adóforintok, itt megtekinthetsz egy költségvetést,

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

rögtön látszik, hogy a legtöbb pénz nyugdíjra megy el

Az ebből sajnos nem látszik, de a legtöbb adó az ÁFA nevű dologból jön be. Mint a neve is mutatja, FOGYASZTÁSI adó. Tehát amikor a gazdag csávó medencét épít, akkor 27% már röppent is a költségvetésbe. Amikor megvette az 50 ezer forintos whiskyt, akkor is. És amikor 30 millióért megvette az A6-ost, abból bizony nyolcmillióegyszázezer megint állambácsinál köt ki. Ez biztosítja, hogy aki sokat fogyaszt, sokat is adózik. Te elköltesz havi 150 ezer forintot, abból durván 40 ezer megy a költségvetésbe. Ami igazán felháborító, hogy a 150 ezer az már nettó, tehát az adózott pénzből fizetet de az újabb adót, de ez már egy másik történet, mindenki egyformán szív vele.

És tudod hány játszótér meg operabérlet jönne ki, ha a tisztelt házban nem lopnának? Ott nem pármilliót lopnak el tőled, meg tőlem is, hanem több száz milliárdot.

A másik fontos üzenet pedig: A milliós fizetéssel még nem "gazdag" valaki, max nem szűkölködik. Te azokra gondolsz, akik milliárdokon csücsülnek, és kapcsolataik révén bárhova "odatelefonálhatnak", hogy elintézzenek valamit, ami nekünk földi halandóknak elérhetetlen. Tehát továbbra sem értem, hol fogyasztok én aránytalanul többet a közjavakból, amiért progresszív adót kellene kivetni rám. Több fizu, több adó, abból lehet a vélt többletszolgáltatást finanszírozni. De nincs többletszolgáltatás.
Ha a másik oldalról nézed, akkor egyszerűen ki kéne számolni, hogy egy emberre mennyit költ az állam, iskola, egészségügy, honvédelem satöbbi, kijönne egy havi 200-300 ezer forintos összeg (tippeltem), és annyit kéne mindenkitől beszedni, az az "igazságos". Persze, látom én, hogy ennyit nem termel ki mindenki, ezért van egy fizetésarányos adózás.

Callixtus 2017.03.27. 05:49:46

"Mint a neve is mutatja, FOGYASZTÁSI adó. Tehát amikor a gazdag csávó medencét épít, akkor 27% már röppent is a költségvetésbe. Amikor megvette az 50 ezer forintos whiskyt, akkor is. És amikor 30 millióért megvette az A6-ost, abból bizony nyolcmillióegyszázezer megint állambácsinál köt ki. "

Rá kell döbbenjekl, hogy ezeket az embereket te nem ismered. Kijárnak vásárolni, luxuscikket, ruhát, műszaki cikket is, hát még autót. Jellemzően ők a szlovák rendszámosok, nem a kényszervállalkozó a 20 éves szarával. Menj fel a Szabó Ilonka utcába, ott szinte minden gépkocsi ablakában ott lesz a roki parkolási engedély.
süti beállítások módosítása