B1 blogcsalád



Orbánt nem hívják meg Trump beiktatására

2016. december 28. - nickgrabowszki

Pedig minden követ megmozgattak érte.orbama.jpg

A Magyar Nemzet 10 napja írt arról, hogy Orbán szeretné magát meghívatni az amerikai elnök beiktatási ünnepségére. Az eseményre 120 állami vezetőt várnak.

A magyar miniszterelnök nem lesz köztük: erre Szijjártó Péter a német Die Weltnek adott interjújából lehet következtetni, amit az MTI szemlézett. A tisztiszolga külügyminiszter szerint

Orbán Viktor és Donald Trump telefonbeszélgetése során megállapodtak abban, hogy Washingtonban találkoznak, az időpontot pedig Trump hivatalba lépése után jelölik ki.

Eddig szó sem volt arról, hogy csak a beiktatás után találkoznának, sőt, éppen az ellenkezőjét akarták elérni, de eszerint Trump beiktatására nem jött meg a meghívó. Pedig a Fidesz csatolmányaiban már november végén biztosra vették a részvételt. Hogy mekkora siker lesz ez Magyarországnak.

És lett ám pofáraesés:

Orbán nincs a legjobb 120-ban.

Pedig Orbán nagyon büszke volt arra, hogy Trump felhívta és csevegett vele. Nem akarta észrevenni, hogy a megválasztott elnök ugyanazt csinálta mindenkivel, Csehországtól Uruguayon át Pakisztánig, talán csak Észak-Korea maradt ki.

De Orbán azt akarta, hogy szeressék, és bedőlt a szóvirágoknak.

A magyar miniszterelnöknek nem ez az első kudarca az amerikai elnökökkel: az utóbbi 16 évben nem az ő barátai ültek a Fehér Házban. (Se republikánus, se demokrata oldalon.)

2002 elején ifjabb Bush például egy kézfogásra, egy fotó erejéig sem volt hajlandó fogadni, pedig Orbán egy díszdoktori cím ürügyén éppen ezért ment Amerikába a kampány idején.

Bár Szijjártó most azt mondja, hogy

mivel a magyar kormány az utóbbi években nem engedett a belső ügyekbe való beavatkozásra irányuló amerikai törekvéseknek, és nem a Washington által elvárt döntéseket hozta meg, egyébként sem számolt magas rangú találkozóval, legalábbis mostanáig.

Pedig dehogynem.

Orbán csaknem összetörte magát, hogy fogadják a Fehér Házban.

Kellett volna, hogy fontosnak érezhesse magát; hogy megmutassa, ő is valaki, akivel komolyan számolnak, és kikérik a véleményét, meg tárgyalnak vele.

De erre Obama nem volt hajlandó. Kétszer is találkozott ugyan vele:

  • egyszer az ENSZ-közgyűlésen,
  • egyszer egy nukleárisbiztonsági találkozón,

bo.jpgmindkétszer hagyta magát közösen lefotózni a magyar miniszterelnökkel, de csak úgy mint

turistával szelfiző celebritás

tárgyalás, egyezkedés vagy eszmecsere egyáltalán nem volt a két ember között. Még csak kedélyes, semmitmondó diskurzus sem. Ha lett volna, Orbán elbüszkélkedik vele.

És most nem úgy néz ki, hogy igaza lesz kormánypropagandának, és a Trump-Orbán viszony egy gyönyörű barátság kezdete.

  • Vagy eszükbe se jutott meghívni Orbánt a beiktatásra, egyszerűen lefejtették.
  • Vagy eszükbe jutott, és tudatosan döntöttek úgy, hogy nem kell ő oda.

Az a legvalószínűtlenebb, hogy meghívták ugyan, de Orbán kimentette magát, mert éppen nem fog ráérni aznap. Pedig ez nem egy nagyon jelentős esemény, korántsem történelmi fontosságú rendezvény, mindössze egy protokolláris pofavizit.

De ha már az amerikai elnökök nem is, Putyin például egész rendszeresen szóba áll vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2312078589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanár52 2016.12.28. 20:14:15

Orbán nem vette észre,hogy telefon automatával csevegett?

br17 2016.12.28. 20:37:11

Utóbb kiderült, hogy Trumpnak több tucatnyian gratuláltak, és mindenkivel hasonló, néhány perces telefonbeszélgetést folytatott, amelyt a magyar fél kicsit túlértékelt...

Zsuzsanna Judit Szigeti 2016.12.28. 21:50:22

Most azt tervezzük, hogy megtámadjuk Szlovéniát, bekebelezzük, így automatikusan Orbán mehet el Miro Cerar helyett. De ha nem sikerülne, van C terv is. Azt még nem árulhatom el.

Merlot 2016.12.28. 22:16:53

A Grazot megjárt pszichopata mikro diktátor újabb leckét kapott abból, mennyire leszarják őt a világ egyik nagyhatalmának vezetői mert képtelen felfogni, hogy a kis Magyarország NEM tényező odaát, egy légypiszok csak Európa térképén főként, hogy a kis buzgó mócsing örömmel játssza el Putyin pincsikutyájának szerepét.

papageno39 2016.12.28. 22:25:51

Fogja még pár csalódás érni az új elnökkel kapcsolatban.

Tóth Dezső 2016.12.29. 00:03:51

Gyerekek, hogy ti milyen csattanósan fogtok pofára esni :) Nemcsak februárban, de a választásokon is.

tothandras61 2016.12.29. 07:23:04

A pofára történő esés tipikus esete...

Azt hiszem, itt az ideje, hogy hadat üzenjünk Amerikának...

Klára Puskásné Buksa 2016.12.29. 07:30:21

Basszus!!!Pedig még a repjegyet meg a szállodát is fizette(fizettük)volna!Persze csak oda...

Éva Futanics 2016.12.29. 08:18:37

Nyugaton nem jegyzik,és Putyin is csak bábként ,csicska ként használja !!!

kaleidos cope 2016.12.29. 08:19:31

Trump se nyúl szarba szívesen...

István Blaschek 2016.12.29. 08:30:23

Ahányszor csalódik, a magyar embereken bosszúlja meg... :(

zTaki 2016.12.29. 08:39:36

Nagy dolog... engem se hívtak meg.

szilmi 2016.12.29. 08:44:19

@Merlot: Mintha én írtam volna....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.29. 08:48:55

@István Blaschek: "Ahányszor csalódik, a magyar embereken bosszúlja meg."

Meg ha nem csalódik, azt is.

patyuka 2016.12.29. 09:34:21

Hol olvasható a "legjobb 120" névsora?
Ugyanis ahhoz képest lehet leginkább pozícionálni elismertségünket/elismeretlenségünket - bizony valamennyiünkét! -, merthogy bár "a capite poetet piscis", de azon túl, hogy az általa gerjesztett bűzt mindőnknek szagolnia muszáj, még úgy meg is "illatosulunk" tőle, hogy nincs mit csodálkozni azon, ha olykor fintorogva fordulnak el mindannyiunktól...

hamahama 2016.12.29. 11:34:52

Szégyen ez a cikk.
Tipikus lelkibeteg förmedvény.

lesly &jerry 2016.12.29. 12:07:45

Ti nagyon "okos" Magyarok azért drukkoltok hogy ez így legyen? Nem az lenne a jó ha a világon mindenhol elismernék az országot? Gondoljátok hogy egy gyurcsányt,vagy egy mszp t egy hülye vonát tárt karokkal várnák?

a nagy hohoohooo 2016.12.29. 12:10:25

@hamahama: Megértelek ,szar érzés lehet amikor a gazdid sokadszor az imádástól bambán tátott szátokba vizel a trambulinról....heheee..

a nagy hohoohooo 2016.12.29. 12:14:31

@lesly &jerry: Tolvaj diktátort csak tolvaj diktátor ismer el,lásd Erdogan,Putyin egyébként meg Orbángazdid nem képviseli a magyarokat ,Magyarországot,legfeljebb a teféle "édeserdélyért akár Orbán szarát is megenni hajlandó"mihígmélymagyar "ÍKÚ"vitézekét....

ebella 2016.12.29. 14:55:23

Kínos. De így jár az a törpe, aki óriásnak hirdeti magát. És mindig van aki hisz neki. Hihetetlen ostobaság. Esetleg csak jobbágylélek.

osszian 2016.12.29. 14:57:17

Tulajdonképpen ez nem is lenne téma, hisz még tán sosem hívtak meg magyar miniszterelnököt elnöki beiktatásra, csak éppen Orbán és Szíjjártó annyit hazudott és konfabulált, hogy muszáj nevetni a lebőgésen:

"Nagy előrelépés a magyar vezetésnek, hogy Donald Trump megválasztott amerikai elnök telefonos beszélgetésén máris meghívta Washingtonba a magyar kormányfőt. Orbán Viktor úgy fogalmazott, ahogyan ő, úgy a Donald Trump is a „fekete bárány” szerepét viseli a nemzetközi politika színterén.

„Beszéltem telefonon az új amerikai elnökkel, így állíthatom, hogy a mi pozíciónk sokat javult. Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot” – fogalmazott Orbán Viktor a Világgazdaság pénteki számában megjelent interjúban."(Magyar Idők).

"Máris meghívta" - miközben a bilibe lógott a másik keze, amivel nem tartotta a kagylót...

morpho 2016.12.29. 16:04:25

@osszian:

Szeva Osszián!
Az USA sosem fogja megbocsájtani Orbánnak a 2001-es támadás utáni gyalázatos reakcióját, amikor egy platformra helyezkedett Csurka Istvánnal... Tök mindegy, ki az elnök. Egy amerikai hazafi nem áll szóba Orbánnal. Trumpnak is megmondták azóta, hogy ki az az Orbán...

osszian 2016.12.29. 16:57:50

"How are we feeling this morning? "- kérdezte Trump Orbántól, majd a válaszra : "i am fine, thanks!" elbúcsúzott és letette a kagylót.
Ebből a párbeszédből elképesztő következtetést vontak le a kormányoldali lapok. Szintén Magyar Idők:
"Az új elnököt januárban iktatják be, addig munkáját az átadás-átvétel lebonyolításáért felelős Transition Team segíti. Az említett interjút világszerte több lap is átvette, a több lap, vagy a Reuters hírügynökség által adott cím szerint „Orbán diplomáciai újrakezdésben bízik az Egyesült Államokkal”, a nagyon erősen balra húzó brit Independent pedig azt írta, az „ellentmondásos magyar miniszterelnököt Washingtonba hívta Donald Trump”.
Fel se tételezte az Independente, amit itthon nagyon sokan sejtettünk: Orbán és Szíjjártó hazudozik, mint a vízfolyás.
"Kaló Máté Egyesült Államok-szakértő is jó jelnek nevezte a telefonbeszélgetést. Kiemelte: a korábbiakhoz képest nagy előrelépést jelent, hogy rögtön az első beszélgetés során sikerült egy meghívást elkönyvelni Washingtonba."
Lehet, hogy a Trump adminisztráció elképedve olvasta az egyre színesebbé vált mesét az 3 perces telefonálásról - azon a napon annyi jelent meg részükről, hogy Trump aznap felhívta Szlovénia, Görögország, Panama, Svédország és Magyarország elnökét vagy miniszterelnökét (Reuters). Leesett az álluk, mi mindent adtak az elnök szájába, és bepipultak. Na, ezeket se hívjuk meg a büdös életbe'... a cseh elnököt viszont frankón meghívta Trump.
Így járnak a hazugok.

Szia, Morfho!

Vadakat Terelő 2016.12.29. 17:25:51

Az orbánhívőknek: nem az az öröm tárgya, hogy országunkat nem nézik a 120-ba se, nem az, hogy a csuti paraszt ezt tette a Magyar Köztársasággal,
hanem a káröröm tárgya az, hogy ezt a tahót a magatartása, stílusa, cselekedetei, hazugságai, korruptsága miatt még nem veszik ember számba.
Persze mindig is lesz olyan érdek, ami miatt egyesek boltolnak vele, mint ahogy az árulókkal is szoktak, de a végén nem kerüli el a sorsát.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.29. 17:56:28

@Vadakat Terelő: "országunkat nem nézik a 120-ba se"

Ez tévedés. orbán nem kvalifikál a felső 120-ba. Pontosabban még a fasz trump szerinti felső 120-ba SE!

Különben leszarnám, nem ez minősít. De orbánnak kemény munkája van benne, hogy pária lett minden normális kormányzatnál. Megtanulhatná, hogy pl. nem szarunk az ebédlőasztal közepére, meg sok más dolgot...

És leszarom, hogy ki hívja meg. Az annyira szánalmas, hogy már burleszkbe illő, hogy mennyire szeretne a nagyfiúkkal egy csapatban focizni.

osszian 2016.12.29. 18:25:26

A kormány fizetett washingtoni lobbistája egyenesen azt állította, hogy Trump szerint Orbán Európa vezetője.

"Nagy jelentősége van az Orbán Viktor és Donalt Trump között lezajlott telefonbeszélgetésnek, ami egyben üzenet is a jövőbeni amerikai kormány fel – mondta Connie Mack IV, Magyarország megbízott washingtoni lobbistája hétfőn a Századvég konferenciáján.

A hvg.hu tudósítása szerint az amerikai politikus úgy véli, Trump Orbán véleményét is kikérheti, ha Európáról van szó, mert nem csak Magyarország, de Európa vezetőjének is tartja."

Ezek az eszement hazugságok aligha használtak a csuti kondásnak.

morpho 2016.12.29. 19:37:03

Trump a pakisztáni elnöknek szó szerint ugyanazt mondta, mint Orbánnak. Gyanítom, hogy mindenkinek ugyanazt mondta.
b1.blog.hu/2016/12/01/trump_alighanem_atverte_orbant

ulpius66 2016.12.29. 19:46:05

Figyusz!

2008-ban amikor a Barackot beiktatták, meghívták az akkori magyar miniszterelnököt?
(mán nem emlékszem pontosan a nevére....de arra igen, hogy valami eszméletlen nagy Obama, és a demokrata párt seggnyalója volt...és arra is, hogy mindent elkövetett, hogy meghívják.....)

osszian 2016.12.29. 20:00:17

ulpius, tudsz valami kis bizonyítékot arra, hogy "mindent elkövetett, hogy meghívják"?

Mert Orbán esetében van bizonyíték a rettenetes vágyra. A "mindent elkövetésre".

Most nagyon időszerű gyurcsányozni...:-D

Csak épp rettenetesen szánalmas.

ulpius66 2016.12.29. 20:01:48

Hrabovszki: Orbánt nem hívták meg Trump beiktatására.....

Hát, Hrabovszki B+!

Ez legyen életed legnagyobb öröme!
(ugyanez vonatkozik a sok kárörvendő ballibsi kommentelőre is....)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.29. 22:06:00

@ulpius66: Az a dicsőség tárgya, hogy a fasz gyurcsányit se hívták meg? Kurva szánalmas. :))

El kéne engedned végre a gyurcsányit. Nem mérce. Nála egy főttkrumpli is jobb politikus.

ulpius66 2016.12.29. 22:44:45

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Gyűlölködő!

Jó! Jó!...bővítsük a kört.

Eddig hány magyar miniszterelnököt hívtak meg az ámerikai elnök beiktatására?
(azt meg ossziánnak üzenem, hogy pl. az imádott gyurcsányija hárommilliárdot adott Tom Lantosnak, hogy intézze mán el, hogy a Barack fogadja.....)

osszian 2016.12.30. 09:51:38

@ulpius66:

Gyurcsány adott Lantosnak 3 milliárdot...:-DDD

Na pajtás, elő, de azonnal a dokumentummal!!!

Mert, mint látni méltóztatsz, én többnyire dokumentálok.

Obamát 2009-ben iktatták be - és akkor már Gyurcsánynak sokkal nagyobb gondjai voltak a világválsággal.
Egyébként Gyurcsányt 2005-ben meghívták a Fehér Házba, és fogadta is Bush elnök. Ingyen.

states1 2016.12.30. 21:44:08

Hogy Orbánt meghívják-e, azt nem tudom, de hogy ti, komcsikáim 2018-ban már megint nem kerültök húsosfazék közelébe, az tuti. A harmadszori egymás utáni buki pedig azt is jelenti, hogy nektek game over. Egyszer s mindenkorra.

Csilli Billi 2017.01.01. 10:27:04

Ha annyira nyomulna Orbán, hogy 'szeressék' az USA-ban, akkor nem olyan politikát folytatna, amivel sorozatosan beint nekik! Ennélfogva szemenszedett hazugság az a kijelentés, miszerint "csaknem összetörte magát, hogy fogadják a Fehér Házban".

Egyébként nem értem, miért olyan nagy öröm neked a magyar miniszterelnök amerikai semmibevétele? De tudod mit? Soha az életben ne legyen nagyobb örömöd ennél!

KGX 2017.01.01. 13:53:05

Ennyi gyűlölködőt... Büszkék lehettek magatokra.

szabi68 2017.01.03. 01:58:13

Ekkora baromsagot, hogy lehet irni? Milyen 120 allami vezeto? Soha nem volt szokas, most sem lesz ott senki! Altalaban nagykovetek ( azok is szuken) kepviselik a kulfoldi orszagokat! Nehany privat rendezveny ahol esetleg megjelenik az Elnok, nos ott esetleg!
Hogy lehet ekkora marhasagot leirni?
De lassuk a 120 -as listat!

Kandeláber 2017.01.10. 17:04:30

Van lista a meghívott kormányfőkről?

jolaca 2017.01.18. 17:59:16

@szabi68:
Mai hír, megnyugtatásodra: "Sorin Grindeanu román miniszterelnök és Liviu Dragnea, a parlament elnöke, egyben szociáldemokrata pártelnök is részt vesz Donald Trump amerikai elnök beiktatásán."
Nem mintha a világelit krémje lenne, de Trump sem akként fog bevonulni a történelembe. De a szél majd összehordja a bohócokat, lesz még USA-HUN csúcstalálkozó...

Korrektorr 2017.01.19. 09:51:13

Liviu Dragnea részt vesz Donald Trump beiktatásán

2017. január 16., hétfő, 17:05 | Agerpres
-A A+

Liviu Dragneát, a képviselőház elnökét meghívták és részt is fog venni Donald Trumpnak, az Egyesült Államok elnökének beiktatásán - közölte hétfőn Marcel Ciolacu, a képviselőház titkára.

"A képviselőház Állandó Bürója egyhangúan jóváhagyta, hogy Liviu Dragnea házelnök, akit meghívtak az Egyesült Államok 45. elnöke, Donald Trump beiktatási ceremóniájára, január 17. és 21. között Washingtonba utazzon" - nyilatkozta Ciolacu.

A képviselőházi titkár hozzátette, hogy Dragnea 'biztosan részt vesz' ezen az eseményen, amelyre meghívták Sorin Grindeanu miniszterelnököt is.

FRISSÍTÉS: Hivatalosan egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének beiktatási ceremóniájára - közölte hétfőn az Államelnöki Hivatal, megjegyezve, hogy Donald Trump beiktatásán, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a washingtoni román nagykövet képviseli az országot.

"Az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatának megfelelően az új elnök beiktatásán a Washingtonban akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői az államfők és kormányaik egyedüli képviselői. Ennek a szokásjognak megfelelően egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg hivatalosan erre az alkalomra, állam- vagy kormányfőket még kevésbé. (...) A Donald Trump beiktatási ceremóniájával kapcsolatban ezt az eljárást kifejezetten megerősítették" - írja közleményében az elnöki hivatal. A közlemény hozzáteszi: azon intézmények vagy pártok küldöttségei, amelyek részt vesznek a beiktatáson, nem a román állam hivatalos képviselői. "Romániát, a gyakorlatnak megfelelően, az ország washingtoni nagykövete képviseli" - szögezi le közleményében az elnöki hivatal.

Becker Gyurka 2017.01.19. 18:49:59

Miért nem megy el túristaútra, akkor biztosan odaengednék...
süti beállítások módosítása